Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o hessing

Pracowałeś w firmie hessing i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-08 23:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie zielone piekiełko...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-29 21:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fabryka zła strzeżcie sie ludzie z daleka od tego matko bosko ludzie uciekajta
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-05 19:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej.pracowalem u bakkera i wcale tak zle tam niema jak to niektorzy mowia.tylko,ze niema stalej pracy i rzucaja gdzie popadnie.ale mieszkac na38 to dopiero rarytas.
zdjecie uzytkownika
Pracaowałam i przyjechałam ... - 2010-10-30 13:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O nie !
Nigdy więcej do tej firmy !,pracowałam przez 6 miesięcy przez firmę E&A
Stawka ok.8 Euro ,niestety na najgorszym dziale Continju-czyli robienie sałatek z kapusty,sałaty,jarmużu
W hessingu koło Medemblik'a jest parę działów m.in.tzw.Akarium-czyli robienienie sałatek z owoców,czyli krojenie arbuzów,obieranie ich ze skórek ,także melonów ,jako "Kapo" stoi tam chinka,która wymaga by człowiek stał się maszyną i robił wszystko maszynowo,stoi i patrzy się na każdego[zawsze stoi parę minut przy każdym pracowniku]i wydaje polecenia(usunięte przez administratora) Schall - najlepsza praca , najłatwiejsza,niemęcząca ,przy wkładaniu pomidorków cherry do sałatek i innych lekkich rzeczy,bardzo przyjemna robota ,wymiana pracowników tzn stary--> nowy prawie tam nie istnieje,bo wiadomo każdy się tam trzymie rękami i nogami tej roboty
Spedycja - idzie ich odróżnić bo noszą niebieskie kurtki ,fajny dział , głównie ładowanie TIR'ów gotowymi sałatkami tzn.masz taki wózek bierzesz skrzynki które ważą ok.1 kg z sałatkami i dajesz sobie je na wózek ,potem pchasz go do TIR'a i tak w kółko ogólnie to tam jest najwięcej pracowników nie-polaków,wszędzie indziej dominują polacy...

Pod spedycje podchodzi plus ,C1000 i inne sklepy wymiana pracowników prawie nie istnieje bo praca super...

Continju...największa wymiana pracowników,odchodza i przychodzą i tak non stop ,czasami zwalniają po 2 dniach,czasami po tygodniu a czasami miesiącu , bo nie wyrabiasz normy czyli pracujesz za wolno
Praca jak za jakąś karę,zapieprz totalny , baby mają takie palce[grube] jak faceci paznokcie zniszczone,temperatura ok 5 stopni C
Faceci latają wszędzie ze skrzynkami warzącymi ok 15 kg i tak 12 godzin ;) , także jeśli pracowałeś na budowie , to jest praca dla Ciebie !
I nei myślcie że kobiety mają łatwiej,też skrzyneczki z kapustą czerwoną po ok 15 kg będziecie dzwigać , sałatę tną stare baby [pracownice] w parę sekund , jak roboty normalnie [trza wykrawać głąby i wyrzucać już nadgniłe liście]
Jarmuż na Continju ... leci sobie jarmuż na tasmie a ty patrzysz czy nie jest zżółknięty po ok 15 min zaczyna Ci świat wirować wokół Ciebie , bo jarmuż na taśmie zapieprza a Ty patrzysz się tylko na niego
Faceci : wyrzucanie ok 10 kg skrzynek z sałatą na taśmę [wyrzucanie sałaty z tych skrzynek]
20 kg skrzynki z marchewką + 20 kg skrzynki z cebulą i to wrzucać do takiego metalowego pojemnika który napełnia dystrybutory do odmierzania wagi i pakowania już gotowych sałatek
przed kazdą przerwą trza sprzątać [choc to jest najłatwiejsza z prac tam wykonywanych :P]
Przerwy : godz 2.30 -30 min schodzi się do kantyny , w kantynie za darmo kawa ,herbata , a gdy robicie 12 godz. jakiś obrzydliwy fast food
Potem przerwa 5.30 też 30 min
Praca nocna to 150 % stawki , czyli zarabiasz 50 % więcej np.jak masz 8.00 Euro to zarabiasz 50% więcej
Zmiany : nocka : 0.00 - 9.00 lub dwunastogodzinna zmiana : od 21.00 do 9.00 , czasami też od 22.00 do 9.00 lub 23.00 do 9.00
Ranna zmiana od 9.00 do 18.00 lub 21.00
Ogólnie zapieprza się non-stop czasami się po prostu nie wytrzymuje ,bardzo cieżko na Continju jest dlatego ludzie się tak zmieniają
Majstrowie mają czerwone płaszcze z poliestru ,wy macie zielone
Majstrowie : (usunięte przez administratora),łazi i sie zawsze gapi jak szybko robisz , jak mu coś nie pasuje podlatuje do Ciebie i zaczyna pracować z Tobą , choć i nic nie powie ,co źle robisz , czy robisz za wolno,ale sie domyślisz ,zawsze łazi po fabryce i trzyma ręce w tyle
(usunięte przez administratora)- całkiem ok,gada dobrze po angielsku
i jeszcze dwóch których imion nie pamiętam jeden starszy ok 60 lat drugi młodszy i bardzo miły ;)
+ Tzw. liniowi z czerwonym paskiem koło szyi i takich ciemnozielonkawych płaszczach - oni rozdzielają ludzi na maszyny
Ich szef : (usunięte przez administratora) -polka która gada z nimi po angielsku , nie jest wyrozumiała dla polaków to z góry mówię ,dla niej liczy sie Hessing...
(usunięte przez administratora) Portugalczyk którego niekt tam nie lubi , jeśli trafisz na zmianę na której on będzie [ a na pewno trafisz bo zmieniają się majstrowie co tydzień,także nie ma cały czas dwóch tych samych na nockach],to będziesz latać po 10 maszynach na jednej zmianie , każdy Ci to powie ;) , strasznie pojebany facet , gada bdb. po angielsku , nic po holendersku choć pracuje tam ok 5 lat :|
Pracują tam chińczycy [chinka stoi na zmianę z polką na jarmużu]
murzyni hindusi i wszystko inne...
Poziom kulturalno-intelektualny tych ludzi jest poniżej dna ;):):)
Faceci myślą tylko o jaraniu marychy i wypiciu kilku piw,aa i zapomniałam do DEEN'a [supermarketu gdzie kupuja polacy z Hess'a w Medemblik] sprowadzono specjalnie z polski chyba Żywiec lub Tyskie
Warunki mieszkaniowe są bardzo ok gdy się jedzie przez E&
zdjecie uzytkownika
EDYT - 2011-03-21 18:10:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HEJ MOŻESZ NAPISAĆ PRZEZ JAKĄ FIRMĄ ALBO JAK ZAŁATWIŁAŚ SOBIE TAM PRACE?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-18 10:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy gdzie się trafi czemu odradzać komuś coś co samemu sie niepodobalo kazdy jest inny i kazdemu pasować będzie coś innego. Ja pracowałem na myjce i powiem, że najlepsza robota jaką miałem w Holandii no ale przyczyn prywatnych musiałem zjechac do polski i tak juz zostałem. Ja polecam tą firme bardzo są godziny stawki 25% 50% 100% więc idzie pięknie zarobic! a praca jak praca czasami lekko a czasami zapieprz takze tj normalne a do wszystkiego idzie nabrac wprawy, że pozniej bedzie się to robic z palcem w nosie ;]. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
praca w hessing.byłam widziałam.. - 2012-01-25 10:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też pracowałam na hesie,przy bonach tzn.bierzesz bon i wozek do ktorego ładujesz skrzynki z gotowymi sałatkami,warzywami,najcięższe były skrzynie z marchwią wyrobiłam sobie niezłe muskuły..praca cięzka i w temperaturze ok 0 c.i oczywiście pełno niebieskich holendrów patrzących się na ręce i na to jak szybko pracujesz.a babki stere weteranki narzucają straszne tępo.za te pieniądze praca zdecydowanie za ciężka,faceci mieli troche lepiej dokladali tylko paleciakiem kolumny skrzyń(dosuwali skrzynki zeby były w równym rzędzie jak babki chodziły je zbierać) i pożniej gotowe wozki ładowali na tita.ja byłam przez firmę P&P z Gliwic,wiem ze teraz zmieniła ona nazwe na inna ale pozatym wszystko jest tak samo.warunki mieszkaniowe miałam bardzo dobre fajne zadbane domki w pięknych miasteczkach,mieszkałam w herhugowaard,Andijku i Purmerrend.ogólnie pracy tam nie polecam,nie za taką kasę!pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
edyt - 2012-03-05 18:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam '
jak można dostać się na tą firmę do pracy ma ktoś jakieś namiary??
zdjecie uzytkownika
info - 2012-03-06 12:45:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
biuro było na ul.okopowej w gliwicach koło dworca pkp
zdjecie uzytkownika
piotrek2850 - 2012-03-06 13:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakiś może numer telefonu lub meila ma ktoś do nich?
zdjecie uzytkownika
pe people - 2012-03-06 13:12:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gliwice, ul. Bytomska 15
śląskie
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
siska - 2013-05-04 11:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poradziłbym sobie bez języka? Dużo Polaków tam pracuje? Jakie wynagrodzenie? Po ile godzin dziennie trzeba robić? Jakieś nadgodziny?
zdjecie uzytkownika
bleeeee - 2013-08-22 14:49:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, jakby coś to Polacy tam pracujący Ci pomogą, spokojnie bez znajomości języka sobie poradzisz ;).
zdjecie uzytkownika
madzia1991 - 2013-12-11 16:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich,do sałetek w Helmond przez biuro pracy Hobij Opole a z stamtad wysyłaja cie do Veghel..zarobki sa wiekowe,ja sie dostałam dzisiaj do nich do pracy...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-12-30 09:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest zakład pracy chronionej poniewaz pracuje sie tam z (usunięte przez administratora), ktorzy sa tam czesto majstrami i myslenie im sprawia bol. Praca jest ciezka i trzeba (usunięte przez administratora). Broncie sie od tego (usunięte przez administratora)pracy.
zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-05-18 15:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i co tam słychać w hessing, może cos sie pozmieniało i jest chociaż trochę lepiej, bo powyższy komentarz nie zachęcał do aplikowania.
zdjecie uzytkownika
RaStyx - 2014-11-20 10:51:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NI CHU. nie jest lepije, pracowałem trzy miesiące od sierpnia do listopada , zjechałem właśnie na urlop i za cholereeee nie hce tam wracac, choć kasa może i dobra, ale jakby była 4x większa to tez bym się zastanawiał, straty w psychice jaka powoduje ta praca są niewyobrażalne jk i zapierdziel tam ;]
zdjecie uzytkownika
m92 - 2014-11-20 20:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich czy ma ktos moze namiary na ta prace przez biuro w holandi albo czy bezposrednio przez pracodawce mozna sie tam dostac??? chodzi mi o zwaag koło hoornu.Jeżeli ktos coś wie to prosze o jakieś namiary na emaila m92@onet.pl z gory dziękuje i pozdrzwiam
zdjecie uzytkownika
Stiks90 - 2014-12-07 18:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Weźcie nie straszcie. Naprawdę jest tam tak ciężko? Ja jadę tam pierwszy raz do pracy i przeraziłam się kiedy przeczytałam te komentarze.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie hessing
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy hessing?
Zadaj pytanie
x