LIMNUSWORK

4 Dodaj opinię
LIMNUSWORK
4 571 429 5 1

Opinie o LIMNUSWORK

Filtruj opinie po kryteriach:

Arek
 Opinia

Wyjechałem miesiąc temu za ich pośrednictwem do pracy. Jestem zadowolony, wszystko jak w ustaleniach. Poprosiłem ich po 2 tygodniach o zmianę kwatery i bez problemu pomogli mi to załatwić z pracodawcą. Moje sugestie dla LIMNUSWORK: Trzemajcie tak dalej :) Lubię atmosferę w LIMNUSWORK za: Rzetelność, prawda, dotrzymywanie słowa.

Pomocna?
Tak25Nie4
1
Tomasz z Polski
 Opinia

przez dłuższy czas jeżdżąc do pracy za pomocą innych agencji pracy denerwowało mnie, że nie miałem żadnego wsparcia po podjęciu pracy tzn. jestem na miejscu w pracy i coś się dzieje, dzwonie do firmy i mam info żeby radzić sobie sam. W LimnusWork przekonali mnie do siebie, dzięki pomocy na zleceniu oraz dzwonią do mnie co jakiś czas pytając czy wszystko w porządku i czy nie potrzebuję pomocy itp. inne firmy powinny się uczyć od nich takiego podejścia do człowieka, polecam tą firmę wszystkim niezdecydowanym.

Pomocna?
Tak26Nie3
Albert
 Opinia

szybkie działanie z ich strony to fakt, początek roku, a już dzwonili do mnie z fajnymi ofertami pracy, polecam

Pomocna?
Tak16Nie4
1
Marta
 Opinia

Zarówno proces rekrutacyjny jak i kontakt z rekruterem oceniam bardzo wysoko. Wszytko poszło zgodnie z planem, a oferowane stanowisko i praca była zgodna z opisem. Polecam!

Pomocna?
Tak22Nie4
1
poziomka
 Opinia

Halo, halo :D jedzie ktoś na produkcje do niemiec? W tamtym roku była świetna ekipa i atmosfera, chętnie to powtórzę :D osoby, które były będą od razu wiedziały kto pisze. Becia? Asia? Pszemko? Mam nadzieję, że to przeczytacie. Może byśmy się jakoś razem znów zorganizowali? :D

Pomocna?
TakNie
40 stopni
 Opinia

Prosta sprawa, jechałem w tamtym roku pracować jako dekarz. Było w porządku więc w tym roku znów pojechałem. Pracuję już blisko miesiąc znów udało się załatwić w tym zawodzie i jestem zadowolony. Jedyne to te upały straszne, w Polsce podobne jest te kilka stopni chłodniej. Chociaż za te pieniądze mogę się trochę posmażyć :D

Pomocna?
Tak1Nie
Adam
 Opinia

Przejechałem 400 km do pracy ,podpisano ze mną umowę a na drugi dzień dostałem wypowiedzenie datowane na dzień podpisania umowy. Nie dowiedziałem się jaka jest przyczyna wypowiedzenia, w sumie pracowałem dwa dn(usunięte przez administratora), solidnie wykonałem co do mnie należało. (usunięte przez administratora)Nie można się dodzwonić do nikogo z kim rozmawiałem przed wyjazdem, tak traktują ludzi,porażka i absolutnie nie polecam tego pośrednika .

Pomocna?
TakNie8
8
janek62
 Opinia
@Adam 24.05.2019 12:52

tez przyjechalem ,ale zepsulo mi sie auto i nie moglem podjac pracy z uwagi na wydatek z naprawa auta,ich to nie interesuje tylko wyrwanie kasy za nie podjecie pracy,ile stracili?nic bo niemiec za nie podjecie pracy nie ukaze tylko rozwiaze umowe.

Pomocna?
TakNie2
LimnusWork
 Opinia
@janek62 10.06.2019 11:52

Szanowny Panie Janie, Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji, jednakże w momencie podpisania umowy był Pan zobowiązany z zapoznaniem się z jej warunkami. Jeżeli dokument został prawomocnie przygotowany, a następnie zaakceptowany przez obie strony zyskał on charakter wiążący. LimnusWork nie odpowiada za prywatne czynniki losowe, dotyczące Pana osoby oraz samochodu. W przypadku, gdy mimo deklaracji, nie podjął Pan pracy to taką ewentualność regulują odpowiednie zapisy umowy, które powinien Pan znać. Pozdrawiamy, LimnusWork

Pomocna?
TakNie
prawdziwa opinia
 Opinia

Limnuswork wiele obiecuje przed wyjazdem chociaż wysyła do zagranicznych agencji które mało wiedzą o ofercie pracy. Łatwo można stracić czas i pieniądze na wyjazd. Pozytywne komentarze pisane są przez pracowników Limnusa. Zastanów się 2 razy przed wyjazdem. Nie polecam.

Pomocna?
Tak1Nie2
LimnusWork
 Opinia
@prawdziwa opinia 24.06.2019 17:09

Szanowna Pani/Panie, Dziękujemy za przedstawienie stanowiska, jednakże wątpimy w prawdziwość jakiegokolwiek Pana/Pani kontaktu z naszą firmą. Przedsiębiorstwa oraz agencje, z którymi współpracujemy są z nami w stałym kontakcie i nie ma możliwości takich nieporozumień. Powyższy komentarz nie jest w żaden sposób rozbudowany i merytoryczny, a jedynie oczernia naszą agencję. W celu rozwiązania problemu prosimy o kontakt, a także przedstawienie się z imienia i nazwiska. Pragniemy zauważyć, że nieuzasadnione oskarżenia są karalne. Pozdrawiamy, LimnusWork

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@prawdziwa opinia 24.06.2019 17:09

Dodatkowo pragniemy zauważyć że komentarze nie mogą dodawać pracownicy firmy LimnusWork i jest to monitorowane przez administratora portalu GoWork. Pozdrawiam LimnusWork

Pomocna?
TakNie
zaciekawiony
 Opinia
@prawdziwa opinia 24.06.2019 17:09

A gdzie robiłeś dokladnie lub na jakim stanowisku? Ja wyjerzdżałem z nimi na razie raz i nie miałem problemów. Raczej starali się mi dobrze wyjaśnić co i jak będzie wyglądało, takrze u mnie było bez niespodzianek na miejscu. W limnusie nie pracuje a mimo to też mam pozytywną opinie to nie wiem skąd te twoje przypuszczenia

Pomocna?
Tak1Nie
doświadczony
 Opinia

Poczytałem te niektóre opinie i szczerze to jestem zdziwiony niektórymi z nich. Sam złego słowa o nich nie powiem. Tyle ile mi pomogli to żadna agencja by mi nie dała, więc pewnie nieuczciwa konkurencja nie śpi. Szkoda tylko, że jak ktoś szuka pracy to może w to uwierzyć... NIE SŁUCHAJCIE ICH LIMNUSWORK TO SOLIDNA AGENCJA!

Pomocna?
Tak2Nie
janusz
 Opinia

Wysłałem CV, a potem już szybko poszło. Najważniejsze to chyba ten język znać w stopniu komunikatywnym, żeby na miejscu nie było problemów z porozumiewaniem się, więc nie dziwię się, że mają taki wymóg. Chociaż też nie wiem czy przy wszystkich stanowiskach, ja jako mechanik musiałem.

Pomocna?
Tak1Nie
pionier
 Opinia

Agencja polecona przez kumpla, który jeździł do pracy przy budowlance. Też sie zdecydowałem i wreszcie zarabiam takie pieniądze jakie bym chciał. Limnuswork bardzo porządna agencja. Warunki są ludzkie. W ogóle podoba mi się cała organizacja. Jasno i konkretnie. Swoje obowiązki znam i nikt więcej ode mnie nie wymaga tak więc bez wykorzystywania pracownika. Za granicę jak sie jedzie to nie ma co ryzykować. Umowa musi być i to bez żadnych niedomówień.

Pomocna?
Tak2Nie
marcel
 Opinia

Chyba jedyna agencja, z którą do tej pory współpracowałem, gdzie faktycznie o tego pracownika starają się dbać i nie jest pozostawiony sam sobie w style radź sobie, a uwierzcie mi, że kiedyś już tak się wkopałem. Teraz bardzo szczegółowo sprawdzam agencję zanim zdecyduję się na wyjazd, po co komu potem problemy.

Pomocna?
Tak2Nie
taka prawda
 Opinia
@marcel 18.06.2019 09:15

Też na to zwróciłem uwagę. Aż się zdziwiłem bo nie przywykłem do tego, że kogoś tak interesuje moja osoba. W razie co zawsze kontakt z biurem był dość sprawny i starali sie rozwiązywać problemy nawet jak chodziło o duperele, ale wiadomo zawsze warto mieć sprawę jasną. Dobre miejsce dla ludzi, którzy pierwszy raz chcą wyjechać do pracy za granicą.

