Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: zakłady mięsne MS MEAT

zdjecie uzytkownika
sep - 2015-03-18 22:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy wracaja czytaj facio posty ty sadzasz kij w mrowisko chcesz zeby ci ryja obili nie widzisz co pisza ludziska
zdjecie uzytkownika
sep - 2015-03-18 23:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jedna dziwa tam chciala pracowac powrocila z brzuchem i niie wieeee z kim takie madrale maleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ateraz jak ludzi wala w konia za 800e 200godzin i 200t jak pisza chlopie co ty robisz gdzie sie pchasz daj dupie siana szukaj innej pracy i gdzie indziej
zdjecie uzytkownika
Kris - 2015-03-19 15:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda co piiszą o zarobkach na rozbiorze teraz jak masz niemiecką umowe i niemieckie ubezpieczenie to jest masakra
chłopak z klepy jak dostał wypłate 1300 to odrazu pojechał i sie zwolnił jak normalnie dostawał 1800 to teraz 500 mniej
na schabach też po wypłacie kilka osób poszło, jakiś gość na froście za 80 godzin ok 380 euro wyszło mu nieco ponad 4 euro na godzine
wychodz na to że lepiej zarabiało się pracując w polskiej firmie
zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-03-19 17:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy wybiera się ktoś do pracy musze sie wstawic na 23,03,2015 Prosze dac znac na e-maila : magda.wolczynska@interia.eu
zdjecie uzytkownika
kinya - 2015-03-19 18:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam , czy ktoś jedzie na 30.03.2015 ? lublin okolice ?
zdjecie uzytkownika
sep - 2015-03-20 07:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kris placisz skladke emerytalna w prywatnej firmie ubezpieczeniowej aok 60e gdyz jak skonczysz tam pracowac to wez oswiadczenie z aok emerytalne do zus i masz liczone lata skladkowe do stazu pracy nie wiem czy ty to wiesz
zdjecie uzytkownika
sep - 2015-03-20 07:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kris placisz skladke emerytalna w prywatnej firmie ubezpieczeniowej aok 60e gdyz jak skonczysz tam pracowac to wez oswiadczenie z aok emerytalne do zus i masz liczone lata skladkowe do stazu pracy nie wiem czy ty to wiesz tam zapewnie masz skladke rentowa i opiekuncza placona plus w aok emerytalna sam musisz oplacac 60e miesiecznie
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-03-20 08:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam prace w ms meat , wykorzystuja w kazdy sposob , brygadzisci nie szanuja ludzi , zwlaszcza jedna mloda, gnoi za nic a sama byla robolem jak inni . pracujesz ponad 220 h a zarobisz ledwo 1100e porażka !!!!
zdjecie uzytkownika
sep - 2015-03-20 19:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przekonalas sie sama polak za granica ,,,,,,,,, wart jak pisalem oraz inni to nie sluchalasssssssssssssssssssssssssssssssss
zdjecie uzytkownika
ubezpieczyciel - 2015-03-20 20:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sep - 2015-03-20 07:16:28]:
Sep pomylilo ci sie AOK jest kasa chorych najstarsza stazem w Niemczech prowadzaca dzialnosc z podzialem na ubezpieczenie spoleczne obowiazkowe gdzie polowe placi pracodawca a polowe placi pracownik. z czego od kwoty brutt ubezpieczenie zdrowotne wynosi w roku 2015 15,5% i skladka pielgnacyjna 2,6%.Prywatne ubezpieczenie moze dac tylko AOK ale twoje wynagrodzenie miesieczne musi stanowic 10tys brutto i placisz za wszystkie swiadczenia u lekarza a potem ubiegasz sie o zwrot pieniedzy u ubezpieczyciela. Aok nie wydaje zaswiadczen dotyczacych renty poniewaz te skladki przekazywane sa do zupelnie innego dzialu. Pierwsze rozliczenie do renty dostajesz po 5latach z Agentury w Berlinie. Zadne AOK lokalne nie wydaje tego typu zaswiadczen o ktorych piszesz. AOK nie przyjmie prywatnie pracownika z kwota 60 Euro ubezpieczenia. To nie jest prywatny ubezpieczyciel. Jezeli chcesz zalozyc dodatkowe ubezpieczenie na jakas kwote nazywa SIE TO lEBENSVERSICHERUNG I PROWADZA GENERALNIE TO BANKI. Wtedy mozesz sobie dodatkowo oplacic nawet 20Euro miesiecznie zeby miec dodatek do emerytury w kwocie np 75Euro miesiecznie, ale zjezdzajac rozliczasz sie tutaj. Sep nie ublizajac ale Pan nie zna prawa niemieckiego i przepisow.Ja pracuje w Firmie ubezpieczeniowej w Niemczech od 25lat. Mam ludzi z tej firmy, ktorzy dodatkowo maja ubezpieczone u mnie auta i mieszkania o czym jak pisales we wczesniejszym info o kaucji.. zapomniales ze wynajemca naklada obowiazek ubezpieczenia mieszkania na wypadek np. masz gosci i ktos lamie noge. Kto pokrywa koszty? Co?
Moge duzo pisac o ubezpieczeniach. Jezeli pracownik jedzie do pracy w rolnictwie na wlasna reke musi przyjechac z ubezpieczeniem z Polski. Pracodawca zatrudniajac w niemczech zgodnie z prawem nalozonym na niego jest zobowiazany do odprowadzenia podatku i wszelkich swiadczen emerytalnych i chorobowych.Pisz naprawde jak to wyglada a nie piszesz tylko zeby pisac.
zdjecie uzytkownika
natasha - 2015-03-20 21:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Suchajcie te wpisy to prawda...cala prawda ale jak.nie wiezycie to sami.sie przekonacie ..bo inaczej nie da was sie przekonac .tylko strata kasy na ta prace w tunisie
zdjecie uzytkownika
MISZKA - 2015-03-20 21:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [natasha - 2015-03-20 21:29:48]:
wszystko zepsulo ubezieczenie niemieckie. Malo kasy. zgodnie z prawem ale malo pieniedzy. jedynie to ze za mieszkanie nie placisz.
zdjecie uzytkownika
natasha - 2015-03-21 09:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MISZKA - 2015-03-20 21:52:57]:
suchaj za mieszkanie nie placisz ale posrednicy tyle kasy zawijaja nic za darmo nie ma!!!!! a jezeli chora bedziesz to zwolnia cie i tyle tam praca jest dla zdrowych ludzi tak ci powiedza
zdjecie uzytkownika
sep - 2015-03-21 20:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest taka sprawa ze opracowal pan z ambasady w berlinie i podal do puplicznej wiedowmosci o kasie aok zeby samemu oplacac bodajze z 2012 r radca m .....i na tej podstawie pisze sam jestem zainteresowany gdyz czekam na prace na poludniu niemiec wstepnie mam ustaslona stawke 10,3euro na godzine plus 25e diety za kazdy przepracowany dzien mieszkanie kwatere pomoga zalatwic o kaucji nic mnie nie mowili natoniast poprzednio raza w diseldorfie mialem prace za mieszkanie rzadl 1000e kaucji 7e za metr kw czynszu taskie oplaty mi referowal zrezygnowalem z tego powodzenia
zdjecie uzytkownika
Krisu - 2015-03-22 12:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawa jest... jedzie ktoś dzisiaj na niemcy (tunis) z okolic koła?
zdjecie uzytkownika
sep - 2015-03-23 12:10:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ubezpieczyciel - 2015-03-20 20:57:41]:
dochod do 8004e 0 procent podatku dochod 8005mdo 52881 stawka 14nprocent 52882 do 250730e stawka 42procentdochod 250731e 45procent podatku dzialalnosc gospodarcza po przekroczeniu24500e 17do 19procent podatku podatek koscielny5,5 procentdochodujest to podatek solidarnosciowy na wschodnie landy w przeciwienstwie do polskich regulacjiosoba prowadzaca jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza w niemczech nie ma obecnie obowiazkuubezpieczenia rentowo emerytalnego, musi natomiastposiiadac ubezpieczenie zdrowotne i opiekuncze i odpowiednia polise moze takze wykupic w prywatnym zakladzie ubezpieczen najnizsza ok 60e miesiecznie brak ubezpieczenia emerytalnego skutkuje w przypadku powrotu do polski uznanie tego okresu przez zus jako okresu bezskladkowego opracowal jan masalski radca wph ambasadyrp w berlinie dn 7 11 2012 r
zdjecie uzytkownika
sep - 2015-03-23 12:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mamy czarno na bialym opracowanie systemu jaki jest w niemczech jak widze to jest to dla ludzi a tu w kraju zalozysz dzialalnoesc gospodarcza to masz szergoplat jeszcze nie zarobisz juz cie gnebia to lukalowe to energia wyzsza to zus emerytalna retowa zdrowotna tak 1100zl miesiecznie a do roboty gdzie sie dostaniesz 700zl do 1200 do reki ot polska zeczywistosc bzdur nie pisze tak jest panie ubezpieczycielu
zdjecie uzytkownika
piniu - 2015-03-23 18:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jedzie ktoś na 30.03 z okolic Koła,Turku,Konina? mój e-mail:piniu275@wp.pl
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-23 21:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie ci co sie decydujecie na wyjazd do pracy w tunisie uwazajcie bo zaieraja dowody i daja ksera ktorymi kaza sie wam poslugiwac a wasza wlasnosc jest do ich dyspozycji od razu idzcie z tym kserem na policje w niemczech nie bojcie sie zebyscie nie mieli problemow w polsce tak jak ja je mam przez tych wyzyskiwaczy nie pakujcie sie w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko strata kasy i nerwow
zdjecie uzytkownika
Beti - 2015-03-24 09:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto jedzie na 30.03 z koła turku konina?????? Mój numer ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2015-03-24 19:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie Ktoś może 30.03 ? prosiłabym o kontakt paulina-kupis@wp.pl
zdjecie uzytkownika
pepo - 2015-03-24 23:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2 wpisy wyzej poczytaj sobie madonnnooooo co robisz chcesz jechac po cooooooooooooooooooooo same klopotyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy jak pisze gosc
zdjecie uzytkownika
gosciu - 2015-03-26 12:57:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szanowna ika iwa pani bozenka wpisow nie ma korespondencja sie skonczyla w necia halo halo pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
doska - 2015-03-26 15:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jest na rozbiorze??? Jaka kasa wyjdzie na wypłatę??
zdjecie uzytkownika
pepo - 2015-03-27 08:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [doska - 2015-03-26 15:03:17]:
ale lenistwo poczytaj se posty kasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa niesamowita tylko czekaja na ciebieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zakłady mięsne MS MEAT
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy zakłady mięsne MS MEAT?
Zadaj pytanie