Spawacz02.12.2025 19:00
Poprzednia nazwa Inwestpol, generalnie firma niczemu sobie, zapowiadało się fajnie, niestety firma prowadzi politykę pracy z lat 80-90, tak zwany (usunięte przez administratora) Myślę że pracowałoby się tam naprawdę dobrze gdyby nie kierownik produkcji który biega po całej hali bardzo energicznie i elektrycznie. O 7:00 musisz meldować się na baczność a jesli odejdziesz na chwile ze stanowiska jest awantura. Nic do niego nie mam, ale sposób zachowania zdecydowanie zniechęca do pracy, z każdym na warsztacie z kim rozmawiałem narzekał i używał lekko mówiąc mocnych negatywnych słów w stosunku do swojego kierownika, więc podejrzewam że mają jakiś powód. Średnia wieku w firmie to jakieś 40lat+, wszyscy na produkcji narzekają, z nastawieniem (usunięte przez administratora) firma raczej będzie się wyludniać, nawet 7-8tys zł netto nie zrobi na młodym pokoleniu wrażenia. Produkty i maszyny które produkują są naprawdę bardzo dobre z tego co widziałem. Dodatkowo hala troszke przestarzała prawdopodobnie dawne PGRy, a chmura syfu, pyłów i gazów unosząca się, jest nie do zaakceptowania dla osoby która jest świadoma zagrożenia jaki niesie za sobą taki pył, ludzie którzy tam pracują chyba nie są świadomomi zagrożenia. Na hali gdzie jednocześnie znajduje się spawalnia, szlifiernia, gwintowanie, montaż powinny być obowiązkowe wyciągi bezpośrednio na zewnątrz budynku a nie wyciągi mobilne które są słabo wydajne i wciągają tylko pył a nie szkodliwy gaz i opary olejowe. Gdyby to wszystko poprawić w firmie można byłoby zwiększyć skalowalność produkcji, zachęcić większą ilość osób do pracy w firmie oraz zaprezentować lepszą jakość warunków pracy i prezencję firmy w oczach zagranicznych inwestorów. Niestety proszę Państwa ale to wszystko ma dużą wartość i znaczenie co niesie za sobą korzyści i nowe zlecenia. Właśnie w taki sposób rozwijali się najwięksi giganci spożywki tacy jak Tummers czy Marel. Właściciel i tak pewnie powie „jak sobie założysz własną firmę to będziesz rządził”, a niestety nie da się obiektywnie spojrzeć na własną firmę. Szkoda bo potencjał jest duży. Dałabym 4 gwiazdki ale za warunki pracy daje 3.