HR XPERIENCE Poland

• Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów
Hoppegarten - HR XPERIENCE GmbH

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.

Opinie o HR XPERIENCE Poland Szczecin

Nie przegap nowości o HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.!

Mańka

21.12.2023 16:53

Pracujesz ktoś obecnie bądź pracował na projekcie w małym Hermes? Jakieś opinie?
    Mario

21.12.2023 07:57

Jestem zadowolony, pracowałem od lutym 2023.zarobki dobre 13,50 brutto, po opłaceniu kwatery za jedyne 190 euro, dojazdów 60 euro i pobraniu na konto godzinowe 10 h, na rękę dostałem 1215€ przy 168 godzinach. To całkiem sporo, bez żadnych komorników polskich dzięki umowie niemieckiej. Kwatery fajne, z małym aneksem kuchennym, niesyty brak garkow, które kupiłem po wypłacie wraz z suszarką na pranie oraz innymi rzeczami do sprzątania (brak ich w pokojach). Praca letka, co prawda firma daje mnustwo papierków i kar za nie mal wszystko, ale jak ktoś solidnie chodzi do pracy to będzie zadowolony, Można brać zaliczki razy w miesiącu. Kontakt z kodynatorem, słaby, atmosfera w pracy super wielu Polaków, Rumonow,osób z Afryki i Ukrainy więc język nie wymagany Po za tym polecam, wypłaty zawsze na czas 20 na koncie.
    Mario@hr poing

21.12.2023 07:24

Kinga

20.12.2023 15:14

Hej Po jakim czasie od wysłania CV odezwał sie do was dział rekrutacji? Ja wysyłałam chyba dwa tygodnie temu i cisza Ogłoszenia na stronie są ale może nie przyjmują? Czy rekrutacja już sobie przerwę świąteczna zrobiła?
    Nowa

20.12.2023 21:29

Ja wysłałam ok 2 tygodnie temu i już na drugi dzień dział rekrutacji odezwał się do mnie. Może to zależy na jaki projekt wysłałaś CV?
    Kkk

19.12.2023 16:28

Czy za złożenie wypowiedzenia w grudniu są jakieś kary?

20.12.2023 12:15

Dzień dobry, wszystkich pracowników obowiązują zasady wynikające z zawartej umowy o pracę. W razie jakichkolwiek pytań i szczegółów zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z Koordynatorem na projekcie. Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]
    P

15.10.2021 09:39

Hr prowadzi wiele projektów i obecnie pracuję już na czwartym. Można powiedzieć, że proponowana praca spełnia wymagania a zwłaszcza że zarobione pieniądze są wypłacane w terminie beż żadnych komplikacji a poza tym jest możliwość pracy w nadgodzinach. Polecam projekt pracy jako pracownik Reinigung Lager w Kaufland Libbenau. Sprzątanie nie jest ciężkie a praca nie jest ograniczona terminami z możliwością stałej.
    Werka

14.12.2023 13:42

Nie byłam tam osobiście lecz też słyszałam że ten hotel to porażka bardziej wybierz hotel na Hallbergmoos tam byłam luksusów nie ma ale jest spoko
    Pytający

11.12.2023 12:06

Cześć, czy moglby ktoś napisać coś o Zakwaterowaniu na projekcie w Poing A dokladniej hotel Firstsleep w opiniach ludzie piszą o czestych(usunięte przez administratora)i karaluchach @Pracodawca

14.12.2023 09:58

Dzień dobry. W hotelu mieszka lub mieszkało wielu naszych pracowników, nie dostaliśmy żadnych zgłoszeń odnośnie karaluchów. Możemy zapewnić, że ich tam nie ma. Z racji, że jest to hotel pracowniczy i mieszka tam wiele osób, nie tylko z naszej firmy, nie jesteśmy w stanie odpowiadać za zachowanie innych osób. Zakwaterowanie jest bezpieczne, co potwierdzają zarówno Team Leaderzy jak i pracownicy, którzy na codzień tam mieszkają. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]

14.12.2023 11:08

Dzień dobry. Koszt kwatery zależy od wyboru projektu, na którym podejmuje się pracę. Jeśli jest wyraźna potrzeba przeniesienia na inne zakwaterowanie - jest taka możliwość. Mieszkania znajdują się w odległości maksymalnie 30 km od miejsca pracy. Zachęcam do zaaplikowania przez naszą stronę internetową: https://hr-xp.com/pl/aplikuj.html, wówczas nasz dział rekrutacji skontaktuje się z Panią/Panem i udzieli odpowiedzi na wszystkie pytania. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]
    Pruciak69

30.10.2023 10:00

Pracuje na magazynie w ulm przez hr-experience i szczerze jestem zadowolony z pracy, warunków oraz pomocy koordynatora. Jeśli chodzi o koordynatora i załatwianie spraw pracownika, Pan Tomasz M. naprawdę stara się pomóc każdemu kiedy tylko ma chwile i wszystkie sprawy, z którymi rozmawiałem z koordynatorem zostały szybko wyjaśnione.
    Avada

10.12.2023 09:43

Miałam norme 127% i byłam w każdy dzień w pracy. Nie miałam żadnych przypałów, bo trzymałam się wszystkich zasad.
    Ciekawa

14.12.2023 11:00

Na którym magazynie pracowałaś?

30.11.2023 11:10

Andrew

05.12.2023 15:01

Zawsze lepiej mieć swoje auto ale jeśli to nie koordynator powinien pomoc w ogarnięciu transportu (dojazd z innymi)

12.12.2023 12:07

Też chciałem jechać do Ulm, gdyby Ludwigsfelde było niedostępne i to najlepiej za tydzień????
    Nana

11.12.2023 18:56

Czy pracuje ktoś w Poing ? I może opisać warunki zakwaterowania w jakimś miasteczku, jak wyglada wypłata itp :)
    Pytajacy21

04.12.2023 13:52

Jakie sa zakwaterowania na projekcie w Poing? Widzialem, ze sa to hotele pracownicze, ale w jakiej miejscowosci? Bezposrednio w Poing, czy moze w Monachium? @Pracodawca

07.12.2023 10:45

Dzień dobry. Zakwaterowania dla osób podejmujących pracę na magazynie w miejscowości Poing to hotele pracownicze, pensjonaty, jak również mieszkania. Zlokalizowane są one maksymalnie 30 km od miejsca pracy. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]

11.12.2023 08:28

Dzień dobry. Odpowiedzi na pytania uzależnione są od projektu, który Pani/Pan wybierze. Zachęcam więc do zaaplikowania przez naszą stronę internetową: https://hr-xp.com/pl/aplikuj.html, wówczas nasz dział rekrutacyjny skontaktuje się z Panią/Panem i udzieli odpowiedzi na wszystkie pytania. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]

16.11.2023 16:07

Projekt Coesfeld, napisze ktoś jak wrażenia?

10.12.2023 21:46

Pracowałem na magazynie w coesfeld, w grudniu nie było pracy i pracowaliśmy po 4-5 godzin albo były dni wolne
    Pytanie345

09.12.2023 16:14

Ile zazwyczaj macie godzin na projekcie w poing?

09.12.2023 13:47

Pojawila się nowa oferta pracy na produkcji w Haldensleben, zakład ceramiczny Ktoś tam pracował? Jakieś opinie?
    xxx

08.12.2023 07:52

Jak wyglądają dojazdy do pracy ? w Ludwigsfelde

08.12.2023 15:35

Dzień dobry. Na projekcie w miejscowości Ludwigsfelde organizowane są grupy wyjazdowe. Wówczas koszty paliwa są dzielone na osoby, korzystające z tej formy dojazdu do magazynu. Pozdrawiam serdecznie

02.12.2023 12:13

@Pracodawca Dzień dobry Czy od stycznia ruszają może jakieś nowe projekty na które będzie rekrutacja?
    Ciekawa

02.12.2023 11:38

Co do pracy w Ulm, magazyn Müller to jeśli idzie o sama pracę to nie jest zła naprawdę. Ale 1. Pracujemy teoretycznie 6 dni w tygodniu, jednak biorąc pod uwagę, że jesteśmy wypuszczani wcześniej np o 19-20 ej to jak się zliczyć godziny to mimo że chodzimy od pon do soboty to i tak wychodzi jak gdybyśmy pracowali 5 dni. 2. Brakuje dolek, wózków, wanien a o normę się czepiają.. I było by to naprawdę zrozumiałe gdyby nie to, że to nie wina pracownika, że nie ma na czym pracować 3. Ogólnie agencja super. Jednak mega wielkim minusem jest to, że nie ma organizacji jeśli idzie o osoby w busach. W jednym busie jeździ 7-8 osób. I np 5 jest z kimisjonowania a 3 z innego dzialu. Komisjonowanie kończy np o 19-20 ej i trzeba siedzieć i czekać na pozostałe osoby do godziny 22. Nie można zostać i komisjonowac Więc to dla mnie jst straszne bo człowiek traci 2-2, 5 h czekając na kantynie ????‍♀️????‍♀️????‍♀️????‍♀️
    Kowal

30.11.2023 12:35

Hej mam pytanie. Czy pracowal ktos na magazynie w lingen? Czy przedluzaja potem umowe ? Czy jest mozliwosc przedluzenia bezposrednio z pracodawca?
    HK

26.11.2023 20:46

Czy na każdy projekt jest potrzebne doświadczenie? Dziękuję za r
    Anu483

07.11.2023 11:13

Hej mógłby ktoś powiedzieć mi realnie jak wyglądają zakwaterowania np na Poing i Ludwigsfield? I jak wygląda tam praca ? Chcemy wyjechać z partnerem i szukam normalnej opini i nie mogę się doczytać konkretnych informacji bo są one przeróżne. Proszę o pomoc
    Ana

24.11.2023 08:16

Witam czy możesz coś więcej napisać o pracy w Poing, jak z godzinami pracy?
    Xxx

24.11.2023 23:21

Powiesz coś więcej o zakwaterowaniu ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HR XPERIENCE Poland?

Ana

24.11.2023 00:17

Witam, wybiera się ktoś z was na magazyn do Poing 1.12.2023?
    Xxx

24.11.2023 23:19

Hej, 1 grudnia to jest start pracy czy data przyjazdu? Bo też jestem zainteresowana wyjazdem, ale będę dzownic dopiero w poniedziałek.
    Jaro

23.11.2023 15:08

Witam.czy jest tu osoba która pracuje lub pracowała w goscheim w magazynie spożywczym?.i są swoją opinię ponieważ wybieram się na dniach
    Obdbd

20.11.2023 10:52

Jak jest na projekcie w Lubenau?
    Hsbsv

22.11.2023 19:24

A jak warunki mieszkalne i osoby tam mieszkające?

23.11.2023 09:08

Warunki mieszkaniowe są w porządku, mieszkanie jest w bloku, blisko magazynu. Mieszkanie jest max 5-cio osobowe, jest zupełny zakaz spożywania alkoholu, są częste kontrol, mieszkają spokojni ludzie.
    Tomek

22.11.2023 13:45

Na jakim projekcie nie jest potrzebne prawo jazdy ? Możecie podac będę wdzięczny bo chce wyjechać przez HR Xperience ale nie posiadam samochodu

03.11.2023 16:47

Jola

21.11.2023 12:38

Witam.Czy możesz coś więcej powiedzieć o pracy na magazynie z odzieżą w tej miejscowości bo chcemy wyjechać .

18.11.2023 11:52

Witam serdecznie mam pytanie wiem że forum Nie jest od zadawania takich pytań aczkolwiek sporo osób pracuje tutaj lub pracowało. Pytanie mam takie Czy jest wymagane Auto w celu dojazdu do prac?. W częściej pracowałem ok 5 lat w Holandi więc rower do 13km elektryczny na dojazd do pracy to normalne .Nie wiem jak wygląda to tutaj Przez Biuro HR XPERINCE. Pozdrawiam.

21.11.2023 11:06

Nie musisz mieć swojego auta

Kontakt - HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.

Al. Wojska Polskiego 81 70-481 Szczecin

Branża główna: Praca tymczasowa

Wywiadu udzielił/aBylypracownik

16.11.2023 22:21

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Historią pracy na magazynie Ulm Müller.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało? Napisz, co robiłeś/aś na co dzień w firmie, czym się zajmowałeś/aś?

Byłam zatrudniona jako pomocnik magazyniera, moimi obowiązkami było komisjonowanie, czyli zbieranie zamówień z magazynu.

Czy miałeś/aś możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynikała ta decyzja?

Nie, zamówienia trzeba zbierać z magazynu osobiście, jest to praca fizyczna.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą? Czy z pracy zrezygnowałeś/-aś sam, czy zwolniono Cię? Czy jakaś konkretna sytuacja wpłynęła na zakończenie Twojej współpracy z firmą?

HR Experience jest pośrednikiem pracy na terenie Niemiec. Dostałam się bezpośrednio do pracy w niemieckiej firmie, co jednocześnie zakończyło moją pracę dla firmy pośredniczącej czyli HR Experience.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?

1100-1350 € na rękę, 250 € było pobierane wcześniej z wypłaty na poczet opłacenia mieszkania.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

6 miesięcy.

Jakie dwa (lub więcej) pozytywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Terminowe wynagrodzenie, merytoryczna pomoc koordynatorów na miejscu, ładna okolica miejsca zamieszkania.

Jakie dwa (lub więcej) negatywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Mało godzin pracy bądź czasem obowiązkowe nadgodziny, zastraszanie wyrzuceniem z pracy jeśli nie wyrobi się ponad normę (mówiono, że 140 % normy to nasz cel), straszenie karami finansowymi za złożenie wypowiedzenia. Pracodawca przewidywał kary za bałagan w prywatnych rzeczach w mieszkaniu agencyjnym! Brakowało kontaktu z firmą po zakończeniu współpracy, był problem z uzyskaniem dokumentów (np. świadectwa pracy) i z wypłacaniem zaliczek. Negatywna była też ogólna opryskliwość pracowników firmy, którzy byli „ponad” pracownikiem fizycznym.

Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?

Nie było możliwości rozwoju. Można było zostać koordynatorem, pod warunkiem znajomości języka niemieckiego, ale niestety trudno było to osiągnąć.

Czy firma planowała szkolenia i jak często się odbywały? Napisz jakich obszarów/ tematyki dotyczyły.

Szkoleń nie było, przy zatrudnieniu nie zapewniono mi nawet szkolenia BHP. Normy BHP w firmie nie były przestrzegane, ale jest to winą magazynu, a nie agencji pośrednictwa pracy HR Experience.

W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciał(a)byś być szkolony/-a i dlaczego?

Z zaniedbywania pracownika fizycznego, tym bardziej tymczasowego.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami a pracodawcą/kadrą zarządzającą?

Oceniałabym ją na 4 w skali 10.

Co najbardziej wpływało, według Ciebie, na atmosferę w firmie. Wskaż przykłady sytuacji i zachowań.

Mała liczba godzin lub obowiązkowe nadgodziny, stosunek do pracowników, straszenie zwolnieniem. Atmosfera była gorsza przez wspomniane przeze mnie kary za bałagan w prywatnych rzeczach, brak kontaktu z firmą po zakończeniu współpracy. Na atmosferę wpływały wszystkie negatywne aspekty tej pracy, jakie wskazałam wyżej.

Czy pracodawca wywiązywał się z ustalonych warunków współpracy? Jeśli nie, co nie było zgodne z ustaleniami?

Niezgodne z ustaleniami były kary finansowe za złożenie wypowiedzenia, kary finansowe za bałagan w prywatnych rzeczach (nawet w szafach w mieszkaniu agencyjnym), brak zapewnienia odpowiedniej liczby godzin pracy, zmuszanie do nadgodzin i problemy z wypłacaniem zaliczek.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Bądźcie dla ludzi: zarabiacie na pracownikach fizycznych, biednych ludziach, którzy chcą zarobić za granicą. To dzięki nim macie wszystko, a traktujecie ich nieludzko!

Ydsbv

14.11.2023 10:32

@Pracodawca Są wolne miejsca na jakimś projekcie bez prawa jazdy?

16.11.2023 13:25

Dzień dobry. Tak, mamy również oferty dla osób bez prawa jazdy. Zachęcam do zaaplikowania przez naszą stronę internetową: https://hr-xp.com/pl/aplikuj.html Pozdrawiam

Wywiadu udzielił/aByły pracownik

13.10.2023 16:23

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?

Pracowałam na stanowisku konserwatora powierzchni płaskich w Kauflandzie w niemieckiej miejscowości Lubbenau na projekcie zleconym przez agencję HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.

Obecna pracownica

11.11.2023 21:24

Była koleżanko, my pracujemy jako pracownicy Reinigung a nie ,,konserwatorzy’’, ale rozumiem, że nawet nazwa stanowiska tobie umniejszała. Osoba z podwójnym magistrem, zanim dołączyła do naszego zespołu powinna bardziej analizować i mieć większą wyobraźnię, ponieważ z toalet korzystają osoby z różnych kultur i krajów – nas tu nic nie zaskakuje, raz jest lepiej a raz gorzej (jak wszędzie). Wynagrodzenie nam rekompensuje zakres obowiązków, który opisujesz, teraz tez tyle zarabiasz? Nie wierzę, bo w dzisiejszych czasach nie ma tak dobrze płatnych projektów. Jeśli nie potrafiłaś sprzątać to kolejnego dnia miałaś więcej, przecież sprzątałaś po sobie… Nie wiem też co trudnego jest w pchaniu wózka do sprzątania…, skoro to trudne to mogłaś nosić a nie wozić narzędzia… Pracujemy dla klienta, a nie dla siebie i mamy wyznaczone konkretną chemie, która nie może nam zagrażać naszemu zdrowiu przy codziennym stosowaniu… ,, Szefowa przechadzała się kontrolnie po pomieszczeniach i sprawdzała stan ich czystości. Najczęściej szukała dziury w całym i sprawdzała miejsca, na których czyszczenie brakowało czasu. Przykładowo zwracała uwagę na kurz na górnych częściach drzwi od pomieszczeń, które przecież nikt nie dotyka i nie widzi’’ Tu reklamę właśnie sobie robisz dziewczyno – a kto miał ciebie sprawdzać, narzeczony? Sprzątać po łepkach to można w sowim mieszkaniu a tu należy trzymać się standardów! ,,Kamień na urządzeniach sanitarnych musieliśmy zdrapywać drapaczką’’ – a ja na swoim dziale nie mam kamienia bo o niego dbam, a jeśli już to mam gąbeczkę…, ,, musiałam każde pomieszczenie sprzątać nowym czystym mopem’’ – Szefową to chyba interesował efekt, trzeba było pokazać jak się myje brudnym mopem :-) Może uczą tego na studiach... ,,Stawka weekendowa była taka sama jak w dni robocze’’ – poważnie??? Wszędzie płacą 50% więcej do każdej godziny a tu otrzymujemy aż 80%... Magda pochwal się raczej, ze przyjechałaś z narzeczonym zarobić na ślub, swój cel już po 2 miesiącach osiągnęłaś i później szukałaś tylko wymówek, żeby sobie zwolnic a wystarczyło to zrobić z klasą. Zauważyłaś możliwość awansu i już w pierwszych miesiącach tego wymagałaś a nic nie dałaś od siebie – znasz niemiecki, no nie…, a twoją znajomość hiszpańskiego możesz wykorzystać w innym kraju. Nie każdy pasuje na każde stanowisko, przyjmij to z godnością… Pozdrawia koleżanka, która cię szkoliła :-)

11.11.2023 21:32

Była koleżanko, my pracujemy jako pracownicy Reinigung a nie ,,konserwatorzy’’, ale rozumiem, ze nawet nazwa stanowiska tobie umniejszała. Osoba z podwójnym magistrem, zanim dołączyła do naszego zespołu powinna bardziej analizować i mieć większą wyobraźnię, ponieważ z toalet korzystają osoby z różnych kultur i krajów – nas tu nic nie zaskakuje, raz jest lepiej a raz gorzej (jak wszędzie). Wynagrodzenie nam rekompensuje zakres obowiązków, który opisujesz, teraz tez tyle zarabiasz? Nie wierzę, bo w dzisiejszych czasach nie ma tak dobrze płatnych projektów. Jeśli nie potrafiłaś sprzątać to kolejnego dnia miałaś więcej, przecież sprzątałaś po sobie… Nie wiem też co trudnego jest w pchaniu wózka do sprzątania…, skoro to trudne to mogłaś nosić a nie wozić narzędzia… Pracujemy dla klienta, a nie dla siebie i mamy wyznaczone konkretną chemie, która nie może nam zagrażać naszemu zdrowiu przy codziennym stosowaniu… ,, Szefowa przechadzała się kontrolnie po pomieszczeniach i sprawdzała stan ich czystości. Najczęściej szukała dziury w całym i sprawdzała miejsca, na których czyszczenie brakowało czasu. Przykładowo zwracała uwagę na kurz na górnych częściach drzwi od pomieszczeń, które przecież nikt nie dotyka i nie widzi’’ Tu reklamę właśnie sobie robisz dziewczyno – a kto miał ciebie sprawdzać, narzeczony? Sprzątać po łepkach to można w sowim mieszkaniu a tu należy trzymać się standardów! ,,Kamień na urządzeniach sanitarnych musieliśmy zdrapywać drapaczką’’ – a ja na swoim dziale nie mam kamienia bo o niego dbam, a jeśli już to mam gąbeczkę…, ,, musiałam każde pomieszczenie sprzątać nowym czystym mopem’’ – Szefową to chyba interesował efekt, trzeba było pokazać jak się myje brudnym mopem  ,,Stawka weekendowa była taka sama jak w dni robocze’’ – poważnie??? Wszędzie płacą 50% więcej do każdej godziny a tu otrzymujemy aż 80%... Magda pochwal się raczej, ze przyjechałaś z narzeczonym zarobić na ślub, swój cel już po 2 miesiącach osiągnęłaś i później szukałaś tylko wymówek, żeby sobie zwolnic a wystarczyło to zrobić z klasą. Zauważyłaś możliwość awansu i już w pierwszych miesiącach tego wymagałaś a nic nie dałaś od siebie – znasz niemiecki, no nie…, a twoją znajomość hiszpańskiego możesz wykorzystać w innym kraju. Nie każdy pasuje na każde stanowisko, przyjmij to z godnością… Koleżanka, która cię szkoliła 

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?

Powodem zakończenia współpracy były warunki pracy, ilość obowiązków i zbyt niskie wynagrodzenie. Na jednym dziale przemierzało się około dziesięć kilometrów, dodatkowo pchając wózek zapakowany materiałami do sprzątania. Stan toalet do czyszczenia przechodził ludzkie pojęcie. Czasami posprzątanie jednego pomieszczenia wymagało więcej czasu, przez co później brakowało czasu na posprzątanie pozostałych pomieszczeń. Jednak zawsze trzeba było dopilnować, by wszystkie pomieszczenia były czyste, co wymagało wówczas większego nakładu pracy i czasu. Szefowa przechadzała się kontrolnie po pomieszczeniach i sprawdzała stan ich czystości. Najczęściej szukała dziury w całym i sprawdzała miejsca, na których czyszczenie brakowało czasu. Przykładowo zwracała uwagę na kurz na górnych częściach drzwi od pomieszczeń, które przecież nikt nie dotyka i nie widzi. Kamień na urządzeniach sanitarnych musieliśmy zdrapywać drapaczką, a przecież są do tego specjalne detergenty lub można kupić najtańszy domowy środek, czyli ocet. Niektóre hale były na zewnątrz i brudne, ciężkie mopy trzeba było nosić z hali do hali. Zdarzało mi się przenosić ich nawet dwadzieścia, ponieważ musiałam każde pomieszczenie sprzątać nowym czystym mopem. Dla drobnej kobiety to zadanie było fizycznie obciążające. Moja prośba o rozwiązanie tego problemu nie została wysłuchana. Musiałam pracować sześć dni w tygodniu. W soboty trzeba było sprzątać od godziny 6 do 17 same toalety. W niedziele zawsze było sprzątanie maszyn, jednak nie byłam do tego odpowiednio przeszkolona. Raz podczas mojego sprzątania uruchomiła się rolka. Nikt wcześniej mi nie powiedział, że trzeba ją wyłączyć, byłam pewna, że ktoś oto zadbał wcześniej. Stawka weekendowa była taka sama jak w dni robocze. Ogólnie praca była bardzo wyczerpująca fizycznie, a płaca za to nie godna takiego poświęcenia. Nie polecam współpracy z tą agencja, ponieważ wiem, że można trafić lepiej. To nie była moja pierwsza praca za granicą. Te zarobki nie były adekwatne do zakresu wykonywanych obowiązków.

17.10.2023 07:31

Pracuje tutaj od lat z rodziną i znajomymi tylko że my przyjechaliśmy tutaj pracować a nie ściemniać. Przed zatrudnieniem zawsze jest dzień próbny i każdy wie na czym polega ta praca i na co sie pisze. Mam swoje lata i dla mnie to normalne, ze w pracy sie pracuje. Niestety młodzi chcieliby zarabiać kokosy ale spocić im sie nie chce... Ponad połowa zespołu to ludzie zatrudnieni na stałe, którzy pracują tutaj od lat. Pracują zamiast narzekać, co wszystkim polecam!

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?

Widełki wynagrodzeń to około siedem tysięcy euro netto. Jednak w porównaniu do zarobków w innych miejscach za granicą nie jest to wysoka stawka.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

Pracowałam w tej firmie dwa miesiące.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź

Nigdy nie poleciłabym pracy w tej firmie z powodu wyżej opisanych przeze mnie warunków. Szkoda tracić zdrowie na tak ciężką pracę, kiedy jeszcze przełożona szuka tylko sposobu, aby okazać niezadowolenie.

11.11.2023 21:40

Magda i bez Twoich poleceń firma sobie radzi, bo trafiają do nas odpowiednie osoby, a nie prze pomyłkę. Skoro nie pracujesz na inne projekcie o co zabiegałaś to chyba ciebie tez nikt nie polecił i może ta opinia to taka słodka zemsta ...

Nie było żadnych możliwości awansu i rozwoju.

17.10.2023 07:38

I tutaj też sie mylisz. Jakobyś dała sobie szansę i skupiła sie na pracy mogłabyś awansować. Nasi koledzy i koleżanka awansowali na stanowisko koordynatora. Firma organizuje też kursy językowe dla wszystkich chętnych którzy chcą się rozwijać.

11.11.2023 21:46

Po 2 miesiącach chciałaś awansować, bez dokładnej znajomosci pracy i bez znajomosci języka??? Skoro nic nie dajesz z siebie to nie wymagaj, tak przynajmniej mi zapadłaś w pamięci. Nasza koordynator jeszcze niedawno była zwykłą pracownicą, a nie jest jedyną osobą, która na naszym projekcie awansowała.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?

Atmosferę oceniam negatywnie. Pracownicy agencji nie rozumieli, dlaczego zatrudnione osoby nie wytrzymują długo w tej pracy. Jednocześnie przełożeni kontrolowali nas, sprawdzali nas w trakcie wykonywania obowiązków, następnie testowali czystość pomieszczeń. Jeśli podpadło się szefostwu, to otrzymywało się gorsze pomieszczenie do sprzątania. Otrzymaliśmy też płyny do pryskania, po których dusiliśmy się. Dopiero podczas jakiejś kontroli okazało się, że te płyny powinno się polewać, a nie spryskiwać, bo jest to żrący środek.

17.10.2023 07:50

Z gorszym traktowaniem spotkałam się tylko ze strony niemieckich pracownikow ale wiem że szefowa rozmawiała o tym z Kauflandem. Kontrole są bo kaufland ma swoje standardy i jak cos nie jest zrobione jak powinno to ludzie na następnej zmianie musza to poprawiać.

11.11.2023 21:51

Co za farmazony, dobrze, ze teraz szkolenia są potwierdzane na papierze... Po jakiej kontroli? Pracujemy tu kilkanaście lat i na tych samych środkach i nic się nie zmieniło. Przypominam, ze każda butelka ma swoje oryginalne opakowanie i skoro butelka nie ma rozpylacza to skąd ta butelka z rozpylaczem? Nie przelewaj płynów - tu wystarczało się wykazać inteligencją... Skoro pryskałaś to tylko na własną odpowiedzialność...

Polecam traktować pracowników z większym szacunkiem. Niestety szefostwo traktowało mnie w sposób, który wywoływał u mnie poczucie niższości. Czułam się jakbym była z gorszego sortu, bo sprzątam toalety. Przyjechałam, jak wiele osób, w celach zarobkowych do obcego kraju, bez znajomości języka i zgodziłam się na taką pracę, jaką mi oferowano. Rzetelnie wykonywałam swoje obowiązki, chciałam po prostu godziwie zarobić. To nie znaczy, że jestem głupia czy nie mam prawa głosu. Szacunek należy się każdemu, bez względu na zajmowane stanowisko i rodzaj wykonywanej pracy.

11.11.2023 21:30

Skoro większą czas pracownikow ma umowę na czas nieokreślony i pracuje tu kilka lat to raczej nikt nie czuje się ale traktowany. Chciałabyś jakoś szczególnie traktowana skoro noszenie sprzętu tobie nawet umniejszało???
    Jolinda

31.10.2023 22:06

Czy wybiera się ktoś 16.11. na magazyn w Ludwigsfelde jako komisjoner?
    Avada

08.11.2023 12:07

Ja jadę, ale przenoszę się z innego projektu. Nie jadę z Polski.
    Jolinda

08.11.2023 20:04

Wiem tylko ,że praca w Ludwigsfelde. Wiem, że pokoje dwuosobowe. Wiem ,co będę robić, bo te informacje podane były w ofercie. Adres mam dostać mailem w najbliższym czasie. Za tydzień będę wiedzieć już więcej, to mogę się podzielić informacją.
    Gość

08.11.2023 12:45

Dzień dobry, Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat zakwaterowań i pracy w miejscowości Haldensleben?
    Tomek

07.11.2023 20:26

@Pracodawca Czy macie projekty również we wschodnich Niemczech? Żalezy mi na tym żeby pracować blisko polskiej granicy Brandenburgia, Meklemburgia, Saksonia

08.11.2023 09:33

Dzień dobry. Jak najbardziej, posiadamy również projekty blisko polskiej granicy. W celu uzyskania większej ilości informacji, zachęcam do zaaplikowania przez naszą stronę internetową: https://hr-xp.com/pl/aplikuj.html , wówczas nasz dział rekrutacja skontaktuje się z Panem i udzieli wszelkich informacji. Pozdrawiam
    Hsbd

07.11.2023 17:09

Też dostałem informację że aktualnie nie szukają nikogo. Wie ktoś kiedy może być nabór ludzi?
    Kiki38

07.11.2023 14:39

Witam.czy ktoś pracuje na lergut w firmie redka. Proszę o opinie

07.11.2023 09:07

Ja aplikowałem z chłopakiem zaznaczyłam ze bez prawa jazdy i języka to tez odpisali ze nie ma żadnych ofert

06.11.2023 15:54

Mi rekruterka napisała że wymagany jest samochód. Wychodzi na to że są oferty dla wybranych osób.

07.11.2023 07:44

Dzień dobry. Posiadamy oferty pracy na magazynach, na których samochód nie jest wymagany. Możliwe, że w danym momencie nie było już miejsc na projekt, na którym auto nie jest koniecznością. Istnieje również możliwość, że zdecydowała/zdecydował się Pani/Pan, na projekt, na który akurat jest konieczność posiadania auta. Pozdrawiam
    Adrianwwa

03.11.2023 13:51

Witam przymierzam się do wyjazdu przez HR w związku z tym mam pytania 1.W jakich odległościach max znajdują się mieszkania od pracy ? 2.Czy trzeba mieć samochód aby podjąć pracę w agencji czy można bez i dowozicie do pracy lub dopasowujecie w grupy? 3. Jakie są mniej więcej zarobki miesięczne po odliczeniu wszystkiego(mieszkania itd) 4. Macie coś innego niż magazyny np produkcję czy tylko magazyny ? Dzięki pozdrawiam

06.11.2023 12:11

Dzień dobry. 1. Zakwaterowania znajdują się maksymalnie 30 km od miejsca pracy. 2. Nie trzeba mieć swojego samochodu, żeby podjąć z nami współpracę. 3. Wynagrodzenie zależne jest od tego na jaki projekt Pan zdecyduje się wyjechać. 4. Zajmujemy się wyłącznie rekrutacją pracowników na magazyny. W celu uzyskania większej ilości informacji zachęcam do zaaplikowania przez naszą stronę internetową: https://hr-xp.com/pl/aplikuj.html Pozdrawiam
    Megi

03.11.2023 09:55

Czy ktos moze sie pracujacy w magazynie w Haldensleben wypowiedziec na temat pracy oraz zakwaterowania?
    XYZ

04.11.2023 09:18

Jeżeli idziesz na duży Hermes to spoko , praca lekka fajna , zarobki adekwatne do wykonanej pracy nie oczekuj cudów bo ich nie ma mąż 1400 na rękę, ale nie idź na małego Hermesa tam jest zakład psychiatryczny (usunięte przez administratora) i pełno ciapatych

01.11.2023 07:56

Witam, zamierzam z moim chłopakiem w następnym tygodniu pojechać przez ta agencje, widzieliśmy 3 oferty i nie wiemy która wybrać i czy wgl opłaca się przez ta agencje jechać. Jedna to magazynier w zabawkami w Gernsheim z darmowym zakwaterowaniem tylko umowa do 23 grudnia, następna to magazynier w odzieżowym w Poing i płatne mieszkanie 190€ a 3 to tez jakiś magazynier z darmowym zakwaterowaniem w Haldensleben? Ktoś mógłby coś doradzić ?

02.11.2023 17:24

Ja od siebie polecam poing i gernsheim, super praca i fajne zakwaterowanie. Z tego co słyszałam od osób które pracują na poing a pracowały w haldensleben to porażka ten magazyn
    Nowa

31.10.2023 23:22

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat zakwaterowan w pracy w miejscowości Haldensleben?

Zostaw merytoryczną opinię o HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.

Oferty pracy - HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.

Schichtleiter - Kierownik Zmiany (M/F/D)

Unna

11970 - 14280 PLN / m

Koordynator ds. zakwaterowania pracowników/ Housing Assistant (M/F/D)

6000 - 7000 PLN / m

Specjalista / Specjalistka ds. rozwoju sprzedaży

8500 - 8500 PLN / m

IT HelpDesk Technician (M/F/D)

6000 - 7500 PLN / m

Social Media Sourcing Specialist (M/F/D)

5000 - 5500 PLN / m

Operations Manager z językiem niemieckim (M/F/D)

11000 - 14000 PLN / m