iQor Global Services Poland Sp. z o. o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 77 ocen.

iQor Global Services Poland Sp. z o. o.
2 77 6 1

Opinie o iQor Global Services Poland Sp. z o. o.

pytanie

Coraze więcej jest plotek o nadchodzącym podziale czy też kolejnym przejęciu firmy przez inną. Ma ktoś może więcej informacji na ten temat?

Starszy pracownik

Moje sugestie dla iQor Global Services Poland Sp. z o. o.: Sugestie hm niech zaczną szanować starszych stażem pracowników. By ich wypłata była większa niż "świezaka". Nie doceniaja ludzi którzy robią ponad normę.

Pracownik sprzed miesiąca.

Na szczęście nie pracuję tam od paru tygodni, żałuję tylko, że tyle tam pracowałem. Kierownictwo wymaga bardzo dużo, są normy, są nieobowiązkowe nadgodziny na które można nie iść, jeśli się zapyta o zgodę kierownika. Współpracownicy za plecami obgadują, były też przypadki podkładania świń. Pamiętam do dziś pewne zdarzenie. Na jednej zmianie był taki chłopak, na imię miał K..., według mnie dawał radę (w wynikach co przychodziły prawie codziennie na mail miał 99% dobrze), ale wszyscy na niego narzekali, moim zdaniem to nie jego wina, że miał trudniejszą robotę niż reszta, nikt nie chciał się z nim zamienić, nie mógł być aż taki zły, skoro go trzymali 2 lata z kawałkiem... Pewnego dnia jego zmiennik (imię T...) skopiował z laptopa jakiejś klientki zdjęcia, ale na laptopie na którym to robił ustawił datę i godzinę taką jaka byłaby na zmianie tamtego chłopaka. Poszedł z tym do kierownika i się zaczęło... K... przez T... miał niezłe problemy. Całe kierownictwo tak dobrze się zna na komputerach, że dla nich data skopiowania zdjęć to dowód, którego nie da się sfałszować (ale datę w laptopie można zmienić i wtedy data kopiowania jest inna w rzeczywistości), na szczęście K... nie został zwolniony, ale nie wiem czy przypadkiem nie dostał nagany, w końcu potem i tak został zwolniony z jakiegoś innego powodu, oficjalnie sam się zwolnił.

Jaaa123
@Pracownik sprzed miesiąca. 28.07.2018 14:09

Tak było, ale pominąłeś dość istotne fakty. T. miał pendrive służbowy (zresztą jak każdy pracownik). Każdy miał swoją szafkę na swój indywidualny sprzęt, ale ona była dzielona na parę osób z tej samej zmiany. T. skopiował fotki z jakiegoś laptopa na swój pendrive, ale przed tym zmienił datę i godzinę w tym laptopie, chyba planował wkopać K., lub po prostu na wszelki wypadek tak zrobił, by się móc wyprzeć w razie jakby ktoś przypadkiem odkrył co on tam ma. Pendrive i inne sprzęty zamykał codziennie pod koniec zmiany w szafce, tylko on miał klucz do niej. On miał spinę z K., był zazdrosny, że K. ma lepsze wyniki niż on, na obu ludzie narzekali, ale T. robił często byle jak. T. nakręcał ludzi ze swojej zmiany (byłem z nim na zmianie) na K., przez co go nikt nie lubił u nas.

Starszy pracownik
@Pracownik sprzed miesiąca. 28.07.2018 14:09

Wasze braki w wiedzy elementarnej tylko świadczą o jakości pracowników w tej firmie, tym bardziej, że naprawiane tam są laptopy i komputery. Gdy otworzycie właściwości dowolnego pliku na komputerze to u góry możecie wybrać zakładkę "szczegóły" gdzie zapisana jest nie tylko data i godzina modyfikacji pliku ale również takie informacje jak nazwa komputera czy jego właściciel. I z tego co wiem te zdjęcia, o których mówicie posiadały właśnie informacje, że był modyfikowane (czyli kopiowane) na komputerze służbowym właśnie tych panów. A z komputerem służbowym jest taka sprawa, że nie można tam zmienić nawet strefy czasowej bez hasła administratora a tego nie znają nawet starsi inżynierowie gdyż ze względów bezpieczeństwa dostęp do tego ma tylko dział IT i hasło jest zmieniane dosyć często.

rsx2000
@Starszy pracownik 26.09.2018 14:43

tak sobie to tlumacz, sa osoby co maja admina od lat na swoich kontach domenowych i robia na laptopach co chcą, maja to jeszcze od czasow Jabila, oczywiscie to nie dotyczy nikogo z lini ale eng jak dobrze zylo z IT takie uprawienia posiadalo, czasem eng musi zainstalowac jakis soft od klienta i na jakis czas dali admina, jak zapomnieli cofnac to maja do dzis.

Sebastian

Cześć, a czy na HP jeszcze włada taki łysy "inteligentny" zmianowy ? Dobrali mu się do pupy już czy nadal robi z ludźmi co chce?

dsa
@Sebastian 16.05.2018 14:47

Lemon, nie nawidzilem (usunięte przez administratora)

hp consumer
@dsa 04.09.2018 14:00

Przed Lemonem był jeszcze Zbychu "KOKS" to był agent... Nie dało się się typa ogarnąć, było trzeba z nim popracować aby na nowo zrozumieć definicje idioty.

Arek
@hp consumer 03.10.2018 13:39

Lemon, człowiek "legenda" 6:03 rano i jego pytanie: norma będzie? - nie znał się na niczym ale wymagał - nie lubiłem go.

Iqor

Witam, troszku pracuję już w tej firmie i z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że jest to totalne porażka. Po wielu, wielu latach pensja brutto to jakaś kpina. Dla osób, które dojeżdzają to już totalna kicha. Normy wyśrubowane. Pracując na HP (lokalizacja Szajnochy) dziennie musisz naprawić 1,5 laptopa żeby zarobić na pensję a gdzie reszta skoro norma wynosi 8,5 sztuki dla pracownika, a dla lidera gniazda 7. Pracownicy, którzy znają się na procesie naprawy HP odchodzą w zastraszającym tempie. Jeszce chwila i zostaną sami nowi. No ale według kierowników wyższego szczebla przecież to nie problem. Przecież naprawa to tylko wykręcanie i wkręcanie śrubek. Wyliczanie normy dla pracownika na projekcie HP to już wyższa matematyka, gdyż przy wyliczaniu istnieje takie zjawisko jak "między czas", który według wyliczającego wynosi "0" (czytaj: zero). Oznacza to, że jeżeli ogarniasz kilka sztuka na raz (przykład: przeklikujesz kilka instalacji systemu windows oznacza to, że czas, który poświęcasz na to wynosi zero. Nie będę rozpisywał się więcej na temat tej firmy bo nie warto. TOTALNA PORAŻKA i TYLE.

Justyna

No dobrze ,a jak wygląda sprawa z płatnością za nadgodziny ? Czy są weekendówki (w sobotę) więcej warte ? Czy są godziny nocne lepiej płacone 22-2? I skoro jest benefit dla studentów ,jeżeli uczę się zaocznie ,czy można z kierownictwem się dogadać odnośnie co drugiej soboty wolnej ?

pracował
@Justyna 12.08.2018 07:30

Jesli trafisz na dell car nie dogadasz sie z niczym. sobot nie ma nadgodziny w tygodniu do 2 w nocy nastepnego dnia ledwo wstajesz i znowu do 2 i po dwoch dniach masz dosc. zmuszaja do nadgodzin inaczej strasza zwolnieniem brakiem premi albo innymi konsekwencjami. jedyne co jest najgorsze to kierownik twoj i kierownik kierownika bo ten najwyzej sie nie pokazuje praktycznie ale ci dwaj to porazka, przez nich sie ludzie zwalniaja.

Hanna

@_obserwator_, jestem moderatorem Gowork.pl. Moim zadaniem na forum jest aktywne uczestnictwo w dyskusji oraz zachęcenie osób znających firmę do udzielenia wypowiedzi. Ponad to dbam o przestrzeganie regulaminu i stale informuję o nowych ofertach pracy w firmie i aktualnościach. Zatem moja działalność na wątku nie jest w żaden sposób związana z firmą iQor Global Services Poland. Na innych wątkach możesz również natknąć się na wpisy innych moderatorów - będą oznaczone szarym (jaśniejszym) kolorem.

Joker
@Hanna 02.07.2018 02:19

Najpierw był teleplan. Później "coś poszło nie tak" i był teleplan i jabil. Później "coś bardzo patologicznie poszło nie tak" i powstał chory twór o nazwie iqor. Ciekawe ilu ludziom te w/w firmy zniszczyły nieodwracalnie psychikę. Co się dziwić jak liderami i kierownikami zmian są osoby o wybujałym ego które nie mają pojęcia o tym co robią. Są tam tylko po to żeby poganiać ludzi. O zarządzaniu zasobami ludzkimi to nawet nie słyszeli. :-)

_obserwator_
@Hanna 02.07.2018 02:19

Nie rozśmieszaj mnie "Hanna" ten szary kolor jest taki szary ... że nie ma różnicy. Skoro już się przyznałaś do swojej roli, to oczekuję aby Twoje wypowiedzi były WYRAŹNIE oznaczone - obecnie wprowadzają czytelników w błąd.

Nigdy więcej iqor

Każdy dzień spędzony w tej firmie to dzień zmarnowany. Pracowałem ponad 6 lat w tej firmie i dopiero jak odszedłem otworzyły mi się oczy jak bardzo zmieniło się na lepsze na rynku pracy a jak bardzo firma iqor się uwsteczniła.Żałuję pracy tam każdego dnia bo to co tam robiłem nawet w głupim CV nie ma żadnego znaczenia.Kierownictwo to osobniki z inteligencją na poziomie kozy.Wydaje im się że pozjadali rozumy i że są kimś lepszym a zwykły pracownik to człekokształtna istota nie posiadająca rozumu którą trzeba ogłupić do reszty.Dadzą tobie raz do roku podwyżke i wymagają żebyś w zamian pracował na 200% swoich możliwości a po kilku latach okazuje się że te ich cudowne podwyżki były tak ogromne że człowiek ciągle zarabia w okolicach najniższej krajowej. A nowo zatrudnieni pracownicy dostają tyle na okresie próbnym co ty po 4-5 latach.W chwili obecnej dzieje się baaardzo źle za sprawą pewnego pana S.M. który szuka oszczędności na zwykłych pracownikach obcinając wszystko co się da przy okazji wymyślając absurdy i zwalniając najlepszych.Nie trzeba kończyć nawet podstawówki żeby mieć taką strategie jak on.Ale tak jak wspomniałem wcześniej inteligencja na poziomie kozy.Tak jak pisali inni użytkownicy ta praca nie jest ani dla osób uczących się ani dla osób mających rodziny.Bo nie idzie się w niej ani rozwinąć zawodowo ani finansowo. A w takim przypadku po co tracić tam czas.Lepiej poszukać coś lepszego a w dzisiejszych czasach to żaden problem.

Hanna

@Joker, czy pracujesz obecnie w iQor Global Services Poland? Jeśli tak, to może napiszesz kolejną wypowiedź, ale dotyczącą warunków zatrudnienia w firmie? Jakie zostały Tobie zaoferowane? Czy oprócz wynagrodzenia zapewnione są pozapłacowe benefity?

;-)
@Hanna 19.07.2018 22:16

Hanna jak piękne to imię :-*

nik
@;-) 19.07.2018 22:18

żona szefa?

Hanna

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Hanna

@Mirek Ale może z czasem nawet Ci słabi psychicznie przyzwyczailiby się do pracy o takim charakterze - jak sądzisz? @Weteran Piszesz o mobbingu w firmie iQor Global Services Poland - to bardzo poważny zarzut względem tego pracodawcy. Skoro zastraszają swoich pracowników, to może warto to zgłosić jakimś wyższym instancjom? @nik Co masz konkretnie na myśli?

_obserwator_
@Hanna 24.06.2018 12:20

Hanna, Pracujesz dla iQora ? a może dla WORK.PL ? a może ktoś inny Ci płaci za wybielanie tej firmy za wszelką cenę ? Jeśli jesteś moderatorem tego wątku - napisz to wprost. Będziemy mogli, w dobrej wierze, ignorować Twoje wpisy. Obserwuję również wątek opinii o innej firmie i tam również pisze "Weronika", której styl wypowiedzi/narracja/argumentacja jest identyczna jak Twoja. Proste pytanie - kto Wam płaci ??

Nick
@_obserwator_ 24.06.2018 15:15

Pytanie kto płaci wam za oczernianie :D

nik
@Hanna 24.06.2018 12:20

Co mam na myśli? Otóż to, że korporacjom z obcym kapitałem, zależy wyłącznie na zysku. Wiodącą rolę odgrywa w takich firmach parę osób, które posiadają wiedzę na tyle dużą, że są "nieruszalni". natomiast reszta, tzw. pionki i wyrobnicy, są traktowani na zasadzie: na twoje miejsce jest 10 następnych. Współczesne firmy tego typu, to takie folwarki pańszczyzniane, z tablicami ßwietlnymi z wynikami. Czøowiek to coß wiécej jednak niæ liczba. Ta firma ma na tyle długą historię, że można podsumować, co poszło nie tak, że ciągle następuje przetasowanie i reset jeśli chodzi o skład, tzw. zasoby ludzkie? To nawet w tak ciężkich zawodach, jak górnictwo, ludzie potrafią przepracować całe życie, mimo trudu zajęcia. Natomiast tu, tempo z jakim zmieniają się ekipy, to jest coś nie tak i każdy to zauważy. I te zmiany nazwy i lokalizacji tej firmy. To jest w porządku? Nawet pracownikom przysyła się dokumenty z nazwą firmy, której nie było pierwotnie na dokumencie z podpisania umowy. To jest w porządku? Radzę się przyjrzeć , chodzi o dobro polskich pracowników.

Nadgodziny.

Nadgodziny nie są obowiązkowe, ale ludzie, którzy nie chcieli zostawać na nadgodzinach w dziwnych okolicznościach dostali wypowiedzenie. Finansowo nie było najgorzej, kilka razy nawet zarobiłem na czysto ponad 2500 zł, ale zap...łem (niech będzie... PRACOWAŁEM!) non stop, od poniedziałku do czwartku po 10 godzin, w soboty po 8 godzin. Ponad 250 godzin w miesiącu. Są tylko dwie zmiany, więc jak pierwsza zmiana zostaje dłużej, to druga przychodzi o 2 godziny później. 6-14 --> 6-16 14-22 --> 16-2 Nadgodziny w tygodniu były tylko od poniedziałku do czwartku, ze względu, że w sobotę tylko od 6 do 14 było. Wyobraźcie sobie, przychodzicie w PONIEDZIAŁEK, WTOREK, ŚRODA i CZWARTEK na 6 do 16, w PIĄTEK i SOBOTA na 6 do 14. W następnym tygodniu PONIEDZIAŁEK, WTOREK, ŚRODA i CZWARTEK na 16 do 2, w PIĄTEK 14-22 i SOBOTA na 6 do 14. W piątek jechać do domu, by pójść spać i rano w sobotę z powrotem... Nadgodziny nieobowiązkowe, ale by na nich nie zostać, trzeba było iść do kierownika, by mu to powiedzieć. -"Panie kierowniku, czy mogę dzisiaj nie zostawać na nadgodzinach?" -"Dobrze, ale mam nadzieję, że jutro zostaniesz", kilka dni później -"Panie kierowniku, czy mogę dzisiaj nie zostawać na nadgodzinach?" -"Przecież już raz w tym tygodniu nie zostałeś..."

Reperator HP
@Nadgodziny. 15.06.2018 12:18

Jeżeli chodzi o nadgodziny to kolega wytłumaczył idealnie bez ściemy tak jak jest, oczywiście chodzić się tłumaczyć do kierownika a w tym oddziale gdzie teraz tam droge remontują to kierownicy maja tak wybuchane ego że podchodząc do nich zgłosić czy to nie moc zostania na nadgodzinach czy cokolwiek mogłeś poczuć się takim prawdziwym śmieciem takim rasowym śmieciem - no tak jest już że na stanowiska zatrudniają skur****** bez serca - oczywiście ci którzy byli z kierownikiem czy kierowniczką w dobrych "relacjach" nie beda narzekać ale mili państwo czy to wyczyn zarobić 3.000 zl za 250 godzin w miesiącu ? Myślę że to męczarnia, ale jak kto lubi :) Jedni lubią masło orzechowe a drudzy prace w korpo i nadgodziny, trzymajcie się i nie dawajcie sobą pomiatać.

Nick
@Nadgodziny. 15.06.2018 12:18

Skoro sam z siebie robisz śmiecia, prosisz się jak piesek o coś co ci się bez gadania należy to nie dziw się. Nie chcesz nadgodzin to oznajmiasz to kierownikowi, a nie pytasz czy możesz. W sumie nawet oznajmiać nie musisz, nadgodziny to przywilej a nie obowiązek. Tydzień nadgodzin to 8 stów do wypłaty, może nie tak dużo, ale zawsze coś, ja tam nie gardzę dodatkowymi tysiakami.

nik

"przytyki, intrygi, obmowa, jątrzenie pracowników przeciw sobie, ukryte i otwarte dyskryminowanie, rozgłaszanie plotek, celowe odsuwanie kogoś od czegoś" Znajome?

