brak logo

Gomar

Pińczów

Opinie o Gomar

anonim 2010-12-14 18:56:08
własnie staram sie o prace w tej firmie. czy to prawda ze w dziale sprzedazy jest dyrektor ktory zatrudnił swoja rodzine za duze wynagrodzenie a niska efektywnoscpracy i zatrudnia osoby,ktore pracowałyby na efektywnosc pracy rodziny.???
anonim 2010-12-18 23:46:36
Wlasnymi chlopcze... Aha z narzedzi dostaniesz telefon.
Za 1/2 abonamentu bedziesz placil sam (7,5zl)plus wszystko co co wygadasz poza nim.
O bazie klientow zapomnij, wsparciu ze strony firmy tez zapomnij.
Jedynie deputat dostajesz co miesiac 300zl. i to ma ci wystarczyc na zwroty wyrownania zamiany ......
A jak bedziesz robic na rynku na ktorym nikt nie robil od 6 miesiecy to z tym deputatem zginiesz na drugim sklepie
HORTEX 2010-12-28 00:12:47
W takiej firmie nie ufała bym nikomu bez znaczenie czy ktoś pracuje 3 lata czy 20, ludzie ze wsi maja to do siebie ze zawsze życzą zle temu kto ma lepiej, choć się zapieraja ze tak nie robia a do tego dochodzi paniczny wrodzony strach powiedzenia komuś prosto w oczy co leży na sercu .
Przy następnym wpisie powiem kto na kogo donosił , zdziwicie się jak kadra kierownicza jest zakłamana 
anonim 2011-01-02 14:18:27
Ciekawe co z tą kadra kierowniczą? W kazdej firmie sa szpicle. Gomar nie jest tu wyjątkiem. Chyba zadnego odkrycia na miare Kopernika nie bedzie Co to w ogole za porównanie ludzie ze wsi i z miasta. Niejednaego \"wsiaka\" stac na mieszkanie w miescie, ale z własnego wyboru wybrał własnie wies. Niejeden \"wsiak\" własnie przeprowadził sie z wielkiego miasta na wieś. Zreszta Pinczów, oprócz tego ze ma prawa miejskie i kilka sklepów więcej, to bardzo jest podobny do wsi. Wiec prosze zastanowic sie nad kategoryzowaniem ludzi. Mieszkam w Pińczowie i nie czuje sie z tego powodu ani gorsza ani lepsza od tych co mieszkaja na wsi czy w Kielcach.
1
adik6 2011-01-09 20:52:24
dobry zakład , ale część załogi podli ludzie
adik6 2011-01-09 21:04:10
A związki zawodowe niech zaczną dbać o interesy pracowników , a nie być związkami tylko formalnie.Czy związki zawodowe są dla pracowników czy pracodawcy.
cosix 2011-08-01 14:01:15
Witam!!! Pracuje w firmie od niedawna i zaczynam szukać innej pracy to już mówi samo za siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Masakra firma niby sie chce rozwijac a w terenie ma takich dystrybutorów ze szkoda gadac. Firma oszczedza na tym na czym nie powinna. Ja obecnie obsługuje kioski takie male sklepy do ktorych inni dystrybutorzy nie docieraja. Towar na półce stoi nie sprzedaje sie bo kto ma go kupic jak do tego kiosku mało kto chodzi a co dopiero zrobić wystawke czy wypromowac go. NIE MA NIDZIE UMÓW!!!!! MASAKRA!!!! Jednym słowem sprzedaż po kioskach gdzie towar nie rotuje a dystrybucja do duuuupci:( Qrde trzymajcie kciuki by mnie po wakacjach tam juz nie było by mi sie udało!!!
iks 2011-09-09 21:23:07
Wszystko prawda.Chca sie rozwijac a jedna noga w okresie komuny. Zacofanie, bałagan, hermetyczne środowisko. Rządy Gierka. Rada: chcesz być zdrowy-nie wchodź do tej wody.
anonim 2011-09-16 23:46:48
Sałatki z Pińczowa owszem, ale sok pomidorowy czy koncentrat pomidorowy to jakaś pomyłka, nie polecam. Dżemy są wodnistej konsystencji.
kandydat 2011-12-12 23:23:29
Czy jest prawdą co piszą o tej firmie i pracy w niej,powyżej?Mam zamiar ubiegać się o stanowisko specjalista d/s marketingu.
Misio 2011-12-13 00:15:25
Nie radzę startować na to stanowisko.Nie pozwolą Ci nic zrobić i o wszystko będą mieli pretensje Zresztą w ogóle nie radzę tam pracować.Zarobki fatalne- niczego się nie nauczysz.No chyba,że ktoś nie ma innego wyjścia. Produkty ok.Ale zarządzanie firmy i organizacja rodem z komuny,zresztą i tak stale beczą,że nie mają na nic pieniędzy.Daję im najwyżej rok istnienia z taką polityką handlową.
Zaskoczony 2011-12-14 14:14:36
Witam. miałem wysłać CV na przedstawiciela handlowego na rejon Częstochowy. Jak poczytałem opinie chyba już tego nie zrobię. Myślałem, że gorszej firmy op pamapolu już nie ma, myliłem się.
obiektywny 2011-12-21 13:39:08
Z tego co wiem to o zarządzaniu w tej firmie nie można powiedzieć , tam jest rządzenie. Odpowiedzialnościa za decyzję dyrektorów i, kierowników obarcza się szeregowych pracowników. Szkoda gadać, ta firma powinna się nazywać KOMUNA.
kielczanin 2012-01-10 20:50:12
Jestem z kielc pracuje w tej firmie od niedawna zarabiam 4500 na reke dziekuje i do widzenia :)
lolo 2012-01-11 21:57:32
Witam wszystkich, pracowałem w tej firmie w sezonie 2010, sezon się przedłużył do prawie pół roku, tak więc firmę trochę poznałem, z tego co wiem to za wiele się nie zmieniło. Powiem pokrótce jak zapamiętałem firmę.
1. Odzież robocza - w 90% wieloletnie używki zniszczone, połatane itp. (kurtkę którą otrzymałem do pracy na chłodni musiałem sam pozszywać potargane kieszenie i wymienić zamek błyskawiczny, gdyż oryginalny do niczego się nie nadawał.

2.Ludzie - w większości mili sympatyczni, nielicząca kilku aspołecznych osób z którymi dogadać się było ciężko. Majster (brygadzista) przeważnie sympatyczny miły spokojny lecz w większości przypadków panicznie bojący się kierownika i pana [usunięte przez moderatora].

3. Praca - nie lekka, ale także nie taka straszliwa jak to niektórzy opisują.

4. Wypłata - oj niska, i jeszcze raz niska (pracownik produkcji), pewnego razu nie byłem w żaden weekend miesiąca na nadgodzinach, na pasku wynagrodzenia miałem dopłatę do najniższej w wysokości 170 złotych, i razem z dodatkiem za stopnie szkodliwe i godziny nocne otrzymałem wynagrodzenie w wysokości 1020 złotych kolega który był wszystkie dni w miesiącu w pracy(kończąc w poniedziałek o 6 zaczynał o 14) zarobił 1506 a stawke mieliśmy(6.8/h brutto)

5. Maszyny - wielokrotnie stare i wysłużone, ale sprawne, oraz nowiutki sprzęt warty kilka samochodów, którego ta na dobrą sprawę mało kto potrafił obsłużyć (żadnego szkolenia).

6. Jakość - jakość produktów dobra, (polecam fantazje śliwkową), co do jakości mrożonek - dla kierownictw ważniejsza była ilość zamrożonego surowca od jego jakości (co z tego że truskawki pozmrażane, maliny niezamarznięte w środku wielkich grud, później na komorach zamarzało, a jesienią biorąc zamrożony surowiec niejednokrotnie używało się młota łoma itp.
1
rozgoryczony 2012-01-12 23:14:45
Maszyny dobre ,ale prawdziwych specjalistów "jak na lekarstwo". Juz od samego zatrudniania widać ze pracuje tam wiekszoSC niewykwalifikowanych pracowników. Jak mozna podczas przyjmowania do pracy nie informować o ubezpieczeniu grupowym. Miałem wypadek i nic mi sie nie nalezało, bo nie wiedziałem, bo nikt mi nie powiedział. [usunięte przez moderatora]
abc 2012-01-13 16:29:24
Gomar jak widzę to nadal tragedia, nic się nie zmieniło, a co do KOMUNY to wtedy takiego wyzysku nie było...
jax 2012-04-13 19:04:05
Firmę tworzą ludzie! Wiekszość ludzi to dwulicowi, zawistni egoistyczni pracownicy. Takie peplarstwo pamietam........w czasach komunistycznych!!!!
Aguś 2012-05-10 22:48:30
ciekawe od kiedy taka stawka
Rita 2012-05-19 17:26:46
Witam czy sa tam teraz jakieś przyjecia do pracy?
paweł 2012-05-30 22:33:10
z tego co wiem to sa przyjecija na sezon i płaca 8 zł za godz brutto
many 2012-07-07 10:13:01
Znam firmę od kilku lat, w porównaniu z innymi przetwórniami nie spotkałem się z tak [usunięte przez moderatora] zachowaniem obsługi jak w Gomarze !! Panie stojące na rampie zachowują się jak \"boginie\", którym wszystko wolno traktując dostawców jak śmieci . Krótko mówiąc atmosfera panująca tutaj jest mało sympatyczna, wszyscy wszystkich się boją.............. . Jeżeli jest inna możliwość pracy, współpracy to lepiej omijac to miejsce .
obcy 2013-01-10 19:55:25
A tobie się wydaje, że każde [usunięte przez moderatora] jest towarem.
Z "[usunięte przez moderatora] bata nie ukręcisz" I tak te panie są zbyt łagodne dla dostawców.
Płace w Gomarze może i będą lepsze jak koszty spadną. A na to się nie zanosi bo właściciel jest za dobry dla dostawców.
Zbyt dużo ludzi z tej firmy żyje i zarabia pieniądze o jakich się pracownikowi nie śniło. Wszyscy w Polsce wiedzą, że jak nie można sprzedać to do Gomaru. Nieważne czy surowiec ma 2 czy 3 dni. A,że potem pracownicy mają niską wydajność bo przerabiają te śmieci na okrągło?
2
anonim 2013-01-27 18:23:14
Nie wiem dokładnie, jak to wygląda wśród handlowców, ale ogólnie rzecz biorąc, firma nie cieszy się zbyt dobrą opinią wśród pracowników (przynajmniej na linii produkcyjnej).
Jakiś czas temu rozmawiałam z dyrektorem, dyrektorem handlowym na Polskę oraz kadrową.
Podczas gdy dyrektor mówił, że firma stawia na rozwój i być może będzie tworzyć za jakiś czas więcej stanowisk biurowych, tak dyrektor handlowy twierdził, że robią cięcia i w jego dziale będą szykować dużą redukcję. Kadrowa nie wiedziała nic i ograniczała się do powtarzania, że Gomar jest tak nietuzinkową firmą, że nawet najzwyklejszy pracownik linii doskonale zna co najmniej dwa języki obce i firma jest w pełni samowystarczalna (zapewniam, że nie koloryzuję o tych językach).
Z tego, co mówiło kilku byłych pracowników, to kto może - ten ucieka do [usunięte przez moderatora]. Ile w tym prawdy, nie wiem. Jeśli ktoś ma możliwość, to wyjeżdża do większego miasta i tam szuka, ale wiadomo, że nie każdy z pracowników tak może zrobić. Znam opinię tylko kilku byłych pracowników fizycznych, żadnego handlowca.
Na mnie osobiście kadra wywarła wrażenie dość neutralne. Firma sama w sobie, jak to firma - zarabiać musi i podejrzewam, że przedstawiciele lekkich planów nie mają.
Powodzenia życzę.
ktośśś 2013-01-27 18:29:07
Jest to firma nie szanująca swoich pracowników,można się starać a i tak Cię nie docenią.Rotacja przedstawicieli- non stop- co ma wielki wpływ na wizerunek firmy lecz dyrektor W. myśli chyba inaczej.Pracowałam w tej firmie i wiem co mówię, spotykałam się nie raz z taką właśnie opinią np. o widzę znów nowy przedstawiciel ( na sklepach) masakra!!!!!!!!
Ogólnie myślą, że są wielką korporacją a tak na prawdę to firma w której pachnie komunizmem. Jeśli tylko możecie to trzymajcie się z dala!!!!!!!!
Szkoda marnować czasu!!!!!!!
tomek 2013-02-06 18:40:39
wszystkie produktu są rewelacyjne a zwłaszcza soki pomidorowe papryka i ogórki małosolne a dżemy są świetne chyba masz coś nie tak ze smakiem
zainterere 2013-05-10 08:13:45
witam, złożyłem CV na stanowiska przedstawiciela handlowego. Może ktoś opisać jakie są tam warunki ? Czy targety sa do wyrobienia, jaka jest płaca podstawowa ? Z góry dziękuję za pomoc.
znajomy x 2013-05-11 19:39:07
Wynagrodzenia objęte tajemnicą każdy ma tyle ile wynegocjuje .na początku ...na podwyżkę nie licz!!! Target ??? może wyrobisz pracując od 7.--19.00 zależy jeszcze na jakim rynku Byłem ph i nie byłem poszanowany!! System mobilny pełna kontrola możesz liczyć tylko na siebie. Nie wyrobisz targetu 3 miesiące i wypad.Wszystko zmieniło się od kiedy jest dyr [usunięte przez moderatora].Powodzenia jak nie spróbujesz nie będziesz wiedział. Szkolenia są ok
byly pracownik 2013-07-21 19:42:48
Człowieku nie decyduj się na prace w Pińczowie.Firma najgorsza z najgorszych.Brak podstawowych narzędzi pracy.Pozorny kontroling przez systemy. Nie licz na prowizje, bo slabo sie sprzedaje towar, firma i produkt wogole nieznana. Jak sie nie ma pracy to ze 3 miesiace mozna przetrwac.
Pracuś 2013-08-12 22:19:38
Witam chciałbym się podzielić informacjami z firmy GOMAR KIELCE omijacie ten zakład z daleka ponieważ ludzi tam traktują jak bydło a o wypłacie to szkoda gadać no cóż taka firma co do [usunięte przez moderatora] chciałem powiedzieć że ubliża albo też traktuje ludzi jak roboli każdy stara się jak może a ona tego nie widzi tylko szybko szybko i też jak jest sezon pracownicy pracują od poniedziałku do niedzieli ludzie nie mają chwili na odpoczynek. Na koniec powiem tak niech firma zamieni kierowniczkę i też niech firma zacznie szanować ludzi.
2
były 2013-08-21 15:51:53
pracowałem w firmie Gomar. Tragedia, jakaś masakra. Nie zostałem zwolniony, sam odszedłem. Tego nie da sie opisac. [usunięte przez moderatora]. Znaczna część pracowników to ludzi przyjęci z przypadku...i dlatego wrogo nastawieni. Odradzam, odradzam
znamomy x 2013-09-28 11:51:13
To Gomar jeszcze istnieje??? poczekam jak go zamkną niebawem.!!!
Dyr [usunięte przez moderatora] chyba już wisi na włosku takim rządzeniem Ha ha wszyscy wiedzą jakim. PH sami się zwalniają bo [usunięte przez moderatora] jak pisał kolega .Dziwie się że tych opinii nie czyta właściciel, może by coś zrozumiał.....
Rynki zaczną zamykać bo na wszystko brakuje a z gówna bata się nie ukręci. Ale przecież dyr [usunięte przez moderatora] zrobi swoje dla niego nie ma życzy nie możliwych...Przecież Gomar to wielka korporacja,,,[usunięte przez moderatora] przemyśl co ty robisz bo sam byłeś PH w tej firmie i wszystkich chyba oceniasz według siebie?????!!! Tylko że wtedy nie byłeś kontrolowany przez system a teraz rżniesz Boga,,, ale ludzie mają ci dość i twojego niszczenia tej firmy....
1
ktoś 2014-01-26 12:45:52
powiem tyle jak na razie kasa słaba ale pożyjemy zobaczymy :)
3
robol 2014-01-30 11:02:53
gomar kielce omijajcie z daleka (usunięte przez administratora)
2
PH 2014-02-12 17:49:58
KASA SŁABA i innej nie będzie rynek się zamyka dla tej firemki , (usunięte przez administratora) p.s. przekonacie się sami . powodzenia :)ja osobiście nie polecam no chyba że na przetrwanie do wiosny na 3 miechy .Jaj się już zatrudnicie w tym bałaganie nie traćcie czasu i szukajcie pracy dalej rozsyłajcie CV gdzie się da ,żeby nie było że nikt o tym nie pisał.
aksamit 2014-03-04 09:01:09
jak na razie to w tej firmie sa zwolnienia i podobno jeszcze beda.szef wyzywa sie na pracownikach ktozy naprawde ciezko pracuja.tylko najmocniejsi zostana bo ci ze slaba psychika nie wytrzymaja takiego pomiatania i zwolnia sie sami.szukajcie pracy gdziekolwiek byle nie tam.:)
2
nie nie nie 2014-03-13 17:43:25
jeżeli jest to możliwe, trzymajcie się jak najdalej od tego zakładu. Brak profesjonalizmu, ogłady, szacunku dla innych - na każdym poziomie. Kto wie- czy fala amatorskich zwolnień ludzi ciężkiej pracy - początkiem upadku gomaru?
4
pracownik a co 2014-05-31 11:44:58
I zwolnili dyr. W - człowieka który starał się coś dla Gomaru zrobić, zrobić jakąś sprzedaż widać było że zależało mu i już go nie ma w gronie pracowników tej chorej firmy. Moim zdaniem wyjdzie dyr. to na lepiej jeszcze właściel pożałuje że zwolnił tak inteligentnego człowieka który wkładał serce w to co robi. Powinien się zainteresować innymi osobami w firmie które w ogóle są aspołeczne i wogóle nie reprezentacyjne i pełnią w dziale handlu ważna rolę i do tego są tak serdeczne że podkładają ludziom kłody pod nogi, mącą kręcą żeby wyszło na ich jak tylko mogą ale przyjdzie kryska ma Matyska im a można powiedzieć "jej" też się ukróci oby. Przedstawiciele tyrają jak mogą za marną kasę żadnych deputatów na paczkę na święta pracownicy dostali takie rzezy że aż się ciężko o tym mówi moim zdaniem to już niedługo padnie jak nie będzie jakiejś mądrej głowy do poprowadzenia tego - z drugiej stron zatrudnić nowa osobę która i tak nie wytrzyma tam dłużej niż 3 miesiące !!!! powodzenia Gomar
2
T-34 2014-05-31 14:36:16
Firma prowizorka.Partyzantka na szeroką skalę. Kierownicy ph to łby jakich nie chcieliby w normalnych firmach nawet na ochroniarzy. Tomus przydupas jeden to len i nierob. Grzeje miękka posadke i zawsze uchowa się w tym syfie.
4
juhas 2014-05-31 17:25:57
Jedyne co wyciagniesz to nogi.
1
mloda 2014-06-13 10:58:07
w kielcach szukaja wlasnie do sortowania oraz przebierania owoców i warzyw... i sama nie wiem czy warto isc?
1
Oferty Pracy
2014-05-13
Żródło: Gowork.pl
Janki
(mazowieckie)
poszukuje samodzielnego mechanika do pracy w warsztacie samochodowym w Jankach koło Warszawy. Telefon kontaktowy 504 204 166
pracownik 2014-07-16 20:15:54
mechanik samochodowy gomar-car 2014-05-13 Żródło: Gowork.pl Janki (mazowieckie) poszukuje samodzielnego mechanika do pracy w warsztacie samochodowym w Jankach koło Warszawy. Telefon kontaktowy 504 204 166[...]">@Oferty Pracy - 2014-07-16 20:15:54
Witam,
na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć tylko tyle" wreszcie jest szansa na normalność i szacunek" wszyscy odetchnęli z ulgą jak wielki kat i pozorant bez pojęcia o prowadzeniu biznesy poszedł na zieloną trawkę.
Był jak ta "krowa- dużo ryczy mało mleka daje" w tym przypadku mleka nie widać ani kropli. Jak on nie umiał mówię wam to masakra każdy się bał o swoją robotę bo w każdej chwili mógł ją stracić za byle co-zwłaszcza dziewczyny miały prze..... wiecie o czym mówie.:)
Narazicho
Pracownik 2 2014-07-19 18:33:44
Witam!
Zgadzam się w 100%!Aż się chce pracować!Trzymam kciuki za menadżerów!
2
nh 2014-07-29 17:04:07
najgorszy zakład jaki może być auschfitz pracujesz codziennie za 1300 a gdzie nadgodzinny tylko inspekcja pracy tam potrzebna
konkurencja 2014-08-27 22:03:25
To klęska już dla nich.PH zwalniają się na gwałt i uciekaja ,brak asortymentu ,wylatują z półek jak karaluchy a ceny ha ha Agros ale szaleństwo
za chwile to nie będą mieli czym handlować. Ph maja nadzieję ale to matka głupich zwłaszcza jak zarobki im spadną po nowej wersji prowizji.
Pińczów to nie podrawka moi drodzy radzę szukajcie nowej pracy bo za chwile zamkną ten bałaganik. wytrwałym życzę powodzenia i współczuję głupim którzy wierzą że będzie lepiej.
1
znajomy x 2014-08-27 22:11:18
Masz rację pracowałem tam to wiem. A teraz jak słyszę co się dzieję to czysta żenada....Na nic nie mają kasy nawet już deputaty zabrali z oszczędności .... jestem ciekawy kto jeszcze tam rzuci podanie???? Powodzenia tym co znam i tym co podejmują pracę...bo etatów wiele nawet na kierowników .Płaca super bo ciut większa od kuroniówki a nowy dostaję więcej niż ten co pracuję 4 5 lat nie zapomnijcie nie robić km prywatnych bo liczą jak taxi....
1
ja 2014-09-02 19:44:04
No to widzę,że pana W zwolnili?! To super bo to zwykły prostak! Myślał zawsze nie tą głową co trzeba! Gratuluję decyzji!!!!!!- Brawo.
PRAC 2014-09-04 12:24:33
konkurencja - rozpowszechniasz błędne informacje, pewnie to komentarz samego W., a jeśli nie..to na pewno jednego z pupilków..., którzy wraz z wygnaniem W. z Gomaru, lojalnie uciekli...
akord 2014-09-04 16:44:56
Pupilkow było całkiem sporo. Od Gdańska po Pinczow. Solidnych ph kilku ale żadnego już chyba nie ma . szkoda tych co Poukładali rynek a firma ich miała w(usunięte przez administratora) Prawie każdy znalazł z tych porządnych nowe lepsze zajęcia. Pan W faktycznie myślał nie tym lebkiem co ttrzeba wiem to miałam niestety "przyjemność" doświadczyc chamstwa.
Zostaw swoją opinię o Gomar - Pińczów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gomar