Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Gomar

zdjecie uzytkownika
adik6 - 2011-01-09 21:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A związki zawodowe niech zaczną dbać o interesy pracowników , a nie być związkami tylko formalnie.Czy związki zawodowe są dla pracowników czy pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
cosix - 2011-08-01 14:01:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!!! Pracuje w firmie od niedawna i zaczynam szukać innej pracy to już mówi samo za siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Masakra firma niby sie chce rozwijac a w terenie ma takich dystrybutorów ze szkoda gadac. Firma oszczedza na tym na czym nie powinna. Ja obecnie obsługuje kioski takie male sklepy do ktorych inni dystrybutorzy nie docieraja. Towar na półce stoi nie sprzedaje sie bo kto ma go kupic jak do tego kiosku mało kto chodzi a co dopiero zrobić wystawke czy wypromowac go. NIE MA NIDZIE UMÓW!!!!! MASAKRA!!!! Jednym słowem sprzedaż po kioskach gdzie towar nie rotuje a dystrybucja do duuuupci:( Qrde trzymajcie kciuki by mnie po wakacjach tam juz nie było by mi sie udało!!!
zdjecie uzytkownika
iks - 2011-09-09 21:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko prawda.Chca sie rozwijac a jedna noga w okresie komuny. Zacofanie, bałagan, hermetyczne środowisko. Rządy Gierka. Rada: chcesz być zdrowy-nie wchodź do tej wody.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-09-16 23:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sałatki z Pińczowa owszem, ale sok pomidorowy czy koncentrat pomidorowy to jakaś pomyłka, nie polecam. Dżemy są wodnistej konsystencji.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2011-12-12 23:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest prawdą co piszą o tej firmie i pracy w niej,powyżej?Mam zamiar ubiegać się o stanowisko specjalista d/s marketingu.
zdjecie uzytkownika
Misio - 2011-12-13 00:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie radzę startować na to stanowisko.Nie pozwolą Ci nic zrobić i o wszystko będą mieli pretensje Zresztą w ogóle nie radzę tam pracować.Zarobki fatalne- niczego się nie nauczysz.No chyba,że ktoś nie ma innego wyjścia. Produkty ok.Ale zarządzanie firmy i organizacja rodem z komuny,zresztą i tak stale beczą,że nie mają na nic pieniędzy.Daję im najwyżej rok istnienia z taką polityką handlową.
zdjecie uzytkownika
Zaskoczony - 2011-12-14 14:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. miałem wysłać CV na przedstawiciela handlowego na rejon Częstochowy. Jak poczytałem opinie chyba już tego nie zrobię. Myślałem, że gorszej firmy op pamapolu już nie ma, myliłem się.
zdjecie uzytkownika
obiektywny - 2011-12-21 13:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to o zarządzaniu w tej firmie nie można powiedzieć , tam jest rządzenie. Odpowiedzialnościa za decyzję dyrektorów i, kierowników obarcza się szeregowych pracowników. Szkoda gadać, ta firma powinna się nazywać KOMUNA.
zdjecie uzytkownika
kielczanin - 2012-01-10 20:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem z kielc pracuje w tej firmie od niedawna zarabiam 4500 na reke dziekuje i do widzenia :)
zdjecie uzytkownika
lolo - 2012-01-11 21:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich, pracowałem w tej firmie w sezonie 2010, sezon się przedłużył do prawie pół roku, tak więc firmę trochę poznałem, z tego co wiem to za wiele się nie zmieniło. Powiem pokrótce jak zapamiętałem firmę.
1. Odzież robocza - w 90% wieloletnie używki zniszczone, połatane itp. (kurtkę którą otrzymałem do pracy na chłodni musiałem sam pozszywać potargane kieszenie i wymienić zamek błyskawiczny, gdyż oryginalny do niczego się nie nadawał.

2.Ludzie - w większości mili sympatyczni, nielicząca kilku aspołecznych osób z którymi dogadać się było ciężko. Majster (brygadzista) przeważnie sympatyczny miły spokojny lecz w większości przypadków panicznie bojący się kierownika i pana [usunięte przez moderatora].

