logo FELDER Group Polska Sp. z o.o.

FELDER Group Polska Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o FELDER Group Polska Sp. z o.o.

miki 2010-09-21 14:30
niestety ale dobre w tej firmie już minęło.liczą się tylko statystyki a nie człowiek.są gps-y,kamery,mikrofony i mamienie nowych ludzi o szansie wysokich zarobków. zobaczycie że ogłoszeń o rekrutacji bedzie coraz więcej bo kilkuletni pracownicy zaczynają odchodzić. smutne bo myślałem że to firma z przyszłością:(
5
MIKI FIKI 2011-02-16 01:06
TAK MIKI ZOSTANĄ TYLKO NAJLEPSI , CIENIASY MUSZĄ ODEJŚĆ HE HE HE
RIKI TIKI 2011-03-09 15:45
MIKI FIKI - 2011-02-16 01:06:34

TAK MIKI ZOSTANĄ TYLKO NAJLEPSI , CIENIASY MUSZĄ ODEJŚĆ HE HE HE

CIENIASY ZOSTAJĄ BO NIGDZIE INDZIEJ ICH NIE CHCĄ HE HE HE
5
Andrzej 2017-04-26 06:06
(usunięte przez administratora) Zgadzam się z poprzednim wpisem. Wybór tej firmy jako pracodawcy i własnej działalności jako formy zatrudnienia to najgorsza kombinacja z możliwych jaką zdażyło mi się kiedykolwiek popełnić. Nie podobał mi się też sposób w jaki traktowano mnie i moich kolegów a historie jakie tam słyszałem nie mogły mieć miejsca w żadnej innej firmie. I te telefony do klientów jak w call center: tyle i tyle telefonow codziennie a wizyta ma trwać tyle i tyle a GPS czuwa. Okropna firma, nie polecam. (usunięte przez administratora)
6
Felder Group Polska Sp. z o.o. 2017-04-28 10:05 [pracodawca]
Witamy Panie Andrzeju, bardzo prosimy o podanie konkretnych sytuacji, które uważa Pan za nieprawidłowe, abyśmy mogli w przyszłości im przeciwdziałać i przesłanie ich na adres: info@felder.pl. Praca doradcy technicznego oparta jest przede wszystkim na kontakcie z klientem, gdyż tylko to pozwala na zbudowanie odpowiednich relacji z klientem. Wymaga to systematycznej pracy w postaci kontaktów telefonicznych oraz wizyt. Samochody służbowe wyposażone są w system monitorowania GPS o tym oraz o zakresie obowiązków kandydat jest informowany podczas rozmowy rekrutacyjnej.
kasownik 2017-04-29 15:44
Uwagato na firmy które kasują niewygodne dla nich opinie, muszą mieć coś do ukrycia!!! To praca w oparciu o WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ a w ogłoszeniu można napisać co tylko komu przyjdzie do głowy. Treść ogłoszenia nie jest wiążąca w żaden sposób. Liczy się tylko to co jest napisane w umowie zawartej miedzy pracownikiem a pracodawcą w tym wypadku firmą FELDER GROUP POLSKA. Brakuje tu kilku kluczowych informacji np: w jaki sposób wynagrodzenie w wysokości 3000zł netto zostało zapisane (zagwarantowane) w umowie z FELDER, czy jest to wynagrodzenie podstawowe, premia, czy coś innego (co innego), na podstawie jakiej umowy odbywa się współpraca z firmą FELDER, czy jest to umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło, współpraca na podstawie własnej działalności gospodarczej (firma - firmie) albo coś innego (co innego)? Z tego co wiem w grę wchodzi jedynie współpraca w oparciu o własną działalność gospodarczą (firma - firmie). Taka umowa niesie za sobą zupełnie inne warunki współpracy niż jest to w umowie o pracę. Interesuje mnie w szczególności w jaki sposób zostały w umowie zagwarantowane zarobki w wysokości 3000zł netto? Wszelkie wątpliwości rozwiałby cytat z umowy zawieranej między FELDER a pracownikiem w szczególności ten fragment w którym mowa o wynagrodzeniu. Jeśli FELDER nie ma nic do ukrycia to nie powinien być to problem?
3
uwaga na firmy usuwające komentarze!!! 2017-04-30 07:49
UWAGA!!! Na głównym forum na temat tej firmie regularnie są USUWANE niepochlebne i niewygodne dla nich komentarze. Przede wszystkim jest to "lampka alarmowa" dla przyszłych kandydatów na pracowników tej firmy ale i sygnał ostrzegawczy dla użytkowników portalu gowork, bo nawet najgorsze firmy teraz mogą się wybielić kasując na swoim forum niepochlebne komentarze. Myślę, że znacząco obniża to wiarygodność całego serwisu gowork jak i pracodawców tu się ogłaszających. Zapraszam na główne forum dotyczące felera i zachęcam do poczytania od samego początku tych 1500 wpisów na jego temat... Szybko można się przekonać czemu każdy nowy wpis z niepochlebną opinią znika a na jego miejsce trafia "oficjalna propaganda firmy" pisana przez jej fanatycznie oddanego pracownika. Moim zdaniem jest to najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek zdarzyło mi się pracować (jeśli tak w ogóle można nazwać samozatrudnienie na własnej działalności gospodarczej)
Zarobki niewspółmierne do nakładu i czasu pracy, pracujące soboty, wyjazdy na targi w weekendy, dziewięciogodzinny dzień pracy, brak urlopów, minimalne świadczenia z zus w razie choroby albo wypadku, minimalne składki emerytalne, jakieś chore, sztywne zasady co do ilości telefonów do klientów czy ilości wizyt u klientów i CZASU ICH TRWANIA, kontrola korespondencji na służbowym komputerze, kontrola bilingów, kontrola GPS w samochodach służbowych, bardzo zła atmosfera między pracownikami, bardzo zła atmosfera w relacjach pracodawca - pracownik, duża rotacja pracowników no i jeszcze dochodzi teraz cenzura na gowork... Wstyd feler, wstyd gowork... trzeba poszukać innego forum, bardziej wiarygodnego i bezstronnego. Ciekawe czy fora branżowe będą dobrym miejscem:)
5
Felder Group Polska Sp. z o.o. 2017-05-02 10:08 [pracodawca]
Witamy i dziękujemy za komentarz. Jak wynika z jego treści, Pani/Pan pracował jako doradca techniczny. Rzeczywiście do tej pory współpraca z doradcami handlowymi oparta była na zasadzie pośrednictwa handlowego. Obecnie wprowadziliśmy również umowę o pracę. Każda osoba, podczas rozmowy rekrutacyjnej na to stanowisko informowana jest o zasadach współpracy (ilości telefonów, wizytach u klientów oraz systemie GPS w samochodzie) oraz otrzymuje wzór umowy, aby móc się zapoznać z jej treścią i mieć możliwość wyjaśnienia wszystkich niejasności. Poza tym trzymamy się jasnych zasad, każdy doradca otrzymuje własny rejon oraz bazę klientów, którymi się opiekuje. Z naszej strony zapewniamy laptop, telefon oraz samochód służbowy, które w pełni opłacane są przez naszą firmę. Poza tym osoba rozpoczynająca pracę najpierw przechodzi 2 tygodniowe szkolenie wstępne, które jest początkiem systematycznych szkoleń organizowanych dla doradców. Do tego dochodzi stałe wsparcie ze strony kierownika regionalnego oraz managerów produktów. Specyfika pracy doradcy technicznego, polega na tym, że podstawą są wyjazdy do klientów, spotkania z nimi i rozmowy, dodatkowo trzeba uwzględnić czas przejazdów. Są to faktory, na które często nie ma się wpływu i sprawiają, że czas pracy w te dni jest dłuższy niż 8 godzin. Z doświadczenia wiemy jednak, że te wizyty i osobisty kontakt z klientem przynoszą najlepsze owoce i bezpośrednio przekładają się na sukces doradcy technicznego. Zasadniczo doradca pracuje od poniedziałku do piątku, wyjątek stanowi 7-8 weekendów w roku, kiedy dla klientów organizowane są przez naszą firmę dni otwarte, wówczas obecność doradcy jest nieodzowna. Każda osoba w naszej firmie ustanawia własne hasło do skrzynki pocztowej tak, że bez jej wiedzy wejście na nią jest niemożliwe. Dochodzi do nas wiele sygnałów ze strony naszych pracowników, że bardzo dobrze oceniają klimat w pracy, zarówno jeśli chodzi o relacje z kolegami jak i przełożonymi. Jeśli wg Pani/Pan są one złe bardzo prosimy o przesłanie szczegółowej opinii na adres info@felder.pl. Z góry dziękujemy.
3
Zostaw swoją opinię o FELDER Group Polska Sp. z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FELDER Group Polska Sp. z o.o.