3.6/5

Gdynia - GetResponse

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o GetResponse

Opinie o GetResponse Gdańsk

Nie przegap nowości o GetResponse!

29.06.2022 14:17

Witajcie. Jakiego wynagrodzenia można oczekiwać na stanowisku Junior IT Security Specialist?(widełki) Miłego dnia! :)

01.07.2022 11:55

Dziękujemy za zainteresowanie rekrutacją na stanowisko Junior IT Security Specialist. W GetResponse możemy pochwalić się jawnym systemem wynagrodzeń w większości departamentów w firmie. Natomiast nad niektórymi rolami jeszcze pracujemy, stąd zapraszamy do kontaktu w celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących tego konkretnego stanowiska. Chętnie odpowiemy na wszelkie pytania - nasz adres: [email protected]
    Chciwus

02.06.2022 15:04

Pod względem technologii, rozwoju i możliwości nauki - jest okej. Firma wspiera rozwój, chętnie wysyła na jakieś dodatkowe szkolenia (pod warunkiem, że są związane z obecnie zajmowanym przez pracownika stanowiskiem). Dlatego rzeczywiście, jeśli chcesz wejść w IT i masz parcie na rozwój to jest to dobre miejsce na rozpoczęcie swojej kariery. Nie idealne, ale dobre. Natomiast zarobki to porażka, tak jak się dogadasz na samym początku tak mniej więcej przędziesz latami. Możliwości podwyżek są żadne, kilka stówek maksymalnie bo covid albo jakakolwiek inna absurdalna wymówka. Od dobrych 3 lat ciągnie się spora fala odejść, nie bez powodu. Podsumowując - zdecyduj się na GetResponse jeśli nie zależy Ci na pieniądzach i uznajesz pracę dla idei i w "wyższym celu".

28.06.2022 16:54

Niestety o tych zarobkach to prawda. Dlaczego tylko na stronie firma się chwali, że tak dba o pracowników . Kłamczuszki????
    Ewa

29.06.2022 13:49

To dziwne, doprawdy, bo ja pracując od 3 lat zarabiam ponad 2x tyle, co na początku - i to bez jakiegoś super awansu w "drabince". Nie dobijałam się o to też jakoś bardzo mocno.

20.06.2022 12:11

Jakie wartości są cenione w GetResponse?

22.06.2022 10:54

Dziękujemy bardzo za zapytanie oraz zainteresowanie! Kultura organizacyjna w GetResponse kształtowana jest w oparciu o tzw. Core Values. Powyższe wartości są dla nas drogowskazami dla postaw, które wcielamy w życie - zarówno w codziennej pracy, wzajemnych relacjach, planowaniu i realizacji projektów, jak i w stosunkach z klientami. Zachęcamy do zapoznania się z naszą kulturą organizacyjną, benefitami oraz naszym sposobem na pracę zdalną - o wszystkim można przeczytać tutaj: .https://remote.getresponse.com/our-values
    Dev

08.04.2022 19:34

Po rekrutacji, raczej nie spodziewalem sie odmowy. Stawka dogadana, feedback na spotkaniu pozytywny. Info od rekruterki "jestem za dovry (prawdopodobnie zagrozenie dla betonu w teamie), i "dogadana stawka jest dla nich za wysoka .", Śmiech na sali a nie firma. Nie polecam. Szkoda czasu i na rekrutacje i na pracę tam bo pewnie jak przeskoczycie, ktoregos starszego wiekiem to będzie rozwiazanie kontraktu.
    Dev

11.04.2022 09:38

Starszyzna akurat do mnei nei przemawia, bo bez względu na stanowisko szanuję każdego po równo. Może w getResponse jest taki zwyczaj, że jak ktoś młody stażem to nie odzywa się za wiele bo Pan architekt jest "guru". Odrzucenie na postawie argumentów "jesteś za dobry", "ustalona stawka jest za wysoka", świadczy tylko o podejściu firmy i braku szacunku dla czasu kandydata. Droga Joanno, Twoja wypowiedź to typowy HRowy fikołek, który nic merytorycznego nie wnosi. "Nie znasz nie oceniaj". Starszyzna u was jest akurat spoko, co innego mogę powiedzieć o przerażonym "super architekcie".

11.04.2022 10:41

@Dev Bardzo nam przykro, czytając o Twoich odczuciach na temat procesu rekrutacji. Rozumiemy, że spodziewałeś się z naszej strony złożenia oferty pracy więc Twoje emocje są dla nas zrozumiałe. Niemniej jednak, zawsze staramy się o jak najlepsze dopasowanie w kontekście potrzeb naszej organizacji i oczekiwań kandydata/kandydatki, w każdym aspekcie - zarówno w kwestii samej roli, doświadczenia, możliwości rozwoju itp. , jak i wynagrodzenia. Na każdym etapie rekrutacji informujemy o tym kandydatów - wierzymy bowiem, że odpowiednie dopasowanie to klucz do dobrej, długofalowej współpracy. W GetResponse nie dopuszcza się do jakiejkolwiek dyskryminacji, również ze względu na wiek. Każdy pracownik jest traktowany indywidualnie, niezależnie od wieku i może objąć takie stanowisko, na jakie pozwalają Mu Jego kwalifikacje i umiejętności. Jeśli jest coś, co chciałbyś jeszcze przedyskutować lub wyjaśnić, to zachęcamy do kontaktu z naszym działem HR, a ze swojej strony życzymy wszystkiego dobrego!
    Pati

07.04.2022 22:24

Jak wygląda rekrutacja na stanowisko księgowego?

08.04.2022 11:37

@Pati Dziękujemy za zapytanie! Proces rekrutacyjny na stanowisko księgowego/księgowej składa się z trzech etapów: Pierwszy to rozmowa telefoniczna z dedykowanym rekruterem . Trwa ona ok. 30-40 min i jest okazją do przedyskutowania doświadczenia zawodowego oraz motywacji kandydata/kandydatki. Jest to również czas, by dowiedzieć się czegoś więcej na temat naszej organizacji. Drugi etap to krótkie zadanie w formie testowej (zajmuje ok. 20 min. i składa się z pytań zamkniętych) weryfikujące wiedzę niezbędną dla roli. Trzeci, ostatni etap, to rozmowa z rekruterem oraz managerem zespołu (ok. 1 h). To nie tylko czas na lepsze poznanie, przedyskutowanie oczekiwań obu ze stron, ale także na szczegółowe przedstawienie stanowiska, zespołu i codziennych obowiązków. Wtedy wybranemu kandydatowi/kandydatce składamy ofertę i czekamy, aż dołączy do GetResponse! W razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu i życzę powodzenia!

10.03.2022 09:34

Czy GetResponse organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

11.03.2022 16:23

Dziękujemy za pytanie! GetResponse jako organizacja stara się zachęcać wszystkich pracowników do szczególnej dbałości o swój własny rozwój oraz podnoszenie kompetencji. Jako pracodawca staramy się stworzyć do tego odpowiednie warunki tj. organizujemy nie tylko wyczerpujące szkolenie onboardingowe, ale także szkolenia dla liderów, sesje dedykowane konkretnym zespołom, różnego rodzaju sesje coachingowe, webinary, workshopy, szkolenia dot. umiejętności „miękkich” oraz feedbacku oraz szkolenia z użyciem zewnętrznych platform. Zapewniamy również dostęp do kursów języków obcych oraz biblioteki. Pozdrawiamy serdecznie!
    cand

07.02.2022 19:44

Dlaczego wszystkie ogłoszenia są po angielsku? Czy ang. native jest niezbędny na każdym stanowisku?

08.02.2022 10:04

Dziękujemy za pytanie! Język angielski jest w GetResponse wymagany w stopniu pozwalającym na swobodną komunikację na każdym stanowisku, m.in. dlatego, że w języku angielskim odbywają się spotkania, rozsyłana jest komunikacja itp. Niemniej jednak każda rola jest inna i dokładne wymagania dot. znajomości języka są podane w poszczególnych ogłoszeniach rekrutacyjnych. Pozdrawiamy serdecznie!
    byly pracownik

02.12.2021 16:51

Początki pracy fantastyczne. Ostatnie 3 lata koszmar. Nie polecam.

03.12.2021 13:30

Przykro nam, że Twoje odczucia są negatywne. Ze swojej strony dokładamy wszelkich starań, by pracownicy razem z przełożonymi oraz działem HR rozwiązywali na bieżąco pojawiające się problemy, czy mogli otwarcie porozmawiać na temat swoich zastrzeżeń. Jesteśmy organizacją, która ceni szczerość i jest gotowa na zmiany, jeśli istnieją jakiekolwiek nieprawidłowości. Jeżeli jest coś, co w Twojej konkretnej sytuacji wymaga wyjaśnienia, skontaktuj się proszę z naszym zespołem HR.
    Gucio

08.01.2022 11:39

Dlaczego ?

26.11.2021 10:32

W jaki sposób są weryfikowane są umiejętności kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej w GetResponse?

