Fregata s.a.
3 67 6 1

Opinie o Fregata s.a.

Klara

Co w tej firmie się dzieje to przekracza wszelkie normy Brak poszanowania pracowników

jo
@Klara 08.02.2019 09:31

tam sie zawsze dzialo nic nowego

kołdra bez poszewki
@Klara 08.02.2019 09:31

Zacznijmy od tego że pracownicy sami siebie nie szanują.

jo
@kołdra bez poszewki 08.02.2019 20:57

az tak zle

Terminator
@jo 09.02.2019 10:32

Beznadzieja totalna za dużo faforyzuje się co niektórych i dlatego tak jest

jo
@Terminator 10.02.2019 11:16

pupile fregatowe

Terminator
@jo 10.02.2019 15:04

Właśnie tak jest pupile i gumowe uszy

Pokemonka
@Klara 08.02.2019 09:31

Teraz będzie się działo oj będzie będzie

A.r

Będziecie dalej narzekali ? W tym roku były 4 premie !!! I to bardzo dobre premie które dały conajmniej 3 wypłaty...

jo
@A.r 02.01.2019 11:05

na bogato

Kibic
@A.r 02.01.2019 11:05

Ty ar ciekawe kim Ty jesteś pewnie masz uszy z gumy Osądzając zacznij od siebie wiem kim jesteś ????????

Robert Lewandowski
@Kibic 19.01.2019 16:14

Kim on jest?

jo
@Robert Lewandowski 24.01.2019 13:26

pewnie lizak

Były
@jo 25.01.2019 11:25

Wszyscy wiecie tylko dobrze obserwujcie To blakajaca się między halami cma Dziwne ze tego nie widzicie Pozdrowienia w nowym roku

Dominika

Czy Fregata zapewnia swoim pracownikom pozapłacowe benefity? Mam tu na myśli dofinansowania na dojazdy do pracy lub do karty sportowej. Często firmy oferują również pakiet socjalny. Jak pod tym względem oceniacie swojego pracodawcę? Czy firma dba o swoich pracowników?

Były P.
@Dominika 13.07.2018 13:22

Nie wie jak teraz ale jeszcze parę lat temu można było liczyć na trzy dodatkowe pensje w roku. tj. dwie premie regulaminowe na początku i na końcu roku oraz tzw. nagrodę z okazji Dnia chemika w czerwcu. Wszystko to wynikało z regulaminu wynagrodzenia. Prawo do tych beneficjentów nabywało się wraz ze stażem pracy. Po pierwszym roku pracy nabywało się 50% po po drugim 75% po trzech latach 100%. W jednym przypadku to był okres od rozpoczęcia pracy w drugim pełne lata kalendarzowe przepracowane. Za moich czasów nie było takiej sytuacji by tego nie wypłacono. Po za tym wynagrodzenie było dwu częściowe- podstawa + 55% a później 85% czy nawet 100% premii. Wynagrodzenie wtedy nie było tak źle. Wiadomo, że młodzi pracownicy sezonowi nie zarobili kokosów, ale nawet jak ktoś pracował tylko sezonowa i się sprawdził to mógł liczyć na podwyżkę w następnym roku. Doświadczeni Operatorzy czy Aparatowi tym bardziej nie mogli narzekać. Zaznaczam, że nie znam już obecnej sytuacji. Jeżeli chodzi o atmosferę w pracy to większość ludzi była naprawdę w porządku. Zgrana grupa, z którą naprawdę można było zrobić dobrą robotę.

