Felder Group Polska Sp. z o.o.

Żory

Opinie o Felder Group Polska Sp. z o.o.

Andrzej 2017-01-05 11:50
Co ty Felek, nie ufaj jarząbkowi!!! Co spodziewałeś się przeczytać? Prawdę od firmy desperacko szukającej bezskutecznie kolejnych pracowników? Czytałeś co tu ludzie piszą? Przecież widać jak na dłonie, że jakiś nadgorliwy pracownik pisze tu jak to cudownie w tej firmie jest i jak atmosfera cudowna a zarobki... zarobki to jak w banku... szaleństwo... :) Rzeczywistość jest zgoła inna. poczytaj. Nie polecam i ostrzegam.
6
xyz 2017-01-05 11:56
Tak naprawdę to nie napisałem prawdy tam powyżej... jestem pracującym w tej firmie trollem internetowym, któremu płacą za pisanie na forach jak to cudownie tu nie jest, ile to płacą i jak wspaniale firma traktuje swoich niewolników....yyyy przepraszam pracowników :)
To nie prawda wszystko a sumienie mnie zżera więc pękłem i muszę napisać prawdę w końcu... Przepraszam, że kłamię ale kazali mi bo już nikt tam nie chce przyjść do pracy a nawet na rozmowę.
5
xyz 2017-01-05 11:58
No i jednak musimy informować w ogłoszeniu o faktycznych warunkach żeby nie tracić czasu chodząc na rozmowy o pracę skoro to umowa w oparciu o WŁASNA DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA a w ogłoszeniu można napisać co tylko komu przyjdzie do głowy. Treść ogłoszenia nie jest wiążąca w żaden sposób. Liczy się tylko to co jest napisane w umowie zawartej miedzy pracownikiem a pracodawcą w tym wypadku firmą FELDER GROUP POLSKA. Moje kilkadziesiąt wcześniejszych pytań nie doczekało się żadnej odpowiedzi a jedynie zostało usunięte z forum prawdopodobnie na wniosek firmy FELDER.
Po raz kolejny pytam: w jaki sposób wynagrodzenie w wysokości 3000zł netto zostało zapisane (zagwarantowane) w umowie z FELDER, czy jest to wynagrodzenie podstawowe, premia, czy coś innego (co innego)? Interesuje mnie również na podstawie jakiej umowy odbywa się współpraca z firmą FELDER, czy jest to umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło, współpraca na podstawie własnej działalności gospodarczej (firma - firmie) albo coś innego (co innego)? Z tego co wiem w grę wchodzi jedynie współpraca w oparciu o własną działalność gospodarczą (firma - firmie). Taka umowa niesie za sobą zupełnie inne warunki współpracy niż jest to w umowie o pracę. Interesuje mnie w szczególności w jaki sposób zostały w umowie zagwarantowane zarobki w wysokości 3000zł netto? Wszelkie wątpliwości rozwiałby cytat z umowy zawieranej między FELDER a pracownikiem w szczególności ten fragment w którym mowa o wynagrodzeniu. Jeśli FELDER nie ma nic do ukrycia to nie powinien być to problem chyba?
7
Felder 2017-01-08 14:52
Witamy wszystkich, firma aktualnie zatrudnia ok. 100 osób, pracujących w 10 przedstawicielstwach. Po przejściu okresu próbnego rotacja personelu jest bardzo niska. Zarobki w firmie mają następujące wahania: pracownik biurowy w dziale serwisu i handlowym zarabia od 1,5 do 3,5 tys. netto, handlowiec zarabia od 3,5 do 8 tys. netto, w dziale serwisu technik pracujący w terenie zarabia od 3.0 tys do 4,5 tys netto. Handlowcy i serwisanci prowadzą 1 osobowe firmy. Cały personel firmy odbywa ciągle, cykliczne szkolenia podnoszące kwalifikacje.
OBECNIE SZUKAMY DOŚWIADCZONYCH SERWISANTÓW CNC.
Felder 2017-01-08 17:18
Ale znowu zapomnieliśmy dodać informację o faktycznych warunkach żeby nie tracić czasu chodząc na rozmowy o pracę nie wiedząc, że to praca w oparciu o WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ a w ogłoszeniu można napisać co tylko komu przyjdzie do głowy. Treść ogłoszenia nie jest wiążąca w żaden sposób. Liczy się tylko to co jest napisane w umowie zawartej miedzy pracownikiem a pracodawcą w tym wypadku firmą FELDER GROUP POLSKA. Brakuje tu kilku kluczowych informacji np: w jaki sposób wynagrodzenie w wysokości 3000zł netto zostało zapisane (zagwarantowane) w umowie z FELDER, czy jest to wynagrodzenie podstawowe, premia, czy coś innego (co innego), na podstawie jakiej umowy odbywa się współpraca z firmą FELDER, czy jest to umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło, współpraca na podstawie własnej działalności gospodarczej (firma - firmie) albo coś innego (co innego)? Z tego co wiem w grę wchodzi jedynie współpraca w oparciu o własną działalność gospodarczą (firma - firmie). Taka umowa niesie za sobą zupełnie inne warunki współpracy niż jest to w umowie o pracę. Interesuje mnie w szczególności w jaki sposób zostały w umowie zagwarantowane zarobki w wysokości 3000zł netto? Wszelkie wątpliwości rozwiałby cytat z umowy zawieranej między FELDER a pracownikiem w szczególności ten fragment w którym mowa o wynagrodzeniu. Jeśli FELDER nie ma nic do ukrycia to nie powinien być to problem?
8
Felek 2017-01-10 14:44
Człowieku dostajesz umowę i należy ja dokładnie przeczytać najlepiej ze zrozumieniem. Ty prowadzisz dywagacje o każdym zdaniu w umowie. Przyszedłeś do dobrej firmy.
Felder 2017-01-14 14:22
Umowa jaką dostajesz współpracując na podstawie własnej działalności gospodarczej doskonale nadaje się do podtarcia tylnej części ciała, poniżej pleców. Nie chroni Cię kodeks pracy, nie podlegasz inspekcji pracy ani sadowi pracy co znaczy, że jak trafisz na oszusta, chama i prostaka z którym zawarłeś taką umowę to przerobi Cię tak jak będzie tylko chciał i oszuka na perłowo a Ty przyjacielu będziesz mógł jedynie zwrócić się do bozi a następnie latami walczyć w sądach na koszt własny. Nie mówię, że własna działalność jest zawsze zła, bo nie jest. Trzeba tylko uważać z kim współpracujesz i przede wszystkim CO TY Z TEGO MASZ a co ma z tego jakiś dupek, który chce sobie obniżyć koszty i ułatwić kwestię zatrudnienia pracowników ICH KOSZTEM. W przypadku tej firmy nie polecam takowej formy współpracy. Poczytaj co to za firma i z kim masz do czynienia, przelicz ile Cię to będzie kosztowało współpracując na co dzień i ile możesz stracić w razie jak zostaniesz oszukany i policz ile zyskuje pracodawca zatrudniający Cię na takich warunkach a ile ty tracisz.
Pozdrawiam i nie polecam.
7
Felek 2017-01-16 11:20
Przecież nikt nie zmusza do pracy w Felder! Przed podpisaniem umowy musisz negocjować. Tak wygląda praca un siebie.
Felder 2017-01-16 12:13
To Ty chyba nie wiesz na czym polega praca "u siebie" a na czym tzw. samozatrudnienie u kogoś w czyjejś firmie na własnej działalności? Wmawiaj sobie dalej, że jesteś na swoim:) Jakie negocjacje, z kim? Znasz kogoś kto z nimi coś wynegocjował? Dla trotli 3000 zł i samochód do celów służbowych to szczyt szczytów o którym wszyscy marzą.
Może 15 lat temu. Teraz budzi to śmiech. Poczytaj jak tu piszą o mercedesach i zarobkach, żenada, poziom PiS i wmawiania, że 500+ to sposób na sukces.
10
Techniczny 2017-01-22 19:31
Szukam pracy w Felder jako doradca techniczny i proszę o kilka informacji. Mianowicie jak wyglada rozmowa rekrutacyjna? Czy mają jakieś wymagania dodatkowe? Ile można u was zarobić i czy są dodatki do pensji?
