logo Nestle Polska

Nestle Polska

Warszawa

Opinie o Nestle Polska

edek z edenu 2015-05-21 22:10
no tak panowie w darze macie lepiej niż u nas, eden tragedia sanitki sprzedaż i ciagle cisna zenua
Justi 2015-05-27 09:59
Hey,słuchajcie dzisiaj jest u nas spotkanie rekrutacyjne odnośnie pracy w Purina. Chciałabym się dowiedzieć jakie zarobki ma operator na produkcji? Czy jest organizowany jakiś dojazd,czy trzeba mieć własne auto?
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
Grzesiu 2015-09-20 13:18
Witam, jestem zainteresowany pracą, jakie są tutaj zakres zarobków i premi, pozdrawiam
s1_30 2015-09-20 21:08
praca w nestle wykorzystają cię i kopną w tyłek tak działa ta korporacja i w dodatku postarają się wykręcić cię na kasę żeby ci nie wypłacić prowizji tak działaja
3
Janusz 2015-10-16 10:40
A ile można zarobić na wdg w gastronomii (Nestle Profesional) ?
ktos tam 2015-11-14 20:17
(usunięte przez administratora)Pracuje tam juz 10 lat i zawsze powyzej4 tys netto zarabiam Jak ktos chce to moze i duzo wiecej zarobic Widocznie sie nie nadawales do kontaktow z klientami tzn ludzmi
martin2016 2016-01-11 17:40
WITAM
JEST JAKIŚ TRANSPORT Z MYSZKOWA DO RZENISZOWA?
A MOŻE PRACUJE KTOŚ Z MYSZKOWA W ZAKŁADZIE W RZENISZOWIE?
BYŁBYM WDZIĘCZNY ZA INFORMACJE
j@ 2016-01-24 01:39
Ocenę pracy w Nestle można ująć w kilku zdaniach :
1.rozwój pracownika , waga rozmów kwalifikacyjnych , kalibracji fikcja , niepotrzebna strata czasu
2.pracownik nie jest ważny - to trybik w maszynie niezależnie od stażu pracy i zajmowanego stanowiska
3.trzeba być odpornych na stres i pamiętać o własnej wartości
4.wokół jest mnóstwo bardzo fajnych osób niestety mocno zdemotywowanych i bardzo aktywnie poszukujących nowych doświadczeń na runku pracy
5.Na pewno hasło będące wizytówką firmy że jej największą wartością są ludzie ,jest już dawno nie aktualne

szkoda, ale próbujcie
powodzenia:)
17
robert 2016-01-28 18:25
witam czy może się ktoś wypowiedzieć na temat pracy ph na działalności gosp w Nestle kanał horeca? jakie warunki finansowe, jak praca ogólnie?
dddddylin 2016-02-01 19:17
hej

jakie auto ma ph ds horeca? jakie godziny pracy?

pozdrawiam
jurgen 2016-02-11 12:51
detal w Nestle to wszystkie maleńkie sklepiki czy już almy etc ?
jurgen 2016-02-11 13:18
ok a orientujesz się ile to jest wizyt dziennie ?
Janusz 2016-02-11 14:14
Taki jaki sobie kupisz. Auto własne i wdg.
jony 2016-02-11 19:49
Ile wizyt dziennie w detalu
Denis 2016-02-24 15:51
Witam,

Mam kilka pytań co do stanowiska pH- zarówno normalnego jak i horeca.
- opieka medyczna, czy jest i na jakich warunkach?
- multisport ?
- możliwość zakupu produktów firmy z rabatem?
- dowinansowanie do szkoły wyższej, kursów językowych itp?
- na jakich urządzeniach raportują pH? Czy sa to tablety czy jakiś stary system na ipakach
- samochody? Jakie? Jak działa polityka floty i ile km za free można zrobić prywatnie?
- w jakich godzinach sie pracuje? Czy jest to z góry ustalone czy kazdy pH sam ustala to pod siebie ?

Z góry dziękuje za odp..
Pozdrawiam
13
mysza 2016-02-24 16:45
Witam. Czy jest możliwość dostania się na tą samą brygadę. Dojeżdżam z kimś do autobusu i nie mam innej opcji dojazdu. Kiedy trzeba zgłosić że jest taka sytuacja od razu na rozmowie czy na szkoleniach?
lobaso 2016-03-16 19:54
Dzisiaj widziałem oklejoną skode roomster. Nie wiem czy to ma znaczenie ale akurat tematem przewodnim była Princessa ;) Jeśloi chodzi o wykorzystanie auta to z racji tego ze jest to wielka korporacja na pewno są jasne zasady, limity i ograniczenia co do użytkowania.
mahriano 2016-04-07 13:53
jak można isc praciowac do firmy która produkuje cos z niczego np. czekolada to olej w roznej postaci z utwardzaczami kaszki dla dzieci to przecież czysta chemia trzeba się po prostu zastanowić po co firma nestle wykupuje wszystkie firmy które się da ludzie opamiętajcie się
vh90 2016-06-15 22:00
mam kilka pytan odnosnie pracy na stanowisku przedstawiciela medycznego w zywieniu onko/neonatologii - jaka liczba wizyt, opinia lekarzy o produktach, jak wyglada korzystanie z auta w celach prywatnych? osoby obeznane w temacie prosilbym o udzielenie info. pzdr :)
żenada 2016-06-24 21:07
Bardzo niskie płace - mowa tu o biurze w Warszawie przy Domaniewskiej.
Najgorszy jest dział marketingu i osoba, która stoi na jego czele o rosyjskim imieniu rozpoczynającym się od litry T. Wprowadza do działu atmosferę terroru i zastraszania. Ludzie lądują przez nią w psychiatryku. Wszyscy w miarę możliwości uciekają jak tylko mogą.
3
Miro 2016-06-30 11:32
Po wielu latach pracy dla tej firmy, stwierdzam jedno. Nie było warto. Brak szacunku do ludzi, rozstanie po 15 latach w najgorszy mozliwy sposob. Brak szacunku do ludzi na porzadku dziennym. Dzial handlowy zarzadzany prze psychicznie chorą kobietę i jej lizusa. Wzajemne oszukiwanie, okłamywanie , krzyki i obrażanie to standard w Dziale Handlowym. Brak jakichkolwiek standardów wspołpracy miedzy ludzmi. A do tego jeden wielki chaos w zarzadzaniu spowodowany przez osoby na stanowiskach dyrektorskich. Oczywiscie dla nowych pracowników nie ma to zadnego znaczenia, docenią to po wielu latach, co to znaczy szacunek do ludzi. Oczywiscie Pani z HR udzieli kilku słodkich wywiadów , opowiedza o projektach wsparcia młodych ludzi, a na koniec i tak zrobia cos zupelnie innego.
14
JeszczeNiestetyPracuje 2016-08-02 23:41
Miro,
Królowa musiala abdykowac ale wierny lizus pozostal, no i przy niedawnej roszadzie stanowisk wskoczy zapewne na jej miejsce. Przykro czytac, ze po tak dlugim stazu, rozstanie z nestle nie bylo gentelmenskie. Zgadzam sievz Twoja opinia, brak szacunku do czlowieka stal sie normą. Ale glowa do gory, w moim otoczeniu kilka osob z nestle odeszlo i zgodnie mowa, ze zycie po nestle istnieje, i do tego bez stresu o cyfre, z empatia , z poszanowaniem prywatnego czasu.
Zycie Ci powodzenia, a sobie przy okazji nowej pracy.
10
Iwonka 2016-08-04 10:19
Lizus pozostał, pytanie ja długo jeszcze . To chyba jednak on ma sporo za uszami. Do tego regionalni którzy powinni zostać dokładnie zweryfikowani. Totalna patologia. Nikt tak nie zamieszał w tej firmie jak Pani B i Pan J. Rozwalili cały zespół, szkoda.

