brak logo

InMedio Sp. z o. o.

Bydgoszcz

Opinie o InMedio Sp. z o. o.

anonim 2009-06-05 00:32:21
Witam.Ostrzegam przed pracodawcami [usunięte przez moderatora] z salonów prasowych INMEDIO w Bydgoszczy (Billa i Carrefour).To małżeństwo prowadzące [usunięte przez moderatora].Zanim podejmiesz u nich pracę przeprowadz wywiad środowiskowy i zapytaj innych jak często zmieniają się tam pracownicy...to wszystko wyjaśni...nikt tam długo nie wytrzymuje...ZAROBKI_TRAGEDIA
anonim 2009-06-05 14:56:54
chciałabym się czegoś więcej dowiedzie o pracy w in medio w billi, bo właśnie jestem zaintresowana tą pracą - jakie są zarobki, system pracy , no i wogóle jakie warunki
anonim 2009-06-13 11:27:41
Jesli caly czs sa ci sami wlasciciele to ja serdecznie odradzam.Zarobki niskie-jak ci dadza 1000zl to musisz sie cieszyc i calowac ich po rekach-za to zapieprzasz 240 h w mies.Na poczatku staraja sie wprowadzic przemila atmosfere,udawadniaja jacy oni sa wspaniali i przyjaznie nastawieni do pracownika...nawet zabiora na miasto,kupia zapiekanke,loda,piwo...i jak widza,ze juz jestes ich to po przyjacielsku prosza...przyjdziesz jutro na 12h???Znam wielu ludzi przez nich [usunięte przez moderatora]...propononuje powaznie robic wywiad wsrod pracownikow innych stoisk-kazdy(jest wielu zyczliwych ) powie ci,ze tam pracownicy odchodza bardzo szybko....Ja szczerze odradzam...A jesli juz sie zdecydujesz i cie [usunięte przez moderatora] to proponuje isc do Panstwowej Inspekcji Pracy...Zycze powodzenie.Dbaj o swoje interesy i nie daj sie-w szczegolnosci walcz o umowe o prace na caly etat.Pozdrawaiam
anonim 2009-06-13 11:32:56
Mało tego zatrudniaja w Billi a pracujesz na 2 stoiskach-Billa-Carrefour.I maja gdzieś,że wykupiles bilet miesieczny na jedna linie.[usunięte przez moderatora].Uwaga!Nie łapcie się na to ,ze wmawiaja Wam [usunięte przez moderatora].Próbują na wszystkim zarobić.Zarobki marne i nieproporcjonalne do wykonywanej pracy.
anonimus 2009-08-28 16:27:54
znam ich.. pracowałam na glinkach i widziałam jak tam często się dziewczyny zmieniają.
Dziewczyny przychodziły zawsze o wiele wcześniej niz wszyscy i wychodziły długo po zamknięciu.
rotacja w tym punkcie była ogromna. Tak zybko się obsada zmieniała ze nawet imion nie miałysmy okazji się dowiedzieć.

Nie polecam tych ludzi. Jako ich pracownik nie miałam okazji ich poznać ale jako ludzi zawsze wydawali się dziwni. Szczególnie [usunięte przez moderatora]
anonim 2009-09-01 02:24:42
anonimus - 2009-08-28 16:27:54

znam ich.. pracowałam na glinkach i widziałam jak tam często się dziewczyny zmieniają.
Dziewczyny przychodziły zawsze o wiele wcześniej niz wszyscy i wychodziły długo po zamknięciu.
rotacja w tym punkcie była ogromna. Tak zybko się obsada zmieniała ze nawet imion nie miałysmy okazji się dowiedzieć.

Nie polecam tych ludzi. Jako ich pracownik nie miałam okazji ich poznać ale jako ludzi zawsze wydawali się dziwni. S[usunięte przez moderatora].


Hehe...Ja też tam pracowałam i popieram TRAGEDIA:) Mnie klienci ostrzegali...już samo to,ze [usunięte przez moderatora] miała opinie niesympatycznej i niezrownoważonej dalo mi do myslenia,mialam noz na gardle i wytrzymalam pol roku,ale tez mnie[usunięte przez moderatora]-podobnie jak poprzedników.Szukam kontaktu z Sebastianem-tez u nich pracowal,moze kiedys,ktoś przypadkiem...Beata
anonim 2009-12-08 22:40:19
zgadzam sie z wami. dokładnie wszystko tak jak napisaliście. pracowałam tam chwilkę bo długo się nie da. nie wiem co chcą uzyskać ci ludzie takim podejściem do pracy i swoich pracowników. Jednak ten fakt , że co tydzień jest tam ktoś inny świadczy tylko o jednym.....smutne ale prawdziwe.
maggggggggg 2009-12-23 01:06:07
tyraja ludzi po 15 i 12 godzin dzien w dzien czeba isc do inspekcji pracy co wy na to?
anonim 2010-03-27 19:38:43
nie idzcie tam do pracy,jaa za 345 godzin dostalam 270 zlotych wyplaty,bo [usunięte przez admina] wymyslila,ze mam tyle przywalonych zwrotow,a to nieprawda,to ona zwozi gazety z innych sklepow i wmawia.....................
gal anonim 2011-02-16 13:48:49
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze raz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dawajcie się nabrać na słodkie gadki zapomnijcie ze dostaniecie wypracowaną kwote pieniędzy zawsze znajdzie się jakiś minus a oni tylko zacierają ręce ze wyrolowali kolejnego człowieka
mentor 2011-04-13 16:52:15
Kasia - 2011-03-25 21:34:59

Witam serdecznie. Chciałam się odnieść do wypowiedzi ANONIMU który bardzo niepochlebnie wypowiadał się na temat pracy w Inmedio w CH RONDO.
1) Po pierwsze \
Ile Ci zapłacili za ten tekst?? ;)
Kasia 2011-05-19 16:00:14
Wiesz... czasami nie trzeba wiele... wystarczy dobra atmosfera w pracy i traktowanie człowieka z szacunkiem, na który każdy sam sobą i swoją postawą zapracowuje. Nie zapłacono mi za napisanie tego tekstu. Zrobiłam to, bo chciałam, ale zapewne niektórym będzie trudno w to uwierzyć... z tym, że to już nie jest mój problem. Pozdrawiam
bdg@@ 2013-09-20 17:10:14
6,5zl to juz i tak duzo!praca bez umowy,o glupia umowe zlecenie trzeba sie prosic! na poczatku jest wszystko super,jestes najlepszym pracownikiem dla szefostwa a po jakims czasie robia afery,oskarzaja o rozne rzeczy,co miesiac odciagaja pieniadze za glupoty,nie polecam!MASAKRA!!
bdg@@ 2013-09-20 21:19:36
6,5zl dla tego kiosku to juz jest duza kwota,ale policz sobie ile wyjdziesz na reke,jezeli dostaniesz umowe zlecenie.Nie oplaca sie za takie pieniadze pracowac,tymbardziej ze trzeba zostawac po godzinach,sprzatac itd. za darmo!!Caly czas musisz stac,nie mozna siedziec,zeby zarobic 1000zl musisz miec 200 godzin przerobionych!!!
bdg@@ 2013-09-22 14:57:05
Niee...nie ma szans,a tyle ile ci oferuja to jest szczyt marzen bo zazwyczaj robi sie za 5zl,nie radze sie w to pakowac
bdg@@ 2013-09-23 11:00:48
Z tego co wiem to tylko w Bdg tak jest,poczytaj sobie opinie w internecie z innych miast
bdg@@ 2013-09-23 22:54:38
Bo to zalezy od ajentow,a ze akurat Bydgoszcz trafila na takich ajentow;)
bdg@@ 2013-09-24 12:17:05
Nie jestem w stanie Ci odpowiedziec czemu akurat w Bdg,bo nie wiem tego:/ My bylismy tylko pracownikami,wiec skad mozemy wiedziec dlaczego akurat tak jest w Bydgoszczy
Jawisię 2014-02-28 22:19:13
W końcu na czymś muszą zarobić. Ale to prawda, Inmedio sprawia wrażenie dobrze prosperującej maszynki.
didżej 2014-03-08 15:50:28
no właśnie. a tak naprawdę to produkty spożywcze są tam jedynie takim dodatkiem do całej otoczki InMedio
ja 2014-03-12 12:05:36
Ja pracuję u super ajentki i bardzo sobie chwalę :)
2
dbomb 2014-05-27 16:37:15
O widzę, że nareszcie mam do czynienia z solidną firmą jaką jest inmedio. Czy może ktoś powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy?
1
Turman 2014-06-03 07:36:15
A skąd taki wniosek, że inMedio można uznać za solidną firmę? Myślę, że opinie są mocno podzielone, jedni uważają ją np. za tragiczną firmę...
1
adam 2014-07-22 16:51:38
jestem ciekawy czy piszecie tak o wszystkich punktach czy o jakimś konkretnym?
magda 2014-08-04 21:58:30
witam bylam dzis w pracy w takim kiosku przez 6 godzin nie moglam usiasc tylko zasuwalam przy kasie , zero przerwy na jedzenie czy wyjscie do wc nie polecam
MAGDA 2014-08-04 21:59:04
witam bylam dzis w pracy w takim kiosku przez 6 godzin nie moglam usiasc tylko zasuwalam przy kasie , zero przerwy na jedzenie czy wyjscie do wc nie polecam
1
agnieszka 2014-08-21 20:28:57
tą są opinie o inmedio a ja jestem ciekawa czy inmedio cafe to to samo byłam na rozmowie i i warónki były bardzo ciekawe co o tym wiecie
pracownik inmedio 2014-08-23 18:15:36
czesc ja pracuje w inmedio od trzech miesiecy praca od 5.30 do 24 albo od 14 do 21 jesli chodzi o prace to kto co lubi praca nie jest lekka jak poprzednicy pisza ciezko jest z przerwa na jedzenie bo non stop sa ludzie jesz i pijesz w przerwach miedzy klientami a jesli chodzi o place to 1240 na miesiac za niedopracowane godziny mam obcinane a za nadgodziny nie placa tylko mozesz sobie wybrac wolne niema socjalu zadnego za nieoddane gazety placisz i maja fiola na punkcie standardow obslugi klienta aktywna sprzedaz na pierwszym miejscu takze sami oencie ja pracuje dopoki czegos innego nie znajde
bdom 2014-10-16 12:03:54
Salonik Prasowy Inmedio znajdujący się Magnolia Park poszukuje osoby na stanowisko SPRZEDAWCA.
Poszukujemy osoby:
-odpowiedzialnej
-punktualnej
-dyspozycyjnej w weekendy
-komunikatywnej,posiadającej umiejętności utrzymywania relacji z klientem
Zadania:
-sprzedaż zgodnie ze Standardem Obsługi Klienta
-aktywne promowanie produktów
-obsługa lottomatu
-dbałość o wizerunek i estetykę sklepu
Godziny pracy 14-21-2dni w tyg oraz sobota-niedziela 14-21,ewentualnie sobota-niedziela 9-21
Wynagrodzenie okres próbny 7 zł netto,po okresie próbnym 8 zł netto.
Osoby zainteresowane prosimy o CV osobiście.
colt 2015-01-13 19:13:28
Hej, a może jest ktoś w stanie napisać, ile jest się w stanie zarobić w takim salonie InMedio jako sprzedawca? Czy to aby nie są zarobki rzędu minimalnej krajowej? Ktoś wyżej napisał, że niby 8 złotych netto za godzinę, ale czy jest to regułą? Przypadkiem za prace w weekend nie ma się 200% stawki? Pozdrawiam.
zdzisiek 2015-01-14 08:20:12
Ani Ajent ani tym bardziej jego pracownicy nie są zatrudnieni przez firmę macierzystą tak więc nikt z ajentów nie stosuje żadnych indywidualnych zasad ani bodźców .Kodeks pracy w tym wypadku nie obowiązuje . Nikt dobrowolnie też go nie przestrzega jak nie musi. Jeśli , to już sprawa między ajentem a pracownikiem . W 99% mniejszych punktów zatrudnienie jest na umowę zlecenie , jeśli w ogóle jest jakaś umowa . Co innego w większych i naprawdę dużych punktach . Tam regułą jest umowa o pracę . Zresztą to logiczne .
kamienny 2015-02-10 14:46:50
szkoda że cały wątek o ajentach których tu opisujecie już nie posiadają punktu bo zostali wyżuceni
1
k. 2015-07-07 14:05:50
Ja pracuję w inmedio od miesiąca, jestem na okresie próbnym, dostaję 6zł za godzinę pracy. Podobno po okresie próbnym mam dostać 7. Praca ciężka, wyczerpująca, ponieważ ruch jest non stop. Nie ma czasu na przerwę. Do tego ta maszyna z lotkiem... W sklepie robie dosłownie wszystko, za tak śmieszne pieniądze. Nie wie ktoś, czy dostanę wynagrodzenie jeśli odejdę z pracy w trakcie miesiąca próbnego?
O 2015-07-20 16:32:15
Pracowałam w Inmedio całe trzy tygodnie. Kiepskie zarobki. Jeśli chcesz coś zjeść to tylko jak nie ma klientów- co w weekendy jest nierealne. Toaleta- jak nie ma klientów. Jak źle wypadniesz w tajemniczym kliencie potrącają 500 zł itd.
Krzysiek 2015-10-13 16:59:53
Ja również pracowałem nie całe 3 tygodnie rok temu w warszawskiej Arkadii.I odradzam.Głodowa stawka godzinna,ruch,pospiech,non stop klijenci.Szefowa na pierwszy rzut oka miła ale to tylko pozory.Obcinają ci kasę za jakieś tam braki towaru.A głupi pracownicy się na to godzą.Złodzieje kradną i jeszcze o to mają do ciebie pretensje.Ale jak pilnować ludzi jak ruch jest jak sku...syn???Paranoja!
Krzysiek 2015-10-14 13:36:43
Janke napisałem wyraznie.Arkadia Warszawa,ogromne centrum handlowe.Ruch non stop przez cały dzień.Porażka.
Paulina 2015-11-24 22:18:37
Witam ja dla odmiany powiemjak jest w kolporterze - nie jako pracowanik a jako partner, praca w sumie 12 godzin dziennie - powinno byc 13 ale ja pracuje krocej, zarobek z marzy + stała kwota co miesiac, potrzebna wlasna dzialalnosc... i faktycznie sa dni ze nie ma na nic czasu, ale sa i luzne dni gdzie spokojnie idzie wszystko zrobic
Adzinia 2016-09-02 22:44:56
Coś obcięte wyszło. Wiec uzupełnienie. W Focus Park kupiłem 3 koszulki polo z kieszonkami. 3 godz. szukania odpowiedniego rozmiaru. Po zakupach udałem się do inmedio aby się czegoś napić. A tam lada jest taka ze odpycha. Ręce za krótkie by sięgnąć . Wiec zakupy postawiłem na półkach pod ladą. Po zapłacenia zająłem się pragnieniem i odszedłem z inmedio bez wcześniejszych zakupów. Dopiero przed domem zauważyłem że w aucie nie ma koszulek więc wróciłem się ale po siatce nie było śladu . Ekspediętka upierała się że nic nie wie i nic nie widziała. Kiedy zobaczyłem duże okrągłe lustro w góry sklepu od razu zrozumiałem co mogło znaczyć takie zdziwienie kiedy odchodziłem i ciągłe spoglądanie do góry sklepu. Poszedłem do ochrony by sprawdzić nagranie z kamer... reszta jak wyżej.
feel 2016-09-05 23:22:56
A ja się zastanawiam jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać, wiecie może? Podobno oprócz podstawy dorzucają socjale
Pracownik z W-wy 2016-11-11 21:12:03
Mam duże doświadczenie przy współpracy z hds i kolporterem. Jako sprzedawca pracowałam w inmedio baaaardzo długo bo przez 12 lat. Na początku kiedy hds dopiero się rozwijał nie męczył tak ludzi tak jak dziś . Kiedyś wystarczyło zapytać klienta'' czy coś jeszcze'' i była to tzw sprzedaż sugerowana .Z biegiem lat zaczęły dochodzić dodatkowe produkty proponowane bez sensu np . super oferta - przewodnik rowerowy do paczki papierosów (bezsens) .Kiedy ogarnęli,że to nie działa weszła tzw sprzedaż wiązana czyli fajki i zapalniczka (juz bardziej logiczne) choć upierdliwe. Każdemu gadasz to samo jak maszyna co nie ma nic wspólnego z dobrym wychowaniem z twojej strony, klepiesz na pamięć do wyrzygania 8 godz to samo. Na obecną chwilę proponuje się 4 artykuły dodatkowe w tym koniecznie prasa bo nie zaliczysz 100% w razie kontroli tajemniczego klienta. Kary po 500zł to koszmar, nakazali pracownikom nosić identyfikatory,żeby było wiadomo kto obsługiwał, ale raport z kontroli przychodził zawsze po miesiącu i pamiętaj człowieku czego podobno nie powiedziałeś ...Na szczęście miałam w miarę dobrego ajenta który nie ciął nam tak wypłat jak niektórzy, z resztą nigdy nie podpisywałam umowy że będę się z hdsem dzielić swoją wypłatą .Pracując w Warszawie zarabiałam przyzwoicie np w latach 2010-2014- 1800 zł na rękę z umową o pracę ale punkt mieliśmy mega duży + duże obroty .Pracowało nas 10 osób i chyba dla tych ludzi wytrzymałam tam tak długo .Ekipę wspominam z żalem że nasze drogi się rozeszły,ale naszego ajenta hds wywalił, widocznie był dla nas za dobry...i nie zgadzał się z polityką firmy. Ogólnie praca jest ciężka i śmieszy mnie gdy ktoś mówi "...Pani to ma fajną pracę ,gazetki Pani czyta..." Ja się pytam kiedy???? Praca od 6:00 wózek na 400 kg a prasy przyszło 500kg ,ogarniacie pół tony kolorowego badziewia którego później zostanie połowa do oddania. Ogarnialiśmy to w 3 osoby niekiedy z rozłożeniem do 9:00 bo od 7:00 otwarte i full ludzi. Braki w gazetach to norma ,ludzie kradną wszystko i tylko od szefa zależy czy potrąci ekipie z wypłaty czy nie. In medio i relay mają o tyle dobrze ,że dają jakiś limit finansowy na braki ,kolporter już nie, płacisz za wszystko co zginie z własnej kieszeni i za 9 zł na godzinę jesteś sprzedawcą ,ochroniarzem, przyjmujesz 5 kartonów dostawy i w między czasie obsługujesz lotto:) Jedno jest pewne w takiej pracy się nie nudzisz:) i chodzisz na zwolnienia na kręgosłup i zapalenie krtani od ciągłego paplania do tych ludzi jednego w koło. Jedno jest pewne ,nie polecam pracy w salonikach prasowych bo jest to naprawdę ciężka praca,a jak trafisz na kiepskiego ajenta to nigdy nie wiesz ile zarobisz , jest to niezgodne z prawem ,ale kto by się tym przejmował.Powiem szczerze chociaż wspominam tą pracę z uśmiechem przypominając sobie ekipę z inmedio i nasze akcje ,śmiechy i balety bo tego też nie brakowało to firmę hds omijam już z daleka i nikt mnie nie przekona do podjęcia ponownie u nich pracy. Życzę powodzenia wszystkim, którzy będą pracować lub pracują w salonikach, żeby trafili na dobrych szefów i fajną brygadę bo to dużo , da się wtedy przetrwać ten chaos i bajzel w przemiłych punktach z gazetkami:) Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o InMedio Sp. z o. o. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InMedio Sp. z o. o.