Joko Cosmetics s.j

Wołomin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 192 ocen.

Joko Cosmetics s.j
3 192 6 1

Opinie o Joko Cosmetics s.j

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Joko Cosmetics s.j

Zuza

Joko Cosmetics ma opinię dobrego pracodawcy!!

Olka

Czy obowiązkowe są dwunastki na firmie

Patrycja

@Blabla, z Twojego komentarza wynika, iż jesteś pracownikiem firmy Joko Cosmetics, napisz nam coś o kwestii warunków pracy w tej firmie? Zmiany są zawsze po 8 godzin, co z nadgodzinami? Pracodawca oferuję swoim pracownikom jakiegoś typu dodatki do płacy? Chętnie dowiemy się od Ciebie nowych informacji w tym temacie, zachęcam Cię do kolejnego wpisu

Blabla

Prawde mówiąc, nie wiem skąd tyle negatywnych opini. Najlepiej siedzieć na (usunięte przez administratora) i pachnieć. Albo od 8 do 15 w papierkach siedzieć i 3 tys przytulać. Albo na zasilkach zerowac ;) praca jakto praca manualna. Przychodzisz na 8 godzin robisz swoje i wychodzisz. Nie rozumiem w czym problem... nigdy nie mam problemu żeby iść na przerwę czy napić się wody. Normy sa wysokie żeby jak najwięcej zrobić, to logiczne. Kierowniczka czasem się wkurza, ale ma pod sobą kilkadziesiąt osób więc i tak nie jest z nią źle. Nigdy nie miałam z nią problemu. Stare pracownice wam dokuczaly albo Was wykorzystywały? No to chyba z wami coś jest nie tak że się dawalyscie ;) pensja na czas, nie mała jak na Wołomin. Jak komuś zależy na pracy to nie marudzi i tyle.

Patrycja

@kjlkjljlkjlk\ Na forum GoWork.pl kandydaci poszukują rzetelnych i wiarygodnych opinii. Rozwiń swoją wypowiedź, ponieważ do tej pory nie napisałeś o tej firmie nic konkretnego. Kandydatom zależy na konkretnych opiniach. @l. Trudno wyciągnąć jakieś wnioski, dotychczasowe opinie są bardzo ogólne i należy poczekać z ostateczną oceną firmy Joko Cosmetics.

Patrycja

@kjlkjljlkjlk\ @Anon Wasze wpisy są bardzo oszczędne i trudno z nich wywnioskować, co tak na prawdę sądzicie o tej firmie i czy opinie na jej temat są wiarygodne. Jeżeli Wasza opinia o firmie jest negatywna, napiszcie proszę dlaczego, najlepiej podając konkretny przykład z Waszej pracy. Forum GoWork.pl to forum opinii o pracodawcach, podstawowym kryterium jest jednak wiarygodność zawartych na forum wpisów. Kto z Was jest zadowlony z pracy w firmie Joko Cosmetics?

kjlkjljlkjlk\
@Patrycja 04.04.2018 09:31

"najlepiej podając konkretny przykład z Waszej pracy" chyba sobie żartujesz! A kto jest zadowolony to widać po mało "wiarygodnych" ale licznych wypowiedziach.

JA

Jak wygląda praca w UR jakie mogą być stawki???

Diamentowakrólowa

Można na przerwie uprawiać sex???? Jeżeli tak i tylko się leży i pachnie i jest 3000 zł podejmę pracę od 8 do 15

Cichy1222

Mam propozycje pracy w tym zakładzie faktycznie jest tak źle???

kjlkjljlkjlk\
@Cichy1222 19.03.2018 18:19

jak masz pracę to nie ryzykowałbym.

Piotr

Szkoda, że nie potraficie docenić pracy w dobrej firmie. Nikt na siłę nie trzyma, zmieńcie tylko czy będzie lepiej??

Anon

Kategorycznie nie polecam

cytrynka

Nie wiem czy ten wpis w czymś pomorze,ale mam nadzieję że tak; MOŻE PRZECZYTA GO KTOŚ WYŻEJ SIEDZĄCY NA STOŁKU I POMYŚLI ROZSĄDNIE!po przejęciu stanowiska kierowniczego na mokrej(dział) przez nową panią kierownik,jest OKROPNIE! ATMOSFERA PRZERAŻAJĄCA!DO PRACY IDZIE SIĘ JAK NA SKAZANIE!ciągłe nerwy,normy podwyższane,nie ma nawet kiedy zrobić siusiu,napić się wody,bo myśl,że nie zrobi się normy paraliżuje,bo wtedy trzeba będzie,albo zostać dłużej,albo przyjść za karę w sobotę a nawet i w niedzielę!!!tu nikogo nie obchodzi fakt że mamy rodziny i domy i własne życie, JESTEŚ NIEWOLNIKIEM I MASZ ROBIĆ JAK CI KARZĄ ! pani kierownik nie zna słowa dzień dobry,do widzenia,jak się koło niej przechodzi odwraca głowę,bo przecież jak robolowi można spojrzeć w oczy,nie mówiąc już o załatwieniu z nią czego kolwiek,dzień wolny?zapomnij!chyba że za anonsujesz go miesiąc wcześniej. wciąż nie zadowolona,naburmuszona,nie dostępna.KOSZMAR!!!ONA MUSI ODEJŚĆ,ALBO LUDZIE ZACZNĄ UCIEKAĆ I TYLE BĘDZIE Z NUKO(nowa nazwa,ale porażka)!

Pan Marek
@Ala 22.02.2018 12:20

Panie Prezesie B. ukrywający się pod nickiem Ala proszę sobie gęby mną nie wycierać. Poza Panem nikt o mnie tu nigdy nie wspominał. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

@@@@@@@

Praca jak praca nie kazdy daje rade jest strasznie ciezko.Ale coz gdzies pracowac trzeba.Nie zawsze chodzimy na przerwy zeby zrobic norme nie tak jak koledzy ktorzy wychodza kiedy chca i o ktorej im sie podoba.No coz krew pot i lzy.Taka prawda pecherze na rekach od zakrecania butelek nerwy nerwy.Coz mozna tylko sobie ulzyc piszac na forum ale to i tak nic nie zmieni.I tak nie uslyszy wolania o lepsze jutro i szacunek ktorego nie ma.A co do potu smierdzenia itp to tak jak spieszymy sie i zasuwamy na najwyzszych obrotach bo przeciez nie siedzimy to i pocimy sie i nie ukrywam ze nie raz na koniec zmiany jaka by nie byla pierwsza druga czy noc to czlowiek jest mokry od potu a to wcale nie pachnie nogi tez w tych gumowych butach.To ze ktos krzyczy to juz tyle czasu ze kazdy powinien sie przyzwyczaic juz do tego.A kazdy jest inny nie wszyscy jestesmy ostoja spokoju jeden czlowiek spokojny drugi musi sie wykrzyczec.

Nowa

Praca to porażka. Ciągła rotacja. Brakuje ciągle pracowników. Brudno i nie ma czasu nawet coś zjeść. Ucieka każdy kto tylko znajdzie coś innego. Żenujące warunki. Nie polecam

Nowy
@Nowa 12.02.2018 12:59

Witam Przerwa śniadaniowa trwa 30 min jest stołówka i wszystko co potrzeba na zjedzenie posiłku,a nawet nowe osoby co niektóre przeciągają czas trwania przerwy ,więc nie wiem z kąt to stwierdzenie że nie ma czasu na zjedzenie.Piszecie takie głupoty .Z obserwacji widzę że piszą tu osoby bardzo nieudolne ,które sobie nie radzą z wymogami firmy,a koczują bo pensja dobra i na czas .Ludzie jak wam nie pasi to po co na siłę tam tkwicie .Wszędzie są wymogi leprze gorsze ale są albo to bierzecie na klatę albo trzeba odejść.Czemu osoby pracowite tu nie piszą .....

Betii30

Ludzie... kawa herbata za darmo?? No to super praca po prostu haha A za ta kawę i herbatę Pani kierowniczka może wyrzywac się na pracownikach A jej synowa"brygadzistka" wschodząca gwiazda galerii Wołomin która w godzinach pracy robi zakupki no dama lizaca 4litery swojej teściowej A pracownicę muszą pracować bez słowa i czasem szklanki wody żeby tylko Kierowniczka nie wparowala na salę tam pracują kobiety które mają rodziny domy i muszą jakoś zarabiać dlatego nic nie mówią bo są straszne zwolnieniem!!! Od tylu lat ludzie tu piszą straszne rzeczy i nikt nic z tym nie zrobił Ale na każdego przychodzi czas:) będą gwiazdami w telewizji jak nie zaczną szanować swoich pracowników duża produkcja dużo ludzi duży rozgłos= wielka oglądalność

anonymous
@Betii30 21.02.2018 23:29

TO CO SIE TAM DZIEJE TO NIEWOLNICTWO BIAŁYCH LUDZI NASYLAC NA NICHWSZYSTKIE INSPEKCJE TA KOBIETA MUSI Z TAMTAT ODEJSC BO TO CO ONA WYPRAWIA JEST KARALNE

Uwaga

Robota jak robota. Idealnie to nie jest ale jakoś leci. Raz lepiej a raz gorzej. Ja proponuję nie wylewać tego bólu (usunięte przez administratora) tutaj bo później wielkie zdziwienie, że nikt nie chce tu przyjść do pracy.... To co czytam to jakieś osobiste utarczki, żale i pretensje a nie rzetelne opinie o firmie. Ludzie jak macie coś do siebie to sobie to ogarnijcie w pracy a nie na forum gdzie niby każdy jest anonimowy. Uwierzcie że po tych wpisach mniej więcej wiadomo kto jest z której zmiany itp. A z resztą biuro konkretnie trzepie internety więc oni wiedzą wszystko....

W XXX

Ten zakład coraz bardziej przypomina (usunięte przez administratora). Ludzie przychodzą już zestresowani - boją się co ich czeka i czy przypadkiem nie zdenerwują "Kierowniczki B", wszyscy w zakładzie wiedzą co się dzieje, a jednak sprawa mobbingu zamiatana jest pod dywan. Prezesi zadowoleni bo większe normy = więcej zysków, szkoda tylko że człowiek przestał się liczyć.

anonymous
@W XXX 13.02.2018 12:52

abc - proponuję zmienić pracę na myjnie samochodową ,,,ha ha tam masz dużo wody ,,

Mufinka

Poprostu horror. Byłam. Widziałam. Nie polecam. Aby więcej, i jeszcze i jeszcze więcej. To ni nie praca ... to jakiś kierat.

XxxBeta

Szkoda że właściciel firmy nie czyta tych opinii. Powodzenie firmy zależy od dobrego pracownika to podstawa a dobry pracownik to zadowolony i doceniony a nie traktowany jak maszyna .Może ktoś by się w końcu zainteresował organizacja pracy i tym jak się traktuje ludzi !!!to co tu przeczytałam to przerażające.

Wer
@XxxBeta 21.02.2018 16:36

Proponuję samej sprawdzić , jak dla mnie i koleżanek jest okej

××××××

Gdyby wszyscy klienci Joko Nuco jak zwal tak zwal wiedzieli jak sa robione wszystkie te kosmetyki w zyciu nie wzieli by ich do sklepow a klienci nigdy by ich nie kupili.Cala praca powinna byc sterylna a tu kobiety chore pracuja kichaja kaszla ale nikogo to nie obchodzi maja byc w pracy i koniec.Ludzie uciekaja albo wogole nie chca tu przyjsc do pracy.Brakuje wiec rak do pracy wiec co najlepiej wprowadzic przymusowe dwunastki.I nie ma ze nie mozesz musisz i koniec.Jak jestes chory na zwolnienie nie mozesz pojsc bo po premi.Zenada????

Konkrety

Na dzień dzisiejszy jak to wygląda Jaka umowa, na ile ? Jakie realne zarobki ? Ile zmian? Wolne weekendy ? Ilość przerw, ile trwają ?

konkretna
@Konkrety 19.01.2018 17:04

Umowa na okres próbny czyli miesiąc. Później na trzy miesiace albo rok. Realne zarobki no to różnie. Każdy bierze inaczej. Zależy czy łapiesz dwunastki, czy jesteś w soboty no i czy ogarniasz normy bo to premia większa... Zmiany są trzy. Zdarzają się niedziele pracujące ale to raczej dla chętnych którzy wyrabiają normy. Wolne soboty? Aktualnie to zapomnij, chyba że pójdziesz i poprosisz ale to tak ze dwie lub trzy wypadają, zależy od zmiany. Przerwa jest jedna 30 minut.

Piek

Witam chce tam zlozyc cv. Powiedzcie czy warto?

Judyt@
@Piek 11.01.2018 22:28

Nie nie warto, jeśli szanujesz siebie i niechesz dzień, dzień być mieszanym z błotem, to daj sobie spokòj..

anonim

Hmm jestem na etapie poszukiwania pracy i właśnie tam chciałam sproować. jednakto co tu przeczytałam najpierw mnie przestraszyło ale teraz zastanawiam się czy przypdkiem nie spróować sprawdzić czy to wszystko prawda. Przyecież istnieje coś takiego jak okres probny na ktorym się przekonam co tam się dzieje i czy jestem w stanie wytrzymać dluzej.

Lena
@anonim 03.10.2010 16:55

Wiesz co ja wytrzymałam tam dosłownie kilka dni kierowniczka wysoka krótkowłosa chodzi ubrana jak na dyskotekę mini pełen makijaż i tipsy na początku miła ale szybko to się zmieniło miła jest tylko na początku raz weszła na produkcję zaczęła się drżeć że jak nie skończymy pakować szminek to nas nie wypuści do domu kim ona jest ta cała firma opiera się na swoich pracownikach bez nich nic by nie było a nie szanują ich stare pracownicę obgadują nowe młodsze dziewczyny wiele moich koleżanek tam pracowało i tak jak ja szybko zrezygnowały bo nie mogły wytrzymać tam liczy się tylko norma trzeba się wyrabiać bo inaczej ma się za przeproszeniem przesrane jak przyszłam tam do pracy to wraz ze mną doszło około ośmiu dziewczyn z tego co wiem zostały chyba tylko dwie i co się dziwić ta firma to dno i wodorosty pójdziesz do toalety i od razu Wielki problem że nic nie robisz często miałam swoją przerwę 30 minutową a siedziałam na tyłku od 06:00 do 14:00 bo kierowniczka krzyczała że się nie wyrobimy no sorry bardzo ale mam prawo do własnej przerwy nie jestem robotem a brygadzistka szkoda gadać bardzo nie przyjemna kobieta

Igor

@anonymous Napisałem dużo mądrych uwag. Ludzi sami robią sobie piekło w pracy a później narzekają!!!

anonymous

Tak zgadzam się że za wszystko powinno być płacone ,nie podlega to żadnej dyskusji ,a sprzątanie jest naturalną rzeczą w każdej firmie dbanie o swoje stanowiska pracy ,i nikomu korona z głowy nie spadnie ,najlepiej jakby nowi pracownicy nic nie robili -praca zespołowa be ,sprzątanie be -to czy towar jest dobrze zrobiony -"a co tam,mimo tłumaczeń ja i tak będę robiła co chcę"tak podchodzicie do pracy a w domu każdy chyba dba o swoje mienie -to samo jest w pracy .To czemu jak tak wam źle siedzicie na siłę .?Proste pytanie -po pierwszym dniu widać czy się mi to podoba czy nie , a jeszcze jesteście przez starych pracowników zmuszani do wszystkiego -bo wychodzi na to że to wy ciężko pracujecie -a stara kadra siedzi i nic nie robi .To jest praca fizyczna i manualna .Jedno jest pewne nie dba się o pracowników produkcyjnych ,a to dzięki ich ciężkiej pracy się kręci .Większe poszanowanie mają panie od sprzątania .

zosia -kasia -basia

Praca jest bardzo ciężka ,manualna i fizyczna ,to fakt ,nowe osoby się skarżą na starych pracowników-a nich każda ta osoba tak szczerze zrobi rachunek sumienia ,jak sama podchodzi do pracy .Czy stary pracownik za to same wynagrodzenie zrobi robotę za siebie i nowa osobę nierealne -a to staży pracownicy bekają za wszystko.Nowe osoby podchodzą lajtowo -cytat ja p....czy ja to zrobię -zero odpowiedzialności że towar ma trafić do klienta dobrze wykonany .Muszą po 8 godz szybko wyjść sprzątanie zostawiają dla starej kadry ,oczywiście są osoby nowe które są pracowite ,które z chęcią podchodzą do wykonywanych obowiązków- i nie zadzierają nosa jak się im zwróci uwagę ze coś robią źle.A tak na marginesie ciągle narzekacie ,a nie słychać jak p.kierownik je..... te brygadzistki za to że coś nie zeszło ,która by tak chciała odpowiadać za tyle osób na zmianie ,przecież te dziewczyny dostają gorzej po uszach niż produkcja-ja osobiście i każda na pewno by nie chciała być mieszana z błotem jak one -bo na samo słuchanie to uszy puchną .A swoja droga ostatnio p.B szukała chętnych na brygadzistkę jak one mają tak dobrze to czemu żadna się nie zgłosiła .Też by sobie pokrzyczała.Życzyła bym sobie i innym przyjemniejszej pracy w z mniejszą presją i nowych pracowników co rzeczywiście przyjdą i uczciwie podejdą do pracy .Bo szefostwo ma duże wymagania nie mierzą sił na zamiary.Pozdrawiam wszystkich .

Nie jestem robotem
@zosia -kasia -basia 16.11.2017 15:48

Z tego co ja widzę to jednak stare pracownice wysługują się nowymi...podaj, przynieś, pozamiataj bo mnie szczotka parzy... A co do tego że kierowniczka drze się również na brygadzistki to prawda. Tylko czy to jest normalny sposób komunikacji??? Tak, muszą wyjść po 8 godzinach pracy bo tyle masz w niej być, a jak musisz zostać te 10-20 minut to nikt nigdzie tego nie odhacza a to są już nadgodziny za które nikt nie zapłaci. Co to ma być? Praca w czynie społecznym? Niektóre tak robią bo robią, jeszcze powinno im się podziękować, że raczyły do pracy przyjść i nikt im nic nie powie i nikt się do nich nie przyczepi ale jak ktoś się stara i normalnie podchodzi do obowiązków to jeszcze usłyszy że źle i za mało.

Wybitnie nie polecam!

Dziękuje Nuco za to że nie przedłużyli mi umowy, bo dzięki temu pracuje teraz w normalnej firmie, z normalnymi ludzmi za przyzwoite pieniądze na jedna zmiane gdzie szanuja mnie za moja prace, a nie z rozkapryszonymi laleczkami co wyżej (usunięte przez administratora) niż (usunięte przez administratora) mają a do tego plotuchami!

Nie polecam

Ta firma to jakaś kpina. Może hajs nie jest zły ale za jaką cene. Jak coś jest nie tak, albo za mało spakowane to nikogo nie interesuje dlaczego tylko trzeba na kogoś nawrzeszczeć. Nie raz osoby były zawracane z przerwy bo norma nie będzie spakowana...A to że ktoś musi do wc, zjeść albo chwile odpocząć? Pfff nie wyrabiasz się? Za wolno? Polecimy Ci po premii, nie przedłużymy umowy... Ciągła rotacja pracowników chyba o czymś świadczy. Od nowych oczekuje się, że prawie od razu będą robiły jak stare pracownice, jak roboty. Po miesiącu masz umieć i wiedzieć wszystko. Aż strach o coś pytać bo brygadzistka i kierowniczka traktują Cię jak debila i wcale się z tym nie kryją. Jak już ktoś wpadnie w rytm pracy to spoko dopóki nie podpadnie, wtedy to już są zachowania wręcz niedopuszczalne. Nie raz dziewczyny płaczą bo nie wytrzymują napięcia i poniżania. Cytuję "Chyba jesteś jakaś ułomna, mam ci pokazać jak to się robi? Jak nie umiesz pracować w grupie to będę ci dawać indywidualne zajęcia to zobaczymy"... Żal, dno i wodorosty. Wstyd

Róża

Jest tak jak wszyscy opisuja czlowiek pracuje bez przerwy sniadaniowej zeby norma byla zrobiona i zeby szanowna Pani B nie darla sie o wszystko.Nic jej nie pasuje owszem ma swoich pupili a to przewaznie chlopaki na kobietach wyzywa sie o byle co. Rowna ich z blotem a potem sie dziwi ze ludzie presji nie wytrzymuja.Jak tu wytrzymac skoro nacisk jest na ilosc nie na jakosc.Kobiety z roznych zmian same sobie robia krzywde poniewaz jedna zrobi taka normea druga chce byc lepsza i podlizac sie Pani B ze tej normy robi o wiele wiecej i co sie idzie do pracy to norma wieksza.Pytam sie po co za jaka cene zenada ta firma premie daja tylko po to zeby pozniej o byle glupote ja zabrac .To lepiej niech jej wogole nie daja.Pan dyrektor chodzi tylko z telefonem i zdjecia robi bo to zle to nie tak.Jak wychodzi z hali to wpada pani B i opierdala wszystkich.

Karolina

Jak już tutaj wspomniano przy produkcji w tym zakładzie liczy się ilość a nie jakość. Sam dział zapewnienia jakości pozostawia wiele do życzenia. Te wszystkie zadufane w sobie specjalistki maja naprawdę marną wiedzę z zakresu zarządzania jakością, a akurat nadrabianie pyskatą buzią i brakiem szacunku do ludzi też jest słabe. Wspominana Pani Kierownik ktora powinna być przykładem dla innych pracownikòw, jest wręcz calkowitym zaprzeczeniem zasad bhp w tej firmie. Jej ubiòr i zachowanie pokazuje jaki poziom reperezentuje ten zakład pracy .. A Prezes patrzy i nie widzi.. Cieszę się że już nie pracuje w tej firmie. Dla mnie ta cała produkcja to jak amatorskie kręcenie kosmetykòw w piwnicy. Nie polecam począwszy od produkcji po wyższe stanowiska.

Jan
@Karolina 03.11.2017 07:04

Karolina, to co piszesz to prawda. Nie polecam pracy. Brak szacunku. W tych czasach są lepsze oferty w Wołominie.

Zostaw opinię o Joko Cosmetics s.j - Wołomin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Joko Cosmetics s.j