10
Gosc 2016-08-11 13:32
A moje osobiste z doświadczenia wrażenia, ze rekrutacja jest fikcja dla robienia statystyk i projektów przez dziewczynki z HR. Wydaje sie podczas rozmowy ze stanowisko i tak jest już zajęte, a narażają na koszty. Szkoda bo mam-miałem dobre zdanie na temat firmy
1
myrainbow 2016-08-16 16:07
A czy kojarzycie ile można zarobić na praktykach letnich albo na programie menadżerskim? Zastanawiam się właśnie czy warto aplikować... ;)
myrainbow 2016-08-16 16:19
wiem, wiem, że praktyki wakacyjne przespałam :( właśnie dlatego chcę zaplanować sobie rekrutowanie na kolejną edycję ale nie wiem ile można tu zarobić. A za 2 lata chciałabym aplikować na PROM czyli ten program menedżerski.
Alehandro 2016-09-08 16:11
Jaka jest podstawa dla przedstawiciela ?
6
grab 2016-09-23 17:24
Dobra firma, warto startować. Nie ma żadnej obłudy wśród dyrektorów sprzedaży i marketingu, zero mobbingu, po prostu czysty relaks, a nie robota. Wszystko poukładane ja drut w kieszeni.
Ana 2016-09-23 22:41
Podstawa 2000 żal
1
Justys 2016-10-20 23:22
A jak sie dostac do ludzi ktorzy pomogą mi w fundacji uzyskac Modulen dla chorego dziecka? Pomozcie.
M 2016-11-01 22:05
To co sie dzieje teraz w dziale sprzedaży to tragedia ! Zero jakiejkolwiek motywacji, masa odejść najlepszych ludzi. Ale to sie pewnie nie zmieni zanim nie pogonią pseudo zarządcy - J.S. miernego, zadufanego w sobie i nie majacego zadnego kontaktu i szacunku w zespole
17
Kazimierz 2016-11-22 16:45
Opowiem jak wygląda praca w gastro.
Kiedyś pracowali tam ludzie na etatach w Nestle. Jesienią 2015 w większości ich zwolniono. Następcom zaproponowano własną działalność. Warunki - faktura na 6500 netto na wszystko miesięcznie.
Trzeba sobie opłacić ZUS, podatek, księgową, telefon, samochód - wszystko.
Policzmy - ZUS z księgową to ponad 1300 zł. Podatek 19%. Samochód - przebiegi miesięczne rzędu 3000 km. Telefon - to akurat grosze.
W sumie po odliczeniu kosztów zostaje około 2500 zł "na rękę". Chyba, że masz lpg w aucie i nie liczysz amortyzacji, wtedy więcej.
Premia - do 2000 netto, ale mało kto ją ogląda. Jest uzależniona od szeregu czynników składowych, Nestle tak je kalkuluje, by nie zapłacić za dużo.
No i najlepsze - kara umowna do 500 zł w umowie o współpracy, którą podpisujesz. Czyli jak podpadniesz, to podstawa nie jest 6500, ale 6000 netto.
Brak chorobowego, urlopu. To mnie dziwi, bo kiedyś już współpracowałem z dużą korporacją na wdg i miałem w kontrakcie 16 dni płatnego urlopu.
Praca - po kilkanaście godzin dziennie. Szef sam powiedział, że: "w przypadku działalności liczy się efekt".
Oceńcie sami, czy warto.
8
qwerty 2017-02-20 19:32
jakie warunki ( wynagrodzenie, bonusy, auto) oferują Kierownikowi w Nestle Professional?
2
Weronika 2017-03-01 11:18
Widzieliście już wywiad z Nestle Polska? Możecie go znaleźć pod poniższym linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,35251,wywiad-beata-burlinska-marczuk Kierownik Działu Szkoleń, Rozwoju i Rekrutacji, HR Biznes Partner opowiada w nim m.in. o tym, jak najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej. Korzystaliście z tych rad?
Robol 2017-03-11 21:38
Szukasz pracy i wpadła Ci oferta pracy do Nestlé jako ph?
Wynagrodzenie stojące w miejscu na początku 3 tys brutto potem "aż" 3500 brutto z marną szansą na podwyżki. Tu nie ma czegoś takiego jak podwyżka inflacyjna i pracuj parę lat za wynagrodzenie jak na kasie w Kauflandzie 3400 brutto po podwyżkach. Szefostwo bez kierunkowego wykształcenia trzymające się dzięki układom i układzikom, myśląca tylko o sobie. Atmosfera w pracy jest tragiczna i dużo osób pracujących po parę lat szuka innej pracy. Wymagania i targety są ciągle podkręcane poza granice możliwości. Ciągłe pretensje od kierowników i straszenie zwolnieniem nie wpływa motywająco. Duże różnice płacowe między pracownikami wg starych podziałów również. Robiąc to samo różnica ponad 1 tys na rękę jest również demotywujące. Kiedyś to był dobry pracodawca a teraz oferuje tyle co pracownikom marketów. Nie polecam
6
Weronika 2017-03-14 11:41
@Robol dlaczego uważasz, że atmosfera jest tragiczna? Co takiego się dzieje?
JeszczeNiestetyPracuje 2017-03-14 15:01
Robol,
Zgadzam sie z Twoją opinią w całej rozciągłości.
W aktualnych czasach pocieszający jest fakt, że po Panu B., który latami demotywował zespół, pozostało tylko marne wspomnienie. Ale mam do was nieśmiałych "nestlowców" pytanie, po 1 ile nas tu jest, po 2 jak wam idą priorytety słonych/słodkich? No i czy ktoś coś słyszał, bo chodząloby słuchy , że do konferencji będzie nas mniej i wróci po staremu podział asortymentu. "Pozdrawiam" przy okazji nowego dyrektora, który od momentu objęcia stanowiska ukrywa sie dla planktonu (PH). I to jest właśnie brak szacunku dla ludzi z pola, a wystarczył by zwykły e-mail ze zwykłym "dzień dobry". No ale najtrudniejsze zwroty najtrudniej przychodzą. Dla tych co juz pod nosem komentują czytając ten wpis, wiem gdzie pracuje.. w korporacji.
14
były pracownik 2017-03-21 18:47
Weronika, zatrudnij się w Nestle to sama zobaczysz atmosferę, po co zadawać głupie pytania?
2
Weronika 2017-03-22 10:05
@były pracownik, może to być cenna informacja dla przyszłych kandydatów. A Ty jakie masz doświadczenia z Nestle Polska?
NICOLE 2017-03-24 13:03
Weroniko, praca na zlecenie koncernu wymaga od Ciebie więcej finezji w zadawaniu pytań, postaraj się bardziej. Na razie sprawiasz wrażenie słabego pracownika Działu HR w Nestle, zresztą tak jak większość tam pracujących. Nie orientują co się dzieje w firmie, jakie są nastroje , potrzeby itp. Później się dziwią że pracownicy odchodzą, zaczyna się ciąganie po sądach, obrabianie tyłka byłym pracownikom i tego typu akcje. Poziom zarządzania personelem jest już tak niski że trudno go jeszcze obniżyć. Myślę że nic nie jest już w stanie poprawić opinii o tej firmie. Czas na zmiany wewnątrz, Pani Szefowa HR powinna w pilnym tempie przemyśleć swoje postępowanie, przestać łazić bez celu po korytarzu, plotkować i spiskować przeciwko wszystkim, zająć się ważnymi rzeczami. A najważniejszą z nich jest - ZACZĄĆ ROZMAWIAĆ Z LUDZMI.

Tak więc WERONIKĄ, przekaż tam komu trzeba , będzie może premia :)

7
Weronika 2017-03-27 11:14
@NICOLE, nie współpracuję z Nestle Polska. Jestem redaktorem GoWork.pl Chętnie poznaję Waszą opinię na temat pracy w firmie. Więcej o moim zadaniu dowiesz się najeżdżając myszką w ikonkę mikrofonu przy moim nicku.
1
Pracuje 2017-04-08 21:21
Widać na razie jeszcze nic nie zmieniają, chyba że na konferencji coś powiedzą że wracamy do starych podziałów, chyba że czekają jak nas z gerber połączą. Może w końcu też wyrównają różnice w wynagrodzeniach i uposażeniu co było poruszane na rozmowach w związku z bardzo złymi ocenami satysfakcji pracowników. Szwajcaria łyknęła, że pytań nie zrozumieliśmy i jest cudownie w firmie i ludzie są zadowoleni? Debili z nas robią. Jak czystek z kolesiostwem nie zrobią to w tej firmie nic się nie zmieni. Czystki należy zrobić od góry.
5
wycmokana 2017-05-08 00:10
J.S. zwany LIZUSEM wywalony !!! brawa dla Nestle !!!! będzie pracował do końca czerwca ,mam nadzieję, że odetną go od wszystkiego co jeszcze się jeszcze rusza, pora na jego kolesi z ochronki i będzie porządek. Jak przybijecie 100 piątek stawiam wszystkim :) Od lipca sprzedaję 2x więcej :) przepraszam od jutra !
8
Weronika 2017-05-08 09:19
@Pracuje w swoim komentarzu poruszasz między innymi kwestię wyrównania różnic w wynagrodzeniu. Jak w takim razie sytuacja przedstawia się obecnie?
Dla zainteresowanych Nestle przenosi produkcję batonów Blue Riband z Wielkiej Brytanii do Polski. Więcej informacji znajdziecie pod linkiem: https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/nestle-przenosi-produkcje-z-wielkiej-brytanii-do-p,39582
1
były pracownik 2017-05-17 09:09
"Nosił wilk razy kilka i .........ponieśli "Małego Rycerza". Chyba rok za późno.
2
Jana 2017-05-17 18:25
Firma kiepska kiedys Nestle Winiary to bylo cos a teraz kumoterstwo na stanowiskach kierowniczych a ci kierownicy to matoly co na niczym sie nie znaja jezdza obiecuja klintom rozne cuda a pozniej to spada na przedstawiciela nie polecam nikomu szukania tu pracy mozna sie wykonczyc psychicznie
3
wycmokana 2017-05-17 23:30
Były pracowniku, tylko do połowy się z Tobą zgadzam, jest mały to fakt, ale jaki on Ci Rycerz ?
2
Siwy 2017-05-18 00:19
Jana, ja chciałbym pracować w Nestle, nie narzekaj , macie fajną robotę. Ja pracuję w waszym zewnętrznym dziale sprzedaży Orangeblue BPO tu dopiero możesz dostać pier.....lca. Na kierowników niewielu się skarży, mój jest spoko, u nas matoły są wyżej pierwszy to gostek, nazywany Samozwańcem J.K drugi jego Słup - R.S. U nas nawet pisać nie wolno bo zaraz te matoły temu biednemu Administratorowi problemy robią, kazali właśnie usunąć mój ostatni wpis.
2
Jana 2017-05-18 17:40
Mysle ze nowy dyrektor zrobi porzadki z matolami byly ankiety anonimowea na drugi dzien wszyscy wszystko wiedzieli i zaczela sie akcja a niezadowolenie pracownikow wytlumaczyli ,ze zle pracownicy zrozumieli no tak pracownicy to debile
5
Bolek 2017-05-18 19:26
Nowy dyrektor powinien sie bardzo przygladac kolesiom z zachodnio-poludniowej Polski dawnym przydupasom wyrzuconego dyrektora
5
Zostaw swoją opinię o Nestle Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nestle Polska