Felder Group Polska Sp. z o.o.

Żory

Opinie o Felder Group Polska Sp. z o.o.

August 2017-05-26 20:59
Felder Group Polska Sp. z o.o. z tego co mi wiadomo naprawdę dobrze się rozkręca, wszystko jest tutaj zdecydowanie na swoim miejscu, moim zdaniem warto się tym zainteresować.
Kandydat 2017-05-27 21:48
Jestem po 2 rozmowie, byłem w Żorach, rozmawiałem osobiście z kierownikiem sprzedaży, otrzymałem odpowiedzi na wszystkie pytania, jeżeli Felder zdecyduje się żeby mnie zatrudnić to nie widzę powodu dla którego miał bym odmówić, na żywo wszystko wygląda pozytywnie, opisywane tutaj negatywnie aspekty współpracy wydają się wielce przesadzone długo o nich rozmawialiśmy, tak na marginesie z byłym już pracodawcą rozstałem się raczej neutralnie wyjaśniliśmy sobie wszystko podczas ostatniej rozmowy dziwi mnie fakt wyżywania się na byłym pracodawcy i współpracownikach anonimowo w internecie, to mogą robić tylko słabi, małostkowi, zakompleksieni ludzie którzy czy w tej czy w innej firmie nie będą w stanie nic osiągnąć z takim podejściem, to moje skromne zdanie. Pozdrawiam osoby z Felder które poznałem bez względu na to czy będziemy współpracować czy nie.
Felek 2017-06-18 09:23
Czy jesteście pewni, że nie można powiedzieć coś pozytywnego na temat firmy? Może jednak są tematy warte wspomnienia, może tylko złość wzięła przewagę? Firma ma tak długą tradycję, jest specjalista w swojej branży, może warto zawalczyć o miejsca pracy?
były pracownik 2017-06-19 20:14
Michał czy jak raczej wolisz "felek" ależ oczywiście, że feler ma też wiele pozytywów o których warto napisać i oto kilka z nich:
1. nie pracuję już tam,
2. skoro tam nie pracuje to nie możecie mnie więcej oszwabić,
3. skoro nie oszwabicie mnie to nie narzekam na zarobki i wiem za co pracuję,
4. nie muszę patrzeć na dwa konusy bo siedzicie w żorach a ja gdzieś indziej,
5. wy pracujecie tam a ja gdzieś indziej,
6. koledzy z felera nie donoszą na mnie bo donoszą na siebie na wzajem,
7. ludzie bez kręgosłupów mogą u was znaleźć zatrudnienie mimo, że nikt inny ich nie chce,
8. lepiej żeby wszystkie niedorajdy siedziały u was niż mają pełzać po innych firmach
Z braku czasu i chęci pozostanę przy 8 ale może ktoś coś doda dla misia pysie?
10
dyr. handlowy Rafał Ciećko 2017-06-19 22:41
najbardziej pozytywną rzeczą w felderze jest to, że nie trzeba w nim pracować... można pracować gdzieś indziej... to w sumie jedyny pozytyw jaki dostrzegam w tej firmie
10
Felek 2017-06-21 09:30
Jeśli jest tak zła atmosfera jak piszecie to może warto rozmawiać z szefostwem? Ciężko pracuje sie w takich warunkach. Pracowałem w firmie i było super.
W koncu przejrzalem na oczy,szkoda ze tak pozno 2017-06-21 10:56
Brawo panowie ????, 8 przykazań felera , wszystko sie zgadza , pracowalem tam 6 lat
9
kręgowego 2017-06-21 16:04
Michał a ty czasem nie siedzisz obok "szefostwa" najbliżej? (przepraszam wszystkich szefów za nazywanie trotla szefem) Nadal tam pracujesz od 15lat przecież?
8
Mareczek 2017-06-24 15:08
Może mi ktoś wyjaśnić jaka jest przyczyna, że Felder ma tak długą listę ofert pracy? Jakieś nowe projekty, nowe umowy? Interesuję się firmą ponieważ mam zamiar aplikować na stanowisko technika serwisu. Jakie umowy firma podpisuje z nowymi kandydatami?
Ahtung 2017-06-25 06:32
Długa historia ofert wynika z bardzo dużej rotacji pracowników a rotacja wynika między innymi z bardzo złej atmosfery w firmie i beznadziejnie złych warunków.
Nie ma umowy o pracę, jest własna działalność gospodarcza. Masa ludzi skarży się też na system naliczania prowizji, wypłaty i tego jak firma ich traktuje np na odchodne.
Poczytaj przyjacielu co tu piszą... Ja nie polecam i przestrzegam przed współpracą z nimi.
9
Janek 2017-06-29 13:52
Przykład biuro we Wrześni ,które sie sypie.Ostatnio dwóch pracowników odeszło ,następny jest już jedną nogą w innej firmie więc zamykają oddział we Wrześni i może poszukają jakąś norę w okolicy....
Myśle ,że w innych oddziałach jest podobnie.
10
Felder Group Polska Sp. z o.o. 2017-06-29 17:35 [pracodawca]
Biuro we Wrześni nie jest zamykane, tyko zostanie przeniesione do nowej, lepszej siedziby z biurem dla sprzedawców, zapleczem socjalnym oraz salonem dla klientów. Faktem jest, że dwóch pracowników odeszło i jest nam bardzo przykro z tego powodu. O tym, że ktoś „jest jedną nogą w innej firmie” nic nam nie wiadomo. Jeśli tak rzeczywiście jest to prosimy, aby ta osoba zanim podejmie decyzję o odejściu skontaktowała się z nami. W rozmowie może uda nam się znaleźć rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony.
felierowiec 2017-06-29 23:09
to teraz komunikujesz się z pracownikami przez gowork? Dobry pomysł bo wszyscy tu i tak siedzą i szukają nowej pracy. (usunięte przez administratora) Tam większość jest jedną nogą w innej firmie a ich konta na pracuj, praca albo gowork nie stygną nawet na chwilę...
6
Felder Group Polska Sp. z o.o. 2017-06-30 09:33 [pracodawca]
Uważamy, że spotkania i osobista rozmowa to najlepsza platforma komunikacji z pracownikami, z której też na bieżąco korzystamy.
KACY 2017-07-03 12:06
Proszę o rzetelną informację jaki samochód otrzymuję Doradca Techniczno - Handlowy ?
A także jakie są realne zarobki w tej firmie na powyższym stanowisku?
DZIĘKUJĘ
adrian 2017-07-03 18:52
Jeśli ci zapłacą to między 1800 a 2000 na rękę po opłaceniu us i zus oraz rapid na gaz, 180000 - 200000 przebiegu w bieda edyszyn z szybami na korbę i z kratką... Tam szef ma starą E klasę i kupuje pasztet z promocji w biedrze, więc czego się spodziewasz?
8
Stary niedźwiedź mocno śpi 2017-07-03 19:24
Na poczatek Panda po gradobiciu a jak sie sprawdzisz to w nagrode zmienisz opony z letnich na zimowe i umyjesz grilla. Jak jestes specjalista o ktorych rozpisywali sie wyzej to bedziesz zarabial 5 tys. na reke po paru latach w najlepszym miesiacu.
7
Felder Group Polska Sp. z o.o. 2017-07-04 15:19 [pracodawca]
Nasi doradcy techniczni do dyspozycji otrzymują następujące samochody: Skoda FABIA lub RAPID, Peugoet 301 albo Mercedesy klasy A. Nasza firma kupuje wyłącznie nowe samochody, a obecnie w skład naszej floty wchodzą samochody 2-3 letnie lub młodsze.
Chętnie udzielimy Panu szczegółowych informacji o warunkach zatrudnienia oraz wysokości wynagrodzenia podczas indywidualnej rozmowy kwalifikacyjnej, dlatego zachęcamy do kontaktu mailowego pod adresem info@felder-group.com lub telefonicznego 32/453 14 72
Ten 2017-07-04 16:41
Hobbystyczne wypisywanie głupot na temat byłego pracodawcy może się kojarzyć z tym, że ktoś jest chory psychicznie, albo dostaje za to pieniądze od konkurencji.
Owszem, rozstania ze starym pracodawcą są ciężkie, czasem można się podenerwować. Ale potem każdy normalny człowiek odpuszcza i żyje szczęśliwym życiem.
2
Felek 2017-07-05 11:12
Każdy ma prawo pisać swoją opinię bez względu na wszystko, to jest demokracja
4
Pracujący 2017-07-05 16:29
Felder to jest bardzo dobry pracodawca. Płaci za każdą minutę w pracy, rozlicza się z każdej złotówki. W kwestii urlopu można się dogadać ze swoimi kierownikiem . Nie trzeba robić wiecznych nagdodzin, bo można się wyrobić, z tym czego ode oczekują w wyznaczonym czasie, czasem trzeba trochę zostać. W Żorach pracuje się dobrze , bo jest fajna atmosfera, nie ma zawiści i wyścigu szczurów. Pomimo tego, że jest sporo pracy pomagamy sobie nawzajem i między działami. W pozostałych przedstawicielstwach, to już zależy od ludzi, bo po prostu trzeba się umieć między sobą dogadać i chcieć współpracować. Rotacja w przedstawicielach handlowych się zdarza, ale to taki typ i rodzaj pracy. Nikt nie jest związany z jedną firmą na całe życie. Próbujesz, akceptujesz to czego oczekuje pracodawca, zostajesz. Jeśli coś jednak nie pasuje, to szukasz dalej.
1
Oświecony 2017-07-05 19:50
Prawda jest taka i większość sie zgodzi procz Michaela i jego wcielen,ze bardziej dziadowej firmy handlowej nie znalem i mam nadzieje ze juz nie poznam.
12
Ferdynand 2017-07-16 11:18
Szukając pracy byłem na wielu forach pracowniczych i powiem szczerze, że wszędzie z małymi wyjątkami ludzie oskarżają firmy. Może i tu nie jest idealnie ale wydaje mi się, że dla utrzymania miejsca pracy warto wiele poświęcić tym bardziej, że firma ma swoją pozycję.
Były 2017-07-19 00:30
Podstawowa zasada nie ma złych kierowników są tylko zli sprzedawcy , nawet jeśli przewyższają tych poprzednich wiedzą kulturą i zachowaniem.
15
Nielubięprostaków 2017-07-22 00:54
Nic dodać nic ująć. Trafione w sedno problemu.
4
Oceniacz 2017-07-25 12:37
Taka firma jak Felder z całą pewnością poradzi sobie. Myślę, że niektórzy nie potrafią docenić gdzie pracują. Nie ma firmy idealnej ale tu są perspektywy spokojnej pracy nawet jeśli przychodzi kryzys.
Miły 2017-07-25 22:52
Pamiętaj pracujesz w firmie jako handlowiec , więc jeśli jest kryzys nie zarabiasz i dopiero wtedy są nerwy i pytania , chyba że jesteś kierownikiem wtedy zawsze zarabiasz . Proszę nie pisz głupot jeśli nie znasz zeczywistosci .
9
Tanderek 2017-07-29 12:17
Jeśli firma jest taka zła to zwolnijcie się a zrobicie miejsce dla nowych chętnych. Nie ma aktualnie żadnych ofert! Zadowoleni będą wówczas wszyscy i może firma zatrudni dobrych fachowców? Po co się denerwować?
Zaintet 2017-07-30 09:06
Proszę o info o zatrudnienie gdyż jestem zainteresowany lecz słyszałem że we Wrześni niezbyt się dzieje a jestem z okolicy .
Były kierownik 2017-07-30 13:37
No przecież się pozwalnialiśmy i miejsce jest dla nowych. Tylko chętnych wciąż brak. Fachowiec na takich warunkach i za te pieniądze to nie fachowiec tylko desperat albo naiwniak.
13
Moralista 2017-08-01 21:08
Czy z całą pewnością nie można powiedzieć coś dobrego o firmie? Kilka osób z dużej firmy robi taką atmosferę. Nie ma idealnej firmy i zawsze coś może wyjść źle, ale wspólnymi siłami można problemy likwidować. Ale trzeba tego chcieć,to nasze miejsca pracy.
Były kierownik 2017-08-02 04:52
Z czałą pewnością nic dobrego o tej firmie nie mogę powiedzieć. Tu chyba wszystko poszło źle i nie tak jak powinno. Ja osobiście uważam przepracowany tam czas za stracony. Tam zatrzymuje się rozwój zawodowy a człowiek uczy się oportunizmu i lizusostwa.
12
kai 2017-08-03 09:25
Kolego Ty raczej nie pracowałeś w tej firmie jako kierownik. Mam rację?

Pytanie czy w ogóle tam pracowałeś?
Felder Group Polska Sp. z o.o. 2017-08-03 10:52 [pracodawca]
Dokładamy starań, aby nasi pracownicy posiadali fachowe kompetencje i pogłębiali swoją wiedzę na temat naszych produktów oraz specyfiki branży stolarskiej. Służą temu organizowane przez naszą firmę systematyczne szkolenia, począwszy od szkoleń wprowadzających nowo zatrudnionych osób, poprzez szkolenia już w trakcie pracy, jak również wsparcie ze strony managerów produktów. Uważamy, że oportunizm i lizusostwo nie służą nikomu, ani też nie przekładają się pozytywnie na wyniki pracy.
1
Felder Group Polska Sp. z o.o. 2017-08-03 11:12 [pracodawca]
Biuro we Wrześni zostanie zamknięte w związku z reorganizacją i przeprowadzką do nowych salonów. Obecnie szukamy osób, które chciałyby wesprzeć nasz zespół z okolicy Włocławka, Kępna i Konina. Jeśli te lokalizacje odpowiadają Pana oczekiwaniom prosimy o kontakt mailowy na info@felder.pl lub telefoniczny 32 453 14 72. Chętnie udzielimy szczegółowych informacji na temat warunków współpracy. Zapraszamy
1
mp 2017-08-03 17:45
Tak, tak, gadka, szmatka a głupiemu radość. W ogłoszeniu wszystko pięknie, ładnie a jak już zaczniesz pracować to wychodzi szydło z worka. Nie dziękuję, pracuj sobie sam skoro tak tam wspaniale. Ja widziałem ta firmę od środka i pożegnałem się z nią przy pierwszej okazji. Nie polecam nawet zaczynać tam pracy.
12
Jarecki 2017-08-11 18:48
Felder to normalna spokojna firma bez szumu idzie do przodu. Takie mam zdanie.
Tomek 2017-08-12 14:38
Ide na rozmowę, dajcie znać:
-jaka podstawa na start
- etat czy działalność
- jakie auto i jak z urzywaniem go w celach prywatnych
- jak z urłpem lub L4
Czeremcha 2017-08-15 13:09
Nie chce mi się wierzyć że nie można napisać o firmie coś dobrego. Nie ma idealnej firmy, zawsze można znaleźć coś do poprawy lub zmiany żeby ulepszyć.
1
kai 2017-08-18 10:06
Kolego Ty raczej nie pracowałeś w tej firmie jako kierownik. Mam rację?

Pytanie czy w ogóle tam pracowałeś?
Karol 2017-08-20 09:18
Zastanawiam sie po co piszecie takie memoranda? Pewnie niektórzy chcą sobie poprawić humor po stracie pracy w Felder! Dla szukającego zawsze można znaleźć coś złego, jednocześnie przy dobrej woli znajdziemy pozytywne tematy. Felder ma wypracowaną pozycję na rynku, na szczęście.
Roberto 2017-08-23 23:17
Jestem pracownikiem firmy Felder Group Polska i zawsze będę chwalił sobie pracę tutaj. Firma nie potrzebuje nieudaczników ani obiboków a jedynie pracowitych. Dla takich to i zarobki są dobre, chociaż mogłoby być więcej!
Były kierownik 2017-08-24 06:05
Widzę, że kolega uprawia wazeliniarstwo w wersji PROFESIONALNEJ. Właśnie takich tam potrzeba do podnoszenia samooceny niektórym:)
11
LU 2017-08-27 01:16
Jak jest w lubelskim? Ktoś coś podpowie. Widziałem prowadza nabór.
Julita 2017-08-28 10:13
@mp co takiego rozczarowało Cię po rozpoczęciu pracy? Co według Ciebie nie odpowiadało warunkom, które były przedstawione w ofercie pracy? @Roberto widzę, że jesteś zadowolony z pracy w Felder Group Polska. Możesz podzielić się swoim doświadczeniem? Co sprawia, że warto pracować właśnie u tego pracodawcy? Takie dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które obecnie zastanawiają się nad przesłaniem swojego CV do firmy.
mp 2017-08-30 23:35
Co mam ci odpowiedzieć żebyś jak zwykle nie wykasowała na zlecenie i za opłatą firmy felder mojego komentarza Julito z gowork.pl? Regularnie są stąd usuwanie niewygodne opinie o tej firmie a na ich miejsce pojawiają się opinie rzekomo zachwyconych tą firmą ludzi. Jest sens pisać cokolwiek nie napisane przez kogoś z feldera? Ile kosztuje usunięcie jednego komentarza? Felder ma już ceny hutrowe?
7
team 2017-09-01 16:20
Chopy sie z roznych biur zwalniaja bo nie maja takich warunkow jak my w Żorach- ja jestem bardzo zadowolony!!!! Polecam nasz team!!!!!
5
Mądrala 2017-09-03 13:47
Nie wiem czy są usuwane opinie ale jeśli mają być takie jak @adrian jeleń napisał to bardzo dobrze że są usuwane. Takie osoby nie czują się pracownikami tylko lubią psuć wszystko.
Julian 2017-09-04 13:00
Jeśli jesteś uczciwy , pracowity i chcesz zarabiać pieniądze to Felder jest nie dla ciebie !!! Tutaj dorabiają się tylko ludzie którzy dostali się fuksem na stołek kierownika który średnio w firmie ma pod sobą od 2-3 osób, więc trzeba na niego zarobić i to sporo . Nie zarobisz tutaj pieniędzy godnych przedstawiciela nie wspomnę o stresie głupich mailach i paradoksach z procedurami .A i walce pomiędzy klientem a organizacją bo przecież przedstawiciel w tej firmie jest na szarym końcu i nie ma nic do gadania jeśli jest problem zawsze to twoja wina . Proszę nie wypisywać głupot gdyż, każdy kto jest był wie jak jest.
11
Felder Group Polska Sp. z o.o. 2017-09-04 18:49 [pracodawca]
Na pracy przedstawicieli opiera się nasza firma, a pracowitość i uczciwość to najważniejsze cechy, które cenimy u naszych przedstawicieli. Dobra współpraca przedstawiciela z kierownikiem regionalnym przynosi najlepsze efekty sprzedażowe, które z kolei przekładają się na wyniki finansowe obu. Każdy pracuje dla siebie i na siebie, ich zadania są różne, ale cele i satysfakcja wspólne. Ze względu na ilość sprzedawanych maszyn w naszej firmie obowiązują procedury, które mają ułatwiać i usprawniać pracę, a nie ją komplikować. Jeśli uważasz, że jakieś są paradoksalne to prosilibyśmy o ich podanie na adres info@felder.pl żebyśmy mogli je zmienić.
1
Zostaw swoją opinię o Felder Group Polska Sp. z o.o. - Żory
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Felder Group Polska Sp. z o.o.