Columbus Energy S.A.

3 Dodaj opinię
Columbus Energy S.A.
3 230 300 5 1

Opinie o Columbus Energy S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Michal
 Opinia

Jedyny minus to, że firma działa w dwóch różnych biurach..ale ma się to niby teraz zmienić, lepiej się pracuje jak wszystkie działy są na jednym miejscu, łatwiej się dogadać.

Pomocna?
TakNie
Marcelina
 Opinia

Firma z dobrą z dobrą energią. Pracuję tu od maja i jestem zadowolona. Fajni ludzie i menadżerowie. Lubię atmosferę w Columbus Energy S.A. za: Fajni ludzie, zgrane zespoły

Pomocna?
Tak2Nie17
Irek
 Opinia
@Marcelina 09.10.2018 22:11

Menedżerowi z tymi kitkami mongolskimi? ;)

Pomocna?
Tak15Nie1
Szwagier
 Opinia
@Marcelina 09.10.2018 22:11

Dobra Energia chyba od Prezeska w adidaskach;))))

Pomocna?
TakNie
Ann
 Opinia

Pracuje niecałe 2 lata. Atmosfera i ludzie w Columbusie są naprawdę świetne, ale to w miejscu pracy nie wszystko co się liczy, bo już pracowałam w miejscach w których było się tylko i wyłącznie dla ludzi. Od momentu startu jestem już w drugim dziale i na trzecim stanowisku. Zaczynałam jak wielu od kontaktu telefonicznego z Klientem, tu to prawdziwa wylęgarnia talentów. W poprzedniej firmie zatrudnialo się tylko osoby z zewnątrz zwłaszcza na wyższe stanowiska, tu daje się szansę swoim pracowników i jest dużo osób co tak zmieniło stanowiska dzięki swojemu zaangażowaniu i dzięki predyspozycjom. Dlatego jak wahasz się czy tu iść nawet na niższe stanowisko niż Twoje ambicje to uważam że warto bo jak się wykazesz to szybko pójdziesz dalej.

Pomocna?
Tak4Nie3
Szwagier
 Opinia
@Ann 15.07.2019 23:42

Daj spokój, jeszcze nie wiesz co to działanie w porządnej organizacji..,

Pomocna?
TakNie
od niedawna
 Opinia

Dostałam prace w Columbusie, jestem krótko, bo od 2 miesiecy dopiero. Przez to, że czytałam tutaj opinie to miałam wątpliwości czy przyjąc ich ofertę. Teraz bym się nie zastanawiała dwa razy, naprawdę było warto, praca i ludzie mega fajni i pomocni. A frustraci zawsze sie znajdą.

Pomocna?
TakNie
Sławek
 Opinia

Pracowałem w CE dwa lata jako doradca, gdyby nie to, że teraz działam na własną rękę w innej branży dalej bym pracował. Pieniądze dobre, zawsze na czas. Produkt dobrze się sprzedaje, dużo spotkań, prowizje super. Co do szefostwa czy też współpracowników, zawsze dobra atmosfera bez krzywych akcji. Każdy doradca dostaje samochód, laptopa, telefon, pakiet materiałów, no wszystko co do pracy trzeba. Polecam

Pomocna?
Tak3Nie1
pracuję ponad 4 lata - Andru
 Opinia

Kogo tam obchodzi czy Longi Solara popracują pińć czy dzisieć lat? Najmniej to obchodzi mnie a wierzcie, że jeszcze mniej Dawida! To jest biznes! Zawsze się znajdzie ogrom szarej masy w naszym kraju i na tym bijmy kasę i to sięliczy a nie narzekać tu na forum - do roboty lenie! A pamiętacie GetBacki, Ambery itd..., z szumem i gestem na bogato przez jakiś czas a później.., No! Robić biznes i cieszyć się, że bawiliśmy się niedawno na (usunięte przez administratora) firmowym pikniku. Mam ekstra prowizję na czas (zawsze) i Cagara za którego UWAGA: firma mi płaci mój prywatny comiesięczny leasing - Bajka - Polecam! A wiem co mówię bo jestem od początku i będę forever!

Pomocna?
Tak3Nie1
Rob
Nazwa działu: Sprzedaż
 Opinia

Pracuję w CE od ponad roku i widzę na własnych oczach jak dynamicznie rozwija się ta firma. Wraz z jej rozwojem rosną moje zarobki. Będę się trzymać tego miejsca jak najdłużej, wiadomo ze handlowcy sa z firma póki jest wszystko dobrze. Nie dziwie sie, ze w ciagu roku podwoila sie tutaj liczba sprzedawców, nie mowiac juz o innych pracownikach. Polecam każdemu, kto mysli o profesjonalnym rozwoju i pracy jako handlowiec na serio.. a to co tu niektorzy piszą to trzeba by gdzies włozyc miedzy bajki. .

Pomocna?
Tak6Nie6
Kaska
 Opinia
@Rob 11.07.2019 11:31

Chyba sam Prezes to napisał;))

Pomocna?
Tak1Nie2
Malwa
 Opinia

Pracowałam w Columbusie rok i gdybym nie musiała zmienić miejsca zamieszkania dalej bym pracowała. Atmosfera jest super, mnóstwo fajnych ludzi, z którymi spotykam się do tej pory. Co do pracy i warunków pracy również nie mam zastrzeżeń, wypłaty zawsze na czas i możliwości awansu. Osoby z którymi zaczynałam są teraz koordynatorami/kierownikami. Jak ktoś się zastanawia nad podjęciem pracy radze nie sugerowac sie negatywnymi komentarzami tylko samemu spróbować bo warto. Firma ciągle się rozwija i co wychodzi na duży plus pracownikowi. Może kiedyś jeszcze wrócę :)

