brak logo

KRISBUT S.A.

Myszków

Opinie o KRISBUT S.A.

ada 2010-02-07 11:01:53
I o tym wszystkim myslicie
anonim 2011-03-27 13:56:30
pracowałam tam parę ładnych lat bywało różnie, zależało od tego kto rządził .Było wielu cwaniaków i arogantów, było sporo grózb i chamstwa w stosunku do pracowników ale jedno trzeba przyznać sporo można było się tam nauczyć jak ktoś oczywiście tego chciał . Teraz jak tam jest nie wiem ale trochę się słyszy
anonim 2011-11-23 16:13:37
masz gościu słabe pojęcie o produkcji butów i o rynku zbytu a tak w ogóle p.(usunięte przez administratora)jest spoko może troche upierdliwy w porównaniu z sokpolem to mamy tu luz szluga się nawet zapali
weteran 2011-12-12 20:28:58
firma KRISBUT obecnie jest nieżle zorganizowana najbardziej kuleje KRAJALNIA może p.(usunięte przez administratora)sobie z tym poradzi.
COŚ TAM NIE GRA
krasnoludek 2012-02-11 10:51:03
co tam słychać w firmie KRISBUT są przyjęcia i jakie zarobki czy da się za to wyżyć ,pracowałem tu ale były redukcje wylądowałem w SOKPOLU - i żałuje bo już nie daje rady od kolegów wiem że jest dobrze macie troche luzu
Kris 2012-02-11 22:52:27
Również pracowałem , ale poszłem do Sokpolu i to był życiowy błąd . W tej chwili za ciężką pracę w styczniu zarobiłem bagatela 1126 zł . Gdyby się dało to bym wrócił . Myślałem , że w Krisbucie do normalności dużo brakuje , ale szokpol to przebija wszelkie normy. Szukam innej pracy bo nie wytrzymuje z wariatami
sokpolista 2012-02-19 20:48:07
A jak u Was się sprawował Drewniak? Znacie jakieś sposoby, żeby się go pozbyć?
rx 2012-02-26 20:20:35
Zawsze możesz wrócić bo tam jest przecież tak fajnie!!! Beczki z trupimi czaszkami nie złe zapachy sam miód!!! A pensja najniższa krajowa ana uciechę dwie stówy w kopertę, aby miło było małżonce oddać dodatkową wypłatę
wiki 2012-02-27 11:23:42
u nas drewniak nie pracował tylko krisbut spody w żarkach i to dosyć długo tylko że nie miał tyle do powiedzenia bo nie był dyrektorem
sokpolista 2012-02-28 19:09:47
z Drewniaka taki dyrektor jak z koziej dupy trąba, osioł jeden, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cz stosujący terror, człowiek bez sumienia i szacunku dla innych, gdyby nie kolega po fachu(usunięte przez administratora). w sokpolu to by tam wcale nie trafił.
$$$$$$ 2012-06-21 18:29:07
anonim - 2011-03-09 19:28:43

