Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: zakłady mięsne MS MEAT


Oceniono 161 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zakłady mięsne MS MEAT
Prusak 23
98-420 Sokolniki
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
ASIA - 2014-08-08 18:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Muszę być w pracy 18.08. szukam wolnego miejsca w aucie, jestem z Wielkopolski. Proszę o kontakt 725472959
zdjecie uzytkownika
sep - 2014-08-11 07:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czym sie sugierujesz brutto netto 200t 200godzin 800e a nie 1600e posrednik za ciebie bierze a ty do roboty
zdjecie uzytkownika
daro - 2014-08-11 12:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem na kuchni przez 6 lat wieprzowine potrafie rozebrac,ale na tasmie nie pracowalem.Pracuja jacys kucharze?
zdjecie uzytkownika
ms - 2014-08-12 21:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sandy - 2014-07-25 06:38:23]:
co ty piszesz jak 7dni robiles to miales odbior dnia w tygodniu. 6euro netto na godzine to spoko.rumuni zarabiaja 4,5euro i tez po 12h. wagowy na warunkach niemieckich pierwsze ma 8,50 brutto i po pol roku dostaje 50cent powyzki na warunkach niemieckich. piszecie 20euro w tunisie u niemca chyba siekomus pomylilo 20marek przed 15laty to moze.kierownik niemiecki ma 13,50 brutto na godzine ale wy sie wszyscy ladujecie slowami. ciekawych info mozna sie dowiedziec. tylko czytac wasze posty to sie bedzie bogatym. acha zapomieliscie jeszcze co z komunikacja w jezyku polskim? bo jakos nawet do opieki potrzebuja z jezykiem niemieckim. jak tak wszystki zle a w polsce dobrze to czego szukacie za granica. macie wyksztalcenie dobre mozecie miec dobre posady w polsce 8h bez odliczania pauz domy super wystawione samochody piekne urlopy po 5razy w roku to po co tunis? po co oboz?
zdjecie uzytkownika
opinia - 2014-08-12 22:21:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz racje ms pracowalem w msmeat za namowa kumpli po 3latach przeszedlem do firmy na niemieckie ubezpieczenie tu w tunisie i co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 10,50 mam brutto srednio 200h prosze sie zeby zlapac nadgodziny jakies za ktore nie chca placic bo daja wolne za chalupe place 550euro nettopo roku czasu przyszlo rozliczenie z mieszkania prawie 900euro w ciagu miesiaca zaplacic. To jest dobrobyt w Miemczech.zaluje ze zmienilem firme ze starymi tzn po 40ce nie chce sie pracowac bo trzeba na nich robic i za nich, dobrze gadaja a w rogi walnac jak sie da. a kto teraz jedzie do tunisu mlodziesz 20lat i starzy kolo 50tki bo w polsc juz nic nie zrobia bo kto ich zatrudni a mlodzi uciekaj bo w domu matka ugotowala posprzatala zreszta jak ma sie 20 lat to chce sie bawic miec kase i fajna laske przy sobie. sam tak myslalem. wprowadzone zostalo 7,79brutto ale nikt z was nie pisze o klasach szesciu roznych podatkowych osoby samotne bez rodzin min 35proc zabieraja i na to nie ma bata. w kolo jest pelno zakladow ale tez kicha nikt wiecej nie placi rumuni robia za mniejsze pieniadze i sciagaja cale rodziny tak jak turki.polak to nie atrakcyjny juz pracownik za granica jest coraz gorzej nie czarujmy sie
zdjecie uzytkownika
sep - 2014-08-13 13:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlasciwy czlowiek opisal dobrobyt klasy podatkowe to polacy o tym nic nie wiedza ze bykowe trzeba placic pomomo ze zonaty jestes a dlaczego ci przyszlo 900e za mieszkanie jaki powod byl
zdjecie uzytkownika