Byly
@Były P. 19.12.2018 21:33

Do bani atmosfera

Były
@Były P. 19.12.2018 21:33

Pani Prezes docenIa pracowników produkcji Ale są też kapusie kaletnicze niepotrzebni w firmie Pozdrowienia w nowym roku

Ania

Dzięki za szczere wiadomości na temat waszej firmy Ale znalazłam ofertę pracy Firma wozi pracowników do pracy A to ważne Pozdrawiam

Ania

Jeszcze jedno jak wyglądają dojazdy do pracy Czy jest autobus zakładowy Mieszkam w okolicach Tczewa

Maryśka
@Ania 06.11.2018 19:39

Dojazd swoim pojazdem lub helikopterem i oczywiście na swój koszt bo we fregacie sie bardzo duzo zarabia

Kleo
@Ania 06.11.2018 19:39

Dojazdy na swoj koszt i jeździsz do Gdanska także na swój koszt

Kleo
@Ania 06.11.2018 19:39

Do pracy dojeżdżamy na swój koszt i nie tylko do Wacmierza ale również do Oliwy bo tam jest druga baza zakładowa Miesięcznie około 300 zł

Rr

W firmie jest niemoc koordynacyjna zwolnili mie zato że nauczyłem się pracy na maszynach a przysłali następnego gniote który chodzi jak ślepa cma

ja
@Rr 10.10.2018 20:13

a jak tam z kablowaniem

Maryśka
@ja 24.10.2018 14:38

Jest pewna rodzinka co kabluje

Zuza
@Maryśka 08.11.2018 18:29

Wiadomo kto Wiedzą wszyscy

Ania

I czy można CV wysłać mailem?

Ania

Mam pytanie gdzie składać podanie o pracę Z tego co wiem są dwa oddziały Gdańsk i Wacmierz Mnie interesuje praca w Wacmierzu

Rr

Co wy w tej firmie jeszcze robicie Pracuje W nowej firmie i w listopadzie mają druga podwyżkę w tym roku Dobrze ze nie pracuje w Fregacie Pozdrawiam tylko kolegów i kolezanki z produkcji e

Gabrysia

Co za firma mobbing w tych czasach A chciałam złożyć podanie i spróbować sił w dziale produkcyjnym żenada

Rr
@Gabrysia 11.10.2018 21:14

Pracowałem w tej firmie dojazdy do pracy na swuj koszt brak podwyżek zła atmosfera i długo można by wymieniać

Były pracownik

Czuje się zobowiązana zostawić rzetelną opinię o firmie w której pracowałam. Potwierdzam mobbing przez duże M ze strony prezes. Wiedzą coś na ten temat pracownicy biurowi z siedzibą w Oliwie. Atmosfera w firmie zależy tylko i wyłącznie od nastroju sędziwej szefowej, która w chwilach szału znęca się psychicznie nad pracownikami. Wzywa na dywanik, krzyczy, obraża, umniejsza, zawsze w obecności innych żeby bolało jeszcze bardziej. Sekretarkę traktuje jak służącą. Wiele wartościowych ludzi stamtąd uciekło. Płaca bardzo przeciętna, po 2 przepracowanych latach kalendarzowych można liczyć na premię. Trudna współpraca z kadrami i księgowością, które mają narzucone staroswieckie i biurokratyczne metody. Moim zdaniem bedą widoki na zmiany :) po odejsciu toksycznej 70letniej prezes. Pozdrawiam

Kleo
@Były pracownik 21.09.2018 16:21

A jeżdżenie do Oliwy tylko niektórych pracowników zapomnieliście dodać niech Pani Prezes to przeanalizuje

Zuza
@Były pracownik 21.09.2018 16:21

Spędziłam opinie ale widzę ze niema sensu składać podanie do firmy Fregata Brak podwyżek i mobbing to nie w tych czasach Pozdrawiam

ja

prawda naj

Rado
@Były pracownik 21.09.2018 16:21

To wszystko prawda. Pracowałem kiedyś we Fregacie i faktycznie pani prezes ciągłą podejrzliwością i tłumieniem wszelkiej inicjatywy wręcz hamowała rozwój firmy, z czego zdawali sobie sprawę pracownicy. Nie pracowałem tam zbyt długo, ale w tym czasie zmusiła do odejścia kilku naprawdę wartościowych pracowników - nie za to, że czegoś zaniedbali lecz za to że starali się właśnie wykazać inicjatywę. Zupełnie żenujące było np. to, że wszystkie maile, przesyłane pomiędzy pracownikami i wysyłane na zewnątrz, nawet w zupełnie błahych sprawach musiały być przesyłane do wiadomości prezes i jednego z dyrektorów.

Rr

Za tydzień będzie wpis

Rr

Cześć niedługo dodam opinie co do byłej pracy w Frega cie To bedzie opinia uczciwa jak się traktuje pracowników I kablowe do dyrekcji i kto donosi Były pracownik To się dowiecie narazie

ja
@Rr 04.10.2018 08:47

czekam na opinie

Kibic

A to prawda to prawda wszyscy musimy się wspierać bez wyjątku i wtedy będzie ok

Zupa kalafiorowa

Ale wy ludzie na prawde nie macie chyba co robić w domu, ze te pierdoly piszecie.

ja
@Zupa kalafiorowa 03.08.2018 09:38

kto nastepny

Kleopatra
@Zupa kalafiorowa 03.08.2018 09:38

Nareszcie pracownicy magazynu pomagają produkcji Jeszcze powinni wspomóc w pracy w Oliwie i będzie sprawiedliwie

Samuraj
@Kleopatra 08.09.2018 07:51

Jestem tego samego zdania może szefostwo do zauważmy

Kleopatra

A ja nie jeżdżę i nie biegam po peronach hahaha Mam trzy stowki dla siebie hahaha

Niewolnik

Po pierwszym dniu mam jusz dość jeżdżenia do Oliwy To jest jakiś koszmar polowanie na miejsce szok ????????????

Oglondana

Hahaha znowu Roman G Do Oliwy jechać ma żałosne A mówiłam na układy niema rady zawsze tak było Pozdrowionka

Dominika

@Samuraj, Twoja wypowiedź nic nie wnosi na forum. Jeśli jednak znasz firmę i masz coś konkretnego na jej temat do powiedzenia, to zachęcam żebyś napisał coś więcej. Jakie jest Twoje doświadczenie z Fregata? Jak oceniasz tego pracodawcę?

Samuraj

Zróbcie jawna listę na tablicy ogłoszeń i będzie wiadomo kto jeździ a kto nie Do Pani Prezes poprisich i będzie sprawiedliwie

Lasaki
@Samuraj 09.07.2018 10:14

I tego się trzymajmy Pani Prezes powinna wiedzieć

Dominika

Czy posiadacie informacje odnośnie aktualnych rekrutacji prowadzonych w Fregata? Na jakie stanowiska firma poszukuje pracowników? Jakie są wymagania od przyszłego kandydata? Jaki typ umowy jest oferowany na początek rozpoczęcia współpracy? Odpowiedzi na te pytania staną się cenną wskazówką dla osób poszukujących pracy w Gdańsku i okolicach.

Ja

Jeździłam do Oliwy w czerwcu teraz jeździ następna grupa Ciekawe czy będą jeździć wszyscy po miesiącu tak jak Pani Prezes powiedziała bo chodzą plotki ze w sierpniu znowu może ktoś jechać z czerwca pewnie zaczynają działać układy ?

Dominika

@Lasaki, czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź dotyczącą wynagrodzenia? Czy Fregata zapewnia swoim pracownikom premie na przykład świąteczne? A może oferuje dodatkowe benefity? @Samuraj, @Ulan, zachęcam was byście napisali coś więcej odnośnie atmosfery panującej w firmie. Jak wyglądają kontakty między pracownikami? Wypowiedzi osób pracujących w Fregata pomagają innym zainteresowanym złożeniem swojej kandydatury w firmie.

Lasaki
@Dominika 02.07.2018 01:35

2450 brutto to tyle

Lasaki
@Dominika 02.07.2018 01:35

Kontakty są beznadziejne i tyle

Dominika

@Ja, nie ma nic złego w tym, że były pracownik dzieli się z użytkownikami opiniami na temat warunków pracy w jakich sam pracował. Taka opinia może być przydatna i pomaga nowym lub potencjalnym pracownikom uzyskać informację na temat zmian jakie zaszły w firmie. Proszę byś powstrzymał się od negatywnych komentarzy pod adresem innych użytkowników - aluzje co do życia prywatnego osób trzecich są zbędne i nie stanowią żadnej wartości merytorycznej na forum. @Xyz, dziękuje za odpowiedź. Czy mógłbyś wypowiedzieć się na temat atmosfery panującej w firmie Fregata?

Lasaki
@Dominika 23.06.2018 10:29

I dretwica w zarobkach dla załogi z produkcji

Ulan

Jest beznadziejnie

Samuraj
@Ulan 28.06.2018 12:27

I tu się z Tobą zgadzam

Jastina

Nie możecie pogadać z Prezesowa ze zawsze Ci sami jeżdżą Napewno tego niewie Pozdrowionka

Samuraj
@Jastina 21.06.2018 08:45

Masz racje to są układy a Pani Prezes o tym niewie

Ja
@Jastina 21.06.2018 08:45

Jak ty już nie pracujesz to Ciebie interesuje innych praca???Zajmij się sobą, ewentualnie mężem i daj spokój Fregacie.Powtarzam:Jak ktoś będzie chciał "pracować" w Polpharmie to pójdzie złożyć podanie i będzie pracował(ewentualnie nw biedronce dorobi ),a jak komuś pasuje Fregata i dojeżdżanie jak twierdzisz na swój koszt to będzie pracował we Fregacie!!! Przynajmniej nocek nie ma jak u was (Piątek, sobota, niedziela) Ciekawe skąd wiesz tak dokładnie ,że zawsze ci sami jeżdżą???Zajmij się mężem,bo Ci rogi doprawia jak nocki w Polpharmie robisz ????????????????

Jastina

Cześć Fregatowcom Co słychać słyszałam że znowu jeździć ie do Oliwy a miała być grupa Oliwska jak ja pracowałam szok i dalej na wlasny koszt?

Dominika

@Xyz, podejrzewam, że użytkownikowi @Zainteresowana chodziło o pokrywanie kosztów dojazdu do pracy przez pracodawce. Są w Polsce zakłady pracy, gdzie koszty dojazdów są zwracane częściowo lub w całości, w zależności od odległości między miejscem zamieszkania pracownika a miejscem pracy. Niekiedy dla pracowników organizowany jest także transport z firmy bezpośrednio na dworzec MPK/PKP tak, by pracownicy mogli zawsze zdążyć na swój pociąg/autobus. Owszem, nie każdy pracodawca oferuje takie udogodnienia dla pracowników ale nie ma nic złego w tym, że @Zainteresowana o to zapytała. Być może w firmie Fregata są dostępne innego rodzaju benefity dla pracowników o których mógłbyś nam opowiedzieć?

Xyz
@Dominika 17.06.2018 14:31

Dofinansowania do dojazdow nie ma i dla nas pracownikow to oczywiste nie rozumieją tego byli pracownicy ktorzy odeszli do Polfarmy i musza dorabiac w biedronce.Mamy inne benefity jak jak trzy premie w ciagu roku i nie narzekamy.Wiec prosze nie piszcie bzdur na temat fregaty tylko zajmijcie sie swoim miejscem pracy bo wbrew pozorom nam jest tu dobrze- bardzo dobrze.

Dominika

Czy któryś z użytkowników może wypowiedzieć się na temat atmosfery w firmie? Czy ktoś może odpowiedzieć użytkownikowi @Zainteresowana? @Zainteresowana, a może udało Ci się już uzyskać odpowiedź z innego źródła i możesz się z nami podzielić informacjami na ten temat? @Xyz, jak rozumiem nie posiadasz informacji na ten temat?

Xyz
@Dominika 10.06.2018 14:21

Dominika-do Gdańska jezdzi się na swój koszt czemu pracodawca miały nam sponsorować dojazdy do pracy nie rozumiem wogule pytania.

Zainteresowana

Czy to prawda że w waszej firmie nie trzeba juz dojeżdżać do Gdanska Na wlasny koszt ?

Xyz
@Zainteresowana 08.06.2018 17:18

Zainteresowana- a na czyj koszt się jezdzi na Twój???

Zostaw opinię o Fregata s.a. - Gdańsk

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fregata s.a.