Fregata s.a.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 57 ocen.

Opinie o Fregata s.a.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fregata s.a.

kandidate

Zdarzylo mi się aplikować do Fregaty na stanowisko gdyz szukali wg ogłoszenia"chemików" w ogłoszeniu w wymaganiach "dyspozycyjność; umiejętność pracy w zespole; zaangażowanie w wykonywaną pracę; prawo jazdy kat. B" i nic kompletnie po za tym, nawet nie wiadomo czym osoba mialaby sie zajmowac na tym stanowisku, czy to pracownik fizyczny produkcji ma byc czy jakiś manager czy kto ten "chemik". No ale co tam zadzwonilo sie do nich dopytac sie o zakres obowiazkow, pani z kadr stwierdzila ze nie wie ale to pozniej na rozmowie przekaza jak co ten zakres obowiazkow, a wogole to szukaja na rozne stanowiska tych "chemików". No w sumie dosc dziwne ale co tam wyslac moge im moje podanie o prace. Po wysłaniu zadzwoniła do mnie niejaka "gruszczyńska" z kadr zeby zaprosic mnie na rozmowe. No ale sie zatem dopytuje cos odnosnie tej pracy bo jedno ze nie jestem z Gdańska, a drugie chce wiedziec co na tym stanowisku bede robić. "gruszczyńska" mówi ze wszystkiego dowiem sie na rozmowie, a pierwszy etap bylby z kadrami a drugi z "panią prezes" i na drugim etapie "pani prezes" moze powiedziec cos o zakresie obowiązków na tym stanowisku i co to wogole bedzie za stanowisko. W końcu doszlismy do tego, ze najlepiej do nich przyjechac byloby w jakis godzinach to "MOŻE" sie uda że za jednym razem była by rozmowa z kadrami i "panią prezes". I że mam zadzwonic a ciągu nabliższych dni potwierdzić kiedy mogę przyjechać do nich (no bo ja z poza Gdańska i musze sprawdzić połączenia). Czyli ogólnie to trzeba do nich przyjechać i może na pierwszej lub drugiej rozmowie się dowiem co to wogole za stanowisko ma być i co wogóle oferują itp. (albo i sie wogole nie dowiem bo jak nie trafię na mającą czas "panią prezes" to kadry nic nie beda widzialy), a i oczywiście juz na samym początku rekrutacji dostarczyć im komplet dokumentów (świadectwa szkół, pracy itp.) Czyli jechac w ciemno kawal drogi (ja z poza województwa). No ale co tam, no to po sprawdzeniu dojazdu do nich dzwonię sobie do "gruszczyńskiej" i się dowiaduję że "to już nieaktualne" (oczywiście nie wiadomo czemu nieaktualne, ale biorąc pod uwagę fakt tylu negatywnych opini na forum i brak sprecyzowania charakteru pracy w ogłoszeniu a jeszcze do tego moja czelność dopytywania się o te kwestię czyli zakres obowiązków itp chyba coś mogla wyjątkowo w jej oczach skreslić moją osobę gdyż co to ma byc zeby kandydaci i kandydatki dopytywali się o to co mają robić konkretnie w danej pracy). Ale coś mnie wzięło żeby dla jaj sobie zadzwnić jakiś czas póżniej spytać się czy ogłoszenie jest dalej aktualne. Oczywiscie ze aktualne, ale jak spytałem się "gruszczyńskiej" to jak zatem z tym jest to ona oczywiscie nie będzie się tłumaczyła przede mną i się rozłączyła jak przystalo na oszustkę. Co za firma.... obłuda na etapie rekrutacji dużo mówi o kulturze pracy w firmie.... I jeszcze jedno niech sobie ten wpis ginie i tak nowy zostanie napisany. Moim zdaniem patologie w firmach trzeba tępić i jeszcze raz tępić.

kandidate
@kandidate 14.11.2017 09:45
Zdarzylo mi się aplikować do Fregaty na stanowisko gdyz szukali wg ogłoszenia"chemików" w ogłoszeniu w wymaganiach &q...