sep - 2014-08-13 16:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja prace prubowalem se zalatwic poprzez agencje zadzwonili owszem 9,5e na godz plus 32e diety za orzeopracowany dzien 200e z soba mam wziasc na zycie mieszkanie odlicza po przepracowanym miesiacu teraz dowiaduje sie z kolegi opisu ze duzo podatku płaci33procent to w sumie by na przezycie zostalo a gdzie odlozyc na przejazd do kraju to tez wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wszystko do cholery dla 20latka to moze byc popis polajdaczyc laske po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poklepac finito rozrywka
zdjecie uzytkownika
opinia - 2014-08-13 18:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sep - 2014-08-13 13:59:46]:
odpowiadam ci sep. placisz wg umowy tyle co ci napisali koszty dodatkowe zwiazane z poborem ogrzewania cieplej i zimnej wody wyglada na to ze myc mozesz sie dokladnie 2razy w tygodniu a tak chlap chlap. ogrzewac jak masz 2pokoje to tylko 2 lub 3stopie na kaloryferze bo jak wiecej to ci duzo wychodzi. pomimo ze grzalem tylko w jednym pokoju i lazience ale na 5 to doliczyli mi po roku czasu 900stowek teraz srednio dodatkowo 5dyszek doplacam sobie zeby na koniec nic nie doliczali ale zawsze cos znajda. dodatkowo 40euro prond dostalem po roku czasu 27cent zwrotu. jak chcesz zyc tutaj i nie jezdzic do polski to mozna albo jak masz dziesiaki to masz pieniadze na dzieciaka 180euro to sie oplaci. najlepiej jest robic tak jak w ms micie i zeby chalupe dali egal co tylko zeby nie placic i wtedy mozna nawet za mniejsze pieniadze ale i tak ci lepiej wychodzi jak na niemieckim ubezpieczeniu. do renty nie dozyjesz i tak i tak wiec trzeba robic tak zeby byc ubezpieczonym i kasa regularnie wplywala na konto. o wode i prond sie nie martwic a tak apropo to na pakowaniu u M zarobili przez 4miesiace srednio 1600euro netto doliczyc srednio 35procend do tego jest wtedy brutto mozna wywiesc pieniadze do kraju. teraz tez tam bedzie mniej bo mniej godzin ale 7,79brutto gwarantowane prawnie i tu juz zaden posrednik cie nie orznie bo musi tye dac. czytalem te ostanie wpisy mam wrazenie ze 2osoby zle na firme pisza pod roznymi nikami bo tylko bundestag i cos tam i te obozy w polsce tez moj kumpel pracuje w kutnie tak samo ja w tunisie tez ak mowi o zakladzie. chyba wszedzie to samo tylko w domu to zawsze kontrola a tu lajdactwo i jak kasy nie przywiezie to co napisac i powiedziec kradna. kto ma nadzorowac ludzi tylko polacy bo co bys u niemca zrobil jak niemiec do ciebie mowi a ty slepia wybaluszysz i co dalej ja juz tyle lat i jak chce cos zalatwic w banku to musze wziac kogos kiedys zaltwiles tlumacza z grupy sa flache a teraz 50dyszek i polak polaka lupi ale jak sie nauczyles jesyka i ktos potrzebuje to placic musi a potem pretensje ze zle bo wzial kase i ludie ploty robia a trzeba bylo cos robic po robocie a nie chlac czy latac po chotelach. jak ktos wyleci z pracy to zawsze ma pretensje a z reguly jest tak ze jak porzucaja prace to firma z umowy rozlicza nie wiem 600 czy 800euro i wielkie pretensje i najlepiej opisac. ale sie rozpisalem jak ktos ma pytania to chetnie odpisze i wyjasnie .pozdrawiam cie sep.
zdjecie uzytkownika
selekcjoner - 2014-08-13 23:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciek - 2014-07-31 13:08:50]:
ty nawet nie wiesz co to jest arbeitsamt i czym sie zajmuje. kontrola to audit dopuszczenie do eksportu. poczytaj sobie co to jest arbeitsamt i czym sie zajmuje a potem pisz.
