logo FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.

FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.

Toruń

Opinie o FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.

Doktor 2011-02-17 11:32:24
Jestem Dyrektorem z odległej części kraju. To przykre co o kobiecie piszecie. Pani Prezes jest bardzo otwarta - jak się do niej zwrócicie rzeczowo to na pewno coś poradzi.Jest bardzo konkretna i nie sadzę by tolerowała na swoim podwórku to co opisujecie. Nie ma co gadać za plecami - walcie konkretnie do kogo trzeba.
lupus 2011-03-28 22:59:03
Witam serdecznie.
Moja serdeczna przyjaciółka ma podjąć pracę w dziale handlowym.
.Czy macie jakieś opinie na temat pracy w falcku jako handlowiec?
Anna 2011-05-03 15:33:58
W dziale handlowym można pracować , byle nie w kadrach. Teraz po czystce w Poznaniu można i tam zacząć ale i tak najlepszy rynek pracy dla handlowca sektora usług medycznych jest w warszawce. Ale jak się chce to i w Gdańsku można sprzedawać -byle wykrzesać trochę więcej energii niż dyrektor handlowy z Gdańska. Więcej Ikry ( usunięte przez administratora )Do boju Mały Rycerzu Wołodyjowski !
idol 2012-08-02 12:55:46
Chcą przejąć pare powiatów na Dolnym Śląsku , ale stawka (usunięte przez administratora)dla nowoprzyjętego pracownika karetki to raczej mały żart.
pabianiczani 2012-08-10 10:12:01
wszystko to potwierdzam, to jedna wielka ściema. nawet biuletyn który pokazuje działania falcka to jedno wielkie kłamstwo. ludzie potrzebni sa tylko do wygrania konkursów, przetargów, do pokazania super imagu a póżniej wypad za brame.
Pracownik Falck 2012-09-17 16:17:36
A na jakie stanowisko rekrutowałaś /
Anonim 2012-09-17 16:36:07
Moim zdaniem atmosfera pracy w Falck jest dobra .Nie wiem skad macie takie informacje ? Pisza tylko roczarowani , nie przyjeci do pracy lub zwolnieni ?
Anonim 2012-10-05 16:57:18
Pracuje . A Ty długo jestes w firmie
kandydatka 2013-02-17 21:31:34
referentka ds. kadr
Pracownik 2013-05-27 10:44:50
Wynagrodzenie zawsze wpływa na czas . Nie pamiętam aby kiedykolwiek było spóźnienie .
helena 2013-07-30 21:20:13
W Gdansku tez chyba czystki byly, bo co miesiac szukaja chetnych do kadr. Juz chyba 3 ogloszenie w ostatnim czasie sie ukazalo.
Pracownik działu personalnego 2013-07-31 10:06:28
Masz złe informacje . Nie było żadnych czystek .I chyba niekoniecznie dokładne informacje Nie szukamy pracownika do kadr . Potrzebujemy specjalisty ds. płac z wysokimi kwalifikacjami .
pracownik personalny 2013-08-09 15:32:24
Trzeba znać się na tej pracy to najważniejsze kryterium . Doświadczenie zależy od tego jak kto szybko się uczy . Niektórym starcza kilka lat . Inni nigdy nie zostają specjalistami .proszę zapoznać się z ogłoszeniem .
aha 2013-09-02 14:52:19
anonim - 2013-08-14 19:01:42

pracownik personalny a jak wygląda sprawa rotacji w firmie FALCK MEDYCYNA SP.Z.O.O? czy pracownicy często odchodzą?
skoro nie dostałeś odpowiedzi, to raczej tak
1
pracownik personalny FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. 2013-09-03 09:13:56 [pracodawca]
Brak szybkiej odpowiedzi był spowodowany moją nieobecnością w pracy z powodu urlopu.
Fluktuacja w firmie Falck jest bardzo niska . Osoby zatrudnione w Falck Medycyna rzadko odchodzą .
Wielu pracowników pracuje w firmie od dnia jej powstania lub przejęcia kontraktu .Największa rotacja występuje w zatrudnieniu na umowy cywilnoprawne do wykonania usług jednorazowych ( obstawa imprez )
bn 2013-09-07 09:20:05
Praca w administracji Falck Medycyna - porażka.
Myślą, że wszyscy wszystko zrobią i będą zadowoleni, że pracują, na wszystkim oszczędzają i zamiast podwyżek i premii za dobrą robotę dostaniesz dodatkowe obowiązki.
(usunięte przez administratora)
1
rekrutacja 2013-09-09 15:53:49
jestem bardzo zawiedziona, starałam się do pracy ale już z góry była wybrana osoba. straciłam tylko 1,5 h . można było powiedzieć, że jest już osoba a nie na koszty zarażać
3
Pracownik Personalny - FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. 2013-09-09 16:35:56 [pracodawca]
Rzeczywiście firma poszukuje oszczędności i możliwości podniesienia efektywności pracy i zarządzania. Niemniej jednak, w porównaniu do rynkowych raportów płacowych, średnie wynagrodzenie na poszczególnych stanowiskach w Falck Medycyna kształtuje się w granicach lub powyżej mediany rynkowej. Premie za wykonanie dodatkowych zadań lub za pracę w ramach odrębnych projektów wewnątrz firmowych są również realizowane. Nie rejestrujemy dużej ilości nadgodzin w działach administracji (elektroniczny system rejestracji czasu pracy). Osoby ambitne, chcące się rozwijać, powinny omówić swoją ścieżkę kariery z bezpośrednim przełożonym lub poszukiwać możliwości zmiany stanowiska lub awansu wewnątrz firmy (rekrutacja wewnętrzna) lub na zewnątrz organizacji.
pracownik personalny FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. 2013-09-10 09:04:08 [pracodawca]
W rekrutacji na jakie stanowisko brała Pani udział?
bn 2013-09-10 22:18:30
Pracownik Personalny - FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. - 2013-09-09 16:35:56

Rzeczywiście firma poszukuje oszczędności i możliwości podniesienia efektywności pracy i zarządzania. Niemniej jednak, w porównaniu do rynkowych raportów płacowych, średnie wynagrodzenie na poszczególnych stanowiskach w Falck Medycyna kształtuje się w granicach lub powyżej mediany rynkowej. Premie za wykonanie dodatkowych zadań lub za pracę w ramach odrębnych projektów wewnątrz firmowych są również realizowane. Nie rejestrujemy dużej ilości nadgodzin w działach administracji (elektroniczny system rejestracji czasu pracy). Osoby ambitne, chcące się rozwijać, powinny omówić swoją ścieżkę kariery z bezpośrednim przełożonym lub poszukiwać możliwości zmiany stanowiska lub awansu wewnątrz firmy (rekrutacja wewnętrzna) lub na zewnątrz organizacji.
Dla porównania - w konkurencyjnych firmach (często dużo mniejszych) na porównywalnych stanowiskach pracuje więcej osób.
O porównaniu do średniej to chyba jak wliczycie pensje zarządu można tak pisać, premie w regionach - żenada, skoro nie daje firma podwyżek to dają raz na rok (usunięte przez administratora) zł premii, a elektroniczny system chyba w administracji coś nie działa...
Ścieżka kariery - z reguły wyżej jest tylko dyrektor, więc proszę bez ściemy, zostaje tylko szukanie pracy na zewnątrz i dlatego szukacie nowych pracowników, nieraz miesiącami właściwych (np. logistyk). Z resztą to chyba osobna historia, a o kwestiach zatrudniania to już na inny temat rozmowa.
2
2013-09-13 15:17:28
rekrutacja - 2013-09-09 15:53:49

jestem bardzo zawiedziona, starałam się do pracy ale już z góry była wybrana osoba. straciłam tylko 1,5 h . można było powiedzieć, że jest już osoba a nie na koszty zarażać
ja też czas tylko straciłam;
wybierają osoby, które po prostu nie są żadnym zagrożeniem dla rekrutujących osób, a potem dziwią się, że jest jak jest;
rekrutacje powinni przeprowadzać kierownicy, dyrektorzy poszczególnych działów, a wtedy pracę by dostały naprawdę kompetentne osoby
3
anonim 2013-09-13 15:35:18
helena - 2013-07-30 21:20:13

W Gdansku tez chyba czystki byly, bo co miesiac szukaja chetnych do kadr. Juz chyba 3 ogloszenie w ostatnim czasie sie ukazalo.
wczoraj ukazało się kolejne
2
bn 2013-09-20 08:37:30
I to cała prawda o tej firmie :)
Jak są problemy (i niewygodne pytania), to wszyscy przechodzą do porządku dziennego, a jak było tak jest, znaczy leci w dół.
1
Pracownik Personalny 2013-09-20 13:29:30
Cóż możemy odpowiedzieć . Zgodnie z procedurą rekrutacji ostateczna decyzje w sprawie zatrudnienia podejmuje kierownik działu . Pewnie dzięki temu poza nielicznymi wyjątkami mamy bardzo kompetentnych pracowników .
były 2013-10-04 15:08:38
Byłem pracownikiem falcka na umowie o pracę. Odeszłem sam bo harów, (usunięte przez administratora)Atmosfera fatalna, pieniądze niskie.
1
pracownik 2013-10-11 18:22:11
Odnośnie elektronicznego naliczania czasu pracy pomysł bardzo kosztowny ,ale ktoś za to wziął pewnie nie małe pieniądze nie sprawdza się w ratownictwie gdzie nie wszystkie zespoły są w stanie zmienić się o wyznaczonej godzinie np. wyjazd zespołu .Zmiana czeka przed drzwiami przed elektroniką ,a wracający z wyjazdu zespół potwierdza wyjście później , a jak ma potwierdzić punktualne przyjście pracownik , który np. czekał przed drzwiami jedną godzinę ? Dobre w biurze !!!!!
2
bn 2013-10-19 08:58:18
Bo tak ufają pracownikom, że kluczy nie dają?
pracownik 2013-10-30 20:03:30
falck - porażka gdzie tu dbanie o pracownika - kpina wysokie płace gdzie jeżeli na dwóch zespołach wyjazdowych pracuje 55 ratowników , a na podstacji gdzie jeździ pan koordynator na zespole P jest zatrudnionych 6 osób . Gdzie tu mowa o miłej atmosferze nie ma co się oszukiwać jest fatalnie na pewno nikomu nie polecam !!!
1
ratownik 2014-01-02 17:58:13
jak wyglądaja zarobki w falcku jaka stawka godzinowa? Ile godzin w miesiącu pracuja ratownicy?
Pracownik Personalny 2014-01-03 10:57:50
To zależy od Twoich kompetencji i oceny oraz stażu pracy . Obowiązują ścieżka kariery .W stosunku do rynku sa konkurencyjne . Godziny pracy zależą do formy zatrudnienia czy jesteś zatrudniony w ramach prowadzonej przez siebie działalności gospodarczej ( do uzgodnienia ) czy tez w ramach stosunku pracy ( zgodnie z norma określona przez KP.
1
ratownik 2014-01-03 15:50:38
pracowałem jako ratownik medyczny 2 lata i jak wygladała by wtedy taka stawka na działalności gospodarczej i jaka wtedy była by ilość godzin
ratownik 2014-01-04 11:29:42
pracowałem jako ratownik medyczny 2 lata i jak wygladała by wtedy taka stawka na działalności gospodarczej i jaka wtedy była by ilość godzin
mistrz 2014-01-10 12:21:52
jaka stawka godzinowa na działalności?
Pracownik Personalny 2014-01-22 10:47:01
Jeśli chce Pan/Pani uzyskać szczegółowe informacje na temat stawek na działalności proszę o telefon do któregoś z naszych biur regionalnych (numery i adresy dostępne na stronie(usunięte przez administratora)
1
Ania 2014-04-02 23:26:17
Podbije temat, gdyż również byłabym zainteresowana praca jako piguła w Falck Medycyna, wiecie coś więcej o warunkach?
potencjalny kandydat 2014-10-14 08:40:42
Witam, widzę, że opinie na forum są niejednoznaczne. Czy byłby ktoś uprzejmy napisać coś o pracy w Opolu? Ostatnio ukazało się ponownie ogłoszenie na referenta ds obsługi administracyjno- personalnej i zastanawiam się czy aplikować. Będę wdzięczna za odpowiedzi
pracownik 2014-10-15 19:53:45
Witam, pracuję w Falck w administracji. Nie wiem dokładnie jak jest w Opolu, ale generalnie praca w regionach na stanowiskach administracyjnych nie należy do lekkich, jednak wiele wynagradza atmosfera pracy i ludzie. Jeśli nie boisz się ciężkiej i różnorodnej pracy i jesteś asertywna to warto aplikować. Mnie praca w Falck sprawia satysfakcję ale bywa ciężko i początki nie są łatwe. Socjal też nie jest najlepszy a zarobki średnie.pozdrawiam!
Odradzam 2014-11-04 20:46:02
Kategorycznie odradzam. Bardzo duża rotacja w Opolu mówi za siebie. Praca poza godzinami jest niewygradzaną normą.
pracownik personalny 2014-11-05 18:41:11
Powodem poszukiwania nowej osoby w Opolu jest niedopasowanie poprzedniego pracownika do organizacji, takie sytuacje zdarzają się w każdej firmie. W Falcku za pracę w godzinach nadliczbowych dostaje się czas wolny w wymiarze przepracowanych godzin nadliczbowych albo wynagrodzenie za nadgodziny.
mietek 2014-12-18 12:33:39
ja również przyłączam się do pytania o to jak często szukają do pracy ludzi, bo jednak nie wiem czy mam iść do nich do pracy czy jednak nie? powiedzcie mi jak sądzicie, jak będzie najlepiej w sumie? bo sam teraz mam problem, chce zmienic praće, ale wiaodmo, ze nie chce zamienić czegoś sredniego na jeszcze gorsze tak naprawde.
pracownik 2014-12-18 13:18:13
Witam,
Z tego co się orientuję to w pierwszej kolejności zatrudniają w Falcku Ratowników z uprawnieniami kierowcy.
Pracownik Falck 2014-12-19 10:33:43
W Falck zatrudniamy na różne stanowiska, także kierowców ale w ograniczonym zakresie i nie w każdej lokalizacji. W Ratownictwie Medycznym najczęściej Ratowników z uprawnieniami kierowców. Osoby zainteresowane pracą proszę o wysyłanie CV na adres kadry@falck.pl. Staramy się odpowiadać na każde pytanie.
piel. 2015-04-24 08:45:11
Pracuję jako pielęgniarka opieki długoterminowej i jestem zadowolona. Pieniążki może nie są duże, ale za to mam duże możliwości rozwoju zawodowego i zapewnioną samodzielność pracy.
Janusz 2015-06-30 14:33:30
Na jakie warunki płacowe może liczyć doradca klienta ?
Piotr 2015-07-12 21:53:14
Co nie jest zgodne z prawem pracy bo to pracownik powinien decydować czy chce dodatkowy czas wolny czy pieniądze za godziny nadliczbowe. Jedynym wyjątkiem są soboty gdzie pracodawca może decydować.
doradca klienta 2015-07-15 20:02:51
Mnie również interesują zarobki dla Doradcy Klienta - jakie widełki na podstawie, czy plany realne (dla osób zaangażowanych w pracę), jaki samochód i czy do użytku prywatnego?
2
doradca klienta 2015-07-28 23:12:52
To jest wymijająca odpowiedź. Mój znajomy PH z doświadczeniem i sukcesami wpakował się do firmy, która obiecywała kokosy jeśli będzie dawał z siebie wszystko. Po 3 miesiącach nie dostał żadnej premii i zobaczył, że inni PH również jej nie widzieli od wielu miesięcy. Więc problem dla pracodawcy leży zazwyczaj po stronie PH a dla PH po stronie produktu/uslugi/zarzadu. Mam 3 bardzo dobre oferty pracy więc chcę wybrać dla siebie najlepiej, żeby po 3 miesiącach nie szukać dalej bo okazuje się, że polityka wynagradzania opiera się np. o nierealne plany. Szanuję czas swój i pracodawcy dlatego rozmowy o warunkach płacy powinny być jawne (z widełkami) a nie tematem tabu.
1
pytanie 2015-08-03 12:56:06
Dlaczego na stronie Falck w strukturze organizacyjnej nie ma uwzględnionych pracowników działu handlowego?
aplikant 2015-08-22 18:13:22
Brak informacji o dziale handlowym wskazuje na ignorancję tej grupy pracowniczej. Dodam jeszcze, że rekrutacja bardzo nieprofesjonalna tak samo jak ogłoszenie jej wyniku. Pani dyrektor personalnej, która zdaje się "rozdaje karty", brakuje kultury i obycia w nowoczesnym świecie biznesu.
el 2016-05-08 09:41:40
Widziałam teraz ofertę na PR Managera i doświadczenie trzeba mieć nawet kilkuletnie więc nie piszcie głupot
Zostaw swoją opinię o FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FALCK MEDYCYNA SP. Z O.O.