brak logo

MSU.SA

Grudziądz

Opinie o MSU.SA

voo 2013-02-28 16:29:05
kto ma lepiej napewno nie pracownicy, kierownictwo zero kultury osobistej , tylko patrza jak zgnoic robola
* 2013-03-07 14:01:14
najlepsze jest to ze sie na wzajem [usunięte przez moderatora],ale tym razem jeden z nich nie pomyslał i sam siebie też wladował głab haha
pytalski 2013-06-02 19:19:23
a ten prezes ł.to taki [usunięte przez moderatora] bo slyszłem,że to najlepsza brygada do ktorej mozna w msu trafić???
dyzio 2013-06-29 14:54:15
słyszałem że w końcu pojawił się w MSU kompetentny menager który rozpędził te towarzystwo wyrzucając ich z zakładu to prawda ? Może w końcu w MSU będzie można dobrze pracować
czacha 2013-07-03 07:01:55
Na lakierni zrobcie porzadek
xx 2013-07-03 20:15:43
na lakierni by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to fakt jest jeszcze sporo do poprawy ale najsłabsze ogniwa zostały usunięte
czacha 2013-07-03 21:23:13
a co xx ? zbierasz informacjie zeby [usunięte przez moderatora]. w biurze ludzi ze jestes taki ciekawy?
" 2013-07-17 12:41:14
haha jednego kiera się pozbyli,a drugi głąb nim został,który sam siebie nie ogarnia a co dopiero odpowiedzialnośc za ludzi,za brygadzistów na pu i tr się weźcie-zastanówcie się czemu się ludzie zwalniają
gość 2013-08-07 20:24:14
nowy dyrektor operacyjny to krótko mówiąc [usunięte przez moderatora] i który nie ma pojęcia o zarządzaniu... właściwie chyba o niczym nie ma... zamiast zająć się sprawami ważnymi dla produkcji zajmuje sie głupotami typu kolory ubrań... żal...
ja 2013-08-28 23:28:55
Jak często zmienia się kadra kierownicza w tej firmie
2013-10-05 14:08:20
Msu to dno
2013-10-12 10:03:17
jeden z lakirnikow to [usunięte przez moderatora] wiecie kto
ja 2013-10-28 20:41:22
masakra
1
były (naszczęście) pracownik 2014-01-09 11:21:21
Ponieważ dziś widziałem w necie ogłoszenie o chęci zatrudnienia pracowników produkcji w MSU chciałbym wszystkich ostrzec zanim tam pójdziecie. Pracowałem tam 3 miesiące i nigdy więcej tam nie pójdę (chyba, że coś się zmieni ale w tym kraju to raczej na to nie ma szans).
Praca po 12h na dwie zmiany także w święta. Podczas 12 h jest tylko jedna przerwa 30 min (o godz. 0.00 i 12.00). O urlopach można tylko pomarzyć. Ludzie kombinują aby chociaż jeden dzień wolnego załatwić jak potrzeba. A w wakacje wprowadzają całkowity zakaz urlopów. To jest po prostu chore.
Pracowników brygadziści mają za nic i cały czas się przypierdzielają, że mało wykonane. Większość maszyn na których się pracuje to kompletny złom. Niektóre cały czas się zacinają a zanim ktoś przyjdzie to naprawić to nie jedno piwo można by było wypić. A później pretensje o brak wydajności. Ogólnie atmosfera w pracy jest bardzo zła.
Miałem doczynienia z 3 brygadą. O zachowaniu brygadzisty (notabene dojeżdża tu aż z Kwidzyna) lepiej nie wspominać. (usunięte przez administratora) Wspomniane wyżej brak mydła w łazience oraz papieru to niestety także prawda. Rzadko kiedy było tam mydło oraz papier. Co prawda rozdają pastę do mycia rąk ale nie wystarcza ona na długo bo każdego dnia ma się ręce czarne jak górnik. MSU nie zapewnia również żadnych narzędzi. A jak sam sobie nie kupisz to jeszcze opierdzielą, że nie przygotowany do pracy jesteś.
Na tzw. "rozmowie kwalifikacyjnej" jakiś tam kierownik głównie chwali się tym, że pensje są wypłacane zawsze w terminie. Faktycznie przez te 3 miesiące to było spełnione ale warto zauważyć, że kasę jaką się tam dostanie za tyle godzin pracy w miesiącu jest poprostu śmieszna. Wiele osób z którymi rozmawiałem mówiło, że z chęcią by z pracy tam dawno zrezygnowali ale nie ma innej normalnej roboty w tym mieście. A na tym żerują tamtejsi kierownicy płacą marne grosze bo i tak wiedzą, że chętni się znajdą.
W jednym z komentarzy wyżej wspomniany był darmowy okres próbny co jest prawdą. Niby wynosi on 3 dni ale już 2 dnia każą się decydować czy chcesz dalej pracować czy też nie. Jak nie to do widzenia bez żadnej kasy.

Jeśli ktoś chciałby coś więcej się dowiedzieć to z chęcią odpowiem.

Pozdrawiam
1
ja 2014-01-10 23:38:08
Z tego co piszesz to pracowałes na dziale Tr może na innych działach jest lepiej w tym zakładzie?
. 2014-03-20 22:47:48
Co tam nowego w firmie?Lepiej czy może gorzej?
bylypracownik 2014-04-09 11:04:57
Najgorsza prawda to to ze zwalniaja bo niema tam pracy, jak 2 miesiace tam popracujecie to was wyrzuca wiec nieliczcie na wiecej
były 2014-05-24 10:58:33
Najgorsza prawda...?Szefostwo olewajace pracowników,nepotyzm i matactwa!Przychodza "nowi"którzy sa z polecenia "starych"i mysla ze wszystko im wolno,maja w d..polecenia i terminy,bo co mi zrobia przecież mi "polecający"pomożei (usunięte przez administratora)wyratuje zwalając wine na innych,albo kogos podkabluje i złapie plusika.Ocknijcie się zanim będzie za późno,zanim się okaze ze ci wartościowipracownicy was zostawili i zostaliście ze statystami!
tytyty 2014-09-29 16:15:01
Plan może i jest ,ąle logicznego myślenia nie!Zreszta pracownicy mają to gdzieś,co się będą wysilać,ważne że dniówka leci!A jak się do tyłka mi dobiorą to pobiegnę na skargę do koleżanki której się wydaje że jest wielkim szefem.Dziękujemy panu kierownikowi,że oczyścił nareszcie klimat
1
Mareczek 2014-10-07 10:49:17
Jest dobrze,wspaniały klimat stworzony przez najlepszego brygadzistę lakierni :) praca zmianowa,czasami siedząca i bardzo spokojnie mija te 12 godzin na pogaduszkach ze wspaniałymi ludzmi tego działu...
1
****** 2014-10-07 11:44:51
Chyba pomyliłeś zakłady albo masz duże plecy, to co ostatnio się tam dzieje to zostawię bez komentarza. Napisz cos miłego za pare miesięcy jeżeli będziesz tam jeszcze pracował w co wątpie.
6
*******szyderca 2014-10-07 15:14:56
robić trzeba...kredyty,dziecko...Jest ciężko :(
1
delirium 2014-10-10 04:29:40
Jestem ciekawy jak tam jest, widzę opinie z tego miesiąca tego roku.. aktualne więc. byłem z jakimś też facetem ostatnio tj wczoraj na rozmowie kwalifikacyjnej, dzisiaj czyli już na 6:00 do pracy. pierwsze 3 miesiące na próbę i to na umowę zlecenie, później (BYĆ MOŻE) jak się człowiek sprawdzi to dostaje się umowę o pracę... nic kompletnie nie powiedział nam o tym jak.. gdzie.. co.. nie pokazał nam nic na hali co i jak się dzieje. Nic kompletnie nie mówił nawet o tym czy trzeba mieć własną odzież roboczą czy wydawane są przez nich samych. A w zasadzie ani ja ani ten facet który też był na rozmowie, nie zapytaliśmy o to. Tak czy inaczej siedzę w domu i zastanawiam się czy tam jechać dzisiaj, z tego co widzę w opiniach to nie jest tam zbyt dobrze, kolega tam pracował i mówił że jest zadyma i z lekka mobbing. myślałem że coś się zmieniło.. ja miałbym przykręcać jakieś 15kg pokrywy, to jest hala blisko biura tam.. tyle wiem. dodam że składałem swoje CV tam we...wrześniu na początku miesiąca... Rozmowę kwalifikacyjną przeprowadzał Pan Tomasz J.