Failure Trup Rosja 2017-01-22 21:46
Naprawdę czytałeś co tu piszą i nadal szukasz tutaj pracy? Głupich nie sieja... albo to znowu trotel kazał misiowi podszywać się pod nieistniejących pracowników rzekomo przyszłych? Więc tym razem nie zapomnimy dodać informację o faktycznych warunkach żeby nie tracić czasu chodząc na rozmowy o pracę nie wiedząc, że to praca w oparciu o WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ a w ogłoszeniu można napisać co tylko komu przyjdzie do głowy. Treść ogłoszenia nie jest wiążąca w żaden sposób. Liczy się tylko to co jest napisane w umowie zawartej miedzy pracownikiem a pracodawcą w tym wypadku firmą FELDER GROUP POLSKA. Brakuje tu kilku kluczowych informacji np: w jaki sposób wynagrodzenie w wysokości 3000zł netto zostało zapisane (zagwarantowane) w umowie z FELDER, czy jest to wynagrodzenie podstawowe, premia, czy coś innego (co innego), na podstawie jakiej umowy odbywa się współpraca z firmą FELDER, czy jest to umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło, współpraca na podstawie własnej działalności gospodarczej (firma - firmie) albo coś innego (co innego)? Z tego co wiem w grę wchodzi jedynie współpraca w oparciu o własną działalność gospodarczą (firma - firmie). Taka umowa niesie za sobą zupełnie inne warunki współpracy niż jest to w umowie o pracę. Interesuje mnie w szczególności w jaki sposób zostały w umowie zagwarantowane zarobki w wysokości 3000zł netto? Wszelkie wątpliwości rozwiałby cytat z umowy zawieranej między FELDER a pracownikiem w szczególności ten fragment w którym mowa o wynagrodzeniu. Jeśli FELDER nie ma nic do ukrycia to nie powinien być to problem? Buziaczki dla karakanów i ten największy dla ciebie pokurczny trotlu i ucha prezesa, misia żeby nie czuł się pominięty :) Michał ty to zasługujesz na miano płaszczaka i taką sugeruję też dla ciebie nową ksywę
:)
9
Obserwator 2017-01-27 18:46
Pracuję w tej firmie i nie narzekam jak niektórzy poeci. Jeśli ktoś nie chce tu pracować zawsze może odejść. Czy komuś zależy na przedstawianiu Felder-a w złym świetle?
Obserwator 2017-01-27 20:19
Oczywiście, że nie... Przecież Felder a właściwie jego "zarząd" tzw. przez pracowników i branżę "trotle" sami doskonale sobie radzą z "przedstawianiem Felder-a w złym świetle. Jak oni to robią zapytacie?
Otóż przez swoją niekompetencję w zarządzaniu firmą czy pracownikami, chamstwo, złośliwość, bezczelność i prostactwo doskonale sami wystawiają świadectwo całej firmie i nie mówię tu o jakimś tam pełzającym polskim przedstawicielstwie dużej firmy ale o jej całości. Szkoda, że takie firmy jeszcze istnieją ale na szczęście większość z nich wymarło albo pozbyło się prostaków z zarządu a pracownika przestały traktować jak niewolnika na łasce jakiegoś pana szefa mirka ze słomą wystającą z butów.
9
Obserwator 2017-01-27 20:27
A zapomniałem dodać dlaczego jestem zadowolony pracując w Felder, otóż dzięki podwyżkom do 12 zł brutto na godzinę nareszcie moja wypłata wzrosła diametralnie :) Dzięki Jarosław :)
9
miły i tolerancyjny ale do czasu 2017-01-31 16:15
Do obserwatora, trochę mi Ciebie żal, żeby w piątek o 20.00 nie mieć nic ciekawszego do roboty :-)
1
już nie miły i tolerancyjny 2017-01-31 16:17
Z racji ogólnie panującej mody na hejtowanie, ta strona pozwalając na wypowiadanie się niektórym w takim tonie, niestety idealnie wpisuje się w trend, "...zamieszczać w Internecie obraźliwe i zwykle agresywne komentarze..." bo to podnosi oglądalność a że przy okazji komuś szkodzi nie ma większego znaczenia.
Już nie długo PiS zrobi z tym porządek :-) Nie będzie bezpodstawnego, bezimiennego i bezkarnego oskarżania innych. Po pierwsze należy operować faktami, po drugie oskarżany ma prawo do obrony czyli musi wiedzieć z kim polemizuje, po trzecie kłamca musi ponieść konsekwencje.
"...Zniesławienie lub pomówienie to przestępstwo !!!
Pomówienie innej osoby, grupy osób, osoby prawnej (na przykład jakiejś firmy) czy instytucji o postępowanie lub przymioty, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej albo narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, jest przestępstwem wymienionym w art. 212 Kodeksu karnego. ..."
Swoją drogą dziwię się że firma felder pozwala na takie wpisy na tej stronie.
1
już nie miły i tolerancyjny 2017-02-01 07:00
Oczywiście Duda zrobi też porządek z firmami kombinującymi przy zatrudnianiu pracowników na samozatrudnienia różnych typów żeby nie umykał gdzieś pod stołem ZUS czy też VAT na szkodę państwa i samego pracownika... Ja myślę, że i pracownicy zaczną chodzić do sądu nie tylko jak się okaże że dzięki takiej formie współpracy ich emeryturę trafił szlag ale i byli, niesłusznie, niewłaściwie potraktowani zrobią odpowiednie kroki ku sprawiedliwośći :) Co do wypowiedzi na forach to ja bym się nie obawiał, że krytyka będzie zagrożona karą, raczej niemiecki czy tam austriacki przedsiębiorca nie ma na co liczy :) Jest takie mądre powiedzenie " kradłeś i oszukiwałeś a teraz płaczesz, że nazywają cię oszustem i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; :)
5
Ochotniczka 2017-02-01 14:27
Czy Felder ma w swoich nowych ofertach pracy etat pracownika biurowego? Pilnie szukam pracy w Żorach a słyszałam, że to dobra firma i spokojnie można tam pracować. Jeśli ktoś wie również o jakich zarobkach mogę myśleć to bardzo proszę?
zomo 2017-02-01 16:31
Płacili wcześniej za usówanie opinii, ktore im nie pasowały ale jest ich tak dużo... Ja bym się zastanowił czemu oni nie zaczną się zmieniać tak aby nikt nie pisał takich opinii. Jeszcze nikt nie został oskarżony o zniesławianie pisząc jak wygląda prawda. Nie można grozić, straszyć ani oczerniać... prawda zawsze w cenie... A swoją drogą myślę, że nie raz latał trotel donosić napolicję ale go olali z braku znamion przestępstwa... Nie ośmieszaj się skarżypyto :)l
6
Alan 2017-02-02 06:43
Żałosne! Biedne trotle, hejtują ich w internecie... Ale jak oni traktowali ludzi jak parobków i ich nieszanowali to nie był hejt? Ludzie nie chcieli tam przychodzić długo przed powstaniem tego forum. Ciągle nie widzą problemu w sobie za to wszędzie do okola. Żałosne!
5
Filip 2017-02-14 17:58
Czy oferta pracy dla doradcy do sprzedaży obrabiarek do drewna jest aktualna? Bardzo bym chciał dostać tę pracę bo pracować w Felder-e to super sprawa. Może ktoś wie jakie mógłbym dostać zarobki?
Filip 2017-02-14 21:57
Żartowałem, przecież umiem czytać:) Chce pracować a nie odwalać pańszczyznę u prostego chłopa, który powinien co najwyżej myć kibel u mnie w domu... Wiem ile płacą i że to praca w oparciu o WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ a w ogłoszeniu można napisać co tylko komu przyjdzie do głowy. Treść ogłoszenia nie jest wiążąca w żaden sposób. Liczy się tylko to co jest napisane w umowie zawartej miedzy pracownikiem a pracodawcą w tym wypadku firmą FELDER GROUP POLSKA. Brakuje tu kilku kluczowych informacji np: w jaki sposób wynagrodzenie w wysokości 3000zł netto zostało zapisane (zagwarantowane) w umowie z FELDER, czy jest to wynagrodzenie podstawowe, premia, czy coś innego (co innego), na podstawie jakiej umowy odbywa się współpraca z firmą FELDER, czy jest to umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło, współpraca na podstawie własnej działalności gospodarczej (firma - firmie) albo coś innego (co innego)? Z tego co wiem w grę wchodzi jedynie współpraca w oparciu o własną działalność gospodarczą (firma - firmie). Taka umowa niesie za sobą zupełnie inne warunki współpracy niż jest to w umowie o pracę. Interesuje mnie w szczególności w jaki sposób zostały w umowie zagwarantowane zarobki w wysokości 3000zł netto? Wszelkie wątpliwości rozwiałby cytat z umowy zawieranej między FELDER a pracownikiem w szczególności ten fragment w którym mowa o wynagrodzeniu. Jeśli FELDER nie ma nic do ukrycia to nie powinien być to problem?
