brak logo

Firma Księgarska J. Olesiejuk

Ożarów Mazowiecki

Opinie o Firma Księgarska J. Olesiejuk

Mareczek 2017-04-20 13:28
A Maciuś krewetka zrobił już karierę lizuz tak to gadał na nich że buraki i debile a jak dali mu podwyżkę to już super kumple gamoń jak można trzymać takiego Judasza
5
Job 2017-04-20 13:37
Krewetka na aktywacji przewala kartony .już się nie zwalnia.
4
Job 2017-04-20 13:37
Krewetka na aktywacji przewala kartony .już się nie zwalnia.
1
Aneta 2017-04-20 13:48
Bardzo proszę o zostawianie wpisów, które dotyczą pracy w firmie. Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień.
3
Nick 2017-04-20 13:59
Oni po zwrotach chodzą razem papużki nierozlaczki bo jak będą osobno to jedno na drugie będzie nafadywac tak jak zawsze .ha he ha
1
Ja 2017-04-20 19:01
Czytam i słucham o tym wszystkim i tak naprawdę każdy ma prawo do swoich opinii nie ważne jakie sa.Każdy z Was pracuje :widzicie i slyszycie to jak kto sie zachowuje .Dlaczego nikt z Was nie powiedział nigdy Stop takim odzywkom ,traktowaniu .Dlaczego ?Przecież kiwaliscie głowami ze to wszystko prawda .Czemu Nie umiecie iść i porozmawiać z przełożonym o awansie tylko chodzicie po kątach i przeklinacie.A jak przyjdzie co do czego to udajecie głupków ze to nie wy nie wasze słowa.Robicie sobie po złości i tylko czekacie aby komuś podwinela się noga a potem tylko się śmiejecie .Ile razy zwalaliscie na drugą osobę coś co było źle zrobione bo tak jest najprościej.Bo w pochwalach to umieją znaleźć się wszyscy a do zbierania ochrzanu to trzeba jednego. Dlatego ja unikam toksycznych ludzi i udaje ze nie słyszę docinek. szkoda mi na nich energii .Ludzie mądrzy sa ponad to wszystko.
6
NIK 2017-04-20 22:06
Przykro,czytać takie opinie.Zastanawiające jest to ,że wy wszyscy tam jeszcze pracujecie,biadolicie jakieś farmazony . Komuna skończyła się w '89 roku nie ma przymusu pracy, każdy z was może nie pracować.Bijecie sami w siebie , zacznijcie MYŚLEĆ POZDRAWIAM WSZYSTKICH
2
Aneta 2017-04-21 09:56
@Ja rzeczywiście, bardzo ważne jest reagowanie na zachowania, o których mówisz. Tobie zdarzało się interweniować? Rozumiem, że kierownicy są otwarci na pomoc w takich sytuacjach.
@ja @NIK Chętnie też dowiemy się więcej na temat tego jakie są plusy pracy w firmie. Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat?
Ja 2017-04-23 13:03
Rozmowa jest chyba zawsze najwlasciwsza forma komunikacji tego brakuje.
NIK 2017-05-01 00:54
co to nic w fk się nie dzieje,co wy ludzie sporządnieliście,nikt nikomu nie podpadł,tacy z was prawi chrześcijanie. Odpoczywajcie po długim weekendowym balowani weźmiecie się w końcu do roboty .PA
Aga 2017-05-26 00:58
Aneta a pamiętasz jak robiłaś przekręty w głosowaniu i cię zdegradowali masz szczęście że nie zwolnili a teraz piszesz jaka to super praca i ludzie masakra jak można być takim zerem i podlizywać się żeby dostać 200zł podwyżki
1
Aga 2017-05-26 01:01
A jak tam Kapeć pracuje jeszcze piesek kierasa napiszcie coś o nim
Aneta 2017-05-26 09:24
@Aga myślę, że mnie z kimś mylisz. Nie jestem związana z Firmą Księgarską J. Olesiejuk. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. A co Ty możesz powiedzieć o swoich doświadczeniach z pracy w firmie? Chętnie też dowiemy się coś na temat tego jak wygląda Twój typowy dzień pracy.
Ja 2017-05-26 11:46
NAPISZĘ WAM JEDNO JA MAM GDZIEŚ TO CO O MNIE MÓWIĄ ZA PLECAMI CZY GDZIEŚ INDZIEJ .ZAWSZE PANIETAJCIE ZE TO SAMO MÓWIĄ O WAS JAK SIĘ ODWRACACIE .NARZEKACIE NA LUDZI KTÓRZY OD WAS WYMAGAJĄ ZAANGAZOWANIA I ZAWSZE UMIEJĄ POWIEDZIEĆ DZIĘKUJĘ I PRZEPRASZAM A PODLIZUJECIE SIĘ LUDZIOM KTÓRZY MAJĄ WAS ZA NIC .TEGO NIE JESTEM W STANIE ZROZUMIEĆ.
7
Ja 2017-06-08 10:02
Piknik firmowy.Dlaczego nie idziecie podstawowe pytanie w firmie.Odpowiedź jest prosta najpierw składają pracowników między sobą ze jedno nie może patrzeć na drugie a potem na siłę zapraszają .O czym będziemy tam rozmawiać z ludźmi którzy nie umieją nawet odpowiedzieć dzień dobry.O pracy z kierownictwem które rozmowy z pracownikami unika jak ognia. Szkoda ze ludzi ktorzy chca sie czegos nauczyc w tej firmie traktuje sie jak ludzi gorszego sortu a nierobów co przychodzą jak chcą nikt nie rozlicza z ich pracy .
Ja 2017-06-08 10:04
Piknik firmowy.Dlaczego nie idziecie podstawowe pytanie w firmie.Odpowiedź jest prosta najpierw składają pracowników między sobą ze jedno nie może patrzeć na drugie a potem na siłę zapraszają .O czym będziemy tam rozmawiać z ludźmi którzy nie umieją nawet odpowiedzieć dzień dobry.O pracy z kierownictwem które rozmowy z pracownikami unika jak ognia. Szkoda ze ludzi ktorzy chca sie czegos nauczyc w tej firmie traktuje sie jak ludzi gorszego sortu a nierobów co przychodzą jak chcą nikt nie rozlicza z ich pracy .
1
Albert 2017-06-20 21:25
Mnóstwo miłych i wesołych skanujących ludzi pod jednym dachem ! Praca polegająca na przykładaniu w pewnej odległości skanera do kodu kreskowego książki. Jak skaner zrobi "pik", to można nakleić cenę na książkę, skanować kolejną i odkładać na taśmę. Zauważyłem, że za zeskanowanie odpowiedniej ilości książek (norma) przyznawane są bonusy dla stałych pracowników (zapytania ile zeskanowałeś, jaką premię wziąłeś etc). Część osób wesoło ściga się w skanowaniu, bądź skarży do kierownictwa, że ktoś krzywo nakleił naklejkę. Takie przedszkole trochę.
3
gbd 2017-06-21 14:42
Dziękuje Ci Panie,że 3 lata temu usłyszałam Twój głos "zwolnij się z tego obozu" to była najlepsza decyzja mojego życia. Trzy lata temu, chodzący wrak człowieka,psychicznie i fizycznie. Dziś zupełnie inna kobieta,która może ładnie wyglądać w pracy a nie jak spocony borciuch w nieprzepuszczającej powietrza kamizelce i ciężkich buciorach z wiecznie poniszczonymi paznokciami i w ciągłym strachu,że dziś pewnie nie wyrobiłam chorej normy
3
Aneta 2017-06-23 14:17
@gbd co sprawiało, że praca w Firmie Księgarskiej J. Olesiejuk była dla Ciebie tak wykańczająca?
Ja 2017-06-25 18:08
A zapomnieliśmy wspomnieć o przerwie 20 minut na 8-10godzin pracy wtedy trzeba zjeść i skorzystać z toalety .A jezeli chcesz czesciej wychodzić do toalety to musisz skrócić przerwę bo inaczej ladujesz na rozmowie dyscyplinujacej .I tylko słyszysz szybciej i szybciej więcej i więcej .
Aneta 2017-06-27 12:24
@Ja często zdarzają się takie 10 godzinne dni pracy? Jak wygląda system pracy? Czy jest on zmianowy?
sprawiedliwy 2017-07-03 10:04
Firma w której "niektórzy" mają łatwiej. W Magazynach Ożarów Maz. A inni są gnębieni i nękani za bzdury. Np. pociotek ze wsi "es-esa" co 1h na szlugu , pozostali o 2 minuty przerwy nie mogą przekroczyć przy wejściu do pracy parę minut wczesniej oczywiście. A co robi wierna "olo" Ktoś wie ? Dobrze że rynek pracy się diametralnie zmienia. Koniec z lizostwem w FK bądźmy realistami.
pozdrawiam,
Sprawiedliwy
2
Aneta 2017-07-03 13:20
@sprawiedliwy
co masz na myśli mówiąc, że niektórzy pracownicy są gnębieni i nękani? Czy chodzi Ci właśnie o ścisłe pilnowanie czasu pracy? Wiele firm podchodzi do tego rygorystycznie. Jednak rozumiem, że inne traktowanie niektórych pracowników może budzić frustrację.
Zauważasz, że rynek pracy się zmienia. Czy widać to już również w Firmie Księgarskiej J. Olesiejuk?
Ja 2017-07-03 16:03
Z moich obserwacji to niektórym jakby dał bat i pozwolił to jeszcze by Cię pytaniami żeby szybciej pracować.
sprawiedliwy 2017-07-05 07:28
Aneta postaram się częściowo odpowiedzieć.


Gnębieni nękani - zapraszam do wypowiedzi byłych doświadczonych pracowników w/w 'miejsca pracy' niektórzy odeszli dla "spokoju organizmu" do innych firm inna część z chęcią przeniosła się do innych działów Firmy .


Rygorystyczne przestrzeganie czasu pracy OK ale dla wszystkich tak jak piszesz - chociaż nie rozumiem tego w w/w miejscu mamy przecież nadgodziny. Of w zaawansowanych systemach ewidencji czasu pracy można relatywnie rozliczyć. Czy nie takie systemy teraz prosperują?


Frustracja przy podejściu "taty" i "księdza" do "Nieswoich" Ludzi to codzienność a po jakimkolwiek L4 jeszcze bardziej się pogłębia. KREW + NŻ + L4 = tam to duże cięcia finansowe nawet na dłużej... i jak tam pracować po powrocie? Pani Moderator masz może jakąś radę ? może Ktoś inny ?


Rynek pracy wystarczy się rozejrzeć doświadczenie teraz to podstawa szkoda że nie tam. A no tak tam są płace z ustalonej siatki - większość nowych w Ożarowskim magazynie FKO ma ZERO pojęcia o jakiejkolwiek pracy taka jest dzisiejsza młodzież sorry a jak Ktoś już ma talent do czegoś to po co się przykładać jak świadomość awansu to walka z wiatrakami albo zaraz Cię przeniosą.


