logo E Leclerc

E Leclerc

Elbląg

Opinie o E Leclerc

gunia 2014-06-10 13:03
Jestem byłym pracownikiem,któremu naobiecywali złote góry ,a po trzech miesiącach podziękowali...bo poszłam na urlop,na który wysłał mnie dyrektor działu...uczyłam się na asystenta kierownika ,prawie codziennie po godzinach za które nie płacą...a tak w ogóle to wielki tam bałagan chaos brak organizacji i nie będę pisać jak traktowani są pracownicy przez dyrekcję szanowną...nie polecam tam pracy...nie tęsknię
1
Witek 2014-06-26 17:18
na jakie zarobki mozan liczy jako magazynier w magazynie tam? jakie są godzi pracy magazynu i czy ludzie normali na magazynie???
gość 2014-10-28 06:59
byliśmy na zakupach i mąż został nagle przez ochronę posądzony o zjedzenie batonika interwencja policji odbyło się że pomylił się pan pulchny ochroniarz przeprosił na zapleczu
2
zniesmaczona 2014-10-28 20:44
HORROR,DRAMAT, warunki pracy jak w obozie koncentracyjnym, umowa śmieciowa, szok, że w XXI wieku tak traktuje się ludzi. Jeśli w ciągu miesiąca zmienia się kilka kasjerek to o czymś to świadczy, problem nie tkwi w osobach chcących pracować , ale w gównianej organizacji pracy, i braku szacunku do pracowników. Nie wspominając już o chamskich zachowaniach ochrony, która ma Cię na celowniku jak najgorszego złodzieja.
Pracodawco jeśli nie potrafisz nawet zagwarantować długopisu który jest niezbędny w pracy przy kasie, to o czym to świadczy...
WSTYD!!!
Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi, choć wiem, że przy dużym bezrobociu człowiek bierze wszystko jak leci,
Szkoda, że buractwo ma za nic ludzi!!!
3
Zenek 2014-12-18 22:00
MAK KTOŚ MOŻE ADRES DO GŁÓWNEJ SIEDZIBY LECLERC W FRANCJI? Proszę wkleić na stronie.
Zenek 2014-12-19 17:46
Już znalazłem jest w sieci.... Od siebie dodam że el work pseudo agencja pracy nigdy nie płaci pieniędzy przed dziesiątym. Kogo byście nie spytali to się dowiecie że przetrzymywanie pieniędzy o parę czasem o tydzień to norma. W tym miesiącu było to samo i to nie u jednej osoby. Tak można operować sobie czyjąś gotówką.
2
1 2015-02-24 14:43
Wtym smiesznym sklepie serwisant wykładający towar,dzieli szakę w szatni z kilkoma osobami,trzeba nogą dodrze pchnąc aby szafka sie domknęła,sciany dziurawe i czarne aż się żygac chce,czy sanepid widział takie poniżające warunki.CAŁA OCHRONA TO BANDA CZUBÓW.WIELKA PANI DYREKTOR WYZYWA PRACOWNIKÓW OD cytuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W.Obecnie nie ma komu tam pracować
1
kaszynap98@interia.pl 2015-02-25 14:59
Dlaczego nie ma adresu Dyrektora sklepu Leclerc w Elblągu? Czy rozmowa ma sie odbywać przez media? Proszę o kontakt. Nick jest emailem.
5
Mania 2015-05-20 16:46
Nie polecam isc tam do pracy. Panuje tam istny terror, brak szacunku dla pracownikow, kierownictwo nie raz ponizalo pracownikow przy klientach.Po wzieciu urlopu nie macie co sie pokazywac w pracy bo juz bedzie czekalo na was wymowienie. Z zewnatrz to moze doskonaly sklep ale od zaplecza istna tragedia!
1
snajper 2015-06-15 20:24
Nie polecam pracy w tym sklepie,chociaż obecnie jestem ich pracownikiem kierowniczki zadzierają nosa chociaż słoma im z butów wystaje potrafią się tylko wyrzywać.Szef ochrony to idiota tak samo jak niektórzy jego pracownicy zwłaszcza grubas bekający na bramce,który wszystkich tyka i myśli że jest fajny
2
EuPi 2015-06-30 20:42
Każdego klienta traktują jak złodzieja polecając kasjerkom przeszukiwanie toreb własnych. Kasjerki bojąc się próbują się z tym zmierzyć, ale na odmowę daja spokój. Myślę, ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wykorzystują. Do papieża łatwiej dostać się na audiencję niż do pani dyrektor. Gabinet chroniony jak twierdza w Gierłoży.
1
staff 2015-07-28 08:57
Może skoro jesteś tam pracownikiem nie ubliżaj koledze który też tam pracuje? Uważaj co piszesz!!!
1
EuPi 2015-08-31 21:12
Dyrekcja stosuje stara metode PRLu - olewanie klienta.
1
EuPi 2016-05-16 14:37
A ja zastanawiam sie po co jest ten gowork/opinie, jezeli jest cenzurowany, a posty sa w częściach usuwane?
2
admin 2016-06-24 19:56
co się tu dzieje, że w kółko ludzi potrzebują?
4
mid 2016-06-25 18:14
co się dzieje w tym sklepie, że non stop są ogłoszenia do pracy?
3
Adam 2016-07-08 13:09
Haha dobre sobie , jaki rozwoj firmy?Te ogloszenia sa dlatego, ze ludzie tu kilka dni popracuja i uciekaja z tego syfu i taka prawda.Ja na pewno nie marze o takiej pracy.
4
leonard 2016-08-08 10:28
Ogólnie rzecz biorąc nie polecam nikomu podjęcia pracy w tym sklepie, powodów jest kilka:
- wyzysk z ludzi
- najniższa krajowa
- przerwa 15 minutowa na 8h to jest skandal
- codzienne 2 zmiany co skutkuje brakiem życia rodzinnego.
8
ewa 2016-09-30 00:26
30 09 20016 w godz. 19.30 a 20.00 pani na dziale wędlin blondynka kształtów okrągłych pracuje chyba za karę gdyż jest nie miła i na razie poprzestańmy na tym.............................................................
6
franka 2016-10-01 17:30
Jak sytuacja z ofertami pracy do E Leclerc w ostatnim czasie? Przyznam szczerze, że nie wpadła mi w oko żadna aktualnie otwarta rekrutacja. Wiem, że nie ma tu sporej rotacji, ale może ktoś wie, czy powstaną jakieś wakaty?
1
Nick 2016-10-26 22:55
6 zł na reke solid .. przy 200 godz to se policz..... czy mam pisac dalej...a i umowa zlecenie a na umowie 49 zł odporowadzane skladki.... a najlepsze ze to legalne
2
szczera 2016-11-07 14:27
do dyrekcji Eklerka w Malborku .Dziś byłam na zakupach ,to co widziałam i słyszałam to kary godne ,jak zastepca kierownika traktuje pracownice . Moim zdaniem to był mobbing .prosze cos zrobić z tą paniom , bo jak jeszcze raz trawie na taką scene to zgłosze do inspekcj pracy.
5
Geralt 2016-11-16 10:55
Odradzam pracy w leclercu, wyzysk totalny, pracowałem miesiąc czasu na dziale napoje i powiem szczerze, że jak ktoś nie ma rodziny i nie ma obowiązków to może się skusi. 3 razy tylko miałem na rano a tak same popołudnie i do wieczora. Brak życia rodzinnego.
Płaca najniższa krajowa i jeszcze za ciuchy robocze sciągają pieniądze, jakby jeszcze były nowe to rozumiem ale takie szmaty dostałem, że szok.
Nie życzę nikomu i odradzam pracy tam.
9
Filozof 2016-12-20 14:38
Jak zauważyłem na Port El-u, elbląski Leclerc prawie co dwa tygodnie szuka pracowników na poszczególne działy a na pracownika sklepu internetowego to już chyba 10 ogłoszenie od niecałych dwóch lat jak powstał sklep internetowy. Chyba to o czymś świadczy?
6
Anonim 2017-02-07 11:50
Leclerc-praca biurowa. Koszmar. Nie wiem dlaczego nikt jeszcze nie zgłosił aby przeprowadzono tam kontrolę. Jest tam pewna osoba, która dosłownie znęca się psychicznie nad ludźmi. Traktuje ich jak śmieci. Dziwię się, że jeszcze tam pracuje a najgorsze jest to, że Dyrekcja na to pozwala i przymyka oko. Nie polecam nikomu.
6
EuPi 2017-02-08 17:28
Jakie słowa niecenzuralnego użyłem? moderator kłamie! Nie uzywam w ogóle słów obelzywych, komuś było niewygodne i usunął. Co to za opinie, które przechodzą przez cenzurę? Po co w takim razie GoWork, tylko, żeby klaskać dla dyrekciji. I tu juz PiS sie wkradł? Szkoda.....
bonnycate 2017-03-01 19:04
Dyrekcja pozwala bo sama tam się znęca nad pracownikami, kiedyś były premie potem je ucieli, stałym pracownikom dawają co miesięczne bony ale pod warunkiem że nie pójdą na L4, jak taki pracownik pójdzie to kara bezwzględna bonów nie dostanie, które i tak są wliczane w dochód. Albo żeby nie wypłacić bonów robią wózki testowe w taki sposób że na 100% kasjerka nie przejdzie. I to wtedy nie jest Tajemniczy Klient tylko odgórne zarządzenie. Normalny pracownik jest tam nikim, brak normalnej atmosfery, kasjerka nie może mieć wody przy kasie by móc napić się trochę kiedy od ciągłego gadania zaschnie jej w ustach,.dosłowny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
mila 2017-03-06 15:27
Szczera prawda tam mają za nic pracownika tania siła robocza , kasjerka tam musi robić wszystko ponieważ są braki w personelu od wykładania towarów na różnych działach po pomoc na piekarni , mycie koszyków i w miedzy czasie obsługa na kasie szkoda słów ale tak wygląda życie w naszym kraju nie wspominając o tym że nie wolno im mieć wody w lato przy sobie szkoda słów
2
XXXXXX 2017-03-06 15:42
nikomu nie polecam tam pracować mają ludzi za nic i jeszcze jadą po człowieku jak po najgorszym kasjerki są traktowane jak tania siła robocza nie dość że muszą wykładać towar to jeszcze na piekarni pomagać i w między czasie lecieć na kasę bo kolejka jest i trzeba obsługiwać o tego nie wolno im mieć wody przy kasie . Obóz pracy i nie ma komu zrobić z tym porządku .
1
Zainteresowana 2017-03-07 11:18
Mówisz o pracy w księgowości czy w jakimś innym dziale? Pojawiło sie ogłoszenie do księgowości i zastanawiam sie czy odpowiadać. Osoba o której piszesz to przełożony czy koleżanka?
Maja 2017-04-03 14:43
Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy E Leclerc? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie.
2
Eva 2017-04-11 08:26
Praca biurowa czyli w księgowości- nie polecam. Pracownik jest tam traktowany jak pies. Jest do wszystkiego, nawet na kasę schodzi. Przelozeni mają w głębokim poważaniu że ktoś ma dużo obowiązków i się nie wyrabia - i tak dołożą mu nowych i jeszcze dostanie nagane że źle pracuje. Główna księgowa to złośliwa czarownica która jak ma zły dzień to bez kija nie podchodź. Nie daj Boże zrób coś źle to masz przekichane... jej zastępczyni jest jeszcze gorsza.... na niczym się nie zna a głowę zadziera wysoko jak księżniczka.
4
Gość 2017-04-26 20:40
Godziny pracy biura?
kasia 2017-05-11 15:50
Po raz kolejny pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Pracownika Administracji (z tą różnicą, iż tym razem nie poszukują Osoby na staż). Czy faktycznie dzieje się tam aż taka patologia, a współpracownicy tylko czekają na potknięcie?

@Eva 2017-04-11 08:26 czy długo tam pracowałaś?

Zastanawiam się nad złożeniem CV, ale patrząc na opinie Pracowników różnych działów, obawy, że wpadnie się w szambo są wielkie.
2
EuPi 2017-05-14 09:14
Pytam dyrekcję Leclerc w Elblągu, jakim prawem, mnie, klienta, kasjerka chce dokonywać przeszukania, wstrzymując kolejkę. Żąda pokazania co mam w torbie. Kiedy każe mi zdjąć spodnie i majtki, bo moze cos ukryłem. Po zdecydowanej odmowie i moim poleceniu wezwania policji, odstepuje od żądań. Kolejka czeka, a czas ucieka. Pytam dyrekcję juz po raz któryś, PO CO TEN CYRK! Oświadczam, że przy nastepnym żądaniu kasjerki (jezeli mi czas pozwoli na zabawę), sam zażądam przyjazdu policji, celem oddania pozwu do sądu o niesłuszne posądzeni, sugerujące, ze coś ukradłem!
3
Emi 2017-06-26 20:48
Pracowałam najpierw w biurze, potem jako kasjerka. Obie prace masakra! Mobbing mobbing jeszcze raz mobbing. Ja się pytam czy Prezesi naprawdę nie widzą co wyprawia dyrektorka sklepu i przełożone w księgowości????
1
kaszynap985@op.pl 2017-06-29 18:11
od lutego do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi! Po co ten cyrk, jak moderator wszystko usuwa? Moze usunąć moderatora!Elbląg
Maja 2017-07-12 15:26
@kaszynap985@op.pl
jeśli zależy Ci na kontakcie z firmą, to adres mailowy znajdziesz w zakładce kontakt http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,60658,0,0,kontakt
Jeśli zniknął jakiś komentarz, oznacza to, że został zarchiwizowany przez administratora portalu za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego też przez zostawieniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.
ja 2017-08-25 22:09
z prezesi są lepsi - przecież to oni to wszystko nakręcają
ja 2017-08-25 22:11
na mobing
Maja 2017-09-05 13:21
Mobbing @ja oznacza spełnienie tych przesłanek: poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny, wyeliminowanie albo odizolowanie pracownika od współpracowników. Czy na pewno takie sytuacje w firmie obejmowały wymienione rzeczy? Na forum powinniśmy pamiętać o jak najbardziej wiarygodnych i rzetelnych opiniach, tak żeby firma E Leclerc mogła być przedstawiona w świetle w jakim jest w rzeczywistości.
els 2017-09-13 08:07
Praca jak praca. Jeśli myślisz, że posiedzisz to się mylisz. Ogólnie nie ma co narzekać. Nikt nikogo batem nie leje. Po pełnych 6 miesiącach dostaje się premię comiesięczną w postaci bonu 100 zł, a po 12 miesiącach 300 zł. Ograniczenie jest takie, że niemożna iść na l4.

Jeśli miałbym wydać opinię o tym zakładzie to byłaby to opinia średnia. Można tam pracować. Fajni ludzie. Jedynie presja czasu. No i czasem humorki pani prezes. Jednak brakuje czy to płatnych nadgodzin. Czy to prawdziwych premii. No i niestety klimat pracy jest lipny. W jednych miejscach jest wręcz duszno, w innych zimno a więc jeśli zamierzasz tam pracować to droga wolna.
Maja 2017-09-20 14:46
@els a wiedziałeś, że nadgodziny nie będą płatne? Ktoś z firmy każe pracownikom zostawać? A jak wyglądają premie skoro piszesz, ze są nieprawdziwe? Próbowaliście rozmawiać z pracodawcą o warunkach pracy? Że czasem jest za gorąco, a czasem za zimno? Może można to jakoś zmienić.
NIE POLECAM PRACY W E.Leclerc Elbląg 2017-09-20 15:25
Spędziłem 3 miesiące w Leclercu, i szczerze nie Polecam!
Na plus zasługuję fakt że wypłatę dostaniesz zawsze terminowo i część współpracowników jest w porządku.(to tyle z plusów)
Panują tam masakryczne zasady min.:
-Na 8 godzin pracy przypada 1 przerwa 15 minut, podczas której trzeba się napić, zjeść etc. (asystenci kierowników mają 30 min), niby spoko, takie jest prawo ale podczas pracy już się nie napijesz,nie zjesz, nie wykonasz telefonu czy nawet nie zapalisz!
-Na sklep/magazyn nie można wnosić picia,jedzenie, telefonu komurkowego - Czyli tylko podczas tej krótkiej przerwy można się napić, jeśli chce Ci się pić to pozostaje Ci woda z kranu, czyli zdychaj albo pij wode z kranu.
-Kierownictwo traktuję pracownika jak woła, sami uznają że oni są "na górze" i myślą że mogą robić z ludźmi co im się podoba, krzyczeć(nie ważne że nie jesteś winny-ważne że jesteś pod ręką) itp.
-Nawet jak masz krótki przestój w pracy, nie masz co robić itp. BROŃ boże żeby ktoś z "góry" Cie nie zobaczył, ich to nie interesuję - wyślą Cie na inny dział, będziesz odwalał robotę za kogoś - nie ważne że Ci przez ten czas narobi się pracy na twoim dziale - dostaniesz OPR za to że nie jest to zrobione - Ch**j z tym że sami kazali Ci robić co innego
-NIE CHORUJ! Pójdziesz na L4 to już praktycznie nie masz po co wracać, wrócisz po chorobie to dostaniesz taki OPR że nie będziesz wiedzieć czy masz szukać już innej pracy czy może jednak nie.
-Przymusowe nadgodziny - Nie jednokrotnie zostaniesz dłużej z nie własnej woli i co?Nie zostanie Ci za to zapłacone, niektórzy kierownicy są wyrozumiali w tej kwestii i pozwolą na drugi dzień wyjść wcześniej lub przyjść później...
-Mobbing - sam go nie doświadczyłem bo potrafię się bronić ale to co się tam wyprawia to jakaś żenada.
Potrafią zmieszać kogoś z błotem dla zabawy lub żeby pokazać swoją wyższość.
-Jesteś potencjalnym złodziejem- za każdym razem kiedy przechodzisz przez przejście służbowe to musisz pokazać zawartość kieszeni, meldować się itd. Niby OK , wiadomo , pracuje tam ponad 250 ludzi i trzeba ich jakoś trzymać w ryzach no ale bądźmi ludźmi..

Mógłbym się jeszcze rozpisywać na temat tego miejsca ale zwyczajnie szkoda czasu.
Jesteś tam częścią masówki i jeśli odpowiada Ci lizanie na każdym kroku komuś tyłka, picie wody z kranu , bycie wołem od wszystkiego, bycie szczutym za najmniejszy błąd i wiele więcej i to wszystko za UWAGA! 1459zł miesięcznie to proszę bardzo złóż CV, ale moim zdaniem lepiej poszukać pracy w normalnej atmosferze, a E.Leclerc niech ściąga sobie Ukraińców, w sumie i tak ich wiele już tam pracuje...

PS:Jak już musisz iść tam pracować to obyś miał mocne nerwy ,mnie chamstwo które tam jest doprowadzało już do takich nerwów że szkoda gadać...
1
EuPi 2017-09-25 13:31
Trzeba było zrobic protokół i oddać do sądu! No i żeby dodac komentarz, to zniechęca sie przez celowe, długie wybieranie zdjęć, świadczące, że nie jestem robotem. Chamstwo!
Maja 2017-09-28 13:26
@EuPi myślę, że to akurat norma w takich miejscach, żeby zweryfikować czy komputer nie dodaje komentarzy. Ale zawsze masz możliwość zarejestrowania się na stronie gowork.pl i nie musisz już wykonywać tych procedur.
Sylwester 2017-10-03 10:50
Dla mnie osobiście praca w elblągdis przez ostanie 3 miesiące nie była żadnym udręczeniem, niestety przez problemy życiowe musiałem z niej zrezygnować czego wręcz żałuję bowiem praca była naprawdę przyjemna.

Czytając Wasze komentarze nie wiem czy ja jako pracownik sklepu internetowego byłem na tak dobrym stanowisku czy może miałem klapki na oczach nie widząc udręki innych.

Podajecie za przykłady złego traktowania pracownika 15 minutową przerwę ale na litość boską, gdzie przerwa trwa dłużej ? A może tak chcecie 7 godzinną i 45 minutową przerwę na każde 15 minut pracy :) ??

Nie wiem w jakich miejscach pracowały osoby narzekające na długość przerwy, mam jedynie nadzieję, że nie były to posady urzędnicze :)

W każdym miejscu pracy obowiązują podobne regulacje.

Nie spożywamy posiłków na stanowisku pracy - szczególnie jeśli to sklep.
Pomijając kwestię związane z utrzymaniem porządku weźmy pod uwagę choćby pracę ochrony, nie wyobrażam sobie, że w sklepie jakakolwiek ochrona byłaby w stanie upilnować choćby jedną osobę by ta nie kradła gdy może ona jeść na stanowisku pracy. A przypomnę, że w leclerc pracuje dużo więcej niż 1 osoba, na oko około 170-200 osób.

W większych firmach jest ochrona pilnująca by ludzie nie kradli.
Mnie osobiście trzepanie torby czy kieszeni przeszkadzało tylko wtedy jak się gdzieś śpieszyłem, toż to nie tajemnica, że właściciele to tylko ludzie, a który człowiek chciałby by go ktoś okradał ??

Jeśli pracownik nie potrafi znaleźć sobie pracy to praca znajdzie go sama.
Bardzo prosta zasada. Najniższa krajowa to mało jednak jest płacona, za pracę. Jako człowiek wiem, że druga osoba nie widzi przez ściany czy w myślach nie czyta. Pracując gdy to widziała Pani Prezes lub Pani Dyrektor, nigdy nikt nie zwrócił mi uwagi, że na dosłowną chwilę chciałem się zrelaksować/odpocząć, jednak jeśli ktoś nie widzi co robisz, wchodzi na magazyn, a ty się w najlepszego rozkoszujesz bimbaniem w robocie (choćby to było 10 sekund przed wejściem Prezesowej) to nie licz na pochwalę. Skąd ta osoba ma wiedzieć co i kiedy dokładnie robi pracownik ?

Nikt mnie tam nigdy nie mobingował, nie straszył lub nie wymagał bym zostawał po godzinach. Najprawdopodobniej było to spowodowane tym, że nie mieliśmy u siebie burdlu.

A jeśli komuś straszno pracować to niech dalej wypisuje jaki to leclerc zły i wykorzystujący ludzi. Proszę tylko by takich kłamliwych opinii nie wystawiały osoby "epizotycznie" pracujące, przez które ja i moi koledzy, że sklepu internetowego oraz wszyscy klienci muszą szukać towaru na pułkach sklepowych przez ładnych parę minut bo ktoś nie ogarnia, że dziury w towarze A zapełnia się towarem A, a nie A' czy innym cholerstwem.
1
Sylwester 2017-10-04 22:40
Dodatkowo do swojej opinii dodam opis pracy na stanowisku pracownika sklepu internetowego.

Pierwszą sprawą jest załoga, z którą na co dzień pracujemy.
Jednym słowem super ludzie.
Naprawdę jest to praca w młodym, energicznym i zgranym zespole.
Kolejnymi najbliższymi pracownikami są pracownicy drive, tutaj także nie ma większych problemów.
No i na końcu Kierownik oraz jego Zastępca. O tych Panach słyszałem wiele złego. Podobno nawet ludzie się przez nich zwalniali. Jednak z dnia na dzień z tych opinii zacząłem się wręcz otwarcie naśmiewać.
Były to zwyczajne kłamliwe,a niekiedy chamskie zagrania pewnych "ludzi".
Wręcz mógłbym zaręczyć, że w razie problemów (jakichkolwiek związanych z pracą) Kierownik lub Jego Zastępca pomogą w pracy.
Tak więc jeśli Ktoś chce pracować na stanowisku "pracownika sklepu internetowego" nie powinien nawet słuchać czyiś negatywnych opinii o leclerc.

Sama praca polega na wydruku zamówienia, zebraniu go, poinformowaniu klienta o zamiennikach, nabiciu zamówienia na kasę, spakowaniu go i zrobienia raportu dla klienta o towarach dostarczanych.

Na wszystkie czynności są procedury. Poza znajomością rozlokowania towaru czy to na sklepie, czy na magazynie wszystkie inne czynności zajmują około trzech dni do opanowania. Oczywiście nikt nie będzie pracował tak samo na kasie po 8 godzinach pracy jak osoba po entym miesiącu. Jednak zawsze można dopytać.

Co do pracowników sklepu (wykładanie towaru/serwisy/magazyn/kasy) to osób pracujących tam "dłużej" na prawdę trzeba się natrudzić by trafić na kogoś kto ma zły dzień.

Leclerc-owi można zarzucić tylko najniższą krajową, która na dobrą sprawę jest tylko na start.

A komentarze w stylu :
- NIE CHORUJ! Pójdziesz na L4 to już praktycznie nie masz po co wracać
- Pracowałam najpierw w biurze, potem jako kasjerka. Obie prace masakra! Mobbing mobbing jeszcze raz mobbing
- Główna księgowa to złośliwa czarownica która jak ma zły dzień to bez kija nie podchodź
- kasjerki są traktowane jak tania siła robocza nie dość że muszą wykładać towar to jeszcze na piekarni pomagać i w między czasie lecieć na kasę bo kolejka jest i trzeba obsługiwać
- wyzysk totalny, pracowałem miesiąc czasu na dziale napoje i powiem szczerze, że jak ktoś nie ma rodziny i nie ma obowiązków to może się skusi. 3 razy tylko miałem na rano a tak same popołudnie i do wieczora. Brak życia rodzinnego.

Naprawdę nie wiem, kto pisał. Jeśli miałbym strzelać to urzędnik na posadzie gdzie do roboty jak się spóźni dwie godziny to nadal może zacząć dzień kawą lub ktoś kto nigdy i nigdzie nie pracował.

Jak już pisałem. Przerwa 15 minut jest wszędzie. Główna księgowa jest może przebraną złośliwą czarownicą jednak nigdy nic złego nam oraz przy mnie nie zrobiła.
Mobbingu tak jak pisałem wcześniej, nie zaznałem. No chyba, że mobbing to wymaganie tego by pracownik pracował.

Wyzysk ? Zmianowość ? Brak życia rodzinnego ?

Nie wiem jak oceniać kogoś kto zarzuca takie rzeczy pracy jakby nie patrzeć fizycznej w sklepie czynnym od 8 do 21 gdzie obsługa pracuje w zależności od stanowiska prawię całą dobę.

Reasumując. Praca w leclerku może do idealnych nie należy. Jak to ktoś pisał, jest dość spory problem zmiany temperatur między miejscami w sklepie co jest dokuczliwe na stanowisku pracownika sklepu internetowego. Jednak nikt nigdy złego słowa nie powiedział mi jak na sklep wchodziłem w bluzie. Koniec końców nikt nie każe pracować 8 godzin w samej koszulce. Jednak leclerc jest na tyle dobrym pracodawcą by ktoś napisał w końcu prawdziwe oraz w miarę obiektywne stwierdzenia o sklepie. Warto także nadmienić, że leclerc a dokładniej nasz elblągdis przestrzega wręcz do bólu kodeksu pracy, a więc nie masz co się bać nowy pracowniku.

Dodatkowo powiem, że to naprawdę śmieszne jak ktoś pracuje w systemie zmianowym i mu to przeszkadza :)


2
Gosc 2017-10-15 12:10
Sylwester: nie ma to jak komentarz kogoś, kto jest przełożonym w tej firmie - na pewno nie pracownikiem z 3miesiecznym stażem. I niby co pracownik sklepu internetowego z 3miesięcznym stażem mógłby powiedzieć o pracy na stanowisku kasjera albo o osobie np. głównej księgowej (która notabene jest miłą osobą)? Taki komentarz to tylko próba mydlenia oczu, zresztą niezbyt udana
Gosc 2017-10-15 12:12
Nie ma to jak komentarz kogoś, kto jest przełożonym w tej firmie - na pewno nie pracownikiem z 3miesiecznym stażem. I niby co pracownik sklepu internetowego z 3miesięcznym stażem mógłby powiedzieć o pracy na stanowisku kasjera albo o osobie np. głównej księgowej (która notabene jest miłą osobą)? Taki komentarz to tylko próba mydlenia oczu, zresztą niezbyt udana
Zostaw swoją opinię o E Leclerc - Elbląg
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E Leclerc