brak logo

Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher

Kalisz Pomorski

Opinie o Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher

sanio 2015-12-16 16:44:39
wejdz na ypu tube zobacz jak zapieprzaja polacy na rozbiorze w wenstenfels nie umiecie pracowac tam trzeba zapierdalac to cała przyczyna
1
Eche 2015-12-30 01:29:32
Rozpisalem sie na maxa i tego nie dodali ...
monik 2015-12-30 15:19:22
@Eche może coś się nie zapisało? Wydaje mi się, ze u nich teraz wzmorzona jest kontrola, no i kady pracownik musi przejśc odpowiednie szkolenie tak naprawde.
kkk 2016-01-04 18:54:13
bzdur nie pisz nie pracujesz nie podpuszczaj ludzie sami ocenia
Ahoj 2016-01-04 23:57:31
@kkk też jestem zdania, że najlepiej samemu się przekonać jak wygląda sytuacja w firmie, a nie tylko bazować na opiniach innych ludzi. Co do samego zakładu i produktów to wszystko jest zawsze super świeże! Dlatego polecam.
1
daniel 2016-01-09 11:13:29
Mam pytanie czy w Redzie ktos z was pracuje i gdzie jest polskie biuro
lipn 2016-01-09 22:53:38
@daniel wiele powiedzieć na ten temat nie mogę, bo aż tak dobrze firmy nie znam, no ale może zadzwoń do nich i wtedy wszystko na spokojnie Ci wytłumaczą.
Alutka 2016-01-14 20:50:17
Wiecie co,niestert ale zaczyna sie od zera,zeby cokolwiek w osiagnac,a jak sie nie chczyce pracowac tpracowac tych nie bd mial,najlepiej tylko lezec i pachkoniec,osobiscie mam tam faceta i nie narzeka,ciezko bo ciezko,ale jakos wytrzymuje,wszystko zalezy od zalezysoby indywidualnie. Da sie zarobic jak dla pary :-) warunki? Jak warunki,faceci przewaznie maja balagan,z tego co mi wiadomo to kobiety,pary i facecie w innych budynkach,zreszta czego mozna byloby sie spodziewac w zakładach miesnych. Niestety,to polska firma,ale na terenie Niemiec i trzeba jednak tych rygorystycznych zasad niemieckich przestrzegac.Tym bardziej,ze jest to firma na europe.pozdrawiam
yyy 2016-01-17 09:33:03
bzdur nie pisz jak nie bylas nie pracowalas to nie wiesz i co p ,,,, ś ,,,,, chcesz wiedziec pasuje ci takie okreslenie jest to na codzien nie przyjemne epitety sa na kazdym kroku jak nie rozumiesz jezyka niemieckiego to i pracujesz i glupio sie usmiechasz patrzysz ze pare euro zostanie i finito tam zyc pracowac to nie takie kokosy jedz sobacz dopiero pisz
Brygida 2016-01-18 17:06:10
O CO CI CHODZI??że Alutki facet nie narzeka?? - przecież pisze wyraźnie ,,że jest mu ciężko- ale jakoś daje rade"- nie pojechał tam ,,leżeć i pachnąć" tylko do roboty- chyba wiedział przed wyjazdem ,ze jest tam harówka, i wcale nie ma wielkich zarobków -ale woli to - niż siedzenie w domu i czekanie aż mu ,,kaszka manna " z nieba spadnie!! - Brawo Alutka ,że masz faceta z jajami i nie płacze tylko pracuje .A inni wolą siedzieć i pić ,,za kuroniówkę" matki albo żony niż się wziąć do roboty .
yyy 2016-01-18 17:33:17
bzdur nie pisz ja przez miech zarobilem 2700e a nie 800e jak pisz ajedz sprobuj
Brygida 2016-01-18 18:39:36
Gdzie zarabiałeś te 2700e - na TUNISSIE???