Pomocna?
Tak6Nie3
Pączuś
 Opinia

Słuchajcie, trochę faktów: 1. Columbus to nie spółka akcyjna na normalnej giełdzie lecz na słabym new connect! to nie jest takie prawdzie S.A.., to tylko taka słowna gra;) 2. Firmą "zarządza" młody chłopczyk, który jak często mówią jego najbliżsi współpracownicy przeczytał jedynie pierwsze strony książek o biznesie bowiem dalej już było za dużo trudnego tekstu;) 3. Najlepsi z firmy odchodzą lub w inny sposób znikają bez śladu.., pomawiani, oczerniani, nikt nic nie wie, blokuje się Im skrzynki mail nawet bez możliwości pożegnania się, pozostawienia do siebie kontaktu czy opisu sytuacji (patrz: zając czy dobrze zbudowany genialny Marek, przemiła U z recepcji Ukrainka). 4. Partnerom handlowym się często nie płaci. Warto na bieżąco pobierać raport z BIG o Columbusie przed rozpoczęciem współpracy oraz podpisać weksel zabezpieczający Waszą wypłatę na 3 miesiące (skoro spółka jest uczciwa bez problemu to da) a Wy w razie "w" otrzymacie z Sądu nakaz w trybie nakazowym i egzekucja ruszy od razu a w innym trybie to potrwa miesiącami niestety, więc współpraca Tak, ale weksel! Wilk będzie syty a i owca cała. 5. Spółka sprowadza taniochę z Chin, ciemnota płaci ogromną kasę za kilowatopik, gwarancja 15 lat? - spółka się może zawinąć w każdej chwili.., zgłoszono skargę do UOKiK, kara może wynosić nawet 5 tyś za każdą umowę - będąc inwestorem naprawdę zacząłbym się bać.., qrcze "abonament na słońce" - co to takiego ;)) napychanie kasy bankom! Kredyt 4,5% - wiecie ile zostawcie bankom przez 8 czy 10 lat! policzcie.., 6.Dokumenty, umowy są zmieniane zanim poprzednie z druku zaledwie ostygną, problematyczne instalacje przez słabe i słabo opłacane ekipy, więc jak ma być? 7. Niezrozumiałe procedury, słowem: idzie Pan Prezio rano do pracy i coś wymyśli i realizuje bez pomyślunku za pomocą ciemnoty..,a ta robi za miskę ryżu nie wiedząc, że ich dni są także policzone. A pamiętacie Caldoris? Wiele miesięcy czekaliśmy na kasę.., Trzymajcie się i dążcie do prawdy!

Pomocna?
Tak6Nie7
1

Pracodawca

 Opinia
@Pączuś 14.07.2019 10:14

Szanowny Pączusiu, nie wiemy co rozumie Pan przez sformułowanie "gra słowna", osobowość prawna definiuje m.in. odpowiedzialność firmy za swoje zobowiązania. Za zobowiązania spółki akcyjnej odpowiada spółka całym swoim majątkiem. W naszym przypadku jest to ponad 76 mln zł. W przypadku Sp. z o.o. może być to żadna odpowiedzialność do wartości minimalnego kapitału 5 tys. zł. Polecamy pdstawowe informacje o rodzajach spółek: https://www.infor.pl/prawo/encyklopedia-prawa/s/272143,Spolka-akcyjna.html W każdej firmie zdarzy się sytuacja, że rozstanie z pracownikiem nie przebiega w doskonałej atmosferze. Jednak nigdy nie wiadomo kiedy nasze drogi jeszcze będą się przecinać. My staramy się nie palić mostów. Mamy nadzieję, że po okresie silnych emocji i żalu, jednak uda się ochłonąć i zamiast pisać na forum o nas niekoniecznie zgodne z prawdą opinie, utrudniając pracę do niedawna swoim koleżankom i kolegom, uda nam się jeszcze spotkać kiedyś nieformalnie i porozmawiać jak człowiek z człowiekiem. Pozdrawiamy, dobrze wiemy o co chodzi.

Pomocna?
Tak7Nie4
Maleńki
 Opinia
@Pączuś 14.07.2019 10:14

Twoja wypowiedź jest nacechowana emocjami, zapewne dlatego bo firma się z Tobą rozstała. Po tym co piszesz wynika, że słusznie zrobiła. Ty jesteś tak zapatrzony w koniec swojego nosa, że nie widzisz powodów tej decyzji w sobie. Pisanie oczerniających opinii na goWork Ci nie pomoże.

Pomocna?
Tak6Nie4
Pączuś
 Opinia
@Columbus Energy S.A. 15.07.2019 16:41

Jakie rozstanie, cały czas przecie działam dla Columbii, tylko nie mam managera bo urlopuje czy cuś..,

Pomocna?
Tak4Nie1
JJ
 Opinia
@Pączuś 16.07.2019 06:35

Szkoda, że nie ma portalu do oceny pracowników, bo ciebie Paczus to trzebaby na jakąś czarna listę wrzucić i wtedy każdy by wiedział - nie zatrudniać, omijać z daleka.. Załóż se swoją firmę lepiej jak takis niezadowolony i dalej trzymasz się firmy.

Pomocna?
Tak3Nie4
paula
 Opinia

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, niestety nie dostałam pracy. Cały proces rekrutacji bardzo profesjonalny i szybki, kontakt z działem HR też sprawny, dali znać o negatywnym wyniku z wyjaśnieniem, co nadal rzadko się zdarza. Byłam w sumie tam chwilę, ale widać, że fajna atmosfera, trochę teraz zaluje, ze bardziej sie nie postarałam. Ale może jeszcze kiedyś ;) kto wie.

Pomocna?
Tak4Nie3
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie4
ciekawe
 Opinia

hmm no to rzeczywiście argumenty podałaś pomocne i merytoryczne. Dla mnie jak ktoś potrafi prowadzić firmę i zarabia na tym dobrze to może nawet chodzić na co dzien w piżamie, bo nie to świadczy o jego kompetencjach... lol, chyba po prostu zazdrośc przemawia

Pomocna?
Tak6Nie4
Pączuś
 Opinia

Liderem rynku może firmę nazwać uprawniona instytucja a nie samozwańczo bo tak chcemy, tak uważamy..., W ilości instalacji Foton zamiata Columbię ogonem..,

Pomocna?
Tak6Nie4
1

Pracodawca

 Opinia
@Pączuś 14.07.2019 10:16

Jeśli porównywać ilość zamontowanych mikroinstalacji fotowoltaicznych firmy Innogy (czyli kiedyś Foton) to tak, mają więcej, ale wliczając wszystkie instalacje realizowane w Niemczech, gdzie przede wszystkim działają. Na polskim rynku sytuacja wygląda jednak inaczej. A my działamy wyłącznie w Polsce i tutaj mamy największe doświadczenie.

Pomocna?
Tak5Nie5
Pączuś
 Opinia
@Columbus Energy S.A. 15.07.2019 16:23

i całą masę niezadowolonych z montaży klientów...,YO! Prawda! a biegunka ile sprzedaje z zespołem tego niebieskiego: 3 umowy miesięcznie (beezneesss..,)?

Pomocna?
Tak4Nie3
DR
 Opinia

Dużo się pozmieniało w ostatnim czasie w firmie. Był czas, że zastanawiałem się czy zostać dłużej, ale widzę rozwój, widzę zmiany, zespół się powiększa, jest satysfakcja z tego, poszły awanse i podwyżki, warto było jednak zostać.

Pomocna?
Tak5Nie3
Pączuś
 Opinia

We firmie kadrowo "odpadają tynki ze ściany". Zwolniono najlepszego Dyrektora, co prawda jeździł tylko Ibizą, ale był naprawdę genialny - mistrz OZE. Nie ma już genialnego HR Managera.., występują zaległości w zapłacie. Pewnie za chwilę wpisy w rejestry dłużników i blokada gospodarcza. Ojoj ..,co z tą Columbią..???

Pomocna?
Tak10Nie3

Pracodawca

 Opinia
@Pączuś 07.07.2019 07:48

Rozumiemy Pana subiektywne odczucia wynikające z rozwoju firmy i zmian kadrowych. Pracownicy od początku istnienia firmy otrzymują swoje wynagrodzenie zawsze na czas. A w raporcie giełdowym możemy pokazujemy jasno 640% wzrost przychodów w ciągu 2 lat. Nie obawiamy się o naszą przyszłość, ale dziękujemy za troskę.

Pomocna?
Tak3Nie4
Seba
 Opinia

Została złożona oficjalna skarga do UOKiK w zakresie rażących nieprawidłowych działań na rzecz Konsumentów: 1 "Lider rynku"? na jakiej podstawie taka samozwańcza teoria, która może znacząco wprowadzać Klientów w błąd?! 2. Brak możliwości odstąpienia w terminie 14 dni dla klienta indywidualnego - jakim prawem, skoro nie jest to towar szybko psujący się oraz nie jest sprowadzany na potrzebę konkretnego klienta (montaż w 5 dni)?! 3. "Testuj przez rok za darmo" - nieprawda! Przy finansowaniu cały rok rat przepada! 4. 15 lat gwarancji - jeżeli firma zawinie się z rynku z rok - dwa - kto jej udzieli skoro firma nie informuje o konieczności cyklicznych przeglądów celem utrzymania gwarancji producenckiej? 5. Co to jest "Abonament na Słońce" - żaden abonament a jedynie raty w Banku lub innej instytucji finansowanej i to oprocentowane! Słyszeliście o abonamencie oprocentowanym?! Słowem - Uważajcie!

Pracodawca

 Opinia
@Seba 08.07.2019 07:03

Panie Sebastianie, dziękujemy za Pana zdanie. #Troska o konsumentów jest jednym z filarów naszej działalności, stąd też nasza oferta różni się znacząco od konkurencji i tak: 1) "Lider rynku mikroinstalacji fotowoltaicznych w Polsce" wynika z udziału w rynku mikroinstatalacji fotowoltaicznych i faktu, że co roku podwyższamy standard usług w domowej fotowoltaice, nikt dzisiaj na rynku nie może zagwarantować montażu w 5 dni od podpisania umowy w całej Polsce, my to realnie robimy. 2) jeśli był Pan na spotkaniu z naszym doradcą, wie Pan, jak wygląda podpisanie umowy z CE i, że jest w pełni zgodne z obowiązującymi przepisami, dwa dni po umowie nasi Klienci najczęściej mają już instalację na dachu 3) "Testuj przez rok" - mieliśmy taką ofertę, w której jeśli ktoś po roku zrezygnuje zobowiązaliśmy się do zwrotu całości gotówki, w przypadku zakupu na raty - przejmowaliśmy zobowiązania od 13 raty, klient w tym czasie obniżył już swój rachunek za prąd i znał dokładnie warunki tej promocji, dlatego to rozwiązanie każdy traktował jako korzystne. Może Pan oczywiście w swojej firmie zaproponować lepsze warunki. 4) Panie Sebastianie, jesteśmy jako jedna z niewielu firm na rynku mikroinstalacji PV, spółką notowaną na giełdzie, z polskim kapitałem ponad 76 mln zł. Dajemy produkt, którego inni nie mogą zaoferować, bo nie mają odpowiedniego zabezpieczenia. Spółki Akcyjne "nie zwijają się" z rynku 2 lata. Polecamy na bieżąco śledzić nasze raporty kwartalne i wyniki. Spółka rozwinęła się 640% w ciągu dwóch lat. 5) Abonament na Słońce to był nasz autorski produkt z własnym finansowaniem. Obecnie komunikujemy standardowe finansowanie z oprocentowaniem na poziomie 4,50% RRSO, stała rata, bez prowizji i żadnych dodatkowych opłat, lepszych warunków Pan nie otrzyma w żadnym banku. W 3 słowach: Dajemy Dobrą Energię.

Pomocna?
Tak15Nie10
Seba
 Opinia
@Columbus Energy S.A. 11.07.2019 18:27

1. Nikt nie może samozwańczo napisać Lider rynku, tymbardziej, że w biznesie prawie Was nie ma, co sprzedaje biegunka z zespołem? 3,4 umowy miesięcznie??? 2. Każdy, każdy na prawo odstąpić od umowy w terminie 14 dni koniec i kropka! 3. To nie jest za darmo! To zagwarantuje zerowe rachunki? A możliwe zacienienia? Nabijanie w butelkę nieświadomych konsumentów ot co! 4. Kapitał zakładowy o niczym nie świadczy, duża forma jeszcze szybciej się może zawinąć niż lokalna chociażby z tytułu kar! 5. Proszę mi uwierzyć, że to nie jest abonament na słońce A oprocentowany kredyt! 4,5 procent to przez 10 lat klient dodatkowo zapłaci 45 procent wartości instalacji! Nikt nie da mniejszego oprocentowania? Na rynku spokojnie na PV to poniżej 3,8 i znacznie mniej!

Pomocna?
Tak10Nie7
1
Figaro
 Opinia
@Seba 12.07.2019 18:40

Sugeruję Tobie naukę czytania ze zrozumieniem, w całej Polsce są organizowane takie kursy. Otrzymałeś jasną informację od Columbusa - a Ty dalej piszesz banialuki, które nie mają nic wspólnego z prawdą.

Pomocna?
Tak6Nie6
Seba
 Opinia
@Columbus Energy S.A. 11.07.2019 18:27

proszę mi jeszcze odpowiedzieć - dlaczego nie informujecie o konieczności przeglądów instalacji, aby utrzymać gwarancję producenta? co jeżeli Columbii nie będzie za kilka lat? Producent bez przeglądów naprawi? a co jak instalacja pójdzie z dymem, przecież mówimy o coraz większych mocach!

Pomocna?
Tak6Nie4
1
Seba
 Opinia
@Seba 12.07.2019 18:40

straszyliście mnie karą 1900 zł jeżeli odstąpię od umowy a 2 dnia przyszedł szwagier i powiedział - nigdy montaż z Columbią! beznadziejne montaże, bardzo drogo, bardzo przeciętny sprzęt z Chin!

Pomocna?
Tak6Nie3
1

Pracodawca

 Opinia
@Seba 12.07.2019 18:40

Panie Sebastianie, jeśli uważa Pan, że tytuł za który się płaci żeby się nazwać "rzetelną firmą" czy jakąkolwiek inną znaczy więcej niż liczby i udział w rynku, to nie będziemy nawet próbowali dyskutować. Dziennie montujemy ok. 20 instalacji w całym kraju. Ciekawią nas bardzo dane i informacje, które Pan próbuje tutaj przedstawić, zwłaszcza oferta kredytu z RRSO na poziomie 3,8%, chętnie zapoznamy się z taką ofertą, prosimy o podzielenie się jaki bank udziela takich kredytów? Bo byłoby to już nawet taniej niż kredyt hipoteczny, chyba, że o hipotekę na budowę domu z instalacją chodzi? :)

Pomocna?
Tak7Nie5

Pracodawca

 Opinia
@Seba 14.07.2019 09:28

Panie Sebastianie, jeśli Pana szwagier jest ekspertem od fotowoltaiki, to zapewne wie, że montowane przez nas panele pochodzą od największego na świecie producenta modułów monokrystalicznych, który co roku bije rekordy wydajności paneli:, od firmy LONGi Solar: https://gramwzielone.pl/energia-sloneczna/29864/longi-z-nowym-rekordem-sprawnosci-modulow-perc Przykro nam również, że tak dzisiaj wygląda świat technologii, ale dzisiaj dobry sprzęt to sprzęt od najlepszych chińskich producentów. Nie mówiąc już o skali produkcji, co z tego, że firma oferuje inwerter wuropejskiego producenta, jeśli ani nie jest on lepszy, ani tańszy a trzeba na niego czekać od 3 tygodni do 3 miesięcy bo produkcja nie nadąża nad potrzebami rynku. U nas nie ma przerw w dostawach i obaw, że Klient będzie czekał na montaż dłużej niż 5 dni od podpisania umowy.

Pomocna?
Tak7Nie5
Fotoniasty
 Opinia

Fajny tekst tutaj jakiś RKS wysmarował. Firma to taki sam numer jak foton i jeszcze kilka innych. Drogi i .....ujowo. A odnośnie prowizji po 10tys. To normalna dla handlowców w tej branży. Ja wyciągam po 20tys na rękę bez problemu a jak się dobrze trafi to 35tys. Taka branża taki zarobki.... Columbia to strata czasu. Mi szkoda że w ogóle byłem tam w lutym na rekrutacji. Na szczęście nie przyjąłem oferty.

Pomocna?
Tak26Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dominik
 Opinia
@Fotoniasty 31.10.2018 20:19

Jakiego pracodawcę rekomendujesz? Pytam bo chyba bym się w tej branży odnalazł. Chodzi mi o okolice Krakowa. pozdro welonimucha.com@gmail.com

Pomocna?
TakNie
Nowy
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Fotoniasty 31.10.2018 20:19

To w jakiej firmie takie kokosy wyciągasz...?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dziad bez kasy
 Opinia
@Fotoniasty 31.10.2018 20:19

Na Twoje szczęście!!! Mogliby nie zapłacić , miewają takie skłonności...,

Pomocna?
Tak6Nie3
1
Muchomor
 Opinia
@Fotoniasty 31.10.2018 20:19

Jak już się zdecydujecie pracować w tej firmie, radzę Wam podpisać weksel, który zabezpieczy Wasze no przynajmniej 2 miesięczne wynagrodzenie. Powodzenia!

Pomocna?
Tak4Nie1
Przemysław
 Opinia
@Muchomor 08.07.2019 06:47

Dlaczego sugerujesz, aby podpisać takie zabezpieczenie? Mam przez to rozumieć, że otrzymanie pensji na czas za pracę w firmie Columbus Energy wcale nie jest takie oczywiste? Zaniepokoiłeś mnie swoim wpisem, dlatego mam nadzieję, że go uzasadnisz.

Pomocna?
TakNie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tomtom
Nazwa działu: Sprzedaż
 Opinia
@Fotoniasty 31.10.2018 20:19

Pracuję w firmie ponad dwa lata i nigdy nie było problemów, jakichkolwiek opóźnień z wypłatą pensji. Oczywiście jak ktoś woli być handlowcem w innej firmie to proszę bardzo. Tutaj produkt zawsze lepszy niż u konkurencji, coraz wieksza rozpoznawalnosc, a za tym niestety tez idzie bol konkurencji, co niestety zamiast podpisywać umowy u Klientów, pisze tu na nas pseudo - opinie. Jak się jest w środku to od razu widać, że ktoś nie wie o czym pisze i nigdy nawet nie był w żadnym z biur.

Pomocna?
Tak4Nie3
Iruś
 Opinia
@tomtom 11.07.2019 10:56

radzę sprawdzać regularnie Columbię w BIGu .., jeżeli nie wierzy się w dług tam wpisany no to rzeczywiście powodzenia..,

Pomocna?
Tak1Nie2
Michał
 Opinia
@tomtom 11.07.2019 10:56

Przedstawiasz inny obraz pracy w firmie Columbus Energy niż poprzednicy. Dobrze wiedzieć, że w Twoim przypadku nie było żadnych opóźnień w wypłacie wynagrodzenia. To ważna informacja. Będziesz tak uprzejmy i napiszesz, jak wygląda podstawowa stawka wynagrodzenia za pracę u tego pracodawcy?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iruś
 Opinia

Słuchajta Rybiata, Jak nie płaci, trza puścić konkretnego liścia przy pracownikach i tyle! Może to nauczy..,

Pomocna?
Tak6Nie
bez zapłaty!!!
 Opinia

(usunięte przez administratora) nie zapłacił! Brak zapłaty / być może oszustwo! Sprawa w Sądzie! Nie Polecam! Firma nie płaci ludziom a co dopiero 15 letnia gwarancja! Uważajcie!!!

Pomocna?
Tak9Nie1
polecam
 Opinia

dobre miejsce i spoko ludzie

Pomocna?
Tak4Nie6
polecam
 Opinia

dobre miejsce i spoko ludzie

Pomocna?
Tak3Nie6
pp
 Opinia

fajni ludzie, dobra atmosfera, kasa jaką sobie wynegocjujesz, dla mnie w sam raz, polecam

Pomocna?
Tak4Nie6
el88
 Opinia

Pracowałam w Columbusie 1,5 roku i zostałabym na pewno dłużej gdyby nie przeprowadzka do innego miasta. Dzisiaj pracuje w budżetówce i wszyscy mi gratulują "pewnej" pracy, ale szczerze mowiac, wolałam dynamizm i zmiany jakie wspominam z Columbusa. Tutaj nie bylo miejsca na nudę i klepanie powtarzalnych czynności przez cały czas, każdy pracownik z własną inicjatywą jest mile widziany. Pozdrowienia dla wszystkich pracownikow z Kuźnicy!

Pomocna?
Tak5Nie7
PrzemysławL
 Opinia

Z racji tego że pracuję już ponad poł roku w Columbusie, postanowiłem się wypowiedzieć. Swoją przygodę z tą firma zaczynałem w Dziale Wsparcia Sprzedaży jako konsultant telefoniczny. Po 3 miesiącach zostałem przeniesony na inne biuro skąd trafiłem do działu marketingu. Widać że firma się rozwija i potrafi dostrzec w pracownikach potencjał, dlatego też łatwo tutaj zadbać także o swój własny rozwój. Atmosfera w biurze jest bardzo przyjemna, a ludzie z którymi na co dzień się pracuje są naładowani dobrą energią.

Pomocna?
Tak8Nie7
paweł
 Opinia

Columbus to jedna z niewielu w krakowie oaz ciekawej pracy, w której możesz się rozwijać, masz ciekawe obowiazki i przy okazji wiesz, że robisz coć "dobrego". Może nie dla wszystkich ma to znaczenie, ale pracowalem w kilku miejscach juz i zawsze przychodzi ten moment kiedy pytasz - a jaki to ma sens? nawet jesli hajs się zgadza. Tutaj możesz mieć i jedno i drugie, zwłaszcz, ze polepszyło się z zarobkami od jakiegoś czasu, a praca jest satysfakcjonujaca jak widzisz ile osób zaczyna korzystac dzieki Tobie z energii ze słońca. W Krakowie jak ktoś nie chce pracować w korpo, albo nie jest z branży IT to szczerze mówiąc nie ma wielu alternatyw. Na szczscie jest Columbus

Pomocna?
Tak6Nie6
kowalski
 Rekomendacja

Jakiś czas temu z nimi rozmawiałem. Pan który odpowiada za rekrutację jest tak leniwy że (usunięte przez administratora) mu się z krakowa nie chce ruszyć. Zaiwaniałem do nich na drugi koniec Polski. Bardzo fajnie bajki poopowiadał po czym wysłali propozycję umów. Czegoś tak tragicznego szkodliwego dla pracownika jeszcze nie widziałem. Umowa jest tak skonstruowana aby uwalić człowieka na byle czym bo komuś się coś zawidzi. Zamiast pensje dostać będzie trzeba im płacić. Tak antyludzkiej propozycji pracy czy współpracy w życiu nie widziałem. Jakiś prokuratora abo ktoś od prawa pracy powinien zając się nimi. Nie wiem jacy desperaci chcą pracować na takich umowach w dzisiejszych czasach. Nie dość że nie mają dobrych materiałów i rozwiązań to są mega drodzy na tle konkurencji. Więc sprzedawać trzeba badziew po holendarnie wysokich kwotach a pieniędzy z tego można nie zobaczyć a wręcz jeszcze dopłacić. Tak wygląda ta niby super firma. Jak ktoś wie jak się to nazywa to dobrze bo ja napisać ze względu na regulamin nie mogę.

Pomocna?
Tak9Nie6

Pracodawca

 Opinia
@kowalski 10.07.2019 10:31

Bardzo nam przykro jeśli nie był Pan zadowolony z procesu rekrutacji. Równocześnie chcielibyśmy zaznaczyć, że nigdy nie wysyłamy dokumentów rekrutacyjnych, a tym bardziej umów, pocztą ani kurierem. Równocześnie za rekrutację na tym etapie póki co odpowiadają u nas same Panie. Bardzo prosimy zatem o kontakt na: rekrutacja@columbusenergy.pl, ponieważ obawiamy się, że mogło jednak chodzić jednak o inną firmę.

Pomocna?
Tak9Nie8
852741963
Nazwa działu: Rekrutacja
 Opinia

Jakiś czas temu wysłałem tam swoje CV. Całkiem szybko się ze mną skontaktowano. Pani przez telefon w skrócie opowiedziała o firmie i powiadomiła, że rozmowa rekrutacyjna odbędzie się za pośrednictwem Skype z uwagi na dużą odległość. Dla mnie z jednej strony zrozumiałe, ale z poprzedniej firmy nie widzieli problemu w zorganizowaniu spotkania na żywo, a są oddaleni ode mnie ponad 150km dalej niż firma Columbus w Krakowie. Dostałem informację jak znaleźć profil do przeprowadzenia rozmowy, dodałem go do kontaktów jednak o wskazanej godzinie zero kontaktu. Nie wiem co o tym myśleć. Oferta pracy wydawała się ciekawa.

Pomocna?
Tak3Nie2

Pracodawca

 Opinia
@852741963 09.07.2019 16:21

Witam serdecznie, bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Staramy się aby rozmowy przez Skypa zawsze przebiegały sprawie i w wyznaczonym terminie. Jeśli taka sytuacja się z jakiegokolwiek powodu wydarzyła oczywiście postaramy się to wyjaśnić i jak najszybciej skontaktujemy się z Panem. Bardzo proszę o kontakt przez maila rekrutacja@columbusenergy.pl i dziękujemy za informację. Pozdrawiamy, Dział Rekrutacji Columbus Energy S.A.

Pomocna?
Tak3Nie2
Dona
Nazwa działu: HR
 Opinia

Jakich zarobkow moze sie spodziewac osoba pracującą w kadrach?

Pomocna?
TakNie10

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Dona 27.02.2019 14:54

Witam, poziom wynagrodzenia uzależniony jest od posiadanych kwalifikacji- dotyczy to każdej funkcji w organizacji.

Pomocna?
Tak3Nie17
Iwona
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Dona 27.02.2019 14:54

Na jakim poziomie kształtują sie zarobki w kadrach?

Pomocna?
TakNie12

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bronek
 Opinia
@Dona 27.02.2019 14:54

Zdziwisz się????????

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dziad bez kasy
 Opinia
@Columbus Energy S.A. 27.02.2019 15:51

Ogólnie bardzo słabo w finansach o ile nawet to minimum zapłacą!!!

Pomocna?
Tak5Nie1
Ewelina
 Opinia

Po raz pierwszy piszę opinię na GoWork, natomiast mam poczucie, że na rozmowie nie powiedziałam tego co chciałam, bo byłam w szoku, wywołanym przez rekrutującego; więc tak: 1. Fatalnie przeprowadzona rozmowa kwalifikacyjna.(usunięte przez administratora) 2. Komunikacja na linii HR- Marketing wyraźnie kuleje. HR-owiec nie uwzględnił w ogłoszeniu o pracę istotnych kompetencji potrzebnych na stanowisku(usunięte przez administratora) 3. Padały pytania o kwestie, które nie zostały nawet poruszone w ogłoszeniu o pracę. Pani Dyrektor Marketingu, za wszelką cenę, starała się mi udowodnić, że nie mam wiedzy i nie nadaję na to stanowisko- i pewnie miała rację, natomiast nie zmienia to faktu, że wymagania i zakres obowiązków powinien jasno wynikać z ogłoszenia o pracę- z pewnością pozwoliłoby to na uniknięcie sytuacji, w których na stanowisko aplikują ludzie, którzy nie spełniają wymagań, a i aplikującym pozwoliłoby to zaoszczędzić czas i uniknąć poczucia żenady po zakończonej rozmowie. Reasumując: nie polecam.

Pomocna?
Tak22Nie1
Dziad bez kasy
 Opinia
@Ewelina 23.05.2019 08:38

Mi nie zapłacili, sprawa trafi lada moment do Sądu oraz wpisy do BIG oraz KRD!

Pomocna?
Tak10Nie1
Agnieszka
 Opinia

Dzien dobry, jakich obecnie pracowników Państwo poszukują?

Pomocna?
TakNie14

Pracodawca

 Opinia
@Agnieszka 29.05.2019 13:40

Dzień Dobry, aktualnie poszukujemy osób do Działu Wsparcia Sprzedaży, Biura Obsługi Klienta, Księgowości, Działów Handlowych. Zapraszam na naszą stronę internetową gdzie znajdzie Pani Aktualne oferty pracy: https://columbusenergy.pl/kariera/

Pomocna?
Tak2Nie13
Dziad bez kasy
 Opinia
@Columbus Energy S.A. 29.05.2019 14:39

Uwaga - mogą Wam nie zapłacić!!!

Pomocna?
Tak5Nie2
RKS CE
 Opinia

Pracuje w firmie od 2016 roku , zaczynałem jako doradca energetyczny obecnie jestem jednym z kierowników dość dużego zespołu.Zdaję sobie sprawę że pisanie na tym forum zwłaszcza przez osobę taką jak ja .Czyli pracującą w CE przez wielu może być odebrane jako mało wiarygodne .Trudno .Postaram się opisać krótko jak od wewnątrz wygląda praca z perspektywy doradcy energetycznego. Robię to tylko i wyłącznie z irytacji która towarzyszy mi czytając opinie na tym forum od : spełnionych i pełnych sukcesów dawnych współpracowników : Jak jest na prawdę ? Praca jest wymagająca , to na pewno . Czy trudna? Zależy czego oczekujesz . Jeżeli szukasz pracy w której można się ślizgać i trochę na tym zarabiać To od razu sobie odpuść. Jest to praca dla osób chcących dwóch rzeczy .Pierwszej - to ponadprzeciętnych zarobków .Drugiej - które zależą tylko i wyłącznie od Ciebie. W moim zespole przez dwa lata odeszło czterech pracowników .Dwóch samemu ,bo zadanie ich przerosło .Dwóch zwolnionych przez firmę z tego samego powodu. Cała reszta pracuje ze mną długo , a najstarsi stażem zaczynali ze mną . Dlaczego tak kurczowo trzymają się tej pracy i firmy ? Bo zarabiają . Za ciężką pracę którą wykonujemy otrzymujemy wynagrodzenie dla którego warto tak pracować . Zaspokoję ciekawość tych wszystkich którzy są ciekawi najważniejszego.Ile? Średnia w mojej grupie parunastu osób za kwiecień wyniosła dokładnie 6800 zł netto , części prowizyjnej .Oczywiście plus wynagrodzenie podstawowe.Które nie jest najniższą krajową. Oczywiście że na umowę o pracę . Najmniejsza część prowizyjna to było 1800 zł ,najwyższa ponad 10000 zł . Czy dlatego warto się starać ? Myślę że bardzo warto .ale to tylko moja perspektywa. Jak jest zorganizowana praca? Przemyślanie. Po pierwsze musisz przejść rekrutację .Jak ona wygląda? Właśnie dzisiaj miałem przyjemność uczestniczyć jako członek komisji w drugim ostatecznym etapie . Do drugiego etapu zakwalifikowało się 7 osób .Ilu zatrudnimy ? Cztery osoby . To mówi tylko jedno .Nie tak łatwo się do nas dostać . Naprawdę musisz być dobry , żeby przejść przez sito . Choć jak czytam komentarze ewidentnie napisane przez osoby które tu pracowały i nie dały rady . To dochodzę do wniosku ,że miały szczęście .Widocznie nie byłem na ich assecie :) Jak się dostaniesz to co Cię czeka ? Szkolenie .Cztery dni w firmie .Potem w terenie z kierownikiem . Otrzymujesz wszystkie narzędzia które są Ci potrzebne .Komputer , telefon ,materiały oraz oczywiście samochód . Tu są jak czytam komentarze największe emocje .Jaki ten samochód? Na początek, mówiąc delikatnie dość eksploatowany. Oczywiście w pełni sprawny , ale młodością nie grzeszy. Jak jesteś dobry to po miesiącu max dwóch Twój kierownik przydziela Ci nówkę seata ibizę .Co prawda nie jest to król autostrad .ale nowy pachnący fabryką i przede wszystkim bezpieczny. DWS /Dział Wsparcia Sprzedaży / umawia Ci spotkania . Ile ?Około 5 dziennie .Z tego odbywa się realnie jakieś trzy. Spotkania są trzy krotnie obdzwaniane , potwierdzane .robiona jest ankieta oraz wstępny projekt instalacji . Dużo ? Bardzo dużo . Czy wszystkie umówione terminy są rokujące .Oczywiście że nie .Było by śmiesznie i głupio oczekiwać że DWS za nas sprzeda instalację . Ale ponad 20% terminów jest super. Właśnie z tych terminów podpisujemy umowy.To na początek .Dlaczego na początek? Dlatego że z tych terminów mamy polecenia za które CE płaci klientowi , który polecił .Dzięki temu po jakimś czasie zaczyna się robić samograj. Przykład . Ja właściwie nie powinienem podpisywać swoich umów bo odpowiadam za mój zespól. Ale co mam zrobić jak sami klienci do mnie dzwonią .Jadę . Z 6 spotkań z poleceń spisałem 6 umów ,trzech kolejnych czeka aż znajdę czas i pięć kolejnych poleceń mi wpłynęło . czysty samograj . Właśnie dzięki temu wszystkiemu co zapewnia firma . Wiele działów pracuje na nas sukces. My doradcy /sprzedawcy/ mamy to szczęście że spijamy cały czysty nektar z pracy wszystkich w firmie. Jedni potrafią to wykorzystać i docenić inni niestety nie . Tak to bywa . Trudno zadowolić każdego , a zwłaszcza takich którzy nie potrafili mimo całego wsparcia zrobić NIC. Tacy też muszą być na tym świecie .ja osobiście się cieszę że są już w nie moim . Na koniec chciałbym się odnieść do produktu który sprzedajemy . Zacznę od tego czy jest najtańszy .Szczerze? Nie .Mimo to tylko moja grupa podpisuje ....oj bardzo dużo umów .Dlaczego? Bo jest to produkt oparty na wysokiej jakości podzespołach .To musi kosztować . Bo jako CE jedyni na rynku dajemy 15 letnią gwarancję . Czy to ważne ? Bardzo .Szczególnie jeżeli jakąkolwiek gwarancję daje spółka sp.zo.o z kapitałem 5000 zł .Na sprzęt warty 30000 zł i gwarantuje że za 5 lat jak coś się zepsuje to oni jeszcze będą istnieć i chętnie wymienią element przekraczający ceną ich wartość kapitału zakładowego . Oczywiście podobnie jak firma Kowalskiego &Szwagier na allegro. Reasumują .Jeżeli jesteś dobrym sprzedawcą i chcesz wykorzystać dla siebie potencjał lidera rynku .Zapraszamy .

Pomocna?
Tak44Nie28
startup
 Opinia
@RKS CE 30.05.2018 00:10

Piękna ta bajka na dobranoc.;)

Pomocna?
Tak38Nie3
KrisuOlsztyn
 Opinia
@RKS CE 30.05.2018 00:10

Wielkie dzięki za wyczerpującą wypowiedź :) Szukałem czegoś na temat Firmy - od kiedy istnieje itd. gdyż jutro mam Assessment center. Nie ukrywam,że bardzo zależy mi na tej pracy,gdyż prawie od 10 lat "latam" w segmencie Klienta D2D oraz B2B. Ostatnio sprzedając "ENERGIĘ" W segmencie Klienta Biznesowaego coraz częściej padały pytania odnośnie Fotowoltaiki itd. Stwierdziłem - trzeba dalej się rozwijać,bo przecież stojąc w miejscu się cofam... . No i zacząłem działania. O firmie CE słyszałem kilka pozytywnych opinii. Stwierdziłem albo Foton Technik,albo Columbus Energy.... Wybrałem - Columbus. Wysłałem jedno CV przez strone,zdobyłem kontakt do Kierownika Regionu ( Warmia i Mazury) i napisałem maila... Chcę teraz oferować Klientom produkt,który sam za jakiś czas będzie się sprzedawał " pocztą pantoflowa" gdyż zadowolony Klient "powróci" a tutaj - profesjonalna obsługa,wysokiej jakości sprzęt... Więc mam nadzieję,że jutro pójdzie pozytywnie :)

Pomocna?
Tak5Nie21
Bobi
 Opinia
@KrisuOlsztyn 04.09.2018 12:31

Daj znać jak poszło i jak przebiegał Assessment ;)

Pomocna?
Tak1Nie15

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były RKS
 Opinia
@RKS CE 30.05.2018 00:10

Jak duży jest ten zespół? Bo z tego co pamiętam wszystkich doradców w firmie było poniżej 40 osób.

Pomocna?
TakNie14

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Geronimo
 Opinia
@RKS CE 30.05.2018 00:10

Dlaczego firma ma tak dużą rotację pracowników? Widać to po ogłoszeniach w necie. Pokazuje to też jaka jest stabilność firmy i jakość oferty dla pracowników. Dlaczego firma stosuje niedozwolone klauzule abuzywne w umowach z klientami uniemożliwiające klientowi odstąpienie od umowy przed upływem 14 dni oraz z pracownikami - zakazy konkurencji po ustaniu stosunku pracy i wysokie kary z tym związane? Dlaczego klientowi nie mówi się całej prawdy o warunkach promocji zwrotu pieniędzy za rezygnację klienta/kredyt, leasing/ po roku że tego zwrotu nie ma a jest jedynie umorzenie dalszej spłaty? Dlaczego w segmencie instalacji do 10 kwp jesteście najdrożsi na rynku i jednocześnie na średnim pułapie jeśli chodzi o chińskie panele i falowniki też nie z najwyższej półki? Dlaczego mimo wielu zapowiedzi nie wchodzicie na parkiet podstawowy giełdy? Czyżby nie było chętnych inwestorów?

Pomocna?
Tak22Nie2

Pracodawca

 Opinia
@Geronimo 10.03.2019 22:40

Nasza firma prowadzi obecnie wiele procesów rekrutacyjnych na bardzo różne stanowiska. Wynika to z dynamicznego rozwoju firmy i możliwości rynku. Rotacja jest zjawiskiem naturalnym, a jej poziom w naszej firmie nie odbiega od normy rynkowej. W kwestii odstąpienia od umowy Columbus Energy powołuje się na art. 38 ustawy o prawach konsumenta i wyłącza prawo konsumenta do odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa. Szanujemy czas Klientów i współpracujemy z Klientami świadomymi, którzy są zorientowani na oszczędność i ekologiczne rozwiązania już od teraz. Klient zawierając umowę na montaż instalacji wie, że od umowy nie może odstąpić, stąd jego decyzja jest bardziej świadoma i przemyślana. https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/prawo-odstapienia-od-umowy/wylaczenia-prawa-do-odstapienia/

Pomocna?
Tak4Nie16
Geronimo
 Opinia
@Columbus Energy S.A. 13.03.2019 08:59

Bardzo mocno naciągane.Najbardziej pasuje pkt.8 "w których konsument wyraźnie żądał, aby przedsiębiorca przyjechał do niego w celu dokonania pilnej naprawy lub konserwacji – np. dostrojenie odbiornika telewizyjnego;", chyba że chodzi o pkt.2 "w których cena lub wynagrodzenie zależą od wahań na rynku finansowym, niezależnych od przedsiębiorcy i mogących wystąpić przed upływem terminu na odstąpienie od umowy – np. sprzedaż walut obcych;", np. chińskich juanów, skąd kupujecie panele, może jeszcze ewentualnie można podciągnąć pod to pkt.4 "w których towar szybko ulega zepsuciu lub ma krótki termin przydatności do użycia – np. artykuły spożywcze: owoce, warzywa, nabiał;". A o klauzulach w umowach pracowniczych - cicho sza! O promocji "sprawdź nas"i o tym co zapisane małym druczkiem i nie na stronie internetowej też jakoś cisza.

Pomocna?
Tak17Nie5
Doktor
 Opinia
@RKS CE 30.05.2018 00:10

"potencjał lidera rynku" Dobry żart :D By zrównać się z liderem byście musieli mieć sprzedaż 2x wyższą, widać po opiniach w google jak wam cudownie idzie

Pomocna?
Tak17Nie3
Kandydat
 Opinia
@RKS CE 30.05.2018 00:10

Hi, Jakiej podstawy Twoim zdaniem można oczekiwać na stanowisku RKS B2B...? Jak wygląda system prowizyjny? Jakie auta dostają RKS w B2B? Dzięki za info.

Pomocna?
TakNie15
Peter
 Opinia
@RKS CE 30.05.2018 00:10

Witam. Ja pracuje na 1/8 etatu, jestem bardzo zadowolony do tego auto tez mam dobre..telefon..szkolenia...ustawiam sobie prace jak chce. Nie chce szpanowac ale czy ktos inny tez dostawal samochód bedac zatrudnionym na 1/8 etatu? Chyba nie :)

Pomocna?
TakNie16
Irek
 Opinia
@RKS CE 30.05.2018 00:10

15 lat gwarancji? a Jak spółka przebranżowi się lub upadnie? Czy firma informuje klientów o konieczności corocznego przeglądu instalacji aby w razie czego uznał ją producent jeżeli CE zawinie żagle z rynku? Rozpędź się Pan i walnij Pan sobie zdrowego baranka o najbliższą ścianę - wierzę, że pomoże..,

Pomocna?
Tak15Nie
Prawdziwek z Podlasia!
 Opinia
@startup 17.06.2018 14:04

to ściemniacze!

Pomocna?
Tak7Nie1
Dziad bez kasy
 Opinia
@KrisuOlsztyn 04.09.2018 12:31

Uważaj, mogą Tobie nie zapłacić!

Pomocna?
Tak8Nie1

Zostaw opinię o Columbus Energy S.A. - Kraków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny