logo Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher

Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher

Kalisz Pomorski

Opinie o Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher

Brygida 2016-01-18 18:39
Gdzie zarabiałeś te 2700e - na TUNISSIE???
1
Senar 2016-01-19 08:53
Ludzie. Byłem tam w 2013 roku , dokładnie pół roku pracowałem pod okiem Kamila na dziale TK , później na SB , tak ciężko jeszcze nigdy nie robiłem , praca po 12- 15 godzin , w pyle , brudzie, krwi , bólu który towarzyszył wszystkim z którymi robiłem ,ludzie nie wytrzymywali , niektórzy zjeżdżali po 2 miesiącach , raz pamiętam jak stałem przy maszynie która wypuszczała Kebab , 13 godzin formowałem ręcznie mięso , z bólu płakałem ,nie chciałem tego 1000 euro + ciągłe krzyki przełożonych , biuro MS MEAT to najgorsze dziadostwo jakie widziałem , mieszkania to chlew, jak trafisz na porządnych ludzi to masz spokój , jeśli nie : masz przerąbane, kradzieże są na porządku dziennym . Wiele osób z którymi pracowałem znalazła sobie pracę w okolicznych miejscowościach które również zajmują się przetwórstwem mięsa , np. w Gutersloh. Tonnies odradzam. Szkoda Waszego czasu , a przede wszystkim zdrowia które mamy jedno .
9
yyy 2016-01-22 12:12
200km dalej kolezanko co ty myslisz za 1000e w tunisie to rarytas sa bardziej platne prace znasz troche jezyka niemieckiego to sobie zalatw prace w inym miescie jest mnostwo pracy za sie prosza zeby przyjsc poszukaj w necie i to wszystko okresl co potrafisz robic i masz prace za wyzsza kase tak jak pisze ja zarobilem prawie 2700e dostałem 9e do reki netto 300godzxin w miesiacu przepracowalem i czego chcesz jest kasa mozna mazna sa tez tacy co na pochodzenie poszli jak ktos ma ksiazeczke wojskowa wermachtu ojciec lub dziadek w tym byl tacy od razu maja do reki 17e wiec o czym my mowimy jedz do tych polskich posrednikow to ochlapy amsz tylko prezesi bryki zmieniaja a ty ledwo 1000e i pod pregezem krzykiem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypnij jedna z druga na nich sama na wlasna reke szykaj pracy a napewno znajdzisz pozdrawiam
kinia 2016-01-26 22:09
Witam mój chłopak ze szwagrem wyjechali tam spodziewali się ze Beda musieli dużo pracować ale to co się tam dzieje to porażka okazuje się że wypłata jest dużo niższa a warunki mieszkaniowe tragiczne chociaż podobno mieszkanie mojego chłopaka bylo w porównaniu do innych dobre po swych dniach targania mięsa miał dość ale robił dalej nie narzekajac szwagier zachorował poniez jest tam niska temperatura to chcieli go wyrzucić ogólnie rzec biorąc współczuje ludzi a którzy tam pracują i. Nie mają już do czego wrócić . Naszczesci u nas skończyło się to zmiana pracy na lepsze powodzenia w pracy kochani
2
kinia 2016-01-26 22:11
Witam mój chłopak ze szwagrem wyjechali tam spodziewali się ze Beda musieli dużo pracować ale to co się tam dzieje to porażka okazuje się że wypłata jest dużo niższa a warunki mieszkaniowe tragiczne chociaż podobno mieszkanie mojego chłopaka bylo w porównaniu do innych dobre po swych dniach targania mięsa miał dość ale robił dalej nie narzekajac szwagier zachorował poniez jest tam niska temperatura to chcieli go wyrzucić ogólnie rzec biorąc współczuje ludzi a którzy tam pracują i. Nie mają już do czego wrócić . Naszczesci u nas skończyło się to zmiana pracy na lepsze powodzenia w pracy kochani
yyy 2016-01-27 11:48
jak widze to wy polacy nie umiecie pracowac myslicie ze kasa lezy na ulicy przeliczacie jeszcze przed wyjazdem ile zarobisz itd w rzezni tam trzeba za pier d allaaac tempo na you tubie widzialem ten zaklad caly proces technologiczny uboju rozbior wynik koncowy do wysokoskladowania w chłodni calkowita sterylna higena sprzatanie chemia dezynfekcja ciecie pila tarczowa kazdorazowo moczenie w srodku odkazajacym przed bakteriamy salmonella wiec nie narzekajcie wydajnosc 20tys sztuk an szychte na 8godzin ja w berlinie we fleisch 8tys zobaczcie 2,5 raza wiecej najwiekszy zakład w niemczech w europie wiec zastanowcie sie dobrze zanim pojedziecie jka umiesz dasz rade bedziesz pracowal jak nie to niestety won do polski tak niemcy mowie
1
yyy 2016-01-28 17:15
bylem w innym zakladzie ok 200km dalej niestety jest taka kasa to nie 5e na godzine mialem 9e netto natomiast na cnc jka praktyke bym mial oferuja nawet 24e godzina to nie posrednicy polscy a wy sie czepiacie polskich szefow robicienna prezesa bryke nie dla sebie znasz jezyk pokaz co umiesz i masz kase
Brygida 2016-01-29 19:45
Co to znaczy :,,jak widze to wy polacy nie umiecie pracować..... "- to są twoje słowa!!! To kim jesteś???Nie Polakiem???
1
yyy 2016-01-31 08:57
ja robilem w niemczech to sa slowa niemcow nie moje tak niemcy nas okreslaja to ty jestes gnida jak nie nasz jezyka co mowia to masz za sswoje tempo tempo tempo straszny system higeny laboratoryjnej fryce sa bezposredni nie lap za slowka ja pisze co niemcy mowie bezposrednio
Bez Nicku 2016-01-31 12:34
Robiłem tam parę lat temu higiena to jest tylko jak się wchodzi na hale a póżniej można o niej zapomnieć.Ale widzę że ty jesteś zachwycony tym wszystkim.I nie pisz że Niemcy tak mówią bo napisałeś że <<jak widzę to wy polacy nie umiecie pracować>> tzn że ty już Szwab jesteś nie Polak.Żal Mi Ciebie zejdz na ziemie człowieku.Nie fatyguj się odpisywaniem bo w każdym komentarzu to samo pleciesz czyli bzdury
yyy 2016-01-31 16:49
guzik prawda szwab to z ciebie facio ostatnio 200km dalej robilem od tunisu fryce nie lubia zadnego polaka ba w tym rejonie oddali szkole podstawowa z napisem rudolf hess ja sie pytam dlaczego im to nie przeszkadza ptali sie z kad pochodze mowie ze ze wschodniej polski nie nie pasuje jak z prus wschodnich to tak nawet przez 2 tygodnie na hotel sam podwozil w okolicy kirschundem nie uznaja nas polakow negatywnie nas widza ty facio ty mnie nie wyzywaj od szwabow ty sam zejdz an ziemie tez robilem w zakladach miesnych w neimczech praerob ty na 8godzin to 8tys sztuk a wtones ponad 20tys na szychte i wlasnie pofatygowalem sie odpisac bo wiele widzailem wiele slyszalem i mocno stapam, na ziemi niestety niemcy tak i jeszcze inaczej mowie spotkalem sie z tym wzgledem technologi niemcy wyprzedzili nas o 40 lat oni sami tak mowiea ba dodam do tego sam fryc mnei powiedzial z aduzo w polsce jest rencistow i administracji zla nieudolna gospodarka tego nei powinno byc ze wy polacy nie macie pracy do nas za robota jezdzicie itd to nie bzdury to neimiecka opiniea
yyy 2016-01-31 18:05
co do polskosci to moza mam wiecej jak ty mam za soba 2 prpradziadkow krolow polski na wawelu scisle zwiazanych z polskim narodem tu popatrz wstecz 4 pokolenie lub dalej to sie okaze ze szwed holender jacwing rosjanin czy amerykanin wiec to ze sie urodziles w polsce gwarantuje twoja polskosc i nie wyzywaj ludzi od szwabow bo moze sie okaze ze ty bardziej masz z tym doczynienia
yyy 2016-02-04 11:24
no lekarze ze szpitali odchodza w tv podali jakd ado pracy do niemiec na dziendobry otrzymuja 4000 euro tak jest w dabrowie gorniczej we wroclawiu walbrzych poznan itd juz sie zastanawiaja co dalej robic czy zamknac szpital osrodki zdrowia tez nei maja lekarzy w lomzy tylko pielegniarka pozostala tez maja zlikwidowac ot taka polskosc ida tam gdzie jest kasa i kasa sie liczy
yyy 2016-02-04 11:27
ja sam zlozylem cv znalazlem ogloszenie wiecej placa bo 26,40 e na godzine plus 15e diety za kazdy przepracowany dzien praca 6 do 18 i 18 do 6 rano wiec na co mam czekac sa w niemczech platne zawody wiec kozystam z tego
4
yyy 2016-02-04 18:05
to nir posrednik polski co daje wam 4 e na godzine i 200t 0 200godzin w misiacu ledwo 1000e miesiecznei wyciagniecie niech sie w d u pe schowa prezes ja na jego somochody ni e bede pracowal ja musze miec swoja bryke i ty sam jeden z drugim obejzej sei za soba i sam mniej swoja bryke ty nie patrz na posrednikow ogarnij sie kolegą oni bryki zmieniaja ty za pie rr da las z\i masz ciezkie gnaty i zapewnie kredyt bankowy we frankach a zone siasiaaaaaaaaa d uzywaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hi hi hi haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
yyy 2016-02-09 07:39
w niemczech trwa karnawal karnawal ponizenia i nienawisci do polski zobacz kuriozalna instalacje na imprezie w diiseldorfiee nawe t tvp pokazywli to
yyy 2016-02-10 22:21
nastepna oferte pracy w niemczech znalazlem tez dobra stawke oferuja na polskie to 12 do 15 tysiecy złotych an miesiac tez skladam oferta nie bede robil za 900e w zakladach meisnych nie nei i glupot nie pisze jak tu probuje mnie okreslac szukasz to masz sa jeszcze platniejsze oferty 5tys e nawet nawigator lotniczy moze osiagnac 9tys e na miesiac takie pieniadze niemcy zarabiaja wiec uczyc sie niemieckiego
yyy 2016-02-11 07:57
w telewizji polskiej naglasniaja o 500plus jakie to dobrodziejstwo robia w niemczech jest rodzinne na dzieci 195e na pierwsze na drugie i kazde nastepne 184e i jak masz dobrze płatna prace to lepiej zyjesz z dziecmy rodzina jak w polsce tu wielka nadzieje robia ci co pracy tu w kraju nei maja zobaczycie jak dzieci beda rodzilc pytanie istotne co dalej rodzi sie ubustwo niech rzad najpierw ludziom zapewni zaklady pracy da chleb ludzie sobie poradza a nie poprzez 500 zlotych na dziecko ja to zle widze
ooo 2016-02-14 17:08
TRAGEDIA!
3
yyy 2016-02-21 17:52
mampytanko czy ktos pracuje w berlinie spendau w hurtowni wedlin na pakowaniu prosze o opinie czy jest przyjecie do pracy i jaka kase oferuja odpiszcie bo w zachodnich niemczech jest praca i wieksza waluta raz na miesiac do domu pojedziesz albo co 3 miesiace troche za dlugo berlin blizej i co 2 tydodnie mozna byc w chacie no mniejsza waluta niewiem ile ale jak ktos tam pracuje to cos napisze z gory dziekuje pozdrawiam
1
yyy 2016-03-11 07:21
nic nikt blizej nie pisze jak wywiad przeprowadzilem ze znajomymy co pracuja w berlinie to chyba sie nieda cos zalatwic bo mnustwo polakow ruskow ukraincow tam pracuje 140e brutto zaplac miszkaie zycie minus podatek no no i malo zostanie ale wiecej jak w polsce
yyy 2016-03-11 19:59
sledze net wesze tu itam ostatnio oferowali dobrze platna prace w bonn 3500 e praca w prosektorium przy nieboszczykach troche mnie nie kreci ja kto chce to moze moze bedzie mial kase niezla
yyy 2016-04-11 08:00
w prosektoriummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
aga 2016-04-12 21:57
Witam.Mój chłopak chce pojechać na ładowanie pieskiem Tirów w fabryce Toonies.Czy pracuje tam ktoś przez firmę Besselmann?Jak warunki na kwaterach?I jak sama praca,ile godzin,ile można zarobić?
yyy 2016-04-25 20:14
wolnego w prosektoriummmmmmmmm niezla kasa
Darek 2016-04-28 13:52
Znalazłem pracę na rozbiorze w Herzberocku. Inaczej niż ten przemiał w Tonnies. Tam odzierają ludzi z godności... tu przynajmniej hotel blisko, biuro polskie jest i wyplaty na czas. Szukajcie firmy JOB COMPLEX. To nie agencja pracy, zatrudniaja bezpośrednio bez rąbania kasy...
patrick87 2016-05-19 00:56
pracuje tu 8 mesiecy i nikomu nie polecam, hardcor jak ch*j, a teraz jeszcze problem z pieniedzmi, dzis sie zbuntowalem i nie pracowalem bo nie otrzymali pracownicy wyplaty, po kilku minutach juz zostalem zwolniony [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tych zlodzieji, a z nimi sprawe w sadzie pracy zalatwie, ktos musi wkoncu im pokazac ze nie sa bezkarni
carni 2016-05-22 12:38
jestem ciekaw gdzie tyle zarabiasz na dziale chyba jako kierownik ja tam przerobiłem 5 lat i wyplata na rozbiorze wieprzowym to 1200-1300 euro
Ada 2016-05-23 07:58
Czy to prawda że wbrew przepisom firma nic nie wypłaca za urlop?
Arek 2016-05-25 12:20
JOB COMPLEX to nie agencja pracy jest. Zatrudnienie bezpośrednie jest.
bolo 2016-06-19 15:46
Jaks panienka co jej sie nudzi?
Anka 2016-06-25 23:04
czego szukasz? pracuje w Tunisie
Alex 2016-06-28 13:09
Pracowałam tam 3 miesiące i uwierz mi, że czasem nei masz rąk do pomocy, a szef jak przyjdzie to robi rozpie*dol i cała organizacja leży.
Atsam46 2016-08-02 16:46
Jadę do rhedy do tunisu 14 sierpnia więc mogę jedną osobe zabrać . Jadę z włocławka w kuj-pom. Chetni na mail atsam@poczta.fm. juz tam pracowalem i nie jest tak zle
1
ed 2016-08-03 22:14
@dma co przyjacielu rozumiesz konkretnie poprzez poprawienie się atmosfery? o ile w ogóle możemy mówic o atmosferze w przemyśle mięsnym, ale firma okej
Aga 2016-11-30 18:08
mogę prosić o kontakt podaje mejla djcj@o2.pl
Tonnies Wiessenfles 2016-11-30 21:33
Pracuje w Tonnies w Weissenfels. Powiem tak. Nieprawda jest to ze pracuja tam same menele itp. Pracuja tam tez normalni ludzie, ktorzy chca zarobic i wrocic do Pl. Pracuje w polskiej firmie ktora oczywiscie robi pracownikow w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak to polacy.....pani ktora posredniczy w niemczech niby nasza opiekunka ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko i wszystkich, po samej rozmowie telefonicznej nie masz ochoty tam pracowac. Placza ze nie maja ludzi do pracy a mimo to dalej traktuja ludzi jak bydlo. Oosba ktora tam jedzie musi miec silna psychike, i byc odporna. Inaczej czeka ja kleska i zalamanie psychiczne. Majstrowie albo lepija sie do mlodych dziewczyn oferujac sex, albo za duzo sobie pozwalaja. Jednym slowem jezeli masz zone albo meza i nie potrafisz dochowac wiernosci ten zaklad jest dla ciebie!
