brak logo

HRK S.A

Warszawa

Opinie o HRK S.A

anonim 2012-04-18 07:27
Ja mogę wypowiedzieć się jedynie o HRK Wrocław - porażka to z czym się spotkalam jako obserwator, przy analizie firmy do współpracy, było szokujące..Jak firma która stara sie byc kontrahentem dla Dużych przedsiębiorstw zatrudnia młode osoby (Panie) które poza tym że nie mają doświadczenia, wymaganego pozimou jezyka angielskiegi i co najgorsze nie dochowują tajemnicy \\\"ochrony danych personalnych z formularzy kandydatów\\\" !!!!
3
Strata_czasu 2013-11-29 12:21
Strata czasu - Firma oszukuje - wystawia fikcyjne ogłoszenia o pracę na portalach i zaprasza na fikcyjne rozmowy chcąc tylko i wyłącznie utworzyć bazę potencjalnych pracowników o danym profilu natomiast nie posiadają kontraktów z żadną z firm która potrzebuje danego pracownika. Strata czasu

nie polecam!
4
ja 2014-11-17 08:55
Miałem kontakt w Warszawie z Panem Ł. faktycznie strata czasu, umawia się na spotkanie, później je odwołuje, później dzwoni po dwóch tygodniach proponuje następne, po rozmowie przedstawia kolejne procesy rekrutacyjne. Ma oddzwonić zapomina, kolejny kontakt po miesiącu... Miałem inne wyobrażenie o tej firmie i jej nie polecam.
2
Porażka 2014-11-19 16:14
Hrk w Warszawie to porażka nie tylko Pan L tak robi Pani K tak samo..brak kompetencji za to niesamowity szacunek do swojej indolencji
1
ld 2015-04-08 03:40
Potwierdzam, proces rekrutacyjny trwał ponad 3 miesiące, po 3-ej rozmowie u klienta, żadnego znaku, nawet głupiego "pocałuj się pan w trąbkę", kompletna olewka, dramat, w żadnej firmie się z takim podejściem nie spotkałem.
2
konsultant 2015-06-18 16:15
Byłam tam na praktykach, niczego nie uczą, nic nie potrafią jedynie oszukiwać że mają kompetencje. Jedna wielka wydmuszka, mamili mnie że szkolenia itd. nieprawda, unikać.
6
Konsultant2 2015-11-24 16:36
Widocznie byłaś za głupia żeby poświęcać Ci czas na szkolenia albo próbę przekazania jakiejkolwiek wiedzy :)
Jackal 2016-01-04 23:41
Ta pseudo "firma" stwarza pozory profesjonalnej. Niestety nie ponosi odpowiedzialności za skojarzenie pracodawcy z pracownikiem. Niestety miałem tego pecha, że HRK S.A. poleciło mi "pracodawcę", który okazał się zwykłym złodziejem ponieważ nie wypłacał pensji. Oczywiście "pracodawca" był przedstawiony w jak najlepszym świetle. Rekrutowany byłem ok. 4 miesięcy i trafiłem na złodziejską pseudo-firmę, która nawet nie miała konta firmowego a pracownicy musieli zakładać swoje środki finansowe bo prezes nie śmierdział groszem. Nawet nie próbowano wyjaśnić zaistniałej sytuacji. Dosłownie nic w tej sprawie nie zrobiono. Dla mnie to kompletne dno i pół metra mułu. Normalnie prymityw.
5
to ja 2016-03-24 21:48
nie polecam, atmosfera tragiczna. podejscie do ludzi? Kazdy traktowany inaczej. zero podwyzek, zero motywacji. w wigilie prezes opowiada, ze wyniki firmy sa o wiele wyzsze od poprzednich lat, ale na pensji ani w premii tego nie zobaczycie.
2
mopniq 2016-05-05 17:56
niestety nie widziałam żadnej takiej oferty na kontrolera finansowego o którym mówisz. ale za to chcą księgowych z językiem czeskim i to zapowiada się ciekawie, AS i IFRS zgodnie z wymaganiami SOX po czesku to może być ostra karuzela
NIEZADOWOLONY 2016-12-07 13:34
Kilka razy kontaktowali sie w sprawie ciekawej oferty pracy, robili rozmowe przez telefon, poprosili o cv, ktore wyslali do pracodawcy.

Po tygodniu dzwonie pytac co z ta oferta, to odpowiedz "wlasnie mialam do Pana dzwonic, będziemy się umawiać na spotkanie u klienta"/. Znowu cisza, dzwonie pytać co z tym spotkaniem i nie odbiera telefonu.

Albo pracy w ogóle nie bylo, albo potrzebowała "trzeciego kandydata" zeby pokazać klientowi. Oferowali bardzo duże pieniądze, więc pewnie pokazała moje CV jako kontrkandydata do już wybranego żeby pokazać że tamten kandydat chce mniesze wynagrodzenie.

Porażka firma!
2
Michalrz 2016-12-09 17:46
Serio? Ten post kwalifikuje się do usunięcia. Dziwne, że administracja nic z czymś takim nie robi. Jawne obrażanie drugiej osoby.
Ade 2017-01-08 09:58
Kilka razy dzwonili zaprosili na rozmowe na rozmowie okazalo sie ze manago musi dojechac bo nie wie kim jestem heh drukowal w pospiechu cv zeby wyjsc z twarza ale przyznal bez bicia ze nikt mu nie powiedzial o spotkaniu ze mna i..... co mnue scielo nie k9jarzyl nazwiska rekrutera ktory mnie tam wyslal....Rekruter chcial feedback po rozmowie jak wrazenia dostal. Obiecal zadzwonic za tydzien. Niedlugo minie rok jak obiecal i nie zadzwonil. Sadze ze wyslal mnie do firmy tylko po to zeby szefom udowodnic ze skojarzyl kandydata i pracodawce. Rownie dobrze mogl mnie umowic na rekrutacje do abw lub na prymasa Polski.. tez by na miejscu pytali kim ja jestem..;) i kim rekruter
1
maja 2017-02-15 11:33
bardzo dobra firma dla młodych ludzi, chętnych do rozwoju i samodzielnych. polecam jako potencjalnego pracodawcę!
Nie polecam 2017-02-16 15:42
Ta firma robi sobie żarty i wykorzystuje darmową siłe roboczą. zapraszają kilka razy na rozmowy o prace oraz na dni próbne do siebie, a potem się nie odzywają , oczywiście nie informują ile płacą nawet po 3 spotkaniach. Po kilku spotkaniach przychodzi czas na dzień próbny na którym pracujesz normalnie 8 godzin i potem kontakt się urywa pomimo zapewnień ze strony menagera że zaprosi Cię na spotkanie w celu omówienia dnia próbnego. Oczywiście przed dniem próbnym teksty typu że są najlepsi w kraju i w tydzień nauczą cię więcej niż ktoś inny w rok.( a siedzisz 8h na słuchawce i dzwonisz - chyba nauczysz się trzymać telefon ) Brak słów. Wystarczy jedna osoba aby opinia o firmie była zła. Być może w innych działach jest lepiej.
2
Iwona 2017-03-01 12:41
Obecnie firma HRK S.A poszukuje osób do pracy w Warszawie między innymi na stanowisko Accounting Manager with German. Zamierzacie aplikować?
kamil wawa 2017-03-13 09:23
Nie bo po ostatniej rozmowie rekruter przestał się odzywać.... i odbierać tel....... odnoszę wrażenie, że celem było tylko aby poszedł na spotkanie, nie ma co ukrywać rekrutacja przez wewnętrzy hr jest dużo szybsza i szybciej niż po.... 7 miesiącach wiadomo czy wóz albo przewóz
1
Iwona 2017-03-13 10:03
@kamil wawa rozumiem, że nie udało Ci się znaleźć pracy za pośrednictwem HRK S.A oraz że kontakt telefoniczny był utrudniony. Próbowałeś się skontaktować z firmą drogą mailową?
Michał M 2017-03-13 13:07
wszystko ok :)
byłypracownik 2017-03-19 14:44
Nie polecam pracy w tej firmie , ciągłe ciśnienie na kpi , nadgodziny bezpłatne, prawie codziennie, niska stawka
2
Iwona 2017-03-20 09:47
@Michał M, @byłypracownik chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń z pracy w firmie HRK S.A.
Paweł K 2017-03-20 16:46
najlepsza firma rekrutacyjna na rynku!
Iwona 2017-03-21 10:09
@Paweł K rozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy z HRK S.A. Co sprawiło, że masz taką opinię na temat firmy?
michal 2017-03-21 20:48
To prawda marana pensja , firma zatrudnia studentów na umowy śmieciowe - umowa zlecenie za grosze, ciekawe jak teraz po zmianach na 13zł brutto . Nie warto tu pracować , wyzysk, o umowie o prace zapomnij i szkoleniach , dostaniesz telefon jak w call center do dzwonienia od juz i umowe smieciową . Tyle w temacie pracy w Hrk dla tych co zaczynają . nic się nie nauczycie. dziękuje bardzo.
2
pracownik123 2017-03-23 15:56
Pracuję około roku w HRK. To co wypowiadasz to jawna kpina, jeśli tylko chcesz na te szkolenia się zapisywac to jak najbardziej są wręcz cały czas, z różnych obszarów potrzebnych w pracy (szkolenia z innymi pracownikami firmy czy też prowadzone przez zewnętrzne firmy szkoleniowe). Umowa z tego co wiem - jest taka jaką chcesz. Cóż, jak chcesz płacić więcej podatków to bierz umowę o pracę. ;)

dzwonienie...jak sobie wyobrażasz tę pracę bez dzwonienia?
1
Iwona 2017-03-23 16:11
@pracownik123 rozumiem, że Ty jesteś zadowolony z pracy w firmie. Co możesz więcej powiedzieć na temat możliwości rozwoju oferowanych przez HRK S.A?
xd 2017-03-25 22:43
No widzę że ktoś z wyższych stanowisk w hrk się odezwał , tak masz rację najlepiej pracować na umowy śmieciowe , zlecenie , bo po co płatne urlopy , chorobowe , itp no na śmieciowej zarobisz parę groszy więcej . Prawda jest tak żę to Hrk robi w konia nowych pracowników ( absolwentów ) dając smieciową umowe wmawiając nowym że się więcej zarobi, tak naprawdę to oni więcej zarobią. a po co płacić za chorobowe czy urlopy. tak tak wmawiaj sobie że zlecenie lepsze.

HRk oszczędza na pracownikach jak się da !! żadnych podwyżek jak koleżanka wyżej pisała .
Porządni pracodawcy dają umowe o pracę , i dodatkowe rzeczy jak prywatne ubezpieczenie itp nie oszczędzają !! więc chyba nie ma co więcej pisać ? śmieciowe umowy, śmieciowa firma. Co firma warta jak oszczędza na pracownikach.

Co do dzwonienia .... wiadomo że trzeba dzwonić ....ale.... jeśli pierwszego dnia każe się nowemu pracownikowi dzwonić od rana do wieczora jak w call center bez żadnego przeszkolenia , to o czym to świadczy o firmie , co pomyślą kandydaci albo klienci , gdzie zadzwonią do nich ludzie bez kompetencji.
Porządna firma przeszkoli pracownika zanim zacznie ją reprezentować na rynku , a nie w pierwszej godzinie pracy rzuci na słuchawkę .

Drodzy koledy/kolezanki czy zaczynając swoją przygodę w HR zaczniecie od UMOWY ZLECENIE (SMIECÓWKA) i od dzwonienia ( cały dzień) do klientów i kandydatów bez żadnego przeszkolenia ?? od robienia wymuszonych ( prawie codziennych ) nadgodzin przez menagera/ menagerke ???
o 17godz już do domu idziesz ? a jeszcze jest pare rzeczy do zrobienia....

Opinie o hrk są szutczne, pisane przez pracowników , czas pokazać co warta jest ta firma , zmarnowałem tam pare miesięcy.



2
LOL2 2017-03-27 12:01
bzdury.
1
Zostaw swoją opinię o HRK S.A - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HRK S.A