Prezes (usunięte przez administratora) to zakała firmy Krisbut,sprowadza skóre najgorszą z możliwych za kosmiczna kwotę a wymaga krojenia jak w 1 gatunku.Na krojni chleją wóde litrami a żródło to magazynier skóry,wali nawet majstrowa-nie kompetentne osoba.Następna zakała to p Marysia ze szwalni(starość nie radość) Mnóstwo kasy ucieka szefowi przez tych co wykrojniki zamawiają bo robią takie bzdury jak pianka na wew i zew a różnica 1 mm-a p Marysia już nie wklai bo to złe.Chory zakład i to bardzo.Lekarstwo-wywalić te dwie osoby i magazyniera z majstrową.Dają fikcyjne premie ale podatek zabierają prawdziwy.Największy błąd w zyciu-praca tam na krojni-inne działy nie wiem.Wrogowi nie polecam.
Masz racje.Pani (usunięte przez administratora)na szwalni czuje sie jak ryba w wodzie,nic nie robi tylko pozory stwarza ZERO kompetencji.Lepiej gdyby siedziała w domu a Pan (usunięte przez administratora)kase na konto jaj przelewał.Pracowałam tam i widziałam.
certyu 2015-02-03 23:41:28
Czy ktos podpowie.. jeśli chodzi o rozmowę to jak to wygląda u nich zazwyczaj, z iloma osobami przyjdzie mi ewentualnie rozmawiać? wiecie, że niezwykle ważnym jest zaprezentowanie się w taki sposób, żeby natychmiast po rozmowie przesłuchujący nabrał pewności, że jesteśmy najlepszym kandydatem do pracy i dlatego proszę o te info.
weteran 2015-04-18 08:20:59
Zależy z kim będzie rozmowa kierownicy montażu spoko ale reszta ......
Główny zarządca zakładu stosuje mobbing w pracy facet bardzo chamski i ordynarny ale do czasu.Nie polecam .
pracuś 2015-05-04 12:02:02
u nas nie ma kierownika montażu tylko mistrz i na razie brak etatu a żeby być mistrzem to produkcję butów trzeba mię w małym palcu wykształcenie wyższe kierunkowe i inne predyspozycje jak na stanowisko kierownicze
ROBOL 2015-05-10 06:34:52
Co ty piszesz szyszka jakie wyższe kierunkowe?Tam jesteś fachowcem jak pracujesz 20-lat w tej firmie, nieważne że wykonywałaś jedną czynność.Łazików pełno a normalni pracownicy muszą na nich ostro (usunięte przez administratora) !!! tak to za komuny było:czy się stoi czy się leży 2-koła się należy.A jednak w prywatnej firmie też się da BRAWO PANIE K.....K.
doświadczony 2015-05-15 10:58:30
tak oczywiście doświadczenie jest bardzo ważne ,ale kierowanie zespołem ludzkim wymaga również pewnych predyspozycji i uważam że produkcja butów to nie produkcja oranżady
modniś 2015-06-01 14:10:24
na ilość pracowało się dawno, dawno temu no wiadomo ilość jest ważna ale z zachowaniem najwyższej jakośći ,dzisiaj klient jest wymagający jak płaci to musi wiedzieć za co i to wszędzie i za wszystko no chyba że kupuje buty za 20 czy 30 zł itp. ,itd. tak ,że twoje myślenie jest z poprzdniej epoki SCHEMATYCZNE
1
isia 2015-12-06 13:07:23
krisbut jest teraz najsłabiej płacącą firmą obuwniczą podwyżek nie było od lat a pracy jest coraz więcej
robi 2015-12-08 12:26:29
tylko gdzie w myszkowie lub okolicy dobrze płacą no może w sokpolu ale też chyba nie wszystkim a pracujesz jak osioł
isia 2015-12-09 21:09:48
co powiesz na 1500zł za dzisięć godzin? na rękę na montażu i ćwiekarz zarobił 2000 brutto. jakie miałeś wynagrodzenie na myśli ,bo to nie jest warsztat szewski tylko zakład produkcji obuwia.
były 2015-12-17 12:35:00
czy to jest 10 godz. pracy czy 10 godz przebywania w zakładzie ......wiem coś na ten temat ale ja około 15.30 to spotykam pracowników na mieście
pekin 2015-12-20 18:11:06
Ludzie tam tylko PIP skierować odnośnie godz. pracy.A co niektóre wypowiedzi tutaj są ZARZĄDU a nie zwykłych pracowników.Nie dajcie wciągać się w głupie gadki.Emeryci się tam wykruszają z roku na rok a młodzi za takie pieniądze tyrać tam nie będą.
Misiek 2016-01-01 17:02:18
Zgadzam się z tobą Pekin masz rację tam się powinien ktoś zainteresować. Jest tam coraz gorzej,wymagają a sami nie potrafią docenić ludzkiej pracy. Od lat nic nie podnoszą tylko na papierku. Najniższa krajowa za9.30h plus soboty. Nawet jutro sobota 2 styczeń a oni kazali przyjść.Ty Amadusz będziesz spał a Krisbut pracuje.Chcesz przyjdź zaczynają o 6.00
1
robol 2016-01-04 14:31:41
pracuje w sokpolosie i soboty ,niedziele przychodzi się do pracy[i to na 8 godz.] no jakoś tam za to płacą w miesiącach letnich to czasami trudno o wolne ,a może lepsza organizacja pracy w tygodniu zapewni wam wolne soboty,może jest jakieś pilne zamówienie i nada rabotat w sobote
Misia 2016-01-06 18:00:36
Oczywiście umowya pełny etat 8h dziennie czyli 40h tygodniowo soboty są dniami wolnymi od pracy.A pracujesz 10 plus soboty.Wynagrodzenie najniższa krajowya a o % za soboty też zapomnieli na dodatek z dniem 01.01 2016 najniższe wynagrodzenie wzrosłao wiec Krisbut wydłuża czas pracy aby jego pracownicy mogli zarobić to 1.850,zł /miesięcznie BRUTTO.
dyngs 2016-01-07 12:02:47
nie wierzę że to jest 1850 brutto ,to raczej tyle na rękę czyli netto [no może się znajdzie jakaś zabłąkana owieczka która ma to 1850 brutto bo to praca w akordzie ale to jednostki]A przypuszczam że większość to zarabia dużo więcej.....ale chyba nie jest to aż taka ciężka praca no może z małymi wyjątkami
włodek 2016-01-17 11:35:18
pracowałem 2 razy na krajalni było niezle gorzej w kacperku najgorzej w riko majster mietek robi co mu sie podoba same łatwe wzore a ty same trudne nie polecam nikomu pobierasz materiał z magazynu zawsze masz przepał aon nigdy tylko on sobie sam pobiera i podaje jak zrobi robotę i norma jest ok zero reakcji nato szefa
2
mariusz 2016-01-17 12:15:26
popieram włodka pracowałea w riko makabra piszcie na opiniach riko zero opiń
kroiczy 2016-02-02 17:10:18
tak jak mówisz krisbut to najlepsza firma pod słońcem zgrana załoga jest super a na krajalni to naprawdę dobrze ,majstrowa super no może trochę wyższe stawki jak by były i lepsza korzy.[niektórzy może narzekają na to na tamto ale wszędzie tak jest]
xyz 2016-02-10 09:44:33
wydaje mi się że gwiazda krajalni przygasła i powoli ,powoli gaśnie .........
włodek 2016-02-11 17:30:05
garbaty mietek wątpie że się wypala to jest taki cwaniak ohhooo pracowałem znim na krajalni tylko lać go
1
krisbutowiec 2016-02-12 17:25:28
gościu mietek nie jest pracownikiem krisbutu pisz o nim na forum riko
expert 2016-04-19 09:19:39
uważam że z płacą jest nie najgorzej bo nikt się nie zwalnia a to dobry sygnał a narzekanie jest domeną polaków,pracować trzeba wszędzie i czasy kiedy się mówiło ,,czy się robi czy się leży .... się należy'' poszły do lamusa
Xc 2016-04-19 20:23:07
Gdzie jest ta dobra atmosfera bo na pewno nie wśród pracowników. Ciągle jakieś wymianay ,poprawki, zrzucanie winy na drugiego. A co do zwolnienien to większość pracowników jest w wieku przedemerytalnym wiec kto się zwolni.Przyjęcia tez były chętnych jakoś nie ma.
Buciarz 2016-05-09 20:49:59
Robię w Danielu od dłuższego czasu płaca na czas i robota jest na bieżąco gdzie dookoła cieżko bo juz przerabiałem inne firmy. Zarobki na poziomie 3500 do ręki.
1
Buciarz 2016-05-24 10:12:23
Wiesz co nie do mnie te pytanie ale dzwon czy podejdz a napewno sie czegos dowiesz. Cały czas robimy wiec mysle ze moze sie cos znajdzie. Ogolnie uwazam ze jak na myszkowskie warunki placa jest dobra.
3
SPRAWIEDLIWA 2016-06-12 14:49:49
Totalna ściema !!! Post napisany chyba przez kogoś z Daniela ! Tam zarobki nie przekraczają najniższej krajowej...1200 zł. i rób. Ze dwa razy w roku zarobisz ok.1800 i co 3 m-ce parę tygodni wolnego i tak dalej.Pracowałam to wiem.
greg 2016-08-08 10:36:57
Człowieku nie ma czegoś takiego jak najniższa krajowa w kwocie 1200 zł. Najpierw się dowiedz o czym piszesz a później pisz. Najniższa to obecnie 1355 zł. Różnica nie wielka ale to ze wypisujesz byle co podważa twoja wiarygodność.
1
kochanek 2016-08-09 19:57:20
Witam
Chyba śnisz.
Robiłem tam parę lat, zarobi poniżej krytyki - aż wstyd się przyznawać.
Urlop w tedy kiedy pracodawca każe a nie wtedy kiedy chcesz, zmuszanie przez pracodawcę do podpisywania podań o bezpłatne urlopy.
Jak przyniesiesz L4 to możesz zapomnieć że Ci za niego wypłacą - jeszcze Ci obetną pensję.
Średni zarobek miesięczny w firmie Daniel nie przekracza 1500 zł na rękę.
Więc jeśli tylko macie inną możliwość - to idźcie gdzie indziej.

P.S.
"Buciarz" to według mnie ktoś z zarządzających firmą DANIEL
2
Mloda 2016-09-19 09:36:41
Popieram buciarza! Sama tam pracuje od 3 lat i wasze bzdury które wypisujecie nie maja nic wspólnego z realiami! Polak nauczony narzekania dla zasady. Poczytajcie inne swoje posty o innych firmach z terenu ? ani jednej dobrej opini wszedzie ZLE według was nie da sie zarobić nigdzie na terenie myszkowa a jednak przemysł kwitnie.
3
Browningowa 2016-09-19 18:14:57
Z ta średnia krajowa twoja wiarygodność spadła poniżej zera mówicie o postach ze strony zarządzającej a bardziej bym była wstanie uwierzyć ze ten stek bzdur to konkurencja! Za tyle to na zmywaku bym więcej zarobiła.


1
Zostaw swoją opinię o KRISBUT S.A. - Myszków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRISBUT S.A.