logo Nestle Polska

Nestle Polska

Warszawa

Opinie o Nestle Polska

JeszczeNiestetyPracuje 2016-08-02 23:41
Miro,
Królowa musiala abdykowac ale wierny lizus pozostal, no i przy niedawnej roszadzie stanowisk wskoczy zapewne na jej miejsce. Przykro czytac, ze po tak dlugim stazu, rozstanie z nestle nie bylo gentelmenskie. Zgadzam sievz Twoja opinia, brak szacunku do czlowieka stal sie normą. Ale glowa do gory, w moim otoczeniu kilka osob z nestle odeszlo i zgodnie mowa, ze zycie po nestle istnieje, i do tego bez stresu o cyfre, z empatia , z poszanowaniem prywatnego czasu.
Zycie Ci powodzenia, a sobie przy okazji nowej pracy.
11
Iwonka 2016-08-04 10:19
Lizus pozostał, pytanie ja długo jeszcze . To chyba jednak on ma sporo za uszami. Do tego regionalni którzy powinni zostać dokładnie zweryfikowani. Totalna patologia. Nikt tak nie zamieszał w tej firmie jak Pani B i Pan J. Rozwalili cały zespół, szkoda.

11
Gosc 2016-08-11 13:32
A moje osobiste z doświadczenia wrażenia, ze rekrutacja jest fikcja dla robienia statystyk i projektów przez dziewczynki z HR. Wydaje sie podczas rozmowy ze stanowisko i tak jest już zajęte, a narażają na koszty. Szkoda bo mam-miałem dobre zdanie na temat firmy
2
myrainbow 2016-08-16 16:07
A czy kojarzycie ile można zarobić na praktykach letnich albo na programie menadżerskim? Zastanawiam się właśnie czy warto aplikować... ;)
myrainbow 2016-08-16 16:19
wiem, wiem, że praktyki wakacyjne przespałam :( właśnie dlatego chcę zaplanować sobie rekrutowanie na kolejną edycję ale nie wiem ile można tu zarobić. A za 2 lata chciałabym aplikować na PROM czyli ten program menedżerski.
Alehandro 2016-09-08 16:11
Jaka jest podstawa dla przedstawiciela ?
7
grab 2016-09-23 17:24
Dobra firma, warto startować. Nie ma żadnej obłudy wśród dyrektorów sprzedaży i marketingu, zero mobbingu, po prostu czysty relaks, a nie robota. Wszystko poukładane ja drut w kieszeni.
Ana 2016-09-23 22:41
Podstawa 2000 żal
1
Justys 2016-10-20 23:22
A jak sie dostac do ludzi ktorzy pomogą mi w fundacji uzyskac Modulen dla chorego dziecka? Pomozcie.
M 2016-11-01 22:05
To co sie dzieje teraz w dziale sprzedaży to tragedia ! Zero jakiejkolwiek motywacji, masa odejść najlepszych ludzi. Ale to sie pewnie nie zmieni zanim nie pogonią pseudo zarządcy - J.S. miernego, zadufanego w sobie i nie majacego zadnego kontaktu i szacunku w zespole
19
Kazimierz 2016-11-22 16:45
Opowiem jak wygląda praca w gastro.
Kiedyś pracowali tam ludzie na etatach w Nestle. Jesienią 2015 w większości ich zwolniono. Następcom zaproponowano własną działalność. Warunki - faktura na 6500 netto na wszystko miesięcznie.
Trzeba sobie opłacić ZUS, podatek, księgową, telefon, samochód - wszystko.
Policzmy - ZUS z księgową to ponad 1300 zł. Podatek 19%. Samochód - przebiegi miesięczne rzędu 3000 km. Telefon - to akurat grosze.
W sumie po odliczeniu kosztów zostaje około 2500 zł "na rękę". Chyba, że masz lpg w aucie i nie liczysz amortyzacji, wtedy więcej.
Premia - do 2000 netto, ale mało kto ją ogląda. Jest uzależniona od szeregu czynników składowych, Nestle tak je kalkuluje, by nie zapłacić za dużo.
No i najlepsze - kara umowna do 500 zł w umowie o współpracy, którą podpisujesz. Czyli jak podpadniesz, to podstawa nie jest 6500, ale 6000 netto.
Brak chorobowego, urlopu. To mnie dziwi, bo kiedyś już współpracowałem z dużą korporacją na wdg i miałem w kontrakcie 16 dni płatnego urlopu.
Praca - po kilkanaście godzin dziennie. Szef sam powiedział, że: "w przypadku działalności liczy się efekt".
