brak logo

MZA

Warszawa

Opinie o MZA

driver mpkKR 2017-02-10 11:18
ok. 2200/2300 na rękę
driver mpkKR 2017-02-10 11:34
A jak u was we Wroclawiu z przyjeciami wyglada? Mam dziewczyne z tamtąd i zastanawiamy sie czy ona sie do Krk przeniesie czy ja do Wroc. Mozesz dokladniej dac znac jak z placa na okresie probnym i pozniej i czy z innych miast z biora?
Banan 2017-02-10 21:43
2300? Taka nędza? U mnie na próbnym 2500-2600,potem do roku 2700-2800.Po roku chyba 2900.Przyjęcia są cały czas,biorą każdego.Niech dziewczyna wejdzie na stronr mpk i wyśle Cv.Tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawę że jazda po innym mieście bez znajomości topografii to wyzwanie dla twardzieli.Już były przypadki że gościu pojechał do kłodzka albo....wjechał na autostradę :-).
driver mpkKR 2017-02-10 22:24
Dzieki za info. No to nie jest źle, w takim razie pakuje sie i do dziewczyny sie przenosze bo jej w krk trudniej bylo by sie wkrecic w jej branze a ja nie strace finansowo na zmianie barw autobusu a nawet lepiej zarobie. Ale jaja, faktycznie marne te place w Krakowie w porownaniu do Wroc czy Wawy. Nawet nie myslalem ze tak cienko. Oczywisie ta placa ktora podalem to na poczatek bo pozniej wiadomo, dochodzi wysluga i dodatki to troszke wiecej jest ale to i tak mniej niz tu. A wyobraz sobie ze jak ja zaczynalem w mpku kariere to na dzien dobry bylo 1800 do max 2100 , przy czym raczej 1800-2000 najczesiej. Teraz nowi i tak lepiej dostaja. Liniami sie nie martwie bo jak zaczynalem w krakowie tez praktycznie lini nie znalem a teraz na prawie 150 to z zamknietymi oczami moge smigac :)
1
driver mpkKR 2017-02-10 22:32
U nas tez zdarzaly sie talenty ktore na autostrade na katowice skrecily i musieli pojechac bo nie bylo jak zawrocic przed bramkami a najblizszy zjazd w trzebini :)
Albo na zakopane pojechali :)
Najczesciej na podmiejskich sie myla.
1
Emi 2017-02-11 23:07
I te 2700-2800 to jest szczyt możliwości?
Za taką pracę?
Powiem szczerze... pod domem na parkingu strzeżonym gdzie trzymam motocykl, cieć ma 2100 na rękę.
Po 20.00 jest tak pijany, że trzeba samemu otwierać szlaban...
Jeżeli godzicie się na pracę za taką kasę to nie liczcie, że coś się w tym kraju zmieni...
Powodzenia
2
Dieter1983 2017-02-12 01:39
witam Kolego to nie problem jak kto postawi autobus problem tkwi w tym że tych autobusów na niektórych zajezdniach jest poprostu za dużo pozdrwaiam
szybki 2017-02-12 09:30
Nie sądzę by tak było. Problem pojawia się gdy brakuje wyobraźni, oraz szacunku dla innych kolegów.
Jeżeli ktoś sobie pomyśli że robię tak jak dla siebie, poświęciłby minutkę dłużej i zaparkował tak by jego zmiennik mógł bezproblemowo wyjechać następnego dnia.
Okazuje się że lekiem na takie zachowanie są ,,Piloci,, dwóch kierowców którzy wieczorem ustawiają samochody tak by nie było bałaganu.
Wszystko fajnie ale należy pomyśleć że kolega jest takim samych człowiekiem jak inni i robienie po złości to debilizm w najczystszej formie. Tak samo jak włamywanie sie do schowków, zostawianie po sobie syfu w autobusie oraz zrywanie zasłon,naklejek i dewastowanie wnętrza. Po co? by odreagować stres?
Najlepiej będzie gdy takie prostaki pójdą walną głową baranka o murek przed wjazdem, od razu im minie.
1
Banan 2017-02-12 18:33
2100 to on ma pewnie za 12 godzin na umowę zlecenie.Jak bym tak pracował to bym brał 4000.
