Kronospan

3. Opinie o pracodawcach Mielec
  5. Opinie o Kronospan

Opinie o Kronospan Mielec

WebsiteIconKronospan

Nie przegap nowości o Kronospan!

Łabędź F1

21.02.2024 05:59

Praca w jednostce utrzymania ruchu to istna katorga. Telefony po nocach bez dyżuru i wyraźnie sformuowanej umowy to norma. Jazda na najwyższych obrotach i (usunięte przez administratora)ludzi bo słupki lecą a zakład stoi. Bardzo brudne i poniżające miejsce pracy.(usunięte przez administratora) Nie polecam !
    xxxxxx

06.02.2024 21:23

Praca na pakowaniu tragedia wykorzystują najmłodszych na najcięższą maszyne żeby sobie posiedzieć na telefonie, atmosfera najgorsza w całym Mielcu, (usunięte przez administratora)i kierownictwo bezradne a o pieniądzach nie wspomne
    OMIJAJ

07.02.2024 22:45

Fizyczni i umysłowi mają to samo i też w zakupach totalna rotacja po za kliką, dramat zarządzania i organizacje przez chaos Kron przez to musi płacić najlepiej w Mielcu
    Czy na pewno

12.02.2024 22:23

Rzeczywiście płaci najlepiej w Mielcu? Skąd taka opinia?
    Ten najlepszy.

24.01.2024 22:21

Stawka podstawkowa jest żenująca, często poniżej minimalnej krajowej. Wymagania spore. Pensje powyżej czyni tylko dodatek czterobrygadowy oraz dodatek absencyjny ale to coś za coś wiec i tak bardziej się opłaca chorować niż pracować w tym (usunięte przez administratora) bo straci się jedynie parę groszy a ma się święty spokój.
    N

06.12.2023 22:33

Może głupie i przyziemne pytanie, ale czy w krono są jakieś palarnie zewnętrzne, bądź wewnętrzne? Czy na firmie można wyjść na papierosa czy jest to zabronione regulaminem jak to w niektórych firmach?
    Najgorsza atmosfera

26.12.2023 16:31

Są nawet gość z BHP ciągle z fajka tam stoi więc nie będzie żadnego problemu. Ale tą firmę traktuj na kilka mięs, tam jest rotacja i fatalna atmosfera pracy
    Marcin

05.09.2022 21:43

(usunięte przez administratora) ,łeb bym porozbijał na dzień dobry.Ludzie na stanowiskach kierowniczych tyrani i prześladowcy psychiczni, bez człowieczeństwa! Wampiry emocjonalne i energetyczne,ofiary systemu,gorszych od nich samych których zepsuły pieniądze do szpiku kości.Nie polecam!współczuję ludziom którzy tam pracują, muszą utrzymać rodziny ale to co znosić muszą to przekracza barierę wytrzymałości i jestem przekonany że tam kiedyś z tego powodu dojdzie do tragedii.Oby nie,nie polecam !!! (usunięte przez administratora) w prawdziwym tego słowa znaczeniu z Niemieckim akcentem !!!Trzymajcie się ludziska i nie dajcie się sprowokować Oni na to liczą!Nie zniżajcie się do ich poziomu! Zegar już tyka na ich niekorzyść, powodzenia wam życzę i wytrwałości. Były pracownik.
    Psychopata

21.09.2023 19:52

Pracowałeś w zakupach?
    Bezkarność i dlatego tak jest

10.12.2023 15:51

Odchodząc z firmy ??? Oni ludziom wcześnie za byle ci dają nagany a jak ktoś się nie daje .......to zastrasza przy zwolnieniu masa pomówień z wpisem do akt i ludzie wolą odejść sami dla świętego spokoju i nie ma .....................
    Janusz

19.10.2019 08:46

Wiecie może czy firma potrzebuje aktualnie ludzi do pracy?
    @Teresa

22.11.2023 22:51

TAK do zakupów, tam co kilk miesięcy inny skład bo nie chcą się kopać z koniem ?
    Tymczasowa praca

10.12.2023 15:45

Do zakupów ciągle szukają frajerów by za resztę cisnęli więc możesz startować, nawet ci bardzo dobre pieniądze dadzą tyle że od razu szukaj innej pracy by szybko uciec zanim cie posądza na minę. Tam zawsze szukają, możesz iść

30.10.2023 20:13

Zwykły tartak

05.12.2023 15:43

Tam jest dwóch takich łysych. Zachowują się jakby ich wypuścił z rynsztoku. Arogancja, obrażanie ludzi i przeklinanie na wszystkich i wszystko na porządku dziennym. Że ktoś jeszcze nie zrobił z tym porządku. Nikt normalny dłużej tam nie zagrzeje miejsca. Serdecznie nie polecam!
    ODRADZAMY !

10.12.2023 15:36

Niestety ale trzeba potwierdzić że zakupy w Mielcu to kompletne (usunięte przez administratora)! Najmądrzejsi szybko uciekają a ci co muszą pracować są zamęczani. Od tego działu trzymajcie się z daleka jak macie odrobinę rozumu i godności osobistej ! W tym dziale nie ma żadnych standardów a zarządza się przez celowy chaos ( lepiej iść gdziekolwiek indziej ). Nie dajcie skusić się wysokimi statkami chyba że to plan na trzy miesiące !
    JanWW

04.07.2018 15:28

To potwornie przykre. Pracownicy Kronospan sa atakowani z powodu nagonki na firmę. Boję się że zaraz będą mnie obrażać wegetarianie za to że mam czelność jeść mięso.

06.07.2018 12:50

Co strach przed utratą "ciepłej" posadki? Grunt się pali pod nogami? Z takim sposobem "zarządzania" ciężko będzie znalezć pracę. Zapraszam na produkcję gdzie podobno jest tak "dobrze" hehe (chyba nie obawia się Pan o swoje zdrowie bo to przecież taka "nieszkodliwa" technologia). Sam widziałem jak jeden z "top managerów" tej firmy kopał kosze na śmieci, krzyczał, wyzywał i zastraszał pracowników (podobno "inni" są jeszcze gorsi od niego).
    Thomas

06.07.2018 12:59

Nie "ekokretyni" tylko ludzie chcący żyć i mieszkać w czystym środowisku. Nie szykany tylko dbanie o zdrowie swoje i swoich bliskich. To nie XIX wiek i nikt nie godzi się być trutym. Gdyby nie ta obłędna pogoń za "maksymalnym zyskiem kosztem wszystkiego" nie byłoby problemu.

06.07.2023 10:56

Jaki jest wkład kierownictwa Kronospan w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
    Kierownicy krono

11.10.2023 19:25

Oni się nie zmieniają od 15...30 lat to co mogli zobaczyć od początku strefy? A nowych kierowników z pomysłami nie dopuszczą wyżej i ci sami odchodzą bo z betonem.... KLIKA starych ludzi....
    Nicpoń

06.09.2023 10:55

Jakie są zarobki na operatora wózków widłowych ? Dziękuję za odpowiedź
    [email protected]

05.08.2023 08:14

Dzień dobry Czy operatorzy pracujący u Was na rębaku maja prawo do emerytury pomostowej
    Mm

21.06.2023 18:44

Moja opinia dotyczy pracy w biurze. Jeżeli masz doświadczenie w pracy w europejskich korpo to nie oczekuj podobnych standardow. To jest prywatna firma z właścicielem, który ma bardzo autorytarny sposób zarządzania i wiele jego zasad mnie dziwi. Przykłady: nie możesz wziąć urlopu 2 maja czy w inny dzień pomiędzy weekendem a świętami. Nie można słuchać radia. Pracownik jak chce notować to sam musi sobie kupić długopis, bo podobno na takich duperelach firma najwięcej oszczędza ;). Inwentaryzacje przeprowadza się raz w miesiącu i uczestniczą w niej biurowi, a minus jest taki, że start jest o 6 rano a pracujesz normalnie do 16:05. Poza tym normalnie, jak to w pracy. Jeżeli chodzi o ludzi to nie mam złych doświadczeń, ale to hermetyczne środowisko, w którym ludzie jak nie od 10 czy 20 lat to znają się od kołyski. Na plus też szkolenie na początku, gdzie poznajesz pracę każdego działu w firmie i widzisz produkcję. Bardzo dobre gołąbki na stołówce pracowniczej, polecam :)
    Potencjalnych pracownik