Oceńcie sami, czy warto.
9
qwerty 2017-02-20 19:32
jakie warunki ( wynagrodzenie, bonusy, auto) oferują Kierownikowi w Nestle Professional?
2
Weronika 2017-03-01 11:18
Widzieliście już wywiad z Nestle Polska? Możecie go znaleźć pod poniższym linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,35251,wywiad-beata-burlinska-marczuk Kierownik Działu Szkoleń, Rozwoju i Rekrutacji, HR Biznes Partner opowiada w nim m.in. o tym, jak najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej. Korzystaliście z tych rad?
Robol 2017-03-11 21:38
Szukasz pracy i wpadła Ci oferta pracy do Nestlé jako ph?
Wynagrodzenie stojące w miejscu na początku 3 tys brutto potem "aż" 3500 brutto z marną szansą na podwyżki. Tu nie ma czegoś takiego jak podwyżka inflacyjna i pracuj parę lat za wynagrodzenie jak na kasie w Kauflandzie 3400 brutto po podwyżkach. Szefostwo bez kierunkowego wykształcenia trzymające się dzięki układom i układzikom, myśląca tylko o sobie. Atmosfera w pracy jest tragiczna i dużo osób pracujących po parę lat szuka innej pracy. Wymagania i targety są ciągle podkręcane poza granice możliwości. Ciągłe pretensje od kierowników i straszenie zwolnieniem nie wpływa motywająco. Duże różnice płacowe między pracownikami wg starych podziałów również. Robiąc to samo różnica ponad 1 tys na rękę jest również demotywujące. Kiedyś to był dobry pracodawca a teraz oferuje tyle co pracownikom marketów. Nie polecam
8
Weronika 2017-03-14 11:41
@Robol dlaczego uważasz, że atmosfera jest tragiczna? Co takiego się dzieje?
JeszczeNiestetyPracuje 2017-03-14 15:01
Robol,
Zgadzam sie z Twoją opinią w całej rozciągłości.
W aktualnych czasach pocieszający jest fakt, że po Panu B., który latami demotywował zespół, pozostało tylko marne wspomnienie. Ale mam do was nieśmiałych "nestlowców" pytanie, po 1 ile nas tu jest, po 2 jak wam idą priorytety słonych/słodkich? No i czy ktoś coś słyszał, bo chodząloby słuchy , że do konferencji będzie nas mniej i wróci po staremu podział asortymentu. "Pozdrawiam" przy okazji nowego dyrektora, który od momentu objęcia stanowiska ukrywa sie dla planktonu (PH). I to jest właśnie brak szacunku dla ludzi z pola, a wystarczył by zwykły e-mail ze zwykłym "dzień dobry". No ale najtrudniejsze zwroty najtrudniej przychodzą. Dla tych co juz pod nosem komentują czytając ten wpis, wiem gdzie pracuje.. w korporacji.
16
były pracownik 2017-03-21 18:47
Weronika, zatrudnij się w Nestle to sama zobaczysz atmosferę, po co zadawać głupie pytania?
3
Weronika 2017-03-22 10:05
@były pracownik, może to być cenna informacja dla przyszłych kandydatów. A Ty jakie masz doświadczenia z Nestle Polska?
NICOLE 2017-03-24 13:03
Weroniko, praca na zlecenie koncernu wymaga od Ciebie więcej finezji w zadawaniu pytań, postaraj się bardziej. Na razie sprawiasz wrażenie słabego pracownika Działu HR w Nestle, zresztą tak jak większość tam pracujących. Nie orientują co się dzieje w firmie, jakie są nastroje , potrzeby itp. Później się dziwią że pracownicy odchodzą, zaczyna się ciąganie po sądach, obrabianie tyłka byłym pracownikom i tego typu akcje. Poziom zarządzania personelem jest już tak niski że trudno go jeszcze obniżyć. Myślę że nic nie jest już w stanie poprawić opinii o tej firmie. Czas na zmiany wewnątrz, Pani Szefowa HR powinna w pilnym tempie przemyśleć swoje postępowanie, przestać łazić bez celu po korytarzu, plotkować i spiskować przeciwko wszystkim, zająć się ważnymi rzeczami. A najważniejszą z nich jest - ZACZĄĆ ROZMAWIAĆ Z LUDZMI.