Senar 2016-01-19 08:53:18
Ludzie. Byłem tam w 2013 roku , dokładnie pół roku pracowałem pod okiem Kamila na dziale TK , później na SB , tak ciężko jeszcze nigdy nie robiłem , praca po 12- 15 godzin , w pyle , brudzie, krwi , bólu który towarzyszył wszystkim z którymi robiłem ,ludzie nie wytrzymywali , niektórzy zjeżdżali po 2 miesiącach , raz pamiętam jak stałem przy maszynie która wypuszczała Kebab , 13 godzin formowałem ręcznie mięso , z bólu płakałem ,nie chciałem tego 1000 euro + ciągłe krzyki przełożonych , biuro MS MEAT to najgorsze dziadostwo jakie widziałem , mieszkania to chlew, jak trafisz na porządnych ludzi to masz spokój , jeśli nie : masz przerąbane, kradzieże są na porządku dziennym . Wiele osób z którymi pracowałem znalazła sobie pracę w okolicznych miejscowościach które również zajmują się przetwórstwem mięsa , np. w Gutersloh. Tonnies odradzam. Szkoda Waszego czasu , a przede wszystkim zdrowia które mamy jedno .
3
yyy 2016-01-22 12:12:10
200km dalej kolezanko co ty myslisz za 1000e w tunisie to rarytas sa bardziej platne prace znasz troche jezyka niemieckiego to sobie zalatw prace w inym miescie jest mnostwo pracy za sie prosza zeby przyjsc poszukaj w necie i to wszystko okresl co potrafisz robic i masz prace za wyzsza kase tak jak pisze ja zarobilem prawie 2700e dostałem 9e do reki netto 300godzxin w miesiacu przepracowalem i czego chcesz jest kasa mozna mazna sa tez tacy co na pochodzenie poszli jak ktos ma ksiazeczke wojskowa wermachtu ojciec lub dziadek w tym byl tacy od razu maja do reki 17e wiec o czym my mowimy jedz do tych polskich posrednikow to ochlapy amsz tylko prezesi bryki zmieniaja a ty ledwo 1000e i pod pregezem krzykiem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypnij jedna z druga na nich sama na wlasna reke szykaj pracy a napewno znajdzisz pozdrawiam
kinia 2016-01-26 22:09:21
Witam mój chłopak ze szwagrem wyjechali tam spodziewali się ze Beda musieli dużo pracować ale to co się tam dzieje to porażka okazuje się że wypłata jest dużo niższa a warunki mieszkaniowe tragiczne chociaż podobno mieszkanie mojego chłopaka bylo w porównaniu do innych dobre po swych dniach targania mięsa miał dość ale robił dalej nie narzekajac szwagier zachorował poniez jest tam niska temperatura to chcieli go wyrzucić ogólnie rzec biorąc współczuje ludzi a którzy tam pracują i. Nie mają już do czego wrócić . Naszczesci u nas skończyło się to zmiana pracy na lepsze powodzenia w pracy kochani
kinia 2016-01-26 22:11:09
Witam mój chłopak ze szwagrem wyjechali tam spodziewali się ze Beda musieli dużo pracować ale to co się tam dzieje to porażka okazuje się że wypłata jest dużo niższa a warunki mieszkaniowe tragiczne chociaż podobno mieszkanie mojego chłopaka bylo w porównaniu do innych dobre po swych dniach targania mięsa miał dość ale robił dalej nie narzekajac szwagier zachorował poniez jest tam niska temperatura to chcieli go wyrzucić ogólnie rzec biorąc współczuje ludzi a którzy tam pracują i. Nie mają już do czego wrócić . Naszczesci u nas skończyło się to zmiana pracy na lepsze powodzenia w pracy kochani
yyy 2016-01-27 11:48:44