pozdrawiam Was
sprawiedliwy
1
Ja 2017-07-05 17:41
Zgadzam się z twoją opinią.Mówi pracownicy dostają wyzsze stanowiska w angażu niż ci co pracują kilka lat.Na premię też nie ma co liczyć chociaż na rozmowie o pracę opowiadają zę co miesiąc.przysługuje.
1
Obiektywna 2017-07-26 17:15
Ojej czyzby komus nietykalnemu cos nie pyklo?
1
Ja 2017-07-27 14:38
A na zwrotach znów afera.kierownictwo. pisze na siebie donosy.Biedny jeden poniewaz drugi na niego nakrzyczal.Najgorsze w tym jest to ze przyjacioleczki sie nie podpisaly pod donosikiem ale aktywnie namawialy reszte pracowników. Stoja takie dwie i nic nie robia tylko ploty ploty.Przyjacioleczka ktora z nim jezdzi tez sie na niego wypiela skoro taka dobra czemu sama nie podpisala siwpod tym donosem.Żenada
10
Ja 2017-07-27 20:50
Temu ze zwrotów. To po awansie kompletnie odbilo. Dwie przyjacioleczki niedlugo to w majtkach beda po zwrotach chodzic i tylkami świecić. O wszystkich wszystko wiedza. I tworza plotki na kazdego. A potem przymilnie sie usmiechaja.Czy ten kierowniczek swiezak nie widzi ze ""sucha""kumpluje się z nim aby miec korzysci i fory bo praca nie grzeszy i ta druga plotkara.
3
Ja 2017-07-27 20:51
Temu ze zwrotów. To po awansie kompletnie odbilo. Dwie przyjacioleczki niedlugo to w majtkach beda po zwrotach chodzic i tylkami świecić. O wszystkich wszystko wiedza. I tworza plotki na kazdego. A potem przymilnie sie usmiechaja.Czy ten kierowniczek swiezak nie widzi ze ""sucha""kumpluje się z nim aby miec korzysci i fory bo praca nie grzeszy i ta druga plotkara.
6
aaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbb 2017-07-31 17:09
Kabli , donosicieli trzeba tepic to wstyd i hanba dla Ojczyzny i rodziny . <,,Kto mieczem wojuje od miecza ginie "....... Stankiewicz kabel i pseudo kierownik nie ma pojecia o zarzadzaniu ludzmi ,prawdziwym kierowaniu .Taki kolega rozsiewa nienawisc ,falsz , robi wszystko by przedstawic innych w najgorszym swietle , wysmiewa sie ze starszych ludzi , pracownikow , inwigiluje nawet niektorych co i z kim robia po pracy .........Pisze duzo listow , do szefostwa ,nie umie rozmawiac i rozwiazywac konfiktow polubownie bo praca w jednej firmie to jak gra w pilke nozna , wszyscy mamy wspolne cele i powinnismy dazyc do tych celow.........Tu tak sie nie dzieje czlowiek ten jest zaborczy w chorym wrecz dzialaniu , na szczescie wyslano go delikatnie na urlop , ale obrazil sie i zostawil zespol , prace , i cale zarzenie bo poszedl szanowny najlepszy pracownik , ideal wrecz na zl .........Tak robi przywodca , kierownik z pawdziwego zdarzenia ??? Nie , nie tak ,wszyscy normalni ludzie o tym wiemy .
Bedzie kolega mial pozew w sadzie za falszywe pomowienia , o ktorych wypisuje w swoim donosie , dotarl do nas list .
10
nik 2017-07-31 23:17
co to ma być ,ale się napociło toto hehe hehe!
1
t 2017-08-01 05:01
aaaaabbbbbb teraz to ciebie kierownik zwrotów powinien pozwać za publiczne naruszenie jego imienia
1
sasfd 2017-08-01 11:43
Jak już na magazynie pojawił się punkt informacyjny z wnioskami itp. to teraz trzeba gdzieś w ustronnym miejscu postawić skrzynkę skarg i zażaleń (czyt. donosów) to dopiero byłaby atrakcja!
2
aaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbb 2017-08-01 23:00
Zbyt niski poziom kultury osobistej ,zanizona samoocena i brak konstruktywnych rozwiazan doprowadzil do sytuacji tego ,,pana '' Stankiewicza.
I kolego czytaj , jak masz troche pojecia o prawie : zbiorowy pozew bedzie na podstawie :
Przestępstwo zniesławienia art. 212 k.k.

Przedmiotem ochrony jest cześć, a więc szacunek, poważanie, wartość jaką dana osoba posiada w pojęciu innych ludzi. Pomówienie może nastąpić przez podanie pewnych informacji w formie podejrzenia lub powtarzania pogłoski (zmyślonej przez pomawiającego lub rzeczywiście krążącej) lub przez podanie konkretnego zarzutu.

Pomawianym może być nie tylko osoba fizyczna, ale również grupa osób, instytucja, osoba prawna albo jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej. Pomówienie musi odnosić się do postępowania (np. niemoralnego trybu życia) lub właściwości (np. narkomanii, alkoholizmu, choroby psychicznej), w przypadku podmiotu zbiorowego np. do niekompetencji pracowników, które mogą poniżyć daną osobę czy podmiot zbiorowy w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.
:)))
3
t 2017-08-02 05:06
kopiuj wklej ,to zrób tak i wklej sobie szarą komórkę cikawe kto ci ten pozew zbiorowy podpisze dobrowolnie .Wszystko robi się przez zastraszenie
aaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbb 2017-08-02 07:25
Moze ciemnogrod musi byc zastraszany , bo nie umie walczyc o swoje prawa i dobre imie , ale sa ludzie prawi i odwazni o takich tu mowa. Nie moj poziom wiec nie prowadze , dyskusji .
1
t 2017-08-02 15:00
haha w FK , odważni i prawi dobre sobie ,na palcach jednej ręki można ich policzyć
1
kolega po fachu starszego Stanka 2017-08-03 02:13
UWAGA !
To poważne oskarżenia wiesz davidezczel - byś się wstydził, On starał się Ciebie wiele nauczyć pomimo to jak potraktowałeś jego Brajdaka po wypadku - życie i tak Cię niszczy to widać co trochę w OZM teraz już w PRU a Panie ze wschodu też mają Braci itp. Uważaj gdzie i ilu na raz wkładasz pajacyku z Ołta-coś tam bo może Cię zaboleć w końcu tatuś Ci znowu nie pomoże.
POZDRO
3
Ja 2017-08-23 19:02
Nowość. Piknik znow w natarciu na magazynie. Wszyscy biegaja zeby zapisalo sie najwiecej osob.""Ale Ale ""-ra nakazala zeby wszyscy wsparli. Jej. Kierownika .obowiazkowo maja byc i siedziec z nimi przy jednym stole.Maniaczka.Idea pikniku fajna ale nie w takiej atmosferze jaka panuje teraz.szkoda
1
Megi 2017-08-26 20:09
A czy to na pewno był przekręt w jakiś glosowaniach hehehe wydaję mi się że chodzi o korteczki co było powodem degradacji Pani Anety
1
X 2017-08-27 12:03
Jasne że tak.
Fuksa miała że z pracy nie wyleciała.
Dobre 2017-08-29 23:21
Pracowota to zostala nie tak jak wy lenie
Mała 2017-08-29 23:31
Widać że niektórych boli że Pani Aneta jest doceniana w Fk :)
BLA 2017-09-08 11:04
Bez przesady. jakos ja tego tak nie odczuwam. kazdy ma norme albo nie ma nikt z tego powodu nie zwalnia. taka prac akzdy zna swoje stanowisko i pensje ma na umowie. super,ze znalazłas lepsza pracę. Dla mnie jest ok. :)Bywaja lepsze i gorsze dni, ludzie sa rózni jak wszedzie nie jestem tu od nawiazaywania przyjażni tylko do pracy i to robie, nie slucham plotek ani ich nie rozpowszechniam. Kazdy chciałby zarabiac mnostwo kasy za nic nie robienie :)moze w tej obenej pracy tak masz, a może powiesz co to za praca to sami sie tam przeniesiemy :)?
2
BLA 2017-09-08 11:19
przeciez pracy jest full, niech idzie do Biedry :)elastyczny czas pracy i podobno 3000zl placą, prezenty i bony na swieta itp. to czemu tu wciaz tkwi ?Czego sie boi / w biedrze biora wszystkich i od razu umowa o pracę. tyle osob odchodzi nikt nikogo nie zmusza do pracy , nadgodziny najczesciej są dla chetnych, przesd swietami jest wiecej pracy ale nikogo sie nie zmusza ...nie trzeba sie tlumaczyc tez z wyjscia do wc , przerwa jest 20 min obowiazuje wszytkich ale kazdy wychodzi do wc tyle razy ile potrzebuje. Ale jezeli ktos wychodzi 10 razy w ciagu zmiany to chyba ma jakas chorobe...wtedy trzeba na L4 i nie zarazac innych.
3
Ja 2017-09-09 17:25
Fajne jest to piszecie. Jak jedziecie po sobie az miło a tak przeciez "lubicie "sie na pierwszy rzut oka.Ups....... pomyleczka zle napisane jak stoicie w grupkach bo tylko jedno z was odejdzie kawaleczek to jedziecie po nim jak po dzikiej sw...ni.Tak jest czesc ludzi ktorzy przychodza pracowac ale czemu dajecie sie obrazac takim hipokrytom ktorzy wiedza o innych lepiej niz oni sami. Te "ludziki"które tak wlasnie napisane "ludziki"jadący po kierowniku i logistyku w niewybrednych wyzwiskach i komentarzach ,ktorzy ciągle sie zwalniają ,nadskakuja nierobom,a potem smieja sie i wymyslaja coraz to nowe ploty.Czemu wy ludzie myslacy pozwalacie aby tacy wiedli prym .Zastanowcie sie nad tym.
1
Aneta 2017-09-11 16:36
@BLA na jakim stanowisku pracujesz w Firma Księgarska J. Olesiejuk? Czy powiesz coś o warunkach pracy? Co najbardziej podoba Ci się pracując w tej firmie? Opowiedz o swoich doświadczeniach związanych z firmą.
Tomasz 2017-09-17 21:46
Przeczytaj raz jeszcze swój post. Czy coś rozumiesz? Przecież zdania nie potrafisz sklecić najprostszego.
Nie sugeruję, że jak pracujesz w branży księgarsko-wydawniczej to masz mieć wiedzę korektora, ale to minimum by się przydało.
Boos 2017-09-17 23:38
Ludzie, to byl obóz pracy juz 10-15 lat temu. Kazdy na każdego gadal i plotkowal. A kierownictwo, przypuszczam ze jakie bylo takie jest i teraz. Pozdrawiam tych co przetrwali do dziś w tej pracy.
4
Zostaw swoją opinię o Firma Księgarska J. Olesiejuk - Ożarów Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Księgarska J. Olesiejuk