brak logo

zakłady mięsne MS MEAT

RHEDA-WIEDENBRUCK

Opinie o zakłady mięsne MS MEAT

Rzeznik 2016-06-24 16:20:24
Najlepsza firma jaka rekrutuje rzeźników do pracy na teren Holandii to www.selectwerving.nl
Posiadają kilkanaście zakładów pracy na terenie Holandii, stawki konkurencyjne.
2w3er 2016-06-24 17:13:04
@rommi no wlasnie to zalezy dla kogo co jest malo i duzo i zalezy na jakie zarobki kto jest nastawiony i to tez zalezy od stanowiska na jakie sie chce aplikowac
mmmm 2016-06-26 07:27:03
awans kolego kasa sie liczy w tym zgnilym kapitalizmie awans to przeszlosc zydostwo rzadzi kasa kasa kasa dostaniesz 8e na godzine ot rewelacja tyrasz jak wol 200t na zmiane padasz po 8 godzinach a na wiertnice geologiczne pojedz masz 100e godzinka to kasa tez sie tyra ponad sily a wy tu piszecie o groszowych stawka jest awans rozwijam sie ot komunistyczne myslenie kasa kasa kasa to jest to
dfgh 2016-06-26 11:19:52
ehh no walsnie malo kto kiedy tak na prawde jest zadowlony ze swojego wynagrodzenia bo jednak wiekszosc ososb konczy studia robi magistra i chce miec zadowalajaca prace a to niestety nie jest takie łatwe
Gość 2016-06-29 09:36:24
czy jedzie ktos na 11.07?
1
hgf 2016-06-30 15:05:18
no to prawda nie jest to łatwe trzeba miec przede wszystkim jakies dosiwadczenie w pracy nie tylko studia
kkasia227 2016-06-30 16:53:59
Ja dostalam oferte i mialam jechac na 11.07 ale po tych opiniach to juz sama nie wiem
zuza 2016-07-01 12:41:46
@kkasia227 jakbyś się jednak zdecydowała, to daj znać jak jest :)
Mięsko 2016-07-01 14:52:23
Większość z was, ktora tutaj sie wypowiada, powinna zarabiac jeszcze mniej niz 900euro, gdyz widac po wypowiedziach wasz poziom wyksztalcenia, widac, ze sie nie uczylo w szkole! Zacznijcie uzywac znakow interpunkcyjnych, bo trzeba się duuuuzo naglowic, namęczyć, zeby z tych waszych 'wypowiedzi' cokolwiek zrozumiec...
Porazka, ze mamy takich Polakow.
jmh 2016-07-01 15:07:29
@Mięsko hahah nie bądź śmeiszny! to że ktoś nie użył znaków interpukcyjnych to uważasz ze przekłada sie to na pensje? Serio to było słabe haha ..........
hd 2016-07-08 09:58:12
Witam.Jedzie ktoś do nich do pracy na 11.07 z kujawsko-pomorskiego lub pomorskiego?
rommi 2016-07-08 12:43:12
ja niestety nic o tym nie wiem, ale chyba pewna grupa zawsze się szykuje na takie wyjazdy z tego co wiem.
Atsam46 2016-08-02 16:51:42
Jade do tunisu 14 sierpnia z kuj-pom moge kogos zabrac atsam@poczta.fm
fir 2016-08-02 17:44:49
Wiecie jednak czy pokażą się u nich jakieś oferty pracy? Dobrze by się było załapać, bo doskonale wiedzą jak zadbać o stabilne zatrudnienie. To dobry znak na to, że się dobrze dzieje teraz w firmie jak i atmosfera.
1
Oszukana 2016-08-07 18:14:27
Ludzie omijajcie to moejsce !! Posza i mowia przez telefon same cudowne rzeczy byle sciagnac ludzi do pracy!! Placa tez taka duza a rzeczywistosci jak zarobisz 500€ za caly miesiac zapierdziel po 12 jak nie wiecej godzin to bedzie dobrze. Zero szacunku dla pracownika - tania sila robocza - za to uwazaja polakow. Mieszkania to jeden wielki syf i patologia! Kobiety dzwigaja albo ciagaja wozki po 150-200kg!! Praca zaczynasz powiedzmy o 18 a konczysz niewiadomo o ktorej jak malo do przerobienia miesa czy tez pasztetu czy czegos innego to schodzisz szybciej a normalnie to mozesz siedzie nawet do 7rano. Umowy nie daja wiec jak cos Ci sie stanie to firma usuwa umowe z papierow i nie przyznaje sie do tego ze u Nich pracowales. Tunis to jedna wielka sciema. , syf , brud i wykorzystywanie ludzi!!!!
