Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2015-03-26 11:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jak firma, ma na tobie zarobić, ty dostajesz ochłapy, co prawda trochę lepsze niż w kraju ale ochłapy.W sumie nie najgorzej jak na polskie firmy przewalające ludzi na kasę . dziala zasada kto kogo bardziej wykorzysta. Na lekarza w razie choroby nie ma co na miejscu liczyć ale zawsze można skoczyć do kraju i jak ktoś ma możliwości to wziąć L4 dostarczyć do agencji w kraju. I tak muszą chorobowe płacić niemieckie, mimo że wystawione L4 w Polsce.wiec zawsze to wychodzi niezła pensja krajowa Na pomoc koordynatorów na miejscu nie liczcie bo mało pomagają interesuje ich tylko abyś robił. A kary to to tylko straszak , ja dostałem dwa lata temu nie zgodziłem sie na zapłacenie i się odczepili.
zdjecie uzytkownika
Lena - 2015-03-26 13:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mam pytanie do Was dzwonili do mnie z kadr z propozycją pracy w magazynach Edeka w czasie strajku z racji tego ,że daleko mieszkam kwestionariusz wysłałam meilowo długo teraz trzeba czekać na odpowiedź czy wkońcu jadę do tej pracy czy nie?
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-26 13:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzesiek - 2015-03-26 11:23:49]:
Jesteś nie na czasie, teraz nie ma żadnych kar tylko zwrot kosztów poniesionych za rekrutację i jak nie zapłacisz do windykacja-komornik i uwierz, ze trzeba płacić. Co do zwolnień to nigdy na niemiecka umowę nie są tolerowane zwolnienia polskie. Ja jakoś nie miałem problemu z pójściem do lekarza. Nikt z Toba za rączkę z katarem nie pójdzie, ale jak coś się dzieje to nie ma problemu.
Jak się decydujesz na niemiecką umowę o pracę to musisz tam chodzić do lekarza, bo jak sobie pójdziesz w Polsce i będziesz siedział w Polsce to jest niezgodne, bo nie mogą Cię z ich kasy skontrolować.
zdjecie uzytkownika
guciek - 2015-03-26 13:32:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lena - 2015-03-26 13:19:33]:
Ja wysłałem wczoraj po 18, a dostałem umowe dzisiaj o 9 rano.
zdjecie uzytkownika
MMm - 2015-03-26 13:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hejka, wie ktoś już może o której wyjazd z Wrocka do Gochsheim?
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-03-26 14:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja kwestionariusz wyslalem wczoraj kolo 14 a 0 18 dostalem juz umowe, wszystko mam zalatwione czekam tylko o ktorej wyjazd z wrocławia...? a wiecie jak tam z internetem...??
zdjecie uzytkownika
guciek - 2015-03-26 14:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponawiam pytanie, czy ktoś z podkarpacia wybiera się do Wrocławia na wyjazd do Mark.. ?
zdjecie uzytkownika
dawid - 2015-03-26 14:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś z was wie czy można zjechać w maju na 1-2 dni? Mam ważny egzamin w tym czasie tylko jeszcze dokładnie nie wiadomo którego a jeżeli się nie stawie będę musiał zapłacić srogą karę umowną bo aż 2000zl. Jest jakas możliwość?
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2015-03-26 15:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2015-03-26 13:22:33]:
Marek jesteś w błędzie. Obowiązuje firme prawo unijne i jak najbardziej muszą honorować polskie zwolnienia. co do kar ja ją miałem uznałem że niesłusznie naliczoną opisałem i żaden komornik do mnie nie przyszedł . a minelo już ponad dwa lata. Inna sprawa że pracowalem a nie się obijałem a problemem był mobbing koordynatora który jedynie straszyć potrafił i to był wystarczający powód do zerwania umowy i nie płacenia kary. oczywiście że mogli by probować to ściągnąć ale przy dokumentacji jaką zgromadziłem zdjęciach i nagraniach odzywek ich człowieka wątpie czy by w sądzie coś ugrali.
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2015-03-26 16:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2015-03-26 13:22:33]:
Dam ci jeszcze taki przykład. masz wolne i jedziesz sobie na weekend do kraju. dopada cię zdarzenie losowe ,obojętne złamałeś ręke, masz wysoką gorączke, zachorowało ci dziecko i bierzesz opiekę, idziesz do lekarza dostajesz L4 i jedyne co masz do zrobienia to jak najszybciej powiadomić pracodawcę. weryfikacją czy jest to lewizna czy nie, zajmuje sie w tym przypadku niemiecki pracodawca w porozumieniu z ich kasą chorych a naszym NFZ mogą też potwierdzić to u lekarza wystawiającego zwolnienie. Ale honorować je muszą.
zdjecie uzytkownika
Lena - 2015-03-26 16:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wysłali umowę a wiecie może czy te 700 zł (dojazd i koszty dodatkowe) są potrącane z wypłaty czy od razu się płaci? a 400 zł za dojazd w jedną stronę czy ogólnie za dojazd i powrót do PL? Ciężko się dogadać z biurem i nie wiem już
zdjecie uzytkownika
Robin - 2015-03-26 17:04:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś jedzie do Marktredwitz z Rybnika ????
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-03-26 17:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robin - 2015-03-26 17:04:00]:
przeczytaj &11 i będziesz znał odpowiedź
zdjecie uzytkownika
Darek - 2015-03-26 17:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiecie może kiedy zaczął się rok temu strajk ,bo ktoś pisał tylko kiedy 2 lata temu się zaczął
zdjecie uzytkownika
Robin - 2015-03-26 17:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolo - 2015-03-26 17:14:21]:
ZE CO ???
zdjecie uzytkownika
Lena - 2015-03-26 18:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oki już doczytałam a z godzinami ile mniej więcej w miesiącu wychodzi godzin?
zdjecie uzytkownika
ewaa - 2015-03-26 19:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Darek - 2015-03-26 17:27:39]:
strajki są co dwa lata.
zdjecie uzytkownika
mati - 2015-03-26 19:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lena - 2015-03-26 16:41:23]:
Nic się nie płaci, to są opłaty jak po podpisaniu umowy nie stawisz się na wyjazd lub nie wywiążesz się z warunków umowy np., przyjdziesz pijana do pracy... firma wtedy może starać się o zwrot kosztów poniesionych za daną osobę.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-03-26 19:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzesiek - 2015-03-26 16:19:52]:
Tłumaczę Ci po raz kolejny, że zmieniła się umowa. Jadę już któryś raz i zgodnie z normami inspekcji pracy firma nie daje kar tylko może wystąpić o zwrot kosztów za poniesioną rekrutację. Jest to zgodne z normami unijnymi i teraz to windykują. a co do L4 to nikt nie jedzie siedzieć na L4 tylko pracować. Ci co biorą L4 nie mają szansy na kontrakt z zakładu na lepszych warunkach.
zdjecie uzytkownika
wolonc1977 - 2015-03-26 20:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Ile euro trzeba wziasc na miesiąc ? Daleko jest do jakiegoś Lidla z miejsca zamieszkania ?
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-03-26 20:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na miesiąc kolo 120 powinno starcztc
zdjecie uzytkownika
xyz123 - 2015-03-26 21:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jak uważacie czy Korony czeskie też warto wziąć , bo z tego co mi wiadomo mamy mieszkać w Czechach przy granicy z Niemcami (dotyczy wyjazdu do Marktredwitz )?? W ogóle wie ktoś jak nazywa się ta miejscowość co mamy noclegi ??
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2015-03-26 21:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marek - 2015-03-26 19:56:10]:
No to sam potwierdziłeś jaka to prymitywna firma, szuka wyrobników którym nic się nie należy. Zachorujesz dasz L4 i na następny wyjazd nie pojedziesz. Faktycznie wszyscy zyją w XXl wieku tylko issp dalej w XVIII.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Darek - 2015-03-26 22:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe kiedy w tym roku zacznie się strajk bo jak mamy jechać na tydzień potem wraca do PL i znów jechać to dziwnie tak
zdjecie uzytkownika
firma kłamstwo - 2015-03-26 23:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem we wrocławiu w sprawie wyjazdu do Niemiec. Obiecywali pracę w magazynie w Nauen, 8h plus 1h przerwy umowa do czwartku świątecznego (1,5 tygodnia) potem od wtorku na rok (pewno chodzi o to, żeby za święta nie płacić) a na miejscu praca 6 godzin po 6 dni w tygodniu, więc oszukali. obiecywali zjazd do Polski na święta teraz jednak trzeba w sobotę świąteczną pracować (umowa na 1 dzień). jeszcze straszą jakimiś karami. A niemcy będą mieli strajk (mają umowę raz na 3 miesiące jak idą do lekarza to ich zwalniają też mają 8,50 euro) i będziemy musieć robić na 2-3 taśmach, a jedną jest ledwo co obsłużyć, jeszcze trochę ukraińcy przyjadą niech tyrają!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie