Columbus Energy S.A.

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 113 ocen.

Columbus Energy S.A.
4113

Opinie o Columbus Energy S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Columbus Energy S.A.

Żarty

Śmieszne pieniądze proponują,raczej praca dla początkujących.

Riko Gonzales
@przyjaciel Tomasz :) 21.04.2018 17:00

Gościu pracowałem tu troche czasu , i wygląda to wogle inaczej niż piszesz , chyba nie masz o niczym zielonego pojęcia jak (usunięte przez administratora), który nie daje nawet telefonu komórkowego służbowego,ale to dobrze bo teraz dzwonią do mnie nie do niego .Omijać tą firmę szerokim łukiem , a samochód to sobie idz wez na kredyt a nie na drapane liczysz

Jozef

W columbus eneegy jestem instalatorem. Instalację kładę od dwóch lat. Jestdm zadowolony z warunkow i dobrze mi sie pracuje. Polecam firmę

Kandydatka Maria

Gdzie mam sie zglosic do pracy w call center/asystent sprzedazy? Chce pracowac w fotowoltaicie. d czego moge zaczac?

Columbus Energy S.A.
pracodawca
@Kandydatka Maria 09.05.2018 07:29

Szanowna Pani, prosimy się skontaktować z naszym działem HR, pod nr tel. 533 308 185. Pozdrawiamy, Columbus Energy S.A.

anonim

(usunięte przez administratora)

PH

Wężyk od wycieraczek sie popsuł hahaha a to dobre :-) MOże jeszcze tobie miali dać jako " handlowcowi " asystenke żeby naprawiła jak cos sie spierniczy po drodze - i oto dzisiejsi handlowy hahahahaha ale sie usmialem :-)))

micm

Firma nie daje feedbacku po rozmowie mimo ze mowią ze dadzą znać.

Rick

Witam, Mimo, że zrezygnowałem z pracy bardzo dobrze wspominam kontakt z działem HR. Pełny profesjonalizm, zaangażowanie i wiedza w tym temacie. Pod tym względem jest to zdecydowany lider Fotowoltaiki ( i nie tylko) w Polsce. Pozdrawiam

niewiemnieznam sie

oferuja słabe warunki finansowe. produkt do sprzedazy jest bardzo fajny ale oferowana przez nich cena nie juz nie.

Aneta

@riko opisujesz pozytywnie firmę Columbus Energy S.A. Jesteś zadowolony ze swojej pracy, prawda? Rozumiem, że chcesz przekazać, że osoby, które nie chcą pracować nie powinny nawet się zgłaszać, tak?

riko

firma jest przyjazna dla pracownika dyrekcja nastawiona pro spolecznie rozumie porzeby pracownika umowa o prace jest dla nie robotnych czyli handlowcy 0 nie maja tu czego czukac

Administrator

Czy ktoś wie, jak aktualnie prezentuje się pracodawca na tle innych firm? Może okazać się to cenną informacją dla osób mieszkających w Kraków i okolicach.

Smerfetka

Przed rozmowa naczytalam sie opinii na tym forum i poszlam troche zrezygnowana. Po rozmowie musze powiedziec,ze podobalo mi sie tam. Bardzo mili ludzie w HR i manager, ktory prowadzil rozmowe .Przerobilam tu wiele firm i wiem ,kiedy ludzie sa obludni i wrecz wredni, udaja milych a za placami wbijaja szpile.W Columbus ludzie sa zupelnie inni, odnosza sie do aplikantow z szacunkiem.Na razie tylko tyle moge powiedziec porownujac ich z innymi firmami.Co do warunkow pracy - zobaczymy. Pracowac trzeba- nikt nie bedzie placil za pogaduchy i bujanie sie na krzesle.Umowy? Wszedzie sa teraz umowy zlecenia, 42 % Polakow na takich pracuje. Tym,ktorzy maja UoP - pracują na panstwowych posadach czy w duzych korpo- gratulowac:)

zniesmaczony
@Smerfetka 20.05.2017 13:37

Moze i na rozmowie jest milo ale pomimo zapewnien ze odpowiedz, nawet negatywna, bedzie przekazana w danym terminie - nie odezwali sie w ogole... No poprosu pelna profeska.. ja podziekuje...

Aneta

@Zadowolony jak pojawiają się w firmie zmiany na lepsze to zawsze warto to chwalić. Osoby zainteresowane stanowiskiem Przedstawiciela Handlowego w Columbus Energy S.A. odsyłam tutaj: http://columbusenergy.pl/kariera/zostan-doradca-energetycznym/ Znajdziecie tam wszystkie informacje potrzebne do aplikacji.

mot

powiedzcie mi zatem, jaki sens ma montaz instalacji fotowoltaicznej w regionie gdzie dni slonacznych w roku jest ok 30 %. Przeciez taka inwestycja , moze poza ekologia, to nie ma zadnego ekonomicznego uzasadnienia.

Jorgis
@mot 08.10.2016 11:20

Bilansowanie jest roczne co w skrócie oznacza że nadwyżkę energii wyprodukowaną latem wykorzystasz zimą. Resztę sobie doczytaj, bo szkoda mi czasu na pisanie.

Zadowolony

Firma zmieniła system wynagrodzeń dla Handlowców na jeszcze wyższy + wszystkie narzędzia pracy, łącznie z samochodem + duże wsparcie merytoryczne ze strony przełożonego, coachingi w terenie z trenerem. Dobrze skonstruowana Umowa abonamentowa dla Klienta na panele. Ja tam polecam pracę w Columbusie dla przyszłego sprzedawcy. A atmosferą w pracy biją na głowę wszystkie firmy w których dotąd pracowałem - jest świetna!

Aneta

Skoro nikt się nie wypowiada na temat Columbus Energy S.A. zapytam jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie Columbus Energy S.A.? Czy w ostatnim czasie zaszły w tej kwestii jakieś zmiany? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne. Co jeszcze warto wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

Aneta

@peter ciężka sprawa jeżeli chodzi o zarobki, bo to zależy od wielu czynników. Najlepiej zapytać na rozmowie rekrutacyjnej. A może już zdecydowałeś się na aplikację do firmy Columbus Energy S.A.? Jeśli tak, to co możesz powiedzieć o procesie rekrutacji? Na co należy się przygotować przed rozmową kwalifikacyjną? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne. @Adam dzięki za odpowiedź.

peter

Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć przybliżoną kwotę, jaką asystenci doradców zarabiają ?

Ja.

I znowu wszystkiemu winien DWS,

janek z czterech pancernych
@Ja. 07.09.2017 22:36

bo na każdym stanowisku trzeba myśleć o tym co się robi ,jak się robi i ,że Twoja praca to kontynuowanie pracy handlowca. (usunięte przez administratora)

Aneta

@mglisty jeżeli chodzi o umawianie spotkań to z tego, co mi się wydaje to jest standard tej pracy. Piszesz, ze będziesz wspominał pozytywnie firmę Columbus Energy, to czemu w ogóle z niej odszedłeś? Czy poleciłbyś kolegom z wątku pracę tam? Co byś uznał za mocną stronę pracy w Columbus Energy?

Adam
@Aneta 06.09.2017 12:10

droga Anetko , na moje oko wygląda to tak ,że koledze podziękował Columbus a nie kolega Columbusowi . mocne strony to: -umawiane spotkania -fajna atmosfera -można na prawdę dużo zarobić minusy -praca wieczorami -często jakość umawianych spotkań

mglisty

No cóż, byłem, pracowałem i napiszę zupełnie obiektywnie o tym. Produkt na czasie, dobrze się rozmawia z ludźmi, atmosfera całkiem w porządku, chociaż widać presje prezesa, który ma aspiracje mieć dużą, prężną firmę, (usunięte przez administratora) W związku z tym kręci się to wokół 20 handlowców i ciągłego poszukiwania nowych, bo rotacja jest duża. Bida jeżeli chodzi o samochody, bo tu jest dramat. Auta stare i ciągne się psują. Firma też sprawia wrażenie firmy na dorobku, jak się popatrzy na warunki w jakich ludzie pracują, to jeszcze trochę brakuje do normalnych standardów. Mimo to dobry handlowiec może wyciągać dobre pieniądze miesiąc w miesiąc dwu, a nawet trzykrotną średnią krajową. Ogromnym minusem jest czas pracy handlowca, bo to najczęściej popołudnia, wtedy da się umówić spotkanie z klientem. Bywa jednak tak, że klient umawia się o 20.00 i masz do niego dojechać 100 km. Jednym słowem życia rodzinnego brak. Ogólnie będę bardzo pozytywnie wspominał firmę.

mysza

Na rozmowie standardowo-pytania o doświadczenie i kilka psychologicznych trudniejszych. Wszystko do przejścia tylko nie ma się co stresować bo ludzie mili i kulturalni. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź.

smooki

radzę się dobrze przygotować na drugi etap bo trener sprzedaży sprawdza na co kogo stać

nowyyy

Pracuję od kilku tygodni - w porównaniu do mojej poprzednej pracy to w Columbusie jest dużo lepiej. Ludzie sie uśmiechają, szef to bardzo miły człowiek! Będę się starać żeby zostać tu na dłużej.

Aneta

@Smerfetkamogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda rozmowa rekrutacyjna do Columbus Energy? Czego mogą spodziewać się kandydaci?

Smerfetka
@Aneta 22.05.2017 09:46

Rozmowy przebiegają róznie na rozne stanowiska.Jedni mają tylko z HR a inni np z kierownikiem działu. Pytania przerózne- warto przygotowac sie w temacie firmy,produktu itp.Jesli ktos wybiera sie na rozmowe,nie wiedząc gdzie tak naprawde idzie to raczej kiepsko:)

DE

Takie bełkoty tu pleciecie: jak wyglada od wewnątrz? wystarczy obejrzeć film https://youtu.be/w10_jp2jhYk

Aneta

@zawiedziona rozumiem, że Twoja praca polega na umawianiu spotkań dla sprzedawców. Rozumiem, że przełożeni w Twoim odczuciu przykładają większą wagę do ilości, niż jakości umówionych spotkań. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o pracy w Twoim dziale?

anonim

(usunięte przez administratora)

Asystent
@Kuba 09.05.2017 21:52

Dzięki ;) bo zastanawialem sie wlasnie nad ogloszeniem, ktore wrzucili ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Schabowy

One czuly sie jak swiete krowy. A odejsciem z pracy z powodu kontroli(nagrywania) ich rozmow pokazuje tylko ze bie pracowaly zetelnie. Uwazam ze ih odejscie pomoze podniesc wyniki sprzedazowe przez umawianie konkretnych spotkan a ni3 jak to bywalo za czasow tych pan ka sztuke i jeszcze pretensje do handlowca jakim prawem zaznacza reklamacje kontaktu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Moja opinia

@Jonatan podaj te porządne firmy, które szczycą się tylko porządnymi, dobrymi opiniami i w dodatku które nie płacą gowork za usuwanie tych złych/negatywnych opinii. Chętnie się zapoznamy z lekturą....

Aneta

@Pracownik a możesz powiedzieć coś więcej o tym jak działa dział, o którym wspominasz? Rozumiem, że Tobie odpowiada praca w nim?

Pracownik
@Aneta 26.04.2017 14:58

W tamtym dziale umawiają spotkania handlowcom i wpisują im do kalendarzy. Moja koleżanka pracuje tam już ponad rok i sobie chwali. Podobno te osoby co odeszły poszły do jakiegoś call center, ale nie chciały powiedzieć gdzie. Ja pracuje przy robieniu audytów i też jestem zadowolony.

Zostaw opinię o Columbus Energy S.A. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Columbus Energy S.A.