PGE Systemy S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 49 ocen.

PGE Systemy S.A.
2 49 6 1

Opinie o PGE Systemy S.A.

Jack_nachos

Czy ma ktoś doświadczenie jako grafik / projektant systemów w tej firmie? Jak wygląda tam praca?

Anpi
@Jack_nachos 24.09.2018 19:42

Szkoda twojego zycia i czasu. Serio.

Wal

Może ktoś dać szybka opinie o Warszawskim oddziale IT? Konkretnie rozwój oprogramowania? Widełki dla .net senior developera? Bo z komentarzy poniżej mam obraz bardzo nędzny. Dziękuję.

JestLepszaFirma
@Wal 21.03.2018 23:34

Nie idź tam bo wpakujesz się na minę. Jest mnóstwo inny lepszych firm. Ja pracowałem i podziękowałem jak i sporo innych osób jacy dali się nabrać na piękno pracy. Będziesz musiał przymusowo robić dodatkowe zadania ... itd

SieWypowiem
@JestLepszaFirma 04.04.2018 14:11

zapomniałeś dodać, że "przymusowe" zadania to są zadania premiowe za które wypłacany jest całkiem spory dodatek do pensji.

Łubudubu
@SieWypowiem 06.09.2018 17:05

Absolutnie nie dajcie sie nabrac, że wypłata bedzie w premii. W naszym dziale zmienili szefa i premia to dla tego pajaca nagroda za włażenie w.... W IT są dużo lepsze firmy, gdzie nie spotkasz ludzi przyniesionych w teczkach. Wystarczy spojrzec skąd są ludzie, którzy tam pracują. Albo dlaczego nie ma ich na targach pracy itd. Bo nigdy nie wiedza, czy beda musieli kogoś zatrudnić. Przecież to panstowa firma.

Zuza

Myślę, że wszędzie zdarzają się mniej miłe sytuacje bo nie ma idealnych firm!!

bart
@Zuza 22.06.2018 18:10

Ale nie aż tak. Tak samo jakbyś nie chciała wyrywać zęba u gościa co nauczył się tego z internetu, tak samo słabo jest jak zatrudnia sie ludzi to przez dobrych kilka lat nigdzie nie pracowali i nagle maja zarzadzać ludźmi. Bo robi sie krzywde jednym i drugim.

ja_nuszzz

Jak wyglada praca w biurze ? w centrali na Siennej? Opinie o firmie nie są zachęcajace.

jekej
@ja_nuszzz 02.08.2018 22:49

Szkoda nerwów i życia. Spady z ministerstw i dobra zmiana, co roboty dawno nie widziała i teraz drowali się do publicznej kasy. Niestety to krzywdzące dla tych, co tam długo pracują i znają się na robocie. Jak chcesz być poganiany przez głupiego szefa to idź w ciemno.

kolendra

Całe PGE Systemy to jakaś porażka. Część osób na wyższych stanowiskach jakby oderwani od pługa. Słoma z butów wystaje. Prostactwo, pycha i brak kultury. Za to mniemanie o sobie najwyższych lotów. Pozostali od czarnej roboty. Oczywiście minus Ci co wiecznie włażą w d.. i donoszą o czymkolwiek, podkradają cudze pomysły podając je jako swoje i podpisując się nie raz pod czyjąś pracą. Brak słów. Niestety Ci co mają wiedzę i zajmują się pracą i naprawdę dają z siebie wszystko są olewani i tym bardziej dociskani do ziemi. Jeżeli nie masz znajomości bądź nie potrafisz obrabiać innym tyłków i wykorzystywać ich pracy nie masz szans na rozwój. Możesz jedynie popracować rok, dwa i wpisać później sobie w CV że coś tam robiłeś. Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących a pomijanych przez wyżej postawionych prostaków.

Inka

Trzeba przyznać, ze firma sie dzieli na kilka grup. Tych co współpracują i naprawdę można fajnie popracować i niestety totalnych blokerów. Oczywiscie ta druga grupa to nie jest z powodu IT tylko zatrudniona po znajomości. Więc ciężko, bo trzeba kilka rzeczy załatwiać mega długo. Niepotrzebne gierki psychologiczne na porządku dziennym.