05.06.2023 20:47

Ile można dostać na początek w dziale eksportu?
    Cimcirymci

18.05.2023 02:27

Bardzo niskie stawki godzinowe a bardzo duże wymagania od kierownictwa szczerze odradzam ta firme

11.05.2021 10:24

Co jaki czas w Kronospan można ubiegać się o podwyżkę?
    olek

04.08.2021 14:19

zapomnij o podwyżce, lepiej się rozglądaj za inną firmą . Tam jest wiecej kamer niz pracowników na hali , ciąglę dyrekcja patrzy na ciebie jak na murzyna jakiegoś . (usunięte przez administratora) , smród mozna szybko na choroby płuc zachorować .
    mech

27.04.2023 20:58

bzdury piszesz, nic takiego nie ma miejsca
    Paweł

25.04.2023 21:46

W jakiej przychodni się robi badania okresowe do pracy firmie kronospan
    Magister za najniższa krajową

23.03.2023 07:39

Sytuacja na rynku jest wyśmienicie dobra. Zarobki to najniższa krajowa 3490 brutto bo to Polska i mielec w którym rozwijają się skrzydła. Najniższa krajowa bo niżej się nie da. Praca zmianowa, pełno chamow co (usunięte przez administratora) wydzierają. Oczekiwania chamów jak najwyższe a w zamian najniższa krajowa. Arystokracja chodzi w szpilkach a keny w garniturach. Najniższa krajowa, (usunięte przez administratora) i pełno pyłu i smrodu. Wymagania za (usunięte przez administratora) w całym Mielcu
    kamil

24.02.2022 14:14

Jak wygląda system zmianowy na produkcji?
    kamil

28.02.2022 13:38

rozumiem, czyli nie warto sobie zawracać głowy składaniem CV? czytam tylko po opiniach że system 3 zmianowy i że zdarzają się nadgodziny.
    Sebastian

21.11.2021 17:57

Witam jak wyglada praca w kronospan na ładowarce ? Jak warunki i na jaką wyplate od - do mozna liczyc
    Dudek

26.09.2021 03:11

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisku elektryka pracy nie dostałem. Babka z rekrutacji wkurzająca gość pseudo fachowiec oczywiście naczekałem się strata czasu i pieniędzy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kronospan?

Kontakt - Kronospan

Mielec

Kronospan
    Jarosław

18.02.2021 11:23

Jakieś opinie na temat współpracy z byłym dyrektorem Arturem W. ? Pytam z punktu widzenia obecnego współpracownika firmy Y.

05.02.2021 07:17

Witam . Pracuję w firmie będącej klientem waszej firmy . Proszę o kontakt telefoniczny pana , któremu zaginął jak mniemam telefon . Telefon marki Huawei . Partia płyty grubości 16 mmw której telefon do mnie przyjechał była pakowana 29 . 12 . 2020 r . Niestety zorientowałem się za późno . Moja piła panelowa go przecięła jakieś 2 cm od dolnego boku . Karta pamięci i karta SIM są całe . Jeśli panu zależy to proszę o kontakt telefoniczny 666 331 151 . Dogadamy co dalej . Pozdrawiam .
    Telefon

05.02.2021 07:14

ZNALEZIONO TELEFON!!! Witam przyjechała do nas płyta mdf z kronospanu Mielec z datą 20.12 2020 i był w środku telefon po miedzy płytą . Może ktoś szuka
    PLAST

15.01.2021 12:07

Czy ten Krono pustak z Czermina jeszcze pracuje na utrzymaniu ruchu?

18.11.2019 09:09

Jaka jest kultura pracy w Kronospan? Obowiązuje typowy dress code?
    łysy

16.06.2020 06:59

W dresie możesz przychodzić.

27.03.2020 07:56

A czy ktoś z byłych pracowników ubiegał się przez biuro prawne/sąd zwrotu godzin nadliczbowych? Jeśli znacie takie sytuacje, to proszę o informacje.
    Mat

09.01.2020 15:02

Witam czy orjetuje się ktoś jak wygląda warunki pracy na wózku widłowy w kronospan? ????
    Ag14

17.02.2020 12:16

Musisz sie liczyc z tym ze praca jest monotonna i po krotkim czasie nie przynosi zadnej satysfakcji. Ponadto nalezy wziąść pod uwage warunki jakie panuja w pracy. Na hali brak jest ogrzewania do tego wyotwierane wszystkie wyjazdy więc przy minusowych temperaturach bywa nie zaciekawie. W lecie znowu mozna sie zagrzać i to niezle bo temperatura siega 45stopni a i trzeba sie liczyc z tym ze jest to sezon urlopowy wiec trzeba pracowac po 12h. Wszedzie gdzie nie pojdziesz to jest (usunięte przez administratora) nadymione, nakurzone, brak jakiejkolwiek wentylacji a jesli juz gdzies jest to wylaczona albo nie dziala należycie sprawnie. Temat wiele razy byl zglaszany do przelozonych i nikt nie podejmuje zadnych działań takze widac jakie podejscie ma pracodawca do pracownika.
    Aad1989

08.02.2020 18:57

Witam, czy ktoś się orientuje, jak wygląda praca w kontroli jakości? I na jakie warunki mogę liczyć na początku?
    Now

18.10.2019 21:50

Witam, czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w finansach?
    Kronobylanin

26.04.2019 16:02

Tak wyglądają realia z firmą Kronospan w Mielcu. Odbyły się już trzy protesty przeciwko działalności firmy. W pierwszym proteście wzięło udział ok 15 tyś mieszkańców. https://mielec.bip.gov.pl/komunikaty/210367_zgromadzenie-publiczne.html W drugim proteście wzięło udział ok 6 tyś mieszkańców. https://mielec.bip.gov.pl/komunikaty/135868_zgromadzenie-publiczne.html W trzecim proteście wzięło udział ok 2,5 tyś mieszkańców - ten protest trwał 3 dni. https://mielec.bip.gov.pl/komunikaty/121648_zgromadzenie-publiczne.html
    Tede

15.05.2019 19:46

Czyli mozna zalozyc ze za jakis tydzien bedzie protestowała jakas garstka osob wiec firma moze funkcjoniwac :)
    Ciekawy.

06.05.2019 17:10

Pojawiło się ogłoszenie specjalista ds. Zakupów drewna. Macie jakieś informacje jakie zarobki oferują na tym stanowisku, jak wogole wyglada taka praca i czy dają samochód?
    Calla

31.03.2019 21:36

Praca na produkcji stawki na okresie probnym?
    Robert

25.04.2019 08:12

Opary formaldehydu w płucach. Upośledzą Cie całego. Kwestia czasu. Mobbing i stres. Kasa żadna w przeciwieństwie to tego co wyżej.
    Anna

28.12.2018 18:47

hej, czy ktoś orientuje się jak wygląda praca laboranta w kronospanie mielec? jak z zarobkami? jak z warunkami pracy?
    Patryk

29.12.2018 22:38

Zaprzyjaźnisz się z formaldehydem i innymi koktajlami. Na pewno ci się spodoba.
    Ela

24.04.2019 22:46

Praca ściśle związana z ogromną ilością LZO i innych trucizn po trzech miesiącach skuta z rąk zchodziła jak z węża, i ta atmosfera(usunięte przez administratora)
    jonny

13.09.2018 08:08

Witam Chciałbym się dowiedzieć jak to jest w tej firmie z nadgodzinami? Jestem zainteresowany jedną z ofert jako pracownik umysłowy. Będę wdzięczny za info. Dzięki
    były

20.09.2018 16:10

Oficjalnie w firmie nie ma nadgodzin i nikt Ci nadgodzin nie wypisze (poza naprawdę bardzo ale to bardzo wyjątkowymi sytuacjami max 2-3 razy w roku). Swoje obowiązki masz wykonać w "normalnym" czasie pracy. Tyle teorii. W praktyce masz tyle pracy i zadań, że przeważnie (prawie nigdy) nie jesteś w stanie ich w 8 godzin wykonać. Świadczy to o "braku Twojego zaangażowania" i "nieumiejętnie zorganizowanej pracy" a "leniom" i "obibokom" "firma nie płaci za nadgodziny". Siedzisz więc całe popołudnia w pracy "za karę", oczywiście bez dodatkowego wynagrodzenia ("wynagrodzenie jest wystarczająco wysokie i zawiera w sobie ewentualne nadgodziny")
    JAN

04.02.2019 09:53

TAK,WYSOKIE Z 240 GDZIN 2250,PORAZKA
    AniaBorniczuk

30.10.2018 12:29

Osobiście uważam, że Kronospan to dobre miejsce dla osób, które chcą zdobyć doświadczenie. Zwłaszcza pierwsze. Czuję się stabilnie, a wynagrodzenie uważam za odpowiednie.
    Monika

30.10.2018 19:08

A jak uważasz... co z trucie? Co z zatruwaniem miasta i okolicznych firm, które z kronobylem sąsiadują. Szczyt marzeń i aspiracji. Żal
    JAN

04.02.2019 09:50

JAKIE ODPOWIEDNIE WYNAGRODZENIE,DAWALI MI NA POCZATEK W TEJ FIRMIE 1940,JA MIAŁEM 10 LAT TEMU 2600,PORAZKA JAKO ROBOL
    Zwolniony

02.12.2018 20:32

Krono pustków nie polecam.,wykorzystywanie pracownika na każdym kroku, wyzwalniali sami ludzi a teraz orają tymi co zostali, podobno 1000 ludzi czeka za bramą , ale wewnątrz nadal brakuje ich, może strażnicy ich nie wpiszczą przez bramę
    Marcin

31.10.2018 18:15

Nie polecam pracy tam. Bhp na najniższym poziomie. Praca w toksycznych trujących oparach. Wyciągi nad maszynami uruchamiane tylko podczas kontroli.
    Moreno

30.10.2018 12:52

Byłem w środku, swoje widziałem i wcale nie narzekałem ;)
    Tomek

30.10.2018 23:26

Byłeś w środku i nie narzekałeś. Dobre. My jesteśmy na zewnatrz i narzekamy. Kłamliwy zakład z austriackim kapitałem. A ci co w nim pracują to sami desperaci. Won.
    Kronobyl

22.08.2018 22:53

Na ich wyrobach powinien widnieć znak TOXIC.

31.08.2018 16:02

To nie patrz.

31.08.2018 21:16

Włosy na głowie się jeżą od czytania.
    Paweł

04.08.2018 09:02

Troty w powietrzu, związki chemiczne które bez opamiętania serwuje nam ten zakład. Formaldehyd, bezzopiren, toulen....To wszystko ląduje w naszych płucach. Auta obsypane miałem trotowym, i non stop zawiesina pyłowo gazowa nad miastem dzień w dzień.

22.08.2018 14:37

jeśli już to benzopiren i toluen - tego uczą w szkołach tylko trzeba chodzić
    Wiktor

22.08.2018 22:47

Fajnie fajnie, że napisałeś to tak fachowo. Tak czy siak nosimy ten (usunięte przez administratora) w sobie dzięki tej pseudo eko firmie.

Zostaw merytoryczną opinię o Kronospan