brak logo

pak pawlak krzysztof

Katowice

Opinie o pak pawlak krzysztof

zdegustowana 2010-06-14 15:29:48
Praca sama w sobie nie bylaby zla, ale szef ciagle wydzwania pytajac dlaczego taki utarg a nie inny. Godzinami wmawia pracownicom, ze niski utarg to ich wina, bo w jubilerstwie nie istnieje taki powod, jak brak ludzi lub brak pieniedzy. Dobry sprzedawca zdaniem tego pana powinien byc tak natretny, az zmusi kogokolwiek do nabycia czegokolwiek, nawet jesli nikt do nas nie podchodzi. A jak wyglada L4 w tym zakladzie pracy? Otoz kiedy dzwonimy z informacja, ze mamy zwolnienie lekarskie natychmiast dowiadujemy sie, ze nie mamy po co wracac i juz widzimy w necie oferte pracy na nasze stanowisko. Pracownice wymieniane sa co pare miesiecy. Kwestia awansu wyglada tu tak: awansujesz- juz nie pracujesz. Czyli dostajemy propozycje awansu, nasze stare miejsce zajmuje nowy pracownik, po czym okazuje sie, ze na naszym nowym miejscu juz jest ktos "lepszy" od nas. taki los spotkal moja kolezanke z pracy. Nie polecam tego pracodawcy
kasia.. 2010-06-17 14:07:14
Dzisiaj byłam na rozmowie u tego pana. Pierw kazał mi wymienić oceny jakie miałam w szkole a później przez pół godziny sprzedawać biżuterię. W ciągu 30 minut podeszła tylko jedna pani zapytałam czy mogę w czymś pomóc powiedziała nie dziękuję ... aa pracodawca chyba liczył że zaczne jej wpychać wszystko co jest tu do kupienia.. :| na koniec powiedział, że nie zadzwoni do mnie i że nie da mi tej pracy bo nie wyraźnie mówie i się nie nadaje na sprzedawcę .. W 100% odradzam ! A co do opinii mojej poprzedniczki to pewnie jest tak jak mówisz z tym L4 u tego pana a on się wychwalał że tylko jeden telefon i ma się urlop, a on nas zastąpi ! Krętacz ! Nie wiem czego dzisiejsi pracodawcy oczekują ? :|
sami 2010-06-18 00:00:32
Oj kochana swietnie Cie rozumie. To czlowiek, ktory wymienia pracownice co chwila. Jedynie obecna pracownica jest dosc dlugo, ale to kwestia tego, ze to "ucho" i "oko" szefa. Nic nie pozostanie w tajemnicy, nie ma na co liczyc. Nie masz czego zalowac. Ludzie w Plejadzie bardzo fajni sa wprawdzie, ale takiego szefa i zmienniczki to naprawde nie chcialabys miec.Praca w ciaglym stresie. A ponadto przemowy tego pana na temat wlasnej inteligencji sa poprostu nie do zniesienia:)
xxxxxxx 2012-02-02 22:29:50
Popieram przedmówczynie i dziwie się że jest tak mało opinii o tym gościu.Praca tylko na przetrwanie zanim się nie znajdzie szybko czegoś innego.Ciągłe telefony z pytaniem o utarg i mobbing psychiczny to podstawa,ma gościu wprawę w gnębieniu ludzi.Masz niskie utargi więc żegnam, bo to z pewnością twoja wina że tak jest.Nie wspomnę o tym że nie ma pojęcia o sprzedaży lepiej handlować starociami,które się same przy czyszczeniu rozlatują niż zjechać z ceny i zamówić nowy towar który jest na topie.Nie polecam ani pracy u tego faceta, ani kupowania na tych stoiskach.
kil 2012-04-03 07:25:59
Nie radzę robić zakupów na stoisku PAK.
Przede wszystkim jest to towar najgorszej jakości...
Nie ma możliwości ani wymiany ani zwrotu ...
A kiedy towar okaże się wadliwy to zawsze pan [usunięte przez moderatora] kombinuje tylko żaby nie przyjąć reklamacji...mało tego często oskarża klientów o umyślne uszkodzenie...
Sit 2012-04-12 13:59:19
Witam.
To wszystko co jest napisane z przykrością muszę przyznać, że jest prawdą. Na początku rozmowy, wszystko jest Ok ale im dalej tym gorzej. Wymagania są bardzo duże jeśli chodzi o utargi, jakby zarabiało się fortunę a to zaledwie minimum podstawy. W monencie gdy utarg jest słabszy a wiadomo że tak bywa, bo to w końcu handel(każdy m-c to nie grudzień w którym da się wyrobić premię i zarobić kokosy)ale nie dla Pana [usunięte przez moderatora] ,on zaraz zaczyna swoje filozoficzne pogadanki i sugestie o szkoleniu i znaczeniu słowa \"sprzedaż\",bo dziewczyna osiadła na laurach i jej się nie chce pracować, jak się ją postraszy to zabiera się do pracy. Ciągłe telefony jak jest i ile jest to już przesada potrafi psychicznie zdołować pracownika.Można powiedzieć mobing w biały dzień i w białych rękawiczkach.Sprzedaje się jeden i ten sam towar, który zalega na półkach i jest niestety uszkodzony, zmatowiony. Moje drogie panie zanim zdecydujecie się na współpracę z tym panem, dobrze się zastanówcie, zanim podejmiecie pracę w firmie \"PAK\" tak dla własnego dobra. Musicie pamiętać o jednym, że jak nie wyrobicie normy to i tak zostaniecie wymienione, to jest standard. O zwolnieniu dowiecie się przez zaskoczenie, w dniu inwentaryzacji.