3. Praca - nie lekka, ale także nie taka straszliwa jak to niektórzy opisują.

4. Wypłata - oj niska, i jeszcze raz niska (pracownik produkcji), pewnego razu nie byłem w żaden weekend miesiąca na nadgodzinach, na pasku wynagrodzenia miałem dopłatę do najniższej w wysokości 170 złotych, i razem z dodatkiem za stopnie szkodliwe i godziny nocne otrzymałem wynagrodzenie w wysokości 1020 złotych kolega który był wszystkie dni w miesiącu w pracy(kończąc w poniedziałek o 6 zaczynał o 14) zarobił 1506 a stawke mieliśmy(6.8/h brutto)

5. Maszyny - wielokrotnie stare i wysłużone, ale sprawne, oraz nowiutki sprzęt warty kilka samochodów, którego ta na dobrą sprawę mało kto potrafił obsłużyć (żadnego szkolenia).

6. Jakość - jakość produktów dobra, (polecam fantazje śliwkową), co do jakości mrożonek - dla kierownictw ważniejsza była ilość zamrożonego surowca od jego jakości (co z tego że truskawki pozmrażane, maliny niezamarznięte w środku wielkich grud, później na komorach zamarzało, a jesienią biorąc zamrożony surowiec niejednokrotnie używało się młota łoma itp.
zdjecie uzytkownika
rozgoryczony - 2012-01-12 23:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maszyny dobre ,ale prawdziwych specjalistów "jak na lekarstwo". Juz od samego zatrudniania widać ze pracuje tam wiekszoSC niewykwalifikowanych pracowników. Jak mozna podczas przyjmowania do pracy nie informować o ubezpieczeniu grupowym. Miałem wypadek i nic mi sie nie nalezało, bo nie wiedziałem, bo nikt mi nie powiedział. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
abc - 2012-01-13 16:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gomar jak widzę to nadal tragedia, nic się nie zmieniło, a co do KOMUNY to wtedy takiego wyzysku nie było...
zdjecie uzytkownika
jax - 2012-04-13 19:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firmę tworzą ludzie! Wiekszość ludzi to dwulicowi, zawistni egoistyczni pracownicy. Takie peplarstwo pamietam........w czasach komunistycznych!!!!
zdjecie uzytkownika
Aguś - 2012-05-10 22:48:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe od kiedy taka stawka
zdjecie uzytkownika
Rita - 2012-05-19 17:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy sa tam teraz jakieś przyjecia do pracy?
zdjecie uzytkownika
paweł - 2012-05-30 22:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem to sa przyjecija na sezon i płaca 8 zł za godz brutto
zdjecie uzytkownika
many - 2012-07-07 10:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam firmę od kilku lat, w porównaniu z innymi przetwórniami nie spotkałem się z tak [usunięte przez moderatora] zachowaniem obsługi jak w Gomarze !! Panie stojące na rampie zachowują się jak \"boginie\", którym wszystko wolno traktując dostawców jak śmieci . Krótko mówiąc atmosfera panująca tutaj jest mało sympatyczna, wszyscy wszystkich się boją.............. . Jeżeli jest inna możliwość pracy, współpracy to lepiej omijac to miejsce .
zdjecie uzytkownika
obcy - 2013-01-10 19:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A tobie się wydaje, że każde [usunięte przez moderatora] jest towarem.
Z "[usunięte przez moderatora] bata nie ukręcisz" I tak te panie są zbyt łagodne dla dostawców.
Płace w Gomarze może i będą lepsze jak koszty spadną. A na to się nie zanosi bo właściciel jest za dobry dla dostawców.
Zbyt dużo ludzi z tej firmy żyje i zarabia pieniądze o jakich się pracownikowi nie śniło. Wszyscy w Polsce wiedzą, że jak nie można sprzedać to do Gomaru. Nieważne czy surowiec ma 2 czy 3 dni. A,że potem pracownicy mają niską wydajność bo przerabiają te śmieci na okrągło?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-01-27 18:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem dokładnie, jak to wygląda wśród handlowców, ale ogólnie rzecz biorąc, firma nie cieszy się zbyt dobrą opinią wśród pracowników (przynajmniej na linii produkcyjnej).
Jakiś czas temu rozmawiałam z dyrektorem, dyrektorem handlowym na Polskę oraz kadrową.
Podczas gdy dyrektor mówił, że firma stawia na rozwój i być może będzie tworzyć za jakiś czas więcej stanowisk biurowych, tak dyrektor handlowy twierdził, że robią cięcia i w jego dziale będą szykować dużą redukcję. Kadrowa nie wiedziała nic i ograniczała się do powtarzania, że Gomar jest tak nietuzinkową firmą, że nawet najzwyklejszy pracownik linii doskonale zna co najmniej dwa języki obce i firma jest w pełni samowystarczalna (zapewniam, że nie koloryzuję o tych językach).
Z tego, co mówiło kilku byłych pracowników, to kto może - ten ucieka do [usunięte przez moderatora]. Ile w tym prawdy, nie wiem. Jeśli ktoś ma możliwość, to wyjeżdża do większego miasta i tam szuka, ale wiadomo, że nie każdy z pracowników tak może zrobić. Znam opinię tylko kilku byłych pracowników fizycznych, żadnego handlowca.
Na mnie osobiście kadra wywarła wrażenie dość neutralne. Firma sama w sobie, jak to firma - zarabiać musi i podejrzewam, że przedstawiciele lekkich planów nie mają.
Powodzenia życzę.
zdjecie uzytkownika
ktośśś - 2013-01-27 18:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest to firma nie szanująca swoich pracowników,można się starać a i tak Cię nie docenią.Rotacja przedstawicieli- non stop- co ma wielki wpływ na wizerunek firmy lecz dyrektor W. myśli chyba inaczej.Pracowałam w tej firmie i wiem co mówię, spotykałam się nie raz z taką właśnie opinią np. o widzę znów nowy przedstawiciel ( na sklepach) masakra!!!!!!!!
Ogólnie myślą, że są wielką korporacją a tak na prawdę to firma w której pachnie komunizmem. Jeśli tylko możecie to trzymajcie się z dala!!!!!!!!
Szkoda marnować czasu!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
tomek - 2013-02-06 18:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystkie produktu są rewelacyjne a zwłaszcza soki pomidorowe papryka i ogórki małosolne a dżemy są świetne chyba masz coś nie tak ze smakiem
zdjecie uzytkownika
zainterere - 2013-05-10 08:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, złożyłem CV na stanowiska przedstawiciela handlowego. Może ktoś opisać jakie są tam warunki ? Czy targety sa do wyrobienia, jaka jest płaca podstawowa ? Z góry dziękuję za pomoc.
zdjecie uzytkownika
znajomy x - 2013-05-11 19:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wynagrodzenia objęte tajemnicą każdy ma tyle ile wynegocjuje .na początku ...na podwyżkę nie licz!!! Target ??? może wyrobisz pracując od 7.--19.00 zależy jeszcze na jakim rynku Byłem ph i nie byłem poszanowany!! System mobilny pełna kontrola możesz liczyć tylko na siebie. Nie wyrobisz targetu 3 miesiące i wypad.Wszystko zmieniło się od kiedy jest dyr [usunięte przez moderatora].Powodzenia jak nie spróbujesz nie będziesz wiedział. Szkolenia są ok
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2013-07-21 19:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku nie decyduj się na prace w Pińczowie.Firma najgorsza z najgorszych.Brak podstawowych narzędzi pracy.Pozorny kontroling przez systemy. Nie licz na prowizje, bo slabo sie sprzedaje towar, firma i produkt wogole nieznana. Jak sie nie ma pracy to ze 3 miesiace mozna przetrwac.
zdjecie uzytkownika
Pracuś - 2013-08-12 22:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam chciałbym się podzielić informacjami z firmy GOMAR KIELCE omijacie ten zakład z daleka ponieważ ludzi tam traktują jak bydło a o wypłacie to szkoda gadać no cóż taka firma co do [usunięte przez moderatora] chciałem powiedzieć że ubliża albo też traktuje ludzi jak roboli każdy stara się jak może a ona tego nie widzi tylko szybko szybko i też jak jest sezon pracownicy pracują od poniedziałku do niedzieli ludzie nie mają chwili na odpoczynek. Na koniec powiem tak niech firma zamieni kierowniczkę i też niech firma zacznie szanować ludzi.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gomar
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski