brak logo

Zakłady Usługowe Zachód Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Zakłady Usługowe Zachód Sp. z o.o.

RYSZARDLEW45@O2.PL 2009-11-17 05:47:48
Zakład zawierając umowę zlecenie nie podaje terminu wypłaty i nie płaci
Zygfryd 2010-01-27 10:10:48
Zakład zalega z wypłacaniem wypłat i nie podaje terminu wypłaty.
ira1313 2010-02-17 15:02:35
ZUZ to zakład, który nie dotrzymuje terminów wypłat, nie płaci wypłat i drastycznie zaniża stawki ! Nie dowozi towaru a jak już dowiezie to według własnego "widzimisię". Nie dba zupełnie o pracownika tylko o swój portfel ! Ludzie nie wdawajcie sie w jakiekolwiek kontakty z tą lipną firmą !!!
mika47 2012-08-16 22:50:25
ta firma jest po prostu beznadziejna wyplaty to jest nedzny ochlap za ktory praktycznie nie mozna wyzyc jedno wielkie [usunięte przez moderatora] ludzie oszukuja jak sie da w tej firmie trzeba sie tam nalatac jak glupi osiol w tej firmie praca jest po 12 godzin a jak przychodzi do placenia to czlowiek wychodzi jak zablocki na mydle oszukuja strasznie nigdy wiecej pracy tam nie polecam
1
aniolek26 2012-09-30 21:49:18
witam chcialam sie wypowiedziec na temat tej firmy jestem bylym pracownikiem i szczerze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedna [usunięte przez moderatora] ktora [usunięte przez moderatora] pracownika jak tylko moze a placi marne grosze za ktore nie da sie wyrzyc tam to niedosyc [usunięte przez moderatora] ludzi to jeszcze pracownik [usunięte przez moderatora] pracownika tolerowane jest pijanstwo zlodziejstwo mtzn okradanie firmy na towarze i na czym sie tylko da pracownicy co niektorzy sa nitykalni a kierownici i majstrzy toleruja wszystko u tych ludzi co maja plecy boisa nic nie lepsi na kasie tez oszukuja jak tylko moga zeby pracownikowi tylko wziasc ogolem szczerze nie polecam tej firmy i pracy w niej ludzie nie dfajcie sie oszukac i okrasc z kasy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a i tak jest balagan na dworcu i tak kto ma sprzatac jak pracownicy chodza pijani a kierownicy to toleruja jednym slowem masakra
1
ZUZ 2014-07-18 10:06:07
Oczywiście trzeba brać pod uwagę opinie negatywne o naszej firmie, choć pewnie większość z nich pisana jest przez osoby które po prostu same mają coś na sumieniu. Jeśli chodzi o wypłaty, opiekę BHP i socjalną to myślę że nie znajdzie nikt tak uczciwej firmy w branży sprzątającej. Prze ponad 30 lat istnienia, nigdy, powtarzam nigdy nie wypłacilismy pracownikom pensji po terminie. Nie płacimy pod stołem, nie zatrudniamy na czarno, nie robimy umów na 1/16 etatu.
Owszem, większosć usług czystosciowych jest nie najlepiej opłacana przez naszych klientów. Branża sprzątania jest traktowana po macoszemu przez Zamwiających, lecz powoli się to zmienia. W tej chwili staramy się przynajmniej na niektórych usługach płacić pracownikom 10 zł netto / h co myślę ze w tej branży nie jest na porządku dziennym. Ten kto chce godnie zarobić, musi ucziwie pracowac, skończyły się czasy "przychodzenia do pracy na kawę". Sprawdzonych pracowników doceniamy, dobrze opłacamy i awansujemy. Słuchamy ich głosów i uwag. Staramy się być uczciwi i społecznie odpowiedzialni, co często nie jest mile widziane przez naszą konkurencję. Pozdrawiam. W razie pytań prosze pisać: info@zuz.com.pl
3
ZUZ 2014-07-21 09:07:15
Właśnie poszukujemy osób do pracy przy usługach czystościowych, aktualne ogłoszenie na portalu OLX wprost mówi o stawce 10,00 zł netto.
Sprawy socjalne: badania lekarskie, wczasy pod gruszą, paczki świąteczne, zapomogi socjalne, darowizny itp. U nas każdy pracownik jest człowiekiem.
Pracownicy zatrudniani są na zlecenie, dzieło - w okresie początkowym. Ci którzy wykazują się zaangażowaniem w pracę są zatrudniani nastepnie na umowę o pracę. To chyba uczciwy układ?
2
Olix 2014-12-12 22:02:08
Nigdy? A ja wiem z własnego doświadczenia pracy u Was,że nie płacicie na czas tylko dzień,dwa po terminie i płacicie ochłapy. Gdybym nie był zatrudniony u Was na śmieciówkę tylko na umowę pracę z miejsca poszedłbym z tym do Sądu Pracy. Bo o wyciąg z banku nietrudno,a stanowiłby dowód w sprawie.A z powództwa cywilnego nie będę wystosowywał pozwu,ponieważ nie stać mnie na to. Problemem jest to,że większość ludzi tam zatrudnianych nie zna się na przepisach i ich się wykorzystuje jak murzynów za grosze. Ta firma to w ogóle jeden wieki wyzysk. Odradzam
Nowa 2015-01-06 19:29:34
Kolosów nie płacą, ale można godnie zarobić. Oczywiście, jeśli chce się pracować. Normalnie jak w każdej firmie, ja pracuję dopiero trzy miesiące a dostałam nawet bon na Święta - to dziwne bo mam tylko umowę zlecenie. W sumie jak się rozmawia z pracownikami to są mało zadowoleni, ale dlaczego pracują cały czas? Firma całkiem OK.
1
raman 2015-02-25 20:17:52
No właśnie jak jest tutaj z tymi pensjami, bo kazdy póki co pisze, że kokosów nie płacą, ale godnie się zarabia i mam mętlik w głowie. Możecie przedstawić jakieś widełki płacowe, jakie dostaje pracownik na start, bo mam tez z tym problem, kiedy pytają podczas rozmowy kwalifikacyjnej, coby nie zrazić od razu do siebie firmy.
KORAL 2016-02-02 12:08:25
FIRMA PŁACI TERMINOWO ALE OCHŁAPY, PRACOWNIKÓW TRAKTUJĄ JAK BYDŁO. WARUNKI SOCJALNE ZADNE, SZKOLEŃ BHP NIE MA. NA UMOWĘ O PRACĘ SZNANSĘ MAJĄ TYLKO PROTEGOWANI. DZIŚ IDZIESZ DO PRACY A JUTRO MOZESZ NIE PRACOWAC. BEZ SŁOWA WYTŁUMACZENIA DLACZEGO. ODRADZAM WSZYSTKIM. TA FIRMA TO SIEDLISKO ZNAJOMKOW, PROTEGOWANYCH. CI TYLKO ZARABIAJĄ W NIEJ GODNE PIENIADZE. RESZTA TO NIEWOLNICY, KTORZY MAJĄ NA NICH PRACOWAC.
Lojalny 2016-02-04 14:50:02
Chciałbym gorąco podziękować Panu Prezesowi ZUZ za jego ciężką i nieocenioną pracę. Jego troska o los każdego pracownika stanowi wyznacznik dla innych pracodawców. Jego światły umysł wyznacza kierunki rozwoju stanowiące podwaliny pod nowe horyzonty, których inne firmy nie są w stanie ogarnąć. Mądrości płynące z ust Pana Prezesa stanowią cenną naukę, która powinna być szerzona nie tylko w kraju, ale i na całym świecie. Życzę Panu Prezesowi dalszych owocnych lat rządzenia ZUZ, a wszystkim szerzącym szkalujące opinie o jego Dziele Życia dedykuję słowa ze znanego filmu: "to nie ludzie, to wilki".
2
KORAL 2016-02-21 13:34:49
Właśne przeczytałem opine właściwie hymn pochwalny na czesc prezesa tej firmy. przepracowałem tam ładnych kika lat i nawet po stylu domyślam się to to napisał. Załosne. Ale na polecenie szefostwa zrobi ta osoba wszystko. Nawet napisze taki stek bzdur.
KLASTER 2016-03-09 08:30:12
Najlepsza firma na świecie! Dba o swoich pracowników, każdy może czuć się potrzebny, a nawet wrócić jako syn marnotrawny!
1
KORAL 2016-03-17 19:47:30
KŁAMSTWO ZA KŁAMSTWEM. ALE SADZĘ, ZE WIEM NAWET KTO I NA CZYJE POLECENIE TO NAPISAŁ. WSTYD
1
KORAL 2016-03-17 20:25:35
NEGOCJOWAC Z SZEFOSTWEM? HAHAHAHA Z KIM? PRZEZ PRZESZŁO 5 LAT ZWODZILI MNIE UMOWĄ O PRACE CHOCIAZ PODCZAS ROZMOWY KWALIFIKACYJNEJ OBIECANO JĄ PO 3 MIESIĄCACH. A NEGOCJACJE KOŃCZYŁY SIE ZAWSZE TYM SAMYM. OCZYWIŚCIE POMYŚLIMY. MAM WRAZENIE, ZE MIMO , ZE NIE PRACUJĘ TAM JUZ PRZESZŁO DWA LATA ONI NADAL MYSLĄ HAHAHA.
KLASTER 2016-03-18 08:31:46
Widzę że piszą negatywne komentarze tylko ludzie którzy nigdy nie docenili dobroci i wyrozumiałości Pana Prezesa - człowieka o wielkim sercu. Idźcie pracować do korporacji to zobaczycie jak was wypiorą i wywalą bez słowa. Tutaj praca jest stała, trzeba tylko być elastycznym i mieć trochę wyobraźni.
1
KORAL 2016-04-03 18:22:47
Klaster, nie kompromituj się dłużej. Załosna istoto jak widzę nawet w pracy piszesz te idiotyczne hymny. Liczysz na podwyżkę? Czy na to, ze mimo, ze firma traci usłue za usługą utrzymasz się w pracy? Hahahaha, dobroć Prezesa. To Ci się udało wyjątkowo. Jak się jest miernotą, nadrabia się lizusostwem. I nawet się nie wstydzisz?
1
KLASTER 2016-04-04 10:44:04
KORAL - czy Ty naprawdę nie czułeś tego ciepła bijącego od Prezesa? Jakim trzeba byc człowiekiem aby tego nie docenić? Wystarczyło pogadać, nie pyskować i nadal byś pracował.... a tak.... przyjedź z kwiatami może jeszcze jest nadzieja...
KLASTER 2016-04-04 12:40:49
KORAL - Panu Prezesowi należy się odpowiedni szacunek.
daniel 2016-04-05 08:59:27
Chciałbym poprzeć wypowiedzi kolegi KLASTER. Pan Prezes może rządzi twardą ręką, ale sprawiedliwą, dla każdego jest jak ojciec!
2
rozczarowana 2016-04-16 14:56:16
Hmmm ,czytam iż starają się płacic 10 zł netto ,ha ha ha wierzcie mi , to nieprawda ,wiem bo tam pracuje (jeszcze ).Ja zostałam mówiąc brzydko orżnieta na godzinach ,a latam jak pies Dingo ,z jednego obiektu na drugi .Niestety czas szukac lepiej płatnej pracy .
Była niewolnica 2016-04-25 11:52:27
Jak czytam nie które opinie to mi się płakać chce.te pozytywne to chyba sama pani J pisze.Jak był kierownikiem pan michał to było jeszcze w miarę.Od kąd jest pani J to czysty wyzysk jest.Już nie pracuje ale nigdy bym nie wróciła pod jej żądami.jakie 10 zł netto to bzdura ,jak już to 7 góra 8 zł i to brutto plus premia premia którą daje tylko swoim.ludzi traktuje jak niewolników.taka jest prawda .gdybym chciała opisać wszystko to zajeło by mi to dużo czasu.a poza tym to już zaczynam latać jak pomyślę jak ktoś wypisuje pozytywne opinie.Z DALA OD TEJ FIRMY.ludzie są zastraszani
Diego 2016-05-07 00:01:21
Jezeli ktos chce uczciwie zarobic za uczciwa prace to nie polecam!! NIGDY sie nie zdarzyło ze wypłata była spózniona. Trzeba zap... na premie ale nie dla siebie. Tylko tak naprawde trzeba sie zastanowic czy sa jeszcze pracodawcy uczciwi?? Nie na dolarach to na czyms innym bedzie ru...!!
1
KORAL 2016-05-23 11:43:58
Lizusie,nawet prezes musi sobie na ten szacunek zapracować. Ten pan akurat nie jest godzien szacunku. Bo cóż można powiedzieć o człowieku, który nie mówi prawdy, oszukuje pracowników a prostymi pracownikami w ogóle nie chce rozmawiać? Dla sprzątacza to za wysokie progi a przecież to właśnie oni na niego pracują.
Zapewne zaraz odpiszesz na ten post bo przecież piszesz w godzinach p[racy.
Szanuje się człowieka za to jaki jest a nie kim jest. Trudno szanować kogoś za to, ze jest tylko prezesem i to wyjątkowo zle traktującym pracowników.
ewa 2016-07-07 10:35:55
KORAL' każdy powinien byc szanowany i nikt na to sobie nie powinien pracować, bardzo niekulturalne podjejscie do pracownikow...
Zostaw swoją opinię o Zakłady Usługowe Zachód Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Usługowe Zachód Sp. z o.o.