1
****pu 2014-10-26 17:27:43
Będziesz zmieniał pewnie formy na dziale Pu.
Dasz radę i oprowadzą Cię,spoko :)
kapusta weronika 2015-01-28 16:43:38
MSU.SA mimo tych wszystkich negatywnych komentarzów wydaje mi sie dobrym pracodawcą dla mnie. chyba takiego szukałam.tak jak poprzednik chciałamym zapytać czy w firmie jest szansa na jakąkolwiek kreatywność i samodzielność w działaniu? to dla mnie najważniejsza sprawa zeby nigdy nie stać w miejscu w tej branży
cinek 2015-03-04 18:36:10
Witam serdecznie chcialbym sie dowiedziec czy zarobie tam 1.500 zl na czysto przy tylu godz . Bo zastanawiam sie czy tam wbic na jakis czas . Prosze o odpowiec
3
markus 2015-03-21 23:39:37
witam,
śledzę wpisy tutaj z ciekawości. Kiedyś chciałem startować, nawet jakaś prorpozycja była ale wyszło tak,że wylądowałem w UK. Smutne jest to ,że prawie te 1500 zł w tydzień tu zarobię...
Ale chciałbym wrócić tylko do czego ... żeby szukać miesiącami pracy
************ 2015-04-15 18:58:32
To jest różnie : przy 12 godzinach pracy jak nazbierasz około 240 godzin to dostaniesz około 2500 a przy 8 godzinach 1500.
byly 2015-05-30 08:05:04
MSU TO DNO UCIEKAJCIE Z TAMTĄD NOWY KIEROWNIK I DYREKTOR SZKODA GADAC OBIECUJĄ I TYLKO OBIECUJĄ
odpowiedź 2015-07-27 17:25:38
Warto jedynie pracować na dziale monobloków...
Zerowy stres,chodzenie i przede wszystkim pykanie z e-papierosa :D
były 2015-08-07 12:10:11
umowa zlecenie jakies 6 zł na godzine przy 220 godzinach jakies 1550 zł
umowa o prace 10,99 na godz przy 240 godz 2350 zł
temperatura na hali jakies 35-42 stopnie w lato w dzien to masakra
obiecują wentylatory i nic z tego o klimie mozna pomazyc
i wymagają wydajnosci przy takich temperaturach , sami niech staną i robią a nie na halę 60s i hop do klimatyzowanego biura na samo zapytanie o jakies wentylatory uciekają .
same kłamliwe swinie DNO DNO DNO!
gość 2015-08-10 12:42:57
te stawki brutto czy netto?
1
pracownik 2015-08-12 20:55:58
tak wyglądają stawki netto ale przy warunkach pracy, iloscią godzin i smrodzie w jakim się pracuje to trochę lipa. Z tego co wiem to zakład długo nie pociągnie bo pensje idą w dół a starzy pracownicy myślą o odejściu a bez nich produkcja stoi, mam nadzieje ze góra pomyśli o tym zanim nie jest za późno.
dn 2015-08-27 19:58:33
już jest za pozno.... niestety ..... bo tak naprawde to nawet fajnie sie tam pracowalo....