zdjecie uzytkownika
sep - 2014-08-14 06:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
swietnie ze opisales to na niemieckich papierach mozesz miec emerytke wiecej tych oplat wieksze problemy kasa inna ja to slyszalem o tym wyzszym podatku jak jestes samotny sluchaj jakas kaucje za mieszkanie ti dawales bo jedem mi tu pisal 1000e kaucji i 7e za mertr kwadratowy wynajetego mieszkania z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
sep - 2014-08-15 10:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na wyznanie religijne placisz 8 9 procent podatku to jak pod kreska to odlicza tamto to pewnie ze 200e odlozysz miesiecznie bo chyba wiecej sie nie da
zdjecie uzytkownika
tedi - 2014-08-16 19:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sep - 2014-08-15 10:58:58]:
napiszcie konkretnie czy warto tam jechac
zdjecie uzytkownika
sep - 2014-08-16 20:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja sam zalatwilem prace z agencj nemieckiej 9,50e na godz plus 32e diety za przepracowany dzien mam200e wsiasc na zycie i mieszkanie we wlasnym zakresie oni mi pomoga co do mieszkania ale jak pisza tpo 100e kaucji i 7 do 9e za metr kwadratowy mieszkania do zaplaty no 30procent podatku plis na wyznanie 8 lub 9 procent to tak wszystko pod kreska to w sumie malo zostanie zastanawiam czy warto jechac bo jak poprzez polska fime hotel za lozko 150e i mamy czyste pieniadze
zdjecie uzytkownika
sep - 2014-08-16 20:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1000e kaucji
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-08-18 11:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak znależliście tam prace ? Prosze o szybka odpowiedz . Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
sep - 2014-08-18 13:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pisz machura zeleslawice
do 44lat przyjmuja po gwarancyjnych nie chca
zdjecie uzytkownika
lulu - 2014-08-19 17:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znajomy wrocil z francji z pracy 200godzin pracowal 20zl na godzine 30e diety za kazdy dzien przepracowany z tym ze na wyjazd otrzymal 750e diety reszte zaplacili na koniec miesiaca praca od 5lipca do 18 sierpnia w sobote jedzie z tej samej firmy w drugie miejsce do francji zadowolony chlopina praktycznie to on do lopaty sie nadaje ale ma kase ma firma jest z plocka piecobud remonty piecy w hutach metali szkla porcelany sam slozylem cv do nich polecam
zdjecie uzytkownika
donald - 2014-08-19 23:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te 1000 e kaucji, znajdz sobie 9 lokatorow na mieszkanie to z kosztow zejdziesz i wyjdzie tak jak w tej firmie co ją zachwalasz zreszta nabory sa mozesz wrocic jak zle u niemca haha
zdjecie uzytkownika
Fru Fru - 2014-08-20 08:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.

Ja powiem tak, przepracowałem tam xxx czasu ( nie krótko ) na jednym z najgorszych działów jeśli chodzi o godziny pracy.Praca od 3 do 14 czasem i do 16 było 1 zmiana, a na drugi dzień na 4:00 znowu :) Ktoś nauczył kiedyś składanie maszyn za mechaników i trzeba było chodzić na przygotowania, i to wyglądało tak.1 dzień coś tam poopowiadali z godzinę czasu, następnie liniowi brali i lepili miejsce na linii tobą, od razu wajta wajta.Na drug dzień oczekiwania od kierownika i liniowego były takie że musiałeś już umieć składać maszyny typu TVN, Kompensa, Marel, różne maszyny do panierki, pomadki, beczki i już od 2 dnia zaczęły się krzyki na ciebie, po prostu nic tylko wziąć pałę i upierdzielić łeb równo z szyją.Ogólnie reasumując dział popaprańców bez szkoły.Czasem byli i normalni ale to mały procent.

Płaca to około 5,6 euro na rękę.Każdego miesiąca inna stawka wychodziła.Ale średnia to 5,6.Godzin płatnych podkreślam płatnych około 200 w dobrym miesiącu, możesz być w zakładzie od 3:00 a przepracujesz tylko 7 a resztę spędzisz na kantynie :) jak dostaniesz weksla, czyli schodzisz na dół i zależy co idzie, jaki produkt i ile trzeba ludzi na taśmę i pakowanie.

Mieszkanie :

Nie ma tragedii bo dach nad głową jest.Wszystko zależy na kogo się trafi, jak trafisz na wyrozumiałych w pokoju to będzie luzik, każdy jadący do toonisu przez MS MEat lub Machure musi sie liczyć z tym że większości ludzi z mieszkania robi na innych działach z innym trybem pracy.Np ty wstajesz o 1:30 w nocy bo masz na 3:00 a ktoś śpi bo wrócił o 23:00 itp różne są godziny podkreślam.Lipa tylko z dojazdem jest bo jak nie masz auta to kicha, czasem idzisz do roboty na 2 zmianę i nie ma pracy to wysyłają cie do domu, i co idziesz na parking i musisz kombinować.

W zakładzie dużo patologii z polski i dużo innych narodów, ogólnie jest wesoło.
Głównie pracują tu ludzie co mają jakieś problemy w Polsce, są zadłużeni kredytami, no i mają dzieci którym trzeba dać co jeść i ubrać.
Młodzi ludzie tak jak ja jadą na rok może dwa zarobią coś grosza bo nie powiem bo w tu dobrze zjesz jak masz czas ;) ale dla chcącego nic trudnego, ubierzesz sie i te 2000 zł odłożysz, dla kawalera po szkole na początek starczy.
Uzbrójcie się w cierpliwość tam i w anty stress bo tego będzie dużo i w pracy i w domu.
Opinie są jakie są tutaj, coś w nich prawdy jest ale kto się sam nie potknie ten się nie nauczy.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Malinowa - 2014-08-21 15:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sandy - 2014-07-25 06:38:23]:
Masz racje !!! Pani M. Jest okropna nie szanuje ludzi ludzi ma za nic .Wiem bo sama byłam przez znią zle traktowana .Może dlatego że nie ma dzieci i męza . Tylko kochanka P.Stasia Ludzie jest wiele innych prac szukajcie gdzieś inndziej dobrze wam radzę . Ale jak się chcesz przekonać proszę ;)Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
wobis - 2014-08-21 18:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fru Fru - 2014-08-20 08:27:08]:
zgadzam się z tym , że młodzi ludzie jeżdżą z tą firmą za granicę na rok może góra dwa. W większości wyjeżdżają z nimi ludzie , którzy potrzebują szybko dużego przypływu gotówki co zapewnia zagraniczna waluta. Łatwiej wtedy spłacić kredyt czy oddać pożyczki , choć ile trzeba się przy tym natyrać to wiedzą już chyba tylko osoby , który z MS Meat wyjeżdżały. Jeżeli chodzi o pracę w Polsce w Sokolnikach to jedyny plus jest taki w porównaniu z pracą w Niemczech , że jest bliżej do domu i więcej chyba nie ma co o tym już opowiadać... Szkoda , że mają dość mocno niedopracowaną stronę internetową, miałem nadzieję dowiedzieć się z niej kilku rzeczy związanych z firmą, ale widocznie strona nie jest ich prirytetem
zdjecie uzytkownika
aapsik - 2014-08-21 18:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam musze byc 25.08.14 w biurze na godzine 8:oo szukam wolnego miejsca w aucie jestem z okloic konina prosze o kontakt (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Krystian - 2014-08-21 19:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam musze byc 25.08.14 w biurze na godzine 8:oo szukam wolnego miejsca w aucie jestem z okloic konina-koło prosze o kontakt (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
sep - 2014-08-22 06:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jak praca ale polacy sami sie stresuja i sami stres robia kazdy chce byc madrzejszy jeden od drugiego troche nie przyjemnie slyszec od niemcow ty polsko hahaaaaa przykro to jest ale cepom nie przetlumaczy
zdjecie uzytkownika
lulu - 2014-08-22 15:12:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tu w polsce praca powinna byc i kasa tez tylko ludzie sie godzicie na umowo zlecenie rachunek na czarno po co to niech zatrudni na czasowa umowe to sie liczy i co tych starych trupow co maja emeryki renty wy pierdolic ich nie ch nie blokuja miejsca mlodym tak jak u frycow niemcow jest masz emeryture 0 dorabiania podatek jest wiekszy od twojej emerytury finito proste a tu w polsce moze a moze po cholere capy siedza i swierkiem pachna a rekoma i nogami sie trzymaja posadki dobry i miesiec zeby wszyscy nie przyjmowali umow zlecen na pewno by sie zmienilo
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zakłady mięsne MS MEAT
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski