brak logo

Nestle Polska

Warszawa

Opinie o Nestle Polska

era 2015-01-20 18:00:54
A co u detek slychac..jak przygotowania do zmian.
lutek 2015-02-06 16:10:38
Ciekawe czy wywalą tą całą pseudomanagerską kadrę zarządzającą czyli
ludzi bez jakichkolwiek umiejętności?
1
były corposzczur 2015-02-07 15:24:47
Warunki finansowe są żenujące. Bardzo duuuuuza dysproporcja miedzy szczeblem średnian a wysokim, w ogóle bez porównania..... A w zakładach produkcyjnych ...... najniższa krajowa. Co do produktów, poczytajcie etykiety, wszytko będzie jasne.
Nestle kam 2015-02-08 09:36:19
Siemanko obecnie jest oferta na pracuj.pl
Kierownik ds kluczowych klientow (KAM)

Ile mozna powiedziec bez doswwiadczenia w fmcg z kilkuletnim doswiadczeniem w sprzedazy?
5
ja 2015-02-14 20:38:54
No to ja nie wiem jak wam placa ja pracuje juz prawie 5 lat jakodostawca i miesiac w miesiac mam ponad 4tys wiec czemu nie nazekam dodam ze nie pracuje w wawie i nie mam jakich kolwiek profituw czy lepszych rund wiec nie pierdo....e tylko pracujcie zwolnia to zwolnia nie mamy wplywu (zawsze mozna jechac na szparagi do niemiec
1
zibi 2015-02-14 20:44:33
To dobrze ze tyle zarabiasz zacznij odkladac na czsy jak was eden wciagnie ....
Jaruzelski 2015-02-19 13:58:43
Samochód służbowy jak jesteś w pracy . Chyba nikt tu nie myślał inaczej . I nie poszukują obecnie tylko w kółko .
3
ja 2015-02-19 19:20:20
Nie prawda auto masz do dyspozycji 24 na dobe sa limity kilometrow ale to z czasem nauczysz sie obejsc za auto potracaja ci ale jakies grosze ale przeciez jak masz swoje to tez musisz robic przeglad naprawy czy oc. a potrzebuja w kolko dlatego ze ludzie lapia sie wszystkiego byle tylko cos robic a do pracy przedstawiciela czy handlowca trzeba sie urodzic chyba nie mysli ktos inaczej po trzech miesiacach znajduja cos innego i odchodza bo po prostu nie daja sobie rady a przeciez rynek jast juz obeznany z woda i nie jest to jakas nowosc ale jezeli wytrzymasz pierwsze miesiace i bedziesz mnial szczescia to latwo awansowac znam kilku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co tylko gadali a nic nie zrobili i teraz jezdza astra czy insygnia a to zwykle nieroby ( moze jak bedzie polaczenie to pozbedziemy sie frajerow na ktorych trzeba pracowac heh to tyle zycze jutro milej pracy i dobrego nasycenia na rundach w prd
Neron 2015-02-23 19:31:58
Cześć, widzę, ze Nestle szuka Młodszego Doradcy ds żywienia w Lecznictwie Zamkniętym. Dla mnie to kompletne zaskoczenie, bo Nestle wchodzi w nowy temat. Konkurencja już znana i okopana (Baxter, Fresenius czy Nutricia). Czy ktoś może się wypowiedziećw tej materii ( warunki finansowe, zapatrywanie na przyszłość, atmosfera pracy, klasa produktów)?
7
Kolega 2015-02-24 17:00:49
Witam interesuje mnie stanowisko kierowcy kat. C we Wrocławiu jak się tam sprawy mają. Jak wygląda dzień w pracy załadunek dostarczanie ile tych punktów i czy koniecznie trzeba sprzedawać te ich produkty? Ile godzin jaka umowa jakie wynagrodzenie ?
4
petfood 2015-03-13 21:41:53
Witam,czy w związku z otwarciem nowej fabryki puriny nestle planuje zatrudnić handlowców aby wzmocnić swoją pozycję na sklepach? Tylko ciekawe czy przez outsourcing czy bezpośrednio. Jeśli bezpośrednio to na pewno wielu doświadczonych i obytych w temacie marsjanów zarabiających nomen omen psie pieniądze w zewnętrznej firmie służyłoby własnym doświadczeniem.