5
Lali 2016-12-07 20:37
(usunięte przez administratora) kamery w szatniach i toaletach przed kradzieżami. oszusywa na całej lini. Obejrzyj to , mnie zniechęcił kierowca busa , wywoził masowo z Redy schorowanych ludzi ,którzy opowiadali po drodze jaka tam jest praca w tej mordowni. drugie przez co zrezygnowałam z tej pracy były zarobki. W biurze w PL dowiedziałam się,że z nadgodzinami i premią dostanę na rękę 1000 euro. Żart??
1
prawda 2017-02-16 15:57
nie prawda. nie ma kamer na szatni i w ubikacjach. Nie wciskaj kitow
1
Tonnies Wiessenfles - firma Wal Pol, Triada 2017-05-03 18:00
I ponowna opinia, po roku pracy. Naprawdę podziwiam siebie, i ludzi ktorzy tutaj pracuja, wracaja na hotel po 12 godzinach pracy...płaczą rano wstaja i ida ponownie. Sytuacja w pracy jest okropna. Majstrowie traktuja ludzi jak smieci. Odzywki, krecenie....sklocanie ludzi ze soba....szantaz....zastraszanie....a koordynatorzy...lepiej nie choruj, bo zostanie sam. Zero pomocy. Nie wazne czy masz goraczke, czy złamana noge do pracy musisz wstac bo inaczej powiedza ze pijesz i nie chcesz pracowac, a jak zemdlejesz przy tasmie to ich zdaniem masz padaczke alkoholowa.... zacofanie, zero zrozumienia......naprawde nie polecam. Oszustwo w bialy dzien. Brak diet, brak posilku cieplego- no chyba ze sam kupisz sobie go na kantynie, placisz za noze, i za pokoj w hotelu ktory dzielisz albo z 2 albo 3 innych osob. Nie ma to jak praca w takiej firmie....powodzenia.
2
gosc 2017-05-04 11:34
To zła robota chyba nie była, że rok przepracowałeś ?
ZANETA 2017-05-07 21:51
ja pracowałam 7 lat w Tonniesch Fleisch pracowałam na różnych działach SB TK Wakum ostatnio na DZIALE CHINY prace bardzo dobrze wspominam warunki mieszkaniowe bardzo dobre przez te lata razem z mężem wybudowaliśmy sobie duży dom więc zarobki były naprawdę bardzo dobre WIĘCEJ CHĘCI PRACY MNIEJ NARZEKANIA
XyZ 2017-06-17 15:51
Haha takich głupot jeszcze nigdy nie słyszałem ;)
Ta cala ' higiena ' jest tylko wtedy gdy ma przyjść kontrola, byłem robiłem - codzienne bóle rąk pleców na mieszkaniach się skarżą ludzie na ciągłe bóle ale zarobić trzeba by jakoś żyć więc robią. Większość osób to osoby starsze które pracowały dawniej za lepsze pieniądze teraz się pozmienialo ledwo 1000eu na rękę za 200h miesięcznie - w Polsce będzie ciężko im znaleźć pracę ic więcej nigdy nie robili to zostają tu i sie zażynają
Obóz pracy nic więcej
Nie polecam nikomu ;)
1
ŚMIECH NA SALI 2017-06-18 01:36
Szanujmy się , serio... nie pracujecie tam ludzie
1
Miro 2017-06-21 08:53
Ja pracuje w firmie ktora kupil tonnies, narazie wszystko zostalo tak jak wczensiej, pozatym ze doszlo wiecej pracy, ow tonnies stwierdzil ze skoro daje sie przerobic 1000 ton tygodniowo to i da sie zrobic 1300. Wszystkim tym co przyjezdzaja z polski to pracy u tonniesa proponuje sie bardZo zastanowic.... wczesniej mial lihefirmy teraz stwierdzil ze po co ma placic komus jak moze sam wszystkich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Julita 2017-07-22 10:58
Takie porównania @xyz niczemu nie służą i są naprawdę bardzo krzywdzące dla zakładu bo w sumie nie podajesz co tak naprawdę może przemawiać za takim stanem rzeczy. Podaj konkretne warunki wtedy ktoś poszukujący pracy będzie mógł przeczytać jak jest naprawdę.
