Foodcom

3.6/5

• Dołącz do naszego teamu!
  • Proces rekrutacji

Kariera handlowca

• Ciechanów

5. Opinie o Foodcom S.A.

Opinie o Foodcom Warszawa

Nie przegap nowości o Foodcom S.A.!

Jonasz

16.10.2022 23:09

Pracowalem w foodcomie przez ponad rok. Owszem atmosfera bywa czasem stresujaca, ale taka jest natura branzy spozywczej i obracania duzymi wolumenami. Jak ktos chce sobie spokojnie klepac w komputer to pewnie nie jest to dobry kierunek...

19.08.2022 19:24

Jahsgs

20.08.2022 15:23

Zgadzam sie całkowicie
    jacob

15.07.2022 16:38

nie polecam, na starcie dostałem brudny laptop, blat biurka sie ruszal przez brak śrub otrzymałem materiały szkoleniowe, prezes odpytywał z niektórych tematów związanych z rynkiem mlecznym - na błędna odpowiedź reagował agresją słowną, a po zwróceniu uwagi, że taka odpowiedź znajduje w materiałach, stwierdził, że to "taka głupia dziewczyna" je robiła ogólnie, nie polecam, nieustruktyzowane szkolenie, zły sprzęt, słaba atmosfera - niepomocni współpracownicy

18.07.2022 16:35

Panie Jacobie, dziękujemy bardzo za wszystkie opinie i wypowiedzi. Biuro na Bukowińskiej działało tylko do pierwszej połowy 2019. Jak sam Pan widzi, było to ponad 3 lata temu. Od tego czasu działamy w zupełnie innym miejscu i z firmy, która wtedy miała około 20 pracowników, w tym momencie jest już nas prawie sto osób. Rozwijamy się bardzo intensywnie i cały czas staramy się ulepszać i usprawniać naszą działalność. Jeśli chciałby Pan dalej opowiadać o tym, jak według Pana było w naszej firmie kilka lat temu, w tym krótkim okresie, kiedy Pan u nas pracował, to zapraszamy na [email protected]. Proszę zostawić miejsce na opinie, które są na czasie i zgodne z obecną rzeczywistością :)
    Ciekawski

29.07.2022 11:06

Czy jest umowa o zakazie konkurencji na jakich zasadach ewntualnie? Czy działa również po ustaniu zatrudnienia, czy to tylko sciema?

19.06.2022 21:28

Zatrudniają nowe osoby, pozniej po tygodniu zwalniają bez zadnego powodu, taka to jest polityka w tej firmie, brak jakiego kolwiek zrozumienia.

20.06.2022 11:41

Dziękujemy za przesłanie opinii. Na szczęście nie możemy zgodzić się z powyższym twierdzeniem :) Tak jak zauważyła osoba poniżej, jest to rozwiązanie zupełnie bez sensu. Zależy nam na długofalowej współpracy i wspólnym rozwoju, bo tylko w ten sposób można się szybko i dynamicznie rozwijać - pracując w silnym i zgranym zespole. Zatrudnianie i zwalnianie osób po tygodniu byłoby stratą czasu dla wszystkich zaangażowanych :) Chętnie opowiemy więcej o tym jak pracuje się u nas w firmie - zapraszamy do kontaktu: [email protected]

12.04.2022 17:37

bj

11.05.2022 11:44

..numer telefonu do prezesa zakazany ....a nie trzeba bocznymi scieżkami bo chodzi o grube pieniadze , jezeli jest problem to się go rozwiązuje panie prezesie

09.12.2021 12:21

16.04.2022 20:03

100% prawda
    NONEK

11.05.2022 11:35

...a gdy zalegają z płatnościami za towar grube pieniądze to ,, O,, kontaktu z właścicielem , schował się ...