stokrotka1204 2015-04-28 15:35:04
hej :) są tu może jacys aktualni pracownicy centrali w warszawie? mam szanse na praktyki letnie w dziale zakupów, chciałabym zasiegnac jakiejsc opinii o warunkach finansowych, socjalu itp, z góry dziekuje i pozdrawiam:)
3
edenowiec 2015-05-01 02:13:28
Zarobki mamy podobne to też zależy od oddziału kto nim zarządza, premie świąteczne są i to nawet przyzwoite a co do połączenia kierowcy nie muszą się obawiać bo praca dla nich będzie, pensja wypłacana zawsze do 10 i nadgodziny, wiadomo praca nie jest lekka, teraz tylko czekamy na połączenie.
2
eden 2015-05-07 19:50:11
Nadgodziny?? W ednie za takie cos nikt nie placi..
edenowiec 2015-05-08 18:29:53
Oczywiście że płaca co kwartał i to ładnie wychodzi. Nie wiem w jakim oddziale pracujesz że nie masz nadgodzin.
zlota 2015-05-10 19:00:14
Hej mogl by mi ktos powiedziec o pracy w nestle w nowej wsi wroclawskiej?jak sie tam pracuje?jakie zarobki ma operator produkcji? i jak jest z premiami?
3
ja 2015-05-13 18:33:14
To co 1 lipiec polaczenie pewnie trzeba rozgladac sie za robota eh
1
opc 2015-05-19 14:42:51
praca jest po 12 godzin czy po 8
za dojazd ile placimy??
edek z edenu 2015-05-21 22:10:30
no tak panowie w darze macie lepiej niż u nas, eden tragedia sanitki sprzedaż i ciagle cisna zenua
Justi 2015-05-27 09:59:34
Hey,słuchajcie dzisiaj jest u nas spotkanie rekrutacyjne odnośnie pracy w Purina. Chciałabym się dowiedzieć jakie zarobki ma operator na produkcji? Czy jest organizowany jakiś dojazd,czy trzeba mieć własne auto?
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
Grzesiu 2015-09-20 13:18:32
Witam, jestem zainteresowany pracą, jakie są tutaj zakres zarobków i premi, pozdrawiam
s1_30 2015-09-20 21:08:03
praca w nestle wykorzystają cię i kopną w tyłek tak działa ta korporacja i w dodatku postarają się wykręcić cię na kasę żeby ci nie wypłacić prowizji tak działaja
2
Janusz 2015-10-16 10:40:11
A ile można zarobić na wdg w gastronomii (Nestle Profesional) ?
ktos tam 2015-11-14 20:17:06
(usunięte przez administratora)Pracuje tam juz 10 lat i zawsze powyzej4 tys netto zarabiam Jak ktos chce to moze i duzo wiecej zarobic Widocznie sie nie nadawales do kontaktow z klientami tzn ludzmi
martin2016 2016-01-11 17:40:43
WITAM
JEST JAKIŚ TRANSPORT Z MYSZKOWA DO RZENISZOWA?
A MOŻE PRACUJE KTOŚ Z MYSZKOWA W ZAKŁADZIE W RZENISZOWIE?
BYŁBYM WDZIĘCZNY ZA INFORMACJE
j@ 2016-01-24 01:39:22
Ocenę pracy w Nestle można ująć w kilku zdaniach :
1.rozwój pracownika , waga rozmów kwalifikacyjnych , kalibracji fikcja , niepotrzebna strata czasu
2.pracownik nie jest ważny - to trybik w maszynie niezależnie od stażu pracy i zajmowanego stanowiska
3.trzeba być odpornych na stres i pamiętać o własnej wartości
4.wokół jest mnóstwo bardzo fajnych osób niestety mocno zdemotywowanych i bardzo aktywnie poszukujących nowych doświadczeń na runku pracy
5.Na pewno hasło będące wizytówką firmy że jej największą wartością są ludzie ,jest już dawno nie aktualne

szkoda, ale próbujcie
powodzenia:)
11
robert 2016-01-28 18:25:53
witam czy może się ktoś wypowiedzieć na temat pracy ph na działalności gosp w Nestle kanał horeca? jakie warunki finansowe, jak praca ogólnie?
dddddylin 2016-02-01 19:17:38
hej

jakie auto ma ph ds horeca? jakie godziny pracy?

pozdrawiam
jurgen 2016-02-11 12:51:38
detal w Nestle to wszystkie maleńkie sklepiki czy już almy etc ?
jurgen 2016-02-11 13:18:45
ok a orientujesz się ile to jest wizyt dziennie ?
Janusz 2016-02-11 14:14:35
Taki jaki sobie kupisz. Auto własne i wdg.
jony 2016-02-11 19:49:59
Ile wizyt dziennie w detalu
Denis 2016-02-24 15:51:30
Witam,

Mam kilka pytań co do stanowiska pH- zarówno normalnego jak i horeca.
- opieka medyczna, czy jest i na jakich warunkach?
- multisport ?
- możliwość zakupu produktów firmy z rabatem?
- dowinansowanie do szkoły wyższej, kursów językowych itp?
- na jakich urządzeniach raportują pH? Czy sa to tablety czy jakiś stary system na ipakach
- samochody? Jakie? Jak działa polityka floty i ile km za free można zrobić prywatnie?
- w jakich godzinach sie pracuje? Czy jest to z góry ustalone czy kazdy pH sam ustala to pod siebie ?

Z góry dziękuje za odp..
Pozdrawiam
9
mysza 2016-02-24 16:45:45
Witam. Czy jest możliwość dostania się na tą samą brygadę. Dojeżdżam z kimś do autobusu i nie mam innej opcji dojazdu. Kiedy trzeba zgłosić że jest taka sytuacja od razu na rozmowie czy na szkoleniach?
lobaso 2016-03-16 19:54:51
Dzisiaj widziałem oklejoną skode roomster. Nie wiem czy to ma znaczenie ale akurat tematem przewodnim była Princessa ;) Jeśloi chodzi o wykorzystanie auta to z racji tego ze jest to wielka korporacja na pewno są jasne zasady, limity i ograniczenia co do użytkowania.
mahriano 2016-04-07 13:53:07
jak można isc praciowac do firmy która produkuje cos z niczego np. czekolada to olej w roznej postaci z utwardzaczami kaszki dla dzieci to przecież czysta chemia trzeba się po prostu zastanowić po co firma nestle wykupuje wszystkie firmy które się da ludzie opamiętajcie się
vh90 2016-06-15 22:00:45
mam kilka pytan odnosnie pracy na stanowisku przedstawiciela medycznego w zywieniu onko/neonatologii - jaka liczba wizyt, opinia lekarzy o produktach, jak wyglada korzystanie z auta w celach prywatnych? osoby obeznane w temacie prosilbym o udzielenie info. pzdr :)
żenada 2016-06-24 21:07:26
Bardzo niskie płace - mowa tu o biurze w Warszawie przy Domaniewskiej.
Najgorszy jest dział marketingu i osoba, która stoi na jego czele o rosyjskim imieniu rozpoczynającym się od litry T. Wprowadza do działu atmosferę terroru i zastraszania. Ludzie lądują przez nią w psychiatryku. Wszyscy w miarę możliwości uciekają jak tylko mogą.
Miro 2016-06-30 11:32:20
Po wielu latach pracy dla tej firmy, stwierdzam jedno. Nie było warto. Brak szacunku do ludzi, rozstanie po 15 latach w najgorszy mozliwy sposob. Brak szacunku do ludzi na porzadku dziennym. Dzial handlowy zarzadzany prze psychicznie chorą kobietę i jej lizusa. Wzajemne oszukiwanie, okłamywanie , krzyki i obrażanie to standard w Dziale Handlowym. Brak jakichkolwiek standardów wspołpracy miedzy ludzmi. A do tego jeden wielki chaos w zarzadzaniu spowodowany przez osoby na stanowiskach dyrektorskich. Oczywiscie dla nowych pracowników nie ma to zadnego znaczenia, docenią to po wielu latach, co to znaczy szacunek do ludzi. Oczywiscie Pani z HR udzieli kilku słodkich wywiadów , opowiedza o projektach wsparcia młodych ludzi, a na koniec i tak zrobia cos zupelnie innego.
8
JeszczeNiestetyPracuje 2016-08-02 23:41:09
Miro,
Królowa musiala abdykowac ale wierny lizus pozostal, no i przy niedawnej roszadzie stanowisk wskoczy zapewne na jej miejsce. Przykro czytac, ze po tak dlugim stazu, rozstanie z nestle nie bylo gentelmenskie. Zgadzam sievz Twoja opinia, brak szacunku do czlowieka stal sie normą. Ale glowa do gory, w moim otoczeniu kilka osob z nestle odeszlo i zgodnie mowa, ze zycie po nestle istnieje, i do tego bez stresu o cyfre, z empatia , z poszanowaniem prywatnego czasu.
Zycie Ci powodzenia, a sobie przy okazji nowej pracy.
4
Iwonka 2016-08-04 10:19:35
Lizus pozostał, pytanie ja długo jeszcze . To chyba jednak on ma sporo za uszami. Do tego regionalni którzy powinni zostać dokładnie zweryfikowani. Totalna patologia. Nikt tak nie zamieszał w tej firmie jak Pani B i Pan J. Rozwalili cały zespół, szkoda.

4
Gosc 2016-08-11 13:32:47
A moje osobiste z doświadczenia wrażenia, ze rekrutacja jest fikcja dla robienia statystyk i projektów przez dziewczynki z HR. Wydaje sie podczas rozmowy ze stanowisko i tak jest już zajęte, a narażają na koszty. Szkoda bo mam-miałem dobre zdanie na temat firmy
myrainbow 2016-08-16 16:07:19
A czy kojarzycie ile można zarobić na praktykach letnich albo na programie menadżerskim? Zastanawiam się właśnie czy warto aplikować... ;)
myrainbow 2016-08-16 16:19:07
wiem, wiem, że praktyki wakacyjne przespałam :( właśnie dlatego chcę zaplanować sobie rekrutowanie na kolejną edycję ale nie wiem ile można tu zarobić. A za 2 lata chciałabym aplikować na PROM czyli ten program menedżerski.
Alehandro 2016-09-08 16:11:51
Jaka jest podstawa dla przedstawiciela ?
grab 2016-09-23 17:24:45
Dobra firma, warto startować. Nie ma żadnej obłudy wśród dyrektorów sprzedaży i marketingu, zero mobbingu, po prostu czysty relaks, a nie robota. Wszystko poukładane ja drut w kieszeni.
Ana 2016-09-23 22:41:13
Podstawa 2000 żal
Justys 2016-10-20 23:22:48
A jak sie dostac do ludzi ktorzy pomogą mi w fundacji uzyskac Modulen dla chorego dziecka? Pomozcie.
M 2016-11-01 22:05:34
To co sie dzieje teraz w dziale sprzedaży to tragedia ! Zero jakiejkolwiek motywacji, masa odejść najlepszych ludzi. Ale to sie pewnie nie zmieni zanim nie pogonią pseudo zarządcy - J.S. miernego, zadufanego w sobie i nie majacego zadnego kontaktu i szacunku w zespole
9
Kazimierz 2016-11-22 16:45:48
Opowiem jak wygląda praca w gastro.
Kiedyś pracowali tam ludzie na etatach w Nestle. Jesienią 2015 w większości ich zwolniono. Następcom zaproponowano własną działalność. Warunki - faktura na 6500 netto na wszystko miesięcznie.
Trzeba sobie opłacić ZUS, podatek, księgową, telefon, samochód - wszystko.
Policzmy - ZUS z księgową to ponad 1300 zł. Podatek 19%. Samochód - przebiegi miesięczne rzędu 3000 km. Telefon - to akurat grosze.
W sumie po odliczeniu kosztów zostaje około 2500 zł "na rękę". Chyba, że masz lpg w aucie i nie liczysz amortyzacji, wtedy więcej.
Premia - do 2000 netto, ale mało kto ją ogląda. Jest uzależniona od szeregu czynników składowych, Nestle tak je kalkuluje, by nie zapłacić za dużo.
No i najlepsze - kara umowna do 500 zł w umowie o współpracy, którą podpisujesz. Czyli jak podpadniesz, to podstawa nie jest 6500, ale 6000 netto.
Brak chorobowego, urlopu. To mnie dziwi, bo kiedyś już współpracowałem z dużą korporacją na wdg i miałem w kontrakcie 16 dni płatnego urlopu.
Praca - po kilkanaście godzin dziennie. Szef sam powiedział, że: "w przypadku działalności liczy się efekt".
Oceńcie sami, czy warto.
1
Zostaw swoją opinię o Nestle Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nestle Polska