Apator

• Łysomice
  • Przyłubie
  • Cegielnia
  • Grębocin
Katowice - Apator Mining Sp. z o.o.
Ostaszewo - Apator S.A.
Toruń - APATOR METRIX S.A.
Zielona Góra - Apator Rector Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Toruń
  5. Opinie o Apator S.A.

Opinie o Apator Toruń

Nie przegap nowości o Apator S.A.!

Antosia

25.06.2023 12:34

Cześć wszystkim :) Widzę tutaj bardzo dużo złych opinii, mimo tego, firma już jest długo na rynku, i wszystko się jakoś kręci. Czy jest w tej firmie jest aż tak źle jak opisujecie tutaj? Stawka faktycznie jest minimalna? Od następnego tygodnia chyba dostaniecie podwyżki, skoro najniższa idzie do góry? Jak atmosfera na produkcji i sama praca? Pracują tam kobiety, czy za ciężko? W soboty też czytam, ze pracujecie. Jak sa rozliczane?
    @zolza

26.06.2023 09:17

jak lubisz plotki ploteczki to firma idealna(usunięte przez administratora), kasa najniższa krajowa plus ew nocki bo wszystko inne pozabierane ;) ale pracuje się super
    Obi

06.08.2023 12:53

Praca jest ok lekka ,dużo kobiet pracuje ...jedno trzeba się skupić na tym co wykonujesz i będzie dobrze.Na początek to tak jak wszędzie ..najnizsza krajowa za nadgodziny od poniedziałku do piątku bolus 50 % za soboty 100 % polecam pracę .l

06.07.2023 15:06

15.07.2023 09:46

Umowa o pracę, to akurat podstawa. Opóźnienie w wypłatach? Gdzie coś takiego przeczytałaś? Jeżeli ktoś nie odróżnia piątego dnia miesiąca od piątego dnia roboczego, to faktycznie, co miesiąc ma niemiłe zaskoczenie :)
    Obi

06.08.2023 12:36

Nie zgadzam się z Tobą wypłaty są zawsze na czas ..teraz była 4.08 zaznaczę pracuję na produkcji
    Konstanty Radziwiłł z Sopliców

05.08.2023 20:31

Cześć Wszystkim Komentującym. Pracuję w Apatorze już jakiś czas. Czas, który pozwolił mi na postawienie oceny temu zakładowi i miejscu pracy. Pierwsze wrażenie pozytywne wywarła na mnie technologia i nowoczesnośc tego miejsca. Miejsce to można uznać za zakład, który spełnia standary ostatniej dekady. 5S, Lean jest tu narzędzie, potrzeba czasu na doskonalenie. Ludzie w porządku na ogół. Pomogą "nowemu" i nawiążą jakąś rozmowę. Zdarzają sie mimozy i księciunia, którym trzeba się w pas kłaniać, bo zwyczajnie języka w gębie pozapominali. Na dziale wtryskarek na którym pracuje ludzie starają się być pomocni i mili. Szczególnie kieruje sie do prowadzących zmiane, Goście maja wiedze na temat maszyn. Tyczy sie to również Kordynatora tego działu. Pomieszczenia socjalne są schludne, przejrzyste i wszystko jest jak trzeba. Wystarcza na dużą liczbę ludzi itp. Wierzcie mi komentujący są zakłady, gdzie takie hale, takie przestrzenie (choć u nas brakuje miejsca) to rzadkość. Zakład z historią, wiedział kiedy zmienić asortyment, dobrze to rozegrał. Niestety po plusach przychodzi czas na minusy. Największym minusem Apatora i wielu fim około Torunia jest płaca. Żeby ludzie po dekadach pracy dostawali grosze.... niepojęte. Niech nikogo nie zwiedzei fakt, że praca na produkcji to tylko prosta praca... Ktoś musi to wykonać, ktoś zwyczajnie na te stanowisko nie pójdzie- bo nudne stwierdzi. Problemy z operatorami maszyn, których pensje są niskie. Szkoli sie mało osób nowych (bo kto przyjdzie za niską pensje), a jak ktoś fachura to pozwala mu sie odejść. Nie tędy droga. Nie pomorze 5S i Lean, gdy nie ma specjalistów. Wyobraźcie sobie, że operator, aby być przekonany o swojej fachowości, to oprócz szkoleń i nauki (co jest jasne) musi odpowiednio wysoko zarabiać. Fachowcy to jest dobro narodowe, bo niby mówią...nie ma ludzi niezastąpionych. Jednakowoż zastąpienie go zajmuje czasu i przyprawia o błędy w pradukcji, co jest wypadkową nabierania doświadczenia. Warte podkreślenia jest fakt, że w Apatorze jest wiele osób, które chcą....którym zależy. Warto je zauważyć i doceniać. Nie odbierać im pochwał i pieniędzy.... Zatem na zakończenie dla Koleżanek i Kolegów więcej usmiechu na twarzy i zwyczajego otwarcia dla świata i ludzi. A dla kierownictwa i zarządu o docenianie ludzi i to co ja zawsze powtarzam....Produkcja podstawą każdego zakładu produkcyjnego. Pozdrawiam :)

15.07.2023 09:01

Kamaczo

27.07.2023 21:45

Zmiany są tego typu jak w sowieckiej Rosji. Pana L. zastąpił pan M. To tak jak Jeżowa zastąpił Beria. Zarządzanie jest przez presję, reszta jest drugorzędna.
    Ona

12.06.2023 09:52

Ten zakład to jedna wielka pomyłka. Odbyłam rozmowę wydawało mi się że dostanę pracę a jednak nie,a najlepsze jest powód "bo robie kurs prawa jazdy". Myślałam że teraz prawo jazdy jest potrzebne. Osoby które przeprowadzają rozmowę chyba mają coś nie tak(usunięte przez administratora)
    Ona

17.06.2023 15:58

Jak mam wracać, przeprowadzili ze mną rozmowę gdy powiedziałam że robię prawo to uznali ze jak zdam to zaraz się zwolnie i tyle. Za to przyjęli osobę która nigdy nie pracowała. Widocznie ja źle robię.
    była

08.07.2023 16:11

ale norma musi byc a nowi maja nadrabiac?? az wcale mi nie zal ze nie mam nocek i zarabiam tyle samo i nie musze bulic 150 za miesieczny... polecam prace za nawet nie miske ryżu apator jest super ;)

05.07.2023 18:54

anonim 6

05.07.2023 19:32

Tu masz racje , za miske ryżu , będziemy pracować , bo przecież dla nich musi być , oni ciężko na to pracuja :) , gdyby nie robol to by nic nie mieli , wstyd że taki zakład daje takie podwyżki , się dziwią że ludzie się zawlniają , ludzi przyjmója , jak nie ma pracy :)

17.06.2023 11:26

Jakie opinie na temat rekrutacji, która się miała odbyć teraz ? Dużo osób zostało przyjętych,?
    Xxx

19.06.2023 08:39

Przyjmują tych co nigdy nigdzie nie pracowali i są po podstawowce. Myślałem że trzeba mieć raczej jakiej doświadczenie ale ci co mają to nie dostaną pracy

19.06.2023 18:53

Nawet ludzie z Ukrainy odchodzą takie mają stawki więc może Azjaci będą mniej wymagający ? Jeśli tak to na pewno też do czasu . Pieniążki są potrzebne na sprzęty monitorujące pracowników (niby dla bezpieczeństwa, bajki ..)więc ludzie nie dostają podwyżek, bo na nie już nie starcza .To co mają dołożyć do stawki jest śmieszne i upokarzające
    CZERWIEC

04.06.2023 10:06

Czterobrygadówka jest stosowana przy produkcji, gdzie linia produkcyjna stale musi funkcjonować bo jej zatrzymanie przyniosłoby straty. A jak to wygląda w Apatorze na elektronice. Czy zdarza się, że testery stoją tygodniami? Stoją, całe rzędy testerów stoją włączone i nikt na nich nie pracuje. Czy można wyłączyć lutownicę? Czy może wiąże się to z gigantycznymi stratami? Setki urządzeń, oświetlenie włączone przez weekend i jakoś nikt nie widzi tam strat energii. Na świecie eksperymentalnie wprowadza się 4 dniowy tydzień pracy, a Apator funduje pracownikom system pracy mega obciążający fizycznie i psychicznie. Oszczędności to firma powinno poszukaćna etatach, już jest 3 kierowników, a ilu jest tzw. inżynierów i innych specjalistów to chyba nikt dokładnie nie wie.

05.06.2023 04:17

Poprawka .na elektronice jest 8 dni pracujących i jak masz szczęście to przypadnie Ci wolny weekend a jak nie to jeden dzień na przespanie sie i dalej heja do roboty

23.05.2023 15:17

23.05.2023 16:33

Tak ,tak ,trzeba o tym pamiętać, zwłaszcza jeśli pracuje się w weekend, ręczników papierowych też nie ma bo były za drogie i zamontowali wyjące suszarki do rąk przy których trzeba stać dłuższą chwilę zanim ręce będą w miarę osuszone ,twarzy jednak nie da się tak obsuszyć a jest przyjemnie oplukac spocona twarz gdy na hali upał i duszno ,umywalki też nie wyglądają najlepiej często są brudne i zachlapane ale nie ma czym wytrzeć Cóż nawet w toaletach zrobili cięcia budżetowe, oszczędzają nawet na papierze tylko zapominają wyłączyć monitory ,oświetlenie i inne urządzenia w dni wolne od pracy kiedy w zakładzie znajduje się tylko mała grupka pracowników
    Szkodaryjastrzepic

21.05.2023 23:32

Bida z nędza plus (usunięte przez administratora) zacofana firma Ale mają darmowy parking ????????????

16.04.2023 10:34

Cudownie,super nowa firma cateringowa mozna kupic swieze sniadanko tylko (usunięte przez administratora) jedne my na produkcji zaczynamy przerwe o godz 8.30

16.04.2023 18:14

No to jedzonko jest dla tych lepszych .. Nam zostają kanapki bardzo często jedzone na sucho bo po przejściu kilometra do stołówki z przerwy zostaje tylko czas na szybkie zjedzenie bo herbatka gorąca ...
    Dorota

27.04.2023 06:27

Te wpisy to mam wrażenie na siłę szukanie dziury w całym. Nie spotkałam się z firmą do której catering przyjeżdża na życzenie, tym bardziej, że przerwy są o różnych porach. Druga sprawa to, że jakoś do "Pana kanapki"sporo osób wychodzi i jakoś kilometry nie są problemem. Jest tu sporo opinii prawdziwych, ale momentami mam wrażenie, że szukanych na siłę. Pisać byle popisać....

14.04.2023 23:03

COPERNICUS

15.04.2023 09:48

Za głupotę trzeba płacić, oczywiste było, że zapłaci produkcja. Kapitan zdegradowany, uciekł na chorobowe, kumaci oficerowie pouciekali, szlaban leży obalony, flagi opuszczone, morale najniższe w historii firmy. Spółka matka najgorsza w grupie? Dywidenda? Jeszcze kilku specjalistów po kursach JDT* i wszystko piedryknie, a wtedy pójdziemy wszyscy na zieloną łątkę. *JDT - Jezioro Damy Tutaj

28.08.2022 12:20

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w firmie Apator S.A. na stanowisko Technik utrzymania ruchu?
    Zielarz

09.04.2023 03:43

Niestety pracowałem w tym zakładzie 12 lat bez przerwy i mogę stwierdzić z autopsji iż okres próbny trwa tam ok. 10 lat; po tym otrzymuje się podwyżkę w wysokości 100 zł brutto (sic!)

12.04.2023 13:31

czy dopiero zaczynasz jako młodszy monter czy jeśli pracujesz 8 lat i jesteś monterem masz te same pieniądze czyli najniższą krajowa... a starszy monter ma 100 zł więcej do łapy... całe widełki
    Oskubany

01.04.2023 18:25

Przeczytajcie najnowsze info na hrsys.. premia roczna "niewidoczna".. odjechała jak mercedesy do garaży akcjonariuszy.. a dla pracowników drożdżówka i wafelek w podziękowaniu za cały rok harówki na czterobrygadówce.

01.04.2023 22:42

Tak ,na zebraniach miód na uszy się leje i na tym koniec ,nie licząc tych poniżających wafelkow ,drożdżówek i czego tam jeszcze ,z drugiej strony ludzie jeżeli czują się poniżeni tymi dowodami wdzięczności nie powinni ich przyjmować, dla pracowników wiecznie brakuje na premie ,podwyżki ale lekką ręką wydają krocie na niepotrzebne "zabawki " np MES-a ,który tylko przeszkadza i nie pozwala się skupić na pracy ,nie odzwierciedla faktycznie tego co dzieje się na stanowisku no i przede wszystkim wiecznie są z nim problemy . Dużo by można pisać ale nie ma sensu bo góra ma to wszystko głęboko, ludzie swoje opierając się na doświadczeniu, a gora swoje ,wprowadzając swoje nieprzemyślane pomysły

04.04.2023 08:14

Hahaa to fakt! Spójrz jeszcze na plan na ten rok do wyrobienia! Hahaa także premia roczna już nigdy nie będzie widoczna! I zaznaczam,że te pyszne drożdżówki nie były dla WSZYSTKICH pracowników!!! Jak widać tylko jeden dział się postarał :) Hahaha

01.04.2023 13:30

Dwa pytania dotyczące działu elektroniki. Czy wyrzucanie na śmietnik dobrych stanowisk wykonanych z profili aluminiowych kupionych za duże pieniądze jest działaniem gospodarczym czy raczej przejawem braku szacunku do majątku firmy a tym samym pieniędzy akcjonariuszy. To przecież nie pierwsze takie decyzje na naszym dziale elektroniki. Druga sprawa to jaki sens miało zatrudnienie jednego "wybitnego specjalisty" na stanowisko kierownika (elektronika+montaż liczników) skoro znowu powróciliśmy do starej struktury. (dwóch kierowników + trzeci nad nimi) ponosząc z tego tytułu więcej start niż korzyści. Większość pomysłów, zmian w ostatnich kilkunastu miesiącach podjętych przez dwóch "dyrektorów" to pasmo wydatków i porażek (np. MES, rozwiązywanie działów, odchodzący z pracy wartościowi dla firmy pracownicy) Podstawowym problemem jest brak szacunku do ciężko pracującej załogi i oddanie władzy osobą robiącym szybkie kariery w różnych firmach. Im nie zależy na długofalowym rozwoju Apatora lecz na własnej pensji i karierze.
    2023

29.03.2023 18:39

Podobno w tym roku zmienione będą zasady wypłaty dywidendy. Spośród największych udziałowców wylosowanych będzie pięciu szczęśliwców i tylko do nich trafi dywidenda. Coś na kształt premii losowanej na łącznikowej.
    Obserwator..

29.03.2023 18:39

Kiedy w końcu zacznie się uczciwe traktowanie ludzi, narzuci "wszystkim" normę i będzie ją egzekwować a nie wymagać od tych którzy mają ją narzuconą, na prawdę się starają i dążą by ją zrobić, a od "wybranych" nie, bo tam nikt przecież nie sprawdza ile i w jakim czasie więc jest czas na wszystko.. zacznijcie doceniać pracowników i ganić tych co trzeba bo jeszcze trochę i wszyscy będą siedzieć i mówic że mają wyjeb.. bo to się najlepiej opłaca zwłaszcza, że każdy ma podobną stawkę
    Hmmm.

19.03.2023 09:41

Prośba do działu HR. Chyba przydałaby się nowa przegródka na tablicy wniosków przy wejściu na halę, chodzi o druki wypowiedzenia. A może taki formularz powinien się znalęźć w Enovie?

16.03.2023 17:17

16.03.2023 18:32

Jaakie związki?tam jedna wielka klika zwiazki zawodowe porrafią tylko składki zabierac
    Powinno być lepiej

18.03.2023 18:46

Człowiek dąży do tego by mieć lepiej, a nie gorzej. Zawsze tak było i będzie. Skoro ktoś nie rozumiem, że gorzej już być nie może i 4 zmiany w takim systemie co 2 dni inna zmiana chodzić jak pijany do pracy. Po miesiącu pracy w tym systemie nie wiedziałem co za dzień jest serio. Teraz słyszę, że kolejne miesiące lata na 4 zmianach to rzygać się chce, a organizm coraz słaby i coraz mniej wydajny się robi. My jesteśmy ZMĘCZENI.
    Pies Pawłowa

17.03.2023 20:37

Ale sobie dzisiaj z nami na zebraniach kierownictwo poleciał do nas utożsamiać z psem Pawłowa proszę sobie poczytać o tym eksperymencie. Za każdym razem kiedy wywiąże my się z zadania dostaniemy nagrodę a to wagelek, a to drożdżówka, a może kawałek ciasta następnym razem będzie. My szara masa będziemy sobie utożsamiać wykonanie zadania ze słodką niespodzianką naprawdę BRAWO!!! umiecie Państwo się zachować dosłownie przedszkole. Dzięki tym wszystkim, którzy mają jeszcze Honor i nie poszli po drożdżówki co oni sobie myślą, że za dziękuję i drożdżówkę będziemy pracować; proponuję na następny raz miseczkę ryżu.
    Kazik

17.03.2023 21:13

Czy dobrze rozumiem, ze w firmie nie płacą wynagrodzenia? Pracujecie wyłącznie za dziękuję i drożdżówki?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Apator?

Kontakt - Apator S.A.

Gdańska 4 A lok. C 4 87-100 Toruń

Branża główna: Automatyka i pomiary

15.03.2023 19:45

pomijając pomysł z zamówieniem pizzy i kebabów na dzień kobiet i zjedzeniu przy stanowiskach pracy zamiast na stołówce a innym zamiast tego grożenie naganami za butelkę wody tu już jest coś nie tak!!!

12.02.2023 10:20

6-ty tydzień roku i z elektroniki odchodzi 6 osób, osób z produkcji. Rok ma 52 tygodnie, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Nieprodukcyjni mają się świetnie, nawet tendencja wzrostowa. Co na to nowy prezes? Ciekawe, czy pokusi się i zerknie na dane sprzed 3,4 lat. Jaka wtedy była wydajność i ile było stanowisk nieprodukcyjnych.
    go home

15.03.2023 18:51

tam to w ogóle jest inny świat, nawet mają premię losowaną. Wszyscy robią, a trzech zgarnia po 200 zł. Fantastyczny pomysł:(

15.03.2023 19:28

Tak rewelacja ,szkoda tylko ,że tym osobom które naprawdę zasłużyły jakoś szczęście nie dopisuje Premia powinna trafić do tych gdzie jest najlepsza jakość bo widać, że się starają

09.03.2023 17:56

09.03.2023 19:07

dodaj jeszcze by produkować trzeba mieć sprawne maszyny i materiał, bo ostatnio z tym też super sprawa ;)
    WAFEL

11.03.2023 07:25

Dodaj też, że żeby więcej produkować trzeba mieć więcej inżynierów procesu, a żeby mieć więcej inżynierów procesu trzeba więcej produkować.

06.03.2023 15:02

Dokładnie ogłoszenia o tym,że firma zarobiła krocie...przesunięcie terminu ogłoszenia premii wynikowej na 2023! A co z premią wynikową za 2022? Hmm...czyżby kolejny rok żadnej premii??? Podwyżki?! Co najwyżej prądu, gazu i produktów we własnym gosp.domowym...niektórzy tyrają w systemie 4-brygadowym po kilka lub kilkanaście lat non stop! Dodatki obniżone... weekend wolny raz w miesiącu...nie wiesz co to weekend majowy i co to są pojedyncze święta przypadające w ciągu roku?..a to wszystko za wolny dzień hmm...nadgodziny kiedy??? W dzień wolny? Czyli 8 dni pracujących ,dzień wolny I kolejne 7 dni pracujących...no ale kto tam będzie się tymi ludźmi przejmował...ważne, że jest kasa na kolejne "białe fartuchy" itp ...przykre...
    Leo

07.03.2023 15:18

Dokładnie tak jest. Nie pozwalają zejść z 4 brygadowki ludziom którzy orają tak od lat. Wszystko ucięli tylko wymagania mają większe
    Karol

08.03.2023 18:03

Siemanko.A kto się orientuje jak sytuacja na maszynach wtryskowych? Doszły mnie słuchy że jest szansa zatrudnienia się.No i fajne dziewczyny są ????
    Jeden z wielu

05.03.2023 18:39

Na zebraniach ciągle się mówi ..jest super, jest lepiej, jest postęp, dziekujemy za wasze zaangażowanie, za pracę i starania, ale gdy tylko pojawia się pytanie o podwyżki, bo większość pracowników w tym roku osiągnęła już pułap najniższej krajowej nagle ..musicie się jeszcze postarać.. jest za słaba wydajność ..za dużo błędów.. firma ma za małe zyski.. generujemy za duże straty i tak w kółko ..z kolei na stronie Apatora piękny artykuł jak to firma zarobiła krocie.. jeśli ktoś szuka pracy za najniższą krajową zapraszamy.. lepiej nie będzie chyba, że wygracie premie w loterii.. super bonus na zachętę dla pięciu wspaniałych do których los się uśmiechnie pod warunkiem że wyniki usatysfakcjonują górę. Dodatki już nie takie jak kiedyś, nie motywują tych co pracują na nocki bądź w systemie czterobrygadowym, więc niestety coraz więcej osób odchodzi, maszyny za miliony wydajne w kilkunastu procentach, bo po co zapłacić za serwis i dobre przeszkolenie pracownika, oraz dać mu godną pensje ..inwestycja w automatykę się opłaciła bo przecież człowiek to nie maszyna musi pić, musi siku i czasem ma gorszy dzień, więc może zrobić mniej.. automaty natomiast są niedozdarcia, nie okazują emocji, nie generują błędów, wydajność maksymalna i co najważniejsze nie wołają o podwyżkę ..co innego już koszta części i serwisu. Produkcja się stara ale niestety jest jeszcze za mało białych fartuszków, żeby to wszystko ogarnąć. Może kiedyś będzie lepiej trzeba być dobrej myśli ..

05.03.2023 16:41

Czołem wszystkim wiernym i jeszcze pracującym w tej "cudownej" firmie. Teatralnego Tobie dali i myślą, że zaskarbili sobie dozgonną wdzięczność he he he... Kto rozdawał te wafelki wszyscy dobrze wiemy. Najpierw zebrania i coraz większe zaciskanie pętli na szyi, a później wafelki. Widać jak Nas postrzegają, za (usunięte przez administratora) mają. Powoli robi się najgorszy (usunięte przez administratora) w okolicy. Wodę masz pić z kubka ludzie chodzą do pracy i ŻYJĄ czy czyta to góra??? Powtarzam ŻYJĄ połykają leki, rozrabiają lekarstwa, czasami leki na ciśnienie nie pomagają, a kawy parę łyków tak. Poza tym saszetki firmowe dają tylko w nich masz nosić rzeczy, a są osoby na hali, które sobie u brygadzistów rzeczy trzymają lub po szafkach różnej maści chowają, a ty zwykły robolu noś wszystko ze sobą, od leków po środki higieny itd. Oczywiście zapomnisz czego nie ma zmiłuj szatnia zamknięta i wyjesz jak wilk do księżyca pod szklanymi wrotami by ochrona otworzyła szatnie bo coś z niej potrzebujesz. Czekać tylko kiedy wc będzie otwarte od- do. Proponuję dystrybutory z wodą otwierać o pełnych godzinach tylko na 5 minut, na stołówce też grzanie czajników tylko przez pierwszych 5 minut przerwy śniadaniowej, poza tym lećmy z groteską dalej rękawiczki raz na miesiąc, cyna raz na dwa miesiące itp. KTO JEST ZA??? Do szanownych rządzących w zakładzie pracują LUDZIE wiemy, że bardzo ale to bardzo chcecie nas upodlić zabrać kawę, herbatę dobrze wiecie, że 20 minut na jedzenie w tym papieros i kawa to jest nierealne czyli mamy wychodzić po łyk kawy na stołówkę, a szklankę z kawą trzymać zamkniętą w szafce. Czy ktoś policzył jakie straty będą się generowały jeżeli każdy z nas wyjdzie na stołówkę po łyk herbaty bądź kawy. Pracują też osoby, które nie mogą pić wody nikt się nie zastanowił, że żołądek boli po wodzie tak, tak moi drodzy są wśród nas osoby, które nigdy nie wypiją wody łyk czy dwa owszem ale nie żeby cały dzień o wodzie, preferują ze względów zdrowotnych herbatę bez cukru nie klei się. Chyba, że patrząc z drugiej strony firma dba o naszą ekonomiczną strefę. Zaoszczędzimy rocznie na kilku paczkach kawy, herbaty i kilogramach cukru i w naszym domowym budżecie też przestaną nam samochodziki odjeżdżać.
    Zdegustowany wtryskiwacz

27.02.2023 18:11

Witam wszystkich, firma na chwilę obecną nie jest godna polecenia. Polityka centrali od lat prowadziła do jednego, powtórki amerykańskiego forda (kto nie zna, niech poczyta). Rotacja na stanowiskach dyrektorskich, chęć szybkiego wykazania efektów przez cięcia doprowadziła do redukcji kluczowych pracowników firmy. Kondycja firmy jest w opłakanym stanie, Apator nie jest w stanie podzwignąć żadnego poważnego tematu (pomimo ze probuje to zrobić) przez brak kluczowych osób w których miejsce zatrudniono ludzi od soczków i marchewek.. żadne lean ani inne mesy nie uzdrowią firmy, podążanie tak utartymi schematami (case Toyota - wciskała wszystkim just in time a samemu posiadala pełne magazyny części, co spowodowało wykoszenie konkurencji - czytaj rynek USA - Trump rulz) nic nie da.. nietrafione i niepotrzebne inwestycje, okłamywanie rady nadzorczej czy 50 miejsc paletowych zajętych przez liczniki obecnie nadające się do utylizacji przez maszyny po 3 mln na płytkach pcb (szkoda bylo firmie 18 tys rocznie wydac na serwis aby maszyna działała z serwisem 24h) to tylko kilka trupów wyglądających z szafy. Można by Tutaj Panu N wyciągnąć na światło dzienne tyle historii że dnia by nie starczyło na opowiadania…. Ale firma juz od 10 lat boryka się z takimi problemami i w czasie kryzysu wszystko zaczyna boleć, nieprawidłowy i zawiły system naliczania kosztów ( Pani Anita za Czasów Mirosława K przedstawiła plan naprawczy, ale było za drogo… to w zamiast tego kupili i wdrozyli pożal sie Boże mesa który nic nie zmienił…) pchają się w nową wersję LN-a ( każda poważna firma pracuje na systemach z 21wieku np sap i to z pełną integracją - czego w apatorze brakuje) nawet nie określiwszy systemu nadrzędnego… team center niczym total commander wiedzie prym nad prymem wraz z burdelem w dokumentacji i utrzymaniem przez 7 konstruktorów produktów z ubiegłego wieku… nawet nie trzeba wspomnieć o (usunięte przez administratora) w HRach i braku mapy kompetencji czy zakresu obowiazkow.. i tak, to są zaniedbania wieloletnie wynikające z cięć a nie z braku chęci i kompetencji pracowników… równia pochyła przyśpiesza, ale niech firma wyda kolejne kilk baniek na nowego arsa czy licznik, a w naszym pionie niech zabiorą premie i każą pracować nadgodziny…

02.03.2023 11:19

Oj tak! Pięknie ujęte! Dodam jeszcze, że co chwilę "nowe"kolejne stanowiska kolejni inżynierowie, kupcy...kolejny kierownik... Komputery ,nowe systemy...za grube miliony,które nic lepszego nie wnoszą...zero doceniania zwykłego pracownika...jakiś czas temu ankiety dla pracowników...co wynikło z tych opinii...nic...ludzie tyrają...premii rocznych to już chyba nigdy nie zobaczymy...z wielkiej łaski 200zł brutto za brak absencji w normalnych firmach takie dodatki są do pensji na stałe jeśli nie chorujesz...za chwilę zmienią się widełki płacowe o ile? 100zł? Przy tych cenach przy tej inflacji...śmiech na sali... Panu L...już dawno powinno się podziękować...

02.03.2023 14:18

Ten L.. to już niejedną produkcję rozwalił w firmach w których był. Taki to z niego pseudo fachowiec.

26.02.2023 11:52

BMW

27.02.2023 19:13

może szuka tych mercedesów, co mu odjechały. A jeden z nich mógł być dla nowego prezesa.
    Gizmo...

07.02.2023 04:15

Niezłą ma renomę ten cały Apator... Ciekawe kiedy zamkną tą "firmę" bo raczej żaden młody człowiek po szkole nie przyjedzie pracować do tego "czegoś" za grosze i robić na tych nierobów u góry
    KARATE KID

10.02.2023 18:15

Przesadzasz Gizmo, niedawno przyszedł młody, inteligentny człowiek do pracy w ASA. Był na tyle inteligentny, że zrezygnował z pracy po 2 godzinach. Podobno stwierdził, że w Apatorze mieszają jakieś lewusy i ciamajdy i nic dobrego z tego nie będzie.
    Zocha

08.02.2023 15:39

A mnie dziwi dlaczego znikają niewygodne komemtarze? Czyżby dla kogoś były niewygodne?
    Widz

03.02.2023 12:01

Dlaczego nie bierzecie się za osoby które chorują? ."Elektronica " ale nie od produkcji tylko od osób które siedzą za biurkiem. .
    Mercedes i rój

02.02.2023 23:06

W tej firmie jest coraz gorzej, na wszystkim oszczędzają ale robią sztuczne stanowiska i zatrudniają na nie ludzi co wgl nie mają pojęcia, paranoja, winna zawsze pracownika że Mercedes odjechał, w sobie błędu nie widzą, ale spokojnie jabłka zgniłego się nie rusza bo samo się wykończy, dobrze że wrócił były prezes i zrobi porządek z tym całym cyrkiem co się dzieje, pozagląda w papiery oraz w faktury oraz czy jest to fizycznie na stanie, a z drugiej strony ludzie się zwalniają i to tacy ludzie co już dużo potrafią, niedługo obudzą się z ręką w nocniku bo słyszałam że serce ❤️ Apatora będzie się powoli kruszyć

28.01.2023 09:44

BPA

28.01.2023 12:57

Firma to (usunięte przez administratora) jak tylko, ktoś podnosi kwalifikacje i staje się niewygodny to usuwają, kierownicy i zarząd stołków się trzymają choćby się paliło i bardzo śmieszne pensje również dla kadry technicznej Aha dyrektor personalny nie ma żadnej władzy na tym kto i gdzie pracuje i czy może kogoś zatrudnić
    $$$

09.01.2023 10:27

Dawno nie było takiego bałaganu, zaczął się jak się pojawili cudotwórcy i zaczęli wprowadzać swoje „ porządki ”. A dzisiaj jest wciskanie kitu udziałowcom, że niby wojna w Ukrainie, słaba koniunktura gospodarcza i wysoki poziom kosztu pozyskania finansowania zewnętrznego. A o covidzie zapomnieli? Produkcja idzie jak krew z nosa. Jedyny ratunek jak widać to coraz większa ilość nieprodukcyjnych białych fartuszków.
    Lewandowski

09.01.2023 13:34

Firma zaczęła spadać gdy nastąpił transfer do zarzadu bialych kołnierzykow i to trwa niestety.

22.01.2023 12:05

No nikt nic nie wnosi bo awansowali lub zaczęli prace ale najpierw sie przeciez ucza hahahaha A my na nich zapieprzamy tylko ze dla nas najnizzza krajowa A oni biora pensje i to nie male łażą wiecznie sie naradzaja A nic z tego nie wynika

11.01.2023 11:37

Firma Apator S.A. poszukiwała jakiś czas temu pracowników na stanowisko Monter. Czy jest ktoś, kto otrzymał tę pracę? Czy organizowane są tam szkolenia podnoszące kompetencje?

11.01.2023 12:15

tak w umowie jest monter a teraz mlodszy monter i monter to to samo płacowo, ale prace są różne, szkolenie taaaa jasne 5 min i orient express ;) a tak serio to normalni pracownicy zawsze pomogą warto pytać ;)

11.01.2023 12:52

obecnie aneks obejmuje kwotę na najniższą krajową wiec nie odpowiem
    WWW

21.11.2022 09:28

Nie ma to jak stać na drodze i debatować blokując przejście. Kierownicy, brygadziści, liderzy i inni nieprodukcyjni specjaliści stoją codziennie i myślą jak usprawnić produkcję. Oto moja rada zejdźcie z drogi, dajcie przejechać paleciakiem, wózkiem, przejść, po prostu pracować. Myślałam, że poszli po rozum do głowy i znaleźli miejsce na te jakże potrzebne strumienie, ale gdzie tam poszli blokować drogę z drugiej strony. Pytanie do behapowca, czy na drodze transportowej i jednocześnie komunikacyjnej powinny się odbywać takie spotkania?
    ściana

25.12.2022 20:40

eeeetam ktoś kiedyś tu pisał cytuję-:dajcie jej spokój jest młoda ogarnięta nauczy się nikt nie rodzi się geniuszem:i co nadal nie ogarnia tak????

26.12.2022 15:30

w sumie nie musi rządy z szarpa licza się znajomości układy ukladziki jak się nie podlizujesz nie masz miejsca

18.09.2022 21:01

Witam. Mam pytanko odnośnie pracy w Apator S.A.Jak się pracuje na produkcji ? Czy warto podjąć tam pracę?
    Kolega

19.11.2022 16:33

Pracę w Apatorze omijać szerokim krokiem pensje małe i dodatki śmieszne
    ela ela

25.12.2022 15:43

jak sie dostosujesz i bedziesz czyscil buty a,la brygadzistkom to możesz zacząć tam prace bo jak masz honor i własne zdanie to tego cyrku nie zniesiesz
    Podwyżki

04.12.2022 22:08

A propo dodatków do 4bryg i dodatku do nocek to od nowego roku ma być jeszcze mniej, bo to dobroć pracodawcy że tyle daję, szukają oszczędności na wszystkim a robią sztuczne stanowiska na których się uczą ludzie co nie mają wgl. Zielonego pojęcia. Ludzie będą uciekać z tego statku od nowego roku i to ludzie wykfalikowani , i co wtedy ? Statek może osiąść i się nie podniesienie

06.12.2022 09:31

Ploteczki, ploteczki skąd takie info...? Nie sądzę by firma ponownie poobcinała dodatki to byłoby jednoznaczne z utatą większości pracowników.Za pieniądze bez dodatku, praca za płotem czeka na 3 zm.z wolnymi weekendami.
    SOCKSY

10.12.2022 09:43

Czyli ci co nie potrafią i nie wiedza uczą innych. Co na to mądrość ludowa? Jest takie przysłowie „Uczył Marcin Marcina, a sam ..
    Xd

06.12.2022 18:38

Firma oszczedza na ogrzewaniu hali :( jest zimno a nam nie wolno chodzić w swoich bluzach to może warto by dać pracownikom firmowe cieplejsze bluzy
    Ktosik

06.12.2022 19:52

Zgadzam się z tym ,mogliby zorganizować polary dla pracowników najbardziej zimno dokucza w weekendowe dni i nocki kiedy jest nas mało, ukraincom wolno nosić bluzy ,bezrękawniki itd ...nam nie ..

03.11.2022 15:15

Niestety..."źle się dzieje w państwie duńskim"...to była dobra firma.Do pracy przychodziło się z uśmiechem,a teraz...niższe dodatki...podwyżka w porównaniu do szalejącej inflacji to jakiś żart...Dodatek za obecność to powinno się zostawić na stałe...Przez cały, dość długi staż pracy brak L4 więc wiem,że jest to w jakiś sposób docenione.Za chwilę nie będzie komu naprawiać maszyn bo jedyny, najbardziej doświadczony mechanik w firmie również położył wypowiedzenie...Przykre bardzo...

17.11.2022 10:08

Pomniejszony dodatek nocny oraz dodatek za 4brygady, tak wpłynęło teraz dostajesz połowę mniej...

Zostaw merytoryczną opinię o Apator S.A.