Kronospan

3. Opinie o pracodawcach Mielec
  5. Opinie o Kronospan

Opinie o Kronospan Mielec

WebsiteIconKronospan

Nie przegap nowości o Kronospan!

Zwolniony

02.12.2018 20:32

Krono pustków nie polecam.,wykorzystywanie pracownika na każdym kroku, wyzwalniali sami ludzi a teraz orają tymi co zostali, podobno 1000 ludzi czeka za bramą , ale wewnątrz nadal brakuje ich, może strażnicy ich nie wpiszczą przez bramę

31.10.2018 18:15

Nie polecam pracy tam. Bhp na najniższym poziomie. Praca w toksycznych trujących oparach. Wyciągi nad maszynami uruchamiane tylko podczas kontroli.
Moreno

30.10.2018 12:52

Byłem w środku, swoje widziałem i wcale nie narzekałem ;)
Tomek

30.10.2018 23:26

Byłeś w środku i nie narzekałeś. Dobre. My jesteśmy na zewnatrz i narzekamy. Kłamliwy zakład z austriackim kapitałem. A ci co w nim pracują to sami desperaci. Won.
Kronobyl

22.08.2018 22:53

Na ich wyrobach powinien widnieć znak TOXIC.

31.08.2018 16:02

To nie patrz.

31.08.2018 21:16

Włosy na głowie się jeżą od czytania.

04.08.2018 09:02

Troty w powietrzu, związki chemiczne które bez opamiętania serwuje nam ten zakład. Formaldehyd, bezzopiren, toulen....To wszystko ląduje w naszych płucach. Auta obsypane miałem trotowym, i non stop zawiesina pyłowo gazowa nad miastem dzień w dzień.

22.08.2018 14:37

jeśli już to benzopiren i toluen - tego uczą w szkołach tylko trzeba chodzić
Wiktor

22.08.2018 22:47

Fajnie fajnie, że napisałeś to tak fachowo. Tak czy siak nosimy ten (usunięte przez administratora) w sobie dzięki tej pseudo eko firmie.
Iki

25.07.2018 15:48

tak ogolnie to dobrze, ze załozyli ten filtr oszczyszajacy. Tak na przyszlosc to fajnie by było jakby wlasciciele wszystkich zakladow w kraju o tym pomyśleli...trzeba patrzec przyszlosciowo
lakii

17.08.2018 13:56

mozna znalezc juz wyniki z pomiarow i są lepsze

17.08.2018 23:26

Pokaz te wyniki jak taka mądra jestes. No pokaz. Papier wszystko przyjmie. Łapówki komu trzeba tez robią robotę to i słupki sie zgadzają
Natalia

17.08.2018 23:22

Ten zakład to jedna wielka ściema. Ci cali dyrektorzy na śmiesznych konferencjach zakazali pytać dziennikarzy o ostatni wybuch i pożar. Tacy mądrzy. Pudrują śliczną gadką wrzód w jakim sami pracują. Żenada i porażka. Śmieszni. Ośmieszeni. Choćbyście puszczali różowy pachnący dym z tych waszych kominów nikt wam w nic nie uwierzy. Ludzie, bądźcie świadomymi konsumentami. Szukajcie zamiast tej chemicznej tandety z kronobyla innych wyrobów. Deski barlineckiej itp.
GG

14.08.2018 09:57

Jak wygląda praca na oczyszczalni węzła przygotowania surowca ( chyba tak się to nazywa), jakie zarobki ?
Norbert

14.08.2018 22:25

Wyglada tak ze nie wyglada. Pożary co chwile, wybuchy, opary toksyczne. Chemia w powietrzu. Tak wyglada.

08.08.2018 09:42

Dziś kolejny pożar w kronobylu. Dym (usunięte przez administratora) na całe miasto. Dalej bedą zapewniać ze są ekologiczni. Jesteście ośmieszeni już bardziej sie nie da. Wasze wyroby to ekologiczna bomba jak powietrze które nam fundujecie w mieście.

03.08.2018 20:36

Nigdy nie sądzialem, że można truć parą wodną. Ludzie są niewolnikami swoich mieszkań bo odór z kronobyla uniemożliwia normalne funkcjonowanie. Alergie, duszności, smród w powietrzu w dodatku zmieszane z tortami. Formaldehyd, beznzopiren... taki koktajl dostajemy dzień w dzień od tej firmy. 21 wiek a zabory dalej. Niewolnictwo w nowoczesnym wydaniu.

04.08.2018 02:42

Zmieszane z tortami miałeś pewnie na myśli. To racja. Mieszkam na Mosciskach. Okna dwa dni po myciu oklejone są pyłem drzewnym. Podwórka u nas zagazowane dymem i smrodem. Wymienić dalej?? A robactwo z ich drzewa?? Mnóstwo łazi tego.

02.08.2018 20:08

Miasto spowite w smrodzie i chemicznym odorze. Pseudo filtry które pod naciskiem protestu miasta niby pozakładali to tylko pic na wodę. Trująca chemia idzie w kominy pełną parą. Nie kupujcie wyrobów z tej pseudo eko firmy, bo fundujecie sobie trutkę we własnym domu. Firma jest kłamliwa o czym można było sie przekonać podczas spotkań społecznych gdzie nawet pani manager do spraw sprzedaży tego badziewia motala się w odpowiedziach jak mucha w sieci. Żenujące to było i pokazało kolejny taz obłudę i zakłamanie tej przeklętej firmy.
Dorota

03.08.2018 18:32

Masz racje. Okna dziś nie można było otworzyć. Zapach palonej sosenki, chemicznej sosenki. Pozdrawiam winy temu wszystkiemu Kronobyl.

02.08.2018 10:13

Ten zakład to ekologiczna bomba. Omijać szerokim łukiem i kadry i wyroby od nich. Jeśli macie małe dzieci to zastanówcie się dwa razy zanim kupicie im mebelki od Kronobyla. Szukajcie innych rozwiązań, bo tu dostajecie w ładnym opakowaniu w gratisie związki chemiczne. Formaldehyd, toulen, benzopiren. Samo eko zdrowie. Tak jak oszukują miasto Mielec ze są czyści i ekologiczni tak samo produkują ten badziew. Miasto spowite w smrodzie, odorze i to wszystko z ich kominóW.

30.07.2018 22:09

Ten zakład to ekologiczna bomba. Omijać szerokim łukiem i kadry i wyroby od nich. Jeśli macie małe dzieci to zastanówcie się dwa razy zanim kupicie im mebelki od Kronobyla. Szukajcie innych rozwiązań, bo tu dostajecie w ładnym opakowaniu w gratisie związki chemiczne. Formaldehyd, toulen, benzopiren. Samo eko zdrowie. Tak jak oszukują miasto Mielec ze są czyści i ekologiczni tak samo produkują ten badziew. Miasto spowite w smrodzie, odorze i to wszystko z ich kominów.
Sprzedawca

26.07.2018 07:17

Nie polecam nikomu wyrobów od tej firmy. Gdybyście przyjrzeli się procesowi produkcji sami wydrzecie swoje paneli z podłogi. Moja hurtownia nie zamawia już płyt z Krono bo wielu klientów sobie tego nie życzy. Mam innego dostawce.

26.07.2018 19:32

A miej. Kto wie czym krono pachnie tego uświadamiać nie trzeba.
jot

26.07.2018 21:24

Jak Cie rakulec dopadnie, przestaniesz lubieć

25.07.2018 21:48

Tak w ogóle to założony niby filtr nie powoduje zadnej różnicy. Odory wydobywają sie te same, smugi dymu, które Kronobyl obiecywał ze ich już mielczanie nie zobaczą są wciąż nadal. (usunięte przez administratora) jaki był jest dalej. Kronobyl płaci za reklamy by ocieplić swój wizerunek tu i tam, ale mieszkańcom Mielca i okolic nikt nie da zamydlić oczu. Formaldehyd i inne związki trujące jak emitowali to emitują. Miasto tonie w smrodzie i odorze. Ten zaklad jest kłamliwy. Nikt im nie wierzy. Ich wyroby to jedna wielka chemia.
lipieccc

20.07.2018 10:22

W końcu wypłata, która starcza na coś więcej niż tylko opłaty i jedzenie...
były

21.07.2018 06:13

Pracowałem tam przez jakiś czas (do czasu wizyty u lekarza z objawami zatrucia fenolem, formaldehydem i nie wiadomo czym jeszcze). Na produkcji 3-3,5 tyś można zarobić (musisz zrobić dużo nadgodzin, pracować w niedzielę i święta). Praca jest ciężka a nawet bardzo ciężka. Lekarz zalecił mi zmianę pracy jeśli w przyszłości nie chcę mieć poważnych problemów ze zdrowiem. Obecnie pracuję jako operator (w Mielcu) i podstawową stawkę mam wyższą niż kronospanie (3 tyś też zarobię a pracuję w lepszych warunkach bez tylu nadgodzin i święta mam wolne)
Jarek

21.07.2018 10:54

I takie wpisy jak PAna obnażają prawdę co to za praca i jak szkodliwa. Takim wpisom wierzę. Zdrówka życzę Panu. Fajnie ze Pan się w porę „ obudził”.

20.07.2018 17:02

Nie polecam nikomu tej roboty tam kto ma na uwadze swoje zdrowie. Tam w szczególności jestes narażony na chemiczne oddziaływanie wielu zwiazkow. Brak szkoleń z zakresu bezpieczeństwa a to ty zwykły robol kronobyla wdychasz formaldehyd a nie paniusie z biur czy managerowie działu sprzedaży.
Ewa

20.07.2018 14:32

Pracuje w tym (usunięte przez administratora) mój sąsiad. Jego żona czasem opowiada jaki wraca z tej pracy. Skóra z rąk złazi jak z węża, oczy czerwone i przekrwione. Jak traktują ich jak śmieci i są od czarnej chemicznej roboty. Żadnych ostrzeżeń od szkodliwości. Ale to wszystko wyjdzie na zdrowiu. Porazka
jupiter

20.07.2018 12:45

wystawiam mocną 3! Nie wszystko działa perfekcyjnie, ale tak czy siak nie czuje się tam zle
Dawid

13.07.2018 16:12

Wiecie może czy pracodawca zapewnia maski tlenowe pracownikom?

13.07.2018 21:12

Maski to mało. Skafandry by się przydały takie jak mają kosmonauci!!!! Pisze poważnie.
Maciek

20.07.2018 06:51

Dyrektor godoł, że nie trzeba. Podobno badania były robione i nic na zakładzie nie szkodzi (ŻADNYCH masek nie potrzeba), tylko ludzie to głąby i robić im się nie chce, dlatego wymyślają różne głupoty. A dyrektor to mondry człowiek i nigdy nie kłamie.... :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kronospan?

Kontakt - Kronospan

Mielec

Kronospan

20.07.2018 06:32

Pracowałem tam dwa lata. (usunięte przez administratora) przełożonych na wysokim poziomie. Nie było informacji, ze pracujesz w mega szkodliwych warunkach, ze na dziale kondensacji jest ryzyko wdychania formaldehydu. Nic. Podpisuje sie pod tym ze to największy truciciel. (usunięte przez administratora) na potęgę. Nie polecam nikomu.
pol

19.07.2018 13:02

ciezko się przebic przez te komentarze… Praca ma swoje plusy i minusy, ale generalnie nie ma co wieszać psów
Pawson

11.07.2018 12:00

Ile można zarobić netto na początek w tej firmie
Iza

09.07.2018 18:20

Chcę Wam przypomnieć, że forum, na którym jesteście aktywni ma charakter publiczny. W dodatku funkcjonuje ono o regulamin. https://www.gowork.pl/regulamin Proszę Was o zapoznanie się z jego treścią i stosowanie się do jego zapisów. Ważne, żeby na tym wątku znajdowały się tylko merytoryczne opinie o Kronospan jako pracodawcy, aby było wartościowym źródłem informacji dla osób zastanawiających się nad zatrudnieniem u tego pracodawcy.
Karol

09.07.2018 21:28

Oczywiście, że tak. Masz racje. Żaden prestiż tam pracować. Bez czytania tych komentarzy ominął bym szerokim łukiem ten zakład. Każdy w regionie wie czym on pachnie.
Janek

10.07.2018 00:34

Szacun za Twój komentarz. Taka jest prawda.
Wlodek

05.07.2018 12:45

Trujący zakład. Trujące meble od nich, panele itp. Toksyczne wszystko!!!!!!
Lekarz

09.07.2018 11:54

CO ty za bzdury opowiadasz. Co ma Wpis Wlodka który pisze ze wszustyko trujące do twojego. To jak jest to produkowane nie ma nic wspolnego z tym co napisał on. Aktualnie każda dziedzian i gałaź przemysłu produkuje cos w sposób rakotwórczy. Rolnictwo, wydobycie, produkcja przemysłowa. Wszedzie wdychamy rakotwórcze substancje. Chcesz to jedz do krakowa i się sztachnij "Świerzym" powietrzem.

09.07.2018 18:26

Mieszkam w Mielcu i nie muszę jeździć do Krakowa. Tu jest moje miasto i powietrze, którym oddycham. Ten syfiarz, którego tak bronisz... poczytaj czym jest formaldehyd i co robi po latach wdychania go. I ile go emituje ten truciciel. Wysil się trochę, zaczerpnij trochę wiedzy, a słowa nie wypowiesz. Przyjdź do mnie na Mosciska. Jak duszący dym wchodzi mi na podwórko, jak okna dwa dni po myciu są ustfione tortami z kronobyla. Zapraszam. Dzieci od urodzenia zmagają się z alergią. Ten złodziejski, kłamliwy zakład TRUJE. Zabija nas.
Ola

21.05.2018 20:54

Kronobyl. Nie boicie sie tam zatrudnić?? Wdychać tą chemię?? Formaldehyd... na własne życzenie??? Współczuje. Jest tyle innych firm.
Mach

27.06.2018 22:06

Trują po cichu to taka przenośnia. Wiesz co to?? Lądujecie w kominy formaldehyd i inne trujące związki. Najlepiej pod osłoną nocy, kiedy wszyscy śpią. Darujcie sobie te wpisy z PR kronobyla bo nikt w nie nie wierzy. TRUCICIELE.
Troskliwy

06.07.2018 16:42

Ktoś ci zatruł mózg chyba: "trują po cichu", "Najlepiej pod osłoną nocy, kiedy wszyscy śpią", "Darujcie sobie te wpisy z PR kronobyla". Przecież to jest jakas maniakalna obsesja. DObrze radze udaj się do lekarza

16.06.2018 23:10

Kłamstwa tego truciciela ciągną się za nim dalej niż sięga ich dym, którym trują miasto Mielec i jego mieszkańców. Od wielu lat wdychamy formaldehyd i wiele innych trujących zwiazkow chemicznych. Przekroczenia emisji są non stop o czym mówią nam wprost byki pracownicy tej fabryki. Sami byli narażani na pracę z chemikaliami i sami mówią co tak naprawdę wydobywa się z ich kominów. Włos na głowie się jeży. Mieszkańcy Mielca protestują na ulicach miasta,bo nie chcą być po cichu truci. Meble od nich to naszprycowane chemicznie płyty. Zastanówcie sie zanim je kupicie czy panele.
abf

14.06.2018 11:41

Truciciele
abf

14.06.2018 11:35

Truciciele
Philips80

14.06.2018 10:01

Może i zzarobki są w miarę ok ale o prqcow ika sie niedba nikt ci ni e pomoże a do tego jakwchodzisz na halę dostajesz prawie jakims kwasem albo chlorowodorem po oczach. Porażka ta firma a już nie mówiąc u (usunięte przez administratora) jaki jest w biurze u góry specjalnie zatrudniaja młode puste laski żeby robiły za tanie dziewczyny do towarzystwa jak przyjadą austriacy Po prostu porażka i żenada

13.06.2018 22:36

Krononowotwór jednym zdaniem, nie wiem kto może być taki naiwny i nie widzieć problemu jaki stwarza ten zakład - oczywiście zdrowotnych i nie tylko. My mówimy - Stop z Kronobylem.
Kronobylek

01.06.2018 23:12

Kronobyl to najwiekszy syfiasz w Mieleckiej Strefie Ekonomicznej. Pracują tam chyba sami desperaci.
niedesperat

12.06.2018 15:18

a mnie dziwi wasza mala swiadomosc ze na strefie jest duzo firm ktore wydzielaja tyle samo substancji albo i wiecej niz kronospan a ich nie krytykujecie.

12.06.2018 21:07

Weź sie chłopie schowaj z tą swoją śmieszną propagandą. Trujecie i to jest udowodnione. Troluj sobie dalej. Nikt tych bzdur waszych nie czyta. Powodzenia
wizp

30.05.2018 11:40

część ciągle pisze tutaj że kronobyl to i tamto ale w sumie kronospan prace daje, spokojnie sie pracuje i zarabia, no i problemow wiekszych nie ma na codzien.

30.05.2018 21:49

Ukraińcy tez ludzie. Chcą żyć. A tam?? W tej chemii kopią sobie dołek własnymi rękami. Te śliczne wpisy z PR kronosyfu są żenujące.
Asia

31.05.2018 08:33

Masz rację. Spokojnie pracuje się zarządowi, prezesowi, dyrektorom, niektórym kierownikom, części osób z biura. Oni mają naprawdę fajną pracę i jeszcze fajniejsze zarobki. Cała reszta pracowników nie pracuje spokojnie i wykonuje bardzo ciężką pracę. Problemy są ogromne, coraz mniej firm chce mieć coś wspólnego z kronospanem, do tego ciągła presja zarządu na wyniki, bardzo odhumanizowane podejście do pracownika. Zatrudnienie osoby i kampania PR niczego tutaj nie zmienią......

30.05.2018 17:56

Kłamliwy truciciel. Meble od nich to nasączone chemią płyty. Nie kupujcie tego!!

22.05.2018 21:09

Kronobyl- zastanówcie się dwa razy zanim pójdziecie tan do roboty. Macie jedne płuca, jeden organizm. Wyniszczyć go w tym (usunięte przez administratora) który tam jest nie jest chyba etyczne.
tele

29.05.2018 14:19

co w tym śmiesznego?
Jacek

29.05.2018 19:30

Jeśli tam pracujesz to wiesz dobrze, ze elektrofiltr wyłapuje tylko pyły a reszta chemii czyli formaldehyd, toulen i inne toksyczne związki dalej bedą emitowane! Elektrofiltr to przestarzała technologia rodem ze średniowiecza. Każdy to wie. Możecie zakładać piękne czarne elektrofiltry żeby nie było widać zżółcen i nacieków, ale prawda już się nie ukryje.
GGRR

17.05.2018 19:17

Na dziale impregnacji pracują prawie sami Ukraińcy, ale i oni ostatni się pozwalniali w liczbie kilkunastu osób. A przed przyjęciem na ten dział, trzeba podpisać, że się zapoznało z informację, że pracuję się w bardzo szkodliwych i niebezpiecznych warunkach, gdzie jest się narażonym na bezpośredni kontakt z formaldehydem, który jest silnie rakotwórczy. Najczęściej atakuje oczy, nos, układ oddechowy, o wysypkach, alergiach nie wspomnę... Już nawet Ukraińcy nie chcą tam pracować i się zwalniają... to samo świadczy o tej firmie i warunkach pracy tam panujących.
Sylwia

26.05.2018 09:21

Matko... to wszystko to jedna wielka firma ściema. Jak ci ludzie nie boja sie świadomie podpisywać zgodę na prace w towarzystwie formaldehydu? Ja rozumiem, ze trzeba zarobić, rodziny na utrzymaniu, ale w tej chemi toksycznej to kopanie sobie grobu własnymi rękami. Miasto i okolice zatrute przez kronobyl. Smród nie do opisania. Przestarzała technologia zakładania elektrofiltow, to jest średniowiecze. Ten zakład to puszka pandory.
jest

26.05.2018 21:04

Podziękujcie niemieckojęzycznym, jedno wielkie oszukaństwo, w Niemczech nikt nie chce pracowac w Krono, podziekujcie prezesowi za pogoń za kasą (dla siebie) i wszystkim pseudomenadzerom , ktos ich za to kiedys rozliczy, kasa to nie wszystko,będa zyli z potwornym obciazeniem psychicznym,ze świadomoścą ze rodza sie dzieci z deformacjami a pracownicy notorycznie chorują, czesto na na nieuleczalne choroby,WIOŚ nie jest w stanie zweryfikowac informacj z Kronobyla, nie maja pojecia gdzie sa emitory substansji szkodliwych, jedna wielkan ściema
Mariusz

24.05.2018 16:54

Kronobyl. Dla tych których drażni ta nazwa niech sie oswoją!!!
kandydat

03.08.2017 13:57

Kadry nie mają pojęcia o rekrutacji.
no i?

21.05.2018 14:45

no i co z tego że ukraińców? to nie ma znaczenia kogo, ważne że rekrutują jak trzeba.
kiks

21.05.2018 21:09

Ukraińcy dzisiaj sa jutro ich nie ma , na badziewiastej zaniżonej stawce, która dołuje stawki Polaków

16.05.2018 21:17

Firma truje miasto i jego mieszkańców, wiec tez i swoich pracowników narażając ich na kontakt z tymi chemikaliami. Wystarczy codziennie popatrzeć na to co wypuszczacie z kominów Sorki z emitorow to taka ładna nazwa a odechciewa sie wszystkiego. Wymieniacie je na kolor czarny, żeby nie było widać zżółceń i zacieków. Nie oszukacie w tym mieście już nikogo. Świadomość społeczna wzrosła i wzrasta wciąż. Od nadmiaru wdychanego formaldehydu chyba wam pracownikom odjęło rozum i trzeźwe myślenie. Tylko współczuć.
miejscowy

18.05.2018 19:49

Wszystkich nie zlikwidują, na strefie działają firmy, które nie trują. Gdyby kronospan stosował takie same standardy jak w fabrykach w Zachodniej Europie nie byłoby problemu. Niestety chciwość i chęć jak najwyższego zysku, nawet kosztem zdrowia ludzi prowadzi do tego, że ludzie nie chcą tej firmy w mieście

18.05.2018 22:54

Bedzie zdrowiej i czyściej bez tego truciciela a wtedy chętniej nowe firmy przyjdą. Teraz się wycofują wiedząc, ze mają za sąsiada Kronobyl. To jest wrzód w tym mieście. Skoro już nawet Ukraińcy uciekają stamtąd mając dość „pracy” z formaldehydem. Chcą pożyć jak każdy. Nikt wam nie wierzy. Nikt.
Magistrant

16.05.2018 14:04

Bywa trudno okej ale bez przesady bo można tu normalnie robić. Wynagrodzenie jest optymalne. Jako pracodawca firma jest fair w stosunku do swoich pracowników. Nie miałem na co narzekać na dłuższą metę.

Zostaw merytoryczną opinię o Kronospan