PUREKO
2 39 5 1

Opinie o PUREKO

Filtruj opinie po kryteriach:

Klara
 Opinia

Witam. Pracuje w pureko od ponad 8 miesiecy po miesiącu dostałam umowę o pracę mam 14 zł na h na rękę. Pracuje na krajalni mam po 170h w miesiącu jeszcze nie dostałam mniej niż 3300zl.

Pomocna?
TakNie1
Pinokio
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Klara 16.05.2019 23:06

MWG 3500-3700 za podobną ilość godzin. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie
Bartek
 Opinia
@Klara 16.05.2019 23:06

170 x 14 to jest 2300 A nie 3300

Pomocna?
Tak1Nie1
Luka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Bartek 21.05.2019 10:44

Dobre wyliczenie to co piszą to ściema o zarobkach, a na te posty odpisuje jedna osoba z kadry to też jest wyssane z palca to co jest prawdą to 12zł na godzinę i umowa zlecenie a potem zależy jak się podlizujesz to masz kasę i awans

Pomocna?
TakNie
Szybki
 Opinia

wyzysk za 12zl umowa zlecenie obiecanki cacanki a trzeba napier...ac caly czas paczki zaladunki produkcja to wgl (usunięte przez administratora) nieziemski nie mozna wyjsc bo trzeba do konca robic zawsze doloza metrow i z plusow tyle ze dadza cos do jedzenia za darmo ale 1 przerwa 15min za caly dzien. pakowanie i ladowanie na auta tzw. "lekkiej pianki" paczki po kilkanascie kg , przesuwanie smierdzacych blokow po kilkaset kg w smierdzacych maskach po kims kto sie zwolnil pare dni wstecz do oporu. tylko ci co maja stare umowy i 150% za nadgodziny jeszcze sie trzymaja albo jak na wozku jezdza inni sa do zniszczenia byle z nich wyciagnac wszystkie sily zyciowe do oporu i narty przyjda nowi. najlepiej jakby wzieli sobie ukraincow i to z 10 odrazu bo caly czas brakuje ludzi ale nic dziwnego za te pieniadze kto tam wytrzyma

Pomocna?
Tak6Nie
Mimi
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Szybki 09.05.2019 19:52

Nareszcie ktoś pisze prawdę o pureko bo wcale Nie jest tak kolorowo jak mówią. Stara kadra i lizusy maja lepiej tam są same kierownicy i kapusie

Pomocna?
Tak4Nie
Jack
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Dyktatura i głupota. Ciekawe kiedy PiP się weźmie za wyzysk w tej firmie? Nadgodziny płatne jak zwykłe godziny ludzie pracują bez zakresu obowiązków. Biuro działa jak w PRLu dodzwonić się tam to cud a uzyskać jaki kolwiek dokument to łatwiej w totka wygrać , paniusie pitolą głupoty a praca leży. Zdecydowanie odradzam pracę w tym czymś.

Pomocna?
Tak8Nie
On
 Opinia

?????,?? PLN pięć cyferek przed przecinkiem robi wrażenie co? wynagrodzenie plus 13nastka bez lewizny na legalu kto jescze tak płaci w Myszkowie?

Pomocna?
TakNie5
ja
 Opinia
@On 09.04.2019 22:48

jak tak jest pięknie to czemu ludzi nie ma do pracy?? Byłem na rozmowach i to co mi zaoferowali to śmiech na sali i jeszcze umowa zlecenie.

Pomocna?
Tak4Nie
Świadomy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@On 09.04.2019 22:48

Lepej płaci wielu. Wielu też szamune pracownika a nie tak jak tam. I wielu wraz z umową o prace wręcza zakres obowiązków a tam prawie nikt go nie ma. Co do 13stki to dopytaj tych co pracują na jakiej to jest zasadzie i jaki promil pracowników ją dastał a tendencja jest malejąca. Tak więc nie pisz farmazonów a opieraj się na faktach.

Pomocna?
Tak6Nie
były
 Opinia
@On 09.04.2019 22:48

O ile jest Się kierownikiem albo dyrektorem to tak, bo jeśli jest się normalnym pracownikiem to nie ma szans.

Pomocna?
Tak2Nie
ola
 Opinia

Witam ie zarobi kucharz i pomoc kuchenna w tej firmie?

Pomocna?
Tak9Nie
Licked
 Opinia
@ola 27.01.2017 22:34

Z tego co wiem to pomoc 2500netto za 120g max 130g

Pomocna?
Tak7Nie
Licked
 Opinia
@Licked 07.01.2019 12:51

Za 120h 2500netto a sprzątaczka ma 1600 netto i zapier......

Pomocna?
Tak2Nie
1
007
 Opinia
@Licked 12.03.2019 08:27

Kłamstwo pani sprzątająca ma 2000 netto

Pomocna?
TakNie1
Licked
 Opinia
@007 12.03.2019 11:16

Za ile godzin za limit a kuchnia 2500netto pomoc kuchni 120h to jest różnica prawda. To wychodzi 21zł na godzinę na kuchni a na produkcji czy owacie maja po 12zł kosmiczna przepaść

Pomocna?
Tak4Nie
Życzliwy
Nazwa działu: IT
 Opinia

Ryby psują się od głowy. Ta firma też się psuje w podobny sposób. Można przymknąć oko na brak premii jak się jest troszkę niefrasobliwym to na brak obiecanej umowy o pracę i brak zakresu obowiązków. Jednak trzeba być idiotą by dać sobą manipulować wntych jak że zmianierowanych szeregach. Ciekawi mnie co będzie kiedy owa zepsuta głowa dowie się o tym że na auta ładowane są lewe bloki a kasa idzie miedzy magazyn i biuro.

Pomocna?
Tak27Nie1
Licked
 Opinia
@Życzliwy 06.03.2019 12:18

Wiedziałem że go robią, kiedyś ochrona mi powiedziała że ma dużo ludzi nie uczciwych ale widocznie im wieży uważajcie na Z. D. , fałszywy jak nie wiem co, parę osób robiło z nim i powiedziało że jest fałszywy takie osoby się nie zmieniają

Pomocna?
Tak9Nie2
Świadomy
 Opinia
@Życzliwy 06.03.2019 12:18

To jest firma rodem z średniowiecza. Pan dwór i poddani. Fajne jest to że ci zaufani faktycznje ciągną lewiznę ba niektórzy nawet chaty postawili ale tak prezesa oślepili że go pogubili. (usunięte przez administratora) Jednak jaki pan taki kram :-)

Pomocna?
Tak9Nie
Zasowolony
 Opinia

Uderzajcie ja jestem zadowolony Obiady śniadanka wszystko za ffree a zarobki tak jak w okolicy

Pomocna?
Tak1Nie5
Obyty
 Opinia
@Zasowolony 08.02.2019 00:56

Zarobki 2100 na reke to srednio ci powiem

Pomocna?
Tak2Nie1
Zico
 Opinia

Porażka,na Olx w ogłoszeniu piszą o stabilnej pracy na umowę o pracę A w rzeczywistości oferują umowę zlecenie za stawkę portiera lub sprzątaczki. Starszy koleś obok prezesa z kalkulatorem w ręce przelicza ile może dac na godzinę,firma szuka chyba jeleni,Bo czasy gdzie ktoś za najniższą krajową bez umowy o pracę dawno minęły. Może znajdą Ukraińców albo ciapatych których zwabia za tą śmieszną stawkę i darmowy obiadek.

Pomocna?
Tak27Nie
Poszkodowany
 Opinia
@Zico 14.10.2018 14:55

Odpowiedz do zico Nareszcie im ktos napisał prawde, wszyscy prawie maja umowe zlecenie tylko ulubieńcy maja chyba że jestes z kociej wiary to odrazu umowa o prace

Pomocna?
Tak10Nie
Nowy
 Opinia
@Zico 14.10.2018 14:55

Bo szukaja jeleni bo trzeba zarobic na raty i ilzingi

Pomocna?
Tak4Nie
Zen
 Opinia
@Nowy 07.11.2018 09:04

Nie oceniaj właściciela po tym co posiada zawsze możesz wziąść kredyt ,lising, kredyt i założyć konkurencję jak to zamierza jeden z kierowniczej armi pana Karola i pracownicy klaszczą pojdziemy z panem tylko zastanów się czy napewno dasz radę bo wszytko co osiągnąłeś "głąbie"jest dzięki Panu Karolowi bo inaczej żył byś z ....szkoda słów właściciel powinien was wszystkich tak myślących wy......ć na bruk ćwoki a to że jeździ rolcem to co was to buraki obchodzi .

Pomocna?
Tak4Nie
Newiem
 Opinia
@Zen 29.11.2018 23:03

Odpowiedz do zen, własnie tym co pan Karol najbardziej ufa to go predzej czy później wystawią, ale sam sie musi do tego przekonac

Pomocna?
Tak3Nie
Zen
 Opinia
@Newiem 05.12.2018 08:52

Tak to już w życiu bywa dasz palec to ci ku....a rękę urwią a jak nie dasz to Cię oleją ale nie pamiętają że im życie uratowaleś bo by doły kopali takie zakute głowy że ledwo zawodówke skończyli , panu Karolowi laske zrobią jak da premię bo jak nie da to niech spier......Każdy wcześniej czy poźniej i tak pożałuje swoich czynów a czy zrozumie dlaczego w życiu spotka go coś niemilego to karma wraca niestety.

Pomocna?
Tak1Nie
Juzek. 35
 Opinia

Praca jak każda inna nie jest ciężka. Chodź wszyscy nowi pracownicy przepracują 2-3 dni i się zwalniają bo za ciężko bo to bo tamto. Ale są wyjątki jeśli ktoś chce pracować to będzie to robił. Nie ma prac gdzie się nie narobisz. Płaca co miesiąc przed 10. Wynagrodzenie od ilości godzin w miesiącu czasem premie za wykazanie się od 2500 zł w górę + bony na święta . Jak na Myszków nie jest źle. Śniadania obiady kolacje wszystko daje zakład za free. Polecam wszystkim kto chce.

Pomocna?
Tak3Nie
Kuk
 Opinia

Witam pracuje w firmie pureko od ponad pół roku i jestem bardzo zadowolony, aktualnie pracuje na kuchni i jest super pelny pakiet socjalny i co waznecnic na czarno pracuje od ponad 20 lat na kuchni i jest to pierwsza firma która nie oszókuje na umowach do tej pory mialem same minimalne krajowe a tutaj tak nie jest wszystko jest na papierze polecam Na samym poczatku mówiono ze jest ok i sie sprawdzilo

Pomocna?
TakNie1
Nowy
 Opinia
@Kuk 17.12.2017 15:46

Juz nie jest ok po 15miesiacach zostałem oszukany bo nie przedłużyli mi umowy tylko wykorzystali mnie do robienia róznych dan i podawania przepisów pracownikom i kolegom, czuje sie wykorzystany przez te 15 miesiecy a na rozmowia były obiecane gruszki na wierzbie, teraz,wiem po co były robione na kuchni zapiski potraw żeby mnie wyrąbac po 15 miesiacach.

Pomocna?
Tak4Nie
Zen
 Opinia

Tylko czasem 16 godzin na dobę ale może wybudują jakąś sypialnię to 24/h w robocie super by było.

Pomocna?
Tak27Nie
olo
 Opinia
@Zen 16.03.2018 07:37

zen jakich zarobków można się spodziewać

Pomocna?
Tak2Nie
Zen
 Opinia
@olo 19.03.2018 08:21

Na początek z 3 zarobisz później nawet 5-7 tyś wyjdziesz

Pomocna?
Tak10Nie
nieznany
 Opinia
@Zen 23.03.2018 21:21

Nie piszcie bzdur o zarobkach

Pomocna?
Tak11Nie
Zen
 Opinia
@nieznany 01.07.2018 22:48

Jakich bzdur jak pracujesz na krajance czy innej owacie nie przychodzisz w weekend jesteś ,,mało rozwojowy'' nie umiesz się podlizać i zapier... to pracujesz za 2 tyś. TYLE.

Pomocna?
Tak1Nie
Nieznany
 Opinia
@Zen 18.09.2018 21:08

Zen z tego co wiem to chłopaki gadaja ze nawet premi juz nie ma i maja 12zl to z tą stawka nie zarobisz 5000tys a i trzynastek tez nie ma jak zachorujesz , wczasy tez sa ukrucone i wyjazdy swiateczne, ale jak wolisz sie podlizywac to ok

Pomocna?
Tak4Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Zen
 Opinia

Dokładnie awans też możliwy i pensja pójdzie w górę a nie tylko zazdrościć.

Pomocna?
TakNie
Zen
 Opinia

Nie zmusza ale na wycieczkę nie pojedziesz :) to sami oceńcie czy nie zmusza.

Pomocna?
Tak2Nie
Poszkodowany
 Opinia
@Zen 18.09.2018 21:20

Pensja w góre jak sie donosi i (usunięte przez administratora) Ps nie ufajcie Zbyszkowi prawa ręka prezesa, bardzo fałszywy człowiek ale taką ma role w pureko.

Pomocna?
Tak1Nie
Egon
 Opinia

Co znaczy więcej zarabiać?to ile to jest więcej 20zł czy 500zł bo to różnica i ile godzin bo jedna dziennie a trzy to też jest różnica

Pomocna?
TakNie
Lolo
 Opinia

Prawda boli

Pomocna?
Tak1Nie
Arabeska
 Opinia

Widze ze opinie o pureko prawdziwe usuwacie po co ten portal trzeba pisac prawde liczy sie tylko donoszenie i mówirnie niecprawdy jeden na drugiego

Pomocna?
Tak3Nie
Szczęściarz
 Opinia

Super praca i dodatkowo super smaczne obiady!!!Kuchnia wypas@@@@!!!

Pomocna?
Tak1Nie
Zen
 Opinia
@Szczęściarz 15.03.2018 23:12

Szczesciaz pewnie masz kogoś znajomego albo lizus z Ciebie ale szacun faktycznie jest ok.

Pomocna?
Tak1Nie
Zuzanna
 Opinia

Czy ma ktoś informacje na temat wolnych miejsc pracy w firmie PUREKO? Na stronie internetowej firmy nie znalazłam żadnych ogłoszeń, ale czasami tego typu informacje rozpowszechniane są kanałami prywatnymi. Być może teraz jest podobnie. Jeśli ktoś wie o takiej możliwości to zachęcam do pozostawienia właśnie tutaj informacji na ten temat. Jest to forum najczęściej odwiedzane przez osoby poszukujące informacji na temat pracodawców i oferowanych przez nich warunków zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie
Zen
 Opinia
@Zuzanna 25.06.2018 17:49

Wejdź na olx

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@nieznany, jeśli jesteś pracownikiem firmy PUREKO i wiesz, że informacje podane wcześniej przez @Zen to bzdury, to zachęcam do zareagowania. To forum ma to do siebie, że żadna wypowiedź zgodna z regulaminem nie jest blokowana ani weryfikowana przez administratora. Jeśli pojawiają się tutaj informacje nieprawdziwe, świadczące o złej woli lub chęci wprowadzenia w błąd użytkowników, to stwarza to szansę obrony dobrego imienia pracodawcy przez samych pracowników. Warto z niej skorzystać.

Pomocna?
TakNie
Ciekawy
 Opinia

Co znaczy Ok? Coś więcej na temat firmy proszę

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@Lako, gdyby nie sprawiło Ci to kłopotu, to na pewno wiele osób, które myślą o aplikowaniu do PUREKO byłoby Ci wdzięcznych za pozostawienie jeszcze kilku słów komentarza. Na pewno Twoje lapidarne OK ma swoje szersze uzasadnienie. Spróbuj podać chociaż dwa powody, dla których uważasz, że warto związać swoją przyszłość z tą firmą.

Pomocna?
TakNie
Olek
 Opinia

Czy firma normalnie działa? Jaki jest powód tej ciszy?

Pomocna?
TakNie
Lako
 Opinia
@Olek 14.06.2018 09:21

Firma jest ok

Pomocna?
TakNie
Ciekawy
 Opinia

Mam zamiar aplikować swoje CV, ponoć jest lub są miejsca pracy, ale czy się dostanę i 3 tysiaczki dostanę na rękę, dzięki za info

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

Widać tu wiele nowych komentarzy w tym roku, proszę opiszcie dla nas atmosferę panującą obecnie w firmie PUREKO, co z kwestiami dodatków płacowych? Czy ta firma w ostatnim czasie zwiększa zatrudnienie i rozwija się poprawnie? Zachęcam was do kolejnych komentarzy w tym wątku. @Luka, widzę, iż byłeś zainteresowany pracą w firmie PUREKO. Proszę opisz nam jak przebiegła twoja rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie oraz dodaj informacje, czy zostałeś zatrudniony?

Pomocna?
Tak23Nie
Luka
 Opinia

Idę jutro na rozmowę jakiej stawki mogę się spodziewać ?

Pomocna?
TakNie
Prymus
 Opinia

Jedyna firma oferująca w pakiecie socjalnym darmowe wyżywienie. Praca jak praca, wiadomo nikt za nieróbstwo nie zapłaci, praca nie ciężka, jak robisz to co do Ciebie należy, nie masz kłopotów. Polecam!!!

Pomocna?
Tak3Nie
Zen
 Opinia

Praca jak praca jak umiesz się podlizać i kogoś sprzedać to bankowo awansujesz i zarabiasz dużo. Polecam

Pomocna?
Tak21Nie
RAF
 Opinia

witam , czy na obecną chwile sa jakies oferty pracy w PUREKO? CZEKAM NA ODPOWIEDZ

Pomocna?
Tak6Nie
LUFT
 Opinia
@RAF 11.01.2018 12:34

czy ta strona wygląda jak dział kadr? jak sobie czekasz to SOBIE CZEKAJ NA ODPOWIEDZ

Pomocna?
TakNie
MARIUSZ97
 Opinia

JEST TO SUPER FIRMA MAM 8,50ZL NA GODZINE KIEROWNIK POWIEDZIAŁ, ŻE ZA DOBRE SPRAWOWANIE BEDE MIAŁ RÓWNE 8 :) POLECAM KAJTEK! ;)

Pomocna?
Tak13Nie
Takitam
 Opinia

Kobiety nie podołały by tej pracy. Jest to praca typowo fizyczna, dużo chodzenia i noszenia paczek z "lekka" pianką, Zaladunku samochodów na rampie na której przed deszczem i innymi warunkami atmosferycznymi nie chroni Cię nic. Na start 10zl netto (kwota jest ustalana słownie) i umowa zlecenie od najniższej krajowej 3miesiace lub dłużej (czyli brak premii) wypłata z gołych godzin, ale i tak nie wiesz nic na temat zarobionych pieniędzy prócz kwoty przelewu na koncie, bo niema żadnych kwitków z wypłat. Praca na krajalni na drugiej zmianie po 8h zdarzają się nadgodziny ale rzadko. Na 1 zmianie pn,sr,pt są nadgodziny, często po 16h. Oczywiście nadgodziny za normalna stawkę. I raczej obowiązkowe, bo nie trzymają tych co nadgodzin nie chcą robić. Z czego te nadgodziny są przy produkcji pianki. Dostajesz maskę i biegasz z wózkiem jak opętany, oczy szczypią a później w nocy często kaszel lub duszności ale to zależy od organizmu. Kadra pracownicza raczej złożona z młodych ludzi. Kierownik czaruje gadka na rozmowę kwalifikacyjnej ale później okazuje się że jednak realia są inne.. faktem za to jest to że są obiady. Śniadania obiady i kolacje. Wszystko w schludnej stołówce. Wszystko jest nowe więc wygląda ładnie.. ogólnie nie polecam póki stawka nie będzie adekwatna do wykonywanej pracy.. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak34Nie
aza
 Opinia

A czy kobiety też mogą aplikować? Tzn czy tam pracują

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@anonimmożesz powiedzieć co konkretnie sprawia, że nie polecasz pracy w PUREKO? Takie informacje mogą być cenne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy. Co powinny wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

Najgorsza praca w jakiej pracowałem. Nie polecam ! Wyzysk !

Pomocna?
Tak9Nie
Zuzanna
 Opinia

@dzejson Nie mogę znaleźć w internecie informacji na temat terminu otwarcia nowego zakładu. Jednak w tym tygodniu pojawiła się oferta dla osób zainteresowanych pracą jako Pracownik produkcyjno-magazynowy. W jej treści PUREKO oferuje "bezpieczne miejsce pracy w nowoczesnym zakładzie produkcyjnym". Może chodzi właśnie o ten nowy zakład. Zamierzasz aplikować?

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o PUREKO - Myszków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PUREKO