iQor Global Services Poland Sp. z o. o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 43 ocen.

iQor Global Services Poland Sp. z o. o.
343

Opinie o iQor Global Services Poland Sp. z o. o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie iQor Global Services Poland Sp. z o. o.

Hanna

@HP CONS/WUR Dziękuję za Twój wpis na temat pracy w iQor Global Services Poland. Jak długo tam pracowałeś? A może nadal pracujesz? Pamiętaj, iż wypowiadając się na forum publicznym powinieneś przestrzegać zasad spisanych w regulaminie Gowork https://www.gowork.pl/regulamin Wynika z niego, że nie należy nikogo obrażać i posługiwać się słownictwem o charakterze wulgarnym. Regulamin zabrania również powoływać się na personalia współpracowników. Proszę, byś się stosował do tych wytycznych. @robol To może Ty byś wyraził swoją opinię na temat iQor Global Services Poland?

serio?
@Hanna 24.05.2018 13:23

Odpowiedzi na pytania zawarte są w pierwszym zdaniu...

HP CONS/WUR

Zgadzam się w 100% z ta opinią pracowałem w latach 11-15 na projekcie HP Consumer. Jedynie co się liczy to LICZBA i WYNIK na koniec dnia. Przebieranie sztuk to podstawa łatwe modele (laptopy nie skomplikowane w rozbiórce jak i łatwe usterki) gdzie normę można zrobić w 3-4 godziny pracy. Za to drugi pracownik dostanie popalone sztuki gdzie trzeba wymienić po 5-6 elementów, a na to schodzi czas. Sprawdzanie na bramkach to kwestia polityki ale z reguły trwało to wieczność (ochrona to emeryci) przy okazji ciekawe jak ma się Dariusz L. któremu "wypadł dysk" i już do pracy nie przyszedł na następny dzień :-). Kierownictwo totalne bezmózgi niemające pojęcia o tym jak motywować ludzi do pracy (zastraszanie to nie jest droga). Co do FT (Final Test) dziewczyny, które sprawdzają sprzęt po naszych naprawach potrafią być wredne i cofać sztukę na byle pierdół (tutaj liczą się układy z nimi - jak jesteś miły i słodzisz im to jest okey jeśli nie to laska która czyści lapka i przez przypadek poluzuje klawisz w klawiaturze zwali winę na Ciebie). Ludzi, którzy mają widzę i nadają się do pracy na wyższych stanowiskach można policzyć na palcach jednej ręki pozdrawiam Przemka N. :D. Podsumowując praca na przetrwanie, ale nigdy nie ma stałe.

Hanna

@Tomasz Czy mógłbyś doprecyzować swoją wypowiedź? Nie brzmi ona zupełnie jasno. Pracowałeś może w iQor Global Services? Jeśli tak, to podziel się z innymi swoimi przemyśleniami. Osoby starające się o pracę w tej firmie chcieliby wiedzieć na przykład, jakie warunki zatrudnienia oferują, jaka panuje tam atmosfera, itp. Zachęcam Cię to aktywności na forum. @Sebastian Z Twoje wpisu wynika, że pracowałeś w tej firmie. Czy mógłbyś zatem podzielić się z nami jakimś szczegółami na jej temat?

Sebastian

Cześć, a czy na HP jeszcze włada taki łysy "inteligentny" zmianowy ? Dobrali mu się do pupy już czy nadal robi z ludźmi co chce?

Tomasz

Myślę, że firma z dobrą opinią a taką ma iQor Global Services poradzi sobie z rotacją pracowniczą!!

robol
@Tomasz 14.05.2018 10:39

Błahahahhahah.Iqor ma dobrą opinie?? Błahahahhaha Hit dnia:D

Jacek

Może lepiej napiszcie coś o firmie i nie obrażajcie ludzi?

swiadomy

Pracuję w tej firmie już kilka dobrych lat i bawią mnie Wasze komentarze. Wszyscy którzy narzekają według mnie po prostu sobie nie radzą. Znam wiele solidnych osób, które zasłużenie dostały się na wyższe stanowiska, a innym jest po prostu albo dobrze tak jak jest albo nie mają pomysłu na siebie. Oczywiście znam tez kilka przypadków gdzie ludzie niedocenieni odchodzili do innej, być może lepszej pracy. Grunt to wiedzieć czego się chce od życia. Jeżeli każdy nowy tydzień jest dla Was dramatem to nie zwalajcie tego na poniedziałek tylko na siebie i własne życie.

nik
@swiadomy 20.03.2018 09:27

Tak, masz racje było tam parę operatywnych pań, jeśli wiesz co mam na myśli. Intrygantki i dziwki. Cebulak gustował w takich.