Banio 2017-02-13 09:41
Kolego banan, odpowiedz sobie na pytanie czy tak naprawdę chcesz pracować w komunikacji miejskiej. Bo po Twoich dylematach z parkowaniem na zajezdni wnioskuję że bardzo się obawiasz i czy wogóle dasz radę . Na zajezdni Ostrobramska nie ma problemów z parkowaniem bo 18 stki stawiamy w jodełki ( na ukos) przodem . Tak więc rano zmiennik wyjeżdża też przodem. Nie ma już krawężników jest rowniótko jak na stole bo w zeszłym roku wylali nowy asfalt. Po za tym od 19 stoją piloci i mówią w ktorej grzędzie masz postawić wóz. Co do pracy w MZA.... ludzie kochani!!!! To jest PRACA -niestety bardzo ciężka i specyficzna. Nie szanuje cię kierowca osobówki , pasażer, oraz kierownictwo. Taka niestety jest prawda. Ja przyszedłem w styczniu 2010 roku. Nie było żadnych egzaminów na Woronicza. Szybka jazda 18 stką ikarusem po Puławskiej i heja badania lekarskie patron i w miasto. Z tym że w między czasie narobiło się kolizji wewnątrz przy parkowaniach i dlatego są teraz egzaminy. Niestety wszystkie zmiany na minus w zakładzie sami sobie kierowcy robią. Np ( nie daj Boże jak wprowadzą )odbijanie na kasownikach kartą. .. jakiś debil jeden z drugim napisał skargę na Włościańską że go źli kierowcy zmieniają w połowie linii i on biedny za free musi za niego jechać na kraniec! !!! I teraz oczekuje od zakładu by ten mu za to płacił! !!! Ludzie kochani no comments! Od 45 roku można powiedzieć że jest taka niepisana umowa że kierowcy zmieniają się najblżej swojej obory bo później ktoś ciebie zmieni i nie musisz pedałowac przez całe miasto jak masz zmianę na drugim końcu warszawy. Niestety przychodzi kupa POlaków cebulaków popracuje dwa tygodnie i ucieka bo mu nie pasuje, ale w międzyczasie narobi bałaganu i wszyscy cierpimy. .... Jeśli chodzi o warunki pracy to już piszę. ... Wozy są tu raczej nowe solarisy i solbusy Ostrobramska, solarisy Woronicza, solarisy mercedesy- Kleszczowa, solarisy Jelcze i many - Stalowa (ja zaczynałem na ikarusach i jelczach )Wszystkie zajezdnie odnowione hale place dyspozytornie toalety, nawet ekspedycje. Socjalu praktycznie już nie ma bo co mieli pozbierać to pozabierali .13 tki wrzucili w pensje plus premia 600 brutto przy czym zamotasz się i zrobisz kolizję to ją całą tracisz..... Biletów dla rodzin nie ma bo to naród bolało więc masz tylko Ty i dziecko ale podatek pod koniec roku musisz za to zapłacić . Żona to nie rodzina. ... Masz jeszcze dofinansowanie do wczasów ale też czekam kiedy to zabiorą. To minusy. Teraz Plusy. Ja przyszedłem po krótkiej przygodzie na turystyce i dzięki Bogu że taki etap obrałem bo miałem odniesienie . Przede wszystkim jezdzisz sam. Sam sobie jesteś panem i sam odpowiadasz za swoje błędy -nikt cię nie krytytkuje i nie poucza. Dwa -w razie awarii ,kolizji sytuacji nietypowej za pasażerem masz nr do dyspozytora lub kontakt przyciskiem w kabinie -oni wszystko krok po kroku mówią co masz w danej chwili robić! Jesteś prowadzony za rączkę. Trzy -jesteś mężem i rodzicem bo jesteś w domu po można powiedzieć 8 h pracy zamykasz za sobą drzwi i zapominasz o tej pracy ( jeżeli nie miałeś jakiejś sterującej sytuacji oczywiście ! !!!) Nikt tu się nie zapyta czemu żarówka ci się przepaliła albo szyba pękła albo tyle spalił . A propos paliwa normy obcieli ale ja nie marzne i nie poce się w razie czego opisuje wszystko w karcie . Ci którzy myślą o spuszczaniu paliwa mam złą wiadomość są kamery w wozach na zewnątrz na ulicach krańcach , wszędzie - nie radzę! To samo wczorajsi. ... na dyspozytorni co rano dmuchamy w balonik. Kochani rozpisałem się .... nie bójcie się też miałem takie same dylematy. Wyprowadzilem się z Warszawy dojeżdżam 32 km w jedną stronę i żyję- zresztą jak żona pracuje to idzie wyżyć. Ja między innymi dzięki mza kupiłem dom bo dali mi fiuty lichwiarze w banku kredyt dzięki umowie bo tu masz po 7 latach pracy 4200 brutto na papierze a nie to co u prywaciarza 1600 brutto.Teraz tylko zdrówko resztę się kupi. ... Też narzekam bo coraz gorzej się dzieje, presja otoczenia i w firmie jest ogromna, ale co zrobić jak Bozia dała fijoła na punkcie kierownicy. .... trzymajcie się powodzonka !