Kuba

Sądzę, że jak komuś nie udało się utrzymać w firmie to teraz piszą swoje żale?

Ejkej

Nie polecam. Jeśli chcecie pracować z ludźmi niekompetentnymi, biednymi i tylko takimi co się ze wsi wzieli to droga wolna :) Firma dzieli się na tych co tam są z zasiedzenia, jakieś byłe sekretarki, znajome znajomych, albo takich co po prostu im wszystko jedno. Jak ktoś zna się na temacie to ma ciężko, bo wrzucają mu coraz więcej i więcej a kasy nie ma. No chyba że należysz do grupy znajomych to wtedy kase dostaniesz, nawet dorbą. Ogólnie (usunięte przez administratora) i nikt nic nie wie. Jedni coś tam mają, a inni tylko mogą popatrzeć. Szkoda czasu i zycia.

Patrycja

@Ann z Twojego posta wynika, że nic dobrego ta praca nie wniosła do Twojego doświadczenia zawodowego, naprawdę tak jest? Może są jednak jakieś zalety pracy w firmie PGE Systemy? Opisz proszę troszkę szerzej atmosferę i warunki pracy w tej firmie. To bardzo pomoże osobom, które rozważają aplikowanie do pracy w PGE Systemy.

Ann

Pracowałem i szybko zrezygnowałem firma kreuje się na korpo ale tymi najgorszymi praktykami. Kierownictwo niewykwalifikowane a swoją niekompetencje zrzucają na pracowników szeregowych. Są dużo lepsze firmy pod względem wynagrodzenie, atmosfery czyli wszystkiego czego oni nie posiadają. NIE POLECAM

Administrator

Dawno nikt z pracowników PGE Systemy nic nie pisał o niej. Może czas najwyższy to nadrobić. Czy powiesz coś o swoich doświadczeniach związanych z nią?

Eryk

Bardzo fajna praca do rozwoju. Ludzie chętnie dzielą się doświadczeniem. Realny wpływ na technologie. Elastyczne godziny pracy. Bardzo dobry pakiet socjalny.

Patrycja

@Gość faktycznie nie powinna taka sytuacja mieć miejsca przy osobie, która ma mieć dopiero przeprowadzoną rozmowę kwalifikacyjną. Myślisz, że nie był to tylko to, że ktoś mógł mieć gorszy dzień i nerwy puściły? A jak sama rozmowa Ci poszła? Dostałeś pracę w firmie PGE Systemy? Czy jeszcze nie dostałeś odpowiedzi zwrotnej?

Patrycja

@LOL skoro nikt nie chce tego mówić to po co zaczynają temat i snują wnioski bez dowodów? O to chodzi na forum, by znajdowały się tutaj tylko takie informacje, które o czymś konkretnym świadczą i jest to wiadome, że jest prawdziwe, bo jest udowodnione.

Patrycja

@Tomek a po czym świadczysz, że te osoby są niekompetentne? Czy nie wypełniają swoich obowiązków? Chcesz powiedzieć, że w firmie PGE Systemy są zatrudniane osoby po znajomości? Ale masz jakieś na to dowody? Może te osoby mimo więzi z innymi pracownikami zasłużyły na te posady swoimi kompetencjami?

LOL
@Patrycja 11.01.2018 10:33

Sądzę, że nikt nie udzieli Ci tutaj takich informacji... :P

AndrzejAg

Praca w ciekawym projekcie o dużym potencjale. Codziennie nowe wyzwania, możliwość rozwoju, poznania rynku i branży. Zarobki moim zdaniem dobre, stawka w dużej mierze zależy od doświadczenia. Dodatkowo poza pensją są przyznawane premie na z góry określonych zasadach. Dobre benefiy typu dofinansowanie wczasów, przedszkola, dobry pakiet medyczny. Polecam pracę dla osób, które chcą popracować dłużej i związać się z branżą. Nie ma do czego się przyczepić.

Kamil
@AndrzejAg 15.11.2017 20:16

hmm... pracowałem tam 4 lata i w sumie nie doczekałem się ani awansu, ani rozwoju, a doświadczenie w IT mam generalnie 12 lat. Aktualnie pracuję w mniejszej firmie i szczerze mówiąc na start zaoferowano mi 6300 brutto gdzie w Systemach od początku zatrudnienia miałem ledwo 4100 brutto i to się do końca nie zmieniło, raz na jakiś czas wpadła premia i nadgodziny, które musiałem trzaskać żeby było ok. Pracowałem w Lokalnym Wsparciu IT ponieważ próba zmiany stanowiska i przeniesienia się do innych działów Systemów kończyła się fiaskiem. Nie dawali zadnych szans... Przykre.

Anna

Programiści, projektanci, kierownicy, co niektórzy dyrektorzy wszyscy programują przynamniej w Departamencie Produkcji Oprogramowania, a od pół roku oferty praca od nich są na rynku (Programista, Projektant). Sama się dałam na to oszustwo nabrać. Atmosfera tragiczna, sprzeczne wymagania, brak ludzi kompetentnych, jakichkolwiek standardów, jeden wielki bałagan, za to na pewno zawsze będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nawet za dobrze wykonaną robotę. Premie tylko na papierze. Ci z większym doświadczeniem po kilku tygodniach pouciekali. Jest pesudo Scrum, tzn. spotkania scurmowe to kolejny idealny moment na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla zespołu.

anonymous
@Anna 20.10.2017 09:18

Ja odchodzę z tych właśnie powodów. Jak ktoś tam chce iść to wdepnie w niezłe bagno. Osoby zarządzające niekompetentne. Nie budują zaufania zespołu zamiast tego atakują na skramach. Ja nabrałem się Anna tak samo jak ty na te oszustwo. Masakra. Premie jakie premie ... Atmosfera odzwierciedla stan projektu. Mój Team Lead Odszedł. Kolega Architekt odszedł i ja składam wypowiedzenie. Jakaś robota będzie. Anna daj kontakt do mnie to pomogę Ci. Zobaczę może uda się mi znaleźć Cię na linkedinie. Bo nie wiem czy nick odzwierciedla Twoje imię. Poruszałem problemy dla dyrekcji jakie są projekcie i w moim zespole ... nic za bardzo się nie poprawiło ... powiem inaczej gorzej .. o ile może być gorzej.

kokok
@Anna 20.10.2017 09:18

Anno, czy twoja opinia dotyczy Warszawy?

Tomek
@kokok 15.12.2017 17:51

Tak. Zapewne Anna mówi o Warszawie. Taki syf, że oj ... Plus kolesiostwo i nepotyzm na maxa. (usunięte przez administratora) jakich mało. Osoby zarządzające projektem całkowicie niekompetentne o braku umiejętności miękkich nie wspomnę. Typowi kolesie ...

Patrycja

@kokok nikt Ci nie odpowiedział, a zbliża się koniec miesiąca i roku, czy w związku z tym zaaplikowałeś do PGE Systemy w Warszawie czy decyzję o aplikacji przełożyłeś na początek nowego roku?

kokok

Czy ktos mógłby podzielić się swoimi doswiadczeniami w PGE Systemy SA w Warszawie na stanowisku programisty?

Patrycja

@AndrzejAg czyli podoba Ci się praca w PGE Systemy? Nie uważasz jak inni, że atmosfera jest kiepska? Własnie na stronie firmy przeczytałam, że zarobki są konkurencyjne i jest sporo benefitów. Do tego zaciekawił mnie PROGRAM STAŻOWY „ENERGIA DLA PRZYSZŁOŚCI” organizowany razem z Ministerstwem Energii. Czy staż odbywa się co roku? CO się robi na takim stażu? Studenci dostają wynagrodzenie za taki staż?

dx

To czym zajmują się tam programiści i architekci ?

Patrycja

Nadal nie dostałam odpowiedzi od użytkownika @Odpowiedź. Czy może ktoś inny chciałby mi odpowiedzieć? Pamiętajcie, że każda wypowiedź na forum może komuś pomóc, kto myśli o pracy w PGE Systemy.

S.
@Patrycja 04.10.2017 11:07

Były odpowiedzi z odnośnikami do interesujących historiach w czym PGE przoduje. Niestety wykasowano! Poszukaj w gogle, szukaj na forach niezależnych (nie żaden golden )na pewno znajdziesz! Zadowolonych jest chyba mało, trudno się chyba dziwić ;)

Patrycja

@Odpowiedź myślę, że nie tylko ja chce wiedzieć, dlatego proszę Was tutaj o odpowiedź, żeby każdy zainteresowany miał do tego dostęp. Zatem czy możesz opowiedzieć nam wszystkim o sytuacji w PGE Systemy?

Patrycja

@PGE: opinia niedostateczna ale odradzasz z perspektywy klienta czy pracownika? A jeżeli chodzi o pensje to tez jest tak źle? Nie widzisz żadnych plusów rozumiem? Ktoś ma podobną opinię o PGE Systemy?

Odpowiedź
@Patrycja 12.09.2017 14:46

Poczytaj sobie co sądzą ludzie (zwykli ludzie, a nie żołnierze marketingu rynku pracy wpisujących sztuczne posty) o PGE. Będziesz wiedział co to za miejsce, jak się ludzi traktuje. Czytaj tylko opinie niezależne, nie takie na portalach sponsorowanych, promujących rynek pracy i naganiających pracowników.

Patrycja

Czy na stanowisku Projektanta Systemów też byłyby takie niedociągnięcia w PGE Systemy? Aktualnie w Mazowieckim jest własnie prowadzona rekrutacja na takie stanowisko i osoby, które są zainteresowane pracą mogą szukać takich informacji.

wpadłWypadł
@Patrycja 10.08.2017 10:35

Odradzam ... chaos i masakra. Ja spadam ... koledzy już co niektórzy odeszli .. ogłoszenie w necie w związku z projektantem i programistą ma się nijak do rzeczywistości ...

energetyk

Zapomniałem dodać, że odpowiedzialność coraz większa, wręcz astronomiczna i nie ma co liczyć na wsparcie przełożonych w krytycznych sytuacjach!

nikt

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie i muszę tu napisać, że według mnie całkowity brak profesjonalizmu. Pan, który był przedstawicielem firmy na rozmowie prawie parsknął śmiechem na moje oczekiwania finansowe - myślał że żartuję. A oczekiwania były rynkowe. Czyli firma raczej dla początkujących. Zupełnie zraził mnie brak informacji zwrotnej, bo to już standard w firmach informatycznych widać jeszcze nie tu....

kolega
@nikt 03.07.2017 21:51

Ja tam byłem dziś. Można jakiś kontakt dostać do Ciebie chciałbym wymienić się doświadczeniami odnośnie rekrutacji i jak to tam wyglądało. Wolę nie wdepnąć w ... Podaję mojego 2 maila wiec śmiało pisz budo22@o2.pl.

Witek

Bajki opowiadają o warunkach pracy. Po niby "awansie" na stanowisko głównego administratora sieci oddziału 4200 brutto! (plus około 50% premii raz na kwartał) Codziennie zadaję sobie pytanie co ja tam jeszcze robię.

Erbo
@Witek 05.02.2017 14:55

Witek czy można złapać z Tobą jakiś kontakt na FB lub maila ? Zależy mi na krótkiej wymianie zdań....

ania

czy to jest spolka skarbu panstwa? bo nazwa to sugeruje. Czy tam jest dużo misiewiczów bo nie wiem jak bedzie wyglądał wpis w cv. Nie wiem czy warto tam aplikowac.

MJ

Kasa jak na Wawę i w tej branży raczej średnia. Jak nie jesteś znajomym królika to znaczy, że pracujesz za resztę. Metodyka tylko na papierze. Warunki jak w najgorszym korpo. tzn. przeniesiono zakład pracy z PRL do nowej rzeczywistości i wyszły z tego PGE Systemy. Nie zapomnij rano przykleić uśmiechu...

Wojtaz
@MJ 18.11.2016 16:13

.... i jeszcze SAPa wcisnęli na szybko, ale nigdy w życiu nie poleciłbym tego wdrożenia jako "best practice" hehe. Ba jeżeli w ogóle to skończyło się pomyślnie.

Zostaw opinię o PGE Systemy S.A. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGE Systemy S.A.