tola 2012-04-23 19:51:35
Panie nie zadowolone
Widzę wpis jedna osoba wpisuję się po kilka razy .
Mają panie prawo być nie zadowolone , myślę że moją winą jest w tym przypadku nie właściwy dobór personelu , nie brałem pod uwagą predyspozycji , niestety w jubilerstwie biżuterię trzeba czyścić i to w całej branży , biżuteria śniedzieje naturalnie i klienci dotykając ją brudzą i jeżeli ktoś nie przywiązuje wagi do czystości i porządku to ta praca go męczy .
Jeżeli chodzi o sprzedaż to trzeba słuchać klienta jeżeli chce mu się narzucić swoje zdanie to nie ma się efektów w sprzedaży .
Przykro mi że doprowadziłem do takiej frustracji.
tola 2012-04-24 08:44:17
Do konkurencji i sfrustrowanych pracowników którzy zmieniają pracę co miesiąc , to nie ładnie pisać takie rzeczy ,nawet gdyby były prawdziwe .
Wyjaśnienie dla osób które szukają stabilnej pracy w rozwijającej się małej firmie rodzinnej
Umowa o pracę jest na umowę o pracę na cały etat z prawem do urlopu płatnego.
Wynagradzanie jest z systemem motywującym .
Plany sprzedaży są przedkładane i jeżeli są kłopoty z realizacją stajemy z sami na stoisku.
Dzwonimy co dziennie z zapytaniem czy nie ma problemów .
Jak porównuję stoiska i sklepu z biżuterią podobnych firm jak nasza , oferta naszej firmy jest o wiele lepsza .
Towar uzupełniamy o ilość sprzedaną a nie zaopatrujemy bez kontroli .
Oczywiście cały czas pracujemy nad polepszeniem oferty gdyż rynek się zmienia .
Krzysztof Pawlak
pracująca 2012-04-24 20:26:39
panie Pawlak ,to pan zdecydowanie narzuca swoje zdanie pracownicą odnośnie tego ze utarg ma byc i to bez dyskusji bo tylko to dla pana ma znaczenie.no i faktycznie jest to racja w teori ,która z praktyka nie wiele ma wspulnego,jeśli chce pan to lepiej zrozumieć to trzeba osobiście stanąć na jakis czas na jednym ze swoich stoisk bo kamery w takim wypadku i tak na wiele sie nie zdadzą lepiej poczuć to na własnej skórze,kiedy stoi sie 12 godzin a do stoiska raptem podejdzie osób tyle ze na palcach jednej reki mozna policzyć i które na wstepie podkreslaja że tylko chcą pooglądać .Powodzenia.
********************* 2012-04-26 14:23:28
he he. Chciałabym, aby wszyscy, którzy starają sie o pracę w firmie PAK weszli najpierw na tą stronę i przeczytali te wszystkie opinie. Może kiedy braknie mu rąk do pracy, zastanowi się gość nad sobą i może wreszcie zacznie zwyczajnie szanować ludzi, bo jak narazie jest za pewny siebie i myśli,że za najniższe wynagrodzenie i śmieszną premie wszyscy będą się drzwiami i oknami do niego pchać, a póżniej będą pracować pod presją i w ciągłym stresie. Nie te czasy Panie Pawlak, na dzień dzisiejszy sprzątaczka, która pracuje na pół etatu, zarobi więcej i wcale nie musi spełniać takich wymogów, jakich Pan oczekuje.
***************************** 2012-04-26 15:17:36
I jeszcze jedno dziewczyny. Choćbyście niewiadomo jak się starały, jak były uczciwe, jak duże utargi miały i jak długo pracowały, to i tak wszystkie zostaniecie w jednym worku u Pana Pawlaka. nie liczcie na to, że zostaniecie docenione. Mało tego. I tak zostaniecie zwolnione!
Bogdan 2012-05-05 19:08:41
Gdyby pańska firma,pan,i ogulnie praca dla Pana były naprawdę w porządku choćby w najmniejszym calu to jakiś pozytywny wpis by się tu pojawił a tu nie dość że jak domniemam niezadowoleni pracownicy to klienci zresztą też jak można doczytac sie z wpisów (niezadowoleni).Więc coś tu jest jednak nie tak z tą FIRMA PAK.
pracująca 2012-05-06 13:00:22
Pan [usunięte przez moderatora] to człowiek żyjący w swoim świecie,nie majacym nic wspólnego z rzeczywistością i dzisiejszymi realiami.Nie będę opisywała jak potraktował mnie i kilka innych dziewczyn bo i brak mi na to czasu,i checi.Oszukał i okłamał w perfidny sposób.Krótko mówiąc w życiu nie przypuszałabym,że można tak omamić i oszukać człowieka...Trudno,pozytywne jest to,że każde doświadczenie czegoś uczy...Sumując-od tego Pana brońcie się nogami i rękami.
matka polka 2012-05-07 21:49:19
To prawda, że umowa o pracę była od razu na czas nieokreślony. Była bo nie wiem jakie praktyki stosuje ten Pan w tej chwili ale to o niczym nie świadczy. Pracę można stracić z dnia na dzień. Przy remanencie i bez niego. Oczywiście z zachowaniem okresu wypowiedzenia a wygląda to tak że jeśli należy ci się miesięczne wypowiedzenie ów Pan wyciąga kase z kieszeni i wypłaca co należne żeby mieć człowieka z głowy i papiery podpisał z data najlepiej wsteczną. Zgadzam się ze wszystkimi opiniami dziewczyn, które się tutaj wpisały W tej pracy nie ma się poczucia stabilizacji, równowagi.Właściciel tej firmy rzeczywiście żyje we własnym świecie i czasem jak go poniesie opowiada takie dyrdymały że człowiek przy zdrowych zmysłach się zastanawia co tu robi. To człowiek który udaje Pana z klasą ale totalnie mu to nie wychodzi. Kiedyś powiedział że kupuje tylko firmowe rzeczy bo one maja jakość i klasę i że spodnie go kosztują 600 zł. Myślę sobie człowieku nie do mnie ta mowa, płacisz mi 1000 zł. Są też zabawne historie jak śledzi pracowników będących w pracy. Wraca po kilka razy pod byle pretekstem mimo że się już pożegnał, Albo jak krąży po pasażu i skrada się za każdym razem z innej strony. Oj długo by pisać...... dobrze że to już przeszłość. To nie szkodliwy Gość ale szkoda na niego czasu.
:) :) :) 2012-05-15 18:47:56
pan [usunięte przez moderatora] uważa wszystkich obecnych ,byłych i z całą pewnością następnych pracowników za złodzieji,kombinatorów,obiboków którzy tylko liczą na zbijanie bąków zamiast pracować a wiem to ponieważ osobiscie kiedys usłyszałam od pana że nim założył własna firmę tez był zwykłym pracownikiem więc... więc teraz wszystkich mierzy swoja miarą.Bardzo łatwo można się zwieść na początku ponieważ pan stara sie być wybitnie miłym w rozmowie ale niestety słoma szybko z butów zaczyna wychodzić .Powodzenia :)
mikki 2012-05-28 12:17:45
Nigdy nie poznałam takiego człowieka jakim jest pan [usunięte przez moderatora]. Nie wiem czy wogole można go nazwać człowiekiem ... Na początku wydaje się być miły a to tylko pozory. Praca sprzedawcy jest wspaniała ale praca w tej firmie okropna . Trzeba oszukiwać klietnów tylko żeby im wciś bubel bo towar jest najgorszej jakości .Dosłownie kruszy się w rękach. I jest bardzo drogi .A pan [usunięte przez moderatora] to ceny porównuje ale chyba z apartem w. kruk itp. skoro uważa że u niego towar jest tani. Trzeba być idiotą żeby tak naciskac na sprzedaż biżuterii. Mnie to nie spotkało jako pracownika ale wiem od innych ze on potrafi dziewczyny do płaczu doprowadzić.
I najlepsze jak obgaduje swoich pracowników z innymi.
A byłym pracownikom [usunięte przez moderatora] obrabia... i nazywa złodziejami
Wszyscy jego pracownicy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .
A niestety to on jest najwiekszym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] m i hamem! jakiego kiedykolwiek poznalam.
Kombinuje z wynagrodzeniem żeby jak najwiecej zostało dla niego.
Kiedy uponiasz się o swoje to udaje że nei wie o co chodzi.
Oczywiście umowy nei podpisuje sie odrazu.
Pan tylko obiecuje umowe o prace .Wiadomo że na początku na okresie próbnym dostaje się umowe zlecenie .Ale w tej firmie i tej umowy się nie podpisuje ... ja miesiac pracowalam bez umowy .
Niektórym pracownikom tak zatruwa zycie że obgaduje ich z potencjalnymi pracodawcami że ktos był złym pracownikiem, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] m itp zeby ktos pracy nie dostał.
Dlatego nie polecam tej pracy bo mozna sobie zniszczyc zycie i nerwy.a po stracie pracy w PAK miec problemy ze znalezieniem nowej ;/
miki 2012-05-28 12:29:03
panie [usunięte przez moderatora] winny się tłumaczy co ? :) jest pan zalosny .

A towar to totalna szmira ! i szajs i kazdemu juz odradzam ten towar
Szkoda pieniedzy .Bo cokolwiek tam sie kupi to i tak to się zepsuje.
Klienci codziennie przychodzą z reklamacjami a bizuteria jest albo naprawiana byle jak ze za 2 dni znowu sie psuje badz tez pan [usunięte przez moderatora] oskarza klientow o umyslne uszkadzanie bizyterii:D paranoja poprostu az wstyt pracowac w takiej firmie i głupio tlumaczyc sie klientom ! dlaczego bizuteria nie jest naprawiona albo nie mozna jej wymienic .

a wracając do pracy... podobno nie raz strzelil haslem do pracownika,, zrob utarg bo musze ci wyplacic z czegos wynagrodzenie...\\\\\\\'\\\\\\\'
Najpierw mowi ze najniższa krajowa a potem dostajesz 1300 brutto i wmawia że tak mialo być :)
Była pracownica 2012-12-04 15:28:04
Witam, ten komentarz to prawda. Nie mogę powiedzieć bo przez 3 miesiące pracy świetnie dogadywałam się z Panem [usunięte przez moderatora]. Powiedział mi, że utargi dobre, że dobrze mu się ze mną pracuje i że wszystko jest ok.... a tu nagle po 3 miesiącach pracy bez powodu zostałam zwolniona. Umowę na cały etat obiecał mi po przepracowaniu 3 mięsiecy. NIE POLECAM TEGO PRACODAWCY!! ZAOSZCZĘDZISZ SOBIE NERWÓW!
1
Klient 2013-01-29 20:26:22
PAk Pawlak to [usunięte przez moderatora] że głowa boli a ceny srebra najwyższw w mieście nawet w Yes jest taniej .Sto pracent narzutu ok ale 300 to już przegięcie.Panie pak do fabryki albo do pługa a nie do biznesu!!!haha
była pracownica 2013-07-01 19:22:30
nie było żadnych wyjazdów ani szkoeń,wiedza na temat biżuterii i kamieńi zdobyta we własnym zakresie:)bądż od koleżanki zmienniczki:)
anonim 2013-08-02 12:10:52
do Dolara :) a jak się jest samemu to ma się przerwę? jak w wyjściem do toalety albo jak ktoś się źle poczuje?
$$$ 2013-08-03 19:01:42
:) nie ma przerwy tzn .robisz ją sobie sama według swojego uznania a raczej wyczucia ,jak musisz do toalety to poprostu idzesz i już a jedzenie to na stoisku ale na wyczucie bo niby oczywiscie masz prawo zjeść ale mimo wszystko tak żeby szef tego nie widział bo to nie estetyczne:) jeśli jesteś paląca to szef tego nie lubi :)
kanon 2013-08-14 13:55:19
niektórzy muszą znaleźć jakąkolwiek prace, nawet na przeczekanie, ale np ja nie mogę sobie pozwolić na brak zarobków w ogóle.. czy daje umowę zlecenie?
ja 2013-08-17 20:04:04
Jasne, na przeczekanie to praca idealna, bo nie słyszałam żeby nie płacił. Wypłata jest, choć samo jej wypłacanie do najmilszych przeżyć nie należy, bo wypłaca tak żebyś czuła, że to jego pieniądze ciężko odłożone na Twoją pensję otrzymujesz i gdyby utarg był lepszy to nie musiałby odkładać. Ale wypłaca. (usunięte przez administratora)Jeśli potrzebujesz pracy to jasne, że spróbuj. To praca na chwilę niestety, ale praca.
przerazona 2013-09-27 15:19:50
Jak czytam te opinie to jestem mega przerazona naprawde jest az tak zle...?
% 2013-09-30 12:07:47
przyjmuje nowych pracownikow
!!!! 2013-10-01 20:49:29
Czy jest aż tak źle??Jest tragicznie. Nie pracuję w tej firmie dobry rok, a na samą myśl mnie brzuch boli. Nawet bardzo zdesperowanym nie polecam.

Wypłata jest na konto, ale szef za każdym razem Ci wypomni, że to jego pieniądze i musisz pamietać, ze masz robic wysokie utargi, bo pensja sama sie nie wypłaci.
1
xxx 2013-10-11 22:32:09
Tak uda się w grudniu, jak klienci kupują prezenty. Inaczej możesz o premii tylko pomarzyć. Założenia Pana(usunięte przez administratora) są bardzo wygórowane co do miesięcznego utargu i należy brać uwagę, że biżuteria, którą się sprzedaje jest nie dość, że bardzo droga to jeszcze licha i łamliwa.
3
Nemezis 2013-11-26 13:51:04
Panie Krzysztofie proszę pisać prawdę a nie jakieś dyrdymały. Jeśli natomiast musi już Pan pisać takie bzdury to proszę to robić bez błędów stylistycznych, urągających inteligencji użytkowników. Pracowałam u Pana jakiś czas z fajnymi dziewczynami. Wszystkie Pan zwolnił. Były pracowite i zaangażowane w swoją pracę. Nic to nie zmieniło, bo Pan zwalnia pracownice przez swoje dziwne jazdy w psychice. Nie wstyd Panu, że jako podstarzały i nieatrakcyjny mężczyzna molestuje Pan pracownice, pchając się na stoisko i przy byle okazji ocierając się o nie? Nie pamięta Pan już jak próbował zaimponować mi kasą, machając wypchanym portfelem przed nosem? Na co się to Panu zdało? Za żadne skarby świata nie chciałabym mieć z Panem nic wspólnego. Jestem chyba jedyną tutaj osobą, która się sama zwolniła po pół roku. Miałam dosyć Pańskich tanich chwytów, Pańskiego widoku a nawet Pańskiego głosu w słuchawce. W ostatnich dwóch miesiącach miałam tak dosyć Pańskiej firmy, że w czasie pracy chodziłam po galerii robiąc zakupy. Miałam dosyć wpychania ludziom tego chłamu. Przynosiłam też do pracy laptopa i oglądałam filmy, bądź czytałam książkę. Powinien mnie Pan był zwolnić zamiast inne pracownice, które były w ciężkiej sytuacji i naprawdę się starały. Przymykały oko na to, że każe pan sprzedawać plastik jako koral, bursztyn, turkus, czy muszle. Prawda jest taka, że ktoś powinien się zająć sprawdzeniem Pańskiego towaru, bo to zwykły szwindel. Może Pan się teraz wypowie po co Pan mnie tak długo trzymał? Czyżby moje długie nogi były wyznacznikiem tego jaką jestem pracownicą? Czyżby nie zauważył Pan moich bezczelnych uwag wobec Pana? Apeluję do każdej osoby, chcącej się zatrudnić u tego Pana: jeśli chcecie zmarnować swój czas i nerwy w tej pracy, to droga wolna, ale radzę się pięć razy zastanowić zanim podejmiecie taką decyzję. Chyba, że zdobędziecie się na odwagę i ustawicie sobie tego Pana zaraz na początku jak ja. Wtedy same odejdziecie, bo w tej "firmie" nie ma szans na rozwój. Cieszę się, że ten etap jest już za mną.
3
qwerty 2013-12-05 10:15:31
(usunięte przez administratora)Mogę powiedzieć tylko jedno o nim NAJGORSZY PRACODAWCA !!!! . pensje to ledwo powyzej tysiaca zl . pracuje sie po 12 godz na zmiane . trzeba w tej pracy nonstop sprzatac bo jak ten debil przychodzi i widzi ze albo nie sprzatasz albo nie obsługujesz to dla niego nie pracujesz i jestes zbędny, ten gosc ma nierówno pod sufitem . człowiek chciałby skorzystać z toalety to nie moze bo wtedy pracuje . takiego człowieka najlepiej kantować bo inaczej w tej ,, firmie " sie nie da zarobić (usunięte przez administratora)nie mozna nikomu w tej ,, firmie" ufac bo kazdy psioczy ,, szefowi " . takich ludzi nie można szanować . ceny w tym niby ,, jubilerze " sa ogromne ja nie wiem jak ludzie mogą kupowac u niego takie drogie rzeczy za sam lańcuszek 30 zl a w YES kosztuje kolo 20 . (usunięte przez administratora) o stałej pracy w tej firemce zapomnijcie . przepracuje ktos u niego 3 miesiace i zwalnia. dla niego musi byc dzienny utarg przynajmniej 500 zl zeby w miesiacu zdobyc 14 tysięcy i zeby byla jakas premia ( PREMIA KTÓREJ JESZCZE NIKT NIGDY NIE WIDZIAŁ ) . Dziękuje że mogłam wam pomóc :) powiem tylko tyle omijajcie szerokim łukiem te stoiska (usunięte przez administratora)
7
brydzia 2014-01-23 10:09:52
Niestety moi mili..... to jest w 100% prawda te wszystkie wpisy.
2
kkkkkkkk 2014-02-18 17:19:51
Ja nie uswiadczylam zadnych stresow ani nic w ten desen... Nie wiem czemu wszyscy tak narzekaja - fakt, moze i zwraca uwage na to czy stoimy na stoisku czy nie czy nie lazimy ciagle po galerii etc. - ale powiedzmy sobie szczerze - jaki pracodawca by na to nie zwracal uwagi ? Moim zdaniem niektore opinie sa mocno przesadzone. Premii jak na razie rowniez nie uswiadczylam, ale nie wiem czy na 100%jej nie ma. Jakosc niektorych produktow jest faktycznie niska i niektore ceny faktycznie powalaja z nog. Tym bardziej ze szef nie wpadl na to ,zeby przy narzekaniu na za male utargi zrobic cos w kierunku ulepszenia i poprawy tych utargow. Zero promocji , zero reklamy. Nic. A pozniej narzeka ,ze niskie utargi. Ale - jesli chodzi o mnie osobiscie nigdy nie uslyszalam niczego zlego ani obrazliwego z jego strony, nic co by wskazywalo na to ,ze zle sprzedaje ani nic co by mnie jakos urazilo jako pracownika czy jako normalna osobe. Wyplate mam na czas. Utargow nie da sie przewidziec bo to zalezy jak ludzie kupuja i ile ich chodzi po galerii.. tym gorzej dla nas, bo czasem przez 12h mozna sie wynudzic tak ,ze sie odechciewa pracy. Co do czyszczenia - tak, owszem, trzeba czyscic, ale to normalne i tez nie na zasadzie "musze czyscic bo mnie wywali" ...Im czysciej tym lepiej bo kto z nas nie chce miec ladnie blyszczacej sie bizuterii? raczej nie chcemy ogladac zasniedzialych rzeczy. Ale to wcale nie jest meczace, a jak nie ma ludzi to nawet zbawienne... bo nic innego tam sie nie da robic oprocz czyszczenia ;-) wszystkim na poczatku daje umowe zlecenie , malo osob ma o prace bo mu wygodniej, bo po co ma placic skladki etc. No ale ktos kto juz dluzej pracuje to ma o prace. Na dniowce sie jest samemu , przerwy faktycznie robimy we wlasnym zakresie, ale radzilabym uwazac, bo jak przyjdzie szef i nie zastanie nas na stoisku to na pewno nie jest zadowolony , ale wcale nie ma tak tragicznie. Mi osobiscie gdyby nie nuda ta praca w zupelnosci odpowiada
kkkkkkkk 2014-02-18 17:49:10
Wiedze zdobywasz od kolezanki z drugiej zmiany na 2dniowym szkoleniu, a wdrozyc sie jest latwo. Najwazniejsze jest czyszczenie
kkkkkkkk 2014-05-06 18:37:16
Pomyliłam się co do pracodawcy. Po paru miesiącach pracy zobaczyłam jak to naprawdę wygląda...
yjk 2014-07-04 19:16:04
do ociec: jest elastyczny grafik, po prostu ugadujesz się z dziewczyną z którą współpracujesz (nie możesz tylko przychodzić 3 dni pod rząd).

No ja również nie polecam, chyba, że ktoś jest cudotwórcą i potrafi sprawić, aby każdego dnia podchodziły tłumy ludzi i zostawiali po 700 zł utargu ;) nudy, nudy i jeszcze raz nudy!
bp 2014-07-05 11:49:57
Nie odpisujcie nawet na ogłoszenia o pracę w tej beznadziejnej firmie. Chyba, że lubicie słabo płatną pracę ze śmieciową umową i na dodatek na krótki okres zatrudnienia - max 3 miesiące - po których lub ewentualnie wcześniej wam podziękują bez wyjaśniania powodu, ba nawet nie powiedzą, czy coś jest nie tak, mimo, że utargi wysokie, zadowoleni klienci z obsługi, gorzej to wygląda z jakością produktów. Ludziom już przy pokazywaniu asortymentu, biżuteria łamie się, odpada coś, a nawet przez całą konstrukcję, która jest słabej jakości nieraz się rozpada i trzeba klienta przepraszać i że niby to pierwszy raz tiaaa.

Tu można rozpisywać się przez całe tygodnie jak tam jest nie przyjemnie i tak będzie, aż do momentu kiedy w końcu zrozumie, że jeżeli chce się być szanowanym przez pracowników to ich też trzeba szanować i być szczerym przede wszystkim.

A o premii zapomnijcie, na początku bajerzy, że ktoś ją otrzymał, a tak w ogóle 50zł to żadna premia, bo takową niby obdarowuje.
Zatrudnia studentów bo nie musi za nich składek płacić, tylko, że w jego rozumowaniu student zaoczny jest dyspozycyjny w weekendy, tzn. że w ogóle nie studiuje, tylko chodzi do pracy, mając status studenta. Gratuluje rozumowania szefa Pak, który jako elektryk na pewno lepiej wykonywał swoje zadania, bo bycie szefem nie jest dla niego, a już na pewno nie prowadzenie stoisk w branży jubilerskiej, gdzie klient płacąc duże pieniądze, powinien być zadowolony, a nie tego samego dnia albo dzień później z reklamacją przychodzić że coś się rozkleiło, rozpadło albo jakaś inna wada wychodzi, bo jakość kuleje, a pracownik musi oczami świecić i przepraszać za taką sytuacje i tak jak wyżej, że to niby pierwszy raz.

Jeszcze jedna kwestia, szef Pak nie ma za grosz odwagi, we wszystkim wysługuje się swoją żoną, która jest na prawdę dobrym i miłym człowiekiem, a innym pracownikom nawet nie potrafi szczerze powiedzieć, że to on zwalnia i kłamie, że pracownik sam rezygnuje.