Michał

Nie polecam tej firmy Po tygodniu pracy usłyszałem że mam wyrabiać normę, każdy puszczą sobie muzykę jaka chce, po 8h pracy czułem się jak po imprezie tylko bez %. Liderzy nie nadają się na swoje stanowiska pracy, nikt nie ma pojęcia tam o zmianie grafiku z tygodniowym wyprzedzeniem, informują ludzi z dnia na dzień. Na szkoleniu wstępnym mówią co innego a co innego dzieje się w firmie.

szokłem

Obudź się firmo! Nowi pracownicy się zwalniają, bo dostają lepsze propozycje, a starych też wciąż ubywa.

Nowa

Witam .Chciałabym się dowiedzieć czegoś o warunkach pracy w tej firmie. Ile zarobi zwykły pracownik na produkcji?jakie są zmiany i na jakie umowy nowy pracownik jest zatrudniony?Czy jest w ogóle szansa na pracę w tej firmie?słyszałam że ciężko się dostać?

Mała
@Rozgoryczony 29.03.2018 20:10

A ogólnie jak pracuje się w tej firmie?Może Pan coś więcej zdradzić?

Hanna

@zaskoczona, @Nikt ważny skoro przypominacie się kierownikowi w firmie iQor Global Services Poland i nadal słyszycie tą samą odpowiedź to macie jakiś inny sposób na rozwiązanie tej trudnej sytuacji? Może jakieś grupowe spotkanie na temat podwyżek? Macie jakieś pomysły?

Zainteresowany

Hej, czy w Iqor ruszyl projekt T-mobile?

zaskoczona
@Zainteresowany 12.09.2017 11:29

nie

Hanna

@Poinformowany mimo wszystko trochę tak, bo @Aver obraża kierownictwo, a to są konkretne osoby, który nie powinno się obrażać na publicznym forum. Jest nawet o tym wzmianka w regulaminie. A powiedz, dlaczego te osoby nie próbują rozmawiać o podwyżkach lub awansie w iQor Global Services Poland? Pamiętajcie, żeby zawsze walczyć o swoje. I jeżeli im się należy to możliwe, że ktoś o nich zapomniał i trzeba się przypomnieć.

zaskoczona
@Hanna 14.12.2017 15:40

rozmawiac z kierownictwem o kasie? żartujesz? zawsze jest ta sama spiewka, nic nie moge zrobic, nie ma teraz kasy, bylo prp przyjdz za pol roku to pogadamy albo wymysl 3 kajzeny i w dodatku sie zaje... dobrze obron . Wiec sory jak tu gadac? bo mnie sie odechciewa na sama mysl ze uslysze taki zestaw odpowiedzi!!!

Hanna

Wszyscy narzekają na pensje, ale chciałabym Wam zauważyć, że benefity, które firma iQor Global Services Poland są dla Was bezpłatne, a jednak gdybyście musieli za to zapłacić to też by uszczupliło wasze portfele, dlatego ja bym je traktowała jako część wynagrodzenia. Pierwszy raz widzę tak długą listę benefitów, które nie są w większości typowe, czyli np. lekarz na terenie zakładu, akcje prozdrowotne, akademia seniora, program staży, konsultacje psychologiczne, Forum Pomysłów, organizacja kursy językowe, dofinansowanie studiów i wiele innych, o których przeczytacie tutaj: http://poland.iqor.com/

zaskoczona
@Hanna 05.01.2018 16:06

Forum pomysłów to tylko ładnie brzmi w rzeczywistości ty wymyślasz usprawnienia za które ktoś zbiera hajs, ładnie to brzmi ale to Nas zmuszaja do wymyślania rzeczy które wprowadzaja w zycie niby żeby usprawnić nasza prace ale w rzeczywistosci chodzi o podniesienie normy.

doswiadczony

Pamiętam czasy gdy był specjalny skład rekrutacyjny w HR. Kierownictwo projektu zgłaszało zapotrzebowanie na daną liczbę osób i odbywały się rekrutacje i dobór ludzi. Teraz jest typowa łapanka kto chociaż odrobinę się nadaje do pracy. Trochę ludzi się ostatnio zwolniło i nie ma co się dziwić.

Ja
@doswiadczony 06.03.2018 11:37

Dlaczego się zwolnili? Niskie place, wyzysk czy może inne okoliczności?

doswiadczony

Pamiętam czasy gdy był specjalny skład rekrutacyjny w HR. Kierownictwo projektu zgłaszało zapotrzebowanie na daną liczbę osób i odbywały się rekrutacje i dobór ludzi. Teraz jest typowa łapanka kto chociaż odrobinę się nadaje do pracy. Trochę ludzi się ostatnio zwolniło i nie ma co się dziwić.

Koper

Firma ok dla osoby dopiero co skończyła szkołę góra na 2 lata Pracując dłużej utkniesz i nic więcej już nie osiągniesz chyba że masz znajomości. Zarobki na start najniższa krajowa później co roku skromne dodatki. Nie sztuką zarobić 3 tys na rękę pracując prawie 280 godzin miesięcznie.

Hanna

Oburzyliście się na moją wzmiankę o benefitach w firmie iQor Global Services Poland Sp. z o. o. To oczywiste, że nie wszyscy z nich korzystają, ale spójrzcie na to w ten sposób. Gdyby ich nie było, a pensja byłaby nadal na tym samym poziomie? To chyba jednak lepiej jak jest duża możliwość benefitów, by każdy mógł wybrać co chcę. Wszystkie informacje zaciągnęłam ze strony firmy, więc nie wiem które są płatne i jaka liczba pracowników z nich korzysta.

aleocochodzi
@Hanna 23.01.2018 10:25

Pieniądze z benefitów można użyć w inny sposób, który byłby zadowalający dla wszystkich lub przynajmniej większości, a nie bonusy, którymi zainteresowani są tylko nieliczni.

Rozczarowana

Witam, Byłam na rozmowie na stanowisko pracownika magazynu. Pan przedstawił obowiązki, które były do zaakceptowania. Miałam zaopatrzyć serwis w potrzebne części. Praca lekka przed komputerem, chociaż kończyć prace o 2 w nocy?(jak wrócić do domu?). Ale ok. Rzadko miało to sie zdarzać. Poszłam pierwszy dzień na szkolenie a tam niespodzianka. Skierowali mnie do złej sali szkoleniowej, odsylali od pokoju do pokoju, które znajdowały sie w różnych częściach budynku. Okazało sie, że zamiast wymarzonej pracy, mam być na dziale wysyłek i harowac w imie wysrubowanej normy. Kierownik zadzwonił do pana, z którym rozmawiałam na rozmowie rekrutacyjnej a ten wykpil sie(śmiał stwierdzic, ze o wszystkim mówił na spotkaniu i wiedziałam na jakie stanowisko idę). Bezczelność tej firmy nie zna granic. Odradzam prace w niej. Czy komuś tez to sie zdarzyło?

Husky
@Rozczarowana 12.02.2018 22:58

Praca do 2 w nocy to rzadkość?? tam jest tak że albo trafiasz na projekt gdzie pracuje sie w normalnych godzinach. Albo trafisz na projekt gdzie zawsze druga zmiana konczy sie o 2 w nocy.A brak organizacji i tłum ludzi na wyższych stanowiskach którzy nie wiedzą po co tam są i udają że wykonują potrzebną prace to w tej firmie standard. Miałaś okazje poznać realia i szarą rzeczywistość tej firmy.

Janusz

Po w prowadzeniu nowych zasad wynagrodzeń które wchodzą w życie z dniem 01.03.2018 staż pracy do roku - min. 2500 zł brutto 1-3 lata - min. 2800 zł brutto powyżej 3 lat. - min. 3000 zł brutto. Najbardziej cierpią pracownicy z dłuugoletnim stażem pracy.Większość osób po 8-10 latach ma podobne albo identyczne stawki głodowe.A zarząd o takich pracownikach zapomniał bo po co pamiętać skoro gibią przez kupe lat za bezcen to i dalej będą gibać.Stawki zostały wprowadzone tylko po to żeby zamydlić oczy nowym pracownikom jak w iqorze jest wspaniale a w rzeczywistosci za te stawki będziecie gibać przez nastepne lata.Ja pracuję 6 lat i mam tyle ile ma dostać pracownik po 3 latach.Czas uciekać do nowo powstającej firmy w Bydgoszczy zajmującej się produkcją TV lcd bo może tam dadzą więcej a jak nie tam to w dyskoncie proponują więcej.DNO!!!

pitbull
@Janusz 28.12.2017 18:37

Firma Sembly na Toruńskiej 151. W tej chwili są oferty pracy na różne stanowiska na OLX

mądrzejszy od tych u góry

Niech wprowadzą stażowe!!! Niech zawężą te durne widełki które z rzeczywistością nie mają nic wspólnego i niech wprowadzą na każdym stanowisku stażowe od lat pracy. Byłoby jasno i przejrzyście i SPRAWIEDLIWIE dla każdego!!!

zwykly ziomek
@mądrzejszy od tych u góry 12.01.2018 07:56

Od kiedy staż jest wymiarem umięjętności? Pokaże że coś potrafisz to dostaniesz większe pieniądze.

Wtajemniczona

Popieram wypowiedzi! Mobbing jest na porządku dziennym, ciągła norma i liczenie nawet ile pracownik był w toalecie bądź napić się wody prosto z kranu ???? Kierownicy po układach i wszędzie to samo nazwisko w wyżej postawionych osobach. Premie? Zabawne... 100 zł brutto.. Kierowniczka która mówi do pracownika "A Ty Nie masz (usunięte przez administratora) co robić?!" Brawo kulturę i przykład dla ludzi, myślałam że spadnę z krzesła kiedy to usłyszałam!! Powinni się wziąć za tą firmę!!!!!

Pracownik

Nie będe wypisywać nazwisk ani inicjałów bo każdy wtajemniczony będzie wiedział o co chodzi ale Pan który wysłał maila do wszystkich odnośnie stawek za lata pracy uruchomił jednocześnie tykającą bombe zegarową która wybuchnie po tegorocznym PRP. Ludzie masowo zaczną odchodzić jak nic nie zrobią z pensjami starych pracowników.A w większości przypadków są to specjaliści. Chytry 2 razy traci.

odradzam !

Podziele się i ja moją opinia. Praca w tej firmie to totalna porażka, ludzie są traktowani jak śmiecie które maja robić jak roboty. Brak jakiegokolwiek szacunku w strone pracownika. Zarobki... nie trzeba opisywać bo są podane niżej przez innych autorów opinii, dodam tylko że znajomi w biedronce zarabiaja tyle samo albo i wiecej bez wykształcenia. Zmuszanie do nadgodzin to rzecz normalna. BRAK W TEJ FIRMIE JAKICHKOLWIEK PLUSÓW ! nawet zwykły parking jest zbyt mały zeby wszystkich pomiescic.

Beata

Pracowałam w tej firmie 2 lata i moje spostrzeżenia są następujące: praca w korporacji nie jest dla każdego, trzeba z góry przyjąć ze w iqorze będziesz robotem i będziesz musial pracowac jak robot (mowa o zwykłym pracowniku), ukryty mobbing jest na porządku dziennym i nikt z tym nie walczy, stres, normy, ludzie z tzw. łapanki (nikt nie sprawdza kompetencji zatrudnianych osób), kierownicy nie wiedzą co robią a co dopiero skąd mają wiedzieć jak zarządzać ludzmi, dużo by tu pisać, Ja nie polecam, poprostu szkoda zdrowia :) ale każdy musi się przekonać sam.

Dobrowianka

Po 3 latach pracy napiszę swoją opinie. Wynagrodzenie według nowych zasad wygląda następująco. staż pracy do roku - min. 2500 zł brutto 1-3 lata - min. 2800 zł brutto powyżej 3 lat. - min. 3000 zł brutto Trzeba pamiętać, że są to stawki minimalne i mogę być wyższe ale raczej nie dużo. Plusy: Wynagrodzenie zawsze na czas, dobry i rozbudowany socjal chociaż czasami trochę niski, ale i tak fajnie, że jest (wczasy pod gruszą, świąteczne, siłownia/sauna na terenie firmy, zapomogi, dofinansowanie studiów, bilety do kina, stołówka firmowa - obiady i śniadania za 3 zł), nadgodziny przy których można dobrze dorobić Minusy - niskie premie, które nie motywują (średnio 100 zł brutto na miesiąc), osoby z długim stażem pracy mają niewiele wyższą podstawę, korporacja (kierownictwo non stop patrzy na wynik i ile zrobiłeś) iQor jest bardzo dobrym pracodawcą jak dla osób po szkole chcących zdobyć doświadczenie i wejść w rynek pracy. Ogólnie polecam ale nie na dłuższy okres czasu. Pracuję na magazynie praca lekka, niezbyt stresująca i nietrudna. Kierownictwo OK. Jednak to wszystko zależy od szczęścia, miejsca i zespołu na jaki się trafi :)

Ja
@...a... 25.12.2017 20:31

Tak prezentują się zasady wynagrodzenia od początku nowego roku.

Balbek

IQor PL poszukuje ludzi do pracy na stanowiska magazynowe w Niemczech w okolicach Hamburga. Wie ktoś może w jakim konkretnie mieście?

...a...
@PoinformowanyLepiej 10.10.2017 17:53

Wyjazd do UK lub Stanów dla wybranych a co do Niemiec dobrze mieli tylko Ci co byli wyżej a nie pracownicy od czarnej roboty....

Zdziwiony

3000 zł po 3 latach?? Ja po 5 miałem 2600. Zaczynasz od najniższej. Po okresie próbnym masz góra 200 więcej. Dlaczego dla Was plusem są nadgodziny? Godziwe wynagrodzenie powinno być za 8 godzin pracy. Ile wytrzymasz dni pracując po12 godzin? Tydzień jest ok ale później zmęczenie daje o sobie znać. Jakoś twojej pracy spada i masz rozmowę z kierownictwem. Kierownicy są różni: inni znają się na prowadzeniu serwisu inni wolą flirtować. Firma jest dobra na start w życiu zawodowym. Jeżeli chcesz stabilności szukaj czegoś innego. Gdy się pojawiają nowe projekty są zatrudniani nowi pracownicy (część jest przenoszona z innych projektów na rozruch). Gdy projekt jest zamykany jest problem z nadwyżka pracowników. Część wraca na macierzysty projekt, a reszta- no cóż (PUP). Firma dobra na start (zobaczysz jak wygląda korporacja od środka). Na dłuższy czas-nie polecam.

nikt ważny

W tej firmie jedyny duuzy plus to socjal.Firmowe śniadania,obiady, siłownia,bilety do kina,wczasy podgruszą,dodatek na święta itd. Ale niestety na tym plusy się kończą.Jak nie jesteś znajomym kogoś ważnego w firmie to jesteś nikim i możesz stanąć na głowie zaklaskać uszami a nie zyskasz niczego.Wynagrodzenie podstawowe jest tragiczne. Po ok 8 latach pracy można mieć ok 3000-3200brutto.Raz do roku można dostać podwyżkę w PRP (program rozwoju pracownika) ale zawsze gdy przychodzi ten czas to zawsze nagle firma jest w ciężkiej sytuacji finansowej i akurat wtedy nigdy nie ma pieniędzy - Są ale dla znajomych wążnych ludzi :D Z premiami jest podobnie premie są przyznawane kwartalnie na podstawie widzimisie kierownika.Nie ma żadnych zasad na jakiej podstwaie kto ma dostać a kto nie. max 300brutto. Oczywiście jeżeli jesteś"plecakiem" to i nawet 700 możesz dostać.Nadgodziny nie są obowiązkowe ale jeżeli nie zostaniesz to zostaniesz zwolniony.Pracuję w tej firmie od ponad 8 lat i nigdy mnie niczym dobrym ani pozytywnym zakład pracy nie zaskoczył.Ciągle wielkie wymagania w zamian za nic. A najgorsze jest to że od dłuższego czasu chcę zmienić pracę i chodząc na rozmowy do innych firm inni pracodawcy proponują podobne stawki .Dlatego siedze tutaj tyle czasu bo lepszy wróg swój niż jakiś inny.

Ja

Witam, czy może ktoś napisać o pracy w magazynie gdyż widzę ogłoszenie. Czy tam jest jakaś norma i trzeba zostawać po godzinach? Będe wdzięczna za informację...

Haheho
@Ja 08.12.2017 01:06

Na oferty pracy nalezy uwazac czesto pod pojeciem "pracownik serwisu" kryje sie u nich praca na stanowisku " murzyn na magazynie"

Zostaw opinię o iQor Global Services Poland Sp. z o. o. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie iQor Global Services Poland Sp. z o. o.