AGROLOK SP. Z O.O.

Golub-Dobrzyń

Opinie o AGROLOK SP. Z O.O.

snufkin 2016-04-15 20:04:10
katia a dlugo pracowalas, ze sie premie nie zgadzaja?
Munio 2016-05-16 14:10:56
Ile jako PH macie podstawy? CHcą mi dać 3000 brutto czy mogę krzyknąć więcej? Chciałbym mieć 2500 na rękę? Czy auta mają GPS i czy mogę ich używać do celów prywatnych?
34
asia 2016-05-17 14:09:42
Witam chciałabym sie zapytac o prace na stanowisku telesprzedawcy,jak wyglada pozyskiwanie klientow i ogolnie jak wyglada praca?
snufkkin1987 2016-05-21 20:51:13
Munio jezeli chodzi o pieiadze to i tak masz dobre, krzyczec mozesz duzo ale pamietaj ze to kres probny i do tego masz premie, samochody maja GPS i mozesz uzywac ich do celow prywatnych ale tez musisz za km prywwatne zaplacic.
1
Lelo 29 2016-07-11 06:31:05
Witam wszytskich
Kochani czy powie mi ktos jakie są pytania rekrutacyjne na PH jutro mam spotkanie
Z góry serdecznie dziekuję
Lelo29 2016-07-11 06:50:47
Witam Panie Tomku
Jutro mam rozmowe kwalifikacyjną czy mozesz mi podpowiedziec jakie są pytania na tej rozmowie ?
Dziękuję z góry
Hansma 2016-07-14 23:48:11
Logistyka to jest największy dramat. Dramat dramatów przez który uciekali mi klienci.
3
tar 2016-07-28 14:47:59
ja jutro mam rozmowę na PH przez SKYPE,dobrze ze nie ciągną ludzi na darmo przez pół polski
1
snufkin1987 2016-07-28 21:44:46
tak jest umowa o prace kasa ok
Grażyna 2016-07-31 10:46:36
I jak poszła rozmowa, mnie również czeka w najbliższym czasie? Jakieś pytania,które Cię zaskoczyły?
Ononon 2016-08-03 10:47:14
Jakim samochodem jezdzi przedstawiciel handlowy?
Onon 2016-08-03 10:51:16
Ja wyslalem 6 dni temu. Dwa dni temu umowilismy sie na rozmowe, ktora dzis sie odbyla. Teraz okolo 2 tyg. mam czekac za odpowiedzia.
mihu 2016-08-09 23:23:53
Jaki zasieg pracy ma taki PH tzn. ile kilometrów od miejsca zamieszkania?
6
Pppp 2016-08-10 10:24:06
80km od miejsca zamieszkania
koki00 2016-08-14 15:55:05
poszukuje osób pracujacych jako PH w firmie.. .chciałem podpytac i dowiedziec sie jak wygląda praca w Agrolog..prosze jakies osoby o kontakt..koki00@interia.eu
Pat 2016-08-17 10:33:22
Był ktoś na rozmowie w sierpniu? Macie jakiś odzew od nich?
Pomocny 2016-08-17 20:05:35
(usunięte przez administratora) SZCZERZE ODRADZAM! Jako przedstawiciel będziesz miał non stop kontrole, Twoje tzw "przełożone" z reguły dziewczynki w wieku 20-27 niemające najmniejszego pojęcia o handlu, zarządzaniu ludźmi i o rolnictwie odgrywają rolę ki (usunięte przez administratora) regionalnych - siedzą na pipach w biurze i pilnują twojego GPS gdzie sią poruszasz, czy nie za szybko wróciłeś do domu i czy przypadkiem niezadługo siedziałeś u klienta... Zasady panujące w firmie są śmieszne (czesto się zastanawiam, czy zależy im na handlu czy na jakiś chorych zasadach) i dla kogoś kto był handlowcem i zna ten zawód nie są do zaakceptowania. Samochód służbowy tylko w celach służbowych, jak chcesz jechać prywatnie 83 grosze za kilometr. Klienta mają za smiecia, reklamacja? Nigdy na korzyść klienta - nawet gdy ten ma 100% rację, a jak firma traktuje klienta, tak samo - a nawet gorzej pracownika. Obiecana podwyżka po okresie próbnym mimo dużo lepszych wyników od poprzednika - zapomnij!! Twierdzą że firma nie przewiduje podwyżek... Co jest sciema, w moim przypadku podwyżki nie było bo wystartowalem z większą podstawą niż ph którzy się ze mną zatrudniali (oni mimo zapewnień w firmie że podwyżek nie ma - dostali ją). Jednak co mnie to interesuje? Obiecali - powinni się wywiązać. Lepiej idźcie do byle jakiej firmy spożywczej - wiecej sie handlu nauczycie. Tu jest zbyt dużo schematów i nie masz tak naprawdę wolnej reki - żeby szkolić się na skutecznego handlowca. W kwestii wypłat spotkałem wiele niejasności - przede wszystkim w kwestii czesci premiowej. Mało tego!! W razie niewykonania jakiegoś zadania, w sytuacji gdy zapomnisz o jakiejś głupocie ucinają Ci Twoją moim zdaniem i tak bardzo niską jak na branżę rolnicza podstawę.