Hanna

@weteran @Mirek Macie rację, ale praca w korporacji jest jedną z chyba najbardziej specyficznych. Czy w związku z tym uważacie, że iQor Global Services, z uwagi na duże prawdopodobieństwo stresu, będzie odpowiednim miejscem pracy dla osób dopiero rozpoczynających karierę zawodową? Wasza opinia może być ważna dla osób, które planują aplikację tam.

Mirek
@Hanna 18.06.2018 13:03

@hanna, ja uważam że jeśli ktoś jest odporny na stres (ale taka odporność istnieje) to sobie powinien poradzić, a dla słabszych psychicznie odradzam.

Weteran
@Hanna 18.06.2018 13:03

Nie chodzi o stres.Chodzi o to że śmieszni pseudo kierownicy łamią dzień w dzień prawo pracy.Mobing jest na porządku dziennym.Prawo pracy wyraźnie określa kiedy pracodawca może zmusić pracownika do pozostania na nadgodiznach i przez jaki okres.Ale nie można zmuszać tak ludzi długoterminowo np. przez okres ponad 2 lat i ciągle zastraszają ze jak nie zostaniesz to cie zwolnią.Wniosek taki że ta praca jest dla nikogo ani dla studenta ani dla kogoś co ma rodzine.Bo prywatny czas pracownika jest nieważny.Masz jeb..ć do bólu i bez jęknięcia. Bo jak nie to lecisz.

Mirek

@Hanna ; @weteran dokładnie, nadgodziny nie obowiązkowe ale jak będziesz unikał to może nie wylecisz odrazu ale napewno będziesz psychicznie przez kierownika, prawda jest taka ze praca dla wybranych ktorzy sa odporni na stres do pracy w korporacji w ktorej nie licza sie ludzie tylko wyniki i jestes tylko numer niczym wiecej, mam nadzieje ze pomoglem.

Krzeciunio

Jaki jest wymiar czasu pracy na stanowisku serwisanta? Można pogodzić pracę na tym stanowisku ze studiami zaocznymi?

Hapekowiec
@Krzeciunio 10.06.2018 23:49

5 dni w tygodniu po 8 godzin + 2 (rano i popołudnie) + nadgodziny do 16ej i do 2 w nocy.

Krzeciunio
@Hapekowiec 11.06.2018 12:41

Nadgodziny obowiązkowe?

Mirek
@Krzeciunio 12.06.2018 10:12

W świetle prawa nie obowiązkowe, a w świetle iqora owszem obowiazkowe :) nie powiedza ci wprost ale kierownik bedzie cie naciskal - wiec zastanow się dwa czy chcesz tam pracowac :) pozdrowa

weteran
@Mirek 12.06.2018 13:06

Pracuje tam i potwierdzam.Generalnie jeżeli jesteś NIE ambitny nie masz co robić ze swoim czasem to jak najbardziej jest to praca dla ciebie.Ale jeżeli masz rodzine studia czy co kolwiek co wymaga czasu poza godzinami pracy to nie pchaj sie tam bo tam panuje zasada że nadgodziny są nie obowiązkowe ale jak sie nie dostosujesz to wylecisz.Ich twoje życie prywatne nie interesuje.Dla nich liczą się zielone słupki i zarobek.

Hanna

@Krzeciunio Czy już zdecydowałeś się aplikować do iQor Global Services? Proponuję, abyś informował na bieżąco użytkowników forum o swoich poczynaniach. @Hapekowiec Jak długo jesteś zatrudniony u tego pracodawcy? Czy uważasz, że warto tam aplikować? Twoje uwagi mogą okazać się pomocne dla osób, które chcą złożyć tam CV. @Mirek O jakim wymiarze nadgodzin mówisz?

Hanna

@hmmm Bardzo Ci dziękuję za to, że postanowiłeś podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami o pracy w firmie iQor Global Services Poland. Jestem przekonana, iż pomożesz w ten sposób osobom, które zastanawiają się nad aplikowaniem do nich. Pracowałeś tam 5 lat temu, a ile czasu dokładnie byłeś zatrudniony?

Janusz

Po w prowadzeniu nowych zasad wynagrodzeń które wchodzą w życie z dniem 01.03.2018 staż pracy do roku - min. 2500 zł brutto 1-3 lata - min. 2800 zł brutto powyżej 3 lat. - min. 3000 zł brutto. Najbardziej cierpią pracownicy z dłuugoletnim stażem pracy.Większość osób po 8-10 latach ma podobne albo identyczne stawki głodowe.A zarząd o takich pracownikach zapomniał bo po co pamiętać skoro gibią przez kupe lat za bezcen to i dalej będą gibać.Stawki zostały wprowadzone tylko po to żeby zamydlić oczy nowym pracownikom jak w iqorze jest wspaniale a w rzeczywistosci za te stawki będziecie gibać przez nastepne lata.Ja pracuję 6 lat i mam tyle ile ma dostać pracownik po 3 latach.Czas uciekać do nowo powstającej firmy w Bydgoszczy zajmującej się produkcją TV lcd bo może tam dadzą więcej a jak nie tam to w dyskoncie proponują więcej.DNO!!!

Oo
@Janusz 28.12.2017 18:37

Jaka to firma powstaje ?

pitbull
@Janusz 28.12.2017 18:37

Firma Sembly na Toruńskiej 151. W tej chwili są oferty pracy na różne stanowiska na OLX

hmmm
@Janusz 28.12.2017 18:37

Troche dziwna firma ta Sembly. Na lini produkcyjnej zatrudniaja na umowe zlecenie a na magazyn umowa o prace. Jakies dziwne zasady. Szukaja oszczednosci? To juz lepiej ten Iqor bu tu wszyscy maja umowy o prace, chociaz pracowalem jakies 5 lat temu w Iqor -wtedy Jabil i widze po komentrzach,ze nic sie tam nie zmienilo. A szkoda. Iqor to dobra firma ale na 2-3 lata max . Na stale nie ma semu. Dobra praca dla studentow.

hmmm
@Janusz 28.12.2017 18:37

A te stawki do 3000zl to jakas sciema raczej. Tam sie zaczyna od najnizszej krajowej. Potem dorzuca 100zl po roku pracy. A zas albo kolejna stowka po roku albo nie. Troche tam mydla oczy zeby tylko skusic do pracy bo ciagla rotacja-na pracownika serwisu oferty pojawiaja sie dosyc czesto . A to mowi samo za siebie. Jakby tak placili te 2500 to ludzie by nie rezygnowali tak szybko.

Hanna

@serio? Zatem bardzo Ci za nie dziękuję. Może jednak mógłbyś jeszcze dodać coś od siebie na temat tej firmy? @(na szczęście) były pracownik Serdecznie Ci dziękuję za opinię na temat iQor Global Services. Jest ona niewątpliwie merytoryczna i wyczerpująca, w związku z czym pomoże przyszłym kandydatom do pracy tam. Długo byłeś zatrudniony u tego pracodawcy? Czy myślisz, że praca w tej firmie byłaby odpowiednia dla osób dopiero rozpoczynających swoją karierę zawodową?

(na szczęście) były pracownik

Pracowałem tam rok, czyli nie za długo, ani nie za krótko. Jako serwisant. Pracowałem na projekcie, gdzie naprawia się komputery stacjonarne, komputery przenośne, tablety pewnej znanej firmy w ramach gwarancji, ale także poza gwarancją na koszt klienta. Naprawa polegała na wymianie całych części (np. płyta główna, klawiatura, matryca LCD, część obudowy, dysk twardy, ram, zasilacz - część nie działa prawidłowo to się ją wymienia na inną, która jest sprawna, a ta nie działająca była wysyłana na odpowiedni dział, by tam ją naprawili). Do każdego sprzętu jest karta z podanym opisem usterki, np. komputer nie włączą się / nie ląduje baterii / nie ma dźwięku / nie działa internet / komputer wolno działa itd. Najpierw jest diagnoza i zamówienie z magazynu potrzebnych części, potem wymiana części i sprawdzenie czy wszystko działa. W razie konieczności domówienie kolejnych części i FAIL do wyników jakościowych z powodu złej wcześniejszej diagnozy. ZAROBKI Zarobki jak na początek okej, śmieszne trochę jest to, że po czasie firma chce zachęcić do zatrudnienia się nowych ludzi i podnosi wynagrodzenie dla nowych osób, wychodzi tak że ludzie którzy pracują już jakiś czas zarabiają mniej niż zupełnie nowi. NORMA Każdy pracownik musi wyrobić normę, normę można zrobić w połowę czasu, a czasem nawet jak by się chciało to nie da się w całe 8 godzin, wszystko zależy od przypadków, są laptopy gdzie po prostu zasilacz nie działa, wystarczy wymienić na nowy i wszystko ok, a czasem trzeba wymienić parę części, nie jest to trudne ale bardzo czasochłonne. Te łatwiejsze sztuki są przebierane przez osoby co kierownik im na to pozwoli, patrzą opis usterki, np. laptop nie włącza się, podłączają testowy zasilacz, laptop włącza się , sprawdzają naładowanie baterii a tam 1% który dopiero wskoczył bo bateria była rozładowana i wystarczy wymienić zasilacz na nowy. Do normy liczone są tylko gotowe naprawione sprzęty, czasem przeprowadza się diagnozę komputera, wychodzi dużo części do zamówienia z magazynu i się okazuje że jeden z części nie ma na magazynie na miejscu i trzeba ją sprowadzić z innego magazynu (zza granicy), wtedy poświeciło się czas na coś co się w ogóle nie liczy do normy. PREMIĘ By dostać premie trzeba mieć normę minimum 100% oraz wyniki jakościowe chociaż 97%, każdy komputer musi wyjechać w takim samym stanie wizualnym lub lepszym niż przyjechał , każdy gotowy komputer jest sprawdzany przez kontrole jakości, tam często okazuje się że coś nie działa albo komputer jest źle złożony, wtedy jest zwrot do poprawienie ale w wynikach jest jako FAIL, więc wyniki jakości spadają. Teraz mam inną, o wiele lepszą pracę, bez chorych zasad. Jeśli nie ma się co robić to można iść do iqor do pracy na jakiś czas, najlepiej na 3 miesiące bo to taki okres gdzie nie trzeba robić 100% normy oraz jakości nie musi być dużo, bo to dopiero nauka.

Hanna

@HP CONS/WUR Dziękuję za Twój wpis na temat pracy w iQor Global Services Poland. Jak długo tam pracowałeś? A może nadal pracujesz? Pamiętaj, iż wypowiadając się na forum publicznym powinieneś przestrzegać zasad spisanych w regulaminie Gowork https://www.gowork.pl/regulamin Wynika z niego, że nie należy nikogo obrażać i posługiwać się słownictwem o charakterze wulgarnym. Regulamin zabrania również powoływać się na personalia współpracowników. Proszę, byś się stosował do tych wytycznych. @robol To może Ty byś wyraził swoją opinię na temat iQor Global Services Poland?

serio?
@Hanna 24.05.2018 13:23

Odpowiedzi na pytania zawarte są w pierwszym zdaniu...

Tomasz

Myślę, że firma z dobrą opinią a taką ma iQor Global Services poradzi sobie z rotacją pracowniczą!!

robol
@Tomasz 14.05.2018 10:39

Błahahahhahah.Iqor ma dobrą opinie?? Błahahahhaha Hit dnia:D

HP CONS/WUR

Zgadzam się w 100% z ta opinią pracowałem w latach 11-15 na projekcie HP Consumer. Jedynie co się liczy to LICZBA i WYNIK na koniec dnia. Przebieranie sztuk to podstawa łatwe modele (laptopy nie skomplikowane w rozbiórce jak i łatwe usterki) gdzie normę można zrobić w 3-4 godziny pracy. Za to drugi pracownik dostanie popalone sztuki gdzie trzeba wymienić po 5-6 elementów, a na to schodzi czas. Sprawdzanie na bramkach to kwestia polityki ale z reguły trwało to wieczność (ochrona to emeryci) przy okazji ciekawe jak ma się Dariusz L. któremu "wypadł dysk" i już do pracy nie przyszedł na następny dzień :-). Kierownictwo totalne bezmózgi niemające pojęcia o tym jak motywować ludzi do pracy (zastraszanie to nie jest droga). Co do FT (Final Test) dziewczyny, które sprawdzają sprzęt po naszych naprawach potrafią być wredne i cofać sztukę na byle pierdół (tutaj liczą się układy z nimi - jak jesteś miły i słodzisz im to jest okey jeśli nie to laska która czyści lapka i przez przypadek poluzuje klawisz w klawiaturze zwali winę na Ciebie). Ludzi, którzy mają widzę i nadają się do pracy na wyższych stanowiskach można policzyć na palcach jednej ręki pozdrawiam Przemka N. :D. Podsumowując praca na przetrwanie, ale nigdy nie ma stałe.

Hanna

@Tomasz Czy mógłbyś doprecyzować swoją wypowiedź? Nie brzmi ona zupełnie jasno. Pracowałeś może w iQor Global Services? Jeśli tak, to podziel się z innymi swoimi przemyśleniami. Osoby starające się o pracę w tej firmie chcieliby wiedzieć na przykład, jakie warunki zatrudnienia oferują, jaka panuje tam atmosfera, itp. Zachęcam Cię to aktywności na forum. @Sebastian Z Twoje wpisu wynika, że pracowałeś w tej firmie. Czy mógłbyś zatem podzielić się z nami jakimś szczegółami na jej temat?

Jacek

Może lepiej napiszcie coś o firmie i nie obrażajcie ludzi?

swiadomy

Pracuję w tej firmie już kilka dobrych lat i bawią mnie Wasze komentarze. Wszyscy którzy narzekają według mnie po prostu sobie nie radzą. Znam wiele solidnych osób, które zasłużenie dostały się na wyższe stanowiska, a innym jest po prostu albo dobrze tak jak jest albo nie mają pomysłu na siebie. Oczywiście znam tez kilka przypadków gdzie ludzie niedocenieni odchodzili do innej, być może lepszej pracy. Grunt to wiedzieć czego się chce od życia. Jeżeli każdy nowy tydzień jest dla Was dramatem to nie zwalajcie tego na poniedziałek tylko na siebie i własne życie.

Wiem
@swiadomy 20.03.2018 09:27

To ciekawe dlaczego po 10 czy nawet 12 latach zwalniają osoby które wiedziały co robiły... ciekawe.... I nie narzekał i były bardzo dobrymi pracownikami.

swiadomy
@Wiem 20.03.2018 20:54

Każde zwolnienia, których byłem świadkiem podyktowane były konkretnymi przyczynami. Aktualnie trzeba się nieźle natrudzić żeby zostać zwolnionym tak po prostu. Trzeba być konretną mameją i nierobem.

Wiem
@swiadomy 21.03.2018 07:43

Dobre. Trzymają kogoś 10-12 lat i nagle z dnia na dzień zostaje zwolniony. Chyba nie znasz "polityki" stołków.

swiadomy
@Wiem 21.03.2018 20:46

Chyba nie znasz prawa pracy zatem. Z umową na stałe nie można kogoś zwolnić bez powodu z dnia na dzień.

nieswiadomy
@swiadomy 23.03.2018 10:55

Mój drogi to Ty nie znasz firmy w której pracujesz. Nie znasz jej ciemnej strony. Siedzisz sobie za biurkiem, przeglądasz pewnie raporty z R&R-a i tak wygląda całą Twoja praca. Pewnie należysz do osób, które przychodzą do pracy na 8 i noszą ze sobą lapka. Nie wiesz nawet jak wygląda praca i życie na serwisie. Nie wiesz z jakimi problemami borykają się szarzy, zwykli pracownicy. Myślisz, że jak w RCP jest wszystko w porządku to tak jest w rzeczywistości. Dla Ciebie ta firma to tylko loginy i liczby. Na jakie stanowiska Iqor potrzebuje pracowników? Praktycznie tylko na pracownika serwisu i magazynu. Więc kto i gdzie ma się wybić???

nik
@swiadomy 20.03.2018 09:27

Tak, masz racje było tam parę operatywnych pań, jeśli wiesz co mam na myśli. Intrygantki i dziwki. Cebulak gustował w takich.

Michał

Nie polecam tej firmy Po tygodniu pracy usłyszałem że mam wyrabiać normę, każdy puszczą sobie muzykę jaka chce, po 8h pracy czułem się jak po imprezie tylko bez %. Liderzy nie nadają się na swoje stanowiska pracy, nikt nie ma pojęcia tam o zmianie grafiku z tygodniowym wyprzedzeniem, informują ludzi z dnia na dzień. Na szkoleniu wstępnym mówią co innego a co innego dzieje się w firmie.

szokłem

Obudź się firmo! Nowi pracownicy się zwalniają, bo dostają lepsze propozycje, a starych też wciąż ubywa.

Nowa

Witam .Chciałabym się dowiedzieć czegoś o warunkach pracy w tej firmie. Ile zarobi zwykły pracownik na produkcji?jakie są zmiany i na jakie umowy nowy pracownik jest zatrudniony?Czy jest w ogóle szansa na pracę w tej firmie?słyszałam że ciężko się dostać?

Rozgoryczony
@Nowa 29.03.2018 12:28

Obecnie biorą prawie każdego z łapanki. Na start 2500 brutto 3 miesięczny okres próbny. Później umowa o pracę.

Mała
@Rozgoryczony 29.03.2018 20:10

A ogólnie jak pracuje się w tej firmie?Może Pan coś więcej zdradzić?

Zostaw opinię o iQor Global Services Poland Sp. z o. o. - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie iQor Global Services Poland Sp. z o. o.