brak logo

NetControl

Kraków

Opinie o NetControl

1 2009-11-10 07:41:08
beznadziejny serrwis techniczny częste braki sieci
zzz 2010-03-01 23:47:08
Potwierdzam w/w opinie, Serwis = tragedia.
Łukasz 2010-05-10 13:32:55
Częsty brak internetu, niekompetentni "recepcjoniści" odbierający telefony o serwisie już nie wspomnę...
Paweł Bałasz 2010-10-24 21:48:51
SYF! [usunięte przez moderatora] bez pojęcia o podstawowym działaniu sieci ...
Pi4skun from krakał 2011-06-02 23:36:53
Bardzo dobry internet. Bardzo duzo czasu spedzam uzywajac go. Siadam klikam play na youtube i zaginam czasoprzestrzen. 1 minutowy firm 10 minut i takie tam. Skype i inne komunikatory glosowe dzialaja bez opoznien, baa czasem nawet tak szybko ze slysze co 3cie slowo. W grach dostaje dodatkowy pakiet w postac freezow, lagow, disconnectow. Oferta dosc ciekawa. Duzo dodatkowych uslug. Smialo moge polecic dla masochistow. Ja klikam wyslij post i ide se zrobic kanapke bo laduje mi sie onet.
Gaduła 2011-06-08 17:22:15
Absolutnie nie zalezy im na kliencie. Widac maja ich sporo skoro nie potrafia indywidualnemu pomoc (Albo nie chca). Pani na recepcji nuczona jest jednej kwesti i powtarza ja w kolo "wedlug naszego komputera internet dziala". Szkoda czasu na te firme jesli sie zastanawiasz nad wykupieniem uslugi badz innym internetem moge smialo powiedziec ze po zmianie na netie poczolem sie jak klient a nie jak dziwka.
Alfabet 2013-05-01 17:44:09
BOK - idzie sporo załatwić, lepiej pisać maila na admin@netcontrol.pl lub biuro@netcontrol.pl niż dzwonić.

Od lutego/marca 2013 jest widoczna zmiana i w prędkości i w podejściu do klienta. Poprzednicy piszą o serwisie, nie mogę się do tego niestety odnieść gdyż od czasu założenia neta (grudzień 2011) nie mi się nie zepsuło.
anonim 2013-05-01 17:50:33
Mam od nich net na azorach nie powiem było słabo jakiś czas temu ale dobrze, że to przetrwałem. Warunki umowy najlepsze z konkurencji, jasno określone prędkości i 10/10 pomiarów się zgadza przy mojej aktualnej prędkości 20mb. Jedna z nielicznych firm z którymi da się coś załatwić od ręki (publiczny adres ip, zwiększenie uploadu). Dziwią mnie opinie o serwisie. Różni ludzie w tym czasie tam pracowali jestem klientem od 5 lat ale zawsze rozwiązywali problem od ręki. Czas dojazdu UPC do tv - 2 dni, kolejne dwa dni wymiana dekodera i tak nie rozwiazali problemu a netcontrol do internetu - 20 minut, koleś naprawił problem od ręki jakieś łobuzy uszkodziły mi kabel na klatce i z tym też był związany problem z tv. Koleś z netcontrol naprawił też tv, chciałem mu dać na browar ale powiedział, że serwisy do 5 minut są w cenie neta.
Landry 2014-03-07 17:48:03
Zgadzam sie w pełni z komentarzem powyżej, gdyby znalazł się ktoś pracujący w NetControl i po weryfikował to wyżej, byłoby łatwiej wyciągnąć ocenę.
portos 2014-03-31 09:49:51
a propos punktu widzenia klienta, to chciałem się dowiedzieć czegos o ich ofercie biznesowej a na stronie internetowej pojawia się "OFERTA W PRZYGOTOWANIU ZAPRASZAMY WKRÓTCE"
poli 2014-04-02 23:35:43
Może w końcu ktos z aktualnie zatrudniony pracowników NetControl napisałby pare słów o warunkach, typu co dają w ramach socjalu?
Romuś 2014-04-14 06:40:24
Firma przecież istnieje całkiem długo, a tu wygląda na to, że nie są przygotowani ze swoimi usługami. Tak ja to widzę.
Centerq 2014-06-16 23:22:36
Jak dla mnie to są niepoważni, skoro nie potrafią zająć się stroną www - przecież z tego korzysta 95% klientów na samym początku.
kamienny wilk 2014-12-02 14:05:48
nic nie wiem o żadnych problemach ze stroną internetową tej firmy ale skoro tak mówicie to lepiej się mieć na baczności, to wiele świadczy o ich solidności. natomiast nie wiecie czy może obecnioe do pracy nie potrzebują trenerów albo monterów? no i oczywiście napiszcie na jakich warunkach byłaby to praca
krakus 2015-02-05 22:42:01
Strona z togo co przegladam, to działa bez zarzutów - przejżysta, czytelna - tylko brak informacji o naborach na jakieś wolne stanowiska. Właśnie się rozstałem z podobną firmą więc chcętnie zachowałbym ciągłosć i popracował. Wiecie może, czy nie szukają kogoś? Jak sie zorientowałem to młoda firma - dzialają dopiero od 2000r. to może i warunki ztrudnienia mają już bardziej na europejskich zasadach?
papi 2015-02-22 02:14:38
No @krakus ja to właśnie że tak powiem pocztą pantoflową słyszałem że szukaja i w ogóle ale że nikt z osób przekazujących mi te informacje nie był w stanie powiedzieć kogo szukają, na jakie stanowisko itp to szukałem w necie ale też nie znalazłem nic. Ciekaw jestem gdzie szukać ofert NetControl. Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym?
brzeziniak 2015-03-08 14:16:10
Firma NetControl rzeczywiście działa od 2000 roku , ale to jak na te branże naprawdę sporo czasu. Od początku swojej działalności zajmują się głównie tworzeniem oraz utrzymywaniem sieci internetowych. Swoim zasięgiem pokrywają praktycznie cały teren Krakowa w znacznym stopniu wychodząc poza jego ramy.
maciek 2015-03-16 21:06:03
Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą w firmie NetControl proponuje przesłać swoje CV na adres email: admin@netcontrol.pl

Z tego co wiem jeśli szukają pracownika na konkretne stanowisko to ogłoszenia pojawiają się na gumtree. Najczęściej szukają na stanowiska:

- Technik utrzymania sieci,

Od kilku lat rozwijają szkielet na światłowodach więc można też celować w związane z tym stanowiska.

Od około trzech lat mają call center poza siedzibą firmy więc pewnie obsługuje jakaś firma zewnętrzna, nie słyszałem żeby kiedykolwiek szukali pracowników biurowych, handlowców, telemarketerów.

Mówię z doświadczenia bo pracowałem dla nich jakiś czas temu. Praca była dość dobra, nie było spiny, administratorem został wtedy były monter, znał się na rzeczy, nie było jazdy po nic, trudniejsze rzeczy wolał sobie sam robić, a monterów uczył topografii sieci, budowy, podstaw i możliwych problemów. Dopiero po solidnym kilkumiesięcznym płatnym szkoleniu trzeba było samemu ogarniać. Poza siecią światłowodową której nie dał nikomu dotykać i dość rozbudowanej serwerowni gdzie tylko opisał mi co do czego służy nie było zbyt dużo trudnych zagadnień. Podstawy które znacznie ułatwią Wam start to MiktoTik, konfiguracja VoIP, konfiguracja routerów na PPPoE. Głównie jadą kablem ethernetowym więc wtyczkę RJ trzeba umieć zarobić, trzeba umieć poprowadzić kable w korycie/rurce/szachcie, na niektórych stacjach bazowych mają anteny podłączone kablem CNT400 i triset240 ale ja nie miałem okazji przez pół roku zarabiać N na dachach - nauczono mnie tylko jak to robić na sucho, a jeśli coś trzeba było wykonać to i tak robił to administrator osobiście.

Robocie daje 9/10, szkoda, że nie mogłem tam zagrzać miejsca na dłużej bo naprawdę dużo wiedzy miałem okazję nabyć.

Jeśli chodzi o same działanie internetu do którego niektórzy mieli tutaj zastrzeżenia to typowe awarię spowodowane były błędami użytkowników lub długotrwałe awarie sieci energetycznej na blokach, które naprawialiśmy tak szybko jak administracja bloku udostępniała nam klucze do bezpieczników i zawsze było to załatwiane szybciej niż przyjazd elektryka. Duża dbałość o to aby prędkość pokrywała się z umową. Na 4m łączu miałem pingi po 8-10 grając w CSa i to na radiu, ciężko znaleźć inną firmę w Krakowie gdzie idzie pograć na łączach za 29 zł.

Rozpisałem się z sentymentu.
Rowerek 2016-05-15 19:15:51
Nie ma się co martwić o nikogo, to akurat prawda co ty mówisz, na spokojnie
Zostaw swoją opinię o NetControl - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NetControl