Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
qqqqqqq - 2015-05-21 14:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak mogłes dostać za prawie miesiac pracy 280 euro. chyba podpisywałes jakąś umowę, wiec jak cie wychujali ze tak napisze to się bij o swoje, nie zyjemy w sredniowieczu, a nie bedziesz na forum się żalił ze cie oszukali. Człowieku są sądy, adwokaci, jeśli o tym nie wiesz, będą cię dymać całe zycie i bedzie to wyłącznie twoja wina.
zdjecie uzytkownika
west - 2015-05-21 16:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos nie dostal jeszcze pieniedzy za kwiecien?bo czekam i czekam
zdjecie uzytkownika
smutna - 2015-05-21 17:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [west - 2015-05-21 16:25:52]:
ja dostalam kase na konto walutowe bo takie podalam w umowie,ale mi zapłacili i teraz tylko czekam na czerwiec zeby zaplacili za maj,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-21 18:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM JA DOSTAŁAM I NIE TYLKO JA 457 EURO DZIWNE ZE KAZDY INACZEJ A BYŁAM CAŁY CZAS DOSTĘPNA
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-05-21 19:01:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
17,77 zł. WTF? Czy w tej agencji pracują ludzie upośledzeni umysłowo?
zdjecie uzytkownika
Creo - 2015-05-21 19:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi wypłacili 17 zł ta firma to jeden wielki przekręt ale i tak nie odpuszczę im umowę podpisałem 27.03 byłem na 2 wyjazdach w sprawie oczekiwania( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
jełop - 2015-05-21 19:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałeś 17 złotych za nic i jeszcze się nie podoba? Może wreszcie zabrał byś się za normalną robotę a nie marudził na forum?!
zdjecie uzytkownika
Do jełop - 2015-05-21 19:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jełopie, twój nick pasuje do ciebie idealnie. Może dla ciebie twój czas nie ma żadnej wartości, ale ludzie którzy przez miesiąc byli w gotowości i czekali pod telefonem mają dostać za to pieniądze zagwarantowane w umowie.
zdjecie uzytkownika
UWAŻAJCIE!!!! - 2015-05-21 20:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie wpiszcie sobie ISSP KRS i zobaczcie kto jest prezesem spółki; potem wpiszcie sobie jej adres i zobaczcie ile tam jest podobnych firm tego samego właściciela - firm służących do organizowania obozów pracy w Niemczech i DYMANIA Polaków - perfidnie, celowo i z założenia mają ludziom nie płacić. Zusów WAm nie płacą wcale. A jak ktoś ma za dużo kasy i co nieco pojęcie o czymś niech poświęci kilkadziesiąt złotych na pełny KRS którejś ze spółek i przekona się jakie miliony zarabia j/w. Jeśli macie odrobinę własnej godności uczcie się języków i szukajcie pracy bezpośrednio u pracodawcy na UMOWĘ O PRACĘ; nie dajcie się poniżać i wykorzystywać - chyba że chcecie popracować za darmo na kolejne miliony prezesury.niemieckiej w dodatku...Oj pasiaków Wam tylko nie założą - reszta niestety ta sama... Zastanówcie się...
zdjecie uzytkownika
jełop - 2015-05-21 20:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Do jełop - 2015-05-21 19:57:52]:
Weź się za jakąś robotę bo "bycie w gotowości" to żadna robota. Ferdek Kiepski też jest zawsze w gotowości. Może byś poświęcił trochę swojego cennego czasu na pójście do pośredniaka? buhahahhaaaaahaaa
zdjecie uzytkownika
do jełopa - 2015-05-21 21:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jełopie, wierz mi, że nie mam problemu z "normalną pracą", ale jak ktoś podpisuje umowę, w której ZOBOWIĄZUJE się do wypłacenia mi pieniędzy za bycie w gotowości, to chyba logiczne, że tej kasy nie odpuszczę. A jeśli ty masz w dupie jakie umowy podpisujesz i do czego zobowiązuje się pracodawca, to pewnie lubisz być dymany, twoja sprawa.
zdjecie uzytkownika
jełop - 2015-05-21 21:12:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakbyś nie miał problemów z podjęciem normalnej pracy to byś ją miał a nie liczył na jałmużnę! Ogarnij się i znajdź sobie wreszcie pracę. No chyba, że masz 2 lewe ręce i nie masz żadnych kwalifikacji. Według mnie to i tak dostałeś o 17 złotych za dużo.
zdjecie uzytkownika
do jelopa - 2015-05-21 21:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ty debilu nie jesteś w stanie pojąć, że podpisałem tę umowę po to żeby jechać do roboty na strajk do Edeki? Nie jest moją winą, że Niemcom się jednak odechciało strajkować. Musisz mieć naprawdę nudne życie skoro wchodzisz na to forum i kłócisz się o sprawy, które cię nie dotyczą. Ewentualnie możesz być pracownikiem ISSP, wtedy ci wybaczę, w końcu nikt nie wybiera sobie dodatkowego chromosomu. Z mojej strony EOT.
zdjecie uzytkownika
utopia. - 2015-05-21 22:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jełop jest pewnie jedną z tych kobiet ISSP o inteligencji mniejszej niż świnia :) a jeśli nie, to chętnie bym pierdolnął go w łeb. Człowieku składaj CV do ISSP, napewno pasujesz do ich zespołu :)
zdjecie uzytkownika
zeegos - 2015-05-22 02:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieniążki na konto za dyspozycyjność wpłyneły:) Jedyne co robiłem to odpisywałem na smsy, a później odbierałem od nich telefony.Jedyne minusy to że telefonu wyciszyć nie mogłem, i nie powinieniem;) pić alkoholu. Ciekaw jestem ile osób pracowało gdzie indziej i odpisywali na te ich smsy, nie mając zamiaru nigdzie jechac:D
zdjecie uzytkownika
nie polecam - 2015-05-22 13:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziadowskie pieniądze,kiepskie warunki zakwaterowania,dużo patologii.
Jak ktoś chce jechać do pracy do Niemiec to niech nauczy się trochę niemieckiego i wybierze innego pośrednika.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-22 19:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [utopia. - 2015-05-21 22:05:50]:
Na pewno mają większą inteligencję niż Ty. To co piszesz świadczy o tym. Tylko pogratulować. Nie rozumiem co chcecie od tych Pani. Dostałem wczoraj kasę za free za strajk. Nic nie robiłem tylko potwierdzałem dyspozycyjność. Panie często dzwoniły i były bardzo miłe.
Kolega też dostał 17 zł, ale nie wierzył w tą kase i olał, przestał odbierać tel, i dostał kasę tylko ze składek zusowskich. Więc Ty pewnie to samo zrobiłeś, a teraz masz pretensje do całego świata i najlepiej się na osobach z biura odgryźć, które są niczego winne. Gratuluję.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-05-22 19:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [UWAŻAJCIE!!!! - 2015-05-21 20:07:21]:
O czym Ty piszesz???? Przecież firma zatrudnia na umowę o pracę. Na strajk były odprowadzane składki, bo normalnie z lekarza korzystałam. Po co takie bzdury pisać?????
zdjecie uzytkownika
Damian - 2015-05-22 22:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
żądajcie od tej pseudo agencji RMUA bo jeden znajomy dostał 1900 a drugi 1710 za taki sam okres i takie samo stanowisko. a Ci wszyscy, którzy dostali śmieszne 17 zł, piszcie wezwania do zapłaty, a jak nic nie da to do Sądu pozew. zapłacicie 30 zł, a Sąd od razu wyda nakaz zapłaty wynagrodzenia, byłem u prawnika ze związków zawodowych i w razie co nieodpłatnie będzie nas reprezentował. Nie mozna im odpuszczać, bo czują się bezkarnie i robią ludzi bezczelnie w ch...
zdjecie uzytkownika
BTM - 2015-05-23 23:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto jedzie w poniedziałek na Hammera do Bedburgu
zdjecie uzytkownika
lol - 2015-05-24 11:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po tych wszystkich komentarzach jeszcze są chętni do wyjazdu. Nie wierzę. :))))
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-24 17:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lol - 2015-05-24 11:40:44]:
Ja tu nie widzę negatywnych komentarzy. A treść tych gorszych świadczy o osobach, które to piszą. Nie pojechałabym z innej agencji niż ta.
zdjecie uzytkownika
bogna - 2015-05-24 17:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W czwartek byłam podpisać umowę w biurze na Klingel, jadę już 3 raz z tej firmy na ten projekt i też z innej bym nie pojechala. Jak byłam w biurze to jakiś gostek awanturował się, że kasy nie dostał za strajk, a okazało się, że komornik za alimenty zabrał. I taki je... pewnie potem opisze, że go oszukano itp., a może warto alimenty zacząć płacić, firma nic nie ma do zajęć komorniczych. Albo pojedź na projekt na niemiecką umowę to Ci nie zabierze. I potem tacy ludzie tu smarują albo tacy co za kradzież wylecą w Niemczech, bo takie przypadki też widziałam i tak jak ktoś wyżej napisał, to co piszą i wjaki sposób piszą to świadczy o tym, że te osoby mają coś pod sufitem.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
hahahahahahahaha - 2015-05-24 21:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-05-24 17:08:21]:
Ha ha. Powiedz to wszystkim, którym zabrano dodatek za pracę na nocną zmianę bo szanowna agencja uznała, że 25% dodatek JUŻ SIĘ NIE NALEŻY. Pomimo tego, że praca jest bardzo ciężka (szczególnie odczuwa się to w nocy) a godzin coraz mniej.
Dzięki takim potulnym barankom jak ty agencje robią z ludźmi co chcą.
A może jesteś jednym z koordynatorów? W takim wypadku wszystko jest jasne :)
zdjecie uzytkownika
BEnn - 2015-05-25 00:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, wiele ofert pracy z tej branży i nie tylko znajdziesz na stronie Rekrutacyjnej Rewolucji. Ja właśnie tam znalazłem coś dla siebie. Mają także wiele ofert szkoleń i kursów. Wpisz w wyszukiwarkę "rekrutacyjna rewolucja", wejdź na pierwszą wyszukaną stronę i do dzieła!:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie
alert