Columbus Energy S.A.

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 98 ocen.

Opinie o Columbus Energy S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Columbus Energy S.A.

mot

powiedzcie mi zatem, jaki sens ma montaz instalacji fotowoltaicznej w regionie gdzie dni slonacznych w roku jest ok 30 %. Przeciez taka inwestycja , moze poza ekologia, to nie ma zadnego ekonomicznego uzasadnienia.

Facet z konkurencji
@mot 08.10.2016 11:20
powiedzcie mi zatem, jaki sens ma montaz instalacji fotowoltaicznej w regionie gdzie dni slonacznych w roku jest ok 30 %. Przec...

Poczytaj jak działa instalacja fotowoltaiczna, a będziesz wiedział czemu warto zainwestować w te urządzenia.

Jorgis
@mot 08.10.2016 11:20
powiedzcie mi zatem, jaki sens ma montaz instalacji fotowoltaicznej w regionie gdzie dni slonacznych w roku jest ok 30 %. Przec...

Bilansowanie jest roczne co w skrócie oznacza że nadwyżkę energii wyprodukowaną latem wykorzystasz zimą. Resztę sobie doczytaj, bo szkoda mi czasu na pisanie.

Zadowolony

Firma zmieniła system wynagrodzeń dla Handlowców na jeszcze wyższy + wszystkie narzędzia pracy, łącznie z samochodem + duże wsparcie merytoryczne ze strony przełożonego, coachingi w terenie z trenerem. Dobrze skonstruowana Umowa abonamentowa dla Klienta na panele. Ja tam polecam pracę w Columbusie dla przyszłego sprzedawcy. A atmosferą w pracy biją na głowę wszystkie firmy w których dotąd pracowałem - jest świetna!

Aneta

Skoro nikt się nie wypowiada na temat Columbus Energy S.A. zapytam jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie Columbus Energy S.A.? Czy w ostatnim czasie zaszły w tej kwestii jakieś zmiany? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne. Co jeszcze warto wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

Aneta

@peter ciężka sprawa jeżeli chodzi o zarobki, bo to zależy od wielu czynników. Najlepiej zapytać na rozmowie rekrutacyjnej. A może już zdecydowałeś się na aplikację do firmy Columbus Energy S.A.? Jeśli tak, to co możesz powiedzieć o procesie rekrutacji? Na co należy się przygotować przed rozmową kwalifikacyjną? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne. @Adam dzięki za odpowiedź.

peter

Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć przybliżoną kwotę, jaką asystenci doradców zarabiają ?

Ja.

I znowu wszystkiemu winien DWS,

janek z czterech pancernych
@Ja. 07.09.2017 22:36
I znowu wszystkiemu winien DWS,

bo na każdym stanowisku trzeba myśleć o tym co się robi ,jak się robi i ,że Twoja praca to kontynuowanie pracy handlowca. (usunięte przez administratora)

Aneta

@mglisty jeżeli chodzi o umawianie spotkań to z tego, co mi się wydaje to jest standard tej pracy. Piszesz, ze będziesz wspominał pozytywnie firmę Columbus Energy, to czemu w ogóle z niej odszedłeś? Czy poleciłbyś kolegom z wątku pracę tam? Co byś uznał za mocną stronę pracy w Columbus Energy?

Adam
@Aneta 06.09.2017 12:10
@mglisty jeżeli chodzi o umawianie spotkań to z tego, co mi się wydaje to jest standard tej pracy. Piszesz, ze będziesz wspomin...

droga Anetko , na moje oko wygląda to tak ,że koledze podziękował Columbus a nie kolega Columbusowi . mocne strony to: -umawiane spotkania -fajna atmosfera -można na prawdę dużo zarobić minusy -praca wieczorami -często jakość umawianych spotkań

mglisty

No cóż, byłem, pracowałem i napiszę zupełnie obiektywnie o tym. Produkt na czasie, dobrze się rozmawia z ludźmi, atmosfera całkiem w porządku, chociaż widać presje prezesa, który ma aspiracje mieć dużą, prężną firmę, (usunięte przez administratora) W związku z tym kręci się to wokół 20 handlowców i ciągłego poszukiwania nowych, bo rotacja jest duża. Bida jeżeli chodzi o samochody, bo tu jest dramat. Auta stare i ciągne się psują. Firma też sprawia wrażenie firmy na dorobku, jak się popatrzy na warunki w jakich ludzie pracują, to jeszcze trochę brakuje do normalnych standardów. Mimo to dobry handlowiec może wyciągać dobre pieniądze miesiąc w miesiąc dwu, a nawet trzykrotną średnią krajową. Ogromnym minusem jest czas pracy handlowca, bo to najczęściej popołudnia, wtedy da się umówić spotkanie z klientem. Bywa jednak tak, że klient umawia się o 20.00 i masz do niego dojechać 100 km. Jednym słowem życia rodzinnego brak. Ogólnie będę bardzo pozytywnie wspominał firmę.

mysza

Na rozmowie standardowo-pytania o doświadczenie i kilka psychologicznych trudniejszych. Wszystko do przejścia tylko nie ma się co stresować bo ludzie mili i kulturalni. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź.

smooki

radzę się dobrze przygotować na drugi etap bo trener sprzedaży sprawdza na co kogo stać

nowyyy

Pracuję od kilku tygodni - w porównaniu do mojej poprzednej pracy to w Columbusie jest dużo lepiej. Ludzie sie uśmiechają, szef to bardzo miły człowiek! Będę się starać żeby zostać tu na dłużej.

Aneta

@Smerfetkamogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda rozmowa rekrutacyjna do Columbus Energy? Czego mogą spodziewać się kandydaci?

Smerfetka
@Aneta 22.05.2017 09:46
@Smerfetkamogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda rozmowa rekrutacyjna do Columbus Energy? Czego mogą spodzie...

Rozmowy przebiegają róznie na rozne stanowiska.Jedni mają tylko z HR a inni np z kierownikiem działu. Pytania przerózne- warto przygotowac sie w temacie firmy,produktu itp.Jesli ktos wybiera sie na rozmowe,nie wiedząc gdzie tak naprawde idzie to raczej kiepsko:)

Smerfetka

Przed rozmowa naczytalam sie opinii na tym forum i poszlam troche zrezygnowana. Po rozmowie musze powiedziec,ze podobalo mi sie tam. Bardzo mili ludzie w HR i manager, ktory prowadzil rozmowe .Przerobilam tu wiele firm i wiem ,kiedy ludzie sa obludni i wrecz wredni, udaja milych a za placami wbijaja szpile.W Columbus ludzie sa zupelnie inni, odnosza sie do aplikantow z szacunkiem.Na razie tylko tyle moge powiedziec porownujac ich z innymi firmami.Co do warunkow pracy - zobaczymy. Pracowac trzeba- nikt nie bedzie placil za pogaduchy i bujanie sie na krzesle.Umowy? Wszedzie sa teraz umowy zlecenia, 42 % Polakow na takich pracuje. Tym,ktorzy maja UoP - pracują na panstwowych posadach czy w duzych korpo- gratulowac:)

DE

Takie bełkoty tu pleciecie: jak wyglada od wewnątrz? wystarczy obejrzeć film https://youtu.be/w10_jp2jhYk

Aneta

@zawiedziona rozumiem, że Twoja praca polega na umawianiu spotkań dla sprzedawców. Rozumiem, że przełożeni w Twoim odczuciu przykładają większą wagę do ilości, niż jakości umówionych spotkań. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o pracy w Twoim dziale?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kuba
@Asystent 09.05.2017 16:10
Na czym polega praca asystenta d/s przetargu? ktoś, coś??

dokumenty, research, kontakt z urzędami miasta - prosta sprawa dużo szukania :)

Asystent
@Kuba 09.05.2017 21:52
dokumenty, research, kontakt z urzędami miasta - prosta sprawa dużo szukania :)

Dzięki ;) bo zastanawialem sie wlasnie nad ogloszeniem, ktore wrzucili ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Schabowy

One czuly sie jak swiete krowy. A odejsciem z pracy z powodu kontroli(nagrywania) ich rozmow pokazuje tylko ze bie pracowaly zetelnie. Uwazam ze ih odejscie pomoze podniesc wyniki sprzedazowe przez umawianie konkretnych spotkan a ni3 jak to bywalo za czasow tych pan ka sztuke i jeszcze pretensje do handlowca jakim prawem zaznacza reklamacje kontaktu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Moja opinia

@Jonatan podaj te porządne firmy, które szczycą się tylko porządnymi, dobrymi opiniami i w dodatku które nie płacą gowork za usuwanie tych złych/negatywnych opinii. Chętnie się zapoznamy z lekturą....

Aneta

@Pracownik a możesz powiedzieć coś więcej o tym jak działa dział, o którym wspominasz? Rozumiem, że Tobie odpowiada praca w nim?

Pracownik
@Aneta 26.04.2017 14:58
@Pracownik a możesz powiedzieć coś więcej o tym jak działa dział, o którym wspominasz? Rozumiem, że Tobie odpowiada praca w nim...

W tamtym dziale umawiają spotkania handlowcom i wpisują im do kalendarzy. Moja koleżanka pracuje tam już ponad rok i sobie chwali. Podobno te osoby co odeszły poszły do jakiegoś call center, ale nie chciały powiedzieć gdzie. Ja pracuje przy robieniu audytów i też jestem zadowolony.

Pracownik

Ostatnio odeszło parę dziewczyn z działu który umawia spotkania bo podobno nie podoboało im sie że wprowadzili nowy system do dzwonienia.Pewnie teraz bedzie widać kto dzwoni a kto nic nie robi i to dlatego. Ja tam pracuje i nie rozumiem tego narzekania.

Aneta

@L.rozumiem, że Ty masz inne odczucia na temat pracy w Columbus Energy. Chętnie usłyszymy więcej o Twoich doświadczeniach z pracy w firmie. Jeśli możesz to podaj również to jakie stanowisko zajmujesz. Warunki pracy mogą się w ramach jednej firmy znaczenie różnić w zależności od zakresu obowiązków, czy też działu w jakim się pracuje.

L.
@Aneta 26.04.2017 10:07
@L.rozumiem, że Ty masz inne odczucia na temat pracy w Columbus Energy. Chętnie usłyszymy więcej o Twoich doświadczeniach z pra...

pracuje w dziale technicznym, tutaj mamy coraz wiecej osob, nie zwolnien czy odejsc. Nie wiem czego mozna oczekiwac po sluchawce czy pracy jako sprzedawca - chyba nie wypłat po kilkanaście tysięcy na umowie o pracę i kart fitness?

L.

malo ktora firma daje UoP na start, szczegolnie taka, ktora jest na dorobku;) Ja pracuje w Columbusie dwa lata, mam umowe o prace, a Ty cos czuje, ze odbilas sie po miesiacu od dzialu sprzedazy i dlatego narzekasz;)

Aneta

@Happyrozumiem, że w firmie ciężko dostać umowę o pracę. Pracę na jakim stanowisku masz na myśli? Piszesz, że w firmie panuje duża rotacja. Co przez to rozumiesz? Ile osób postanowiło odejść z pracy w ostatnim czasie?

zahior

ja w sobote pojechalem raz w zyiu jak mi klient zadzwonil ze chce umowe. czego sie nie zrobi dla prowizji .

natka

pracuje się w weekendy??

natka

czy pracuję się tam w soboty?

Aneta

@wizjerrozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w Columbus Energy. A co więcej możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia i oferowanych benefitach?

wizjer

firma bez zarzutow :) w doradcach owszem jest duzy przemial, lecz było tak w każdej firmie w kturej pracowale m - jak ktos nie umie sprzedawac to firma sama to weryfikuje. W CE jestem juz ponad rok i jest coraz lepiej, firma robi kampanie reklamowe i sprzedaje sie na prawde latwo

Wachmistrz

Pracowalem w firmie 2 lata w dziale handlowym i jedno powiem rekrutantom: chcecie sie nauczyc sprzedawac od najlepszego trenera ,ktory w praktyce zjadl zeby na fotowoltaice jako handlowiec i na prawde duzo zarabiac ? Jak tak to nie czytajcie tych farmazonow powyzej tylko skladajcie cv. Mnie tam juz nie ma ale caly czas bardzo milo wspominam ten okres. I dla troli : nie odszedlem bo bylo mi zle a dlatego ze sytuacja rodzinna mnie do tego zmusila.

Adam

pracuje jako doradca od roku , nie mam zadnych zastrzen , firma dba o pracownikow, mam sluzbowe auto, zwracane za kazdy wyjazd , pensja wplywa na czas , a dwa razy na rok jedziemy na integracje do fajnego hotelu

Kuba

byłem na rozmowie na doradcę, atmosfera super, zobaczymy jak z wynikiem

Marek

no, wyjazd integracyjny i szkolenie Dominika super

Kuba

wyjazd integracyjny był super, prosze o jak najczestsza powtorke !

Krysia

genialny wyjazd integracyjny do 4 gwiazdkowego hotelu, jeszcze lepszy niż ostatni w Zakopanem! :)

Artur

no nie zawsze jest idealnie, jak w każdej firmie, ale ogółem oceniam na dobrą czwórkę :)

Kasia

o dzial wsparcia sprzedazy nie ma co sie martwic nie robimy typowej obdzwonki jak w call center tylko dzwonimy do zainteresowanych juz klientow i umawiamy ich na spotkania z naszymi agentami Praca milsza niz normalnie na sluchawce i Bartek jest super szefem :)

tom

super współpracuje mi się z Ł.O. w tym tygodniu mamy wreszcie wyjazd integracyjny. polecam:)

koko

a ktoś się może wypowiedzieć o stanowisku audytora energetycznego? Bo wszyscy o handlowcach mówią?

hubs

@know każdemu to rzadko kiedy uda się dogodzić, wiadomo jak jest... ale ogólnie rzecz biorąc raczej nie narzeka się tu mocno na atmosferę czy relacje miedzy pracownikami

serio?

Ja nie wiem, po co tu się w ogóle rozwodzić nad sensem inwestowania w zieloną energię. Chyba każdy z nas wie, że to nieuniknione i z czasem nie będzie innego wyboru, jak właśnie z takich źródeł energii korzystać.

mot
@serio? 08.10.2016 17:58
Ja nie wiem, po co tu się w ogóle rozwodzić nad sensem inwestowania w zieloną energię. Chyba każdy z nas wie, że to nieuniknion...

o inwestycji to mozna mowic , gdy ktos chce budowac duza farme PV , a nie kilka paneli na dachu, ktore nigdy mu sie nie zwroca

werf

jak to nie ma? jest teraz rekrutacja u nich na stanowisko przedstawiceila handlowego chociażby czy tez na stanowisko doradcy klienta w kilku miastach

n..

Mozna jakies info na temat pracy na słuchwce gdzie pani zapewnia ze to nie jest call center tylko ponowny kontakt z klientem w celu umowienia na spotkanie ? jaki rodzaj zatrudnienia?

tom

z wyplatami wszystko ok

jan

tak, wyplata zawsze jest na czas - 10 :)

cśśś

Tacy kierownic autoryzowanej sieci sprzedazy na pewno mogą liczyć na dwuskłądnikowe wynagrodzenie, a skoro tak jest to jest to dobry znak, bo premia się normalnie trafia do podstawy. Wiecie może czy wypłata jest terminowa?

anonim

(usunięte przez administratora)

kaja

bardzo chetnie ci pożyczę , apropo instalacji takowa kosztuje z montarzem 20 tyś

Maciek
@kaja 15.10.2016 11:01
bardzo chetnie ci pożyczę , apropo instalacji takowa kosztuje z montarzem 20 tyś

23 panele na dachu Plus montaż jako to jest koszt inwestycji. Zaproponowano mi to w CE bardzo fajne warunki Ale na 15 lat z możliwością spłaty wcześniej. Ale co z abonamentem w elektrowni i energia której mi prawdopodobnie zabraknie. Pozdrwowm

poopo

@ abonamentowiec - no to super, bo tylko świadczy że firma Columbus Energy rozwija się odpowiednio :)

abonamentowiec

nie, po prostu firma otwiera wiecej dzialow handlowych. :)

jan

super praca, co do abonamentów - oferują instalację fotowoltaiczną w abonamencie. Teraz nie trzeba płacić 30 000 za instalację, można płacić 119 zł / miesięcznie :)

Witold

Jakie ma abonamenty, bo to ciekawa sprawa moim zdaniem, dajcie mi jakieś fajne info?

Zostaw opinię o Columbus Energy S.A. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Columbus Energy S.A.