Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nico - 2014-12-17 22:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie sa rozni czy to w ISSP, czy innej firmie, zawsze sie moze trafic idiota, po co zastraszac i siac niepokoj, nie lepiej napisac rzetelna opinie? Pieniadze powinny byc wyplacane i z tym nie bylo problemow w ISSP czy LPS z tego co mi wiadomo, jedyny minus dlugi okres czekania, stad moje pytanie ile ludzie zabieracie Euro by przezyc taki wyjazd zagraniczny do pierwszej wyplaty? Ile realnie ktos zarobil po odliczeniu mieszkania i jedzenia, niech sie wypowie osoba, ktora byla juz na wyjezdzie za granica przez ISSP,LPS.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-18 07:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każda wypłata jest inna, to zależy od tego jakie masz zmiany w danym miesiącu (nocki, niedziele itd). Pracuję od niech prawie rok, ale jestem na projekcie OST, niższa stawka 7,86. Jak zamkniesz Zeitkonto to jeszcze więcej będzie wypłaty, ja już mam zamknięte. Jak przepracujesz pół roku, dostajesz 150 euro na Święta i na wakacje. Osoby, które dopiero jadą na początku nie mają rewelacyjnych wypłat, ale od czegoś trzeba zacząć. Wielu Polaków chce się załapać na kontrakt bezpośrednio z magazaynu. Tutaj już wielu przeszło i ja tez na to liczę, ale trzeba się wykazać.
Nie pamiętam ile na poczatku zarabiałem, coś ok ponad 1000 euro, od tego musisz mieszkanie odprowadzić. No i jeszcze kwestia podatku- jak jestes na najniższym to dużo odciągaja, ale potem masz duży zwrot kasiorki jak się rozliczysz i znowu kasiorka wpływa. Jak masz inhny próg podatkowy to więcej zarobisz, ale mniej odzyskasz. No i oczywiście wszyscy dzieciaci ciągną Kindergeld 184 euro miesięcznie. A jeszcze podobno po 5 latach przepracowanych na nimiecką umowę, masz potem emeryturę minimalną 600 coś euro. Więc nie wiem czemu wszyscy tak marudzą? Ja jestem zadowolony, teraz święta, dużo pracy ( właśnie się zbieram), niestety duzo pracowników i młyn na magazynie, no ale cóż nie ma co narzekać. Pozdro
zdjecie uzytkownika
radca prawny - 2014-12-18 11:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich dostałem do ręki umowę o pracę do magazynów obi i jak przeczytalem to i znając sie na prawie stwierdzam iż ta umowa jest poprostu zwyklym gownem pracownik który podpisal te umowę ma prawo od niej odstapić firma ISSP czy LPS niemaja prawa straszyc pracowników jakimiś karami i rządac pieniedzy za cos co jest niezgodne z prawem jesli ktos chce wyjechać to osobiście odradzami radzę zglosić sie do swego radcy lub jakiegos prawnika celem dowiedzenia sie co zrobić i zgłosić natychmiast sprawe do policji i prokuratury wszystkie punkty czy podpunkty w tej umowie sa skonstruowane tak aby wam dowalic a firma issp i lps jest czysta i bierze nielegalnie pieniadze, odradzam komukolwiek prace dla tej firmy firmy obydwie sa zgloszone do windykacjii i sa w stanie liwidacjii upadku przegrali kilkadziesiat spraw w sadach o odszkodowania i wyplaty zaległych pensji czy to w polsce czy za granicą wlascicielem jest turek zaden polak firma ma inny regon i wpis do dzialsalności i ewidencji publicznej w ksiegach wieczystych jesli ktos podpisał umowe prosze ja pilnie anulować zadnej pracy niema w obi gdyż w porozumieniu z ambasada w niemczech zostalo to juz sprawdzone i firma OBI nie współpracuje z firma ISSP czy LPS jest tozwykle oszustwo.....
z wyrazami szacunku
radca prawny dla dzielnicy Wroclaw-Krzyki Janusz Jarzębinski
zdjecie uzytkownika
K - 2014-12-18 11:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Taki z ciebie radca prawny, że nie ma cię nawet na liście radców prawnych we Wrocławiu. Już nie mówiąc o tym, że masz słabą wiedzę na temat prawa skoro nie wiesz, że umowa o pracę nie jest konstruowana przez firmę tylko przez związki niemieckie. Jakbyś dostał tą umowę do ręki to wiedziałbyś też, że to nie jest praca w magazynach Obi tylko na magazynach firmy współpracującej z tym marketem. Pracuje tam mój kuzyn i sobie chwali. Tylko niepotrzebnie zniechęcasz ludzi, którzy mogliby fajne pieniądze zarobić.I jeśli w takim stylu wypowiada się każdy radca prawny w tym kraju to współczuje samemu sobie, że tutaj żyje.
zdjecie uzytkownika
zakonnica - 2014-12-18 12:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktoś tu ma rozdwojenie jaźni, raz się podaje za radcę prawnego, a raz za księdza.
Kolego wiesz co to jest adres IP, chyba nie bardzo?
Wcale nie widać, że ta sama osoba pisze opinie.
Myślę, że powinieneś się udać:
http://www.psychiatra-czerwinski.pl/
zdjecie uzytkownika
Matrioszka - 2014-12-18 13:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam widze ze juz sie wesoło i kolorowo na forum robi byłem na rozmowie dzisiaj zaczełem zadawac pytania czytac umowe chciałem zasiegnac opini prawnika czy jest zfodna i czy im wolno wszystko a mi nic to mi podziekowali wyprosili mnie chamsko z biura wpierw byli mili ale gdy zaczelem mowic i pytac to zaczeli krecic istne podobienstwo do firmy niemieckiej agencji pracy POLYGON PERSONAL SERVICES AG pracowalem przez nich koordynator byl zwykla szuja ktory tyylko liczyl bna profity nie pomagal wcale nikomu tu czytalem ze tak samo nie ma co liczyc na pomoc koordynatora to jest to samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co ISSP CZY LPS licza sie cyferki nic wiecej a dlaczego niema w tej firme zaliczekk to jest chore kazda porzqadna firma dba o to by pracownik mial za co przezyc a tu z gory powiedzone ze musisz miec kase na przezycie skad czlowiek ktory chce jechac do niemiec ma wziasc kase nie dosyc ze sam wyjazd juz kosztuje to co mam sie zadluzyc u ludzi bo firma nie daje zaliczek znam wiele niemieckich czy holenderskich firm ktore pomagaja pracownikom i jak niemasz w pierwszym miesiacu co tydzien dawaja skromne bo skromne ale dawaja zaliczki po 25 czy 50 euro jest ciezko naprawde w polsce czy za granica kazdy chce pracowac niech nikt mi tu nie wciska kitu ze cchcesz jechac musisz miec kase bna przezycie gdyby firmie ISSP CZY LSP zalezalo na pracownikach to by były zaliczki a dlaczego sa wypłaty po 20 zawsze bo firma trzyma pieniadze na koncie i ma dobry procent to i ma kase kazda firma placi agencji zawsze na koniec miesiaca wyplate za dany miesiac a oni chulaja tymi pieniedzmi jak tylko moga czemu kazdy tak broni firmy issp co dla mnie juz samo to ze jesli zerzygnujesz z wyjazdu to juz placisz kare sa rozne sytuacje w zyciu a firma czy pracownicy firmy nie rozumieja tego jesli w miare wczesniej zrezygnujesz z wyjazdu bo nmp dostales o wiele lepsza oferte pracy to jesli sie poinformuje nie iwerze w to ze nie znajda chentej osoby na twoje miejsce wiedzac ze maja tysiace osób chetnych nna ten wyjazd jak juz nap[isalem samo to jak mnie potraktowali jak chcialem wiedziec wszystko czy cos wiecej to sie pozbyli wypraszajac mnie bo co bylem za wscipski bo nie chcialem wdepnac w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jesli sie dwa razy sparzyl czlowiek to juz nastepnym razem nie chce tylko kogo to obchodzi bylem wiem co widzialem w biurze i nikomu nie polecam tej chamskiej firmy
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-18 13:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Koleś jak nawet pisać nie umiesz to nie dziwie się, że Cię wyprosili.
A jak ktoś dobrze popatrzy to znowu to samo IP, z czym masz koleś problem? Wyleciałeś z projektu i kombinujesz jak oczernić firmę? Już sam nie wiesz co masz wymyślić?
Straszysz nowych? takich jak ja?
O dziwo byłem dzisiaj na rozmowie, siedziałem ponad 2 h, tez zadawałem pełno pytań i jakoś nikt mnie nie wyprosił i też nie widziałem, żeby kogoś wyprosili. Hm, dziwne?! A było bardzo dużo osób.
zdjecie uzytkownika
Matrioszka - 2014-12-18 13:42:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
koles nowy wez sie sam zamknij te ich projekty to o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] roztrzaskac aby rzeruja na was glupich ludziach a moje ip to cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powinno interesowac
zdjecie uzytkownika
umowa - 2014-12-18 18:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybiera się może ktoś na podpisywanie umowy jutro i jest z okolic Podkarpacia?? proszę o kontakt na e mail:asdxc34234@wp.pl
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-18 18:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kuuurde, ale opinie, aż wypadałoby coś napisać, bo chyba zadowoleni tu nie zaglądają, hehe. No ja jestem na projekcie już pare miesięcy i sobie chwalę, wypłata na czas i wszystko przecież legalnie, bo pare tygodni temu nawet u dentysty byłem i ubezpieczenie normalnie było ważne. Ale wiem sam po innych pracownikach tutaj, że nie dociera do innych co to jest miesięczny okres wypowiedzenia, nie wiem czemu, po prostu strasznie kombinują, żeby to ominąć, a przecież mówią o tym przy podpisywaniu umowy i przez telefon i odpisują na maile. Chyba cały problem tkwi w zrozumieniu umowy, a wcale nie jest skomplikowana i nie zawiera zawiłych "kruczków". Sama praca nawet ok, czasem jest ciężko, ale to nie wakacje no i kokosów człowiek nie zarobi, ale lata pracy się przynajmniej liczą. No nie wiem, to chyba praca nie dla każdego - zwykła legalna praca na magazynie, a nie dla kombinatorów
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-12-18 19:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak piszesz, kokosy to nie są mi też na początku się to nie podobalo ale ja na przykład nie mam możliwości zarobienia takiej kwoty w polsce na legalu
zdjecie uzytkownika
Matrioszka - 2014-12-18 19:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak słyszę zadowolonych pracowników to nie chce mi sie w to wierzyc hehehe bo pisza to pewnie jacys z biura heheheh za duzo juz projektow w swoim zyciu przedszedlem za granica i w to nie wierze ze sa takie luksusy i tak slodko gdyby tak bylo to by ludzie ani jednej zlej opini nie napisali a le caly sek tkwi w tym ze ktos to pisze bo sie na nich przejechal nie wierze w to ze ktos za 700 euro tam bedzie siedzial bo jesli 152 godziny razy 8,50 euro to wychodzi jakies w zaokragleniu 1300 bruttto minus podatek to na czysto niecale 950 euro i minus mieszkanie 210 euro na miesiac to ja podziekuje za taka prace w polsce wiecej i legalnie zarobisz i jestes z rodzinka swoja zawwsze
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-12-18 20:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Matrioszka - 2014-12-18 19:57:11]:
Liczyć to Ty za bardzo nie umiesz, na stawce 7,86 zarobiłam więcej niż 700 euro, jak Ci się nie podoba to nikt Ci nie każe jechać, po dłuższym okresie pracy zarabia się więcej. Ty myślisz, że ludzie z biura nie mają co robić tylko 24 h na dobę na forum siedzieć? Jestem w Eisenach i jakby było tu tak źle to ludzie nie siedzieli by tu już od dwóch lat. A kolejna sprawa czemu się czepiłeś firmy, która jaka jedyna mnie nie oszukała, a pracowałam wcześniej już przez dwie firmy. I każda firma a takie same stawki, bo to są umowy z IGZ narzucone bezpośrednio. Na święta są dodatki i bony na paliwo dostaliśmy.
zdjecie uzytkownika
Maroo - 2014-12-18 21:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam wybiera się ktoś do pracy na Pakowanie art. budowlanych - Niemcy, Pulheim w Styczniu. albo czy ktoś już tam jest :)
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2014-12-18 23:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam rehnusa eisenach!! A w szczegolnosci koordynatorki edyty kobieta ktora jest wredna i opryskliwa/ bylem i nie polecam osoby powinny byc kompetentne jako koordynator
zdjecie uzytkownika
kiko - 2014-12-19 14:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jade do wrocka w poniedziałek podpisać umowe na pakowanie odzieży mam pytanko jest ktoś może z mazowieckiego pozdro
zdjecie uzytkownika
nie zdecydowany - 2014-12-19 16:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam jechac w poniedzialek na rozmowe. Warto?? Prosze o opinie ludzi ktorzy potrafia sklecic jakies zdanie po polsku a nie pisza co im slina na jezyk przyniesie bo nie o to w tym forum chodzi. Uprzejmie dziekuje :)
zdjecie uzytkownika
kiko - 2014-12-19 17:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje nie zdecydowany ja pierwszy raz jadę wiec tez nie wiem a ogólnie skąd jestes
zdjecie uzytkownika
Prezes ISSP John Claude VAn Damme - 2014-12-19 19:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w imieniu firmy issp nie polecam pracy w tej firmie jestem jej prezesem ale my od stycznia nie bedziemy placic nie bedzie godzin w pracy i bedziecie zyc za darmo chyba ze z niemieckiego socjala nasza firma jest na granicy bankructwa i upadku wiec po co chcecie do nas jechac jak my juz mamy upadek firmy ogłoszony chcecie mozecie nas wspomóc i cos dac nam pieniedzy oddamy w prezyszlym zyciu hahahaha omijajcie tych oszustów szerokim łokiem
zdjecie uzytkownika
nie zdecydowany - 2014-12-20 06:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem z malopolski. Byłes juz kiko na rozmowie??
zdjecie uzytkownika
kiko - 2014-12-20 07:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właśnie nie byłem kurcze ogólnie mój pierwszy wyjazd taki mi nie chodzi o ciężka prace tylko żeby była adekwatna do zarobków no i kurcze trzeba się jakoś utrzymać do 20 lutego
zdjecie uzytkownika
tomek a - 2014-12-20 09:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zna ktos godziny i dni otwarcia biura ?
zdjecie uzytkownika
tomek a - 2014-12-20 09:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojtek - 2014-12-18 23:25:09]:
ja sie wybieram złozylem oferte w czwartek ale jak narazie nikt nie dzwonil ;/
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
nie zdecydowany - 2014-12-20 14:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiko skad jestes??
zdjecie uzytkownika
kiko - 2014-12-21 13:33:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z Płocka po tych tu komentarzach mam dylemat a ty nie zdecydowany skąd jestes
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie
x