brak logo

Firma Księgarska J. Olesiejuk

Ożarów Mazowiecki

Opinie o Firma Księgarska J. Olesiejuk

jkjo 2016-01-18 08:26:32
Nie jestem nią, ale jej znajomą/ znajomym który kiedyś tez pracował w tej firmie i odszedł juz jakiś czas temu , więc dobrze ja znam i wiem jaka jest i cieszę się ze poszła w moje slady a jak się ma problemy zdrowotne to się chyba chodzi na zwolnienia, czyż nie? Od tego przeciez są, a nie jak co po niektórzy gorączka, kaszel, zapalenie płuc i zapieprzaja bo się boją i premii szkoda...żal mi was
!!! 2016-01-18 09:46:00
GG jak jesteś taki mądry w swoich komentarzach i opiniach o kimś to się podpisz!A nie jesteś taki mocny anonimowo.
Dpd 2016-01-18 09:56:27
Nie polecam!!!Jest to jedno wielkie gówna!!! Widać po komentarzach jak ludzie są fałszywi!!!nie ma tu żadnego kolezenstwa tylko rywalizacja pomiędzy sobą -jeden chce być lepszy od drugiego!!!Jeszcze tu pracuje ale już niedługo uciekam stąd bo rzygać mi się chce na tą robotę atmosfere i nie których ludzi!!!
do gg 2016-01-18 10:02:14
Zastanawiam sie czy jestes zawistna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy zjebanym typem ale powtorze-nie ublizaj.Jak masz troche odwagi cywilnej to powiedz co myslisz kim jestes itp ,a nie anonimowo wypisujesz takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] moze sie okaze ze.w.pracy rozmawialismy ,ze ci reke podawalem ,a teraz takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ciebie wychodzi?a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to cecha charakteru!
Qrwa!!! 2016-01-18 10:24:42
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie czy w waszej firmie naprawdę nie ma problemów o których mozna nam napisac!!! My oczekujemy opinii o waszej pracy. Z tego co czytam to jest ich sporo i można powiedzieć że trochę tam się dzieje. A wy piszecie o kimś jak kto się ubiera co sobie kupił itd. Przestańcie to nie jest forum plotkarskie.Chcecie sobie plotkować to umowcie się na browara. Ale tutaj jest forum i opinie o Firmach i pracodawach!!!
pdf 2016-01-18 11:09:08
A Łukasz tam jeszcze pracuje??to był dobry ziomeczek.
128 2016-01-18 11:12:46
chcesz opinii o firmie księgarskiej Olesiejuk? Proszę bardzo ,już Ci piszę.Praca dla ludzi o mocnych nerwach, bardzo odpornych na stres bo on jest na porządku dziennym, dla tych, którzy mają do zrzucenia parę kilogramów ( tam po 10 h dziennie biegania szybko się chudnie i stres też robi swoje), dla osób w pełni dyspozycyjnych, bo o tym,że masz zostać dwie godziny dłużej często dowiadujesz się 10minut przed końcem pracy i nikogo nie obchodzi,że musisz odebrać dziecko z przedszkola czy już wcześniej umówiłeś sobie dentystę. Po zakończeniu pracy robisz jeszcze za sprzątacza i sprzątasz magazyn. Do toalety masz wyznaczony czas, tzn potrzeby fizjologiczne załatwiasz w czasie przeznaczonym na przerwę śniadaniolwą czyli na wszystkie twoje wyjścia do toalety i konsumpcje śniadania masz łącznie 20 min ( często na 10-11 h pracy), jesteś rozliczany z tego co do minuty. Nie liczysz się tam jako człowiek, tam jesteś tylko robotem ,który ma wyrobić chorą normę. Przed 10tym ,czyli przed premią ,zawsze znajdą coś na ciebie,żeby ci ją uciąć albo zabrać. Jak idziesz na zwolnienie bo jesteś chory to też muszisz liczyć się z konsekwencjami. Ogólnie ta praca niszczy człowieka psychicznie i fizycznie, jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Nick 2016-01-18 11:19:13
Podpisuję się do opinii poniżej!!!Prawda prawda i jeszcze raz sama prawda!!!