pracownik 2015-08-29 14:27:02
Fajnie !!!!!! Jeżeli ktoś doświadczy ciężkiej pracy w tym zakładzie i złego traktowania pracowników to nie powie że tam jest fajnie. Ludzie pracują tam kilkanaście lat zarabiają coraz mniejsze pieniądze a chyba powinno być odwrotnie bo trzeba szanować dobrych pracowników. Ale jak to się mówi jaka płaca taka praca, ludzie nie są głupi i dają z siebie tyle dla zakładu ile dostają w zamian.
duda 2015-09-18 19:57:51
może i nie jest fajnie, ale wesoło. absurd goni absurd a wypłaty dobrych pracownikow są na tym samym poziomie co nowo przyjetych, nie majacych pojecia o produkcji, maszynach itp, oczywiscie wszystko kreci sie w okolicach najnizszej krajowej i tylko godzinami nabija sie pensje. Tak - godzinami bo akord dawno przestal byc oplacalny. Działy miedzy sobą walczą, zrzucajac winy na siebie zamiast wspolnie rozwiazywac jakiekolwiek problemy. Dyrektor najlepiej by tylko wszystkich karał a jego sukcesy (monobloki i ukraińcy) przekladaja sie na niepotrzebna nerwowke wsrod zalogi. A jeszcze kilka lat temu było w miarę normalnie....
pracownik**** 2015-11-17 15:53:45
Wszystko co jest pisane na tej stronie to prawda, ludzie którzy tu piszą najcześciej są pracownikami tej firmy tak jak ja(pracuje tam od początku powstania tej firmy). Dyrektorów,kierowników i brygadzistów było już tylu że sam bym już chyba nie zliczył,nawet nie warto się przyzwyczywac bo wiadomo ze za chwile i tak będzie ktoś nowy.To co dzieje się teraz to chyba jakieś żarty bo nawet niewiem jak to opisac.Po wielu latach pracy wypłata leci w dół, P.dyrektor razem z P.kierownikiem postanowili dawać pracownikom pensje ktore sami ustalają, niemozna zarobic duzo bo potrafią sobie obciąc i dac tyle ile sami chcą.Wymagania co do jakosci i wydajnosci sa duże a pieniadze coraz mniejsze. Pamietam początki firmy jak ludzie potrafili produkowac tysiace bo wiedzieli ze zarobią dużo a teraz robimy połowe tego co kiedyś, bo przeciez po co robić duzo jak i tak nie pozwolą zarobic. Przykro troche że po tylu latach ciezkiej pracy w tym zakładzie nie docenia sie pracownika ze ludzie są zrezygnowani i stracili chęci do pracy.Zarząd firmy nie rozumnie ze jaka płaca taka praca... Znam sytuacje w innych zakładach, trzeba szanowac ludzi i jakos ich zachecic do pracy.Szkoda ze nikt nie pomysli o jakis nagrodach za staż pracy. Wiem ze firmy w Grudz. potrafiły dawac dodatkową wypłate lub jakies wycieczki w nagrode za wieloletnią prace dla ludzi którzy są od poczatku. A tu niestety nic tylko pretensje,zabieranie pieniedzy i mobbing. Ludzie zacznijcie traktowac dobrze pracowników ktorzy robią dla was od początku po bez nich mozecie zamykac firme i sami zaczniecie szukac pracy, bo z tego co wiem czesc ludzi chce odejsc a ci co zostaną raczej nie bedą dawac z siebie tyle ile oczekujecie. Sam mysle o odejsciu bo cieżko jest tam wytrzymac chociąż żal po 15 latach.
Pracownik 2015-11-17 15:55:07
Wszystko co jest pisane na tej stronie to prawda, ludzie którzy tu piszą najcześciej są pracownikami tej firmy tak jak ja(pracuje tam od początku powstania tej firmy). Dyrektorów,kierowników i brygadzistów było już tylu że sam bym już chyba nie zliczył,nawet nie warto się przyzwyczywac bo wiadomo ze za chwile i tak będzie ktoś nowy.To co dzieje się teraz to chyba jakieś żarty bo nawet niewiem jak to opisac.Po wielu latach pracy wypłata leci w dół, P.dyrektor razem z P.kierownikiem postanowili dawać pracownikom pensje ktore sami ustalają, niemozna zarobic duzo bo potrafią sobie obciąc i dac tyle ile sami chcą.Wymagania co do jakosci i wydajnosci sa duże a pieniadze coraz mniejsze. Pamietam początki firmy jak ludzie potrafili produkowac tysiace bo wiedzieli ze zarobią dużo a teraz robimy połowe tego co kiedyś, bo przeciez po co robić duzo jak i tak nie pozwolą zarobic. Przykro troche że po tylu latach ciezkiej pracy w tym zakładzie nie docenia sie pracownika ze ludzie są zrezygnowani i stracili chęci do pracy.Zarząd firmy nie rozumnie ze jaka płaca taka praca... Znam sytuacje w innych zakładach, trzeba szanowac ludzi i jakos ich zachecic do pracy.Szkoda ze nikt nie pomysli o jakis nagrodach za staż pracy. Wiem ze firmy w Grudz. potrafiły dawac dodatkową wypłate lub jakies wycieczki w nagrode za wieloletnią prace dla ludzi którzy są od poczatku. A tu niestety nic tylko pretensje,zabieranie pieniedzy i mobbing. Ludzie zacznijcie traktowac dobrze pracowników ktorzy robią dla was od początku po bez nich mozecie zamykac firme i sami zaczniecie szukac pracy, bo z tego co wiem czesc ludzi chce odejsc a ci co zostaną raczej nie bedą dawac z siebie tyle ile oczekujecie. Sam mysle o odejsciu bo cieżko jest tam wytrzymac chociąż żal po 15 latach.
*** 2015-11-17 16:33:38
PRAWDA !!!!!
zainteresowany 2016-02-18 22:58:58
Jak się pracuje na wtryskarkach?
patriota 2016-03-09 14:14:33
Na rozmowie co jest gadane innego a co innego w praktyce.Zgadza się tylko kasa ale też nie do końca...I nie słuchajcie ich obietnic(sprawdza się tylko połowa).
1
mario 2016-03-18 12:34:45
Absolutnie nie polecam wspolpracy z kierownikami, maja ludzi za nic. Osobiscie radze wszystkim omijac ten zaklad z daleka. Nie radze sie zatrudniac tam przez Urzad Pracy w Grudziadzu. Kierownictwo przedstawia skandaliczne warunki pracy smrod dzwiganie i 240 godzin w miesiacu natomiast etat ma zwykle 160. Jesli ktos powie ze jest chory to wpisuja w skierowanie PUP odmowe pracy przez pracownika. Nie sa sklonni do zadnych ustepstw w warunkach pracy kaza spadac i pisza ze sami rezygnuja pracownicy. Traktuja ludzi jak smieci. Trzeba potem w Urzedzie Pracy udokumentowac przebieg leczenia. Omijajcie to,z,daleka
next work 2016-03-19 09:12:39
Żenada totalna. Na rozmowie pada pytanie czy ma sie kredyt do splacenia. Szukaja takich osob bo takie beda pracowac i godzic sie na wszystko inne osoby natomiast szybko uciekaja z tamtad. Z moich odczuc to maja ludzi za nic kaza pracowac w smrodzie po 12 godzin cztery dni pod rzad. Jak komus nie pasuje to won. Totalnie odradzam lepsza juz umowa zlecenie i praca po 8 godzin gdzie indziej.
patriota 2016-04-08 14:39:42
Radze omijać ten zakład bo normalnie nie da się tam pracować to wszystko robi chciwość i kasa tylko rób i rób twoje sprawy prywatne nie są ważne.Ważne jest tylko MSU i zelówy...
samanta13 2016-04-11 18:56:38
Drodzy Poszkodowani w jakikolwiek sposób przez firmę MSU!
Pamiętajmy,że Pracownik jest KIMŚ nie czymś i walczmy o NASZE PRAWA!Proponuje w związku z tym zgłaszanie się pod mojego maila w celu napisania pozwu zbiorowego. Pamiętajcie, że NAS jest więcej, a szef tylko jeden. Jeżeli macie świadków (ja mam)oraz umowę o pracę i aktualne grafiki to zapraszam pod mojego maila: praca1984_1984@o2.pl. Razem mamy wielkie szanse by wygrać i domagać się zadośćuczynienia za nieprzestrzegania naszych praw. U mnie np. nie było szkolenia bhp,a musiałam podpisać papier,że było, nie było porządnego szkolenia w związku ze stanowiskiem pracy pracownika ochrony-portiera. Szef zwolnił mnie zaledwie po miesiącu z głupkowatego powodu nie zadzwonienia do niego w sprawie braku/spóżnienia się współpracownika na zmianę po mnie, jak nigdy o telefonach szef nic nie mówił. Poza tym kazał mi zastępować i pracować za 3 osoby, jedna przeniesiona na inny obiekt,a druga na urlopie. Raz nie przyszłam,bo myślałam,ze padnę na pysk i zemdleję jak nie odpocznę,a poza tym wymiotowałam przez pół dnia, więc nie mogła w takim stanie pracować,to szef kazał mi pisać wniosek o urlop na żądanie!! Ogólnie nie polecam tej firmy, umowę dostałam dopiero po 3 tygodniach pracy!!!Jestem osoba niepełnosprawną wykorzystywaną przez stosującego mobbing i straszącego mnie dyscyplinarką, jeśli nie zgodzę się dojeżdżać zza Wrocław na inny obiekt na 6 (!!!) rano lub nie podpiszę wypowiedzenia za porozumieniem stron Jakuba G. z Krakowskiej z Wrocławia. Nie dostałam zatem nawet świadectwa pracy,a Jakub Gę... zapomniał,że jestem osoba niepełnosprawną a nie robocopem. Nie pozwólmy zatem,żeby takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] złodziejskie i wyzywające nawet pracowników od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz nie przestrzegające dni wolnych od pracy pracownika jak Jakub Gę...brało za nas zniżki na PEFRON i dostawało dotację. Nie dajmy się wykorzystywać śmieciom, bo to dla mnie nie są ludzie!!!Poza tym Jakub Gę... z Wrocławia nie potrafił nawet załatwić strojów roboczych czym po raz kolejny złamał prawa pracownicze!!!Ludzie, nigdy nie idżcie do pracy w MSU.Ta firma to śmiecie i oszuści, chyba,że chcecie być wykorzystywani,a po miesiącu wyrzucani na brak, gdzie po Was jest sztucznie robiona rotacja i biorą następnego!!! Pamiętajcie tylko pozew zbiorowy i dowody(umowy i inne) tylko na adres praca1984_1984@o2.pl-piszcie szybko i nie zastanawiajcie się, gdyż mogę i wiem i wiem do kogo się zgłosić,żeby nam pomóc!!!
patriota 2016-05-11 21:47:28
Dobrze wiem co piszę nie pracowałem tam krótko i nie będę o tej firmie dobrze mówił,nie bede przecież kłamał jak to obóz pracy prawie...
pracownik 2016-06-13 09:56:01
Nie polecam współpracy z MSU ,obietnice tak ,realizacja nie .Zawsze znajdzie się ktoś kto uwierzy i interes się kręci.
patriota 2016-06-29 21:35:13
NIE MA ROTACJI?PRZEZ 4 MIESIĄCE 80 OSÓB?TO NIE MA ROTACJI?A ILE PRZEZ CAŁY ROK PRZEJDZIE?240 PRZEZ CAŁY ROK...
edol 2016-07-10 14:02:48
A nawet gdyby była to co z tego? Jak wszedzie ludzie przychodzą i odchodzą nic nowego wskaż firmę w ktorej tego nie ma?
ROKITA 2016-11-23 22:16:33
To co dzieje się w MSU to tragedia... Pracowałem parę lat .. Wyzysk pracownika
Zostaw swoją opinię o MSU.SA - Grudziądz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MSU.SA