Powodzenia, serdecznie nie polecam.
1
ona 2014-07-23 10:53:14
Witam
Wszystko co powyżej jest prawdą ...egoistyczny narcyz zapatrzony w siebie i swoje pieniądzi nic więcej. Zwolni cie po3 miesiącach pracy bez powodu...och przepraszam powód jest nie łapiesz jeleni na jego produkty. Produkty sa nieziemsko drogie patrz ceny w innych sklepach. jeśli nie robisz kasy dla niego spadasz...żadnej premi...żadnej stawki uzgodnionej wcześniej..nic.
facet ma przerost ego nad własną głupotą ...oby w naszym kraju było jak najmniej takich kweli.
Omijajcie szerokim łukiem ...wolę głodowac niż u niego pracować.
1
i am 2014-08-01 23:54:25
Pan(usunięte przez administratora) to zwykły prostak i cham, jako szef powienien umiec przekazac informacje na temat swojego towaru, a tymczasem musisz sama szkolic sie we własnym zakresie i potem stojac i obslugujac klienta musisz improwizowac i klamac. W skali od 1 do 10, gdzie 1 to ocena najgorsza to ja daję 0 !!! Praca ta jest tylko zmarnowaniem czasu. Juz dawno powinny toczyć sie sprawy w sadzie pracy o mobing, a w Urzedzie Skarbowym o zakaz nabijania towaru na kase. Jak taki czlowiek moze prowadzic biznes?
Krzywi sie jak robisz sobie przerwe na stoisku, a niby gdzie indziej masz zjesc? NIgdy nie waż sie powiedziec swojego zdania, bo pan P. zawsze ma racje. Przychodzac na kontrol na stoisko od razu widac jego manię wielkości swojego ego, te prawione przez niego dyrdymały o technikach sprrzedazy doprowadzaja do bólu głowy. A niestety nie raz probuje demonstrowac jak to powinno sie sprzedawac towar, a tu wielkie zdziwienie, bo klient przez jego nachalnosc odchodzi bez slowa. A o jeggo telefonach co pare godzin krąża juz legendy. Demotywuje totalnie pracownika, gdy co telefon pyta jak idzie i ile juz mamy utargu, a nawet osobie (za przeproszeniem) głuchej i niewidomej nie da sie sprzedac tego szmelcu. Przechodzac obok stoiska jest mi zal tych dziewczyn, ze przechodza przez taka katorge, bo ja nawet za 5000 zł miesiecznie nie chcialabym tego przezywac. Z nudow to mozna cala ksiazke przez 12 godzin przeczytac. Naprawde najbardziej zdeterminowanym nie polecam, a wrecz odradzam, bo mozna nabawic sie tylko nerwicy.
A pan (usunięte przez administratora)niech wreszcie tą słomę z butów wyciagnie i pokaze jakim jest prostakiem, bez godności i serca.
yjk 2014-09-12 15:41:44
maluchna na dorobienie warto :) ja też tak pracowałam, nie było aż tak źle. Miałam podejscie szefa gdzies - zwolni to zwolni, nie mam rodziny na utrzymaniu (i tym sposobem pracowalam pol roku) :)) większość słów tutaj to prawda, szczególnie ten mobing jeśli chodzi o utargi. Przerwy robiłam sobie kiedy chciałam i nigdy nie usłyszałam nic na ten temat. Po prostu trzeba wrzucić na luz i olewać jego komentarze ;)
KRZYSZTOF 2014-10-08 13:26:15
Bardzo dziękuję za opinie.
Niektóre opinie są trafne i dziękuję za nie.
Niektóre opinie widać że są od konkurencji , nie będę ich komentował.
Niektóre opinie są od pewnej grupy pracowników , życzę im szczęścia i zmiany podejścia do pracy .
Pozdrawiam Krzysztof Pawlak
abc 2014-10-08 22:14:15
Panie Krzysztofie dlaczego w innych firmach potrafimy pracowac rok, dwa, a nawet trzy, a u Pana cięzko jest przepracować nawet pół roku? Niech Pan nie obwinia o te opinie konkurencji, bo w tej branży nawet Pan jej nie ma, bo jest Pan na samym dnie ! Zawsze znajdzie sie osoba zdesperowana, na ktorej bedzie Pan żerował. Zycze Panu tylko kontroli z Urzedu Skarbowego :) I niech Pan pamieta, ze Pan Bog nierychliwy, ale sprawiedliwy. Amen.
1
krzysztof 2014-10-16 10:17:13
Niestety to nie jest prawdą . Tak jest Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy .
abc 2014-10-19 12:50:37
Panie Krzysztofie to wszytsko jest prawdą !
Niech Pan sie przyzna, ile razy dziewczyny na stoiskach dostały mandat od Urzedu Skarbowego i Pan umył od tego ręce? Pamięć jest ulotna. To przykre . . .
1
krzysztof 2014-10-20 11:28:32
Życzę anonimowym cenzorom pracodawców idealnych i trochę więcej samooceny ,wtedy życie Wasze będzie lepsze . Więcej nie będę wdawał się w tego rodzaju wymianę opinii nie będę nikogo oceniał i trudno jest dyskutować z anonimami . Zło wraca !!!
1
didi 2015-02-18 22:56:50
w Toruniu ciężko znaleźć jakieś pożądne firmy zajmujące się jakąkowliek dziedziną związaną z produkcją dla przemysłu, tym bardziej dziwi że PAK który zajmuje się tylko foliami barierowymi jeszcze jest w stanie trzymać sięz powodzeniem na rynku. Brawo i oby więcej takich firm w tych okolicach. powodzenia
Miłka 2015-05-26 09:38:04
Czułam, że długo nie będzie ukrywał swojej prawdziwej twarzy. Współczuję :/
xxx 2015-06-12 21:55:00
Aśka przecież najniższa krajowa to 1750zl brutto więc raczej p.Krzysztof oszukuje naiwne osoby.
była klientka 2015-06-23 10:57:17
Do Aśka ....Salon jubilerski ???? albo stoisko w supermarkecie "TESCO" kolosalna róznica :)
erni 2016-05-19 16:43:59
kasa podobna jak wszedzie, uwazam ze od czegos trzeba zaczac, jest to bardzo malo ale co masz zrobic? Pracowac gdzies trzeba niestety, moze pozniej cos znajdziesz?
Naszczęście była pracownica 2016-11-06 18:12:39
To prawda ten PAN jest oszustem żałuję ze wcześniej nie weszłam na opinie dobrze ze urząd skarbowy do mnie nie przyszedł ale za jego przekręty jako zwykly pracownik można dostac 1000zl mandatu ponieważ jak ktos płaci gotówką to nie nabija paragonów na kase. Koleżanka dostala 400zl ale można do 1000tsk mówił urzędnik... Nie możesz miec własnego zdania a jak zachorujesz szantażuje albo praca albo koniec współpracy a jak ktos przyjdzie to i tak na jego miejsce bd szukał kogos nowego. także jak jesteś chory to albo chodz do pracy i mu nic nie mow ze nie możesz albo od razu sie zwalniaj. Nie polecam GŁÓWNIE OSOBA Z DZIECKI czy stałymi wydatkami bo zachorujesz na dwa dni gorączka grypa jelitowa jesteś zwolniona. Na rozmowie Pan K. wydal sie miłym zwykłym człowiekiem który sie jąka a to zwykły zadufany w sobie facet jego gadki nie da sie słuchać ciągle mówi ze slaby utarg to nasza wina nawet jak nikt nie interesuję sie stoiskiem i nie ma ludzi nie licząc świąt.. To zawsze jest malo ludzi .. Szef nie raz sie unosi i obraża Cie jak wyrazisz swoje zdanie. Nigdy nie poznałam takiego buca.. Ciagle są reklamację bo jego towar jest beznadziejny i sie psuję. Żałuję ze nie wpadlam na to by przeczytać opinię tylko wzięłam prace w ciemno ... Jak czyta to osoba ktora u niego pracuje to ( jak znajdziesz cos lepszego czego Wam życzę to z dnia na dzien napisz mu smsa ze rezygnujesz) tak jak on osobie z l4 szantażuje albo będziesz w pracy albo koniec współpracy ! A jak czyta to osoba ktora nie wierzy to spróbuj zatrudnij sie juz na wstepie sprawdzą sie pewne rzeczy z tymi paragonami za które możesz ty dostać mandat ze nie wydajesz paragonów bo tam są niebiesko czerwone ręczne druki jaak ktos karta płaci to ma normalny. Bo terminal to wiadomo,potem spróbuj powiedzieć szefowi ze masz inne zdanie na jakis temat zobaczysz irytację jego i oburzenie i każe ci sie zamknąć chyba ze bd milszy na poczatku na pewno łagodniejszy. Mi raz powiedział "przestan pierdzielic zamknij sie" jak wychodził powiedział ze troche go poniosło . Pisać i pisac można dużo ale nie warto dla tych mandatów które zawsze możesz dostać za jego przekręty za to ze zwolni cie jak psa na l4 za to ze jest mobbing i to prawda ze skrada sie zawsze nie raz go przyłapałam jak z zaa szyby gapił mi sie w laptopa czy tel. I ogólnie on jest panem i władca a ty masz sie słuchać . Zastrasza pracownice nie wiem jak można sie go bać ale slyszalam ze niektóre osoby sie boja bo maja nóż na gardle dzieci opłaty wiec nawet chore ida do pracy. Siedząc cicho. Zwalniajcie sie u niego z dnia na dzien tak jak on wszytskich zwalnia i to SMS!!!! Szukajcie nowej lepszej pracy
Zostaw swoją opinię o pak pawlak krzysztof - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pak pawlak krzysztof