3.6/5

Gdynia - GetResponse

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o GetResponse

Opinie o GetResponse Gdańsk

Nie przegap nowości o GetResponse!

Niedoszly

12.05.2020 16:10

Firma kompletnie niepoważna, startuje proces rekrutacyjny, przeprowadza rozmowy techniczne a pozniej dziekuje kandydatom bo budzetow nie zaklepali. Omijac z daleka!

20.05.2020 12:10

Nasze procesy rekrutacyjne dostosowujemy do potrzeb biznesowych danych departamentów. Cenimy sobie czas i zaangażowanie kandydatów, dlatego zapewniamy, że powyższa sytuacja zalicza się do pojedynczych przypadków.

13.12.2019 09:19

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w GetResponse Sp. z o.o.?

31.12.2019 10:20

Tomku, dzięki za twój głos. Staramy się słuchać naszych pracowników i co jakiś czas robimy audyt oferowanych benefitów. Jak dotąd, feedback na ich temat jest pozytywny, a to daje nam motywację do ich utrzymania a także do wprowadzania ulepszeń. Jeśli masz pytania - zapraszamy do kontaktu. Zespół Talent & Culture
    f000

02.01.2020 18:13

Taa .. fidbak. Przypomnę feedback jak zmieniliście kanapki z droższej opcji na tańszą, bo wchodziła akcja "płacimy za dojazdy do pracy rowerem". Zabraliście kasę z kanapeczek i owoców a daliście na rowerki :) Słowo staramy się jest w tym wypadku kluczowe :) Dam wam super paten na mega fidbak: urealnijcie pensje.
    Kuba

31.05.2019 10:03

Dzień dobry, czy obecnie szukają Państwo pracowników do firmy?

31.12.2019 10:48

@Max - dziękujemy za twój głos. Rzeczywiście widzimy na rynku tendencję do podawania widełek cenowych i obserwujemy jak ona działa u firm, które tę strategię realizują. My stawiamy na rzetelne ogłoszenia, sprawną komunikację oraz zindywidualizowane podejście w procesie rekrutacyjnym. Wielu naszych potencjalnych pracowników docenia ten sposób pracy. O naszym podejściu do kandydata i o procesie rekrutacji można poczytać więcej np tu: https://infoshareacademy.com/blog/rekrutacja-juniorow-w-branzy-it-czesc-2/ Jeśli są tematy, które moglibyśmy przybliżyć - zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy Zespół Talent & Culture
    porto

02.01.2020 17:27

To nie tendencja, to szacunek do potencjalnego pracownika. Albo to się robi, albo nie. W przypadku GR jawność zarobków zrujnowałaby (i tak tracony codziennie na pierdoły) czas "dyrektorów". Musieliby tłumaczyć dlaczego wydają tyle siana na siebie bez wartości dla firmy. Szanowny Zespole, o jakiej strategii piszesz? Przecież jej nie ma. Trudno przecież nazwać strategią proponowanie śmiesznie małych pensji i braku jasnych oraz realnych ścieżek ich podnoszenia. Spójrzcie na swoje otoczenie (Zespole T&C). Kto ostatnio usiadł z wami i rozmawiał o waszych potrzebach, pomysłach, strategiach. Przecież jest jasne, że nie macie żadnego lidera i jesteście zależni od widzimisie kogoś kto pojęcia nie posiada o tym obszarze. Takie to właśnie zindywidualizowane podejście w tym GR. Lepiej nie będzie.
    AK

30.08.2017 00:34

Employer branding rzeczywiscie swietny, ale wolalabym zarabiac porzadne pieniadze niz dostawac soczek z rana. Starzy pracownicy to takie koleczko wzajemnej adoracji. O ile od razu nie startujesz na stanowisko managerskie, nigdy nie awansujesz z rekrutacji wewnetrznej. Popracowalam rok, poznalam pare fajnych osob, ale inna firma mnie znalazla i zaproponowala prace za 2x wieksze pieniadze, wiec podziekowalam GR.
    Mario

28.12.2019 23:28

Bredzisz, kobieto.

31.12.2019 10:24

@Mario - widzimy twoje zainteresowanie nasza firmą i zapraszamy do merytorycznej dyskusji. Pozdrawiamy Zespół Talent & Culture
    Tomek

17.12.2019 18:59

Nie bez kozery firma ma miano dobrego pracodawcy, zapracowała sobie na to wyróżnienie.

17.12.2019 21:01

@Tomek Dziękujemy za słowa uznania.:-)
    Beata

18.12.2019 20:55

Tomku, o jakim wyróżnieniu mówisz?
    Sanseweria

07.08.2019 13:53

Firma oferuje świetne warunki pracy dla osoby startującej w branży IT - możliwości nauki jest bardzo dużo, do pracownika podchodzi się również z zachowaniem dużej dozy wyrozumiałości. Jeśli chcesz się uczyć to się nauczysz bo masz na to czas. :)
    Random

06.08.2019 23:52

Totalna porazka
    moeaw

05.06.2019 21:55

Hej! (tak, hej trzeba ;) ) GR "firma torpeda, dynamicznie rozwijająca się, młody aktywny kolektyw, itp." ;) Jednak pokuszę się o kilka słów prawdy. Oczywiście z pewną dozą subiektywnej perspektywy, ale popartej rzetelną kilkuletnią obserwacją. GR to polska kopia pomysłów z artykułów BHM. Usłyszycie o w/l balance, dostaniecie kanapkę z pasztetem i kilka monet za jadę rowerem. Macie być za to spoko i żenująco akceptujący najbardziej nawet spalone pomysły 'dyrektorki'. Proaktywne prowadzenie klienta, mini projekty, SQL? Serio 9 lat? Ola, przejdź się po biurze, obejrzyj filmy o GR na YT. To nie wykładzina jest stęchła. Jeżeli tego nie odbierasz samodzielnie to spytaj pracowników. Jeżeli kreatywność ci na to pozwoli może również tych byłych sprzed kilku lat. Tutaj o szczerość będzie prościej. Można napisać wiele na temat pracy w każdym z działów. Nie ma co się podniecać, podobnie jest w każdej firmie. Zwrócę tylko uwagę na kilka tematów. Może to będzie dla was ważne przy podjęciu decyzji. Pierwszy: S. zarządza kierując się emocjami. Mimo samo promocji jest raczej zabawnie niż strasznie :) Raczej nieistotna postać, skłonna do megalomanii. Stanowiska zarządzające: tutaj naprawdę jest słabo. Celem jest utrzymanie się na powierzchni. Specjaliści: na tym firma stoi i o nich dba. Żeby nie było tak słodko to arogancja i sprdl mają wypisane na czole. Oczywiście nie wszyscy :) Puentując: nie polecam. Teraz jest mega wiele firm gdzie jest lepiej w 3city. Serio :) Ciacha, soczki? c'mon. Kupicie se, a zarobki na pewno nie są konkurencyjne w GR.
    Bartosz Lewandowski

02.03.2019 19:20

Pracowałem w GetResponse niespełna dwa lata w dziale IT. To był niezwykle produktywny dla mnie czas. Przyjęto mnie jako Juniora odszedłem jako samodzielny programista. Praca w GetResponse nauczyła mnie wielu dobrych praktyk tworzenia, testowania, wdrażania czy samej prezentacji oprogramowania. Nauczono mnie również komunikacji, organizacji i kultury pracy oraz podniosłem swoje umiejętności języka angielskiego, zatem jeżeli szukasz miejsca, gdzie możesz się rozwijać w ciekawych technologiach i mieć realny wpływ na to co robisz to GetResponse jest dobrym miejscem dla Ciebie. Poważnie, bez ściemy. :) Żeby rozwiać wątpliwości, nie pracuje już w GetResponse, ale wspominam jak najbardziej pozytywnie. Jest tam mnóstwo ciekawych ludzi i dużo ciekawych doświadczeń. W skrócie? Fajna atmosfera i ciekawe projekty :)
    J.

12.04.2019 22:33

No coz skoro kilkukrotnie nie bylo mozliwosci dodania komentarza to pisze tu. Firma ma bardzo kiepska rekrutacje.(usunięte przez administratora)nie wiedziala ze ma rozmowe, po oddzownieniu do niej wypytala o aktualna prace po czym przyszla odpowiedz, ze nie pasuje do profilu firmy. Ciekawe,bo do rozmowy technicznej nie doszlo. Na prawde slabe podejscie.

18.04.2019 13:37

Cześć! Dziękuję za komentarz. Poniżej znajdziesz moją odpowiedź na temat zaistniałej sytuacji. Pierwszym etapem naszych rekrutacji jest rozmowa telefoniczna. Do kolejnego etapu zapraszamy tylko wybranych kandydatów. Na naszą decyzję wpływa wiele różnych czynników. Zakończenie procesu rekrutacyjnego z kandydatami nie oznacza urwania się kontaktu. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych informacji, zachęcam do osobistego kontaktu ze mną. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Monika N., rekruter z GetResponse
    Henryk

04.02.2019 00:26

Czy zatrudniacie może młodszym programistów czy tylko ludzie z doświadczenie +2 lata dostają prace?

05.02.2019 16:35

Od osób, które aplikują na stanowisko Front-end Developer nie oczekujemy doświadczenia komercyjnego. Należy jednak mieć na uwadze, że wymagania zależą od danego projektu. Inaczej sprawa ma się w przypadku osób programujących w języku PHP. Tutaj minimum to dwuletnie doświadczenie, jednak, ponownie, w zależności od projektu, do którego poszukujemy nowych developerów, ten minimalny okres może się wydłużyć.
    GP

01.10.2018 12:37

Pracuję w GetResponse od kilku lat i nie zamieniłabym tej firmy na żadną inną nawet gdyby ktoś zaoferował mi większe pieniądze. Oprócz wszystkich benefitów, które jak najbardziej są fajnym dodatkiem, cenie sobie: szacunek dla pracownika, czyli brak krytyki, micro managementu, konstruktywna informacja zwrotna, jeśli się popełni jakiś błąd; oraz spersonalizowane ścieżki rozwoju. Nikt tutaj nie pcha nikogo przez niepotrzebne szkolenia. Kadra zarządzająca ma dar zauważania tego w czym pracownik jest dobry i rozwoju tych umiejętności tak w przyszłości można było awansować. W dodatku ludzie, którzy tutaj pracują, są otwarci, proaktywni, pomocni nie tylko w codziennych obowiązkach, ale też prywatnie. A i warto by było wspomnieć o realistycznych celach! Tu naprawdę jest balans między pracą a życiem prywatnym a i nawet można z domu czasami popracować. Jakoś przez te kilka lat, nie dopatrzyłam się negatywów.
    Ilona

23.09.2018 13:51

Dzień dobr, czy oferują Państwo jakieś benefity?

25.09.2018 12:26

Bardzo dziękujemy za pytanie. Dla naszych pracowników mamy przygotowany bardzo szeroki pakiet benefitów, który uwzględnia wsparcie naszego zespołu na wielu różnych płaszczyznach - od codziennych śniadań przez prywatną opiekę medyczną czy dofinansowanie przejazdów do pracy. Więcej informacji znajdzie Pani tutaj: https://www.gowork.pl/getresponse-sp.-z-o.o.,966082/benefity lub tutaj: https://careers.getresponse.com/pl/#perks :)
    jameson

07.09.2018 11:17

Niepoważna firma. Zlecają tygodniowe zadanie do wykonania dla Ux/Ui Designera bez osobistego spotkania w siedzibie i jakiejkolwiek rozmowy na temat warunków zatrudnienia. Ciekawe, ile naiwniaków na to złapią. Bezczelne wykorzystywanie wiedzy i umiejętności kandydatów do pracy.

10.09.2018 11:40

Każdej z osób aplikujących na omawiane przez Pana stanowisko, już w trakcie pierwszej, wstępnej rozmowy telefonicznej, zostają przedstawione poszczególne etapy procesu rekrutacyjnego. Wtedy też informujemy o zadaniu technicznym. To co najbardziej cenimy w sobie w kandydatach to umiejętności, praktyczną wiedzę, sposób myślenia o produkcie. Bez zadania wstępnego trudno byłoby nam je zweryfikować. Treść zadania odnosi się do jednego z prostszych obszarów aplikacji GetResponse, która jest złożonym produktem do online marketingu. Osobie odpowiedniej dla naszej organizacji, wykonanie zadania w zadanym terminie, nie powinno przysporzyć żadnych trudności. Większość pomysłów zgłaszanych przez kandydatów odnosi się do powszechnie dostępnych i podstawowych założeń usability oraz user experience. Jednocześnie, każdorazowo upewniamy się czy kandydat będzie miał czas na realizację w/w zadania i elastycznie podchodzimy do każdej informacji zwrotnej. Zgodnie z naszym procesem rekrutacji i polityką firmy, szczegółowe warunki zatrudnienia omawiane są na spotkaniu, w trakcie którego kandydat ma możliwość zaprezentować wykonane zadanie, a jednocześnie zweryfikować swoje oczekiwania wobec pracodawcy. Gdyby miał Pan jeszcze jakieś pytania, z przyjemnością pomożemy :)
    Janusz

07.05.2018 11:27

Może obecnie w sytuacji braku pracowników firma pomyśli o podwyżkach?

23.08.2018 10:03

Może ten pan miał na myśli aby firma, skoro zarabia, płaciła więcej niż to co oferuje.

24.08.2018 09:22

W styczniu 2017 roku dołączył do naszego zespołu trzysetny pracownik, dzisiaj zbliżamy się do czterystu osób na pokładzie. Każdego miesiąca witamy nowe osoby, które zaczynają pracę w GetResponse. Biorąc pod uwagę, że już od dawna na rynku pracy warunki stawiają pracownicy i kandydaci, a nie pracodawcy, można stwierdzić, że dajemy radę sprostać wymaganiom. ;)
    Anna

08.02.2017 13:34

Nie polecam. Brak profesjonalizmu. p. Ciechorskiej - niekompetencja i brak ogłady w kontaktach biznesowych. W tej firmie mam wrażenie, że wszyscy nalezą do jakiejś sekty. Ktoś wyżej napisał o wysokich zarobkach, to wytłumaczcie mi dlaczego oni wszyscy chodża tak brzydko i tanio ubrani?

23.08.2018 11:37

Bardzo dziękujemy za opinię i jest nam bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Wspomniana w komenarzu przez Panią osoba nie zajmuje się już prowadzeniem rekrutacji w GetResponse od lipca 2017. Obecnie rekrutacje prowadzi nowy zespół.

23.08.2018 12:47

Dziękuję za odpowiedź. Bardzo miło z państwa strony. Zapewniam, że nigdy nie wystawiam negatywnych ocen ale po tym jak pani Marta Ciechorska mnie potraktowała poprostu mam niesmak do get response. Cieszę się że zostało to wychwycone i skorygowane. Życzę państwu samych sukcesów.
    Maria

20.08.2018 13:09

Czy wyższe wykształcenie jest wymagane?

21.08.2018 13:32

Zdarza się, że wymagamy na poszczególnych stanowiskach odpowiedniego wyższego wykształcenia kierunkowego. Natomiast z reguły to co cenimy sobie najbardziej, to doświadczenie w ramach danej specjalizacji odpowiadające wymaganiom stanowiska i chęć do ciągłego rozwoju. :)

Kontakt - GetResponse

Al. Grunwaldzka 413 80-387 Gdańsk

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT
    Klara

10.08.2018 15:17

Może podpowiecie czy firma aktualnie rekrutuje? Jakieś wymagania na starcie mają?

10.08.2018 15:22

Cały czas powiększamy zespół :) Aktualne ogłoszenia znajdziesz tutaj: https://careers.getresponse.com/jobs#home W treści każdego ogłoszenia znajdziesz też wymagania na dane stanowisko.

28.05.2018 00:57

@Pracownik, a jak wygląda proces rekrutacji w GetResponse? Jaka atmosfera panuje w czasie rozmowy kwalifikacyjnej? Myślę, że odpowiedzi na te pytania będą cenną wskazówką dla osób zastanawiających się nad złożeniem CV w firmie. A może jako pracownik orientujesz się, czy są obecnie prowadzone jakieś rekrutacje? Jeśli tak, to na jakie stanowiska jest możliwość aplikacji?

10.08.2018 14:11

Najczęściej udaje nam się zamknąć proces w kilku etapach, takich jak wstępna rozmowa telefoniczna z rekruterem, zadanie rekrutacyjne do wykonania w domu oraz spotkanie w biurze w którym, poza rekruterem, uczestniczy osoba z wiedzą techniczną, reprentująca dział, do którego aplikujecie. Staramy się żeby wszystko działo się maksymalnie sprawnie, konkrenie, ale też w luźnej i sympatycznej atmosferze. Zależy nam, abyście czuli się na tyle komfortowo, na ile to jest tylko możliwe. Jakie rekrutacje prowadzimy? Tutaj możecie znaleźć wszystkie informacje -> https://careers.getresponse.com/jobs#work

25.05.2018 14:36

GetResponse zdecydowanie wyróżnia się spośród pozostałych firm. Rekrutacja bardzo sprawna, szybkie odpowiedzi na maile i pytania. Atmosfera w pracy na duży plus, brak wymogów formalnego stroju i duży luz :) Dodatkowo firma oferuje m.in. benefity w postaci kanapek, soków, możliwości nauki dwóch języków, wynagrodzenie za jazdę do pracy na rowerem. Polecam i nie zmieniłabym pracy na inną :)
    v.

24.04.2018 15:00

GR to fajna praca na start. Firma jest wzorem pod względem podejścia do pracownika, jednak zarobki przynajmniej w zespole CS są dość kiepskie. Wspominając przedmówców - kanapki i soczki -super, ale fajnie byłoby podnieść pensje pracownikom do tej bardziej godziwej. Zwłaszcza jeżeli ktoś zna kilka języków i świetnie radzi sobie z powierzonymi obowiązkami.
    Asia

14.05.2018 11:44

Zgadzam się. Pracowniki wsparcia klienta zarabiają/li mało, a premie uznaniowe na poziomie kilkuset złotych też nie podnoszą znacząco pensji. Zgadza się to, co pisze poprzednik, że osoby często znają 3-4 języki, ale nie przekłada się to na zarobki.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w GetResponse?

02.04.2018 11:24

Widziałam trochę nowych ofert od GetResponse. Jedna z nich dotyczyła stanowiska Front- end developera. Czy jest ktoś, kto może podzielić się doświadczeniami z tej pracy? Pracodawca mówi w ogłoszeniu że warunki techniczne są dobre i atmosfera w pracy wyluzowana.
    anonymous

09.05.2018 07:36

Marta - aplikuj! Sama się przekonasz co oferuje firma...już podczas rozmowy z rekruterem :)
    Rico

22.08.2017 15:06

Firma wyróżniająca się swoim podejściem do pracownika. Mało jaka firma ma w swojej strukturze dział odpowiedzialny za dobre samopoczucie pracowników firmy (Employer Branding). Social z jakim można spotkać się w firmie jest niespotykany - śniadania, soczki jednodniowe, owoce, ciasta, dopłaty do lunchu, opieka zdrowotna, karta multisport, szkolenia, zajęcia nauki języków obcych w firmie, wyjścia i wyjazdy integracyjne. Miła atmosfera w pracy i dobrze określony zakres obowiązków. Pracuje tutaj od pół roku i jestem cały czas zachwycony i mile zaskakiwany przez swojego pracodawce :)
    asd

15.01.2018 22:42

Bo skisnę. OBC - firma zajmująca się rozpoznawaniem emocji - 6h dzień pracy. Z czym do ludzi pytam. Tak się składa, że pracowałem w GR. Beznadzieja. Właśnie kółeczko wzajemnej adoracji, zadufanie, błędy w rekrutacjach, słaby klimat, rozwarstwienie zarobków wg klucza znajomości prezesa i kliki adoracyjnej. ENJOY. :)
    Mela

09.10.2017 10:18

W takim razie prosto z mostu: jakie są zarobki? Wszędzie naokoło na Oliwie 2800 na rękę to minimum, a co proponuje GR?
    JuNx

10.10.2017 21:29

Proponuję dodać jakieś stanowisko czy coś :) Minimum w przypadku PM'a, programisty czy supportu to nieco różne światy nie sądzisz?
    Hotsauce

22.11.2017 19:51

Np dla prawnika?
    Mela

17.10.2017 22:30

Customer Service

18.04.2017 09:05

@pytający Umowa o pracę jest preferowana i wiąże się z nią większość benefitów. Jeżeli ktoś chce pracować na zasadzie b2b to jest taka możliwość oczywiście. @Agata Myślę, że tak ale zależy od stanowiska. W Gdańsku pracują osoby nie tylko z Polski, a większość działań prowadzonych jest w kontekście zagranicy. Do tego dochodzą źródła wiedzy, konferencje itp. wszystko raczej po angielsku. Ale nie ma się co bać, są kursy językowe dla pracowników :)
    Agata

27.02.2017 21:46

Czy w GR należy znać biegle język angielski?
    pytający

09.02.2017 13:19

Czy firma GR daje możliwość zatrudnienia się na działalność czy jest ograniczona tylko do umowy o pracę? Dla niektórych to kluczowe kryterium.
    cinek

21.10.2016 15:28

Duża rotacja i klimat niestety siada

15.06.2016 20:06

06.10.2016 22:44

Spodobało mi się określenie "od 15 lat utrzymuje się na rynku" heh. GR faktycznie od ponad 15 lat jest w branży ale na rynku polskim praktycznie nas nie ma bo tutaj nie ma zbytu. Co do pracy - są kanapeczki z rana, są soczki 1 dniowe, w poniedziałki owocki, w piątki ciasto. Do tego dopłaty do obiadów i można an rowerki śmigać do pracy za co dostaniesz zeta/km. Standardem są już multisporty i ubezpieczenie zdrowotne. Co do pensji to trudno powiedzieć - masa osób pracuje tu od 5-10lat także chyba nie jest źle :) Co jest najważniejsze? Ekipa - takiego luzu to ja nie widziałem nigdzie. Faktycznie jeśli jest temat do zrobienia to trzeba pocisnąć i np. przejsć w weekend do roboty ale jest to docenione - nie dość, że nadgodziny normalnie płatne po bożemu to jeszcze jest szansa by Ci pizze czy inne szamy kupili za Twoje "oddanie" - banalna sprawa ale takie drobne gesty się docenia.

04.02.2016 21:30

05.02.2016 08:07

Witam, W GetResponse zatrudniamy osoby na umowę o pracę, zatem zachęcamy do aplikowania. pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia!:) Kasia Urbaniak Communication & Employer Branding Manager
    klawiatura

31.08.2015 17:04

Brałem udział w rekrutacji na stanowisko JavaScript Developera. Zadzwoniła do mnie Pani z HR i miała wysłać email, pod który miałem wysłać próbki kodu, jednak nie odezwała się. Po jakimś czasie zadzwoniła inna Pani z tej firmy i poinformowała, że tamta Pani jest na urlopie i że w ramach rekrutacji mam zrobić zadanie. Zrobiłem zadanie przed czasem, wysłałem, po jakimś czasie otrzymałem wiadomość, że zadanie przekazano do oceny i niebawem dowiem się o wyniku, niestety od tamtej pory zero odzewu.
    Robert

10.07.2017 14:45

Mam takie same doświadczenia. Zadanie wysłane przed czasem, kilkukrotna olewka mojego pytania o to kiedy rozpatrzą wysłany kod , a rekruterka która rzekomo miała "przeprowadzać mnie przez każdy etap rekrutacyjny" nie raczy nawet odpisać na maile ani odebrać telefonu. Strata czasu i ogólnie nie polecam.
    admin

21.08.2015 15:21

Wiesz jakie umowy obowiązują w firmie GetResponse Sp. z o.o. oraz jak przebiega proces rekrutacji? Czekamy na komentarze.

Zostaw merytoryczną opinię o GetResponse