2
ferdek 2017-02-13 11:56
banio kochany fajnie się rozpisałeś. Wiem że trochę żeś poleciał z tymi 8godzinami pracy.Przecie ż każdy jeżdżący wie że u nas występuje RÓWNOWAŻNY czas pracy w systemie 3/4/3 lub3/3/4.
trzy dni walisz po 10 h, by trzeciego lub czwartego dnia dostać krótki dodatek. Nie wiem jak ty schodzisz ze zmiany, dla mnie świętem jest gdy zejdę o 22, zazwyczaj 030, 01.00.
Ale co do reszty zgoda, asfalt wylany,krawężników brak, słoików zatrzęsienie okres próbny i ciao., przy okazji skargi i donosiki.
Najważniejsze że jest umowa o pracę i na Ostrobramskiej normalni Przełożeni. Nikt Cię nie dołuje ani nie traktuje per noga. Dlatego na Ostrobramskiej nie ma problemów kadrowych i nikt nie ucieka z Zajezdni.

Zgodzisz się ze mną Banio? A może wolisz pana K lub M jak na Woronicza?/brałeś kiedyś dodatek 402? Nie ma zmiłuj.
regis 2017-02-13 13:38
I tutaj bym polemizował ;) Nie będę się wypowiadać na temat innych zajezdni,ale wiem jak wygląda to na Kleszczowej.Owszem,wozów jest sporo i gdy są już ostatnie zjazdy,to stawia się maszynę tam,gdzie się tylko da.Ale często są sytuacje,gdy na środkowej grzędzie "niepełnosprytni" zostawiają deskorolki w 1 rzędzie,zamiast wyciągnąć je do przodu.W efekcie zostają wolne miejsca,których się potem nie wykorzysta,bo tyłem w te luki nie masz szansy wjechać.Chłopaki zostawiając przeguby też się nieraz nie popisują,bo wozy są nieraz tak blisko siebie i powyginane w takie esy floresy,że naprawdę trzeba się napocić,by któregoś wyciągnąć z grzędy.Pozdrawiam.
Banio 2017-02-13 14:48
Tak. Piszę o Ostrobramskiej. Nie wiem jak jest gdzie indziej. Jeżdżę gazowym i mimo uśmieszku kolegów że solgruz itd nie narzekam. Zjazdy max 21.00 ale czasem muszę z domu wyjść o 9.00 bo zmiana o 12.00 w Ursusie np i biorę zmiennika przy Torwarze. Te 8h to przysłowiowe oczywiście nie łapcie za słówka, jeżeli nawet te 11 zrobisz to porównajcie do godzin pracy na turystyce z grupą żydowską np . Pobódka o 5.00 a położysz się spać o 0.30 -policzcie sami. Wiadomo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma! Nie narzekajcie tak bo znam osobiście kolegów co psioczyli i chcieli wrócić a tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jeszcze raz powtarzam- wypowiadam się o R3 i osobistych doświadczeniach !!!!
Banio 2017-02-13 14:48
Tak. Piszę o Ostrobramskiej. Nie wiem jak jest gdzie indziej. Jeżdżę gazowym i mimo uśmieszku kolegów że solgruz itd nie narzekam. Zjazdy max 21.00 ale czasem muszę z domu wyjść o 9.00 bo zmiana o 12.00 w Ursusie np i biorę zmiennika przy Torwarze. Te 8h to przysłowiowe oczywiście nie łapcie za słówka, jeżeli nawet te 11 zrobisz to porównajcie do godzin pracy na turystyce z grupą żydowską np . Pobódka o 5.00 a położysz się spać o 0.30 -policzcie sami. Wiadomo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma! Nie narzekajcie tak bo znam osobiście kolegów co psioczyli i chcieli wrócić a tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jeszcze raz powtarzam- wypowiadam się o R3 i osobistych doświadczeniach !!!!