Pomocna?
Tak2Nie
studento
 Opinia
@taka prawda 18.06.2019 11:57

Właśnie szukam pracy, czyli mówicie, że co? Warto tam sie z nimi kontaktować? Kurcze nie wiem jak to z moim doświadczeniem zawodowym by było, ale chyba powinni znaleźć coś i dla mnie. Chciałbym sobie dorobić póki są wakacje bo potem to znów uczelnia i już nie dam rady, a kasa by sie przydała. Ciekawe jak szybko bym mógł zacząć :/

Pomocna?
Tak2Nie1
wiktor
 Opinia
@studento 18.06.2019 13:10

No tak. Jak jesteś młody i zależy Ci na kasie to chyba taka praca za granicą będzie dla ciebie dobra, tym bardziej, że tak jak ktoś tu już pisał są dobrze zorganizowani i nie będziesz pozostawiony sam sobie. Młody, ambitny dasz sobie rade. W ofertach faktycznie można przebierać, ja robiłem w gastronomi i było ok, ludzie też mi sie trafili bardzo pozytywni. A z reszta nie martw sie na zapas bo ci wszystko wyjaśnią co i jak

Pomocna?
Tak2Nie
ingaś
 Opinia
@studento 18.06.2019 13:10

Potwierdzam. Ogółem jesteś młody, więc chyba lepiej zaufać dobrej agencji, żeby Cie nie wyrolowali. No ja na Twoim miejscu bym się nie zastanawiał. Już po samej umowie będziesz widział, że nie ma tam nic podejrzanego i wszystko jest jasne

Pomocna?
Tak2Nie
studento
 Opinia
@ingaś 19.06.2019 10:37

Dzięki za pomoc. Trochę się porozglądałem po tych agencjach i co oni tam oferują to faktycznie limnus nieźle sie prezentuje, tym bardziej, że tyle osób go jeszcze poleca. Dziś będę tam dzwonił, zobaczymy co mi zaproponują, ale w zasadzie jestem otwarty na różne prace, grunt to żeby pieniądze sie zgadzały, dzięki chłopaki

Pomocna?
Tak1Nie
nika
 Opinia
@wiktor 18.06.2019 15:29

A mają jakieś fajne oferty pracy dla kobiet? Też planuję wyjechać i rozważam współpracę z limnusem między innymi. Ciężko jest wybrać tą właściwą agencję :/

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@nika 19.06.2019 12:56

Dzień dobry, Jak najbardziej posiadamy oferty pracy dla kobiet - na ten moment jest to głownie produkcja (ser, ciastka), zbiory (owoce, warzywa) i szklarnie (kwiaty). Informacje na temat aktualnych ofert pracy znajdzie Pani na naszej stronie internetowej - http://www.limnuswork.pl Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie
daisy
 Opinia
@nika 19.06.2019 12:56

Nika ja wyjeżdżałam do pracy przy kwiatach i było w porządku :) Praca nie jest jakaś ciężka, więc idealna dla kobiet. Podczas mojego wyjazdu było wszystko dobrze ogarnięte, a pieniądze też płacą uczciwe i na czas. W tym roku wyjeżdżam po raz drugi :) Zebrała nam się już fajna zgrana ekipa ludzi z poprzedniego wyjazdu, którzy wiem, że tym razem też będą. W dobrej atmosferze zawsze fajnie się pracuje :D

Pomocna?
TakNie
Emilka
 Opinia
@nika 19.06.2019 12:56

Ja będę właśnie chciała się wybrać od 1.07 na jakaś produkcje lub na hale. Jak coś to zawsze można jechać razem ????

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Emilka 22.06.2019 14:35

Witam, doradzamy zweryfikować to przed wyjazdem z Rekruterem z naszej strony. Zachęcamy do kontaktu od poniedziałku do piątku w godzinach pracy. Pozdrawiamy LimnusWork

Pomocna?
TakNie
odbierają telefony
 Opinia
@LIMNUSWORK 22.06.2019 14:48

No chyba tak by było najlepiej. Informacje z pierwszej ręki. Swoją drogą tutaj nie jest ciężko uzyskać informację jak się chce. Zdarzało mi się już dzwonić to nie musiałam czekać pół godziny aż ktoś łaskawie odbierze, duży plus

Pomocna?
Tak2Nie
Monika
 Opinia

Jadąc zagranicę miałam obawy, ale pojechałam do Holandii na zbiory kwiatów i wróciłam zadowolona i pieniądze zrobiłam. Język angielski trochę znam więc nie było źle. Praca też nie była ciężka.

Pomocna?
TakNie
kala
 Opinia
@Monika 06.06.2019 15:11

Mogłabyś napisać coś więcej gdzie byłaś na tych kwiatach jakie mieszkania ile godzin i jakie zarobki.Chciałabym się wybrać do pracy przy kwiatach pierwszy raz i troszkę się boję.

Pomocna?
TakNie
jurek 62
 Opinia

Nie polecam ,nie interesuja ich problemy jakie mozesz miec za granica (usunięte przez administratora),niech kazdy sie zastanowi zanim podejmie wspolprace.

Pomocna?
TakNie1
Autentyczna opinia
 Opinia

Po wyjeździe zagranicę może nie być pracy i Limnus za to nie odpowiada. Wysyłają do zagranicznych agencji które mają słaby kontakt z pracodawcami. Jeśli nie chcesz zmarnować pieniędzy na paliwo to unikaj Limnusa.

Pomocna?
TakNie
julek
 Opinia

czy mieszkania są gratis czy pracodawca odciąga za mieszkanie?

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@julek 09.06.2019 14:26

Witamy, są oferty jedne i drugie. Wszystko zależy od kandydata która opcja go interesuje. Zapraszamy do kontaktu telefonicznego od poniedziałku do piątku w godzinach pracy. Pozdrawiam LimnusWork

Pomocna?
TakNie
prawdziwa opinia
 Opinia

(usunięte przez administratora) Nie polecam tej agencji. Wysyłają do niemieckich agencji które maja słaby kontakt z firmą gdzie ma się docelowo pracować. Praca dla osób tylko z mocnym komunikatywnym niemieckim.

Pomocna?
TakNie
Rozsądek
 Opinia

Moim zdaniem najlepiej jest wyjeżdżać z agencją pracy, bo ma ona zakres pewnych obowiązków, dzięki którym możemy czuć się bezpieczni. Właśnie dlatego poszedłem do Limnusa i nie szukałem na własną rękę. Chwalę sobie zarobki. Warto zorientować się w tym temacie, żeby nie wyjechać gdzieś w świat.

Pomocna?
TakNie
Daro3
 Opinia
@Rozsądek 31.05.2019 08:43

Szukalem kiedys sam pracy ale powiem ci ze na nic ciekawego nie trafilem. Zarobki porównywalne ale zero umowy zero świadczen. To juz nie te czasy ze sie oplacalo tak jezdzic. Teraz to strach a ludziom nie mozna ufac. Dlatego tez wole przejsc sie do Limnusa i jakos sie poradzic, cos zawsze dopasuja a nie uzerać się z tym wszysktim samemu i nie wiadomo czy wgl cos z tego wyjdzie.

Pomocna?
TakNie
Monika
 Opinia
@Rozsądek 31.05.2019 08:43

Dokładnie! Jak coś potrzeba to pomagają.

Pomocna?
TakNie
Arek
 Opinia

Wyjechałem miesiąc temu za ich pośrednictwem do pracy. Jestem zadowolony, wszystko jak w ustaleniach. Poprosiłem ich po 2 tygodniach o zmianę kwatery i bez problemu pomogli mi to załatwić z pracodawcą. Moje sugestie dla LIMNUSWORK: Trzemajcie tak dalej :) Lubię atmosferę w LIMNUSWORK za: Rzetelność, prawda, dotrzymywanie słowa.

Pomocna?
Tak25Nie4
1
Adam
 Opinia
@Arek 15.11.2018 19:42

Potwierdzam ta agencja Limnus Work pomaga zawsze. Skończyło mi się zlecenie odrazu inna pracę znaleźli nie musiałem zjeżdżać do Polski.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek.L
 Opinia
@Arek 15.11.2018 19:42

Też byłem zadowolony. Ja poprosiłem o podwyżkę i mi Limnus załatwił.

Pomocna?
TakNie
Marek.L
 Opinia

Jechałem za pośrednictwem Limnusa za granicę do Niemiec, Wszystko super załatwili byłem zadowolony. Umowa, stawki wszystko jak obiecywali nawet podwyżkę dostałem po 3 miesiącach.

Pomocna?
TakNie
Porównywałem
 Opinia

Pieniądze są większe niż w innych agencjach za podobne prace.

Pomocna?
Tak1Nie
Pasek
 Opinia
@Porównywałem 03.06.2019 08:56

Korzystałem z uslug wielu agencji i najlepsze oferty zawsze trafialy do mnie z Limnusa

Pomocna?
Tak1Nie
SEBO74.
 Opinia

Czy macie oferty pracy dla kamieniarzy obróbki maszynowej tzn.cyrkularki szlifierki itp.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@SEBO74. 30.05.2019 10:41

Tak posiadamy oferty pracy dla Kamieniarzy do Niemiec. Proszę przesłać swoje CV przez naszą stronę http://www.limnuswork.pl

Pomocna?
TakNie
Thinker
 Opinia

Tu pomogą człowiekowi, tam załatwią. Praktycznie o nic nie trzeba się martwić. Tu można realnie zarobić dobre pieniądze.

Pomocna?
Tak2Nie
Cywil
 Opinia
@Thinker 29.05.2019 08:55

Dokładnie.... Tylko pracować trzeba..Jakby wszedzie tak bylo to nie byloby tylu rozczarowań.!

Pomocna?
Tak1Nie
marek
 Opinia
@Cywil 29.05.2019 15:38

Tu nie ma zadnej filozofi. Z kilkoma agencjami już wspolpracowalem i wiem jak to wygląda a różnie bywało. Jakoś najlepiej mi w Limnusie. Nikt nie narzeka, każdy wie co ma robić

Pomocna?
TakNie
lakiernik
 Opinia

czy praca dla lakiernika sie znajdzie?

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@lakiernik 27.05.2019 15:29

Dzień dobry, Obecnie posiadamy aktualne oferty pracy dla lakiernika do Niemiec Aby proces rekrutacji mógł zostać rozpoczęty potrzebne są następujące działania - wysłanie aplikacji za pomocą formularza zgłoszeniowego tzn.:wszystkie szczegóły zgłoszenia na stronie: http://www.limnuswork.pl - wybrać interesującą Pana ofertę pracy, dołączyć CV i uzupełnić dane osobowe. Następnie po uzupełnieniu danych kandydatura trafia do naszego systemu. w kolejnym etapie rekrutacji w przeciągu 24h skontaktuje się osoba z naszej firmy i przedstawi szczegóły ofert pracy za granicą w przeciągu tygodniu jest możliwość wyjazdu i rozpoczęcia pracy za granicą Zachęcam do zaaplikowania i wzięcia udziału w procesie rekrutacji, aby wyjechać do pracy za pośrednictwem naszej firmy LimnusWork.

Pomocna?
TakNie
lakiernik
 Opinia
@LIMNUSWORK 28.05.2019 08:41

dziekuje za konkretne informacje. super wszystko podesle pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Lewis
 Opinia

ja pracowałem przez limnusa jako lakiernik. czasem takie furki podjeżdżały że hoho :-) nie ma obijana, ale wynagrodzenie jest porządne. specjaliści naprawdę są cenieni

Pomocna?
Tak1Nie
lakiernik
 Opinia
@Lewis 28.05.2019 09:05

to spoko wlasnie czegos takiego szukalem

Pomocna?
Tak1Nie
kombinator
 Opinia

Teraz akurat mam przerwę, ale myślę, że następnym razem ruszę z nimi znowu......Dobre pieniądze można dostać, na pewno dużo lepsze niż w Polsce............

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
detektyw
 Opinia
@kombinator 24.05.2019 15:47

A to wykropkowane miejsce, to żeby sobie coś uzupełnić? Ja też z Nimi wyjeżdżam i po niemiecku się dogadam bez problemu, ale ojczystego języka nie zapomniałem i pisać potrafię hehe :) Nie no, żartuję kolego. Prawdę piszesz :) Pzdr!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
proste
 Opinia

powiem tak - jak sobie poscielesz tak sie wyspisz. z robota jest tak samo. bedziesz pracowal to masz hajs nie bedziesz to nie masz a pretensje mozna miec wtedy tylko do siebie. Z niemcami całkiem niezle sie pracuje. nie ma czegoś takiego ze czujesz sie gorszy.,albo ze ktos cie ocenia. jakby nie to ze niedawno urodzilo nam sie dziecko i zona potrzebuje mnie teraz na miejscu to znow bym sobie pojechal

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ryba90
 Opinia
@proste 23.05.2019 08:52

hehe też w Niemczech siedze i nawet szprechać zacząłem :D praca też lepiej idzie bo można z kolegami pogadać i się pośmiać. no i jeszcze jak mam zapewnione wszystko co potrzeba i sam nie muszę myśleć o zakwaterowaniu i wszystkim to już w ogóle miód malina hehehe

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sweden
 Opinia
@ryba90 23.05.2019 12:15

Wg mnie maja najlepsze mozliwe warunki jesli chodzi o prace w Szwecji.Pewna umowa I dobra $$$ W Niemczech jeszcze nie bylem. Jakos mnie nie ciagnie. Wole Skandynawie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
obserwator
 Opinia
@ryba90 23.05.2019 12:15

Jeżeli się umie ''szprechac'' jak to nazwales na poziomie podstawowym to jest na prawdę duży wachlarz pracy w tej agencji ale i bez tego da rade. ja w kilku krajach bylem bo jakos sie nie przywiązuje a do jezykow nigdy glowy nie mialem. jestem od naprawiania samochodow a nie pogadanek ale naprawde w porównaniu do polskich warunków to jest kosmos. najlepsze oferty w tej chwili jakie można znaleźć

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia
@proste 23.05.2019 08:52

O boze z tymi zonami to zawsze jest jakis cyrk. Ja przez moją ostatnio nie moglem pojechac, a znalezli mi taka robotke ze zylibysmy jak paczki w masle przez kolejnych kilka miesiecy no ale co zrobic taka sobie wzialem taka mam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karkowiak
 Opinia

Poszedłem spotkanie troche zestresowany ale okazalo sie ze atmosfera w biurze jest w porzadku i nikt nikogo nie ocenia. Na kazde pytanie odpowiadali konkretnie, bez czarowania. Wypytywali o moje kwalifikacje i dobrali odpowiednie oferty. Jak byłem w kilku innych krakowskich agencjach to wyglądało bardziej chaotycznie.

Pomocna?
Tak1Nie
Proste wnioski
 Opinia
@Karkowiak 22.05.2019 12:48

Bo tutaj zwyczajnie wiedzą co robią. Zazwyczaj jak ktoś kombinuje to chce ukryć niekompetencję.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janko
 Opinia

Na dachach w Niemczech dobrze płaca.Bylem kilka razy na różnych robotach z Limnusem i zawsze porządnie szło zarobić. A obowiązki różne....od okładania dachów przez montaż rur. Pokój mialem od pracodawcy ale nie wciskali nas na sile po kilku do jednej kwatery jak u innych.Bylo spoko, dalo sie normalnie odpocząć po pracy.

Pomocna?
Tak1Nie
Mariusz P.
 Opinia
@Janko 21.05.2019 12:10

to ja tak miałem jak pojechałem płytki układać do Austrii. nie trzeba być dobrym z matmy, zeby wyliczyc ze lepiej zarabia się za granicą. miejsca dla leni nie ma ale jak ktoś chce to może wyciągnąć niezłą sumkę i zawrzeć przydatne znajomości.

Pomocna?
Tak1Nie
Prawda
 Opinia
@Mariusz P. 21.05.2019 15:19

I tu sie z panem zgodze bo ja tez uwazam, ze jak ma sie mozliwosc wyjazdu to powinno się z tego skorzystac tym bardziej jak zrodlo pewne. A zupelnie inaczej jest jechac samemu na dziko, a z Limnusem na umowe o prace...z reszta nie ma co porownywac. jak mam tu pracować za smieszne pieniadze to wole ze wszystkimi świadczeniami zarabiac 2x tyle za granica

Pomocna?
TakNie
Holender
 Opinia

Bez udziwnień, bez kręcenia, po prostu skuteczny pośrednik i tyle. Niby tak niewiele, ale bardzo ciężko jest znaleźć taką agencję, która faktycznie chce znaleźć komuś dobrą pracę, a nie tylko odesłać i mieć z głowy.

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia
@Holender 20.05.2019 12:49

Zgadzam się, jako nieliczni interesują się co dzieje się z człowiekiem po przekroczeniu granicy

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Aneta 20.05.2019 16:10

Jak człowiek jest z dala od rodziny to naprawde nawet ten koordynator duzo daje. I pogadac mozna i zapytac sie. A ja to nawet do biura jak dzwonilem to odbierali zawsze. Teraz to juz nie ma takiej potrzeby bo nabralo sie dowiadczenia to i samodzielnosci jest wiecej ale poczatki nie byly dla mnie takie oczywiste i dobrze ze mozna sie bylo do nich zawsze odezwac

Pomocna?
TakNie
Konkret gość
 Opinia

Bark opóźnień , umowa spisana już na pierwszej wizycie. Tak to sie powinno odbywac wszedzie, a nie ciagać ludzi jakby innych zajec nie mieli . Wszystko przejrzyste i jasne od samego początku, szczegółowo wytłumaczone przez pracowników .

Pomocna?
Tak1Nie
z wlasnym zdaniem
 Opinia
@Konkret gość 17.05.2019 11:26

Korzystałem z ich usług kilka razy, zawsze szybko znajdowali dobra robote, nic nowego nie napisałeś

Pomocna?
TakNie
spec
 Opinia
@z wlasnym zdaniem 17.05.2019 15:40

Akurat dobrze, że napisał, bo ludziom wcale nie jest łątwo trafić na coś konkretnego. Mi załatwili pracę bardzo szybko, a na tym mi zależało, żebym mógł sobie coś dorobić. jasno określili i znalezli odpowiednią ofertę pracy na podstawie moich umiejętności i doświadczenia. Warto się do nich odezwac.

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia

Wszyscy piszą o fachowcach ale czy dla kobiety też znajdzie się praca? ☹

Pomocna?
TakNie
Byłam i widzałam
 Opinia
@Aneta 15.05.2019 16:02

Kochana bylam na produkcji juz kilka razy i kobiety tez pracuja.

Pomocna?
TakNie
Lilo
 Opinia
@Byłam i widzałam 16.05.2019 08:33

A ja pracowałam w pralni. Do Holandii mnie posłali, bo mąż tam pracuje i tak mi się udało z nimi to załatwić, że w jednym mieście nas ulokowali.

Pomocna?
TakNie
Kinga
 Opinia
@Lilo 16.05.2019 11:39

W Holandii byłam 2 razy. Pierwszy raz na pół roku, a za drugim razem na 3 i jak skończyła się umowa to przedłużyli znów na 3 po mojej prośbie bo nie chciałam wracać, a pracodawca wciąż mnie potrzebował. Jak chcesz zarobić i trochę się życia nauczyć to z doświadczenia Ci taki wyjazd polecam. Ja akurat potrzebowałam pieniędzy na wkład własny w mieszkanie i to była najlepsza i najszybsza opcja. Znajomi mówili, że wrócę z płaczem i co?;) Języka się nauczyłam, jakieś doświadczenie jest, znajomości też no i to mieszkanie kupiłam.;)

Pomocna?
Tak2Nie
Boo
 Opinia
@Kinga 16.05.2019 15:47

Bo zawsze do powiedzenia maja najwięcej ci co nie byli nigdzie tez to przezywalem ale dobrze ze nie sluchalem opinii bo ta agencja na serio potrafi znalezc dobra prace. zupelnie inny standard zycia.

Pomocna?
Tak1Nie
Karolina
 Opinia

Jedyna agencja która przeprowadza PRAWDZIWY wywiad, żeby dopasować ODPOWIEDNIE oferty pracy!!!! Mąż już tracił nadzieję że uda mu sie znaleźć prace w zawodzie za normalne pieniądze. Dzięki LIMNUS!!!

Pomocna?
Tak1Nie1
Grzechukrk
 Opinia
@Karolina 13.05.2019 10:21

Tez mam taki problem, że dostaje oferty nie na miarę moich kwalifikacji a co za tym idzie gorzej płatne i aktualnie szukam sprawdzonej agencji ktora umożliwi mi godny zarobek. Długo Pani mąż już korzysta z pomocy LimnusWork?

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia
@Grzechukrk 13.05.2019 13:07

To był pierwszy wyjazd męża z tą agencją, ale szczerze Panu polecam!!! Tylko oni przeprowadzili z Nim rzetelną rozmowę odnośnie kwalifikacji!! Wstyd żeby fachowcy musieli chodzić od agencji do agencji i prosić się o pracę za marne grosze. Mam nadzieję, że przedłużą mu umowę z nowym pracodawcą, bo naprawdę dobrze trafił.

Pomocna?
Tak2Nie
Grzechukrk
 Opinia
@Karolina 13.05.2019 16:08

No to mam nadzieje ze ze mną bedzie podobnie bo juz jestem zmeczony tymi poszukiwaniami bez skutku

Pomocna?
TakNie
Dreszelek88
 Opinia
@Grzechukrk 14.05.2019 08:45

Ja kilka razy wyjeżdżałem, więc Ci mogę podpowiedzieć trochę jak to wygląda. Po pierwsze rozmowa pod katem twoich kwalifikacji, po drugie dopasowanie ofert. Pozniej to juz formalność, ale we wszystkim Ci pomogą, sam z papierkami nie zostaniesz. Poza tym dostajesz swojego koordynatora, który będzie się Tobą zajmował tez za granicą

Pomocna?
TakNie
Grzechukrk
 Opinia
@Dreszelek88 14.05.2019 12:15

Logicznie to brzmi dzięki!

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia
@Grzechukrk 14.05.2019 14:55

Niech Pan próbuje i się nie poddaje!! My przeszliśmy przez wiele agencji zanim tu trafiliśmy!!

Pomocna?
Tak1Nie
Grzechukrk
 Opinia
@Karolina 15.05.2019 08:38

Pani Karolino ja juz tam zadzwoniłem i i jestem umówiony na rozmowę. Dziękuje za miłe słowa mam nadzieje ze sie uda

Pomocna?
Tak1Nie
doswiadczony
 Opinia
@Grzechukrk 15.05.2019 12:14

Panie kolego co się ma nie znaleźć. Jak jest pan fachowiec to pana wezma bez problemu tutaj to nawet jezyka nie zawsze wymagaja a roboty troche jest. A wiem bo mi kilka robót już ogarneli.

Pomocna?
Tak1Nie
Elvis
 Opinia

Chcialbym wyjechac za granice. Nie boje sie pracy fizycznej, mam doswiadczenie w budowlance i wykonczeniowce. Myslicie, ze da sie tam zarobic? Nigdy tak nie pracowałem, z pośredników tez nie korzystałem ale jak tak czytam to ten mi sie wydaje najkonkretniejszy

Pomocna?
Tak2Nie
Miszkens
 Opinia
@Elvis 06.05.2019 16:25

Najlepiej, żebyś po prostu przedzwonił i się zapytał. Na pewno zarobisz więcej niż tu na miejscu. Jak ja szukałem pracy, to nie było problemu żeby z nimi porozmawiać, chociaż to nie był mój pierwszy wyjazd i już wiedziałem, czego się spodziewać i jak rozmawiać. Tym bardziej, jeśli mówisz, że masz doświadczenie. Jak pracowałem w Niemczech to zapewnili mi zakwaterowanie i dostałem umowę o pracę. Daj znać, co dalej.

Pomocna?
Tak4Nie
bettertomorrow
 Opinia
@Miszkens 07.05.2019 10:28

a jak jest z jezykiem? tez jestem zainteresowany, ale potrafie tylko niemiecki, totalna podstawa. myslisz, ze to przejdzie?

Pomocna?
TakNie
Miszkens
 Opinia
@bettertomorrow 08.05.2019 09:35

Mysle, że podstawa Ci wystarczy. Z reszta wystarczy poczytac ogloszenia, nie wymagają Bóg wie czego.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Miszkens 08.05.2019 12:59

Witam Do pracy w Niemczech jest potrzebna jedynie komunikatywna znajomość języka niemieckiego. Więc bez problemu da sobie pan radę. Czasem są też oferty bez znajomości języków obcych, na chwilę obecną posiadamy takie oferty do Holandii.

Pomocna?
TakNie
bettertomorrow
 Opinia
@LIMNUSWORK 08.05.2019 13:12

dziekuje, ze Panstwo odpisali. Bylbym bardzo zainteresowany. W takim razie jutro do Panstwa przedzwonie, bo szczerze mowiac zaczalem sie martwic, ze bez chociaz sredniozaawansowanego jezyka nie mam co liczyc na prace

Pomocna?
TakNie
Elvis
 Opinia
@bettertomorrow 08.05.2019 15:50

Też jestem zainteresowany chociaż szczerze mówiąc wolałbym porozmawiać o tych ofertach bez języka bo z tym u mnie słabo. Bettertomorrow kontaktowałeś się już z biurem?

Pomocna?
TakNie
bettertomorrow
 Opinia
@Elvis 09.05.2019 09:17

tak zadzwonilem i umowili mnie na rozmowe. nawet sie nie spodziewalem, ze dzialaja tak szybko.

Pomocna?
Tak3Nie
Elvis
 Opinia
@bettertomorrow 09.05.2019 12:50

To ja też zadzwonię skoro tak. Mam nadzieje ze u mnie tez tak sprawnie pójdzie. Dzięki za info :)

Pomocna?
Tak1Nie
Lopik
 Opinia
@Elvis 09.05.2019 15:27

Potwierdzam szybkie działania. Od kontaktu do organizacji wszystkiego pod katem wyjazdu nie mija wiele czasu. No ale wy tez musicie byc zdecydowani. Chociaz rekrutacje są dość konkretne, bo dzięki rozmowie dobierają dopasowane oferty pracy i nie trzeba się jakoś szczególnie niczym przejmować, bo wszystko za Cb załatwią

Pomocna?
Tak3Nie
Radek
 Opinia
@Lopik 10.05.2019 08:53

I to prawda co pisali u gory ze mozna liczyc na umowe o prace?

Pomocna?
TakNie
armani
 Opinia
@Lopik 10.05.2019 08:53

O kurde to ja nawet nie wiedzialem ze tak robią. Myslalem ze to samemu trzeba szukac po ich ofertach. Dzięki brachu za info i życzę powodzenia innym szukającym pracy

Pomocna?
TakNie
Drozd
 Opinia
@Radek 10.05.2019 11:48

Zawsze dają niemiecką umowę o pracę nie ma tu śmieciówek

Pomocna?
Tak2Nie

Zostaw opinię o LIMNUSWORK - Kraków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny