brak logo

Firma Księgarska J. Olesiejuk

Ożarów Mazowiecki

Opinie o Firma Księgarska J. Olesiejuk

agencja 2016-04-08 00:03
Brawo Ty. Pracujesz przez agencję pracy za 9zł na godzinę, jak niewolnik i jeszcze sobie chwalisz.Szok!!!
2
Obserwatorka 2016-04-16 16:56
Czytając Państwa opinie dochodzę do wniosku, że tam jest niczym w obozie( albo jeszcze gorzej).Wszystko na gwizdek. Zastanawiam się czy właściciel tej firmy też załatwia swoje "potrzeby"
w wyznaczonym czasie :D mając 20 minut na cały dzień pracy och w tym czasie musi się zmieścić z jedzeniem,sikanie, a jak pali to i czas na papierosa musi wygospodarować. A może nawet nie wie jak są tam traktowani ludzie. Czy tam trzeba mieć pampersy? A jeśli chodzi o Panią Aleksandrę...to słyszałam o niej same niepochlebne opinie, może powinna zweryfikować swój stosunek do ludzi :)
3
x 2016-05-10 09:30
Pracownicy sami sobie to zrobili. Na początku nie byli tak kontrolowani. Była niemal pełna swoboda.
Zaczęli jednak przesadzać. 10 x wychodzili na papierosa. Godzinę w łazience. Pogaduch między regałami.
Litości przychodzicie do pracy?
To jest firma która żyje z handlu, nie stać jej na utrzymywanie darmozjadów.
1
yoko 2016-05-12 13:34
pracowałam w tej firmie i mogę powiedzieć,że nigdzie ale to nigdzie nie spotkałam się z takim wyzyskiem i chamstwem ze strony przełożonych,ta praca to ciągły wyścig szczurów, tam nie jesteś człowiekiem tylko podmiotem który ma wyrobić normę, jeśli jeszcze nie ma się życia prywatnego,rodziny i innych obowiązków po za pracą w tej firmie to jeszcze jako tako cię traktują bo możesz być na każde zawołanie,ale jeśli możesz zostawać po godzinach albo przychodzić wcześniej to jesteś tam zbędny
11
545454 2016-06-30 15:14
@yoko a powiedz mi czy chociaz zarobki sa dobre tutaj w firmie? no bo wiadomo czesto jak tak ze cos kosztem czegos po prostu jest niestety..a sa nadgodziny?
2
Daniel 2016-11-14 20:45
Oni żyją z wyzysku pracowników
2
Kosiek 2016-12-27 16:32
Tak potwierdzam Rafał jest kolesiem SS dlatego za nic nie robienie dostaje max premii na nadgodzinach pościemnia w regale lub pieskiem pojeżdzi a czas pracy ma taki kiedy chce to przyjdzie i o której chce wyjdzie
2
rudy 2016-12-27 16:51
SAME POZYTYWNE OPINIE PISZE ALEKSANDRA PEWNIE MA 100ZŁ PREMII ZA TO WIĘCEJ
4
Niunia 2017-01-06 00:22
Witam wszystkich zgromadzonych hehe w ostatnim czasie mało się tu dzieję no ale cóż... chciałam powiedziedz że praca na magazynie jest nawet spoko nieważne gdzie czy wybieranie czy dlesler czy nawet zwroty wiadomo trzeba pracować najgorsi w tym wszystkim są pracownicy których tak naprawdę jest mało jak na taką firmę obiboki nie z tej ziemi oczywiście nie każdy bo są osoby które są zetelne i wykonują swoją pracę na poziomie ale są nie doceniani

...Bo na pierwszym miejscu są pupili wiadomo o kogo chodzi a dopiero na kancu reszta hehehe
OGÓLNIE POLECAM I ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY
1
Niunia 2017-01-06 00:35
Aaa a i co najważniejsze uważaj z kim trzymasz bo na stowke premi to kazdego sprzeda buziaki pozdrawiam
2
jego agent 2017-01-13 23:27
pracuje za dwóch a po pracy zaczął zajmować się modelingiem
2
R............. 2017-01-14 12:21
Tacy odwazni jestescie ikognito , na forum zazdrosnicy ???? )))))
Aneta 2017-03-13 15:28
Wiedzieliście, że firma Firma Księgarska J. Olesiejuk uzyskała tytuł Solidna Firma 2016? Więcej na ten temat znajdziecie na stronie internetowej firmy http://www.olesiejuk.pl/news/1871-fk-olesiejuk-solidna-firma-2016
Co według Was sprawia, że firma została wyróżniona takim tytułem?
Pik 2017-04-18 20:05
Smutne sa te wypowiedzi Ale prawdziwe jeżeli nie jesteś w jakiejś grupie to jesteś poza marginesem.Jeżeli chcecie zobaczyć całe oblicze FK to przeniescie się na zwroty .Tam jest Państwo w państwie bez kontroli.Brygadzista klnie na każdego a jak ktoś słyszy to udaje milutkiego .Klika lize sobie tyłki Jak sa razem a jak osobno to wyzwiska.nie mozna smiac sie ani rozmawiać terror .Wytykanie bledow ludziom ktorzy nie chca uczestniczyć w tych manipulacjach a ukrywanie błędów swoich pupili i klakierów.Niektore z tych osob calymi dniami sie tylko obijaja i jest super A jezeli ktos na chwilę stanie to jest afera . Za złotówkę jedno drugiego utopiloby w kropli wody.
3
Pik 2017-04-18 21:06
Opinie sa różne na temat pracy .A wystarczy spojrzec na ludzi ktorzy krzycze ze maja te prace gdzies i sie zwalniaja a wystarczy ze jeden na aktywacji klei kartony drugi na zwrotach jest na przyjęciach i już zapadła cisza .Jak można być tak sliskim .ha ha ha .
2
Aneta 2017-04-19 10:30
@Pik a co według Ciebie warto w firmie zmienić, tak by pracowało się wszystkim lepiej?
Pik 2017-04-19 11:54
Najważniejsza jest komunikacja między przełożonymi a nami pracownikami.Tak praktycznie nie ma .Nie przekazywane mam sa istotne kwestie niektórzy pracownicy dowiadują się czegokolwiek ze strzepków rozmów na szatni .zachowanie tajemnicy firmy czyli kto na jakim stanowisku pracuje często takie wiadomości przekazują ludzie kt orzy mają dostęp do takich danych w komputerze.rozmowa z podwładnym kierownika polega na zbyciu go lub powiedzeniu ze nic fo to nie obchodzi.Więcej szacunku ze strony przełożonych i reakcji na chamstwo.
4
Pik 2017-04-19 15:07
Cieszę się ze jednak czytacie wpisy na forum ja pracowałem tam krótko ale mam kontakt z niektórymi ludźmi .możecie się zgadzać lub nie z moimi opiniami to wasz wybór ale mam nadzieje ze chociaz w głębi ducha przyznaliscie mi rację .pozdrawiam J.
3
Megi 2017-04-19 18:56
Zwroty nawet spoko dział tylko damy podkreślam dwie siedzące cały czas na pracach zleconych i udając jak to ciężko pracują (a podwyzki dwie w ciagu roku)a tak naprawdę pierdziela farmazony o ciuszkach itp ale soboty dodatkowe i nadgodziny robią non stop a ludzia robia laske zeby wypić z kartonu albo co kolwiek pomoc to tego Brygadzisci ani Logistycy nie widzą albo niechcąc widziedz ....
7
Job 2017-04-20 12:20
Hej ja wiem czemu oni chodzą w parze NO on za nią pracuje a ona mu z komputera drukuje poniewaz on sie Nie zna .parka nierozlaczek.
2
Mareczek 2017-04-20 13:28
A Maciuś krewetka zrobił już karierę lizuz tak to gadał na nich że buraki i debile a jak dali mu podwyżkę to już super kumple gamoń jak można trzymać takiego Judasza
4
Job 2017-04-20 13:37