25
Pppp 2016-08-17 20:34:43
Ja byłem i dostałem pozytywną odpowiedź :-)
nightmover76 2016-08-19 19:32:46
Byłem, porozmawiałem w przyjaznej atmosferze z bardzo miłą i moim zdaniem kompetentną rekruterką a jaki będzie wynik rozmowy kwalifikacyjnej?
Czas pokaże.;)


Dobromirek 2016-08-20 10:03:47
Najmniej poważny dystrybutor zaopatrujący rolnictwo. Z niepoważną, słabo wykształconą kadrą
10
Uważny 2016-08-24 10:56:47
poszukałem trochę o firmie, w niesamowitym tempie się rozwijają, dobry wynik za 2015 mają wiec chyba informacje o niekompetentnej kadrze są przesadzone. wygląda na to, ze firma nie szczypie się i robi swoje. myślę o zmianie pracodawcy i chyba zaryzykuję i złoże dokumenty do nich.
2
Stefcio 2016-08-26 00:29:50
Witam w moim mieście jest oferta na PH[sprzedaż węgla] Teraz mam pytanko jak to się odbywa, jeżdżę od domu do domu i się pytam czy chcą kupić węgiel, czy to się jeździ do firm głównie. Wie może ktoś? Wiem, że praca w miejscu zamieszkania więc wygląda, że tylko moje miasto ale w jaki sposób i komu ten węgiel sprzedawać? :) Nie mam doświadczenia prawie w ogóle ale może mnie przyjmą jak się zgłoszę? Na ich stronie nic o węglu nie ma tylko pasze, ziarna itp
stefcio 2016-08-26 01:25:13
Jest ogłoszenie na PH[sprzedaż węgla]. Oni też się tym zajmują bo na stronie nic o węglu nie jest napisane. I jak to wygląda jeździ się od domu do domu czy po firmach? Widać, że praca na miejscu bo tak ogłoszenie mówi, ale węgiel to chyba ciężko sprzedać?
Snufkin 2016-08-26 20:45:03
Jest ok w firmie mysle ze nie pozalujesz.pracuje 5 lat i jest dobrze. snufkin1987@wp.pl
keradddd 2016-08-30 19:31:31
Witam serdecznie. Dostałem zaproszenie na 2 etap rozmowy w siedzibie firmy. Proszę podpowiedzcie czego mogę się spodziewać. Czy ktoś był i mógłby mi coś więcej powiedzieć na co się nastawić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
8
nowy 2016-08-31 08:43:27
Widzę że nie jestem sam bo też dostałem zaproszenie na drugi etap do siedziby firmy( ogloszenie z lubuskiego). Ciekawi mnie tylko czy jadę się przejechać czy podejmują decyzję o zatrudnieniu na miejscu. pierwsza rozmowa była przez skape. mam jeszcze dwie opcje gdzie po rozmowie wstepnej przez telefon dostalem zaproszenie do siedzib firm na podpisanie dokumentow.
2
jan 2016-09-03 17:52:56
AGROLOK -firma dla desperatów
11
ira 2016-09-05 10:31:13
Ta firma to pomyłka panie siedzące (usunięte przez administratora) tylko obserwują GPS każdą minute rozliczają a asystentki im w tym pomagają i szpiegują żeby (usunięte przez administratora) .Premie odroczone to mydlenie oczu bo jak masz dłużnika to ci od razu obcinają z premij.Nie zrobisz zadania to od razu masz problem dają ci ultimatum albo weżmiesz się do roboty albo do widzenia i niema dyskusji.
3
~nio~ 2016-09-06 10:07:47
...no to się naczytałem na interesujący mnie temat i pewnie nie będę aplikował ...- dzięki za wyczerpujące informacje...szkoda mojego czasu ... :-)
2
Gość 2016-09-06 19:58:59
Może ktoś udzieli informacji , po jakim czasie się odezwali od złożenia cv?
1
Sławek153 2016-09-08 08:11:37
Najgorsze to strasznie wygórowane ceny za produkty, praca ogólnie nie należy do najłatwiejszych a sprawdzają bo muszą to robić. Ja pracuje już jakiś czas, ale naprawdę nowozy w mojej okolicy przeważnie u nas w firmie wychodzą o 100-150zl drożej na tonie niż u Innych i to jest największym minusem bo który rolnik pójdzie tam gdzie jest drożej?
5
gebek 2016-09-13 10:38:11
Jak wyglada drugi etap rozmowy gdy zaproszą do siedziby firmy ? Jadę i jest szansa że mnie nie wezmą ? Jak ubrać się na to spotkanie , w koncu solidna firma na rynku a przedstawiciele glownie maja byc ladnie ubrani jeansy , ladna koszula . ?
Paweł 2016-09-15 23:08:38
Od 2800 do 3200. Plus premie od sprzedaży które mają być super a są jedynie śmieszne. Szału nie ma. Do tego atmosfera w firmie na początku wygllada na fajną a później się okazuje, że jest lipa. Nie licząc kilku fajnych osób (np koleś zajmujący się flota samochów, pozdrawiam Pana) nie ma co oczekiwać "normalności" we współpracy.
4
Pawel 2016-09-16 20:43:45
Netto tak. Tyle że kwoty które napisałem to podstawa brutto.
3
Metrowy 2016-09-28 17:55:40
Witam, pracuje w Agroloku juz od ok. roku. Spokojnie można wyciągnąć 4000 na rękę wystarczy solidnie robić to po co jestesmy w tej firmie. Sprawdzanie gps to chyba normalna sprawa ale wydaje mi się ze koledzy przede mną trochę przesadzili. Polecam każdemu kto chce od siebie coś dać a nie tylko brać ;)
1
mały 2016-10-19 10:54:19
A ja bym w życiu nie chciał u nich pracować, nie polecam tej firmy.
3
PRZEWOŹNIK 2016-10-19 13:38:27
a ja odradzam to firmę, chyba że tak samo jak oni lubicie dorabiac się na czyjśm grzbiecie, i nie opłacać uczciwie ludzi, moje auto jeżdziło dla nich ponad 39 godzin z towarem i co za przestój nie zapłacili zł, bo to jest bezzasadne, a że nie doinformowali mojej firmy ich logistycy o tym, że pracuja do 13 na rozladunku, to juz mój problem nie ich, bo oni o 15-16 konczą pracę i maja w nosie, a kierowco stój i kwitnij..nie polecam, szczerze odradzam.
1
pawel 2016-10-19 15:36:46
Ale z czym by mieli oszukiwać przecież wszystko napisali w ofercie a poza tym skoro w rzeczywistości nie potwierdza sie to wiesz ze nie podpiszesz umowy
3
:) 2016-11-03 20:29:02
Hej mały jak jesteś taki mały to po co do Agroloku się pchałeś tam wielkich ludzi potrzebują .Zajebista firma.Polecam wszystkim ambitnym.
1
Friend 2016-11-06 16:07:04
Skad jesteś??
ziomek 2016-11-15 22:35:41
Zostałem zaproszony na rozmowę. Jestem z małopolski, mam prawie 500km, warto?
2
mateusz 2016-11-16 22:47:04
Sam musisz ocenić czy warto, każdy ma swoje oczekiwania...w każdej decyzji leży odrobina ryzyka. Ja przyjechałem na rozmowę z południa 550 km i w tej chwili mieszkam z rodziną na północy i pracuję w firmie 8 miesięcy. Robię czego się ode mnie oczekuje i jestem jak do tej pory bardzo zadowolony.
??????? 2016-11-18 17:00:47
z małopolski? hmmm na jaki powiat?
zniesmaczony 2016-12-06 09:44:56
Nie wiem kto ale są kasowane prawdziwe opinie o tej pseudo firmie. Jawią się jako firma rodzinna i nie korporacja co nie jest prawdą - podejście typowo korporacyjne, za wszystko musi płacic handlowiec z własnej kieszeni - wysyłka dokumentów do firmy, drukowanie, nieodebrany towar przez klienta, nieopłacona faktura przez klienta - wszystko tną z wypłaty - często sa to kwoty kilkuset złotych miesięcznie. Jak jedziesz do firmy to po godzinach pracy - często pracujesz powyżej 14 -15 godzin na dobę , z powrotem to samo po szkoleniu do domu kilka godzin drogi i rano do pracy - brak zachowanej normy dobowej pracy - Sprawa już zgłoszona do PIP jako łamanie praw pracowniczych. Na szkoleniach brak diety ewentualnie wyżywienia , brak dodatku za rozłąkę - niestety traktują bardzo źle pracownika. Nie polecam i mam tylko nadzieję , że wreszcie firma otrzyma należną karę z PIP i przejdzie dokładna kontrolę bo to co się dzieje to jest bardzo żenujące. Odnośnie wynagrodzenia to jak się odliczy wszystkie koszty to może najniższa krajowa wyjdzie :)
10
AGROLOK SP. Z O.O. 2016-12-06 11:22:42 [pracodawca]
Agrolok jest firmą dla ludzi świadomych, znających i rozumiejących przepisy prawne.
Pracownicy zatrudnieni na stanowisku przedstawiciela handlowego pracują w zadaniowym systemie czasu pracy po wspólnym uzgodnieniu zadań, których wykonanie mieści się w normach dobowych i tygodniowych. Za udział w szkoleniu nie zawsze przysługuje dieta (Rozdział III K.p.), kwestię dodatku za rozłąkę rozstrzyga zarządzenie ministra pracy i polityki socjalnej z 14 sierpnia 1990 r. w sprawie świadczeń dla pracowników czasowo przeniesionych (M.P. nr 32, poz. 258 z późn.zm.)
5
Naiwny frajer 2016-12-10 13:34:20
No to piszcie w ogłoszeniu że szukacie studentów prawa, ekonomi czy innych "finansowych kierunków" a nie mydlicie oczy pochodzeniem z gospodarstwa itp. Jako absolwent rolnictwa który po rozmowie rekrutacyjnej(podobno) telefonicznej zdecydował się skorzystać z zaproszenia na rozmowe do siedziby firmy. I ciul że miałem ponad 400 km w jedną stronę, myślę sobie ciekawa firma, wyróżniajaca się w branży rolniczej. Teraz wiem że dałem się nabrać jak naiwny frajer. I co sie okazało przyjezdżam na umuwioną rozmowę, jestem punktualny, portier wpuscił, kazał iść do budynku po lewej tam jakieś panie, powiedzą co dalej. Przedstawłem się powiedzialem po co tu jestem, powiedziano mi że mam poczekać, przed drzwiami aż mnie wpuszczą na tą całą jak sie później okazało pseudorozmowę. Czekałem ponad 50 min aż łaskawie przyjdzie osoba która przeprowadzi ze mną tą całą rozmowe. W pewnym momęcie już chciałem trzasnąć dzwiami i wrócić do domu, no ale myśle sobie jechałeś sobie ciulu 8 godzin na głupią rozmowę i co teraz wrócisz do domu nawet jej nie odbywając. Mówię sobie poczekam jeszcze chwilę. W końcu pojawiła się pani przeprosiła za spóźnienie bo coś tam, myśle sobie dobra jest, fochy na bok byle teraz dobrze wypaść na rozmowie. Rozmowa w pokoju face to face, babka już na początku mówi że pytania mogą się powtarzać, (myśle sobie o kur** ale dobra) Co się okazało że nie mogą się powtarzać tylko wszystkie sie powtorzyły, jakieś durne pytania co chce robić za 5 lat, a jak widze siebie za 10 lat, jaka jest moja wymarzona praca, jak przekonac klienta do zakupu i podobne pierdoły, jakie firmy działają na moim regionie itp. Cała rozmowa trwała niecałe 20 minut, myśle sobie że poszło mi nieźle bo nigdzie mnie nie "zagieła" na wszystko odpowiadałem konkretami. Zachowywałem sie kultularnie, ubió też odpowiedni, wszystko miałęm na poziomie. Na końcu pani mówi że niezwłocznie od wyniku rekrutacji będą się kontaktować w przeciągu 2 tygodni( telefonicznie że tak, mailowo że nie) I co kolejna ściema, pomijając już samo podejście firmy, to po jaką cholera targają człowieka by zadać mu te same pytania co przez telefon. Pani w ogóle nie spytała się o wiedzę praktyczną, nic zupełne zero, a nie ukrywam na to liczyłem najbardziej bo wiedzę na tym polu to mam i to nawet konkretną bo jakoś trzeba było obronić najpierw tego inż a w czerwcu tego mgr. Pani powiedziała że przedstawi moją kandydature osobą decydującym i w sumie sam nie wiem co ją nie przekonało. Zdaje sobie sprawę że wyglądem nie powalam, gościu z blizną na policzku, trochę nadwaga no ale kuźwa, tu chodzi no wygląd czy o wiedzie? Co lepsze niedawno minął 3 tydzień, a dosłownie wczoraj pojawia się pan przedstawiciel z firmy agrolok ( pomyślałem sobie no może sami o sobiście dadzą odpowiedź, taa akurat). Gość ładnie ubrany, wysportowany, sylwwetka konkretna, ale okazało się zę totalny prymityw i burak, pomijając już kulture gość wbija samochodem na podwórek bo brama otwarta, ni z dupy ni z pietruchy zaczyna gadkę kim oni tam są i co robią, jakbym kuźwa nie wiedział, dotychczas brachol brał od nich nawozy ale zawsze kontaktowała się z nami pani Katarzyna, spoko babka zawsze było wszystko na czas i wszystko się zgadzało, pod tym względem nie możemy nażekać. Jako że czekaliśmy z bracholem bo mieli nam odebrać tuczniki, ale wbija pan primityw no to dobra podadaliśmy, ani nie podal ręki ani nic ale to już nie o to chodzi. Gość nie miał prawie wcale wiedzy o śor czy nawozach, a o paszach to w ogóle. Pomijając już agrotechnike no i jakie kolwiek doświadczenie, gość takie pierdoły gadał że głowa boli, jakby to moi byli profesorwie i doktorzy od gleboznastwa, chemi rolnej, naisiennictwa, zresztą z każdej dziedziny z uczelni słyszeli to by go chyba w dupe kopli żeby salto w powietrzu jeszcze zrobił. Gość bez jakiejkolwiek wiedzy, no ale że gro rolników nie produkuje jeszcze efektywnie także pewnie się spełnia, ale żeby chcąć sprzedać nasiona kukurydzy nie kojarzyć stay green albo co to jest FAO, no kur** gdzie takich ludzi zatrudniają. Ale proszę bardzo, życze firmie dalszych sukcesów, z taką kadra to gwarantowane.
7
Anka skakanka 2016-12-10 13:56:34
Super firma polecam:)
3
śmiedziel 2016-12-12 17:22:07
Bardzo kompletna firma, wspaniała ekipa.
2
Karol 2017-01-03 23:04:12
Syf,syf,syf zwalniają z dnia na dzień. Wzywają do firmy niby na szkolenie albo w celu sprawdzenia zasięgu w telefonie a tu klops oddawaj człowieku samochód i telefon i wracaj do domu pociągiem... Niestety ale nikt z handlowców nie popracuje tu dłużej niż kilka miesięcy no bo przecież trzeba byloby premię zapłacić a tak firma kasę ma dla siebie jak terenowca wywali... I kłamią w firmie ze nie wykonywales dobrze obowiązków służbowych.
5
Kolek 2017-01-17 11:53:47
Mam pytanko czy Agrolok robi aktualnie nowe rekrutacje? Chciałbym u nich pracować ale nigdzie nie ma ofert. Może ktoś ma informacje i mógłby się podzielić. Na jakie zarobki mogę liczyć po okresie próbnym?
Zostaw swoją opinię o AGROLOK SP. Z O.O. - Golub-Dobrzyń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AGROLOK SP. Z O.O.