fghjk 2016-08-07 23:08:51
@ Oszukana, to nie sądziłam, że jest az tak słabo? ASle z drugiej strony gdyby było tak źle to cały czas poszukiwalioby ludzi do pracy, a tak nie jest...
Riama 2016-08-09 09:43:12
Witam!Ja tam pracowałam i byłam zadowolona, nie zabierają żadnych dowodów, tak jak czytałam powyżej. Jeśli człowiek chce pracować , to pracuje, ja prace miałam na nocne zmiany różnie raz 10 godz , raz 12 sobota wolna , tez nie zawsze ale jak się jedzie za granicę to do pracy a nie na wczasy .Najwięcej piszą Ci co posiedzę miesiąc czy dwa , że źle i wymyślają nie stworzone historię, dlaczego?żeby inni nie pojechali i coś mogli zarobić . Zjechałam tylko dlatego , że mąż tam pojechał a ja przyjechałam do dzieci. Ale kiedyś będę chciała znów tam pojechać jeśli dadzą mi taką możliwość.
zuza 2016-08-09 10:08:10
@Riama dokładnie. Niektórym się wydaje, że jadą na odpoczynek i darmową wypłatę ;)
4
Nowość 2016-08-09 22:01:30
Zatrzymują dowody osobiste, umowy widzicie tylko przy ich podpisywaniu, warunki w mieszkaniu są straszne, pracujecie w niedozwolonej według prawa niemieckiego liczbie godzin czyli w wymiarze 14h dziennie z czego płacą wam tylko za 8h pracy dziennie. Po odjęciu ich kosztów i tego co wydacie na życie niewiele zostaje. A i ile dostajecie za godzinę dowiadujecie się dopiero po wypłacie jak sobie przeliczycie. Co tydzień zmieniają się pracownicy
1
jhj 2016-08-09 22:39:32
@ Nowość, ale przeciez to niezgodne z prawem żeby zabierać komuś dowod osobisty? czy sie myle, a nie sądzę...zgłosiliscie to gdzieś? gdziekolwiek ???
marcin 2016-08-10 12:50:00
Jedzie ktoś 15.08 2016 ?? Lubelskie
Miki 2016-08-10 12:52:26
@Nowość pracowałeś dla nich, że tak piszesz? I skąd te informację o zabieraniu dowodu osobistego….Z innej beczki wie ktoś na jakie zarobki można liczyć na wyjeździe z nimi? Szanuje Twój komentarz kolego, ale czekam na innych
Blue 2016-08-10 12:59:02
Kolego jade autem na 15ego ale z kuj-pom, jak do mnie dojedziesz to cie wezme ( usunięte przez administratora ) Generalnie szukam kogos kto chce jechac na 15go
Miron 2016-08-10 16:26:00
No to zabierz go w takim razie jak możesz to dobry układ
wielkapolska42 2016-08-11 22:57:16
Przyjedź,przekonaj się. A nie słuchajcie bredni
1
hgf 2016-08-12 10:23:23
no przeciez tak będzie najłatwiej samemu się przekonać jak to w firmie jest nie ma sensu tak się sugerować opiniami innych ludzi przecież mam racje?:)
Miki 2016-08-12 21:54:32
a gdzie widzieliscie te wszystkie oerty pracy? nie wiem sam ,wiem ze czasami kazdy odbiera wszytko inaczej wiec mysle, ze najlepiej bedzie jak sie samemu przekonamy o tym jak jest
mała czarna 2016-08-18 17:33:19
Pracuje tam tak Beata na dziele Chiny? żona brygadzisty Piotra
3
hgf 2016-08-18 21:01:23
jak masz racje @Miki ja wlasnie jestem tego samego zdana co Ty ze trzeba najlepiej to samemu się przekonać jak jest żeby mieć sowje zdanie i moc się na dany temat przecież wypowiedzieć..a słuchajcie wiadomo cos na temat rekrutacji jakiesj tutaj w firmie?
tomek 2016-08-22 16:39:10
witam
Jedzie ktoś 29 do DSI GmbH
Kupferstrasse 11A
33378 Rheda-Wiedenbrück
pisać jestem z malopolski
2
major 2016-08-23 09:35:50
Nikby tak, jednka ja nie widzialem by poszukiwali kogoś, nie wiem czy mają jakieś wolne miejsca nawet na produkcji, musisz chyba sam do nich zadzwonic i najlepiej zapytać czy nie poszukują nikogo, wczesniej tez ktos pisal ze za granice wysylaja? jest taka mozliwosc?
Michał 2016-08-23 15:48:11
witam jade na 29
jjj 2016-08-25 18:30:03
@ major obawiam sie że teraz chyba nie ma, bynajmniej na gowork nic takiego tui nie widzę niestety. Chcoiaż tak jak oosba powyżej czyli @ Michał twierdzi że jedzie, wiec może sa na innych stronach? Nie wiemn na innych nie patrzyłam prawdę powiedziawszy
arekof01 2016-08-28 19:32:57
moja zona jest i jest wszystko w porzadku
aaa 2016-08-28 23:04:53
@ arekof01 - znaczy mam rozumieć że wyjechała i jest ok?
Zajechany 2016-08-30 01:39:30
Byłem, zobaczyłem, wróciłem. Trochę się rozpiszę ale ze szczegółami ;) Przyjazd na własną rękę na godz 8:00, rheda - wiedensbruck. Wejście do biura, (już tutaj mają cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czekanie 40min zanim cokolwiek się wydarzy, 3 godzinny wykład o pracy, podpisywanie papierów (w tym część całkowicie po niemiecku i trzeba na słowo wierzyć, bo pracownicy z OGROMNĄ łaską potrafią przetłumaczyć 2 strony dokumentów jako "to tylko o mediach, że 5 euro miesięcznie płacisz", po czym zabierają Ci dowód osobisty na ok 2 dni i puszczają do APARTAMENTÓW. Hehe xD Apartamenty to za dużo powiedziane, nawet słabym mieszkaniem bym tego nie nazwał. Najczęściej wyrzucają ludzi do miejscowości (17km od miejsca pracy "Tonnies") o nazwie "Verl", na słynną 13-tą dzielnicę (ul. Zollhausweg). Ciężko jest w jednym zdaniu opisać moje wrażenia z tego miesca, ale spróbuję jak najkrócej. Pierwsze 20min po rozpakowaniu się w pokoju 4 osobowym, przejściowym. Na mieszkaniu syf, puste i niedopite butelki po piwie, w samym pokoju naliczyłem 140. Na mieszkaniu łącznie 9 osób, wtedy akurat było 3, bo ludzie na różne zmiany pracują. W pokoju 4 osoby i każda pracuje na inną zmianę, wszyscy mają wszystkich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] np. gościu wraca z pracy o 23, ja śpię bo trzeba na 7 wstać, ale on ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i włącza telewizor, muzykę z laptopa i chleje browary. Mimo iż mam sen bardzo twardy, do tego momentu byłem pewien że nawet wybuch bomby pod blokiem by mnie nie przebudził, to jednak moim współlokatorom się to udawało. Lodówka istna czarna dziura, zawsze coś ginęło i oczywiście nikt nic nie wie. Telefon na szczęście miałęm starożytny więc o niego się nie bałem, a w portfelu 10 euro, bo płacę kartą. Budzę się rano, jadę do biura (własnym autem, Ci co nie mają auta, mają przesrane ;) ). Tam oczywiście znowu jakieś papiery skanowanie, puścili do mieszkań zpowrotem, i na 15 znowu zdjęcia itp. Wyjazdów do biura było tyle że w 3 dni robiąc trasy tylko, mieszkanie > biuro zrobiłem 200km. Jak przyjechałem w poniedziałek, tak pierwszy dzień pracy wypadł na czwartek. Zollhausweg to ulica na której proponowano mi kupno prawie wszystkiego, tanie, polskie, ukrainskie, rosyjskie, rumuńskie alkohole "wszelakie". Pozatym noże, maczety, tablice rejstracyjne, tanie fajki po 2,50 euro (w sklepie po 6), alufelgi, karty rabatowe do burdelu nieopodal po śmiesznych cenach. Dodatkowo usługi, cofania licznika w aucie, lub usówania alarmów. Można było nawet sobie "używany", w dobrym stanie rower zamówić wg. gustu ceny 30-50 euro. Praca, wyczerpująca i monotonna, jak masz na 8:00 to musisz być max 7:30 na bramie rzeby biegiem się wyrobić (przejść przez bramę, przyłożyć czip, zeskanować rękę, odebrać ciuchy robocze z szafki, przebrać się, dojść na stanowisko pracy a to czasami troche zajmuje, niektórzy muszą jeszcze ostrzyć noże). Wszystkie przerwy są odliczane z pensji tzn. Jeśli do firmy wszedłeś o 7:30 i wyszedłeś o 18:30 (teoretycznie praca od 8:00 - 18:00) to płacą ci za 9 godzin, bo odejmują 2 przerwy po 30min. Przerwy to też jeden wielki wałek, bo niektórzy muszą iść od 7 do 12min rzeby dotrzeć do Kantyny (jedyne miejsce w firmie, gdzie można zapalić i coś zjeść) ale przerwa liczy się od zejścia ze stanowiska pracy do wejścia spowrotem. Wielu ludzi zdąrzy spalić fajkę i zjeść bułkę w biegu i wraca na stanowisko. Po jakoś 2 tygodniach, dostałem 3 listy po niemiecku w tym numer podatkowy (jak go nie zaniesiesz do biura przed wypłatą to masz ok połowę mniej pensji) i pojechałem do biura. Pytam się w biurze czy mi przetłumaczą to co jest tutaj napisane, a baba że ona nie jest od tego, od tego są biura tłumaczy, wzięła papiery, zrobiła ksero, oddała jeden... Pytam się czemu tylko jeden dostaję spowrotem, a ona że te 2 mi są nie potrzebne i sobie poszła. Byłem zmęczony po nocce więc poprostu sobie pojechałem dalej. Tak popracowałem jeszcze jakiś czas, dostałem żołd xD Rzeczywista stawka godzinowa na czysto wyszła mi 5,20 euro, ale o dziwo moji wspólokatorzy wszyscy mieli różne stawki godzinowe (od 5 do 5,40), nikt nie wie jak oni to liczą i nie spotkałem tam nikogo kto by to wiedział, rozliczenie wypłaty można dostać, ale tylko po niemiecku, a oni nie tłumaczą tego. Teraz cieszę się że wróciłem i doceniłem moją biedną Polskę, bez rumunów, arabów, murzynów i chleba który jest świeży 17 dni. Osobiście nie polecam, ale upartych nie przekonam, więc życzę powodzenia.
5
Zajechany 2016-08-30 01:50:38
Haha, stabilne zatrudnienie ;) Padłem xD Tam na 30 ludzi w poniedziałek do czwartku jest dziesięć, po miesiącu może 2 wytrzymają...
1
maciek 2016-08-30 09:51:47
@zajechany nie wiem, jak jest w praktyce, bo sam dopiero mam zamiar się zatrudnić w zakładach mięsnych MS MEAT, ale mogę wyciągać wnioski z tego, co widzę. Pomimo tych wszystkich narzekań rotacji tutaj nie widzę, bo zwyczajnie ofert pracy nie ma. Coś tu nie pasuje
zajechany 2016-08-30 12:29:19
oferty pracy są tylko pod inną nazwą firmy. DSI i MS MEAT to jedna i ta sama firma, przynajmniej biuro i pracowników mają tych samych.
janke 2016-08-30 12:32:44
W sumie to sie cały czas rozwijają, to nic dziwnego, że są tak popularni. Ostatnio to widziałem nawet ogłoszenie, że jest poszukiwany młodszy specjalista ds. księgowości z językiem rosyjskim. Ale wiadomo jak przebiega rozmowa rekrutacyjna? Pozdrawiam.
Marzena 2016-09-13 12:45:11
Witam serdecznie to co opisales to wszystko prawda,ja pracowalam tam na wolowinie na nozu o dziwo wytrzymalam caly 1 rok Marzena.
wiola 2016-09-13 12:48:57
@marzena na pewno były minusy bo na takich wyjazdach zawsze są ale powiedz tylko czy było to opłacalne? I czy warto się jednak dla kasy przemęczyć z tym wszystkim?
gontar 2016-09-13 15:53:50
dzisiaj wruciłem z Tunisu po tygodniu roboty tam byłem na wołowinie jest tragedja praca od 10 do zesraniasie akasa 1100euro minus nora 100 euro i nic więcej ja się roboty nieboje ale nie za taką kase szanujmysie
miętka 2016-09-13 21:20:47
no własnie czy ktoś z was kochani może mi opisać dokladniej i szerze jak jest z warunkami mieszkalnymi na takim wyjeździe? chodzi mi o metraż, ilość lokatorów i w jakich dzielnicach pracowników lokują.
kależanka 2016-09-15 11:24:34
Byłam w tym kołchozie wytrzymałam tylko tydzień jak kolega gontar kołchoz ludzie tam jest wyzysk orka po 10 ,12 godz nie dajcie sie zwariować za 1000e jak tam wyjeżdzałam też tak myślałam kto nie da rady jak nie ja a jednak nie dałam orka i darcie mordy pracownik na pracownika polak dla polaka najgorszy pozdrawiam wybor należy do was ale ja ostrzegam
rommi 2016-09-15 12:01:32
Tacy pracownicy mają szanse na zarobki od 2 tysięcy złotych, jak są jeszcze premie do tego, a jak jest system zmianowy to przecież prościej ułożyć sobie plan zajęć. Wiecie czy wypłata jest terminowa? Zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków.
Senar 2016-09-19 11:30:59
Mieszkania są różne , standard gorszy od hoteli robotniczych. A ludzie z którymi się mieszka , cały przekrój społeczeństwa , dużo patologii , po wyrokach , etc , w 2014 roku na PIXEL – dzielnica gdzie mieści się budynek mieszkalny pracowników Tonniesu doszło do morderstwa. Młody chłopak został zadźgany nożem przez kolegę z pokoju , poszło o piłkarski szalik. Koleś siedzi w niemieckim pierdlu teraz . Chłopak miał niecałe 30 lat , zbierał na wesele które miało być za 3 miesiące . Głównie na VERL – 18 km od Tonniesu .
Mieszkan blisko zakładu nie ma , kiedyś były , 2 , 3 km ludzie na rowerach przyjeżdżali , ale teraz nie ma szans na to . Ogólnie nie warto , odradzam , bo za 1000 euro stracić zdrowie i psychę , nie polecam .
1
przykre 2016-09-19 11:34:07
@Senar może i miało coś takiego miejsce, ale to mogło się zdarzyć wszędzie, to nie jest wina pracodawcy moim zdaniem....
Szczera prawda. 2016-09-27 20:49:45
Robota jak robota. Zależy gdzie się trafi. Dla mnie nie jest to ciężka praca. Po 8 godzin. Ktoś pisał że 500 e na miesiąc? Chyba jak co drugi dzień chodził do roboty. Robiąc pod polakiem w niemczech czego wy oczekujecie? Premi? Dodatków? Zapomnijcie. Masz te 8,6 e i nie licz na dodatki za nocke czy sobotę. Co innego mają ludzie robiący pod niemieckim biurem. Dostają dodatki tak jak powinno być. Nie oszukujmy się, polak jak juz trochę poczuje pieniądz i trochę władzy to drugiego ma za nic. Na dziale gdzie ja jestem robimy około 170 godzin na miesiąc. Czyli normalnie. Bez Premi, dodatków. Raz jest miła atmosfera raz do niczego. Oczywiście jest wyzysk no ale gdzie nie ma?
samantha 4 2016-09-28 12:18:44
a w którym momencie jest ta dobra atmosfera i od czego to konkretnie zależy? o ile w ogóle moim zdaniem atmosfera w zakładzie mięsnym może być fajna - no ciekawi mnie bardzo co mogłoby sprawiać, że taka wow. ciekawe też czy u waS DUżo kobiet na produkcji pracuje
Zostaw swoją opinię o zakłady mięsne MS MEAT - RHEDA-WIEDENBRUCK
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zakłady mięsne MS MEAT