Xxxxx 2017-08-09 08:36
W ogłoszeniu 9 euro/h brutto, wyjazd do serów, wędlin, warzyw i owoców. W rzeczywistości jest to ogromna ubojnia! Praca miała byc 5 dni po 10h + soboty dla chetnych - ani slowa o nockach!
W rzeczywistości raca 6 dni w tygodniu od 5:00 do 17:00 dwa tyg, kolejne dwa nocki. Stawka 5,2euro/h netto. Paweł Lewandowski lekcewarzy pracowników, udaje miłego. Piotr w Polsce unikał odpowiedzi na pytania podczas zatrudniania. Mieszkanie 200 euro od osoby (5 osób w mieszkaniu to 1000 euro dla tych złodziei! Standard mieszkania prl + karaluchy). Praca miała być w chłodnym miejscu 15*C, ja miałam 0*C! Obrzydliwe schody od mięsa. Rzeźnicy w białych fartuchach cali od krwi. Ale to nie koniec - aby zjesc w czasie przerwy kupujesz lodowke za 15euro lub jesz w barze za pieniadze! Łopatka do lodu płatna 50 euro albo zamarzna Ci dlonie. Jeśli zgubisz czip do pracy - 70euro kary. Nie pójdziesz do pracy w jakis dzień? 250 euro kary!
Aaaa no tak aby zacząć tam prace płacisz za badania 29 euro albo nie wpuszcza Cie do rzeźni.
Wyrabiasz 260h (130h to nocki) i na czysto zarabiasz 1000 euro. Raz nie wstaniesz do roboty i masz 750 euro wyplaty.
Okres wypowiedzenia to 2 tygodnie! Jeśli nie podpisałeś jeszcze umowy - uciekaj! To obóz pracy!
4
Julita 2017-08-13 13:29
@Xxxxx czyli w umowie, jaką się podpisuje z Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher nie są zapisane konkretne stawki? Można zrezygnować z mieszkania, jaki oferuje firma i znaleźć własne miejsce pobytu?
Robson 2017-09-22 10:11
Są napisane . Po polsku , po niemiecku . Ale są to najniższe stawki . Wiadomo że jak będziesz na pakowaniu , wszystko zależy od tego ile godzin wyrobisz . Jak będzie ponad 200 - będziesz miał fajną kasę .
Co do mieszkania - wiadomo że można zrezygnowac. Ale co wtedy ? Koszty są ogromne , gdzieś na kwaterze , w parę osób może i tak , ale gdzie ? to nie Polska , wynająć tam pokój dla 1 , 2 osób ? to nie jest możliwe. Ewentualnie mieszkanie , ale koszty Cię zjedzą.
1
Julita 2017-09-25 11:54
@Robson, pytałam o te rzeczy ze względy na wypowiedź użytkownika @Xxxx, Ty odnośnie godzin i wypłaty piszesz z kolei co innego, niż kolega wyżej, więc może to zależy od firmy? O mieszkanie też pytałam ze względu na wspomnianą wypowiedź, było tam napisane, że jet bardzo drogo, więc pomyślałam, że może na własną rękę jest taniej.
Zostaw swoją opinię o Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher - Kalisz Pomorski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład mięsny Tonnies-Fleisch Gutersloher