HR XPERIENCE Poland

• Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów
Hoppegarten - HR XPERIENCE GmbH

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.

Opinie o HR XPERIENCE Poland Szczecin

Nie przegap nowości o HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.!

Natalia

22.02.2024 23:08

Witam. Jakie opinie o pracy na magazynie w Ludwigsfelde? Polecacie? Ciężka czy lżejsza praca?
    Karol

22.02.2024 10:57

Czy ktoś orientuje się na jakich zasadach jest wypłacana premia świąteczna i wakacyjna ? I czy otrzymuje się jakiś dodatkowy bonus za przepracowanie całego projektu ?
    Anoonim

21.02.2024 12:13

Czy można liczyć na kontakt rekrutera jeszcze w tym tygodniu z związku z wyjazdem do Haldensleben ? Dostałam wiadomość o oczekiwaniu na termin rozpoczęcia projektu . Zgłosiłam się do rekrutera już z 2 tygodnie temu .

21.02.2024 12:23

Dzień dobry. Zainteresowanie tym projektem jest bardzo duże i mamy dużo kandydatów na liście rezerwowej. Jak tylko pojawi się termin od Klienta, na pewno zostanie Pani o tym poinformowana. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]

22.02.2024 09:00

Dzień dobry. W celu otrzymania informacji czy jest Pani na iście rezerwowej, proszę o kontakt z Rekruterem, który przeprowadzał rekrutację. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]
    Xxx98

21.02.2024 16:44

Cześć, Jeśli chodzi o zaswiadczenie o niekaralnosci to mowa o polskim czy niemieckim? Czy mogę pobrać takie zaswiadczenie już na miejscu np. W rathaus lub gdzie się udać?

22.02.2024 08:46

Dzień dobry, należy przedstawić polskie zaświadczenie o niekaralności. Można złożyć wniosek osobiście, bądź przez portal www.gov.pl. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]
    Krystian

21.02.2024 19:00

O co tu chodzi??? Szanowni Państwo, bardzo dziękujemy za złożenie aplikacji. Z przykrością informujemy, że aktualnie nie będziemy mogli zaproponować Państwu żadnej z dostępnych ofert pracy. Jednocześnie, za Państwa zgodą, pozwolimy sobie zatrzymać aplikacje w systemie, w celu wykorzystania ich przy kolejnych procesach rekrutacyjnych prowadzonych w naszej firmie.
    Ciekawa

16.02.2024 20:56

Hejka Wybiera się ktoś do Ulm w ten weekend? :) Konkretnie czy zaczyna ktoś z Was pracę 19 go w poniedziałek? :)
    Niki

21.02.2024 16:29

Jesteś na miejscu ? Jak oceniasz początki w tej pracy ?
    Marcin

17.01.2024 13:51

Witam nie wiecie może czy HR''ka prowadzi gdzieś rekrutację dla osób bez własnego transporu z góry dziękuje pozdrawiam
    Joanna

21.02.2024 15:37

Z tego co mi wiadomo w Ulm.Na niektórych kwaterach są zorganizowane transporty do pracy Trzeba to zgłosić przy rekrutacji .

20.02.2024 03:54

21.02.2024 11:43

Dzień dobry. Reakcja ze strony rekrutacji następuje tego samego dnia co wpłynęło zgłoszenie. Czasami może się zdarzyć, że kontakt ma miejsce następnego dnia. Proces rekrutacji składa się z II etapów, jedynie na projekcie w Haldensleben jest on III etapowy. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami maciej. [email protected]
    Anna

21.02.2024 12:23

Panie Macieju, albo ktoś Pana wprowadza w błąd, albo nie ma Pan świadomości jak działaj rekrutacja
    Klaudia