a jeszcze jedno. pewnie zaraz jakaś "gruszczyńska" lub jej koleżanka napisze o ilości błedów ortograficznych w mym wpisie. Ale od razu informuję że błędy te wynikają z tego że szybko piszę (przez to literki moga byc nie w tej kolejności) i nie ma czasu na takie bzdety zeby kazdy błąd sprawdzać i zakażdym razem naciskać "alt" celem zrobienia polskiego znaku. A tak swoją droga przeważnie oszuści jak im brakuje merytorycznych argumentów w dyskusji to stosują takie wypowiedzi "ale dużo błędów ortograficznych w twej wypowiedzi jest" - tak robią oszuści jak nie są wstanie merytorycznie odpisać na czyjeś uzasadnione zarzuty. Zresztą parę wpisów wczesniej już ktoś zarzucał "błędy ortograficzne" gdyż czyjaś wypowiedź była w pełni prawdziwa i uzasadniona a "ktoś" z "fregaty" musiał jakoś odbić piłeczkę wiedząc że tamta osoba ma rację, no to pozostał już komuś tylko stary numer na błedy ortograficzne jak już się niue ma racjonalnych argumentów. jeszcze jedno"pani gruszczyńska" a niech sobie ten wpis i ginie ja i tak moge ci udowodnić kłamstwo i obłudę i ma cię głęboko w *****. Patologię występującą w firmach trzeba tępić wszystkimi możliwymi metodami.

pani
@kandidate 14.11.2017 09:45
Zdarzylo mi się aplikować do Fregaty na stanowisko gdyz szukali wg ogłoszenia"chemików" w ogłoszeniu w wymaganiach &q...

pracowalam w tej firmie to co napisales jest prawda i tak oszukuja na swuj koszt bys jezdil do pracy po wiele kilometrow kiedys byly premie teraz ich brak omijajcie ta firme

xxx

czego można sie spodziewać na rozmowie o prace?

B
@xxx 03.11.2017 15:03
czego można sie spodziewać na rozmowie o prace?

Zderzenia z kadrową????możesz się spodziewać, i wypisania sterty dokumentów i to tyle w temacie????????????

jan

Widzę, że ta polfarma to nie wymaga zbyt wiele od swoich pracowników skoro taką piękną Polszczyzną władają :)

Byla

Hejka jak tam w fregatce ? W Polfarmie będą otwierać nowy oddział i szykują się podwyszki A co u was prace macie bo słyszałam że kiszka na podwyszki tez pewnie nie macie co liczyć to dawajcie do nas i bez dojazdów za frii pozdrowionka

XXX

Cenię sobię atmosferę która tutaj panuje. Jak mam jakiś problem to mogę porozmawiać z przełożonym. Wiadomo, że zarobki nie są na najwyższym poziomie ale nie ma też co narzekać.

Dominika

@Byla dzięki za opinię. Rozumiem, że miałaś dużą odległość do pokonania do pracy, że jesteś zła, ze firma Fregata s.a. nie organizowała dojazdów? A czy z Twojej okolicy byłoby więcej osób, żeby taki dojazd zorganizować? A czy w ogóle odbywały się z pracodawcą jakieś rozmowy na ten temat? To ważne informacje, których nie dopowiedziałaś w swojej wypowiedzi.

Byla

Ta firma to żenada dojazdy na własny koszt brak premii żeby chociaż jakaś podwyżka była a tu nic nie żałuję że odeszlam z fregata brak motywacji do pracy

XXX

Nie wiem o jakim mobingu piszecie.... przeszkadza wam że jak popełnicie błędy to za nie odpowiadacie ? nic takiego mnie nie spotkało. Większość tych opinii wyssanych z palca.

Dominika

@klara ale chyba byłaś świadoma, gdzie firma ma miejsce i że masz daleki dojazd do niej? To jest Twoim zdaniem nie szanowanie pracownika? Rozumiem, że miałaś daleko, ale firmy nie mają obowiązku załatwiać transportu. A premie były i potem je firma Fregata wycofała?Co było powodem?

Dominika

@Glamur mógłbyś napisać coś więcej o swojej opinii, coś jeszcze na nią wpłynęło? Chętnie osoby poszukujące pracy w branży chemicznej dowiedzą się czegoś więcej o pracy w firmie Fregata.

klara
@Dominika 04.08.2017 10:29
@Glamur mógłbyś napisać coś więcej o swojej opinii, coś jeszcze na nią wpłynęło? Chętnie osoby poszukujące pracy w branży chemi...

nie polecam tej firmy pracowalam w niej najgorsze dojazdy po 80 km na wlasny koszt masakra nie szanuja pracownikow i teraz brak dodatkowych premii stanowczo nie polecam pozdrowionka dla tych co sie mecza

byla

czesc chcialam wam powiedziec ze jestescie niesamowicie naiwni brak premii teraz brak hemika co wy tam jeszcze robicie i dojazdy za darmo do oliwy a gdzie grupa oliwska same oszustwa i klamstwa wiem ze trzydziesci osob potrzeba do polarmy ps w pore odeszlam z tego zaklamanego zakladu \\\\\\\

Były pracownik
@byla 31.05.2017 19:42
czesc chcialam wam powiedziec ze jestescie niesamowicie naiwni brak premii teraz brak hemika co wy tam jeszcze robicie i dojaz...

U to słabo musi być we Fregacie jak już nie płacą z okazji Dnia Chemika i premii rocznej. Ps. Premii rocznej nie płacą obu części? Zarząd jednoosobowy cały czas "zarządza"?

Glamur
@Były pracownik 23.06.2017 23:57
U to słabo musi być we Fregacie jak już nie płacą z okazji Dnia Chemika i premii rocznej. Ps. Premii rocznej nie płacą obu częś...

Ta firma upada brak koordynacji zarządzania i i słyszałam że trzeba dojeżdżać do Oliwy na własny koszt to nie dopuszczalne w tych czasach nikt do tej firmy nie jest zainteresowany i w cale się nie dziwię

Naiwny

Byłem na rozmowie w miarę ok tylko zaskoczyło mnie to że trzeba dojeżdżać po 80 km do pracy gdzieś koło Tczewa na własny koszt żenada nie w tych czasach zrezygnowałem z takiej perspektywy pracy

Oglądany

Ale syf w tej firmie musi być

ziomek
@Oglądany 28.03.2017 15:28
Ale syf w tej firmie musi być

masz racje bylem kiedys na rozmowie w sprawie pracy to jakas dyktatura nie dyrekcja firmy nie polecam stanowczo nie polecam

ja

czytam opinie i podzielam opinie tych podziekowali tonocej fregatce kiedys wielkim okrecie fregata podjelam decyzje i zwolnilam sie klamliwe obiecywania pracy bez dojazdow po 80 kilometrow oczywiscie na wlasny koszt zarobki niskie nigdy wiecej tego zakladu pozdrawiam ps praca jest tylko troche odwagi

robot69

To tak się mówi o swoich koleżankach i kolegach tak? Naiwniacy tak? Słoneczko, życzę Ci dużo zdrówka więcej niż miałaś we Fregacie choć na pewno w nowej lepszej, wspanialszej firmie zdrowia Ci nie zabraknie. A tak na koniec to ze swoim charakterkiem to nie zrobisz nigdzie kariery. Pozdrawiam żabko moja, słoneczko Ty moje :-)

byly

nie pracuje w tej instytucji klamliwych podrzegaczy okolo roku i zaluje tylko tak poznej mojej decyzji zwolnienia sie z tej tzw firmy pozdrowienia z normalnego zakladu pracy

guma

@lars, zresztą praca tutaj to prestiż, zważywszy na staż jaki ma firma na polskim rynku. Regata to przecież renomowany producent preparatów biobójczych (gryzoniobójczych i owadobójczych), środków ochrony roślin oraz innych preparatów chemicznych.. :)

ja
@guma 14.05.2016 12:08
@lars, zresztą praca tutaj to prestiż, zważywszy na staż jaki ma firma na polskim rynku. Regata to przecież renomowany producen...

ha ha ha caly rok zapindalania i ani zlotowki na swieta oj moje sloneczka naiwniacy zwas do potegi entej a ja pare miesiecy w innej firmie i premia na swieta jest zagiel regaty ma coraz slabszy wiatr skaczcie na lad bo fregatka bladzi we mgle

Alexsis1108
@ja 16.12.2016 18:44
ha ha ha caly rok zapindalania i ani zlotowki na swieta oj moje sloneczka naiwniacy zwas do potegi entej a ja pare miesiecy...

Słoneczko skoro tak Ci się powiodło to może i mnie tam ściągniesz co? Będę zobowiązana!!!!Pozdrawiam!

jaga

wlasnie slyszalam ze w labolatorium jest tylko parenascie osob i sa braki w tej dziedzinie chyba warto sie zainteresowac

kaki

slyszalem ze jest oferta do laboratorium to skladam podanie widocznie maja w tej dziedzinie braki

jang

a może w końcu ktoś napisze gdzie znajdę ogłoszenie? jakiś link

jang

gdzie jest ta oferta bo nie mogę znaleźć??

nemo

fregata to tylko z nazwy zostala teraz to zaklad szowynizmu i stalinizmu ludzie ludziom zgotowali taki los prosze przeczytac ta ksiazke

ja

o jakim zespole bredzicie w tej firmie jest tylko wyzysk i obgadywanie zmianowe chyba pomylono jaka koncepcje zatrudnienia ale tytul zespul to nei w fregacie

ja

panie menager lub pani menager w realu to sie mocno zdziwisz oj mocno mocno

stres

menagerow jest w firmie ooo a morze i wiecej ale ludzi do pracy bardzo mardzo malo

xxx

Panie Niedowiary - Nie ująłbym tego trafniej!

byla

to bardzo nieporadna firma iduzy mobing do pracownikow przede wszystkim produkcyjnycha co najgorsze prawie kazdy pod kazdym kopie dolki itd itp

xxx

Potwierdzam poprzednie opinie niestety... Ogłoszeń faktycznie nie ma bo zazwyczaj dotychczasowe obowiązki byłego pracownika są przydzielane innym pracownikom firmy i nikt ich nie pyta czy mają na to ochotę... Na początku wszystko jest ok ale z czasem szkoda gadać. Także Praktykanciku jeżeli masz ochotę zostać przeczołgany przez Panią Prezes to polecam - tylko ostrzegam że potem trudno dojść do siebie. A płacą faktycznie na czas ale w sumie to powinien być standard.

niedowiary

to naprawdę nie do wiary! Kolejni doświadczeni pracownicy odchodzą z fregaty! niestety ta łajba idzie na dno, a chory i nieudolny kapitan nic nie robi aby ratować sytuację! Brak poszanowania pracownika i jego ciężkiej ponad siły pracy. Kto ma olej w głowie niech ucieka z tego koszmaru! Jak polegniesz to nie usłyszysz od prezesa dobrego słowa, wręcz przeciwnie - wgniecie cię w błoto!

Alexis07

Moja opinia jest jak najbardziej negatywna! Brak szacunku dla zaangażowanej załogi,nieliczenie się z jej potrzebami, obwinianie pracowników o wszystkie niepowodzenia . Kłamstwo, fałsz, obłuda i mobing przez duże M.Poprostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jedyne co mogę powiedziec dobrego o firmie to terminowe wypłaty. Niskie ale na czas.

byly

arczi chyba niewiesz co piszesz majac na mysli w miare okkiedys moze tak ale nie teraz

kaki

tabletki nie pomoga napisze bezposredniao do pani prezes co ta kobieta wyprawia moze pomoge reszcie zalogi fajnie sie z nimi pracowalo no ale teraz mam przynajmie spokuj

brum

o rany a ja tam złożylem swoją aplikację o pracę...zastanawiam się czy to aby był dobry pomysł po tym co tutaj przeczytałem :-/

były pracownik

Kwestia w tym, dlaczego ludzie się zwalniają... Podzielam uwagi poprzedników i dodam coś od siebie. Fregata to zakład z wielkimi ambicjami który jest rujnowany przez stado rządzących baranów, gdyby nie wiedza i doświadczenie ludzi z produkcji już dawno nieistniałby. Cały ten zakład prosperuje tylko i wyłącznie dzięki fantastycznym ludziom w dziale produkcyjnym, tudzież magazynowym. Niestety władza nie dostrzega tego i co chwilę nęka ich kolejnym brakiem premii i ośmieszaniem. Przykro to pisać ale moim zdaniem większość ludzi, którzy mają wyższe stanowiska patrzy tylko na swoje dobro nie przejmując się tym, ze można inna osobę oczernić. A tak w ogóle to kilka osób chyba minęło się z powołaniem piastujac swoje stanowisko... Teza jest taka- Super koledzy i koleżanki muszą robić i nadganiać błędy matołów...

niedowiary

z fregaty zwolnili się kolejni pracownicy!!! tym razem z produkcji i specjalista bhp! Mobing czy denne zarządzanie i kierownictwo? Omijajcie tą firmę dużym kołem! to wszystko to skandal!!! jak długo to jeszcze potrwa!

podatnik

fregata fakt to nie ten sam zaklad co kiedys podobno a co do mobingu to wprowadzila go pani ktora niema zielonego pojecia o zarzadzaniu produkcja poprostu kompletne nic co do zalogi bledy bledy i jeszcze raz bledy produkcyjne zeby nie mistrzowie to kto wie czy zaklad nie wylecial by w powietrze dziwie sie pani prezes ze zatrudnia tako osobe na stanowisku szefa produkcji

Bocian

Zabcia Hania jest najlepsza:)

kaki38

Fegata to jedne WIELKI MOBBING. Rzadzą dwie walnięte w łeb baby, zakompleksione, albo niespełnione w życiu osobisty, Jedna t o Prezeska Dyktatorka, poniża i osmiesza ludzi, adruga to Grudzińska w Waćmierzu. Żenada. Najwbrdziej wartościowi ludziem młodzi wykształceni odchodzą, ale co z tego prawda? Lepiej przeciez zarządza się niemyslącym tłumem. Nie polecam tam pracy, chyba że stac sie potem na dobrego prawnika i psychiatrę

Były
@kaki38 02.04.2015 10:56
Fegata to jedne WIELKI MOBBING. Rzadzą dwie walnięte w łeb baby, zakompleksione, albo niespełnione w życiu osobisty, Jedna t o...

Pani od BHP w końcu się do drapała do stołka. Pamiętam jak przychodziła do pracy zielona. A Marzenka jej poprzedniczka była taka sympatyczna. A co z Donatą? Tabletek nie wystarczyło?

lambda

Słyszałem wiele o tych preparatach biobójczych które produkuje Fregata z Gdańska. Mnie to najbardziej chodzi o te na owady - czyli owadobójcze. O samych preparaach i tym jak działają słyszałam ale chodzi mi o to czy one ludziom nie szkodzą, czy są zupełnie bezpieczne no i jak się zachowują po kontekcie z ludzką skórą, uczulają czy nie

karol

poczytałem szczerze wam powiem trochę o Fregacie i tu i ogólnie w internecie i opinie ma naprawdę niezłe, a że teraz szukam pracy to skłania mnie to żeby spróbować u nich swoich sił. Tylko jeszcze chciałbym się dowiedzieć najpierw jaką kwotę wynagrodzenia proponują na start? i czy na początek umowa śmieciowa?

pani nic

długookresowe rozmowy to byly dawno temu. Teraz pani Prezes prowadzi monolog. Jak była księgową to obiecywała gruszki na wierzbie . Szkoda że tak zniszczyła zespół po którym wspieła się na stanowisko gdyż pracowita nie była za dawnych czasów. Teraz mówi ludzią pracujcie !!! Chora kobieta zniszczyła życie wieu osobą. brak szacunku powszechne, krzyk normalne, inwigilacja lepsza niż KGB nieeeeeenawidzę jej i jej poczynań w stosónku do innego człowieka

pani nic

Pracowałam w tej firmie 15 lat wtedy było czterech dyrektorów i zespół ludzi który budował firme.Teraz pani prezes wszystkich wartościowych ludzi zmusiła do odejścia swoimi podejrzeniami, machaniem czerwonym paznokciem (usunięte przez administratora)Mam tylko żal że to co zbudowaliśmy ona przejeła. Najgorszy szef jakiego znam.

hope_a

nie licz na to, nie ma szans

ja

no szału nie ma, najniższa krajowa

ja

normalny czas pracy-8 godz, przerwa tak jak się należy, w sezonie dwie zmiany, po sezonie jedna, ludzie normalni- wszystko tłumacza i pomogą jak czegoś nie wiesz ( nawet pomogą), a najważniejsze masz umowę i wypłatę na czas, a to chyba najważniejsze, a robić trzeba wszędzie, za leżenie nikt nie płaci. Ja jestem zadowolona :)

ja

a ja tam pracuje i jest mi dobrze, normalne warunki pracy, super ludzie w ekipie, no fakt że kasa najniższa krajowa, ale gdzie jest więcej? teraz i tak ciężko z pracą więc nie ma co wybrzydzać :)

rozmowa kwalifikacyjna

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej jako "pracownik ds. handlu". Po 3 minutach rozmowy z P. Prezes wiedziałem, że nie chce tam pracować !!! Ale po kolei: Najpierw wizyta w dziale kadr, gdzie nastąpiło kserowanie wszystkich świadectw szkolnych i świadectw pracy o których dostarczenie poprosili. Kuriozalna sytuacja, jeszcze mi się to nie zdarzyło. Widać dział kadr ma za dużo wolnego czasu. Potem oczekiwanie na spotkanie z władzą. Rozmowa z Panią Prezes trwała z pięć, może siedem minut. Praktycznie nie doszedłem do głosu. Prezesowa w wieku babcinym ma własną koncepcję pracy.... No niby ma prawo, ale mam wrażenie że na sprzedaży się nie zna. Szlify zdobywała pewnie za komuny. Wielce zadziwiona była, że w poprzednim miejscu pracy jako PH miałem do dyspozycji samochód służbowy, telefon i laptop. W sumie niczego się o posadzie ani warunkach nie dowiedziałem, straciłem czas i doszedłem do wniosku że coś musi być na rzeczy jeśli chodzi o negatywne opinie. Ja nie polecam i nie chce tam pracować !!!

była pracownik

Kompletny nieprofesjonalizm, pani "prezes" kompletne beztalencie (chyba jak była dzieckiem ktoś ją skrzywdził albo naczytała się złych książeczek o zarządzaniu), marionetkowy "dyrektor", oraz drugi "dyrektor" jej syneczek, źle zarządzana firma, o atmosferze lepiej nie mówić, przez ostatnie 2 lata odeszło z tej firmy 30 pracowników. Zdecydowanie nie polecam !!!!

Były pracownik

Opinie poprzedników są jak najbardziej wiarygodne. Brak szacunku do pracowników i ich pełnego zaangażowania w pracy za marne wynagrodzenie. Psychiczne prześladowanie przez panią prezes, każdy najmniejszy, wręcz minimalny błąd, prowadzi do zdegradowania na niższe stanowisko (w celu upokorzenia) bądź zwolnienia, nawet pracownika z wieloletnim stażem pracy (a ja myślałem, że tylko ci, co nic nie robią, są nieomylni..). Za rządów pani prezes- zwalnia się doświadczonych i cennych dla firmy pracowników, zagrożenie stanowią osoby, które mają wiedzę i nie boją się głośno powiedzieć swojego zdania. W celu tzw.cięć kosztów kadry pracowniczej, w okresie nasilonej produkcji, przerzuca się pracowników biurowych na produkcję. Firma bez przyszłości, rozwoju, a do tego- marny tzw.\"klimat\" w pracy. Zdecydowanie- NIE POLECAM!!

Zawiedziony

Nie warto. Dwóch Dyrektorów z Pania Dyrektor na czele po prostu szkalują pracowników, obecnie jest się tam nikim. Co gorsza firma patrzy krytycznym okiem na rozwój pracownika. Gdy chce się podwyższyć kwalifikacje od razu zaczynają się podejrzenia o to że coś się kombinuje

Zostaw opinię o Fregata s.a. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fregata s.a.