Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ISSP

Pracowałeś w firmie ISSP i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-04-25 09:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do osób które już dłuższy czas pracują w niemczech jeśli ja kiedyś pracowałem w niemczech i mam nie wiem ja to się dokładnie po niemiecku nazywa ale chodzi mi o numer chyba z niemieckiego urzedu skarbowego i numer ubezpieczenia(taka legitymacja ze zdjęciem) czy to są dokumenty wydawana raz i już na zawsze czy za każdym razem gdy podpisuje nową umowe?Bo np w Holandii numer BSN taki polski NIP się nie zmienia ale ubezpieczenie to za każdym razem mam nowe
zdjecie uzytkownika
Siwetokrzyskie - 2015-04-25 09:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja wiem rozumiem że człowiek się boi że mogą go wykorzystać i puścic z torbami każdy ma prawo wiedziec co podpisuje i czy to co podpisuje jest zgodne z prawem. Bylem z Issp na inwentaryzacji i oni wypłacają. Natomiast firmy niemieckiej nie znam. Jesli umowa bedzie nieodpowiednia mozna przeciez nie podpisywac nik nikumu na sile nie karze jechac ale takie sa dzis warunki. Jedziesz za miedze pracujesz za najnizsza krajowa stawke jak nie masz uprawnien itp. placisz za nocleg i w wiekszosci pracodawcow zapewniasz sobie wyrzywienie i dojazd z PL. Mnie jeden pracodawca angielski powiedzial " my nie zapewniamy jedzenia spania czy przyjazdu z pl dajemy tylko prace " A umowę oczywiscie dostalem na meila nie w celu podpisania tylko zapozniania sie z nia szczegolowo. Jak sie bedzie rzetelnie pracować i nic nie kąbinować to pracujesz placa ci i gitara. Ale jak polacy pojada za granice to katastrofa smiechu nie unikniona :D
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-04-25 09:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już pisałem wcześniej, że stawki były inne za oczekiwanie 50,00 zł brutto, a za pracę 7,50 euro minimalna. Wiec co Ci da kwota jaką kto dostał????
zdjecie uzytkownika
do Aga - 2015-04-25 10:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naucz się czytać. Kazden ma ta sama stawkę. Rozróżnienia tylko na komisjonerow i wozkowych. Wyraźnie jest wszystko napisane. Jak chcesz czytelny podpis to jedz do biura i podpisz umowę osobiście Tak jak my to zrzrobiliśmy. I nie ma pod tym adresem nic iinnego. Wszystko także zostało nam klarownie wytłumaczone
zdjecie uzytkownika
kaz.sko - 2015-04-25 10:09:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czytając opinie zastanawiam się nad niektórymi w jakim celu są pisane, z agencją współpracuje już 3 rok i mogę powiedzieć z obserwacji to że trafiają sie z kadry zarządzającej psychole to fakt ale długo miejsca nie grzeją w firmie, po drugie odnośnie wynagrodzeń do dnia dzisiejszego nie miałem kłopotów zawsze otrzymywałem wynagrodzenie na czas, po trzecie z obserwacji widzę że narzekają osoby a nawet wyzywają tylko nie wiem w jakim celu albo wiem ponieważ ostatnio zobaczyłem osoby które wyzywały i odradzały innym żeby nie jechały a same jadą widocznie odradzają ponieważ boją się - są tacy świetni że się nie załapią na wyjazd.Owszem nie jest różowo ale jak ktoś chce jechać do pracy i robi swoje to nie ma problemu zarobisz i nikt się nie będzie czepiał, chyba że ktoś ma inny cel wyjazdu to raczej nie polecam.
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-04-25 11:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-04-25 11:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam chcialem sie zapytac osob ktore podpisaly umowe czy biora ze soba euro czy korony czy moze to i to bo nie wiadomo gdzie sie trafi a jade pierwszy raz z tej firmy. Z gory dzieki za odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
do jan - 2015-04-25 11:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepiej zadzwon do Pan w biurze i zapytaj o miejsce czy niemcy czy czechy
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-04-25 11:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przy podpisywaniu umowy nie okreslili sie gdzie kto trafi tylko mowili ze jest 5 magazynow w roznych miejscowociach i nie wiadomo gdzie kto pojedzie. A Ty tez jedziesz? Jesli tak to czy znasz juz swoja. miejscowosc?
zdjecie uzytkownika
do jan - 2015-04-25 11:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jade do Gohsheim
zdjecie uzytkownika
do jan - 2015-04-25 11:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kiedy umowe podpisywales?
zdjecie uzytkownika
hero - 2015-04-25 12:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ...czy ktoś z okolic Gorzowa W... jedzie do lipska?
zdjecie uzytkownika
tt - 2015-04-25 12:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znacie adres magazynu Edeki w Lipsku
zdjecie uzytkownika
oreo - 2015-04-25 13:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie coś na temat kwater w Lipsku i czy jest wifi .......
zdjecie uzytkownika
do oreo - 2015-04-25 13:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kiedy jedziecie? do lipska?
zdjecie uzytkownika
oreo - 2015-04-25 13:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem ....miało być prawdopodobnie 27 ,ale chyba coś się zmienia ,na razie odpisuję na smsy...
zdjecie uzytkownika
do oreo - 2015-04-25 13:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a umowe kiedy podpisales?
zdjecie uzytkownika
oreo - 2015-04-25 13:37:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
16.04 Szczecin
zdjecie uzytkownika
oreo - 2015-04-25 14:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
około 16tego musialbym zajrzeć w umowę .....a dlaczego pytasz?
zdjecie uzytkownika
Aga - 2015-04-25 19:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie jakieś nowe wiadomości? Może ktoś już pojechał?
zdjecie uzytkownika
poiu - 2015-04-25 21:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oreo - 2015-04-25 13:10:31]:
Tłuku jeden jedziesz do pracy czy na wczasy?Jak na wczasy to do biura podróży.Gdzie masz w umowie coś napisane że agencja gwarantuje Ci internet.Praca jest tylko obowiązkowa w tym kontrakcie.A reszta dobrowolna.
zdjecie uzytkownika
Swietokrzyskie - 2015-04-25 23:22:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja pierwsze słyszę że Czechy. Zgodnie z tym co rozmawiałem z panią z biura i to co mi napisała " Gochsheim, Marktredwitz, Hof, Borna, Schwabach" Mam takie miasta do wyboru. Kij gdzie się pojedzie bo zawsze się czubki trafią. Robisz w pracy swoje i byle do końca. I ja tu mam termin do 15.07 o ile się coś nie zmieni. A kto gdzie jedzie ???
zdjecie uzytkownika
nelo - 2015-04-25 23:35:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi nie powiedzieli gdzie jade , ale zaproponowali ze bede kierowcą pojade do niemiec ich samochodem i woził ludzi do pracy i pozniej na domek mieszkalny płacą 100 euro więcej za msc :) bo powracają koszt mieszkalny. I stwierdzilem ze jak do 5 nie jade to lece gdzies inndziej. Bo juz za dlugo czekam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie ma żadnej rekrutacji. To niby szkolenie polega na szybkim drukowaniu ich szmatławych umów i żeby ludzie szybko podpisywali nie mając casu na czytanie co tam pisze. Ostrzegam!!!! Te umowy to pułapki!!!!! Kary, kary i kary, ale tylko dla ciebie, oni nie ponoszą za nic odpowiedzialności.

KARY i ZŁE DOŚWIADCZENIA
UWAGA! W pełni potwierdzam te niestety złe i bardzo złe opinie o firmie ISSP lub Invent!!! Byłam z nimi w Niemczech. Kierownictwo chamskie, bez ogłady, prostaczki, którym się wydaję, że mogą innymi pomiatać jak śmieciami. Zabierają dniówki albo wyrzucają ludzi do Polski pod byle pretekstem. Jak masz szczęście to cię odwiozą do Polski jak nie lub jaśnie Pan kierownik chce ci pokazać jak szczególnie cię nie lubi, musisz wracać na własny koszt. W dupie mają, czy masz kasę na powrót, czy wiesz jak i czym wrócić z Niemiec i czy znasz język i jak sobie poradzisz. Zaznaczę jeszcze, że żaby wtedy wrócić do Polski musisz najpierw sobie wrócić do noclegowni ze sklepu jakieś 40, 50 km i zabrać swoje rzeczy i dopiero wtedy możesz jechać do domu!!!.

Jak już wrócisz zaczyna się wesoło - dostajesz pisemko z windykacji, że masz zapłacić karę za zerwanie umowy - takie 1000zł i straszą, że jak nie to sprawę oddają do sądu i wpisują cię do rejestru dłużników. Kto chce przeżyć takie atrakcje niech z nimi jedzie, resztę przestrzegam!!!! Trzymajcie się od nich z daleka, jak nie chcecie problemów.

Co do kar - nie dajcie się zastraszyć i niczego nie płaćcie. Oni nic nie mogą zrobić, liczą na zastraszenie tylko i tych głupich, którzy zapłacą. Byłam u prawnika - powiedział, żeby absolutnie nic nie płacić!!! Należy odbierać od nich pisma, które wysyłają jako polecone i szybko odpowiadać im. W odpowiedzi na podany adres mailowy, trzeba napisać, że nie zgadzacie się na żadne kary i że są one bezzasadne.
Jeśli się odważą wystąpić do Sądu - w co mój prawnik wątpi, trzeba natychmiast złożyć protest do Sądu!!! Trzymać korespondencje z nimi i wysłane do nich maile - to ważne!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Swietokrzyskie - 2015-04-25 23:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czyli oni maja takie busy po 9 osobo Tak jak mieli i w tamtym roku . NO ja sobie czekam a co tam placa za kazdy dzien a oprocz tego moge na czarno robic u siebie w miescie ale to po dlugi weekendzie bodajrze dopiero. A jesli i to nie to mam konkret na Anglie tylko tam posrednik zdziera za nocleg 100 f tygodniowo chyba ich cos pop... jak mi ktos mowil ze tyle to chyba za aparatment a normalny pokoj gora 70 funtów. A ty pierwszy raz do edeki :) Pozdro
zdjecie uzytkownika
yoo - 2015-04-26 02:07:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Związkowcy dali czas do 28 kwietnia,może strajk będzie, może wogle nie będzie,ale...Nastawcie sie na majówke w Niemczech, i nie pijcie za dużo:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISSP
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ISSP?
Zadaj pytanie