Tak więc WERONIKĄ, przekaż tam komu trzeba , będzie może premia :)

9
Weronika 2017-03-27 11:14
@NICOLE, nie współpracuję z Nestle Polska. Jestem redaktorem GoWork.pl Chętnie poznaję Waszą opinię na temat pracy w firmie. Więcej o moim zadaniu dowiesz się najeżdżając myszką w ikonkę mikrofonu przy moim nicku.
1
Pracuje 2017-04-08 21:21
Widać na razie jeszcze nic nie zmieniają, chyba że na konferencji coś powiedzą że wracamy do starych podziałów, chyba że czekają jak nas z gerber połączą. Może w końcu też wyrównają różnice w wynagrodzeniach i uposażeniu co było poruszane na rozmowach w związku z bardzo złymi ocenami satysfakcji pracowników. Szwajcaria łyknęła, że pytań nie zrozumieliśmy i jest cudownie w firmie i ludzie są zadowoleni? Debili z nas robią. Jak czystek z kolesiostwem nie zrobią to w tej firmie nic się nie zmieni. Czystki należy zrobić od góry.
8
wycmokana 2017-05-08 00:10
J.S. zwany LIZUSEM wywalony !!! brawa dla Nestle !!!! będzie pracował do końca czerwca ,mam nadzieję, że odetną go od wszystkiego co jeszcze się jeszcze rusza, pora na jego kolesi z ochronki i będzie porządek. Jak przybijecie 100 piątek stawiam wszystkim :) Od lipca sprzedaję 2x więcej :) przepraszam od jutra !
12
Weronika 2017-05-08 09:19
@Pracuje w swoim komentarzu poruszasz między innymi kwestię wyrównania różnic w wynagrodzeniu. Jak w takim razie sytuacja przedstawia się obecnie?
Dla zainteresowanych Nestle przenosi produkcję batonów Blue Riband z Wielkiej Brytanii do Polski. Więcej informacji znajdziecie pod linkiem: https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/nestle-przenosi-produkcje-z-wielkiej-brytanii-do-p,39582
1
były pracownik 2017-05-17 09:09
"Nosił wilk razy kilka i .........ponieśli "Małego Rycerza". Chyba rok za późno.
4
Jana 2017-05-17 18:25
Firma kiepska kiedys Nestle Winiary to bylo cos a teraz kumoterstwo na stanowiskach kierowniczych a ci kierownicy to matoly co na niczym sie nie znaja jezdza obiecuja klintom rozne cuda a pozniej to spada na przedstawiciela nie polecam nikomu szukania tu pracy mozna sie wykonczyc psychicznie
6
wycmokana 2017-05-17 23:30
Były pracowniku, tylko do połowy się z Tobą zgadzam, jest mały to fakt, ale jaki on Ci Rycerz ?
5
Siwy 2017-05-18 00:19
Jana, ja chciałbym pracować w Nestle, nie narzekaj , macie fajną robotę. Ja pracuję w waszym zewnętrznym dziale sprzedaży Orangeblue BPO tu dopiero możesz dostać pier.....lca. Na kierowników niewielu się skarży, mój jest spoko, u nas matoły są wyżej pierwszy to gostek, nazywany Samozwańcem J.K drugi jego Słup - R.S. U nas nawet pisać nie wolno bo zaraz te matoły temu biednemu Administratorowi problemy robią, kazali właśnie usunąć mój ostatni wpis.
3
Jana 2017-05-18 17:40
Mysle ze nowy dyrektor zrobi porzadki z matolami byly ankiety anonimowea na drugi dzien wszyscy wszystko wiedzieli i zaczela sie akcja a niezadowolenie pracownikow wytlumaczyli ,ze zle pracownicy zrozumieli no tak pracownicy to debile
8
Bolek 2017-05-18 19:26
Nowy dyrektor powinien sie bardzo przygladac kolesiom z zachodnio-poludniowej Polski dawnym przydupasom wyrzuconego dyrektora
13
Gosciu 2017-05-27 13:16
Powinien być wątek dla każdego zakładu oddzielny. Jako pracownik oddziału w Rzeszowie jestem blisko załamania nerwowego. Klęska i porażka. Ale z tego co słyszałem w innych oddziałach szanuje się pracownika i zarobki są dużo lepsze
3
Weronika 2017-06-02 08:45
Wiedzieliście, że Nestle zatrudniło w Nowej Wsi Wrocławskiej 350 osób? Więcej informacji możecie znaleźć pod poniższym linkiem:
http://www.pulshr.pl/zarzadzanie/nestle-zatrudnilo-w-nowej-wsi-wroclawskiej-350-osob,44264.html
???!!!€€)( 2017-06-08 15:03
Rozmowa kwalifikacyjna też daje wiele do myślenia nt. relacji między pracownikami.Dziękuje za opinie nt. w/w firmy. Pozdrawiam
6
James KOTT 2017-06-11 08:25
Jacek, jak prawdziwy rycerz, herbu " Zakuty Łeb " dumał,dumał i czekał aż sprawy rozwiążą się same....przechadzając się po biurze strojny jak paw, roztaczając swe wdzięki, racząc kulturą i żąglując elegancją ....... sprawy się wkońcu rozwiązały ale chyba nie tak jak chciał...

12
Pracownik 2017-06-14 08:45
Oj widze że nie przepadaliście za panem Jackiem...
5
Olaf 2017-06-25 23:33
Nestle Polska ma bardzo długą listę ofert pracy . Czy może ktoś wie czym to jest spowodowane? Czyżby jakieś nowe oddziały a może nowa strategia firmy i teraz potrzebują tak dużo ludzi? Jak się teraz pracuje w firmie czy jest spokojnie czy ciagle nerwowo?
Pułapka średniego rozwoju 2017-06-30 09:00
Ktoś mógłby napisać ile wizyt dziennie musi wykonać pehowiec w nestle?
Bolek 2017-07-07 09:17
Fala odejść i zwolnień uwalnia miejsca przy biurkach.....szkoda czasu poszukaj pracodawcy, który będzie cię szanował.
8
były 2017-07-09 22:19
Coś dawno Weronika nie zadawała swoich idiotycznych pytań! Czyżby właściciel portalu doszedł do słusznych wniosków?
3
Maaxxx 2017-07-10 16:08
skad tyle ogłoszeń do Nestel?
co się dzieje?
jakie są warunki pracy i płacy Przedstawiciela Handlowego?
PHNES 2017-07-13 20:24
W Food'zie, na dzień dzisiejszy bez limitu. 8h pracy włącznie z dojazdem i powrotem. Chyba, że chcesz więcej to możesz. Natomiast ilość dziennych wizyt rozpisanych przez firmę od trasówek oscyluje pomiędzy 7 a 16 więc trudno tu mówić o jakiejkolwiek systematyczności odwiedzin.
Nowy 2017-07-18 09:22
Jakie pieniądze firma daje zarobić PH? Jakie benefity i korzyści? Chce aplikować ale nie wiem czy dają więcej niż firma w której pracuje? Da się tu pracować i zarabiać?
1
Arivederci 2017-07-29 15:15
Nowy dyrektor a wszystko zostało po staremu. Nic się nie zmieniło. Poziom satysfakcji pracowników terenowych jest bliski zero. Dalej wymagania z czapy za pieniądze jak z przed paru lat. Obudzicie się jak ludzie z doświadczeniem odejdą. Nawet zielona konkurencja na sam początek przez firmę zew oferuje min 4 brutto. Dziękuję bardzo i zaczynam szukać czego innego. A ogłoszeń przybywa i przybywa...
9
Franek 2017-07-31 15:22
Wszystkim odradzam prace w tej firmie uklady ,ukladziki niech ktos by sie wzial w koncu za oddzial Wroclaw i Zielona Gore tu jest najgorzej ludzi traktuje sie jak przyslowiowe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a za swoja nieudolnosc ogrywaja sie na pracownikach choc dupolizom jest dobrze
11
Ten sam 2017-07-31 16:32
Ostatni moj wpis to chodzi o kierownika Mariusza
9
Ten sam 2017-07-31 16:47
Kierowniczek Mariusz z Wroclawia taki niby krysztalowy a kopiuje raporty mie wchodzac nawet do sklepu on wie w jakich miejscowosciach to robil ludzie w sklepach na oczy go nie widzieli ale raportu sa !!!!!!!!!!! Reszte grzeszkow kierowniczka wkrotce
7
Uulubieniec 2017-08-01 05:54
U nas też tak robi niby był na kontroli a nie był też kopiować raport bo ma tych swoich pupili i donosi cieli co nic nie robią a mają wyniki
8
Honorowy 2017-08-01 05:59
Jak mu ktoś w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazi to ma z nim dobrze
9
Franek 2017-08-01 21:04
Brawo nareszcie ktoś pisze to o czym wszyscy wiedza
7
Weronika 2017-08-08 11:10
Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach w firmie oraz jakim pracodawcą jest Nestle Polska, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam o obowiązującym regulaminie portalu.
Składam wypowiedzenie. 2017-08-10 13:38
Atmosfera w sprzedaży bardzo zła a dodatkowo komunikaty o nadchodzącej restrukturyzacji i połączeniu z działem Nutrition nie wpływają motywująco.Czasy kiedy Nestle była firmą o najwyższych standardach odeszły wraz z wymianą kadr ....
Projekty z którymi przyszli Szymon Kowal i jego przyboczny Wódz Płaski Łeb doprowadziły do największego kryzysu w historii spółki w Polsce do czego się przyczyniła polityka matriarchalna uprawiana przez nieudolny HR i nieroztropna Dyrektor Be-ŁATA , która forowała latami Jo.ANNE.....
Nowi działacze robią co mogą ......czyli niewiele.
NIe mam już siły wiec odchodzę po urlopie.
3
Zostaw swoją opinię o Nestle Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nestle Polska