1
JA 2016-01-18 11:45:12
Czytam te Wasze wypociny i jestem zdumiony,że powinniście pisać na temat "kierownictwa",a skaczecie sobie do gardeł.Co Was obchodzą sprawy wyglądu i kto za ile i którą część ciała sobie "ULEPSZYŁ,wszyscy jesteśmy wolnymi ludżmi i robimy z zarobionymi pieniędzmi co chcemy! Nie wiem czy nasi PREZESI to czytają,mam nadzieję,że tak.Każdy kto zetknął się z FK wie kto rządzi na magazynach,że ma SWOICH LUDZI DO NIE ROBOTY I PREMII!!! Zastanówmy się lepiej,jak dotrzeć do PREZESÓW i zwrócić im uwagę na fakt,że podwyżki i awanse są dawane po uważaniu,a nie za to kto i jak się wykazuje.Wiadomo wszystkim,że jest w FK KOLESIOSTWO i że podwyżki dostają CI którzy są spokrewnieni z którymkolwiek przełożonych.Począwszy od logistyka,a skończywszy na brygadzistach!!! Kto chce się przekonać jak jest naprawdę nich się zatrudni w FK w sezonie świątecznym w tedy sobie najlepiej wyrobi zdanie,jak jest naprawdę w FK. Pamiętajcie,że jest praca i harówa tu niestety jest HARÓWA.Niestety ale większość Was się nie szanuje i pozwala na takie traktowanie.CI, którzy mają trochę godności i nie pozwalają sobą pomiatać,są traktowani po MACOSZEMU!!! NIE DOSTAJĄ PODWYŻEK,A I PREMIE DLA NICH SĄ ZNIKOME.Czego przykładem są ostatnie podwyżki.POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW,KTÓRZY NIE DOSTALI PODWYŻEK I ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI I ZMIANY PODEJŚCIA KIEROWNICTWA DO WAS MALUCZKICH,BEZ NAS TA FIRMA DAWNO BY NIE ISTNIAŁA.PAMIETAJCIE O TYM IDĄC DO FK!!!!
2
fff 2016-01-18 12:25:07
nie rozsiewaj spamu , czlowieku mikt i tak tego pod uwage nie wezmie, nikt tego nie czyta czyste brednie , leniuchy
d 2016-01-18 12:29:06
W kazdej firmie sa zazdrosni ludzie , ale jak czytam te komentarze , to zenada,macie problem z praca , sumienna ? tak wam ciezko ? to nie jest ciezka praca jak pisza niektore i niektorzy ,wszedzie trzeba sie wykazywac, wszedzie ,sa nadgodziny i na rozmowach o podjeciu pracy ,mogles ,moglas przemyslec czy sie na to godzisz , badz nie podejmowac danej pracy, jesli juz sie zgodzilas i podpisalas papier to swiadomie , wiec czemu teraz sie skarzycie ????
yas 2016-01-18 12:33:06
Potwierdzam ,ze Rafal jest dobrym pracownikiem i co ze sie zna z S.S. , kazdy z kims sie tam zna , badz sa rodziny pracujace, siostry pracujace, malzenstwa rowniez, i nie jest traktowany ulgowo, zejdzcie z niego , nikomu krzywdy nie zrobil ,a wrecz przeciwnie jest zawsze pomocny i jak trzeba czasami za was sie wstawia. Wiec zastanow sie co piszesz.
123 2016-01-18 12:41:53
świadomie? na rozmowie kwalifikacyjnej nikt mi nie mówił,że będę traktowany jak śmieć, że będę musiał zaciskać pęcherz bo mam wyznaczony czas na wyjścia do kibla, że nie będę mógł mieć życia prywatnego poza pracą a jeśli chodzi o nadgodziny to mówili mi ,że nie są obowiązkowe, tylko ,że nikt nie wspomniał,że jeśli nie będę chciał zostawać, to będą straszyć zwolnieniem, ludzie wypowiadający się negatywnie o tej firmie piszą samą prawdę, zobacz ile jest negatywnych ocen od ilu osób,to chyba o czymś świadczy, na pewno nie o tym,że dobrze się tam dzieje, a jak wytłumaczysz ,że tyle osób odeszło w ostatnim czasie? i też takich, którzy pracowali tam po kilka lat? na pewno, nie tym,że wszystko tam jest w porządku, więc skończ się już kompromitować broniąc tej firmy.
ccc 2016-01-18 13:09:47
To w czym problem zgloscie to do insekcji pracy , sprawdza waruki pracy.Przeciez nikt nie jest tam Bogiem i Panem waszym , jesli pracujecie i godzicie sie na te warunki i zle traktowanie przez jakiegos kierownika , szybko to zgloscie , jesi nie robicie tego , do dzis to juz wasz problem .
123 2016-01-18 13:38:38
ja już tam nie pracuje, więc co zrobią inni to już nie moja sprawa, a chciałbym jeszcze przypomnieć ,że już kiedyś ( kilka lat temu) była zgłoszona sprawa do inspekcji pracy,że płacą za nadgodziny niezgodnie z kodeksem pracy, dostali wtedy karę i musieli oddać ludziom pieniądze zaległe , wielcy obrońcy FK, nie pamiętacie tego?
ccc 2016-01-18 13:52:44
Jak ktos pisze byscie wzieli sie w garsc i zglosili sprawe wyzej to wszyscy milcza wtedy , a jak jakies komntarze powstaja o plotkarskim temacie mnostwo ,wtedy jest takich co maja duzo do pisania.Skoro tu potraficie pisac to i do inspekcji napiszcie, ponownie by polepszyc sobie sytuacje , bo wyjscie do toalety powinno byc czyms normalnym , bez naliczania wam czasu , oczywiscie niektorzy przesadzaja, ale o tym nie piszemy.Macie prawo wychodzic do toalety w godzinach pracy rowniez , a nie tylko na przerwie!!!!
fk 2016-01-18 15:49:41
haha smiac mi sie chce z tych obroncow firmy ksiegarskiej :-):-) jak mozna byc tak zaslepionyn chyba ze zeczywiscie nic nie robia:-):-) tylko zdjecia pstykaja ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na hali, to ze ksiazki rozwalone itp. jak tu to wszysto ogarnac jak norme musisz zrobic :-) ta firm to jedna wielka sciema ludzie jezeli chcecie mniec lepiej to zwolnijcie sie ja juz dawno. to zrobilem i praca znalazla sie bez problemu. przez prierwszy miesiac w nowej firme nie wiedzialem czy moge isc do lazienki czy kierownik nie bedzie chodzil i narzekal caly czas z wolno. ta firma zmienia myslenie o innych pracodawcach. pozdrawiam wszystkich karierowiczow:-):-) gdyby mozna. bylo dac mniej niz niedostateczny to z checia by wystawil:-)
j 2016-01-19 09:30:43
Jakies bzdury piszesz ,
hjk 2016-01-19 09:35:16
to nie są bzdury, też to pamiętam, to było z 5 lat temu, robili ludzi w konia, później musieli oddawać pieniądze ludziom nawet kilka lat do tyłu , ktoś zgłosił to do inspekcji pracy i się tym zainteresowali
koko 2016-01-19 09:39:12
była taka akcja, ale więcej niż 5 lat temu, z 7 lat, pamiętam,że się dopiero zatrudniłam w tej firmie jak była ta afera, w ratach oddawali wtedy ludziom tą kasę nie jednorazowo, to wyobrażam sobie ile czasu musieli robić ludzi w ch...
jj 2016-01-19 09:51:28
Piszecie ze bylo cos , ale nie wiecie do konca co, bylo owszem z kierowca , zalozyl sprawe , ale jej nie wygral.
nowy 2016-01-19 09:55:04
Bo trzeba znac swoje prawa , czytac na biezaco kodeks pracy, wtedy was nie oszukaja. Jestem tam od niedawna i wszystko obserwuje, dokladnie i wyliczam sobie sam godziny w swoim laptopie. Wychodzenie do lazienki rowniez nie jest problemem ,trzeba zglosic wyjscie i tyle.
koko 2016-01-19 09:59:53
przestań ty pisać głupoty, nie wiem o żadnej sprawie z kierowcą, być może i była jeszcze jakaś, ja piszę o tej ,że kilka lat temu, płacili ludziom za mało za nadgodziny i pracę w soboty, bardzo dobrze to pamiętam, bo akurat w tym czasie się zatrudniłam i ktoś zgłosił to do ispekcji pracy, wtedy wyszło na jaw,że rzeczywiście płacą za mało i musieli ludziom to wyrównać, oddawali kasę nawet sprzed kilku lat, albo nie pracowałeś/łaś jeszcze tam w tym czasie, albo ściemniasz ,że nie było takiej sytuacji
nowy 2016-01-19 10:07:40
Limity godzin nadliczbowych

Każdy pracownik ma prawo w każdej dobie do co najmniej 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku. W ciągu tygodnia łączny czas pracy nie może przekraczać 48 godzin. W związku z tym praca nadliczbowa na dobę nie może trwać dłużej niż 5 godzin (24 - 8 - 11 = 5), natomiast przeciętnie w tygodniu nie może przekraczać 8 godzin (48 - 40 = 8).
nowy 2016-01-19 10:12:57
Dodatek za godziny nadliczbowe

Zasadą jest, iż za pracę w godzinach nadliczbowych pracownikowi przysługuje oprócz normalnego wynagrodzenia dodatek w wysokości:

100 % wynagrodzenia - za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających w nocy, w niedziele i święta niebędące dla pracownika dniami pracy, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy, a także w dniu wolnym od pracy udzielonym pracownikowi w zamian za pracę w niedzielę lub w święto, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy;
50 % wynagrodzenia - za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających w każdym innym dniu.
Czas wolny

Jeżeli pracownik nie chce otrzymać wynagrodzenia, to może złożyć pisemny wniosek o udzielenie czasu wolnego za czas pracy w godzinach nadliczbowych. Udzielenie czasu wolnego w zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych może nastąpić także bez wniosku pracownika. W takim jednak przypadku pracodawca udziela czasu wolnego od pracy w wymiarze o połowę wyższym niż liczba przepracowanych godzin nadliczbowych, najpóźniej do końca okresu rozliczeniowego i nie może to spowodować obniżenia temu pracownikowi wynagrodzenia.
123 2016-01-19 10:15:11
no właśnie nowy ,masz rację, biorąc pod uwagę pracę w tej firmie 10H dziennie razy 5 dni to już jest 50 godzin ( a norma jest 48 h tygodniowo) plus do tego sobota 6 h to wychodzi 56 h. Więc już jest to łamanie praw pracownika!!!
nowy 2016-01-19 10:30:23
I jeszcze bardzo wazne ;
Praca nadliczbowa nie może przekraczać:

w roku kalendarzowym - 150 godzin,
przeciętnie w tygodniu – 8 godzin,
na dobę – 5 godzin.
Zakaz pracy w godzinach nadliczbowych

Bezwzględny zakaz pracy w godzinach nadliczbowych dotyczy:

pracownicy w ciąży,
pracownika młodocianego.
Pracodawca, nawet za zgodą takich pracowników nie może zatrudniać ich w godzinach nadliczbowych.

Względny zakaz pracy w godzinach nadliczbowych dotyczy pracownika (pracownicy) opiekującego się dzieckiem do ukończenia przez nie 4 roku życia. Pracodawca może polecić takiemu pracownikowi wykonywanie pracy w godzinach nadliczbowych jedynie za zgodą pracownika.
123 2016-01-19 10:43:05
akurat w tej firmie pracują też ludzie, którzy mają dzieci do 4 rż i nikogo to nie interesuje, jak każdy muszą zostawać po godzinach
nowy 2016-01-19 10:50:16
Widzisz ze nie musza , jesli sie godza wbrew sobie nie podpisujac papierka , to dziwne. Jak sie ma prawa to trzeba z nich skorzystac dla dobra dziecka, a jak szare myszy siedza cicho i daja sie wykorzystywac, to do kogo pretensja???
123 2016-01-19 10:52:44
dają się wykorzystywać bo się boją ,że stracą pracę, jak większość osób które tam pracują
nowy 2016-01-19 11:13:40
Nie przesadzajmy , macie przyklad zwolnili kogos za to ze zna swoje prawa i kodeks pracy? Ma dziecko do 4 roku zycia i bez jej zgody nie ma pracy w godzi. nadliczbowych badz nocnych. To jest jasne.
Wow 2016-01-19 11:43:13
Tak zwalniają się.Bo z nimi nie można się dogadać wszystko robią pod górkę i po złości. A ludzie tego nie wytrzymują i odchodzą.
Be 2016-01-19 11:52:50
Prawda.Praca masakra.( usunięte przez administratora )Wyścig szczurów.
Wydajność i tylko wydajność.
Kierownicy bez pojęcia o robocie.
Brak ludzi.Kto może to ucieka.
Nie warto tu robić.
qqq 2016-01-20 11:14:17
W jaki sposob wykorzystuja pracownka ? to nas interesuje czytajacych i co tam sie dzieje ?
123 2016-01-20 12:39:12
wszystko masz przecież napisane w wypowiedziach, przeczytaj wszystkie strony to się dowiesz jak wykorzystują, co się tam dzieje i jaka jest atmosfera
jak jest 123 2016-01-21 10:24:16
WIĘC JEST TAK;Firma nastawiona na totalny wyzysk pracownika!Kierowana przez sługusów właścicieli gotowych na wszystko żeby zadowolić swoich chlebodawców no i oczywiście swoje konta bankowe.Mobing na prządku dziennym.Przez zawyżanie norm o BHP MOŻNA TYLKO POMARZYĆ, ludziom w pogoni za normą wysiadają kręgosłupy.Załoga złożona głównie z donosicieli przeplatanych dupolizami i to oni są faworyzowani dostą premie i podwyżki.Co do zwykłego szarego pracownika nie ma szans na cokolwiek poza tyraniem przez 8-10h,oczywiście sikanie i jedzenie na gwizdek i z zegarkiem w ręku!!!Absolutnie nie polecam tej firmy!!!
Nie lubię FK!!!! 2016-01-21 11:33:25
ha ha ha najbardziej uśmiałam się z wypowiedzi,że nikt tam z nikim nie jest rodziną, ale dobre!!!!! Przestań się ośmieszać i kompromitować takimi wypowiedziami bo jesteś po prostu żałosny/a
Haha 2016-01-22 12:37:16
Wystarczy że teraz przyszły 2 osoby -chlopak i dziewczyna na drugi dzień po 2h wyszli z tej pracy bo powiedzieli że jest to najgorsza praca w jakiej pracowali. Tu już NIK nie chce przychodzic. Naprawdę nie warto tracić czasu.
1
ja też nie lubię FK 2016-01-24 14:35:44
za to pracodawca może podziękować pracownikowi już po jednym czy dwóch dniach pracy wiedząc już ,że się nie nadaje? Przecież trochę czasu musi upłynąć zanim nowa osoba wdroży się w pracę, ogarnie wszystko itp. a zdarza się ,że oni dziękują nowym już po jednym czy dwóch dniach. Oczywiście,ze jako pracownik mogę zrezygnować z pracy już po kilku godzinach, jeśli stwierdzę że warunki są skandaliczne i praca jest pod ciągłą presją,a także jeśli jest brak szacunku do drugiego człowieka
xyz 2016-01-24 14:54:47
a pracuje tam jeszcze Badurska?
były pracownik 2016-02-05 12:29:13
co tu tak ucichło ostatnio? wszyscy się już pozwalniali?
EL 2016-02-05 17:07:10
dużo osób na L4.poza tym usuwają posty.Aleksandra zakazała dziewczynom chodzić w spódnicach i krótkich spodenkach w największy lipcowy skwar, a SS i reszta słoiczego kierownictwa przytakiwała.pamiętacie?
2
nie lubię Fk 2016-02-08 08:47:43
Zakazała bo sama zazdrości im wyglądu i zgrabnych nóg, hehe.
6
Nowy 2016-03-17 17:57:24
Jestem nowym pracownikem od niemal miesiąca i napiszę co zaobserwowałem po tak krótkim czasie. Gadacie glupoty, chodzenie w miniówach po magazynie jest trochę nienornalnością. Sufit prześwituje,ciekawe czy taka jedna z drugą tak by chciała pokazywać swoje tu i ówdzie. Jeśli tak to po co tu przychodzicie i pracujecie, skoro możecie spełniać się i zarabiać "w swoich fachu". A praca w magazynie jak to w magazynie - było trzeba poszukać sobie pracy w biurze gdzie byście przerzucały papierki i też podobne pieniądze zarabiali. Ale nie - trzeba było przyjść tu i mieć tematy na gadanie między regałami. Szok!!! Ludzie ja mam niespełna 19 lat a chyba lepiej jestem wychowany niż co po niektórzy.
agencja 2016-04-08 00:03:42
Brawo Ty. Pracujesz przez agencję pracy za 9zł na godzinę, jak niewolnik i jeszcze sobie chwalisz.Szok!!!
2
Obserwatorka 2016-04-16 16:56:58
Czytając Państwa opinie dochodzę do wniosku, że tam jest niczym w obozie( albo jeszcze gorzej).Wszystko na gwizdek. Zastanawiam się czy właściciel tej firmy też załatwia swoje "potrzeby"
w wyznaczonym czasie :D mając 20 minut na cały dzień pracy och w tym czasie musi się zmieścić z jedzeniem,sikanie, a jak pali to i czas na papierosa musi wygospodarować. A może nawet nie wie jak są tam traktowani ludzie. Czy tam trzeba mieć pampersy? A jeśli chodzi o Panią Aleksandrę...to słyszałam o niej same niepochlebne opinie, może powinna zweryfikować swój stosunek do ludzi :)
1
x 2016-05-10 09:30:41
Pracownicy sami sobie to zrobili. Na początku nie byli tak kontrolowani. Była niemal pełna swoboda.
Zaczęli jednak przesadzać. 10 x wychodzili na papierosa. Godzinę w łazience. Pogaduch między regałami.
Litości przychodzicie do pracy?
To jest firma która żyje z handlu, nie stać jej na utrzymywanie darmozjadów.
1
yoko 2016-05-12 13:34:45
pracowałam w tej firmie i mogę powiedzieć,że nigdzie ale to nigdzie nie spotkałam się z takim wyzyskiem i chamstwem ze strony przełożonych,ta praca to ciągły wyścig szczurów, tam nie jesteś człowiekiem tylko podmiotem który ma wyrobić normę, jeśli jeszcze nie ma się życia prywatnego,rodziny i innych obowiązków po za pracą w tej firmie to jeszcze jako tako cię traktują bo możesz być na każde zawołanie,ale jeśli możesz zostawać po godzinach albo przychodzić wcześniej to jesteś tam zbędny
9
545454 2016-06-30 15:14:33
@yoko a powiedz mi czy chociaz zarobki sa dobre tutaj w firmie? no bo wiadomo czesto jak tak ze cos kosztem czegos po prostu jest niestety..a sa nadgodziny?
2
Daniel 2016-11-14 20:45:34
Oni żyją z wyzysku pracowników
Zostaw swoją opinię o Firma Księgarska J. Olesiejuk - Ożarów Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Księgarska J. Olesiejuk