jak widze to wy polacy nie umiecie pracowac myslicie ze kasa lezy na ulicy przeliczacie jeszcze przed wyjazdem ile zarobisz itd w rzezni tam trzeba za pier d allaaac tempo na you tubie widzialem ten zaklad caly proces technologiczny uboju rozbior wynik koncowy do wysokoskladowania w chłodni calkowita sterylna higena sprzatanie chemia dezynfekcja ciecie pila tarczowa kazdorazowo moczenie w srodku odkazajacym przed bakteriamy salmonella wiec nie narzekajcie wydajnosc 20tys sztuk an szychte na 8godzin ja w berlinie we fleisch 8tys zobaczcie 2,5 raza wiecej najwiekszy zakład w niemczech w europie wiec zastanowcie sie dobrze zanim pojedziecie jka umiesz dasz rade bedziesz pracowal jak nie to niestety won do polski tak niemcy mowie
yyy 2016-01-28 17:15:48
bylem w innym zakladzie ok 200km dalej niestety jest taka kasa to nie 5e na godzine mialem 9e netto natomiast na cnc jka praktyke bym mial oferuja nawet 24e godzina to nie posrednicy polscy a wy sie czepiacie polskich szefow robicienna prezesa bryke nie dla sebie znasz jezyk pokaz co umiesz i masz kase
Brygida 2016-01-29 19:45:11
Co to znaczy :,,jak widze to wy polacy nie umiecie pracować..... "- to są twoje słowa!!! To kim jesteś???Nie Polakiem???
yyy 2016-01-31 08:57:34
ja robilem w niemczech to sa slowa niemcow nie moje tak niemcy nas okreslaja to ty jestes gnida jak nie nasz jezyka co mowia to masz za sswoje tempo tempo tempo straszny system higeny laboratoryjnej fryce sa bezposredni nie lap za slowka ja pisze co niemcy mowie bezposrednio
Bez Nicku 2016-01-31 12:34:08
Robiłem tam parę lat temu higiena to jest tylko jak się wchodzi na hale a póżniej można o niej zapomnieć.Ale widzę że ty jesteś zachwycony tym wszystkim.I nie pisz że Niemcy tak mówią bo napisałeś że <<jak widzę to wy polacy nie umiecie pracować>> tzn że ty już Szwab jesteś nie Polak.Żal Mi Ciebie zejdz na ziemie człowieku.Nie fatyguj się odpisywaniem bo w każdym komentarzu to samo pleciesz czyli bzdury
yyy 2016-01-31 16:49:47
guzik prawda szwab to z ciebie facio ostatnio 200km dalej robilem od tunisu fryce nie lubia zadnego polaka ba w tym rejonie oddali szkole podstawowa z napisem rudolf hess ja sie pytam dlaczego im to nie przeszkadza ptali sie z kad pochodze mowie ze ze wschodniej polski nie nie pasuje jak z prus wschodnich to tak nawet przez 2 tygodnie na hotel sam podwozil w okolicy kirschundem nie uznaja nas polakow negatywnie nas widza ty facio ty mnie nie wyzywaj od szwabow ty sam zejdz an ziemie tez robilem w zakladach miesnych w neimczech praerob ty na 8godzin to 8tys sztuk a wtones ponad 20tys na szychte i wlasnie pofatygowalem sie odpisac bo wiele widzailem wiele slyszalem i mocno stapam, na ziemi niestety niemcy tak i jeszcze inaczej mowie spotkalem sie z tym wzgledem technologi niemcy wyprzedzili nas o 40 lat oni sami tak mowiea ba dodam do tego sam fryc mnei powiedzial z aduzo w polsce jest rencistow i administracji zla nieudolna gospodarka tego nei powinno byc ze wy polacy nie macie pracy do nas za robota jezdzicie itd to nie bzdury to neimiecka opiniea
yyy 2016-01-31 18:05:56
co do polskosci to moza mam wiecej jak ty mam za soba 2 prpradziadkow krolow polski na wawelu scisle zwiazanych z polskim narodem tu popatrz wstecz 4 pokolenie lub dalej to sie okaze ze szwed holender jacwing rosjanin czy amerykanin wiec to ze sie urodziles w polsce gwarantuje twoja polskosc i nie wyzywaj ludzi od szwabow bo moze sie okaze ze ty bardziej masz z tym doczynienia
yyy 2016-02-04 11:24:12
no lekarze ze szpitali odchodza w tv podali jakd ado pracy do niemiec na dziendobry otrzymuja 4000 euro tak jest w dabrowie gorniczej we wroclawiu walbrzych poznan itd juz sie zastanawiaja co dalej robic czy zamknac szpital osrodki zdrowia tez nei maja lekarzy w lomzy tylko pielegniarka pozostala tez maja zlikwidowac ot taka polskosc ida tam gdzie jest kasa i kasa sie liczy
yyy 2016-02-04 11:27:45
ja sam zlozylem cv znalazlem ogloszenie wiecej placa bo 26,40 e na godzine plus 15e diety za kazdy przepracowany dzien praca 6 do 18 i 18 do 6 rano wiec na co mam czekac sa w niemczech platne zawody wiec kozystam z tego
yyy 2016-02-04 18:05:13
to nir posrednik polski co daje wam 4 e na godzine i 200t 0 200godzin w misiacu ledwo 1000e miesiecznei wyciagniecie niech sie w d u pe schowa prezes ja na jego somochody ni e bede pracowal ja musze miec swoja bryke i ty sam jeden z drugim obejzej sei za soba i sam mniej swoja bryke ty nie patrz na posrednikow ogarnij sie kolegą oni bryki zmieniaja ty za pie rr da las zi masz ciezkie gnaty i zapewnie kredyt bankowy we frankach a zone siasiaaaaaaaaa d uzywaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hi hi hi haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
yyy 2016-02-09 07:39:18
w niemczech trwa karnawal karnawal ponizenia i nienawisci do polski zobacz kuriozalna instalacje na imprezie w diiseldorfiee nawe t tvp pokazywli to
yyy 2016-02-10 22:21:28
nastepna oferte pracy w niemczech znalazlem tez dobra stawke oferuja na polskie to 12 do 15 tysiecy złotych an miesiac tez skladam oferta nie bede robil za 900e w zakladach meisnych nie nei i glupot nie pisze jak tu probuje mnie okreslac szukasz to masz sa jeszcze platniejsze oferty 5tys e nawet nawigator lotniczy moze osiagnac 9tys e na miesiac takie pieniadze niemcy zarabiaja wiec uczyc sie niemieckiego
yyy 2016-02-11 07:57:25
w telewizji polskiej naglasniaja o 500plus jakie to dobrodziejstwo robia w niemczech jest rodzinne na dzieci 195e na pierwsze na drugie i kazde nastepne 184e i jak masz dobrze płatna prace to lepiej zyjesz z dziecmy rodzina jak w polsce tu wielka nadzieje robia ci co pracy tu w kraju nei maja zobaczycie jak dzieci beda rodzilc pytanie istotne co dalej rodzi sie ubustwo niech rzad najpierw ludziom zapewni zaklady pracy da chleb ludzie sobie poradza a nie poprzez 500 zlotych na dziecko ja to zle widze
ooo 2016-02-14 17:08:03
TRAGEDIA!
3
yyy 2016-02-21 17:52:23
mampytanko czy ktos pracuje w berlinie spendau w hurtowni wedlin na pakowaniu prosze o opinie czy jest przyjecie do pracy i jaka kase oferuja odpiszcie bo w zachodnich niemczech jest praca i wieksza waluta raz na miesiac do domu pojedziesz albo co 3 miesiace troche za dlugo berlin blizej i co 2 tydodnie mozna byc w chacie no mniejsza waluta niewiem ile ale jak ktos tam pracuje to cos napisze z gory dziekuje pozdrawiam
1
yyy 2016-03-11 07:21:35
nic nikt blizej nie pisze jak wywiad przeprowadzilem ze znajomymy co pracuja w berlinie to chyba sie nieda cos zalatwic bo mnustwo polakow ruskow ukraincow tam pracuje 140e brutto zaplac miszkaie zycie minus podatek no no i malo zostanie ale wiecej jak w polsce
yyy 2016-03-11 19:59:02
sledze net wesze tu itam ostatnio oferowali dobrze platna prace w bonn 3500 e praca w prosektorium przy nieboszczykach troche mnie nie kreci ja kto chce to moze moze bedzie mial kase niezla
tar 2016-04-08 20:33:13
nie każdego musi kręcić @yyy a pisanie nawet o kręceniu jest tutaj nie na msc :) a jest coś wolnego?
yyy 2016-04-11 08:00:27
w prosektoriummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
aga 2016-04-12 21:57:19
Witam.Mój chłopak chce pojechać na ładowanie pieskiem Tirów w fabryce Toonies.Czy pracuje tam ktoś przez firmę Besselmann?Jak warunki na kwaterach?I jak sama praca,ile godzin,ile można zarobić?
yyy 2016-04-25 20:14:07
wolnego w prosektoriummmmmmmmm niezla kasa
Darek 2016-04-28 13:52:17
Znalazłem pracę na rozbiorze w Herzberocku. Inaczej niż ten przemiał w Tonnies. Tam odzierają ludzi z godności... tu przynajmniej hotel blisko, biuro polskie jest i wyplaty na czas. Szukajcie firmy JOB COMPLEX. To nie agencja pracy, zatrudniaja bezpośrednio bez rąbania kasy...
stefak 2016-05-10 22:19:27
@Darek a może jednak zatrudnienie w zakładzie bezpośrednio jest łatwiejsze, niż właśnie poprzez wspomnianą agencję. Dla wielu osób to ważne, by nie zatrudniać się poprzez pośredników.
patrick87 2016-05-19 00:56:33
pracuje tu 8 mesiecy i nikomu nie polecam, hardcor jak ch*j, a teraz jeszcze problem z pieniedzmi, dzis sie zbuntowalem i nie pracowalem bo nie otrzymali pracownicy wyplaty, po kilku minutach juz zostalem zwolniony [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tych zlodzieji, a z nimi sprawe w sadzie pracy zalatwie, ktos musi wkoncu im pokazac ze nie sa bezkarni
carni 2016-05-22 12:38:54
jestem ciekaw gdzie tyle zarabiasz na dziale chyba jako kierownik ja tam przerobiłem 5 lat i wyplata na rozbiorze wieprzowym to 1200-1300 euro
Ada 2016-05-23 07:58:38
Czy to prawda że wbrew przepisom firma nic nie wypłaca za urlop?
Arek 2016-05-25 12:20:16
JOB COMPLEX to nie agencja pracy jest. Zatrudnienie bezpośrednie jest.
bolo 2016-06-19 15:46:22
Jaks panienka co jej sie nudzi?
Anka 2016-06-25 23:04:55
czego szukasz? pracuje w Tunisie
wedr 2016-06-26 12:55:23
@carni oo no to powiem Ci ze całkiem przyzwoite zarobki
Alex 2016-06-28 13:09:38
Pracowałam tam 3 miesiące i uwierz mi, że czasem nei masz rąk do pomocy, a szef jak przyjdzie to robi rozpie*dol i cała organizacja leży.
dma 2016-07-09 22:15:29
Podobno atmosfera się poprawiła, a to się ceni znacznie.
Atsam46 2016-08-02 16:46:50
Jadę do rhedy do tunisu 14 sierpnia więc mogę jedną osobe zabrać . Jadę z włocławka w kuj-pom. Chetni na mail atsam@poczta.fm. juz tam pracowalem i nie jest tak zle
1
ed 2016-08-03 22:14:50
@dma co przyjacielu rozumiesz konkretnie poprzez poprawienie się atmosfery? o ile w ogóle możemy mówic o atmosferze w przemyśle mięsnym, ale firma okej
Zostaw swoją opinię o Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher - Kalisz Pomorski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher