brak logo

Kancelaria Komornicza mgr Mirosław Malik

Wołomin

Opinie o Kancelaria Komornicza mgr Mirosław Malik

viki 2011-11-16 13:37:02
strasznie malo placi,wszystko drozeje a wyplaty w miejscu,czasami rzuci premie 200 zl jak psu,swiete krowy typu ksiegowa zarabiaja naprawde duzo,panie malik ja do pana apeluje,obetnij pan pesje ksiegowej i daj troche wiecej pracownikom bo ciezko jest niesamowicie wyzyc za te pieniadze ktore pan placi,ja wiem pan powie jak nie pasuje to dowidzenia,ale ja nie chce sie zwalniac
3
Młloda 2013-06-29 10:31:48
witam poszukuję informacji jakie sa warunki pracy w Kancelarii Komorniczej?Jakie wynagrodzenie otrzymuje osoba przyjmowana na staż w tej Kancelarii?
anonim 2013-07-29 17:08:25
czy mieliście kontakt z jakimiś innymi komornikami? czy zachowanie pana Malika jest odosobnionym przypadkiem?
4
żal 2013-12-30 15:19:35
Dla mnie zawód komornik - to jest hańba. Zamiast pomagać ludziom... to pomaga sie korporacyjnym, śmieciowym bankom aby biedni, czesto wprowadzeni w błąd, zabiegani za groszem ludzie byli wyciśnięci do reszty przez te kombinacyjne instytucje - to kradzież.
8
dona1231 2014-04-29 19:37:06
jestem samotna matka pracuje na pol etatu moja pensja to nie cale 800zl a pan (usunięte przez administratora)zamiast porozuniec sie ze mna zabral mi cala pensje z czego bardzo dziekuje ze nie mam ani ja ani moje trzy letnie dziecko za co zyc
5
sałek 2014-05-01 21:48:08
dajcie spokój już z takimi komentarzami, które "ranią serca". Nie bez powodu komornik wykonuje swoją pracę
4
1 2014-05-20 13:54:45
nie nie bez powodu ale to nie daje mu prawa do pozbawiania ludzi srodków do życia
1
ja 2014-06-10 15:21:03
To jest jakis nienormalny gosc!!!!!ignorant!!!! Poprostu zal!!!!!nie szanuje ludzi
3
bojo 2014-06-10 18:51:25
no właśnie chyba polskie prawo nadaje mu dokładnie te możliwość. Wykonuje po prostu to co do niego należy
2
Krzysztof 2014-06-26 10:24:23
(usunięte przez administratora).. NAJGORSZY KOMORNIK JAKI JEST... JESTEM NA SWIADCZENIU RECHABILITACYJNYM MIALEM DO SPLATY OK 2600ZL SPLACILEM OK 4000ZL. DZWONILEM DO NICH ONI MI MOWIA ZE JAKIES KOSZTY KOMORNICZE MAM ZAPLACIC JESZCZE 121 ZL. TEN KOMORNIK TO JAKIS ZDZIERCA NIE DA SIE ZNIM NIM POROZUMIEC NIE RAZ DZWONILEM I CHCIALEM SIE ZMINI POROZUMIEC NIC ZAWSZE ODMOWA. NAJGORSZY KOMORNIK JAKI MOZE BYC NAJGORSZY!!!
2
TAJEMNICZA 2014-08-10 18:34:38
ZGADZAM SIĘ TEGO CZŁOWIEKA NIE DA SIĘ STRAWIĆ. NIE ROZUMIE JEŚLI KTOŚ PROSI GO O POMOC. INTERESUJĄ GO TYLKO PIENIĄDZE JEST BEZCZELNY JAK SIĘ Z NIM ROZMAWIA .
3
beata k 2014-09-12 13:56:35
JEGO ZACHOWANIE TO SWOJA DROGA ALE JAKICH ON MA TAM LUDZI PANI BEATA KUCHARSKA PO PROSTU KOBIETA NADAJE SIĘ DO TANIEJ OBRÓBKI I NIC WIĘCEJ . CHCE SIĘ CZŁOWIEK DOGADAĆ A ONA SIĘ W POLOWIE ZDANIA ROZŁĄCZA WTF??? SAMA TO SŁYSZAŁAM .DZIEKI BOGU NIE MAM TEGO PROBLEMU ALE PANIE MALIK KOGO PAN ZATRUDNIA CHYBA CI LUDZIE - KONSULTANCI ZOBOWIĄZANI SA DO TEGO BY POINFORMOWAĆ DORADZIĆ UZGODNIĆ A NIE POKAZYWAĆ JAKIE MOŻNA STRZELAĆ FOCHY !!!!!MASAKRA WSPOLCZUJE RESZCIE EKIPY Z KIMS TAKIM PRACOWAC... LUDZIE NAUCZCIE OWE COŚ KULTURY... POZDRAWIAM
2
rafal 2014-10-02 16:24:21
coś czuję , że swojej opinii @ja nie wystawiłeś na podstawie współpracy z tym Panem , a raczej byłeś powiedzmy "zmuszony" aby mieć z nim do czynienia. Nie ma co brać takich opinii pod uwagę bo to forum które ma mówić nam o pracodawcach, a nie o tym ,że ktoś jest niezadowolony bo ma długi i mu kasę zabierają
pormmmmmmmm 2014-10-22 14:39:04
Macie jakieś nowe informacje o tej kancelarii, bo ten ostatni wpis to za wiele nie mówi mi. Chciałbym zrobić praktyki w jakiejś kancelarii komorniczej, bo temat mnie kręci i chciałbym pracować w tej branży. /mam nadzieje, że wszystko mi napiszecie na temat praktyki tam albo samej pracy u tego pana ?
leavefrom 2014-11-18 12:54:19
Komornik Malik ma chyba układ z Bankiem Credit Agricole bo pomimo tego, że prosiłem Bank o podpisanie ugody bankowej to oczywiście powiedzieli mi, że można taka ugode podpisać jednak... (i tu po prostu mi się nogi ugięły) nalezności będę musiał wpłacać za pośrednictwem komornika Mirosława Malika. To jest istne kuriozum. Pomijam fakt, że po pierwsze komornik Mirosław Malik założył na wniosek banku blokadę na moim koncie na którą wpływają wynagrodzenia, po drugie na zasadzie "entlemen's agreement" ma mu wpłacać kwotę ustaloną miesięcznie, po trzecie (w momencie kiedy poprosiłem go o zdjęcie blokady z konta) w odpowiedzi wystosował wezwania do pracodawców !!!! Jego buta wykracza poza wszelkie możliwe do przyjęcia układy. Spłacaj dobrowolnie - ja zablokuję Ci konto na które wpływa wynagrodzenie a jezeli coś piśniesz to - wystosuję wezwania do pracodawców !!!!!!!! Panie Malik - wynagrodzenie moje i tak wpływa do zablokowanego przez Pana konta a więc niech Pan sobie z tej blokady weźmie. Ale Pan Malik powiedział mi, że on nie jest władny zabierać z blokady tylko bank zleceniodawca. I tutaj nic nie rozumiem po prostu ale......czy ktoś zobaczył ich nową siedzibę w Ząbkach???? Zapraszam do wizytacji. Sie ma - się rządzi. Czy ktoś miał coś wspólnego z Credit Agricole a następnie z Panem Malikiem bo podejrzewam, że tam jest jakiś układ finansowy. Proszę o odpowiedzi.
6
Karolina 2014-12-02 12:15:25
Najgorszy komornik.Zablokował mi konto na które wpływają alimenty i dotację na otwarcie własnej działalności z urzędu pracy.Te pieniądzę NIE PODLEGAJĄ ZAJĘCIU.Po usilnych próbach porozumienia które okazały się bezskuteczne złożyłam skargę na czynności komornicze i rozpatrzy to sąd.Od Pana malika bądź też jednego z pracowników usłyszałam tylko,że mam takie prawo.Tak proszę Pana mam takie prawo i skorzystałam z niego tylko dlatego,że Pan dobrowolnie nie chciał się porozumieć!!!Również wierzycielem jeśli chodzi o moje zajęcie jest Credit Agricole więc zgadzam się z osobą która pisała powyższy komentarz.Jest to poprostu SKANDAL.Dodam że komornik twierdzi,że może mi odblokować te środki tylko za zgodą wierzyciela,miesiąc temu pisałam prośbę do banku odpowiedzi do tej pory nie otrzymałam.Jest to po prostu skandal.Tutaj przydała by się telewizja.
2
radek 2014-12-18 14:22:25
no ja teraz chyba muszę znaleźć dobrego komornika chciałem też mieć jakieś porównanie i tak trafiłem na ten oto serwis, muszę przyznać, że jednak dużo mi pomogło mi w sumie, bo od razu można zobaczyć, które opinie sa pisane w złości, a które normalnie i też dziękuję za te, bo to od razu zmienia postrzeganie.
Poszkodowany 2015-01-13 17:50:16
Zgadzam sie z przedmowca. W pazdzierniku ubieglego roku pan malik zabral mi wyplate w wysokosci 50 zl.Przez caly miesiac nie mialem z czego zyc. Ale pana malika to nic nie obchodzilo. Komornik to chciwa hiena i nic wiecej ale jest jeszcze Ministerstwo Sprawiedkiwosci, na ktorym chciwi komornicy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] umoczyli.
Karolina 2015-01-13 19:48:11
No i po 3 miesięcznej batalii konto na które wpłyneła dotacja która została bezprawnie zajęta przez Pana komornika została odblokowana. Nie obyło się bez sądu i trochę to trwało ale w końcu musiał ugiąć się przed decyzją sądu i odblokować te pieniądzę. Na żadną ugodę z nim nie ma szans. Jeśli macie podobną sytuację i jeśli faktycznie zajął wam coś bezprawnie to piszcie skargi do sądu.Tylko w ten sposób możecie coś zdziałać.Powodzenia:)
Iwona 2015-01-14 09:33:55
bezduszna i nie profesjonalna rozmowa z panem komornikiem , a moze mu sie wydaje ze jest bogiem , jest smieszna jak rozmawia z osoba profesjonalna , wiec dziekuje ze poprawil mi humorek i tez mu zycze milego dnia .
1
Arczi 2015-01-17 20:57:40
jeśli chodzi o kontakt telefoniczny z komornikiem, to fakt jest zerowy, na pytanie czy można rozmawiać z komornikiem slyszy się zawsze odpowiedź "nie ma takiej możliwości"konsultanci dosc nieprzyjemni- próbują poniżyć dzwoniącego, ale mialem przyjemnosc goscic w siedzibie Malika, i zostalem bardzo dobrze przyjety, wplate przyjmowala chyba Pani Justyna, bardzo miła i sympatyczna dziewczyna(dodam, że przy tym bardzo ładna) jesli chodzi o oplaty komornicze to fakt sa bardzo wysokie, nie wiem czy legalne czy nie, bo nie znam sie na prawie i tych ich przepisach, swoj dług splacilem i mam nadzieje ze nigdy wiecej z ta instytucja nie bede mial do czynienia.
krym 2015-01-30 17:43:21
Widze, że na forum kancelarii komorniczej mgr Mirosław Malik wypowiadają się głównie klienci, a przecież to forum pracy. Może jest w takim razie, ktoś, kto pracuje w kancelarii i może polecic tutaj prace? Czy w ogóle chętnie przyjmują nowe osoby, bo nie mogę znaleźć ich ogłoszeń. Czy raczej personel jest stały?
majk 2015-02-25 15:58:37
Trzeba wziąć pod uwage, że wpisy negatywne, co do ich usług sa pisane przez dłużników. Trudno tutaj oceniać komornika, czy tez pisac, że jest on bezduszny, niestety, ale taki zawód, musi zająć pewne dobra na spłatę Waszych długów i nie wazne, czy ma się na utrzymaniu 5 osobową rodzinę, czy też nie. Lepiej by napisał ktoś, jak tu traktuje się pracowników.
anty 2015-03-11 09:58:41
no wlasnie ..nie bez powodu okrada ludzi, w koncu ma z tego niezly dochod
kaja 2015-03-12 15:27:19
niby przez dłużników niby nie przez dłużnikó @majk. Ludzie nie tylko wystawiają negatywne opinie o firmie, bo jednak zostali wywaleni czy są dłużnikami.. oj nie tylko. Bardzo łatwo stracić dobrego klienta jednym ruchem i straceniem do nich zaufania, w dobie internetu klienci mają jeszcze większe prawa!
maciek 2015-03-27 22:25:10
Ja nie rozumiem, co Wy wszyscy macie na myśli piszac o jakimś okradaniu, bo nie bardzo rozumiem. Może podacie konkretny przykład, bo jesli komornik wchodzi na mienie dłużnika to ma prawo windykować, czy to pieniądze, czy sprzęty i potem te wystawić na licytacji, czy to w kancelarii, czy nawet w domu dłużnika.
Gość 2015-04-01 16:41:36
Witam. Chciał bym powiedzieć że po moim dzisiejszym telefonie dogadałem się normalnie z doradcą pana Malika i nie odczuwałem żadnego napięcia. Na początku mnie wysłuchał doradził żadnych problemów. Tak że Ci co widzę piszą źle stuknijcie się w główki. Pozdrawiam
2
elajna 2015-06-12 14:33:55
mojemu mężowi zabrali całą wypłatę, świadczenie z urzędu itd..ja mam rentę socjalną bo jestem chora..nie mam teraz na leki, jedzenie, nie wiem co zrobić dalej..
aurelia jedwabińska 2015-07-15 08:40:25
niestety, nie działa zgodnie z polskim prawem, z resztą jak zdecydowana większość komorników. to ludzie nie znają swoich praw, dlatego komornicy czują się bezkarni. ja sama wygrałam w sądzie z komornikiem, który zabierał mi bezprawnie pieniądze przez DWA LATA.
mortis 2015-07-15 18:07:16
Wiecie, jak już zsyłaja na Was komornika, to chyba nie bez przyczyny, to nie udawajcie takich niewinnych, jeszcze nikt za brak długów komornika nie dostał. Wiadomo, że zawód trochę podły, to i "klienci" pisza wiele negatywnych wpisów, ale jak znam życie to większość z nich jest nie zasłużona. Pozdrawiam.
Kowalski 2015-10-15 11:26:58
Ta kancelaria działa jak mafia i to w biały dzień...wręcz okradają ludzi.
Rzeczywiście mają jakiś układ z Bankiem Credit Agricole (zamykam tam konto na dniach, bo ten Bank tez pozostawia wiele do życzenia!!).
Zablokował mi środki na 3 kontach bankowych, jak zadzwoniłem żeby sciągneli te pieniądze to powiedzieli że musze wpłacić tą kwote, czy realnie rzecz biorąc musze mieć dwa razy tyle co zalegam (blokada plus wpłata dla nich)...paranoja!!!, pytam skąd. Jak powiedziałem nich ściągną z tych blokad, to chamski konsultant powiedział...cytuje" no to zobaczymy, komornik pojawi się osobiście u Ciebie"- co to ma być!!
Pojawiły się pieniądze na koncie, to tego samego dnia były środki zabrane (działją ją hieny, które żerują w ukryciu), plus oczywiście blokada na 3 kontach wciąz widniała.
Kiedy środki już zostały ściągnięte, jak zapytałem kiedy sciągną blokady z kont, powiedziano mi że nie wiadomo- maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w dokumentach i w księgowaniu!
Generalnie, uważam że Polskie prawo pozwala tym hienom na zbyt wiele, czują się jak królowie...tragedia!!
UWAZĄJCIE NA TYCH LUDZI, SZKODA ZDROWIA I PIENIEDZY!!
mona 2015-10-15 14:32:43
no generalnie kancelarie komornicze nie sa pozytywnie odbierane przez spoleczenstwo. i malo tez ceniony zawod. trzeba miec duzo sily i wytrwallsci .ale czasem firmy korzystaja z uslug komornikow, najbardziej w sprawie niesplaconych dlugow. mozna klnac na nic i wyzywac. ale to tez neistety musi byc na tym swiecie.. i jak widac z uslug Kancelaria Komornicza mgr Mirosław Malik korzystaja firmy
micia 2015-11-16 15:04:40
kacelarie komornicze rzadza sie swoimi prawami, ale przeciez musza robic to prawnie, wiem ze nie sa dobrze odbierane przez spoleczenstwo moze z tego wzgledu ze panuje taki stereotyp,nieuczciwych komornikow przeciez tyle sie slyszy w tv o tym, ale odnoscie tej kancelari to myslesle ze osoby pracujace tam posiadaja wiedze i doswiadczenie w tym co robia
Dluznik 2016-01-11 17:39:05
Witam, bardzo miła obsługa telefoniczna, wysłuchają, doradzą. nie ma problemow ze splata zadluzenia.
spejson 2016-01-11 22:01:24
tak, zgadzam sie, obsluga super, chociaz jak są wulgaryzmy to szybko sprowadza mnie Pan na ziemie ten pan. mistrz, szacun dla niego, wykonuje kawal dobrej roboty
grono 2016-01-13 22:09:18
Kultura musi być, z tego co wiem to rzeczywiście firma stoi na wysokim poziomie. Niestety praca jako komornik nie jest marzeniem każdego, no ale zarobki koło 4000
były pracowcik 2016-01-24 14:00:32
Witam nie do końca sie zgodze z przedmówca ze zarobki pracownika biurowego to 4 tys. Pracowalam i jako osoba ukladajace korespondencje zarabialm ok 1800 zł, fakt praca malo wymgajaca. Minimum 4 tys to aplikanci i asesorzy co widac golym okiem jak panie aplikntki/asesorki obnosza sie z torebeczkami i innymi gadżeciakami za min 2 tys.
Rywer 2016-02-08 11:46:45
No ale widocznie osoba która robi coś więcej niż układanie korespondencji zarabia te dwa razy więcej co dla mnie @były pracowcik brzmi jednak dość logicznie
cezar 2016-02-13 09:35:44
Widzisz nie chodzi tu o to że ktoś dostał komornika za darmo tylko o metody działania...Podam prosty przykład...Przez 4 lata Kancelaria pana Malika pobierała z mojego wynagrodzenia kwotę 250-300 zł...razem daje to 12.000 PLN.
I co się okazała ? A no okazało się że pan komornik ściagnął ze mnie dług który wynosił 1100 PLN....Chcesz mi powiedzieć że pozostałem 11000 PLN to koszty kancelarii pana Malika ? Dlatego sprawa trafia do sądu Naczelnej Rady Komorniczej.
trybson 2016-02-16 18:43:18
panie kowalski - brednie godasz
Anna 2016-03-18 09:16:15
Bardzo prosze osoby oszukane przez tego Pana o kontakt natajla00@o2.pl
Mi z zadłużenia w Credit Agricole ok 4000 ogołocił konto z 27000 i niby wiszę mu jeszcze 3000!!!!
Chcę iść do Sądu lub telewizji bo zero kontaktu, mimo listu i próśb nie rozpisał mi skąd takie koszty. Nie odpuszcze mu choćbym miała walczyć latami.
Anna 2016-03-18 09:18:30
Możesz opisać czy udało Ci się z nim wygrac? Bo też chcę to zgłosić straciłam przez niego prawie 30 tysi
Mariusz 2016-03-28 00:24:42
Przez niespłacony kredyt w creditagricole miałem do czynienia z tym panem. Zażądał opłat które mu się nienalezały w sumie prawie 7 tys złotych. Zaskarżyłem te opłaty do sądu i wygrałem. Walczcie z nim sądem. Warto. Nie bądźcie bierni!!
1
beata 2016-04-02 13:02:42
mam ten sam problem zadluzenie spalcone w agrocole 19 tys. wplata do kacelari 27 tys i niby jeszcze 4 tys mu brakuje skandal ide do sadu!
1
pociek 2016-04-07 22:06:01
beata, tak naprawdę nie wiem czy człowiek nie robi sobie większego problemu angażując w to wszystko dodatkowych podmiotów. Wiadomo jaka jest ich skuteczność?
spejson 2016-04-12 18:44:33
Najpierw pasowałoby liznąć troche przepisów zanim zaczniecie pisać takie brednie... :)
redsu 2016-05-10 20:24:54
No właśnie @spejson nie wszystko jest tak jak to naprawdę widać w firmie, ale nie można im ująć tego, że pracownicy są zatrudnieni na zasadzie umowy o pracę
Dodek 2016-08-11 14:16:09
Kancelaria Komornicza mgr Mirosław Malik nie robi w ten sposób, daj spokój, wiadomo że może sa to pojedyńcze przypadki, bo tak już na świecie bywa, ale nie nagminne, zresztą, jak się ma długi, jak się nie płaciło, to co mogę Ci innego powiedzieć przecież
Zostaw swoją opinię o Kancelaria Komornicza mgr Mirosław Malik - Wołomin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Komornicza mgr Mirosław Malik