25.04.2022 12:42

Szkoda czasu, zwyczajne zawracanie d...głowy. Pani z HR zaprosiła do biura kilka osób aby rozwiązać zadania praktyczne. Przywitała nas uprzejmie, pożartowaliśmy. Następnie przyszła Pani, która faktycznie rekrutowała na stanowisko office managera wraz z Panią asystentką prezesa ("rasowa" asystentka prezesa, jeśli wiecie co mam na myśli). Każdy z nas przedstawił się i krótko opowiedział o sobie w języku angielskim. Następnie Panie wyszły i wróciły po kilku minutach z informacją, że: "po przeanalizowaniu Państwa aplikacji (trzymały w ręku wydrukowane CV) zostały wybrane 2 osoby które najbardziej odpowiadają profilowi naszego kandydata". Tak, nie znalazłem się w gronie osób wybranych, widocznie nie wpasowałem się w klucz, SZANUJĘ decyzję. Czy do analizy CV i stwierdzenia czy ktoś pasuje do profilu kandydata potrzebne jest przybycie do biura??? Tym bardziej, że zaproszenie poprzedzała rozmowa telefoniczna i podczas rozmowy umawialiśmy się na rozwiązanie zadań praktycznych do czego w ogóle nie doszło! Ja to jeszcze przełknąłem gdyż chwilę wcześniej byłem na rozmowie w tej okolicy, ale były kandydatki które przyjechały na Mokotów z Bemowa lub w ogóle spoza Warszawy, jadąc ponad godzinę! STRATA CZASU!

26.04.2022 00:45

Czy te dwie wybrane osoby zostały poproszone o pozostanie? Może one dostały zadania praktyczne? Ile było dokładnie kandydatów?

28.04.2022 09:23

Dwie osoby zostały, nie wiem czy dostały zadania praktyczne, była nas piątka kandydatów.

21.02.2022 15:31

Co sądzisz o atmosferze w firmie Foodcom S.A.? Ile można tam zarobić?

27.03.2022 19:07

Bardzo słaba atmosfera.. Naprawdę lepiej poszukać innego pracodawcy i nie zawracać sobie głowy :P
    Trader

27.02.2022 15:10

Firma rozwija się jak szalona. Foodcom to miejsce dla ludzi ambitnych. Jeżeli jesteś mało dynamiczny i powoli adaptujesz się do sytuacji to nie miejsce dla Ciebie. W Foodcomie cały czas dzieje się cos nowego, ciagle powstają nowe departamenty. Foodcom to miejsce dla odważnych i gotowych na zdobywanie świata.
    Joanna

05.02.2022 20:07

Pisze to dla wszystkich osób które szukają pracy w Foodcom na stanowiska inne niż handlowiec. Praca ta jest tylko w charakterze stażu trzy miesięcznego. Pracodawca prawie nikomu nie przedłuża umowy, a jeżeli już to na kolejną umowę zlecenie. Jeżeli jesteś bez doświadczenia to ta firma jest dla Ciebie. Podszkolą Cię, ale praca będzie w tragicznej atmosferze. To taka praca na dobry start, ale nie na długo. Pozytywne komentarze są tylko od handlowców, którzy zresztą i tak przy rozmowie twarzą w twarz na lunchu firmowym powiedzą Ci że żałują pracy w tej firmie. Prezes w wulgarny i obraźliwy sposob odnosi się do każdego. Rozmowa rekrutacyjna to tylko próbka tego co spotka Cie w tej firmie. Więc podsumowując zachęcam każdego, kto chce po prostu zdobyć wpis w CV zaraz po studiach :) PS: Odradzam prace na office bo pracownicy proszeni są o robienie w trakcie pracy zakupów typu szynka dla prezesa ;) A i radze nie dzielić się opiniami z asystentkami prezesa bo wszystko co powiesz zostanie przekazane dalej.

18.02.2022 19:56

100% prawda
    kandydat

08.07.2021 11:02

Cześć, jak obecnie wygląda sytuacja w firmie Foodcom? Dostałem zaproszenie na assessment center jednak po przeczytaniu poniższych opinii mój zapał znacznie zmalał. Dajcie znać jak wygląda praca w tej firmie, czy faktycznie jest tak jak większość osób tutaj pisze, czy to tylko "sfrustrowani byli pracownicy"? ;)

28.01.2022 19:54

Zgadzam sie wypowiedźa
    Socio

03.02.2022 16:28

Sfrustrowani byli pracownicy albo sfrustrowani kandydaci którzy nie przeszli interview
    Ambitny

31.01.2022 11:15

Polecam to miejsce pracy wszystkim którzy liczą na realny rozwój i możliwość nauki prawdziwego biznesu zamiast bezsensownych calli, szkolen i nudzenia sie na prezentacjach, tak jak to bywa w korporacjach. Miejsce z perspektywą na rozwój osobisty, zawodowy oraz finansowy.

14.12.2021 14:23

Nie polecam pracy w tej firmie. Po okresie próbnym pracodawca dalej proponuje umowę zlecenie. Zatrudnia osoby bez doświadczenia po to tylko żeby je wykorzystać na okresie próbnym i następnie zwolnić. W końcu pracownik jest najbardziej efektywny zaraz po zatrudnieniu ;) (usunięte przez administratora)
    Zadowolony

17.12.2021 19:39

Aa zapomniałem dodać o podwyżkach, work campach zagranicznych (np. Teneryfa) i innych bonusach... Więc?
    InnyPracownik

28.01.2022 20:29

Jak nie polecasz i Ci się nie podoba to po co pracujesz? Zmień prace i przestań narzekać…

Oferty pracy - Foodcom S.A.

International Commodity Trader

10000 - 18000 PLN / m

23.01.2021 20:52

Magda

18.12.2021 17:09

Ostrzegam przed praca tam. Jedyne co pozostało po pracy to wielki niesmak. Brak profesjonalizmu, szkolenia podejścia i wdrożenia nowego pracownika. W zależności od humoru masz albo nie masz pracy.

28.01.2022 19:51

Pracowalam o wiem jak tam złe traktują pracowników
    Gregor

25.01.2022 12:38

Totalna tragedia, nawet jak na warunki polskie. Pani przeprowadzająca ze mną spotkanie rekrutacyjne przychodzi spóźniona niemal pół godziny bez ani jednego nawet słowa przepraszam. Rozmowa nieprzyjemna, miałem wrażenie że Pani jest wręcz zdegustowana, że musi przeprowadzac spotkanie rekrutacyjne. Szczerze mówiąc myślałem że w czasie spotkania im podziękuję ale poczekałem do końca. Obiecali się odezwać niezaleznie od decyzji i oczywiście nikt przez wiele tygodni się nie odezwał. W XXI wieku takie podejście... Dramaaat!
    Grafik

21.01.2022 12:23

Zmieniłem prace, bo chciałem realizowac się w grafice która zawsze była moja pasja, ale dzięki pracy w Foodcomie poznałem fajnych ludzi, nauczyłem się dopinac tematy i teraz wiem jak rozwijać swój biznes.
    Trader

14.01.2022 15:09

Dzień dobry, pracuję w firmie kilka lat. Na początku jest ciężko, nie każdy nadaje się do takiej pracy. Przychodzili różni ludzie z doświadczeniem oraz bez doświadczenia, osoby po dobrych uczelniach oraz maklerzy giełdowi, przez te kilka lat przez firmę przewinęło się mnóstwo kandydatów, niektórzy na kilka dni, tygodni, a inni na kilka miesięcy. FOODCOM daje możliwość rozwoju oraz korzystne warunki finansowe pod warunkiem, że ma się wyniki. Nie jest to nic nadzwyczajnego, takie zasady panują chyba w większości firm handlowych i to logiczne, że firmy handlowe zakładane są w celu maksymalizacji zysków. Mogę potwierdzić, że w firmie bywa nerwowo, czasami nawet bardzo, środowisko w jakim się obracamy dynamicznie się zmienia oraz trzeba szybko reagować na to co dzieje się na rynku. Biorąc pod uwagę kwoty/ ilości jakimi firma obraca naturalne jest, że Prezesowi lub innym pracownikom też czasami mogą puścić nerwy. Presja bywa bardzo duża, każdy radzi sobie z tym na własny sposób. Warto podkreślić, że Prezes zawsze dotrzymuje słowa o czym mogło przekonać się wielu pracowników. Jeżeli ktoś jest zainteresowany rutynową pracą "na etacie" z podstawową wypłatą co miesiąc to nie jest praca dla niego (jeżeli mówimy o pracy handlowca). Pracując w Foodcom musisz się rozwijać oraz cały czas myśleć do przodu ale na tym chyba polega handel. Podsumowując - wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Jeżeli ktoś nie przyjdzie na rozmowę/ okres próbny nie dowie się jak jest.
    Tom

20.01.2022 12:30

Zgadzam się z tą opinią.
    Odraszam

14.01.2022 16:34

Szczerze odradzam pracę w tej firmie. Jeśli chcesz sobie oszczędzić złych doświadczeń zawodowych to na pewno unikaj pracy tam jak ognia. Atmosfera może i jest nerwowa ale w głównej mierze toksyczna. Każdemu mogą puścić nerwy ale okazywanie na każdym kroku braku szacunku wobec drugiej osoby to już inna kwestia... Nie marnujcie czasu na tą firmę, znajdziecie na rynku o wiele lepsze miejsca pracy i bardziej przyjazne.
    Commodity trader

12.01.2022 07:47

Witam serdecznie Pracuję w Foodcomie już prawie rok czasu. Na początku jako "świeżak" nie byłem pewien jak się potoczy moja kariera w tej firmie. To jest firma stricte handlowa przez duże "H" , to nie żaden detal tylko obraca się dużymi wolumenami różnych surowców. Praca na tel i laptopie wśród wśród wielu innych osób na podobnych stanowiskach. Praca w tego typu handlu nie jest dla wszystkich, trzeba lubić ten dreszczyk emocji kiedy następuje "domknięcie " kolejnego deala, to nakręca do kolejnej pracy, znajdywania kolejnych klientów i dostawców. Jak się przejdzie przez okres początkowy i stwierdzi się że ta praca jednak jest dla Ciebie to potem już tylko z górki i daje naprawdę dużo satysfakcji. Co do samej firmy to jest naprawdę super. Koledzy i koleżanki w pracy młode fajne towarzystwo, panuje bardzo fajna atmosfera, szef i kierownictwo na wysokim poziomie, pomocni w rozwoju. Ktoś wpisał wcześniej post że stare zdezelowane tel i laptopy..hmm nie wiem jak było wcześniej ale ja na przyjście dostałem wszystko "nówki" i każdy kto przyszedł po mnie też dostaje praktycznie nowe sprzęty. Warunki do pracy ogólnie super, firma w dużej kamienicy z własnym ogrodem w którym latem robimy czasami grille. System płacowy przejrzysty i jak są dobre wyniki to z pewnością szef nie szuka wymówek tylko jest wszystko płacone tak jak umówione na początku, a płace w tej branży w Foodcomie są jednymi z najlepszych w Polsce. Firma mocno się teraz rozwija , budowane są nowe działy , dużo swobody działania, jeśli masz ciekawe pomysły szefostwo z chęcią słucha i bierze je mocno pod uwagę w rozwoju firmy. Podsumowując , pracuję tu prawie rok i zdecydowanie polecam Foodcom jako pracodawcę w tej branży.
    Interconti-trader

11.01.2022 19:58

I've spent my fair share at the company throughout the last years and can recommend it for any challenge-seeking individuals. The company offers a feeling of warmth for newcomers and offers a path for your self-development aimed towards your improvement in document organization, time management, respect towards co-workers, wisdom, knowledge in the commodity trade as well as learning foreign markets. The job itself is a pleasure for those who want to expand their attributes or characteristics listed above and work together with a professional team and test themselves under the pressure of the commodity markets and the risk versus reward nature it provides. Definitely recommending while you never know how much you'll like something until you try it out.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Foodcom?

Pantera

11.01.2022 14:39

Pracuję w Foodcomie ponad rok i jestem bardzo zadowolona. Pracowałam w innych firmach z tej branży i w każdej z nich atmosfera była dużo bardziej 'sztywna', wszyscy byli na 'Pan/Pani', biuro w nudnym biurowcu itp. Może komuś to bardziej odpowiada, ale ja osobiście dużo bardziej wolę klimat, który mamy w Foodcomie - rodzinna atmosfera, biuro w fajnym domu na Mokotowie. Firma bardzo stawia na rozwój pracowników i można tu na prawdę dużo się nauczyć i jednocześnie zwiększyć swoje zarobki. Osobom, które rozważają pracę w Foodcomie, dobrze radzę: nie zrażajcie się złymi opiniami frustratów, tylko przyjdźcie sami na rozmowę i oceńcie czy nasza firma Wam odpowiada.
    Hubert

11.01.2022 10:55

Byłem na stażu przez 6 miesięcy w Foodcomie i z perspektywy czasu mogę stwierdzić że była to super lekcja życia i duże doświadczenie które pomogło rozwoju mojej kariery. Od razu wrzucony na głęboką wodę, kontakt to dużych firm i pomoc handlowcom obsłudze transakcji. Nie był to napewno okres parzenia kawy i segregowania papierów. W tej branży bywa nerwowo jak to w handlu, ale ktoś chce się nauczyć prawdzich podstaw biznesu na realnych case'ach to jak najbardziej polecam.
    Pracowity

10.01.2022 20:10

Szczerze polecam, jak ktoś jest ambitny i chce pracować to na 100% będzie zadowolony. Ja pracuję w Foodcom już dosyć długo i nikt mi głowy nie urwał, sali tortur też nie widziałem :) jak wynika z niektórych wpisów. Faktycznie widziałem już kilka osób które myślały że wysiadując przy kawie 8 godzin spełnią się zawodowo. Pewnie większość negatywnych wpisów to Ci rozczarowani. Pomijając opinie leserów, firma warta polecenia nawet bardzo. Aaa i jeszcze jedno, kawa naprawdę pyszna :)
    Trader 10 kat doświadczenia

09.01.2022 11:33

Zdecydowanie polecam. Firma rozwija się bardzo dynamicznie, prowizje dla traderow najlepsze na rynku! Pracowałem w dwóch konkurencyjnych firmach wcześniej bez porównania. W Foodcomie wszyscy znają swoje cele i tworzymy kolektyw. Śmieszą mnie opinie ludzi którzy nie przeszli przez sito interview. No cóż, nie kazdy się do tej roboty nadaje. Wymaga ona umiejętności improwizacji i sprytu a rozmowy klasyfikacyjne sa tak skrojone żeby tych mniej pewnych siebie odsiac. Nie traktujcie tego personalnie- szukajcie innej pracy.
    Pan Jacek

11.09.2021 11:06

Ostrzegam potencjalnych Kandydatów przed stratą czasu na udział w rekrutacji. Chyba, że lubicie rozmowy na poziomie pyskówki z chamusiem w sandałkach i krótkich portkach. Mogę jedynie potwierdzić poniższe opinie. Nie ma w nich ani odrobiny przesady..
    Zadowolony

17.12.2021 19:49

Chyba byłeś na rozmowie w innej firmie:D W życiu szefa nie widzieliśmy w firmie w sandałkach i krótkich spodenkach!
    Blondi

19.12.2021 15:42

Jak najbardziej wszystko prawda. Śmieszne ze we wszystkich odpowiedziach szef sam usprawiedliwia swoją firmę bo co ma innego do roboty. Wiadomo ze nie nasra sobie w gniazdo. Każdy jest tu na celowniku Thats all
    Mateusz

18.12.2021 15:43

Szczerze odradzam pracy. Umowa na zlecenie a praca I obowiązki takie same jak na umowie o prace.. wykorzystywanie pracowników, szczególnie tych młodych i niedoświadczonych. Nie dajcie się nabrać. Nowy pracownik wyleciał ostatnio po 3 dniach.. gdzie tu mowa o motywacji i ambicji? :)

Kontakt - Foodcom S.A.

Ul. Przyokopowa 31 01-208 Warszawa

Branża główna: Sprzedaż hurtowa
    zewnętrzny obserwator

09.12.2021 12:08

Odradzam współprace z tą firmą. Zarządzana przez apodyktycznego prywaciarza, który nie ma szacunku dla ludzi a szczególnie dla swoich pracowników. Mała rodzinna firemka, gdzie wszystko robione jest po układach. Możesz wylecieć raz dwa za najmniejszy błąd. Na pewno nie jest to stabilny pracodawca. Poniżające traktowanie pracowników. Unikajcie jak ognia, bo czekają Was same niemiłe przeżycia zawodowe. Dodatkowo nieskie place w porównaniu do konkurencji.
    Natalia

31.03.2021 11:26

Witam, czytałam wątek i tak się zastanawiam.. może jednak znajdą się jakieś plusy z pracy w Foodcomie? Może są tutaj jakieś zadowolone osoby z pracy i mogłyby się wypowiedzieć jak to z ich strony wygląda?... ktoś, coś?

10.11.2021 11:38

Hej! A więc ja polecam. Młody, międzynarodowy zespół. Możliwość szlifowania języków, szczególnie angielskiego. Co chwila słychać włoski, niemiecki itp z idealnym akcentem :) Kawa z ekspresu z wyborem chyba 5 rodzai mleka :P Od zwykłego po roślinne. Herbaty w dużych ilościach, a nawet Yerba Mate. Lunche firmowe raz na miesiąc. Całym zespołem robimy ankiety gdzie wybieramy co chcemy zjeść i gdzie. Jest wsparcie, szkolenia i podwyżki jeżeli ktoś się stara :) Myślę, że warto aplikować :)

09.04.2021 10:33

10.11.2021 11:28

Tak :)

13.06.2018 13:30

Miałam zaproszenie na rozmowę, ale po przeczytaniu wszystkich negatywnych opinii zrezygnowałam. Dobra decyzja?

10.07.2018 18:09

Po co marnować swój czas, lepiej w tym czasie odpal telewizor i szczerze mówię więcej się nauczysz:)
    Osama bin alahadin

11.10.2019 04:39

Bardzo
    trader

17.08.2018 14:38

Pracuje tu od dwóch lat. Atmosfera jest gorąca, ale dotyczy to tylko traderów. Czego można się spodziewać skoro cały czas negocjujemy. Finanse czy logistyka pracują w innych pomieszczeniach, więc ich to nie dotyczy. Zajęcia sportowe, lunche w piątek czy wyjazdy na Fuerte pozwalają się odstresować. Nie ma co złośliwie komentować, jeśli się ma słabe nerwy ;)

24.07.2019 23:46

Z takimi umiejętnościami trzeba się urodzić... To nie dla zwykłego człowieka :)

11.10.2019 04:33

hahahahahahahaaa psychopaci myślą inaczej
    Zaskoczony

24.07.2018 11:26

Pomimo wszystkich opinii tutaj zebranych zdecydowałem się pójść na rozmowę o pracę do firmy Foodcom S.A. i chociaż nie otrzymałem pracy, to miałem dobre wrażenia związane z rekrutacją. Pani która ze mną rozmawiała była bardzo uprzejma.

24.07.2019 23:49

Szef w formie, ale i tak były najlepsze ogólny mail że trzeba napisać pozytywną opinie o firmie i to polecenie służbowe.... Teraz z rozrzewnieniem wspominam ten czas:) Groźby zwolnienia jednej osoby do końca tygodnia, rozmowy one to one że za dużo zarabiamy... I ta biała skoda z polmleku:) to były czasy:)

11.10.2019 04:30

Czy to żart? Długo tam pracowałem. W tej firmie nie ma nic profesjonalnego. 3 dyrektorów. chmmmmmm tylko 3 osoby komentują tutaj pozytywnie? co za żart!

15.06.2018 13:47

24.07.2019 23:52

"Masz tu stronę internetową, ucz się ....Masz tydzień a potem masz przyjść i mi coś sprzedać..."

11.10.2019 04:26

hahahaaahaaa taaaaaa Jestem tak szczęśliwy że już tam nie pracuję

08.01.2019 18:04

Pracowałem w firmie Foodcom przez jakiś czas i całą pewnością mogę powiedzieć, że w firmie można się wiele nauczyć. Jak i również ześwirować. Problemy z komunikacją, szkoleniami są na porządku dziennym. (usunięte przez administratora) Żeby nie kłamać - są też osoby, z którymi współpracuje się miło i przyjemnie, aczkolwiek te nie mają przebicia. Nie polecam nikomu. Moje sugestie dla Foodcom S.A.: Zmieńcie podejście do pracownika i usprawnijcie procedury w firmie

25.07.2019 00:05

W tej firmie nie istnieje dział szkoleń a szkolenia same w sobie polegają na nauce wszystkiego ze strony internetowej która i tak nie jest aktualna.... Jak można wyjaśniać problemy z pracodawcą który o zarządzaniu firmą nie ma pojęcia.... Szkunek i komunikacja to cechy które powinny być motywem przewodnim dobrego managera... A tam nie ma żadnej z tych rzeczy, są tylko pielgrzymki do pokoju zwierzeń i atmosfera ciągłej tajemnicy.... Zachęcam do zapytania się dlaczego szef został zwolniony z Interfood i uwaga spojler alert nie nie zwolnił się sam.... Nie jestem sfrustrowanym były pracownikiem , po prostu chce uchronić innych od popełnienia największego błędu w ich życiu czyli pracy w tej firmie...

11.10.2019 04:22

Zgadzam sie.Zgadzam się całkowicie. Wskaźnik zatrzymania pracowników w Foodcom wynosi mniej niż 1% !! Zgadzam sie. Musimy uchronić innych od popełnienia największego błędu
    Łukasz

11.10.2019 04:12

Pracowałem przez 18 miesięcy w Foodcom. Firma umiera. Kiedy tam pracowałem, właściciel i dyrektorzy prosili pracowników o tworzenie fałszywych komentarzy online, ponieważ nikt nie chce tam pracować. Nikt nawet nie chce przyjść na rozmowę kwalifikacyjną. Foodcom jest na czarnej liście na całym świecie przez swoich dostawców i klientów. Firma ma okropną reputację. Nie płacą swoim klientom ani dostawcom. Nielegalna działalność jest normalna w Foodcom. Ponadto właściciel jest psychopatą. @pracodawca . Rozwiązania?)) Jestem bardzo ciekawy

11.10.2019 03:55

Żartujesz? Atmosfera jest toksyczna, a Aleks jest maniakiem. Pracowałem tam przez 6 miesięcy.

07.10.2019 11:52

Jakie jest podejście do liderów z zewnątrz w firmie Foodcom S.A.?
    Dyrektor Handlowy

07.10.2019 12:59

Ci Aleksander ta Lidera..., Pamiętaj Lider jest tylko jeden Aleksander:)

01.10.2018 11:59

Pracuję w Foodcom od jakiegoś czasu. Uważam że negatywne opinie nie odzwierciedlają atmosfery w firmie. Co Prawda czasami jest nerwowo, ale bez przesady !!! Jeśli ktoś myślał że będzie pił kawę i odbierał telefony co jakiś czas, nic dziwnego że jest zawiedziony. To nie jest praca dla osób biernych, którzy chcą wysiedzieć 8 godzin i podbić kartę :) Trzeba coś od siebie dać, tak samo jak w innych firmach. To chyba normalne. Nikt tu nie wymaga cudów, jedynie zaangażowania co się opłaca bo można zarobić dobre pieniądze. Co prawda, na rozmowie kwalifikacyjnej Prezes obiecywał sporo... czytając opinie, łączyło mi się to w nieciekawą całość. Nic bardziej mylnego....przyznaję że dotrzymał wszystkich obietnic. a nawet więcej. Z czystym sumieniem mogę polecić Foodcom jako pracodawcę !!! Dodam jeszcze tylko że nikt mnie nie prosił o pozytywną opinie a już na pewno nikt mi nie kazał, co było sugerowane w wcześniejszych wpisach. Pozdrawiam

02.10.2018 15:20

Dziękujemy bardzo za opinię. Cieszymy się widząc, że osoby pracujące w Firmie wykazują się dużym zaangażowaniem i chęcią do działania. Z największą przyjemnością nagradzamy za takie nastawienie. Pozdrawiamy!

24.07.2019 23:56

Silnie zasugerował do napisania pozytywnej opinie tego słowa tutaj szukamy:) Mi też obiecywał sporo i nic bardziej mylnego nie dotrzymał niczego:) Zmiana stanowiska i rejonu działania co miesiąc nie motywowała do pracy....
    Andrzej

31.08.2018 20:25

Dlaczego od miesiąca, pozycja firmy tak urosła. Z oceny 2/6 do 4/6, liczba głosów podwoiła się w ciągu miesiąca i poznikały nieprzychylne opinie. Proszę o wyjaśnienie tego fenomenu. Skąd wzieło się nagle tyle entuzjastycznie nastawionych osób, gotowych wystawiać pozytywne opinie i około 70 dających maksymalne oceny? Proszę o wyjaśnienie tu na forum.

01.09.2018 19:30

Szanowny Panie Andrzeju, Biorąc pod uwagę ilość Pracowników firmy oraz liczbę Partnerów z którymi współpracujemy, ilość głosów, które otrzymaliśmy nie jest nadzwyczajna. Zapraszamy do zapoznania się z statystykami firmy, które umieszczone są na stronie firmy www.foodcom.pl. Gdyby miał Pan jakiekolwiek wątpliwości dotyczące poparcia firmy czy jakichkowliek innych kwestii to zapraszamy do kontaktu na adres e-mail: [email protected]. Pozdrawiamy

24.07.2019 23:40

5 pracowników i może max 20 partnerów... Statystki są niestety przekłamane...

24.10.2018 15:35

student

Przebieg rekrutacji Została mi zaproponowana kawa, osoba rekrutująca przyszła 3 minuty po czasie, sama rozmowa przebiegła sprawnie, zadano mi kilka pytań po angielsku Pytania Jak wyobrażam sobie pracę na tym stanowisku, czym się zajmuję w życiu,czym mogłabym się pochwalić. Takie standardy z rekrutacji.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna

Zostaw merytoryczną opinię o Foodcom S.A.