21.02.2024 09:20

Hej, czy orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja z rozliczeniem podatku w sytuacji kiedy pojechaliśmy na projekt przez HR ale byliśmy zatrudnieni przez Edeke? Pojechałam w zeszłym roku na projekt krótkoterminowy i tam mieliśmy umowy bezpośrednio z Edeką. Nie wiem czy pisać do nich email żeby przesłali dane do rozliczenia podatkowego czy sami coś przyślą? Rozumiem, że HRka wysyła dane do rozliczenia PIT? Trochę się gubię w temacie, bo pierwszy raz muszę rozliczyć pracę za granicą, a dodatkowo pracowałam też w zeszłym roku w Polsce

21.02.2024 10:41

Dzień dobry Pani Klaudio, Nasz klient jako bezpośredni pracodawca jest zobowiązany do przesłania Państwu odpowiednich dokumentów. Otrzymaliśmy informację, iż Lohnsteuerbescheinigung za rok 2023, zostanie wysłany pocztą na adres podany w umowie o pracę. Pracodawca ma czas do końca lutego, aby taki dokument wystawić, a następnie wysłać pocztą. Pozdrawiam Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]
    Goha

18.02.2024 11:19

Hej. Czy ktoś może jedzie do pracy w Poing na 11 marca?
    Andrzej

18.02.2024 10:56

Witam czy moglby sie ktos wypowiedziec na temat pracy w Coesfeld? Czy sa godziny pracy w liczbie 180h? Jak atmosfera i czy warunki dobre mieszkaniowe? Pozdrawiam
    Viky

12.02.2024 13:39

Pracował ktoś na magazynie odzieżowym w poing ?
    Goha

13.02.2024 15:31

Ja też jestem ciekawa jak wygląda praca w Poing na magazynie odzieżowym. Jak zakwaterowanie? Rozważam podjęcie pracy.
    Xx

08.02.2024 13:36

Hej, chciałabym zapytać o projekt w Poing. Jak wygląda praca? Jakie obowiązuje tam ubezpieczenie? Jak mieszkania? Ile tak realnie można zarobić przy pierwszej klasie podatkowej. Czy koordynator jest cały czas na miejscu? Czy jest opcja mieszkań, czy tylko hotele pracownicze

13.02.2024 08:06

Dzień dobry. Zachęcam do zaaplikowania przez naszą stronę internetową: https://hr-xp.com/pl/aplikuj.html. Wówczas nasz dział rekrutacji skontaktuje się z Panią i udzieli odpowiedzi na wszystkie pytania. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]

05.02.2024 10:14

Marta

08.02.2024 16:17

Cześć. Pracujesz w Ulm? Mamy się jutro decydować i zastanawiam się co i jak
    Kasia

11.02.2024 20:02

Hej my jedziemy w lutym do ulm czy może ktoś powedziec jak tam jest ?

06.02.2024 10:49

Witam, wybiera się ktoś 19.02 na projekt w Haldensleben? Albo ktoś był i może się coś wypowiedzieć?
    Natalia

06.02.2024 16:57

Witam także dostałam z mężem ofertę czy coś wiadomo więcej?
    Rafal

18.01.2024 09:54

Jak wygląda sytuacja z premią świąteczną ? Jakie warunki trzeba spełnić by ją otrzymać ?

05.02.2024 12:56

Niby miała być 400 euro netto,ale wypłacili 380 brutto i to jako premia inflacyjna więc nie opłaca się nawet starać :)
    David

05.02.2024 11:32

Czytam że nie ma obecnie aktualnych ofert pracy dla pracowników magazynowych A czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z TeamLeaderami? Mógłbym spróbować ale nie wiem czy jest sens wysyłać cv skoro dział rekrutacji milczy

23.01.2024 10:02

Dzień Dobry. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z l4. Powinno być ono wystawione na pracodawcę czyli na firmę hr xperience a nie na klienta. Tak?
    Malina

01.02.2024 17:01

Witam, ile można zarobić w HR netto??

30.01.2024 15:48

Witam, szukam osób, które obejmują stanowiska koordynatorów w firmie:) Jak wspominacie swój proces rekrutacyjny? Było ciężko? Warto wiedzieć coś przed nim? Może padają jakieś konkretne pytania i warto się przygotować, aby wypaść jak najlepiej? Ile trwała cała procedura zatrudnienia? Doświadczenie jest "jedynie" mile widziane, dlatego obawiam się, jakie zarobki przewidziane są na to stanowisko ;) Poda ktoś kwotę netto, jaką oferują na start? Jest możliwość korzystania z firmowego zakwaterowania, pytanie tylko, czy firma je pokrywa? Premia miesięczna jest uzależniona od jakich czynników? Tak ogólnie, polecacie prace w firmie?
    David

31.01.2024 10:18

Chodzi Ci o koordynatora zespołu - TeamLeadera czy koordynatora projektu? Jesli to pierwsze to odpowiem z mojego doświadczenia - byłem team leaderem w projekcie na południu Niemiec Rekrutacja to rozmowa z panią z kadr a potem bezpośrednio z manager operacyjnym Sama rozmowa standardowa, nic trudnego, nic strasznego. Najważniejsza na tym stanowisku jest znajomość niemieckiego więc będzie ona sprawdzana, część rozmowy odbywa się po niemiecku Pensję dostaniesz zapewne 16€ brutto na godzinę, no chyba że już pracowałeś jako koordynator albo super znasz niemiecki to może 17€ Zakwaterowanie to pokój jednoosobowy. Na niektórych projektach darmowe, na innych płatne. Zależy gdzie trafisz Ogólnie minus pracy jest taki że musisz być ciągle po telefonem, a kiedy inni pracownicy leżą do góry brzuchem i odpoczywają Ty pracujesz w niedzielę przy podpisywaniu umów, a nie dostaniesz za to extra zapłacone, bo do pensji liczą ci tylko godziny pracy na magazynie x stawka godzinowa więc o wolnych weekendach zapomnij bo może być tak że w sobotę będziesz pracował na magazynie, w niedzielę podpisywał umowy i w poniedziałek zabawa od nowa To jest dla mnie absurd Plusów też kilka jest na szczęście Ogólnie polecam spróbować , bo zawsze lepiej w CV wygląda „koordynator” niż pomocnik magazyniera, a przy okazji możesz podszkolić język i później poszukać sobie lepszej pracy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HR XPERIENCE Poland?

29.01.2024 09:36

30.01.2024 09:14

Dzień dobry. Oferty pracy dotyczą magazynów, z którymi obecnie współpracujemy i są one jak najbardziej aktualne. W momencie pojawienia się nowych miejsc pracy dostępnych w magazynach, zapełniają się one w błyskawicznym tempie, ponieważ w obecnym czasie tych miejsc pracy nie jest dużo. Również wynika to z tego, że zastrzegamy sobie prawo do kontaktu z wybranymi osobami. W dalszym ciągu zachęcam jednak do aplikowania przez naszą stronę internetową: https://hr-xp.com/pl/aplikuj.html. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami maciej. [email protected]
    Marcin

30.01.2024 14:10

Spokojnie teraz jest taki sezon że mniej pracy, Jak aplikowałeś spokojnie odezwą się wiem bo pracowałem przez Hr''kę i też aplikowałem i dostałem odpowiedź co i jak trzeba czekać jak się skontaktują z Tobą nie zastanawiaj się i jedź śmiało pozdrawiam
    Mati

29.01.2024 11:59

Pytanie do pracowników projektu Berbersdorf - jak oceniacie pracę? Jest ciężko? Koordynatorzy pomocni? Jak z zakwaterowaniem? Pozdro

29.01.2024 09:04

Widziałam, że firma dwa miesiące temu szukała specjalisty ds. rekrutacji z językiem rumuńskim +niemieckim i że znajomość pierwszego z nich była ważniejsza niż doświadczenie w branży HR. O jakim konkurencyjnym wynagrodzeniu można mówić? Czy zespół rekruterów z tą parą językową będzie powiększany?

29.01.2024 09:15

Dzień dobry. W celu uzyskania odpowiedzi na powyższe pytania, proszę o kontakt pod adresem e-mail: [email protected]. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami maciej@[email protected]

24.01.2024 11:40

29.01.2024 08:55

Dzień dobry. Zazwyczaj dojazdy do pracy organizowane są autami osobowymi. W celu uzyskania większej ilości informacji, zachęcam do zaaplikowania przez naszą stronę internetową, wówczas nasz dział rekrutacji skontaktuje się z Panem i udzieli odpowiedzi na wszystkie pytania: https://hr-xp.com/pl/aplikuj.html. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]

28.01.2024 17:17

Witam czy są ofery z pracą dla par ? I bez auta bo niestety nie posiadamy samochodu? Jesteśmy w Niemczech niestety agencja przez którą pracujemy i atmosfera zmusiła nas do zmienienia pracy ?

29.01.2024 08:47

Dzień dobry. Na dzień dzisiejszy nie posiadamy ofert dla par bez samochodu. Jednak w każdej chwili sytuacja może ulec zmianie, w związku z czym zachęcam do zaaplikowania przez naszą stronę internetową: https://hr-xp.com/pl/aplikuj.html. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami maciej. [email protected]
    Axl

22.01.2024 12:50

Hej! Wiecie może czy jeżeli mam na koncie czasu pracy minus to po ustaniu umowy o pracę zostanie mi to odciągnięte od wypłaty?

Kontakt - HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.

Al. Wojska Polskiego 81 70-481 Szczecin

Branża główna: Praca tymczasowa

20.01.2024 16:07

@Pracodawca Na jakim projekcie są najlepsze zakwaterowania dla par, gdzie można trafić spokojnych współlokatorów ? Bez imprez i bałaganu.

22.01.2024 10:27

Dzień dobry. Wszystkie zakwaterowania są w podobnym standardzie. To na jakich trafią Państwo współlokatorów nie jest zależne od projektu. Zachęcam do zaaplikowania przez naszą stronę internetową: https://hr-xp.com/pl/aplikuj.html. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]
    Beznazyw

16.01.2024 14:07

Jest ktoś może na projekcie Ulm ? Może powiedzieć jak warunki mieszkalne i jak z pracą ?
    Xqz

21.01.2024 00:36

Byłam trzy miesiące i aktualnie wracam tam spowrotem, praca lekka, nie ma nacisku na normę, zakwaterowanie mieliśmy super, zobaczymy jak teraz nas zakwaterują
    Ziutek

18.01.2024 05:59

Jest ktoś może na projekcie w Ulm ? Może powiedzieć jak warunki mieszkalne i jak z pracą ?
    JOANNA

19.01.2024 15:17

Solidna firma. Wypłaty sie zgadzają i są zawsze na czas. Bardzo pomocni koordynatorzy. Pani Agata anioł kobieta ,zawsze pomocna w każdej sprawie. Warunki mieszkaniowe dobre. Polecam.
    Tomek

15.01.2024 14:18

Czy trzeba mieć meldunek jak się wyjeżdża przez HrXperience? Pomagacie w tym czy trzeba się samemu zameldowac

16.01.2024 11:00

Dzień dobry. W Niemczech meldunek jest obowiązkowy, w związku z tym należy się zameldować. Można zrobić to samemu, jeśli jednak istnieje taka potrzeba należy zwrócić się o pomoc do Koordynatora. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]
    ____

15.01.2024 10:46

Mam pytanie odnośnie kontraktu.. czy po zakończonym 9 miesięcznym kontrakcie można wrócić na ten sam projekt za 3 miesiące? Polecam hr :)

15.01.2024 10:54

Dzień dobry. Jeśli na danym projekcie są miejsca, to jak najbardziej istnieje taka możliwość. Muszą jednak upłynąć 3 miesiące i 1 dzień. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]
    Marcin PS

14.01.2024 01:38

Witam pracuje ktoś może na magazynie w Haldensleben z czym jest to magazyn pracowałem już wcześniej w Hr'ce ale chcę wyjechać z dziewczyną i nie wiem po prostu czy da tam radę pozdrawiam
    KejKej

21.12.2023 17:20

Witam . Może ktoś jak wygląda praca w Berbersdorf jako Komisjoner/Magazynier , chodzi mi o godziny pracy czy jest ich min.40 tygodniowo i jakiej lokacji mogę się spodziewać , z góry dziękuję z podpowiedź

10.01.2024 13:30

Koordynatorzy nie pozwolą Ci wcześniej opuścić działu a jeśli upuścisz go na własną rękę, szef zmiany nie podpisze Ci kartki obecności co oznacza, że cały dzień nie będzie się liczył i nie otrzymasz za niego wynagrodzenia. Jeśli chodzi o nadgodziny, to nie ma za nie bonusów. Na rozliczeniu widniały tylko dodatki za godziny nocne (+25%). Oficjalnie limit dźwigania dla kobiet w Niemczech wynosi 25 kg. W praktyce podnosiłam tyle ile wymagało zamówienie. Czasami 5 kg, czasami 10 kg, czasami ponad 20 kg. Limity dla mężczyzn są oczywiście o wiele większe. Przy powtarzającym się niewyrabianiu normy koordynator zaprasza na rozmowę. Po trzech takich rozmowach zostaje się zwolnionym.

12.01.2024 15:39

Wszystko zależało od dnia i działu. Czasami zaczynałam pracę o 16:00 i kończyłam o np. 00:40, a innym razem zmiana przedłużała się do 02:00. Jeśli chodzi o dźwiganie to również zależy to od osoby, dnia i zamówienia na jakie się trafi. Wszystkim kobietom było ciężko, niektórym szło lepiej, niektórym gorzej natomiast każda z nas mówiła, że zdecydowanie nie jest to lekka praca. Nie mam niestety pojęcia jak często wzywają na dywanik, ponieważ szybko zrezygnowałam z pracy i sama nie zostałam wezwana ale słyszałam od innych pracowników, że po wezwaniu ma się dwa tygodnie na poprawę.
    Xaversky95

11.01.2024 13:48

Pozwolę się podzielić opinią odnośnie tej firmy. Pierwszy kontakt na temat pracy prawie miesiąc przed planowanym wyjazdem, odpowiedź pani z biura - proszę się kontaktować w następnym tygodniu. I tak trzy tygodnie z rzędu zero ofert. ( zaznaczałem ze chce pracować w tej firmie i dlatego dzwonie wcześniej) kilka dni przed planowanym wyjazdem telefon że nagle nie ma miejsc na projekcie... czy ktoś się pytał o CV? Nie bo po co ? Uwierzmy na słowo? Zostałem na lodzie bo obiecano mi pracę od następnego tygodnia i zrezygnowałem z oferty konkurencji na rzecz tej firmy. Ogólnie panie mile, nie można nic powiedzieć aczkolwiek traktowanie pracownika jak liczbę jest dość przykre. Ogólnie polecam jak ktoś ma stalowe nerwy. PS : nie otrzymałem innych ofert pracy.

11.01.2024 14:58

Dzień dobry. Przykro mi, że spotkała Pana taka sytuacja. Pragnę jednak wyjaśnić, że czasem to nasi Klienci odwołują zaplanowane starty pracowników i niestety my, jako Agencja, nie mamy na to żadnego wpływu. Jeżeli chciałby Pan uzyskać więcej szczegółów, odnośnie Pana przypadku, to proszę o kontakt na adres mailowy: [email protected]. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]
    Kadia

04.01.2024 11:55

@Pracodawca czy nadal można polecać znajomych do pracy i otrzymywać z tego jakies dodatkowe pieniadze? Jak to zrobić jest jakiś e-mail do zgłoszenia?

05.01.2024 12:28

Dzień dobry. Tak, istnieje taka możliwość. Wówczas na adres: [email protected] należy przesłać dane osoby, którą che Pani polecić: imię, nazwisko i nr telefonu. Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]

11.01.2024 14:43

Dzień dobry. Wysokość dodatku za polecenie pracownika wynosi 150€ netto. Jest to bonus obejmujący wyłącznie osobę polecającą. Należy również spełnić wszystkie poniższe wymagania: osoba polecona rozpocznie pracę, przepracuje minimum 3 miesiące oraz jej frekwencja w tym czasie wyniesie 100% (nie licząc urlopów). Pozdrawiam serdecznie Maciej Kwiatkowski Manager ds. kontaktu z pracownikami [email protected]
    Tomi

08.01.2024 10:47

Witam pracuje ktoś albo pracował na projekcie w Burgwedel jak to tam wygląda w sensie lokalowym jak i samej pracy? Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję:)
    piotr

03.01.2024 22:06

pracodawca super można wyjeżdżać bez obawy szczególnie można sobie cenić brak tylu formalnosci przy wyjezdzie tagze oprogramowanie ktorym podpisujemy umowy wszystko załatwiamy przez telefon.Mieszkania sa bardzo ładne bardzo dobra opieka kadry kierowniczej na miejscu wypłaty na czas tak jak i zaliczki . Jak ktoś chce pracować bedzie pracował szczególnie mozna docenić fakt takiej opieki gdyż miejsca pracy sa niekiedy bardzo oddalone od granicy .
    piotr

03.01.2024 21:58

Pracodawca celujacy wyplaty na czas mieszkania super fanni kierownicy koordynatorzy . jak ktos chce pracować nawet na dłuższy czas polecam szczególnie można sobie cenić brak tylu formalności przy wyjezdzie wszystko załatwia sie przez telefon tagże oprogramowanie slużace ku temu super bardzo dobra pomoc kierownika i opieka na miejscu .W innych firmach jest za duzo formalności nie potrzebnych
    Rafał

03.01.2024 08:22

Chciałem się dopytać o magazyn odzieżowy w Poing Jest praca? Są tam godziny? Zajeżdżają ludzi?
    JA

20.01.2024 15:42

Po okresie świątecznym, nie ma zbyt wiele nadgodzin, jest mało zamówień, wszystko rozkręci się pewnie w marcu, przed Wielkanocą.
    Konrad

01.01.2024 20:41

Cześć, po jakim czasie można wypowiedzieć umowę / zrezygnować z pracy. Juz po pierwszym miesiącu?

02.01.2024 09:56

Musisz przepracować minimum 5 dni. Po 5 dniach bez żadnego problemu można wypowiedzieć umowę.

02.01.2024 10:53

Możesz zrezygnować nawet odrazu, tylko trzeba pamiętać że wypowiedzenie mieszkania to zawsze dwa tygodnie, więc nawet jeśli wyjedziesz po trzech dniach to za mieszkanie zapłacisz za dwa tygodnie.

Zostaw merytoryczną opinię o HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.

Oferty pracy - HR XPERIENCE Poland Sp. z o.o.

Schichtleiter - Kierownik Zmiany (M/F/D)

Unna

11970 - 14280 PLN / m

Koordynator ds. zakwaterowania pracowników/ Housing Assistant (M/F/D)

6000 - 7000 PLN / m

Specjalista / Specjalistka ds. rozwoju sprzedaży

8500 - 8500 PLN / m

IT HelpDesk Technician (M/F/D)

6000 - 7500 PLN / m

Social Media Sourcing Specialist (M/F/D)

5000 - 5500 PLN / m

Operations Manager z językiem niemieckim (M/F/D)

11000 - 14000 PLN / m