03.12.2021 14:16

Dziękujemy za zainteresowanie naszym procesem rekrutacji! Jeśli chodzi o przebieg rozmowy kwalifikacyjnej, to wiele zależy od stanowiska, na które Kandydat aplikuje. Sama rozmowa ma na celu poznanie kandydata, Jego osobowości, motywacji, doświadczenia oraz – z naszej strony - przedstawienie zakresu obowiązków danej roli oraz samej firmy. W przypadku niektórych stanowisk, rekruter może poprosić o wykonanie krótkiego zadania, zawsze natomiast zaprezentuje wszystkie etapy procesu rekrutacyjnego, by każdy Kandydat wiedział, czego oczekiwać.
    Oooo

18.11.2021 16:59

Szczerze odradzam.
    Pracownik CS

26.10.2021 15:14

Pracuję w GetResponse od 1.5 roku, na pewno zostanę tu jeszcze kolejne 1.5, a mam nadzieję na więcej. Dobre warunki pracy, a przede wszystkim benefity, które naprawdę są dobrze dobrane do obecnej sytuacji. Wsparcie psychologiczne (firma daje pracownikom dostęp do platformy z psychologiem, psychoterapeutą itp), dodatki na święta, Multisport i inne. W samym dziale CS super atmosfera, wzajemne wsparcie i super feedback od kierowników. Zawsze wiesz, na czym stoisz. Polecam każdemu. Wynagrodzenie - super i jest opcja premii i różnych dodatków. Polecam każdej osobie.

28.10.2021 15:54

Bardzo dziękujemy za podzielenie się tą opinią! Cieszy nas, że rozbudowany pakiet benefitów, z których można korzystać, spotyka się z tak pozytywną oceną :blush: Szczera komunikacja, otwartość na innych i współpraca w zespołach – to właśnie GetResponse! Pozdrawiamy serdecznie!
    Nie polecam

07.04.2021 12:52

Pracodawca prosi o wystawienie opinii ludzi którzy aktualnie pracują dla firmy, albo tych którzy odchodzą w dobrej atmosferze. Produkt jest trudny, z dużą ilością „bugów” lub bardzo nielogicznych rozwiązań. Dział obsługi klienta jest przeciążony. Do tego z różnych powodów wymagane jest obsługiwanie narzędzi deweloperskich za stawkę godzinową doradcy obsługi klienta. Zarobki słabe, wymagania duże. Brak work life balance, sami menagerowie nie dają dobrego przykładu jeżeli chodzi o jego propagowanie. Dość dziwne akcje ze zwolnieniami, zwolnienia z dnia na dzień, czasami większej ilości ludzi. Atmosfera dość nerwowa i paranoje wśród pracowników na slacku w stylu „kto będzie następny”. Korpo propaganda. Największe kłamstwo w GR? „Pisz maila jak czegoś potrzebujesz”...
    Adamus

12.10.2021 19:41

Potwierdzam. Prawda. Też doświadczyłem tego zniknięcia.

14.10.2021 12:58

@Adamus Prosimy o kontakt z działem HR w celu wyjaśnienia tej sprawy, nie jesteśmy w stanie ustosunkować się do takiego zarzutu bez odniesienia do konkretnej sytuacji.
    Kondydat

10.10.2021 08:27

Czy w dobie galopującej inflacji firma przewiduje podwyżki chociaż 5%?

17.08.2021 11:26

Jaki dress code obowiązuje w GetResponse?

17.08.2021 12:30

Dzień dobry! Dziękujemy za pytanie. W GetResponse nie obowiązuje żaden dress code. Pracownikom dajemy pełną swobodę i liczymy na ich wyczucie przy doborze stroju. I to się sprawdza :)
    GR

13.07.2021 12:56

Pracuje w GR od niedawna. Duże znaczenie w podjęciu decyzji o zatrudnieniu miał sam proces rekrutacji - bardzo rzetelny, wszystkie informacje podane podczas 4 etapów rekrutacji się pokryły, bardzo dobry przepływ informacji i zorientowanie na kandydata. Czułam, że dołączam do zorganizowanej i pozytywnej grupy ludzi i tak też okazało się po pierwszych dniach w pracy. Wszyscy są na prawdę pomocni i życzliwi - oczywiście trzeba też dać coś z siebie, a nie tylko wymagać. Firma daje bardzo dużą swobodę w pracy, podejście remote first w moim odczuciu się przyjęło - widać to choćby po niezatłoczonym biurze, a i taką opcję pracownicy dostali.

27.06.2021 22:25

Czy ktoś może kojarzy czy w firmie można pracować z zagranicy skoro jest remote first? Czy kontrakt B2B jest możliwy?

28.06.2021 15:33

Moniko, dziękujemy za kontakt! Pracując w modelu remote first jesteśmy otwarci na współpracę z osobowi mieszkającymi na terenie całej Polski, jak również z tymi z zagranicy. Co do umowy B2B, to jest możliwa przy wybranych stanowiskach. W razie dodatkowych pytań, zachęcam do kontaktu bezpośrednio z zespołem Talent.

13.07.2021 10:31

Tak, można pracować z zagranicy i na B2B
    Natiln

12.07.2021 13:29

Jako wieloletnia pracowniczka firmy, polecam ją w zasadzie wszystkim znajomym szukających pracy w IT. Firma działa na zasadzie remote first, co pozwala na dużą dowolność w tym, skąd najlepiej Ci pracować. Nie ma obowiązku siedzenia w biurze. Przeszłam przez serię szkoleń wewnętrznych, jak i zewnętrznych, GetResponse inwestuje w pracownika na różnych poziomach i umożliwia rozwój oraz przejście do różnych działów zgodnie z umiejętnościami. Benefity są dostosowywane w zależności od panującej sytuacji, bardzo pro-pracownicze podejście. Rekrutacja wstępna jak i wewnętrzna - bardzo na plus, dokładna informacja zwrotna po każdym z etapów. Wiadomo, jak wszędzie są rzeczy do dopracowania czy w aplikacji samej w sobie czy w w organizacji, ale widać starania firmy, aby zmienić sytuację. GetResponse słucha pracowników i dostosowuje realia. Brzmi to wszystko sielankowo, ale pracuje się tu po prostu bardzo dobrze, czy jeszcze za czasów biura, czy zdalnie. Szczerze polecam.
    Aka

05.06.2021 22:09

Czy jesli ogłoszenie o prace jest w jez ang to CV tez powinno się wysłać w tym języku ? Jak wyglada teraz rozmowa kwalifikacyjna ?

15.06.2021 09:24

@Aka Dziękujemy za pytanie. Preferujemy CV w języku angielskim, ale nie jest to wymogiem. Proces rekrutacji różni się w zależności od stanowiska, którego dotyczy. Odkąd przeszliśmy w tryb pracy zdalnej, wszystkie nasze procesy rekrutacyjne zostały przeprojektowane i są w pełni zdalne. Pierwszym etapem procesu rekrutacyjnego najczęściej jest rozmowa telefoniczna przeprowadzana przez osobę z zespołu Talent Development. Jest to krótka rozmowa zapoznawcza. Kolejny stały etap rekrutacji to video call kandydata z przyszłym przełożonym, podczas którego rozmawiamy o doświadczeniu kandydatów oraz omawiamy wzajemne oczekiwania. Przy niektórych rolach pojawia się zadanie jako etap pośredni. Nie wiedząc, o którą konkretnie rolę chodzi, trudno nam podać więcej informacji. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z naszym zespołem Talent Development lub Rekruterem opiekującym się daną rekrutacją:)
    Krzysiek

21.05.2021 13:13

Najgorsz firma wysyłkowa działająca w Polsce. Moja współpraca zaczęła się od tego, że potrzebowałem dydykowanaego rozwiązania dla mojej firmy. Pani handlowiec dzowniła do mnie po 10 razy i nakręcała na duży wyższy pakiet z umową na 24 miesiące, sugerując, że jest to najlepsza opcja. Skusiłem się w końcu na pakiet roczny z zapasem 100k odbiorcow ktorych nie posiadam w bazie po namowie Pani, ktora twierdzila ze na pewno szybko dozbieram taka ilosc kontaktow do bazy... Handlowcow maja swietnych. Podpislaem umowe na rok i byl to cyrograf. Usluga z dedykowanym IP dla mojej firmy kompletnie nie dziala, maile nie docieraja nawet do skrzynek odbiorczych testowych adresow ktore dodalem do konta w celu weryfikacji. Firma twierdzi, ze to moja wina. Zastosowalem sie do wszystkich zasad i porad jakei zasugerowano, a wysylki nadal nie docieraja na konta odbiorcow. Mam podpisana umowe na rok i nie mam jak z niej sie uwolnic. Co miesiac ponosze kilkuysieczny koszy obslugi systemu z ktorego nie moge korzystac, bo nie dziala. Kolejna sprawa to obsluga techniczna. Na maile mozna czekac dniami az zostanie nam odpisane na naurtujacy nam temat. Kiedy juz firma zaproponuje jakeis rozwiazanie to wdrozenie trwa nawet kilka dni. Szczerze nie polecam. (usunięte przez administratora)Naprawde zalecam uwazc i nie podpisywac umowy na rok czy 2 z GetResponse. Lepiej przetetowac przez kilka miesiecy nawet placac wiecej i sprawdzic niz podpisywac umowe na dlugi okres czasu i tracic pieniadze kiedy system nie bedzie dzialal.

02.06.2021 12:01

Dzień dobry, Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Na podstawie przedstawionych przez Pana informacji o dedykowanym IP wnioskujemy, że korzysta Pan z pakietu GetResponse MAX. W takim przypadku ma Pan dostęp do dedykowanego Opiekuna Konta, który mając odpowiednie dostępy oraz znając cele Pana firmy, oferuje wsparcie na wszystkich etapach ścieżki użytkownika i niezbędną pomoc, również w zakresie dostarczalności. Ponadto, oferowane jest wsparcie czatowe, a konsultanci reagują na zgłoszenia w czasie rzeczywistym, pomagając rozwiązywać problemy i rozwiewać wątpliwości, z którymi zgłaszają się Klienci. Reagujemy na wszystkie wiadomości od Klientów. Rozpatrywane są one indywidualnie, ze względu na wiele czynników, które mogą mieć wpływ na występujące zdarzenia. Współpracujemy przy tym z wieloma działami GetResponse, które pomagają w jak najszybszym rozwiązaniu zgłaszanych problemów. Nie znając szczegółów sprawy, trudno nam odnieść się dokładnie do opisanej przez Pana sytuacji. Zachęcamy do kontaktu z Opiekunem Konta drogą mailową bądź telefoniczną (dokładnie warunki oraz sposoby kontaktu powinny być zawarte w umowie oraz widoczne w panelu Klienta). Dołożymy wszelkich starań, aby rozwiązać zgłaszany przez Pana problem.

08.05.2021 10:17

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w GetResponse?

13.05.2021 14:52

Dziękujemy za pytanie. W GetResponse preferujemy zatrudnienia na umowę o pracę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w GetResponse?

Kontakt - GetResponse

Al. Grunwaldzka 413 80-387 Gdańsk

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT
    Luxurno Marcin

03.04.2021 00:32

GetResponse jest naprawdę wspaniała firma. Swoim podejściem zrobiła na mnie bardzo ogromne wrażenie. Dla mnie był to zaszczyt, że mogłem pracować w takiej firmie choć dosyć krótki okres. Plusy: - Na rozmowie prawie brakło czasu, aby o nich wszystkich opowiedzieć - Zaufanie - Wyrozumiałość - Pomocność - Work-life balance - zrobisz zadanie możesz skoczyć na zakupy odświeżyć umysł (planowałem kupić satelitarny internet od Elona i siedzieć pod jakimś drzewem, lecz nie zdążyłem zapytać firmy o zdanie. Ciężko mieć prąd przez 8 godzin z drugiej strony) Minusy: - Był jeden. Wy nie musicie się o niego martwić. Chyba, że muszą? :) Jeśli pozytywnie przejdziecie rozmowę z Grzegorzem Laskowskim oraz Rafałem Skoniecznym to powinniście dać sobie radę. Negatywna odpowiedź od firmy nie musi być zła. -> Ważne żeby była.
    Kandydatka

19.03.2021 14:58

Cześć, proszę o opinię na temat stanowiska Product Owner. Jak wyglądają warunki pracy? Czy jest praca zdalna? Na jakiego rodzaju wynagrodzenie można liczyć? Jak z atmosferą w pracy?
    Andrzej

25.03.2021 10:12

Firma od początku pandemii przeszła na model pracy zdalnej, wyznaczony kierunek zakłada, że w takim modelu pozostaniemy już bez względu na przyszłość pandemii. Biuro jest i jeżeli ktoś będzie chciał to może skorzystać. Pojawiają się pierwsze zatrudnienia osób z poza Gdańska gdzie firma ma HQ. Jeżeli chodzi o atmosferę to zespół PO / PDM według mnie jest bardzo zżyty i atmosfera jest ekstra! Często do zespołu dołączają osoby w ramach wewnętrznej rekrutacji. Zespół jest stabilny i ma małą rotację, więc na pewno znajduje się w nim duża wiedza dotycząca wszystkich obszarów produktu. Na pewno produkt, który tworzy GetResposne jest covido-odporny bo wspiera przenoszenie biznesu do kanałów online, więc jest to bezpieczne i jednocześnie rozwojowe miejsce (dla roli Product Ownera).
    Klemens

16.03.2021 13:02

Pracowałem lata temu. Potwierdzam opinie narzekających, nie potwierdzam peanów. Niefajnie mnie potraktowano, a w sumie zarzuty mogliby mieć do siebie - słaba rekrutacja. Opowieści o tym, ze jak znasz kogoś tam, to zarabiasz sporo więcej - to prawda - info mam "raczej z odpowiedniego działu" - więc ja to wiem. Zarobki wcale nie są wysokie, ja miałem słabe, i słyszałem narzekania ludzi - i to takich fest pracowników, jak na moje. Raczej już to byli prawie seniorzy (PHP) w wieku 28 lat (!) - uważam że poziom tych ludzi był bardzo dobry, zresztą jeżeli chodzi o jakość kodu nie miałem zastrzeżeń, wręcz na plus.

16.12.2020 09:07

Firma szuka Payroll Managera - warto?
    J

01.01.2021 20:24

Znikają te, które są zgodne z prawem i regulaminem. To bardzo dobrze pokazuje jakie naprawdę jest GR. Wszystko ok, ALE nie podskakuj, bo to firma rodzinna. Jednorodzinna + koledzy. Naprawdę trzeba się czasami w palec ugryźć żeby nie napisać personalnie. Szkoda tylko tych, którzy nie przeczytają ważnych choć niemiłych informacji na temat pracy w GR, bo zarządowi to mogłoby się nie spodobać.
    Pracownik z długim stażem

09.03.2021 19:02

Czyli mam rozumieć, że @Pracownik siedziesz w GR i jednocześnie jesteś niezadowolonym frustratem? xD Bo tak to brzmi, "nie ufaj nikomu, nie dajcie się nabrać" bla bla bla. Smutne to, idź do innej fuszki i będziesz szczęśliwym człowiekiem i nie będziesz pisał żali na goworku.
    asasas

05.03.2021 10:50

piszecie tutaj o fajnym procesie rekrutacji. Ja miałam otrzymać odpowiedź w przeciągu tygodnia nawet jeśli jest to odpowiedź negatywna. Miałam nadzieję, że się dowiem dlaczego. Minął ponad miesiąc i odpowiedzi nie otrzymałam.
    Anna

08.02.2021 19:15

Dzień dobry, Jaki poziom znajomości języka jest wymagany na stanowisku Customer Success Advisor? Czy znajomość na poziomie B2 jest wystarczająca? Pozdrawiam, Anna

09.02.2021 09:07

Cześć Aniu, Praca w zespole Customer Success wiąże się ze stałym kontaktem z międzynarodowymi klientami, dlatego wymagamy biegłej znajomości języka angielskiego, co najmniej na poziomie C1. Języki dodatkowe, określane są w zależności od stanowiska, a informacja o nich jest zawsze określona w ogłoszeniu. Dziękujemy za pytanie.
    Anna

10.02.2021 11:17

Dziękuję serdecznie za odpowiedź! Miłego dnia!

22.01.2021 15:12

Czy firma prowadzi swoją bazę kandydatów? czy cv można tylko wysyłać w odpowiedzi na konkretną ofertę pracy?

01.02.2021 07:49

Obecnie nie posiadamy dodatkowej bazy kandydatów. Zachęcamy do aplikowania na aktualnie otwarte pozycje, które znajdują się na naszej stronie karier getresponse.com/careers.
    Marysia

30.01.2021 12:09

Pracowałam w GetResponse kilka lat. Wrażenia o firmie różnią się w zależności od działu, w którym lądujesz. Znam wiele osób zadowolonych z pracy w IT, które spędzają tam lata. Z kolei w marketingu rotacja jest ogromna i 90% osób, z którymi pracowałam w pokoju, uciekło do innych firm. Plusy: - Poznałam wielu naprawdę fantastycznych ludzi, choć - jak wszędzie - zdarzają się tacy, którzy co krok rzucają kłody pod nogi, - Fajna atmosfera, dużo młodych ludzi, - Employer Branding na najwyższym poziomie (przynajmniej kiedyś), super imprezy pracownicze i różne eventy dla pracowników (przed pandemią), - Ładne biuro. Minusy: - Pensja jest kiepska, a o każdą stówę podwyżki trzeba się szarpać, - Stanowiska kierownicze są rozmnożone do granic absurdu - są "zespoły", które składają się z samego managera, - Bezsensowne zadania, nad którymi pracujesz tygodnie, po czym słyszysz, że w ciągu dnia masz wszystko zmienić o 180 stopni, bo ktoś ma taki kaprys. - Wszystkie projekty są prowadzone z takim ciśnieniem i niepotrzebnym stresem, że w końcu pożegnałam się z firmą, - Bardzo częste zwolnienia pracowników - człowiek znika, a Ty nie wiesz dlaczego i nie możesz nawet się z nim pożegnać. W skrócie: życzę Wam, abyście poznali ludzi z GR, ale żebyście mieli okazję zrobić to bez zatrudniania się w firmie.
    Ola

07.01.2021 15:07

@Kandydat Pracuję w GetResponse od kilku lat i szczerze polecam. Lubię swoją pracę, atmosfera jest świetna, w pracy nie ma nudy, projekty ciekawe, a współpracownicy życzliwi. Każdemu życzę tyle szczęścia i kwalifikacji żeby tutaj pracować!!
    Pytają

25.12.2020 11:23

Czy można poprosić o informację jakie inicjatywy podejmowała GetResponse Cares w 2020 roku?

31.12.2020 10:43

W roku 2020 fundacja dokonała darowizny na zakup respiratorów niezbędnych do walki ze skutkami koronawirusa. Zachęcamy do przeczytania artykułu, gdzie opowiedzieliśmy o działaniach jakie firma podjęła w tym obszarze: https://www.getresponse.pl/blog/jestesmy-razem-getresponse.

23.12.2020 09:23

Cześć! Czy praca zdalna jest u was tymczasowym rozwiązaniem, czy jest to coś na stałe?
    Ola

24.12.2020 07:36

Hej! ????‍♀️ Zdecydowanie praca zdalna zostanie już jako standard w GetResponse. Mamy przestrzenie biurowe (hot desks) w naszych stałych lokalizacjach, dla tych, którzy chcą lub potrzebują pracować z biura, natomiast model pracy remote-first jest i będzie już w GeResponse normą.

31.12.2020 09:02

Cześć! Model pracy zdalnej zostanie z nami na stałe. Zachęcam Cię do przeczytania naszego artykułu z czerwca tego roku, w którym opowiedzieliśmy szerzej jak będzie u nas funkcjonował model pracy zdalnej: https://www.getresponse.pl/blog/firma-stawiajaca-na-prace-zdalna. Pozdrawiamy! :)
    Angelika

16.11.2020 16:54

O pracy się nie wypowiem, bo z powodu moich oczekiwań finansowych niestety nie przeszłam procesu rekrutacji, ale duży plus dla rekruterki, która dzwoni z informacją zwrotną po rozmowie kwalifikacyjnej, mimo że nie musiałaby tego robić. Jeżeli podejście wszystkich managerów do pracowników jest takie samo jak Pani rekruterki to myślę, że firma jest warta uwagi. Sama przy kolejnych prowadzonych rekrutacjach zastanowię się, czy nie obniżyć swoich oczekiwań i nie próbować jeszcze raz, bo firma wywarła na mnie pozytywne wrażenie.

09.12.2020 11:26

A ja mam inne doświadczenie - w stosunku do kandydata wymagań wiele, ale w drugą stronę już nie. Informacji zwrotnej w umówionym czasie nie otrzymałam, po upomnieniu się tylko lakoniczne dziękujemy, zero informacji dlaczego.

11.10.2020 12:07

Czym GetResponse Sp. z o.o. zachęcają? Jakie mają dodatki?

14.10.2020 09:43

W GetResponse dbamy o naszych pracowników, oferując im szeroki wybór benefitów. Niedawno wprowadziliśmy dwa nowe dodatki związane z przejściem na pracę zdalną. Przygotowaliśmy jednorazowe dofinansowanie do wyposażenia domowego biura naszych pracowników. Wdrożyliśmy także comiesięczne wsparcie finansowe, które pomaga pokryć zwiększone wydatki związane z pracą zdalną. Opis wszystkich benefitów znajdziesz na naszej stronie: https://www.getresponse.pl/careers#perks. Zachęcamy do przeglądania najnowszych ogłoszeń o pracę na www.getresponse.pl/careers. Zespół Talent Development | GetResponse
    CS Team employee

03.10.2020 14:38

Obecnie tu pracuję. GetResponse to bardzo dobry pracodawca, pracownik jest szanowany i doceniany. Praca sama w sobie fajna, platforma jest do ogarnięcia :) Klienci są różni, jak to w obsłudze klienta. Jednak naprawdę poleciłabym tę pracę każdemu językowcowi, który chce na co dzień pracować z tymi językami, które zna. Firma pozwala rozwijać nasze talenty i pomaga w tym. Serio polecam!
    Psjhdgsjsjw

25.09.2020 08:42

Bardzo polecam tego pracodawcę :)

02.07.2020 11:43

Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w GetResponse Sp. z o.o.?

21.07.2020 12:08

Cześć, dziękujemy za pytanie! Poszukujemy pracowników o różnych kompetencjach i doświadczeniu w zależności od potrzeb zespołu. Oferujemy także role juniorskie i staże wakacyjne. Doświadczenie na takich stanowiskach nie jest wymagane. Liczą się twoje kompetencje miękkie i wiedza merytoryczna, które sprawdzamy w trakcie procesu rekrutacyjnego. Aktualnie otwarte pozycje znajdziesz na naszej stronie karier getresponse.com/careers - zachęcamy do jej regularnego odwiedzania!
    Ilona

29.05.2020 11:03

Dzień dobry, czy obecnie prowadzona jest rekrutacja?

23.06.2020 09:54

Dziękujemy za pytanie. Tak, nadal zatrudniamy nowych pracowników. Wszystkie aktualnie otwarte rekrutacje znajdziesz na naszej stronie karier pod adresem: getresponse.com/careers. Zachęcamy do aplikowania!

23.03.2020 09:32

Jak wygląda ścieżka awansu w GetResponse Sp. z o.o.?
    Pracownik od 5+ lat

02.06.2020 11:59

"Jeżeli nie wiesz to faktycznie trudno będzie ci się wypowiedzieć z sensem." --> owszem dlatego się nie wypowiedziałem w tym temacie. Tylko spytam w takim razie - czy są osoby, które z CS przeszły gdzie indziej i miały/mają realny wpływ na różne rzeczy? Zmieniły zakres obowiązków a nie tylko dostały łatkę "managera"? Owszem są. Jednocześnie też są osoby, które nie są zadowolone z jakiś względów ale by uważać, że tylko niezadowoleni mają rację to trochę nie fajnie. Przykro mi, że z jakiś względów jesteś niezadowolony ale stety/niestety ja np. jestem w opozycji i polecam to miejsce.
    @takmimo

11.06.2020 16:14

Z zainteresowaniem czytam ten wątek. Trudno odnieść się do konkretnej sytuacji, o której piszesz. Znając jednak kulturę "managerską" w GR trudno mi raczej uwierzyć w superawanse. Wymierność takiej sytuacji liczy się między innymi w pensji. Znasz pensje menadżerów i pracowników niższych szczebli? Wiesz jaka to przepaść? Obserwujesz jak zachowuje się management względem swoich pracowników? Z oczywistych względów nie napiszę o przykładach, ale to łatwo dostrzec. Popytaj starszych stażem o Vemme i oceń zdolności top managementu. Zwróć uwagę jak GR rozstaje się z pracownikami i jakie są tego przyczyny. Jeszcze jedno co do awansu. Czy GR inwestuje w pracownika czy raczej go konsumuje, daje kasę za robotę i adios? Czy są plany i strategie rozwoju osoby, która związała się z firmą? To wszystko daje klarowny obraz czym jest GR dla potencjalnego i realnego pracownika. Dla mnie osobiście to garażówka. Bez jakościowego zarządu.

27.04.2020 17:33

Jakie zarobki pracodawca proponuje na stanowisku Customer Success Advisor z angielskim i drugim jęz. obcym?
    nike

20.05.2020 18:01

Napiszcie tutaj, przecież to żadna tajemnica, prawda? Jakie są zarobki w zespole dla jakich wymagań. Po co poświęcać czas dla firmy, która nie potrafi określić tak podstawowych zasad zatrudnienia. O szczegółach organizacyjnych można porozmawiać potem. Ja wysyłam swoje cv, przedstawiam swoją ofertę zanim się pojawię osobiście. Dlaczego nie można uczciwie powiedzieć ile zarobię jeżeli spełnię wymagania z ogłoszenia?
    Strata czasu

02.06.2020 01:43

Tak niestety zarobki jakie oferuje firma na tym stanowisku to jakaś kpina totalna jak na te czasy.. faktycznie jak sie poszuka w necie mozna znalezc stare ogłoszenia z widełkami finansowymi, tj piszesz. Zmarnowany czas na jakieś testy maile dwugodzinne i sztuczne rozmowy nie sprawdzające nic, a tylko kompromitujące rekrutera który nawet nie przeczytał dobrze CV. Nic do zaoferowania. Strata czasu, nie polecam.
    Dlaczego

08.05.2020 11:28

Dlaczego oferty wiszace na stronie sa juz obsadzone? Aplikowalem na posade i dostalem maila ze posada juz obsadzona a oferta pracy caly czas na stronie widnieje???

20.05.2020 12:10

Informacje o wszystkich aktualnie prowadzonych procesach rekrutacyjnych znajdują się na naszej stronie karier (https://www.getresponse.com/careers/jobs#work). Po przyjęciu oferty przez finalnego kandydata ogłoszenie zostaje ściągnięte ze strony oraz z portali ogłoszeniowych, ale system potrzebuje czasu by zaktualizować dane. Jeżeli masz dodatkowe pytania dotyczące twojej aplikacji, zachęcamy do kontaktu z zespołem Talent&Culture przez formularz kontaktowy widniejący na stronie (https://www.getresponse.com/careers/contact#home).

Zostaw merytoryczną opinię o GetResponse