Lightcraft Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Lightcraft Sp. z o.o.

3D 2009-07-16 11:25:27
Jedna z najfajniejszych firm w Warszawie, a juz na pewno w tej branzy. Moim skromnym zdaniem nie tylko dobrze placa, ale tez robia bardzo ciekawe rzeczy w swojej dzialce ( usunięte przez administratora ) Zgadzam sie ze zdaniem ze super klimat, chociaz sa za duzi na te 500 m kw
Hub 2010-09-20 14:59:06
ja sie fajnie bawilem w tej firmie, poznalem pare ciekawych ludzi, bylo duzo smiechu i robilismy utopijne projekty, ktore nigdy nie powstaly ;)
Zawsze bede temten czas wspominal z usmiechem na twarzy.
anonim 2011-05-17 15:27:01
Pracuję w Lightcraft od kilku miesięcy. Dziś przeczytałem wasze opinie i zdziwiłem się bardzo. Chyba sporo się tu zmieniło od czasu kiedy odeszliście, a ponieważ tu pracuje a opinie wasze sa raczej negatywne, zdecydowałem się odpisać. Tak jak już wspomniałem chyba sporo się tu zmieniło od czasu kiedy tu byliście. To jest świetna firma. Ludzie są rewelacyjni, pracujemy nad fascynującymi projektami filmowymi, mamy okazję spotykać prawdziwych twórców filmowych. W tej firmie można o wszystkim pogadać. Ludzie z którymi pracuję są świetni.( usunięte przez administratora ) Wydaje się wam, że to duże opóźnienie? To idźcie do innej firmy postprodukcyjnej. Znam inne firmy i pracowałem w kilku, wszędzie kasa była opóźniona i jeśli mnie pamięć nie liczy to w Lightcraft dostaję ją najszybciej. Pozdrawiam sfrustrowanych i życzę by wreszcie znaleźli dobrą pracę. Do nas nie wracajcie bo pewnie się nie sprawdziliście.
Ola 2012-06-13 18:03:14
czy to prawda ze zainwestowal w nich fundusz ok. 20 mln USD? maja podobno swietny software. czy ktos moze to potwierdzic?
Miś 2014-09-15 12:29:15
Faktycznie duzo ludzi przychodzi sie chyba szkolić. Wymagania jednak sa wysokie, i wynikają z tego rożne nieporozumienia.
psyhowizzard 2014-12-08 13:19:35
To jak pracujesz z nimi skoro Ci nie płacą?:) a na końcu piszesz że i tak w końcu zapłacą? Mi jakoś płacą oczywiście mogliby więcej i szybciej, jak wszędzie.
Dżejson 2015-02-07 16:04:34
Jeżeli chodzi o płace pracowników to jak najbardziej polecam. Płacą przed terminem całą pensję co do grosika. A jeżeli chodzi o nie płacenie faktur to nie mam pojęcia, może firma źle wypełniła robotę albo sprzedała bubel i dlatego lightcraft nie chce zapłacić, bo przecież ma do tego prawo. Ja tam pracuję i sobie chwalę.
Dżejson 2015-03-10 14:21:22
@silius Nie wiem jakie dziwne zapisy masz na myśli? Nikt się nie skarży o jakiś zapiskach może to wymyśliłeś albo to specjalnie dla Ciebie zrobili :D Jeżeli chodzi o umowy to są to o dzieło przedłużane co miesiąc, niestety robi tak większość firm, ponieważ przy płacy minimalnej na umowę o pracę pracodawca musi zapłacić ok. 1000zł państwu(w zależności od wysokości wynagrodzenia), więc woli je oddać nam. Podsumowując, jak dla mnie atmosfera pracy - ok!, wynagrodzenie - ok!. Firma jest otwarta na młodych ambitnych ludzi, którzy znają się na swojej robocie. Takie jest moje zdanie.
Dżejson 2015-04-08 14:05:33
Widzę jakaś skrzywdzona osoba :( Mi osobiście podoba się robota a Prezes jest skłonny do pertraktacji. Moja opinia firmy (od 0 do 6) to 5. Jedyne co mi się nie podoba to umowy o dzieło ale sam jak miałbym kogoś zatrudniać to też brałbym pod uwagę te umowy.
Ehe 2015-06-18 11:34:40
Upadają.... mając stałych klientów, własne produkcje filmowe, rozwijając własne projekty, prowadząc remonty, zatrudniając super kucharza, inwestując w ludzi.

Dawno temu zawaliłeś projekt i ból pozostał?
3
Dżejson 2015-06-18 15:33:26
Tak mi się coś wydaje, że wylewa ból za swoją niekompetencję.
Wyjaśnię Ci coś niedoinformowany człowieczku:
1. Umowy o dzieło miesięczne nie są nielegalne ani również niezgodne z prawem. Jeżeli tak by było to żaden bank nie udzieliłby kredytu mi czy innemu pracownikowi z taką umową. (Teraz wszystkie firmy tak robią)
2. Pensje są wypłacane przed terminem (15-20 dni), NIGDY po terminie.
3. Pracownik jest szanowany, jego czas jest dużo warty, więc jeżeli jest projekt do zrobienia na szybko i trzeba zostać po godzinach to dostajemy dobrze płatne nadgodziny.
4. Prezes Piotr oraz Daniel są kompetentni, potrafią zmotywować pracownika do roboty (kasa), zapewniają stabilność oraz coraz to nowe projekty.
5. Dla poprawy jakości pracy/spędzonego czasu, w firmie są prowadzone inwestycje. Mamy nowego ŚWIETNEGO kucharza, wyremontowaliśmy kuchnię oraz taras. Zakupiony został sprzęt wysokiej jakości, pozwalający nam na pracę w wysokiej rozdzielczości.

Myślę, że nie warto całkowicie sugerować się niektórymi zakłamanymi opiniami i samemu sprawdzić jaka jest prawda.
3
Excentryk 2015-08-10 16:29:35
Pracuję od niedawna, więc wypowiem się dokładniej za parę miesięcy, ale na razie jest OK :) super klimat, umowa w porządku, i to, że jest własny kucharz na miejscu powoduje, że nie mam zastrzeżeń, na razie.
dzikus 2015-08-26 11:47:02
Nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] my tu pracujemy i jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a bałagan od czasu do czasu jest w każdej firmie :) pozdrawiamy Kacper, Melchior i Baltazar
LudzieHejt 2015-10-13 11:45:16
Stary naprawdę nie masz co robić po nocach:)? Siedzisz sam bez projektów i pewnie bez kasy sfrustrowany:)? Jak jesteś "Topowy" to na pewno masz czas na to i chęć na polski szczery hejt w sieci:)?
Poważnie kuchnia jest zajebista, komercji robią i się tym nie chwalą zawsze mogłoby być więcej:) Filmów to kilka rocznie zajrzyj do pierwszej lepszej bazy. W biegu po kilka produkcji.A i sami produkują już filmy. Co do zespołu są sprawni i szybcy ludzie na pokładzie. Oby dziś się obudził z robotą i uśmiechem na twarzy:)
1
Dżejson 2015-10-16 19:22:11
Dawno tu nie zaglądałem, bo roboty dużo. Jak czytam te komentarze, które aż bija nienawiścią to wiem, że Lightcraft jest po prostu za dobry. Te wszystkie pseudo firemki z konkurencji próbują tu oczerniać firmę, ale powiem Wam, że to się nie uda. Jest mnóstwo ludzi i firm, które z nami współpracowały i wracają, chcą z nami pracować bo wiedzą, że przykładamy się do swojej roboty. Myślę, że jeżeli Prezes nie wypłacał by nam wynagrodzenia to byśmy stąd uciekali, były by oferty pracy ciągle na te same stanowiska, a jakoś nie zauważyłem aby zmienił się team, który jest silny i dobrze współpracuje. Pracujemy w Lightcraft, za****ście się czujemy i to widać. Cały czas mamy co robić, nie nudzimy się i nie ma u nas rutyny. Wszystko to zasługa interesujących projektów, dzięki którym mamy szanse rozwijać swoje umiejętności i hobby.
Włodek - Nasz kucharz gotuje wyśmienite obiadki, których niejedna restauracja może pozazdrościć :) Oczywiście obiadki dostępne dla pracowników oraz klientów, serdecznie polecam!

Wszystkich hejterów pozdrawia, Dżejsonek :*
Dżejson 2015-11-02 17:11:14
Nie udzielę Ci żadnej informacji bo nie mam dostępu do takich informacji, natomiast po rozmowie z grafikami mogę Ci powiedzieć, że pieniądze są jak najbardziej ok, oczywiście z możliwością podwyżki.

Pozdrawiam Was serdecznie :)
Sili 2015-12-31 16:30:11
@Lechu 2400 na start to masz na słuchawce w pierwszym lepszym call center, a awansować możesz szybciej niż u nich...
Sili 2016-01-04 23:07:16
Nie będę ci szukał pracy ale znam to z autopsji. Kiedy przyjechałem do Warszawy zaraz po ukończeniu 18'stu lat nie było gdzie się złapać więc robiłem w call center - wtedy mi się wydawało ze Pana Boga za nogi złapałem - w moich stronach (podkarpacie) bez konkretnego fachu, to możesz sobie pomarzyć o takich zarobkach (ale też koszty życia są nizsze). Po kilku latach w Warszawie nie rozumiem ludzi którzy narzekają tu na zarobki, znam programistów którzy dostają 20k na rękę ale znam też ludzi z call center którzy dostają 7k na rękę.... z perspektywy czasu wiem ze jak ktoś ci daje mniej niż te 2500 to cię robi w chuja. Juz nawet mojemu kumplowi, który prowadzi małą upadającą firmę, jest głupio dać komuś mniej niż te 2400.

Zostawmy ten temat - to nie jest dobre miejsce na rozmowy ogólne.
Dzejson 2016-07-25 14:57:59
Moja droga Agnieszko, to że zachowujesz się jak księżniczka nie jest równoznaczne z tym, że inni są twoimi poddanymi, na każde twoje zawołanie. Zachowujesz się chamsko, ciągle obrażasz się na cały świat i jeszcze jak 3 letnia dziewczynka płaczesz jak czegoś nie dostaniesz. Twoje CV mówi wszystko o tobie i twoim zachowaniu, odwiedziłaś wszystkie firmy postprodukcyjne w Warszawie gdzie przepracowałaś w każdej max parę miesięcy. My jako team przyjęliśmy cię ciepło z nadzieją na owocną współpracę ale wszystko zrujnowałaś, próbami podporządkowania każdej osoby z firmy. Mam nadzieje, że przemyślisz swoje zachowanie, pójdziesz do jakiegoś psychologa i w następnej firmie będziesz zachowywać się normalnie.

@Pistolet
Wyślij kierownictwu swoje CV na adres rekrutacja(at)lightcraft.pl na razie ze złamaną nogą lokalnie nie popracujesz ale w razie czego współpracujemy też zdalnie z różnymi grafikami. A później serdecznie zapraszamy.

Całusy :*
Dzejson
3
Dzejson 2016-07-29 09:01:36
rekrutacja(at)lightcraft.pl wyślij CV na tego maila.
1
Sili 2016-08-01 11:28:33
Próbuj :) Jak jesteś dobry, robisz swoją sprawnie i w dodatku nie szukasz zwady w zespole to na pewno będziesz wynagrodzony.
2
Adam 2016-09-11 13:16:33
@09 czyli Ty masz tutaj premie? To są sprawdzone informacje? Jestem ogólnie zmotywowany do rzetelnej i uczciwej pracy i faktycznie możliwość premii mnie cieszy
1
Zostaw swoją opinię o Lightcraft Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lightcraft Sp. z o.o.