Krewetka na aktywacji przewala kartony .już się nie zwalnia.
4
Job 2017-04-20 13:37
Krewetka na aktywacji przewala kartony .już się nie zwalnia.
1
Aneta 2017-04-20 13:48
Bardzo proszę o zostawianie wpisów, które dotyczą pracy w firmie. Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień.
3
Nick 2017-04-20 13:59
Oni po zwrotach chodzą razem papużki nierozlaczki bo jak będą osobno to jedno na drugie będzie nafadywac tak jak zawsze .ha he ha
Ja 2017-04-20 19:01
Czytam i słucham o tym wszystkim i tak naprawdę każdy ma prawo do swoich opinii nie ważne jakie sa.Każdy z Was pracuje :widzicie i slyszycie to jak kto sie zachowuje .Dlaczego nikt z Was nie powiedział nigdy Stop takim odzywkom ,traktowaniu .Dlaczego ?Przecież kiwaliscie głowami ze to wszystko prawda .Czemu Nie umiecie iść i porozmawiać z przełożonym o awansie tylko chodzicie po kątach i przeklinacie.A jak przyjdzie co do czego to udajecie głupków ze to nie wy nie wasze słowa.Robicie sobie po złości i tylko czekacie aby komuś podwinela się noga a potem tylko się śmiejecie .Ile razy zwalaliscie na drugą osobę coś co było źle zrobione bo tak jest najprościej.Bo w pochwalach to umieją znaleźć się wszyscy a do zbierania ochrzanu to trzeba jednego. Dlatego ja unikam toksycznych ludzi i udaje ze nie słyszę docinek. szkoda mi na nich energii .Ludzie mądrzy sa ponad to wszystko.
5
NIK 2017-04-20 22:06
Przykro,czytać takie opinie.Zastanawiające jest to ,że wy wszyscy tam jeszcze pracujecie,biadolicie jakieś farmazony . Komuna skończyła się w '89 roku nie ma przymusu pracy, każdy z was może nie pracować.Bijecie sami w siebie , zacznijcie MYŚLEĆ POZDRAWIAM WSZYSTKICH
1
Aneta 2017-04-21 09:56
@Ja rzeczywiście, bardzo ważne jest reagowanie na zachowania, o których mówisz. Tobie zdarzało się interweniować? Rozumiem, że kierownicy są otwarci na pomoc w takich sytuacjach.
@ja @NIK Chętnie też dowiemy się więcej na temat tego jakie są plusy pracy w firmie. Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat?
Ja 2017-04-23 13:03
Rozmowa jest chyba zawsze najwlasciwsza forma komunikacji tego brakuje.
NIK 2017-05-01 00:54
co to nic w fk się nie dzieje,co wy ludzie sporządnieliście,nikt nikomu nie podpadł,tacy z was prawi chrześcijanie. Odpoczywajcie po długim weekendowym balowani weźmiecie się w końcu do roboty .PA
Aga 2017-05-26 00:58
Aneta a pamiętasz jak robiłaś przekręty w głosowaniu i cię zdegradowali masz szczęście że nie zwolnili a teraz piszesz jaka to super praca i ludzie masakra jak można być takim zerem i podlizywać się żeby dostać 200zł podwyżki
Aga 2017-05-26 01:01
A jak tam Kapeć pracuje jeszcze piesek kierasa napiszcie coś o nim
Aneta 2017-05-26 09:24
@Aga myślę, że mnie z kimś mylisz. Nie jestem związana z Firmą Księgarską J. Olesiejuk. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. A co Ty możesz powiedzieć o swoich doświadczeniach z pracy w firmie? Chętnie też dowiemy się coś na temat tego jak wygląda Twój typowy dzień pracy.
Ja 2017-05-26 11:46
NAPISZĘ WAM JEDNO JA MAM GDZIEŚ TO CO O MNIE MÓWIĄ ZA PLECAMI CZY GDZIEŚ INDZIEJ .ZAWSZE PANIETAJCIE ZE TO SAMO MÓWIĄ O WAS JAK SIĘ ODWRACACIE .NARZEKACIE NA LUDZI KTÓRZY OD WAS WYMAGAJĄ ZAANGAZOWANIA I ZAWSZE UMIEJĄ POWIEDZIEĆ DZIĘKUJĘ I PRZEPRASZAM A PODLIZUJECIE SIĘ LUDZIOM KTÓRZY MAJĄ WAS ZA NIC .TEGO NIE JESTEM W STANIE ZROZUMIEĆ.
6
Ja 2017-06-08 10:02
Piknik firmowy.Dlaczego nie idziecie podstawowe pytanie w firmie.Odpowiedź jest prosta najpierw składają pracowników między sobą ze jedno nie może patrzeć na drugie a potem na siłę zapraszają .O czym będziemy tam rozmawiać z ludźmi którzy nie umieją nawet odpowiedzieć dzień dobry.O pracy z kierownictwem które rozmowy z pracownikami unika jak ognia. Szkoda ze ludzi ktorzy chca sie czegos nauczyc w tej firmie traktuje sie jak ludzi gorszego sortu a nierobów co przychodzą jak chcą nikt nie rozlicza z ich pracy .
Ja 2017-06-08 10:04
Piknik firmowy.Dlaczego nie idziecie podstawowe pytanie w firmie.Odpowiedź jest prosta najpierw składają pracowników między sobą ze jedno nie może patrzeć na drugie a potem na siłę zapraszają .O czym będziemy tam rozmawiać z ludźmi którzy nie umieją nawet odpowiedzieć dzień dobry.O pracy z kierownictwem które rozmowy z pracownikami unika jak ognia. Szkoda ze ludzi ktorzy chca sie czegos nauczyc w tej firmie traktuje sie jak ludzi gorszego sortu a nierobów co przychodzą jak chcą nikt nie rozlicza z ich pracy .
1
Albert 2017-06-20 21:25
Mnóstwo miłych i wesołych skanujących ludzi pod jednym dachem ! Praca polegająca na przykładaniu w pewnej odległości skanera do kodu kreskowego książki. Jak skaner zrobi "pik", to można nakleić cenę na książkę, skanować kolejną i odkładać na taśmę. Zauważyłem, że za zeskanowanie odpowiedniej ilości książek (norma) przyznawane są bonusy dla stałych pracowników (zapytania ile zeskanowałeś, jaką premię wziąłeś etc). Część osób wesoło ściga się w skanowaniu, bądź skarży do kierownictwa, że ktoś krzywo nakleił naklejkę. Takie przedszkole trochę.
2
gbd 2017-06-21 14:42
Dziękuje Ci Panie,że 3 lata temu usłyszałam Twój głos "zwolnij się z tego obozu" to była najlepsza decyzja mojego życia. Trzy lata temu, chodzący wrak człowieka,psychicznie i fizycznie. Dziś zupełnie inna kobieta,która może ładnie wyglądać w pracy a nie jak spocony borciuch w nieprzepuszczającej powietrza kamizelce i ciężkich buciorach z wiecznie poniszczonymi paznokciami i w ciągłym strachu,że dziś pewnie nie wyrobiłam chorej normy
1
Aneta 2017-06-23 14:17
@gbd co sprawiało, że praca w Firmie Księgarskiej J. Olesiejuk była dla Ciebie tak wykańczająca?
Ja 2017-06-25 18:08
A zapomnieliśmy wspomnieć o przerwie 20 minut na 8-10godzin pracy wtedy trzeba zjeść i skorzystać z toalety .A jezeli chcesz czesciej wychodzić do toalety to musisz skrócić przerwę bo inaczej ladujesz na rozmowie dyscyplinujacej .I tylko słyszysz szybciej i szybciej więcej i więcej .
Aneta 2017-06-27 12:24
@Ja często zdarzają się takie 10 godzinne dni pracy? Jak wygląda system pracy? Czy jest on zmianowy?
sprawiedliwy 2017-07-03 10:04
Firma w której "niektórzy" mają łatwiej. W Magazynach Ożarów Maz. A inni są gnębieni i nękani za bzdury. Np. pociotek ze wsi "es-esa" co 1h na szlugu , pozostali o 2 minuty przerwy nie mogą przekroczyć przy wejściu do pracy parę minut wczesniej oczywiście. A co robi wierna "olo" Ktoś wie ? Dobrze że rynek pracy się diametralnie zmienia. Koniec z lizostwem w FK bądźmy realistami.
pozdrawiam,
Sprawiedliwy
1
Aneta 2017-07-03 13:20
@sprawiedliwy
co masz na myśli mówiąc, że niektórzy pracownicy są gnębieni i nękani? Czy chodzi Ci właśnie o ścisłe pilnowanie czasu pracy? Wiele firm podchodzi do tego rygorystycznie. Jednak rozumiem, że inne traktowanie niektórych pracowników może budzić frustrację.
Zauważasz, że rynek pracy się zmienia. Czy widać to już również w Firmie Księgarskiej J. Olesiejuk?
Ja 2017-07-03 16:03
Z moich obserwacji to niektórym jakby dał bat i pozwolił to jeszcze by Cię pytaniami żeby szybciej pracować.
sprawiedliwy 2017-07-05 07:28
Aneta postaram się częściowo odpowiedzieć.


Gnębieni nękani - zapraszam do wypowiedzi byłych doświadczonych pracowników w/w 'miejsca pracy' niektórzy odeszli dla "spokoju organizmu" do innych firm inna część z chęcią przeniosła się do innych działów Firmy .


Rygorystyczne przestrzeganie czasu pracy OK ale dla wszystkich tak jak piszesz - chociaż nie rozumiem tego w w/w miejscu mamy przecież nadgodziny. Of w zaawansowanych systemach ewidencji czasu pracy można relatywnie rozliczyć. Czy nie takie systemy teraz prosperują?


Frustracja przy podejściu "taty" i "księdza" do "Nieswoich" Ludzi to codzienność a po jakimkolwiek L4 jeszcze bardziej się pogłębia. KREW + NŻ + L4 = tam to duże cięcia finansowe nawet na dłużej... i jak tam pracować po powrocie? Pani Moderator masz może jakąś radę ? może Ktoś inny ?


Rynek pracy wystarczy się rozejrzeć doświadczenie teraz to podstawa szkoda że nie tam. A no tak tam są płace z ustalonej siatki - większość nowych w Ożarowskim magazynie FKO ma ZERO pojęcia o jakiejkolwiek pracy taka jest dzisiejsza młodzież sorry a jak Ktoś już ma talent do czegoś to po co się przykładać jak świadomość awansu to walka z wiatrakami albo zaraz Cię przeniosą.


pozdrawiam Was
sprawiedliwy
1
Ja 2017-07-05 17:41
Zgadzam się z twoją opinią.Mówi pracownicy dostają wyzsze stanowiska w angażu niż ci co pracują kilka lat.Na premię też nie ma co liczyć chociaż na rozmowie o pracę opowiadają zę co miesiąc.przysługuje.
Obiektywna 2017-07-26 17:15
Ojej czyzby komus nietykalnemu cos nie pyklo?
Ja 2017-07-27 14:38
A na zwrotach znów afera.kierownictwo. pisze na siebie donosy.Biedny jeden poniewaz drugi na niego nakrzyczal.Najgorsze w tym jest to ze przyjacioleczki sie nie podpisaly pod donosikiem ale aktywnie namawialy reszte pracowników. Stoja takie dwie i nic nie robia tylko ploty ploty.Przyjacioleczka ktora z nim jezdzi tez sie na niego wypiela skoro taka dobra czemu sama nie podpisala siwpod tym donosem.Żenada
5
Ja 2017-07-27 20:50
Temu ze zwrotów. To po awansie kompletnie odbilo. Dwie przyjacioleczki niedlugo to w majtkach beda po zwrotach chodzic i tylkami świecić. O wszystkich wszystko wiedza. I tworza plotki na kazdego. A potem przymilnie sie usmiechaja.Czy ten kierowniczek swiezak nie widzi ze ""sucha""kumpluje się z nim aby miec korzysci i fory bo praca nie grzeszy i ta druga plotkara.
1
Ja 2017-07-27 20:51
Temu ze zwrotów. To po awansie kompletnie odbilo. Dwie przyjacioleczki niedlugo to w majtkach beda po zwrotach chodzic i tylkami świecić. O wszystkich wszystko wiedza. I tworza plotki na kazdego. A potem przymilnie sie usmiechaja.Czy ten kierowniczek swiezak nie widzi ze ""sucha""kumpluje się z nim aby miec korzysci i fory bo praca nie grzeszy i ta druga plotkara.
2
Zostaw swoją opinię o Firma Księgarska J. Olesiejuk - Ożarów Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Księgarska J. Olesiejuk