Banio 2017-02-13 15:01
Akurat do Waszej zajezdni przeszedł od nas bardzo konfliktowy spedytor i wszyscy odetchnęliśmy z ulgą bo tak złośliwego i antypatycznego człowieka ze świecą szukać! Nie będę rzucał nazwiskami , jak trochę się orientujesz to Wiesz o kim piszę. Teraz jest naprawdę spoko relacje ze spedytorami diametralnie się zmieniły, ale trochę gorzej między kierowcami, nikt nikomu nie ufa każdy mimo wszystko wk..... ny . Tak na marginesie nigdzie indziej po za R3 bym nie jeździł! Prędzej wróciłbym na t [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] turystykę. Pozdrawiam Was mimo wszystko i szacun bo wiem jak macie.... .P. s chłopaki z Redutwej co poodchodzili na Kleszczową ze względu na daleki dojazd podobno szybciutko wròcili na R3 bo taka różnica. Reasumując cały czas braki kadrowe nawet i unas bo sami wiecie że na dziesięciu przyjętych dwóch się uchowa!
1
ferdek 2017-02-13 18:17
banio. do której Zajezdni? Odszedł i kiedy? Ja tam z żadnym konfliktów nie miałem,nawet z Karolem co to odszedł na emeryturę. Złośliwiec? Może jesteś przewrażliwiony?
Na 73.. jeździsz? Co ty gadasz, że nikt nikomu nie ufa? Możesz mi napisać co Kierowca ma do ukrycia względem drugiego kolegi? Przemęczony jesteś, pomimo tego że wcześniej wracasz, powinieneś iść na odpoczynek.
Przesadzasz z oceną naszych kolegów, fakt że młodzi są nie ogarnięci i szybko im rurka mięknie.
Ale zawsze, powtarzam nigdy nie sparzyłem się na koledze, a ty walisz taki teksty że można sobie Bóg wie co pomyśleć.
Faktem jest że dzięki temu iż są normalni przełożeni, nie tacy co to dajcie grzędę a wyżej siędę, jak na ...........z awansu społecznego. Można powiedzieć że chyba jedyny zakład w którym jest komu jeździć, nikt też gdy zadzwoni Dyspozytor nie odmówi przyjścia z wolnego.

Jest takie przysłowie, ile się daje tyle wraca z powrotem. Swoją drogą mógłbyś się tą gazówką nie ociągać i nie blokować przystanków, każdy chce mieć przerwę bez jazdy w kółko na 507.
Nie napinaj się tak gdyż trzy razy nacisnąłeś na smarkfonie swój post powtarzając go.
W 3/4 masz rację ale niepotrzebnie się spinasz.
1
Banio 2017-02-13 18:35
Ferdek przeczytaj mój post jeszcze raz.... nie spinam się. Nie jest to miejsce ani pora na tego typu dialogi. Mam nadzieję że się spotkamy gdzieś na pętli to chętnie z Tobą porozmawiam. ( Ty jesteś z Woronicza czy Ostrobrsmskiej bo się pogubiłem ?)Ludzie chcą wiedzieć zanim się zatrudnią jak tu jest więc napisałem moje osobiste wrażenia. Ogólnie firmę polecam- jeszcze raz, nie bać się i spróbować. P.s Z tymi kolegami na Gocławiu co siedzą w dyspozytorni i blokują wjazd w pełni zgadzam się z Tobą! Pozdrawiam.
Setra 2017-02-13 21:46
Ja mam więcej z tipöw miesecznie w turystyce nisz Wy wypłaty w tym swoim mza . Możecie sobie policzyć 2€ od łepka dziennie oczywiście +wypłata ale jeżdżę po całej Europie dobre hotele +micha za darmo i dziewczyny.
Pozdrawiam
Solaris 2017-02-13 22:40
2 € dziennie ,śnij dalej z tymi swoimi tipami i dziewczynami! po za tym na emeryturce torba kij bo Pan szef ubezpieczył na najższą krajową. Good luck, wolę te swoje mza.
2
spięty 2017-02-14 08:26
Tipy? dwie laski plus micha spaghetti.
Co ja gadam, micha makaronu bez okrasy.
Jest bosko a na emeryturze będzie cool)))))
Alex 2017-02-14 20:38
Zanim się dorobicie tej emeryturki to ZUS padnie. Z renty też do emerytalnego nie dożyjecie.
Śnijcie dalej o tych kokosach na emeryturze. Żałosne.
W turystyce kasa 3-4 razy większa, ale nie dla każdego. Trzeba być ogarniętym, umieć jeździć, znać język, topografię i przez 8 miesięcy być gościem w domu. Coś za coś. To nie jazda od słupka do słupka wokół komina.
Jak komuś brakuje 2 czy 3 lata do emerytury to faktycznie lepiej siedzieć w KM.
Frustusk 2017-02-15 03:02
Żałosne te teksty wasze o emrytyrze. Czyli filozofia żyća od wypłaty do wypaty po to żeby doczekć emerytury i żyć dalej od listonosza do listonosza. Na trasach jest przynajmniej konkretna kasa.
enej 2017-02-15 03:09
Haha. 45 lat bedziecie bidowac zeby 10 czy 15 pobierac emeryture mniejasza i tak od waszych slabych wyplat. Zakladajac ze pozyjecie, bo w zbiorkomie taki stres ze kto wie ile serducho pociagnie. Ale przy dobrych wiatrach po kolo 70 swiat stanie przed wami otworem. Ja wole juz byc u prywaciaeza na najnizsza ubezpieczony i 5 do 8 tys zgarniac miesiecznie. Dom sie buduje, auta splaca, wczasy w tropikach co roku, dzieciaka nic nie brakuje. A na starosc bedzie co wspominiac.
szofer,mów mi,proszę,pana. 2017-02-15 14:03
To nasmaruj sobie okrężnicę wazeliną, enej. Tak byś nie czuł gdy Cię prywaciarz wali od tylca.
Większość tych o których tak nieładnie mówisz przeszła już etap turystyczno-prywatny, możesz pójść na zajezdnię i się popytać tych co już parę lat siedzą za fajerką.
Owszem w turystyce jest i ruch i zarobek ale wtedy gdy masz sezon.
Gdybyśmy tak liczyli jak ty , wtórny analfabeto matematyczny/gdyż u nas zarobki oscylują koło 5tysi brutto i to przez cały rok nie przez 5 miesięcy w roku., to by na salceson do śniadania nie starczyło /Pomnóż sobie jełopie 5x12=60 tysi rocznie brutto. Ty dostajesz dajmy na to 8tysi x5=40tysi.
Różnica 20 tysi na korzyść MZA.
Tak więc zapier..aj dalej za psi ch..j ,u prywaciarza.
Zresztą po tym co napisałeś to jesteś nielat a młody zawsze ma przesrane.
1
enej 2017-02-15 19:33
Dziwne obliczenia bo ja pracuje 12 miesiecy w roku i jezdze na regularnych trasach wiec i poza sezonem zarobek netto mam wiekszy od twojego brutto. Generalnie ja operuje netto wiec nie wiem dlaczego porownales to ze swoim brutto i to u siebie za 12 a u mnie 4 miesiacy. W komunikacji miejskiej jezdzilem wiec znam realia. Na dzien dzisiejszy mza oferuje ok. 4 100 brutto nie 5. A generalnie mnie brutto nie interesuje tylko netto bo zus mi jedzenia nie kupi i rodziny nie nakarmi. nie widze w swoim poscie zebym kogokolwiek obrazal, raczej u ciebie doszukalem sie wyzwisk i epitetow, wiec dziwna logike rozumowania posiadasz kolego. Ale jestem wyrozumialy bo wiem ze nerwy w tej robocie masz z szargane i boli cie do tego ze mlodsi lepiej sobie radza.
1
Alex 2017-02-15 20:50
Enej - nie wytłumaczysz. Większość to są dziadki, które znają turystykę z lat dziewięćdziesiątych. Dzieci nad morze i szczyt możliwości - pielgrzymka do Rzymu ;)
Ja ostatnią polską grupę miałem w autokarze za 4 lata temu. Teraz się wozi Chińczyków (i pochodnych), Hindusów, Amerykanów itd. Typowe objazdówki po Europie. 12 dni za fajerą non stop i 4 dni wolnego. 3 tysiące euro w sezonie bez problemów. Te 4 miesiące w zimie są słabsze ale grupy Chińskie są. Tydzień temu skończyłem 10 dniówkę w Paryżu. 19 zaczynam następną z Monachium.