5
Piter 2017-02-25 09:41
Dobra firma trzyma poziom a to nie podoba sie leniuchom.
Piter 2017-02-25 20:20
Dlatego wybrałem inną firmę, dobrą a nie feldera.
5
Oliwia 2017-02-25 20:23
Grunt żeby trzymać wysoki poziom a nie taki jak ta firma. Pozdro dla kumatych :)
6
kochanek macierewicza 2017-02-25 20:26
poziom dna to też poziom, jakby nie patrzeć...
3
misiewicz 2017-02-25 20:29
poziom słomy z butów i prostactwa chyba!
2
Michalin 2017-02-25 20:34
To prawda, robię tu w ch... lat i potwierdzam, poziom jest ale niski... od polerowania berła mam już zdarte kolana i wypadający odbyt... ale co tam tytuł domofony roku kolejny raz jest mój :)
3
Myślący 2017-03-02 10:06
Jakaś niepoważna firma bo w ogłoszeniu nie ma nic na temat swojej działalności gospodarczej a na rozmowie dopiero łaskawie informują ciekawe czego jeszcze nie mówią jak na początku kręcą ponadto zarobki na własnej działalności śmieszne bo przeliczeniu wychodzi 7 zł na godzinę i te telefony do klientów ze ma być ich tyle a tyle i trwać tyle a tyle. Nie polecam takich firm bo to ŻENADA.
7
Lublin 2017-03-02 21:28
Za wykonanie telefonow i wizyt otrzymujesz wynagrodzenie 1700 zl, za czas dodatkowo 15 zł / h,
cos nie tak zrozumiales jesli zrobisz 200 godzin to juz masz razem 4700,- zl, do tego prowizje ze sprzedazy dodatkowe 3000 tysiace. Gdzie mozna zarobic 7700 zł miesiecznie ?
Lublin 2017-03-02 21:59
Do tego do dyspozycji Skoda Rapid, oby tak dalej w następnych latach ! Polecam prace w tej firmie !
Warunki dobre, atmosfera bezproblemowa, zarobkowo wychodzę ponad 5 koła.
Gdzie tutaj w okolicy jest lepiej ?
Lublin 2017-03-03 05:35
Hehehehehe jajcowałem!!! 7700 miesiecznie, szkoda że nie napisałem 770000000 może jakiś naiwny przygłup by się nabrał równie łatwo. Ale warto też dodać, że to praca w oparciu o WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ a w ogłoszeniu można napisać co tylko komu przyjdzie do głowy. Treść ogłoszenia nie jest wiążąca w żaden sposób. Liczy się tylko to co jest napisane w umowie zawartej miedzy pracownikiem a pracodawcą w tym wypadku firmą FELDER GROUP POLSKA. Brakuje tu kilku kluczowych informacji np: w jaki sposób wynagrodzenie w wysokości 3000zł netto zostało zapisane (zagwarantowane) w umowie z FELDER, czy jest to wynagrodzenie podstawowe, premia, czy coś innego (co innego), na podstawie jakiej umowy odbywa się współpraca z firmą FELDER, czy jest to umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło, współpraca na podstawie własnej działalności gospodarczej (firma - firmie) albo coś innego (co innego)? Z tego co wiem w grę wchodzi jedynie współpraca w oparciu o własną działalność gospodarczą (firma - firmie). Taka umowa niesie za sobą zupełnie inne warunki współpracy niż jest to w umowie o pracę. Interesuje mnie w szczególności w jaki sposób zostały w umowie zagwarantowane zarobki w wysokości 3000zł netto? Wszelkie wątpliwości rozwiałby cytat z umowy zawieranej między FELDER a pracownikiem w szczególności ten fragment w którym mowa o wynagrodzeniu. Jeśli FELDER nie ma nic do ukrycia to nie powinien być to problem?
6
Mariusz 2017-03-03 05:44
Kolego z Lublina przestań dziobać i włazić w tyłek kłamiąc... Co myślisz, że coś ci skapnie od trotla za takie wpisy... 5 koła hahahahahaa żart Trzeba było się podpisac imieniem i nazwiskiem bo nie każdy wiecoś ty za jeden...
5
Górnik 2017-03-03 06:30
Ta, to ten z Lublina lizus chce się przypodobać swojemu "ludzkiemu panu"... Ucho prezesa jako żywo. Żałosny typ, jeden z wielu żałosnych tam. Kto jeszcze łapie się na te bzdury o 5 kołach, 7 kołach, "sky is the limit" a co jeden łbem wali w sufit "karierę robiąc" Za 7000 to tam kolejka ludzi powinna się ustawiać, tym bardziej w lubline a oni nie mogą znaleźć nikogo do roboty...
2
Lublin 2017-03-03 09:50
Gornik, Mariusz dlaczego takie kłamstwa piszesz ? Dlaczego szkalujesz pracujacych w FELDER ?
Firma wielka ponad 100 ludzi, inni przedstawiciele sluzbowe Mercedesy maja, Taka jest prawda
na fakturze masz 9500,- zł, VAT-u placisz 1700,- zł, ZUS-u 1150,- zł, ksiegowa 100,- zł, podatek dochodwy
1300,- zł pozostanie 5150,- zł
przyłączyć lublin do radomia 2017-03-04 08:52
Przestań kłamać, 5, 7, 9 tyś, skoda rapid, mercedes... zdecyduj się... Napisz lepiej ile kosztuje 1 km przejechany prywatnie służbowym autem... napisz jaka podstawa, ilu przewija się tam rocznie handlowców, ile faktycznie zarabiają ile na prawdę godzin pracują, jak z weekendami, targami, urlopami i skąd tyle ogłoszeń o pracy w felderze co miesiąc... 100 osób to wielka firma? To co powiesz o np wurt, abb, 3m, czy np coca coli czy żywcu??? Tyle ogłoszeń a tam nadal 100 osob pracuje? Po czestotliwości poszukiwań pracowników to już z 100 000 osób powinno tam pracować. O czym ty mówisz, czemu kłamiesz lizusiku z lublina, ucho prezesa oślizgłe:)
4
Lublin 2017-03-05 16:16
"przyłączyć lublin do radomia" obrażasz ludzi, jestes niewiarygodny, gdzie ty pracujesz i ile zarabiasz ?
Ja mam sluzbowa Skoda Rapid, do wlasnej dyspozycji za 250,- zł miesiecznie bez ograniczeń, , a podane zarobki to prawda w całej fimie jest podobnie.
żądamy dostepu do morza dla lublina 2017-03-05 17:03
Ja pracuję w jednej z "ogromnych (jak to nazywasz), międzynarodowych firm" i zarabiam dobrze, warunki zatrudnienia mam bardzo dobre, podobnie jest z zasadami panującymi w całej organizacji. Pracowałem u was nie za długo, nie za krótko, na tyle długo żeby wiedzieć, że kłamiesz wiem od człowieka od was właśnie misiu perłowy z lublina oraz z własnego doświadczenia... Odpowiedz na wszystkie powyższe pytania przyjacielu mini dyktatora...
5
żądzmy wybydowania portu morskiego w lublinie 2017-03-05 17:16
Co Ty gadasz, w jakiej ogromnej firmie ty pracujesz??? Przecież to feldzie są ogromni jak trotle niemalże, feldek to jedyna firma na całym świecie i tylko ta w ogóle płacą, reszta ludzkości robi za darmo albo za 500zł a handlowcy nie maja aut tylko rowery i hulajnogi! :) Oni przechodzą tam takie pranie mózgu na szkoleniu, że skubancy sami wierzą w ogrom i potęgę swojego pracoterrorysty i jego intelekt a 3000 na rękę i skoda to szczyt szczytów jaki można osiągnąć w życiu... Co niektórzy nawet myślą, że pokurcz ma więcej niż 150 cm wzrostu i bujny włos na czaszce :) Sami pisali nie tak dawno o 3000 na rękę na własnej działalności za 200 godzin tyry jak w polu. Od ładnych paru lat nie mogą znaleźć sobie pracownika równie zrytego jak oni, co by ostał się na dłużej... Co do obrażania to wciskanie tych pierdół to dopiero obraza dla intelektu normalnego, zdrowego człowieka a nie zrytego beretu ze ślunska czy jak teraz z polskiej luizjany :)
5
Lublin 2017-03-05 18:18
A to ty moze z Lublina ? z najwiekszej firmy na swiecie ? z Rimini ? co jednak w Polsce tylko 40% Feldera zamiast 300% robi, duzo jeszcze bedzie musieli ludzi naoklamywac, osobom z Feldera nigdy nie dorownacie, musielibyscie kazdy 4 razy wiecej robic, zycze przyjemnej pogoni za Felderem, och ty biedny Tomku, kiedy szeregowym sprzedawcom sluzbowe Mercedesy zaoferujesz ?
lublin, radom i sosnowiec odłączyć od polski :) 2017-03-05 19:25
No widzisz świrku fanatyczny z luizjany nie znam żadnego rimini, mam w...ne na tą śmieszną branżę stolarską, gdzie wieśniak na wieśniaku, żebrze o 5zł taniej, panie taniej bo bida, kasy nima... Nie jestem z lublina a jakbym był to bym wyjechał jak najdalej. Jak już baranie z miasta buraków się domyślasz tomek też się nie nazywam... no chyba, że chcesz... Cały wasz feldały problem polega na tym, że jesteście oszustami, kłamiecie wszystkim, nawet sobie samym też... i cierpicie na jakąś manię prześladowczą, która was zmusza do szukania "wrogów" oszustów, złodziei a nie widzicie, że to wy oszukujecie ludzi... (Głosowałeś na PiSlam co? Bierzesz 500+??) Za to widzę, ze ty za wszelka cenę włazisz trotlom w du... bez mydła podpisując się "lublin" tak jakby to był anonimowy wpis bo was wieśniaki jest tam niby trzydziestu i trotle nie domyślą się który to znowu wsadza na siłę jęzor w... (wiesz gdzie) bo a nóż widelec coś mu skapnie od "ludzkiego trotla pana wszechmogącego". Myśl pipo lubelska co chcesz i wierz w co chcesz ale nie okłamuj innych bo to wróci do ciebie szybciej niż myślisz a jak zapytasz trotla to on ci potwierdzi jak k....stwo wraca do człowieka choćby na takim forum :) No nie trotle? :)
5
minister radziwił 2017-03-05 19:35
no mówiłem ci, ze ta firma ryje berety prostakom bardziej niż PiSlam razem z kościołem wziętymi do kupy starym babom... Chore, współczuję...
6
lud pracujący miast i lublina 2017-03-05 19:55
UWAGA to umowa w oparciu o WŁASNA DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA a w ogłoszeniu można napisać co tylko komu przyjdzie do głowy. Treść ogłoszenia nie jest wiążąca w żaden sposób. Liczy się tylko to co jest napisane w umowie zawartej miedzy pracownikiem a pracodawcą w tym wypadku firmą FELDER GROUP POLSKA. Moje kilkadziesiąt wcześniejszych pytań nie doczekało się żadnej odpowiedzi a jedynie zostało usunięte z forum prawdopodobnie na wniosek firmy FELDER.
Po raz kolejny pytam: w jaki sposób wynagrodzenie w wysokości 3000zł netto zostało zapisane (zagwarantowane) w umowie z FELDER, czy jest to wynagrodzenie podstawowe, premia, czy coś innego (co innego)? Interesuje mnie również na podstawie jakiej umowy odbywa się współpraca z firmą FELDER, czy jest to umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło, współpraca na podstawie własnej działalności gospodarczej (firma - firmie) albo coś innego (co innego)? Z tego co wiem w grę wchodzi jedynie współpraca w oparciu o własną działalność gospodarczą (firma - firmie). Taka umowa niesie za sobą zupełnie inne warunki współpracy niż jest to w umowie o pracę. Interesuje mnie w szczególności w jaki sposób zostały w umowie zagwarantowane zarobki w wysokości 3000zł netto? Wszelkie wątpliwości rozwiałby cytat z umowy zawieranej między FELDER a pracownikiem w szczególności ten fragment w którym mowa o wynagrodzeniu. Jeśli FELDER nie ma nic do ukrycia to nie powinien być to problem chyba?
5
Julita 2017-03-09 18:26
@lud pracujący miast i lublina Uważam, że z takim pytaniem powinieneś zwrócić się bezpośrednio do Felder Group Polska Sp. z o.o.
Sprawiedliwość 2017-03-09 21:48
A ja myślę że uczciwa firma nie ukrywa niczego przed kandydatem na pracownika i nie musi płacić za usuwanie komentarzy... Co sądzisz Julita o firmach ukrywajacych prawdziwe warunki albo zarobki a w ogloszeniu pomijających istotne informacje? Dużo tu takich macie?
4
Natalia 2017-03-18 11:09
Felder Group Polska Sp. z o.o. to profesjonalista w swojej branży, niestety na hejt narażony jest każdy.
der Trotel - dyktator na miarę naszych możliwości 2017-03-18 15:14
Jest cała masa firm o których nikt tu nie pisze albo pisze bardzo mało... Są to uczciwe firmy, uczciwie traktujące pracowników i klientów nie dając nikomu powodów do "hejtu". Ta strona jest rodzajem forum na którym pracownicy wystawiają oceny i opinie swoim pracodawcą a także opisują warunki pracy i zatrudnienia w konkretnej firmie na konkretnym stanowisku. Nie byłoby żadnej krytyki gdyby nie było do niej powodu, a ilość krytyki świadczy o ilości powodów czy problemów.
W tym konkretnym przypadku ktoś nie potrafi pojąć znaczenia słowa "krytyka" i każdą opinię, która mu się nie podoba nazywa "hejtem"... Śmieszne jak firmy wdają się w polemikę z pracownikami na forum publicznym, zamiast zająć się problemami w relacji pracownik - pracodawca wewnątrz swojej firmy. Na szczęście swoboda wypowiedzi w internecie pozwala wyrażać swoją opinię czy się to komuś podoba czy też nie. Niektóre siły i frakcje usiłują walczyć z wolnością wypowiedzi ale to się nigdy więcej nie uda, bo komuna nie wróci już nigdy a dzięki krytyce konsument, pracownik... itd ma szansę zdobyć więcej informacji o produkcie czy pracodawcy w całym gąszczu marketingowego bełkotu zalewającego świat kłamstwami sprytnie wymyślanymi przez działy PR, HR, MR wielkich korporacji czy grup politycznych albo małych firemek z przerostem swojego ego.
4
modny w tych czasach "hejtet" 2017-03-19 03:17
Nie no oczywiście, najlepiej by było gdyby niepotrzebne złe opinie każda mająca coś na sumieniu firma mogła zakrzyczeć swoją propagandą korporacyjną przy pomocy opłaconych trolli internetowych albo zapłacić za ich usunięcie administratorowi portalu tak aby nikogo nie drażniły... Komuna się skończyła mimo tego co obecny rząd wyczynia w kraju... I cenzury nie będzie w internecie choć widzę, że niektórym by się marzyła cenzura pod pozorem tzw. "hejtu" i walki z nim. Pracownik cię krytykuje za warunki pracy, zatrudnienia, wynagrodzenia.... to hejter, klient krytykuje twoją postawę wobec niego albo twój towar który mu sprzedałeś... to hejter hejtuje a ty oczywiście nie masz sobie nic do zarzucenia no bo jak... Hipokryzja i bezczelność wszystkich mirków i januszy polskiego biznesu osiąga szczyty. Skończyły się czasy pańszczyzny i niewolnictwa...
3
samiec dzikiej polskiej krowy 2017-03-19 17:05
Na hejt narażony jest każdy kto postępuje niewłaściwie wobec innych. Moim zdaniem modne się stało słowo hejt i jest ono nadużywane do granic możliwości. Jeśli kupiłeś na allegro buty, które rozpadły się po tygodniu i napiszesz w internecie, że buty są do d...y to jest hejt, jeśli pracodawca cię oszuka albo traktuje jak chłopa pańszczyźnianego zatrudniając na śmieciówce albo własnej działalności i ośmielisz się skrytykować ten stan rzeczy to też jesteś hejterem. Paranoja! A oszukiwanie, wykorzystywanie, zastraszanie pracowników przez pracodawcę to nie jest hejt? Nieeee to biznes jest przecież:) W internecie każdy maluczki jest na równi z chamem z dużej firmy traktującej ludzi z góry. A każdy cham płaci za swoje chamstwo.
4
M. 2017-03-26 14:03
a w tej firmie wśród pracowników panuje straszna zawiść i dlatego między innymi tam już nie pracuję. Krainy psów i małp to Śląsk oczywiście !!!
2
Zostaw swoją opinię o Felder Group Polska Sp. z o.o. - Żory
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Felder Group Polska Sp. z o.o.