Jak się chce to kasa jest. Jak się umie jeździć od słupka do słupka to jedyny argument - olbrzymia emerytura hehehe
1
Banio 2017-02-15 20:57
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
2
enej 2017-02-15 20:58
Dokładnie tak :)
Pozdrawiam
Banio 2017-02-15 21:15
Jak wam tak świetnie to mniejcie odwagę i pochwalcie się nazwami tych super firm w których jeździcie, a nóż któryś z nas gdy będzie wolny wakat się zdecyduje. Wy wiecie o nszej firmie wszystko. .... Po drugie koledzy nie szydźcie tak bo każdy na swoje priorytety. Niektórzy np. wolą rodzinę i mniejsze pieniądze. A tak na marginesie kiedy tą kasę wydajesz jak cię w domu nie ma? I jaka radość z domu czy samochodu jak z niego praktycznie nie korzystasz. ... pozdrowienia.
enej 2017-02-15 23:04
Tak masz racje Banio. Ja mysle ze to kwestia kompromisow. Oczywiscie ze w zamian za dobre pieniadze bardzo malo jestem w domu. Ale nie mam zamiaru tak jezdzic cale zycie. Osiagne pewne zalozenia czyli dokoncze dom i inne projekty i za jakis czas rozejze sie za czyms na miejscu, moze i do mza przyjde. I nie mialem zamiaru z nikogo szydzic. Sam zaowaz ze niektorzy tak sie ta emerytura jako jedynym argumentem zaslaniaja, ze wychodzi na to ze czlowiek rodzi sie i zyje po to zeby przejsc na emeryture jako jego glowny zyciowy cel. I na to chcialem zrocic uwage. Wszystkim kolega kierowca zycze jak najlepiej i jazdemu zawsze staram sie pomoc na trasie jak potrzebuje. Nie wazne czy z autokaru czy z miejskiego. Choc ludzie sa rozni, sam przeczytales chyba wyzej jak jeden z kolego zaczal mnie kultury uczyc stekiem wyzwisk i wulgaryzmow oraz jedna seksualna aluzja. I wg niego ja ublizam innym :) wtedy moge juz byc zlosliwy bo chamstwa nie toleruje. A poza tym to solidarnosc zawodowa musi byc :)
Firmy mojej publicznie nie podam bo nie wiem czy szef sie ucieszy , sorry.
1
Young Angry Birds 2017-02-16 10:48
Takim jak ty szofer to zal dupe sciska ze inni cos z roboty maja a ty sie na starosc nie dorobiles. Sam jest matol piszac takie zeczy ze mlody ma przestane. To ze ty tak kiedys miales nie swiadczy o tym ze tak maja inni. Dzis sa inne czasy i modzi sobie nie pozwalaja. I kase zarabiaja. A ty mentalnie to w prl zyjesz albo jeszcze lepiej: w austro-wegrzech. Haha. Frajer jestes. Za grosz kultury niemasz, cham wulgarny, a innych probujesz kultury uczyc. Haha!
1
baśka 2017-02-16 17:19
Swoją drogą chyba zarabiając takie miliony nie miałeś czasu na naukę. Zdania sklecasz jak jaki
niedouczony chłopek. Popracuj nad gramatyką w wolnych chwilach gdy nie ,,zarabiasz pieniędzy,, ,
milionerze . Zaraz jeszcze ogłosisz na forum że tak cię kochają te wycieczki iż zaliczyły ciebie do klasy średniej.
Skąd wiesz ile kto ma, czy się dorobił,czy nie?
Nigdy nie oceniaj prostaku ludzi według swojego widzimisię.

Oczywiście,jestem frajerem,żal mi dupę ściska.
Ale zaraz,czemu? skoro wcale nie mam źle, tym bardziej że w życiu czegoś się dorobiłem i mogę Ci jedynie współczuć ,, by mieć dziesiątą część tego musisz zasuwać po Europie.
nie dojadając, ściubiąc grosz do grosza by później patrzeć jak rodzina się rozsypuje a dzieci ojca nie poznają.
<<Pieniędze, to nie wszystko>> ale by o tym wiedzieć trzeba być nieco ogarniętym intelektualnie
1
stonka ziemniaczana bardzo obrodziła w tym roku 2017-02-16 19:41
To jest strona z opiniami nt. pracy w mza więc może byście skończyli pier...lić te melodramaty i albo piszcie jak wam się w MZA! pracuje albo o to pytajcie, bo po to ludzie tu zaglądają, a nie żeby wasze życiowe wyznania czytać. Idźcie do psychologa najlepiej wszyscy!
Young Angry Birds 2017-02-16 19:49
Ciekawe co to za chłop "@szofer,mów mi,proszę,pana." co go baba na forum musi bronić bo się sam odezwać nie potrafi. A Ty polonistko za 5zł to może w takim razie idź do szkoły uczyć, a nie wtrącaj się w męskie rozmowy. Nie piszę eseja na konkurs polonistyczny więc jak Ci przeszkadza to nie czytaj.
Taka ogarnięta intelektualnie jesteś że nawet nie wiesz do kogo piszesz, bo czytając Twój tekst to praktycznie do "eneja" się odnosisz, a nie do mojego.
Haha...
A generalnie boli Cię, oj boli, że stary mało kasy przynosi... Trzeba sobie innego znaleźć.
1
Stary Viarus z Reggio 2017-02-16 19:53
Pisze jako chłop bo pada słowo " dorobiłem", a podpisuje jako baba. GENDER jakieś niedorobione czy co jesteś ???
1
enej 2017-02-16 19:58
Raczej jakiś niedowartościowany kierowca zbiorkimu. W autobusie go mieszają z błotem a odezwać się nie może bo skarga za raz pójdzie, to sobie chłop używa w internetach. Przyznaj się ile razy Ci pasażerowie powiedzieli że nie douczony jesteś, albo coś w tym stylu? bo widać kompleksy, oj widać.
takie opinie jak twoje to z wieczornym kałem w kiblu spuszczam...
1
stonka ziemniaczana bardzo obrodziła w tym roku 2017-02-16 20:02
PONAWIAM APEL
To jest strona z opiniami nt. pracy w mza więc może byście skończyli pier...lić te melodramaty i albo piszcie jak wam się w MZA! pracuje albo o to pytajcie, bo po to ludzie tu zaglądają, a nie żeby wasze życiowe wyznania czytać. Idźcie do psychologa najlepiej wszyscy!
stonka ziemniaczana bardzo obrodziła w tym roku 2017-02-16 21:51
PONAWIAM APEL
To jest strona z opiniami nt. pracy w mza więc może byście skończyli pier...lić te melodramaty i albo piszcie jak wam się w MZA! pracuje albo o to pytajcie, bo po to ludzie tu zaglądają, a nie żeby wasze życiowe wyznania czytać. Idźcie do psychologa najlepiej wszyscy!
szybki 2017-02-17 15:43
Mnie, akurat przed emeryturą pracuje się w MZA całkiem dobrze. Nie jestem agresywny wobec pasażerów, zatem skarg się nie boję. Jeżeli ktoś napisze coś głupiego w skardze proszę o argumenty.
Jeżeli pasażer ich nie ma oczywiście skarga jest oddalana. Faktem jest ze nie wiem co odpisują na głupie i niezasadne skargi ale nikt mi za głupotę nielicznych krzywdy nie robi.
Praca jest do ogarnięcia dla wszystkich którzy lubią pracować z ludźmi i tyle.
Zarobki są może nie najwyższe ale w porównaniu z innymi przewoźnikami uczciwe. Uczciwie płacone składki, odprowadzony podatek, własna służba zdrowia.
Może dla niektórych bajkopisarzy to mało, dla mnie _nie jest źle.
Jeżeli ktoś ma ochotę spróbować by się nie sparzyć to jest najlepsza propozycja na rynku-rzeczowa i bez bajeru. /MZA/
Jeżeli mi ktoś nie wierzy lub podważa moja opinię niech pójdzie do banku i się zapyta czy dostanie kredyt i w jakiej wysokości?
To co usłyszy samo mówi za siebie.
Czy taką odpowiedź otrzyma ten co lata w turystyce lub u przewoźnika prywatnego?
Obawiam się że nie.
Fakt że nie jest lekko, ale za darmo nikt pieniędzy nie rozdaje.
stonka ziemniaczana bardzo obrodziła w tym roku 2017-02-17 16:21
I na reszcie rzeczowa opinia. O to chodzi. Dziękujemy!
Alex 2017-02-17 19:46
Szybki - masz rację. Na dociągnięcie do wieku emerytalnego MZA jest dobrym pomysłem. Socjal już został symboliczny ale jest. Czasy pracy w miarę przestrzegane itd.
Z tym bankiem to Cie jednak poniosło. Po pierwsze jak potrzebuję 10 tysięcy to nie idę po kredyt bo miesięcznie zarobię więcej. Jak już hipotetycznie bym musiał - zero problemu. Oprócz kasy dla mnie przez moje konto przechodzą firmowe pieniądze które wydaję na grupie. Wszystkie opłaty itd. Średni obrót miesięcznie w banku - ponad 15 tysięcy. Komu dadzą większy kredyt?
Frankie 2017-02-17 23:48
Kiedyś MZA to była firma.
Jeszcze 5 lat temu, żeby się tam dostać trzeba było coś sobą reprezentować.
Teraz biorą każdego. Z allegro. Kierowcy uciekają po max 2 miesiącach.
Żenujące zarobki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wymagania.
Doczołgali się do poziomu Mobilis 1.
Nie warto nawet składać podania.
Praca jak w PGR. Pełna inwigilacja, codzienne kontrole za żałosną stawkę.
Robota dla desperatów (których na tym forum nie brakuje) i uważają się za Panów Świata za 2,7k :)
Żałosne. Na szczęście, starzy odchodzą na emeryturki, młodych brak więc nawet Mzetkowo będzie musiało coś z tym zrobić.
Na szczęście dla desperatów, którzy tam tyrają.
2
Yogurt 2017-02-18 12:53
2 700??? Min. 3 000 masz. Policz sobie dobrze 3500+600 to 4100 czyli na reke ok 2 9 00 cos tam. Czyli 3. Chyba ze podpadasz. Ja nie nazekam. Idz do Lublina tam w mpk za to samo dostaniesz 1500.
mi 2017-02-18 13:40
Mam pytanie dotyczące płacy za prace w soboty i niedziele w Mza ?czy płacą za te dni dodatkowo ?czy są do odbioru w inne dni? Za prace w niedziele,dziekuje za odp ,pozdrawiam wszystkich
ekspres 2017-02-18 20:42
Masz przecież pracę w ruchu ciągłym, czyli dwie soboty i niedziele w pracy. To samo dotyczy świąt. Dostajesz dodatek za pracę w dni świąteczne, tak samo za pracę w święta oraz za godziny nocne po 23.00. Za niedzielę dostaje się równoważnik w dniach wolnych. Podobny system jest w przewozach krajowych. Dla przykładu Na Dworcu Zachodnim by zarobić 2,500 należy się nieźle nagimnastykować i na krajówce i na Autosanach.
Zarobki nie powalają jednak możesz chorować gdy cię grypa zmoże i masz płatne. U innych dostajesz pełną stawkę wtedy gdy jeździsz zarabiasz, chorujesz masz głodową stawkę.
Nie wiem czy to desperacja ,lecz gdy chodzi o umowę. wszystko jest na legalu.
I prawdą jest jak napisał poprzednik trzy tysiące to minimum dla zaczynającego pracę. Niższa stawka to
u innych. U innych w tyłku mają czas pracy i inne socjalne normy.Gorzej gdy ITD zajmuje się ich czasem pracy, wtedy to lecą wióry i nikogo kierowca nie obchodzi.
Fiki 2017-02-19 00:01
Pociesznie się tym, że u Żydowskiego prywaciarza mają gorzej...
Mało fajne.
Znam trochę ten temat. Jeżeli kierowca z tak obciętym socjalem nie będzie miał 4 z przodu to MZA szybciutko dociągnie do poziomu zera czyli Mobilisu.
Mam znajomych, którzy jeszcze w tej firmie tyrają i wiem jaki jest przemiał pracowników. Dokładnie taki jak był w żenujących prywatnych firmach kilka lat temu.
Nie idzie to w dobrą stronę.
2
mi 2017-02-19 10:45
Dziekuje za odp ,pozdrawiam
mi 2017-02-19 13:11
Czy to prawda ,że kierowcy przegubów mają wiecej na godzine??
alcybiades 2017-02-19 14:55
Oczywiście mają więcej.....skarg na przycinkę czwartymi drzwiami.Takie skargi to na nowych osiedlach,tam gdzie element nasłuchał się od starszych że drzwi ,,przycinają,,
Olo 2017-02-19 22:54
A jako ciekawostkę nie w temacie Wam powiem, że w Paryżu przeguby są 3 drzwiowe. Wsiada się przednimi a wysiada pozostałymi.
Da się?
Zostaw swoją opinię o MZA - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZA