PGE Systemy

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 40 ocen.

Opinie o PGE Systemy

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGE Systemy

Patrycja

@Tomek a po czym świadczysz, że te osoby są niekompetentne? Czy nie wypełniają swoich obowiązków? Chcesz powiedzieć, że w firmie PGE Systemy są zatrudniane osoby po znajomości? Ale masz jakieś na to dowody? Może te osoby mimo więzi z innymi pracownikami zasłużyły na te posady swoimi kompetencjami?

LOL
@Patrycja 11.01.2018 10:33

Sądzę, że nikt nie udzieli Ci tutaj takich informacji... :P

AndrzejAg

Praca w ciekawym projekcie o dużym potencjale. Codziennie nowe wyzwania, możliwość rozwoju, poznania rynku i branży. Zarobki moim zdaniem dobre, stawka w dużej mierze zależy od doświadczenia. Dodatkowo poza pensją są przyznawane premie na z góry określonych zasadach. Dobre benefiy typu dofinansowanie wczasów, przedszkola, dobry pakiet medyczny. Polecam pracę dla osób, które chcą popracować dłużej i związać się z branżą. Nie ma do czego się przyczepić.

Kamil
@AndrzejAg 15.11.2017 20:16

hmm... pracowałem tam 4 lata i w sumie nie doczekałem się ani awansu, ani rozwoju, a doświadczenie w IT mam generalnie 12 lat. Aktualnie pracuję w mniejszej firmie i szczerze mówiąc na start zaoferowano mi 6300 brutto gdzie w Systemach od początku zatrudnienia miałem ledwo 4100 brutto i to się do końca nie zmieniło, raz na jakiś czas wpadła premia i nadgodziny, które musiałem trzaskać żeby było ok. Pracowałem w Lokalnym Wsparciu IT ponieważ próba zmiany stanowiska i przeniesienia się do innych działów Systemów kończyła się fiaskiem. Nie dawali zadnych szans... Przykre.

Anna

Programiści, projektanci, kierownicy, co niektórzy dyrektorzy wszyscy programują przynamniej w Departamencie Produkcji Oprogramowania, a od pół roku oferty praca od nich są na rynku (Programista, Projektant). Sama się dałam na to oszustwo nabrać. Atmosfera tragiczna, sprzeczne wymagania, brak ludzi kompetentnych, jakichkolwiek standardów, jeden wielki bałagan, za to na pewno zawsze będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nawet za dobrze wykonaną robotę. Premie tylko na papierze. Ci z większym doświadczeniem po kilku tygodniach pouciekali. Jest pesudo Scrum, tzn. spotkania scurmowe to kolejny idealny moment na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla zespołu.

kokok
@Anna 20.10.2017 09:18

Anno, czy twoja opinia dotyczy Warszawy?

Tomek
@kokok 15.12.2017 17:51

Tak. Zapewne Anna mówi o Warszawie. Taki syf, że oj ... Plus kolesiostwo i nepotyzm na maxa. (usunięte przez administratora) jakich mało. Osoby zarządzające projektem całkowicie niekompetentne o braku umiejętności miękkich nie wspomnę. Typowi kolesie ...

Patrycja

@kokok nikt Ci nie odpowiedział, a zbliża się koniec miesiąca i roku, czy w związku z tym zaaplikowałeś do PGE Systemy w Warszawie czy decyzję o aplikacji przełożyłeś na początek nowego roku?

kokok

Czy ktos mógłby podzielić się swoimi doswiadczeniami w PGE Systemy SA w Warszawie na stanowisku programisty?

Patrycja

@AndrzejAg czyli podoba Ci się praca w PGE Systemy? Nie uważasz jak inni, że atmosfera jest kiepska? Własnie na stronie firmy przeczytałam, że zarobki są konkurencyjne i jest sporo benefitów. Do tego zaciekawił mnie PROGRAM STAŻOWY „ENERGIA DLA PRZYSZŁOŚCI” organizowany razem z Ministerstwem Energii. Czy staż odbywa się co roku? CO się robi na takim stażu? Studenci dostają wynagrodzenie za taki staż?

Kamar

Czy ktoś mi powie jakie zarobki są na stanowisku Referenta (obsuga klienta) w Wydział Przyłączania i Rozwoju w Rejonie Energetycznym

dx

To czym zajmują się tam programiści i architekci ?

Patrycja

Nadal nie dostałam odpowiedzi od użytkownika @Odpowiedź. Czy może ktoś inny chciałby mi odpowiedzieć? Pamiętajcie, że każda wypowiedź na forum może komuś pomóc, kto myśli o pracy w PGE Systemy.

S.
@Patrycja 04.10.2017 11:07

Były odpowiedzi z odnośnikami do interesujących historiach w czym PGE przoduje. Niestety wykasowano! Poszukaj w gogle, szukaj na forach niezależnych (nie żaden golden )na pewno znajdziesz! Zadowolonych jest chyba mało, trudno się chyba dziwić ;)

Patrycja

@Odpowiedź myślę, że nie tylko ja chce wiedzieć, dlatego proszę Was tutaj o odpowiedź, żeby każdy zainteresowany miał do tego dostęp. Zatem czy możesz opowiedzieć nam wszystkim o sytuacji w PGE Systemy?

gość

chyba większość ma negatywną opinię o całym bagnie jakim jest ten "nowo twór" PGE!

Patrycja

@PGE: opinia niedostateczna ale odradzasz z perspektywy klienta czy pracownika? A jeżeli chodzi o pensje to tez jest tak źle? Nie widzisz żadnych plusów rozumiem? Ktoś ma podobną opinię o PGE Systemy?

Odpowiedź
@Patrycja 12.09.2017 14:46

Poczytaj sobie co sądzą ludzie (zwykli ludzie, a nie żołnierze marketingu rynku pracy wpisujących sztuczne posty) o PGE. Będziesz wiedział co to za miejsce, jak się ludzi traktuje. Czytaj tylko opinie niezależne, nie takie na portalach sponsorowanych, promujących rynek pracy i naganiających pracowników.

PGE: opinia niedostateczna

Odradzam jakiekolwiek kontakty z PGE, w szczególności PGE Dystrybucja cytuję powyższy fragment: "Sieć niedoinwestowana w totalnej rozsypce" = to pikuś! Szkody z tym związane u odbiorców końcowych pewnie są ogromne ale kto się tym przejmuje...? "Brak wykwalifikowanej kadry kierowniczej. Brak odpowiednich kompetencji kadry zarządzającej" - od dawna! Oszukiwanie i olewanie klientów (odbiorców) wydaje się nie mieć końca. To jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Moim zdaniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] któremu trudno dorównać w negatywnym pojęciu, trudno chyba znaleźć gorsze. PRZESTRZEGAM i ODRADZAM przed PGE !!!

Patrycja

Czy na stanowisku Projektanta Systemów też byłyby takie niedociągnięcia w PGE Systemy? Aktualnie w Mazowieckim jest własnie prowadzona rekrutacja na takie stanowisko i osoby, które są zainteresowane pracą mogą szukać takich informacji.

wpadłWypadł
@Patrycja 10.08.2017 10:35

Odradzam ... chaos i masakra. Ja spadam ... koledzy już co niektórzy odeszli .. ogłoszenie w necie w związku z projektantem i programistą ma się nijak do rzeczywistości ...

energetyk

Zapomniałem dodać, że odpowiedzialność coraz większa, wręcz astronomiczna i nie ma co liczyć na wsparcie przełożonych w krytycznych sytuacjach!

energetyk

Pracuję w tej firmie od 25lat Moja obecna stawka brutto 3300zł plus wysługa lat, premia i inne dodatki. Sumarycznie przelewy na konto w okolicach 3300zł To, co się obecnie dzieje w PGE to totalne dno. Brak wykwalifikowanej kadry kierowniczej. Brak odpowiednich kompetencji kadry zarządzającej. Nieprawdopodobna spychotechnika. Sieć niedoinwestowana w totalnej rozsypce Brak jakiegokolwiek planowania (wszystko na dziś nieważne co jutro)! Tony papirologi i brak jakichkolwiek procedur (procedury istnieją tylko teoretycznie) , najważniejsza spychotechnika! Nie masz na kogo zepchnąć , masz BIG PROBLEM ! Stanowczo odradzam pracy w PGE chyba, że stanowisko kierownicze protegowane przez kolesia !

nikt

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie i muszę tu napisać, że według mnie całkowity brak profesjonalizmu. Pan, który był przedstawicielem firmy na rozmowie prawie parsknął śmiechem na moje oczekiwania finansowe - myślał że żartuję. A oczekiwania były rynkowe. Czyli firma raczej dla początkujących. Zupełnie zraził mnie brak informacji zwrotnej, bo to już standard w firmach informatycznych widać jeszcze nie tu....

kolega
@nikt 03.07.2017 21:51

Ja tam byłem dziś. Można jakiś kontakt dostać do Ciebie chciałbym wymienić się doświadczeniami odnośnie rekrutacji i jak to tam wyglądało. Wolę nie wdepnąć w ... Podaję mojego 2 maila wiec śmiało pisz budo22@o2.pl.

Dodek

Bajki, złośliwi pracownicy, tworzenie sztucznej = nieprawdziwej dokumentacji pod wpływem niskich pobudek, olewanie ludzi, brak moralnego poziomu, chamstwo, brak kompetencji na właściwym miejscu, lenistwo i spychoterapia to wszystkie czego byłem świadkiem w PGE i dystrybucji i obrotu = makabra! Wrzody na żołądku, stracone zdrowie i czas.

Witek

Bajki opowiadają o warunkach pracy. Po niby "awansie" na stanowisko głównego administratora sieci oddziału 4200 brutto! (plus około 50% premii raz na kwartał) Codziennie zadaję sobie pytanie co ja tam jeszcze robię.

Erbo
@Witek 05.02.2017 14:55

Witek czy można złapać z Tobą jakiś kontakt na FB lub maila ? Zależy mi na krótkiej wymianie zdań....

ania

czy to jest spolka skarbu panstwa? bo nazwa to sugeruje. Czy tam jest dużo misiewiczów bo nie wiem jak bedzie wyglądał wpis w cv. Nie wiem czy warto tam aplikowac.

MJ

Kasa jak na Wawę i w tej branży raczej średnia. Jak nie jesteś znajomym królika to znaczy, że pracujesz za resztę. Metodyka tylko na papierze. Warunki jak w najgorszym korpo. tzn. przeniesiono zakład pracy z PRL do nowej rzeczywistości i wyszły z tego PGE Systemy. Nie zapomnij rano przykleić uśmiechu...

Wojtaz
@MJ 18.11.2016 16:13

.... i jeszcze SAPa wcisnęli na szybko, ale nigdy w życiu nie poleciłbym tego wdrożenia jako "best practice" hehe. Ba jeżeli w ogóle to skończyło się pomyślnie.

ktosiek

No dobrze, ale jakie sa u nich średnie zarobki teraz? Pewnie jest szansa na jakieś premie do podstawy

anonim

(usunięte przez administratora)

xk

Gazu?

anonim

(usunięte przez administratora)

eliah

Każdy ją zna? Chyba z Twojego podwórka. Wybacz ale pracuję w SAP już baardzo długo w firmie, która w Polsce (i nie tylko) zrealizowała już sporo wdrożeń SAP i nie słyszałem o tej firmie za wiele. Dzisiaj trochę poszperałem i dowiedziałem się, że maczają palce przy jednym z "najwiekszych" wdrożeń w Polsce - w PGE. Wątpię żeby można było tam dobrze zarobić.. Ponoć to ich wdrożenie to tak się nieco kiełbasi na tle całej okazałości... Nie budzi u mnie pozytywnych wrażeń. Jak uda się komuś tam zacząć pracować to podzielcie się opiniami bo jestem ciekawy ;)

mar3k

Napisałem kilka postów wcześniej... Nie pracowałem w centrali (W-wa, Łódź, itd.), ale słyszałem, że w centralnych jest lepiej ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

mar3k

Sorry, ale moim szczytem marzeń taka kwota również nie jest... Poza tym ja tego nie zasugerowałem w Twoim przypadku? Nie wiem o jakie stanowiska Ci chodzi. Ja już tam nie pracuję od dość długiego czasu...

anonim

(usunięte przez administratora)

mar3k

wg mnie te liczby są mocno naciągane.. Przykładowo na stanowisko związane z SAP gdzie niby wymagają 5-7 lat doświadczenia... Pensja jaką oferują to śmiech na sali. Kto z takim doświadczeniem chciałby pracować za tak niską pensję, kiedy każda inna firma zaoferuje o wiele więcej..

anonim

(usunięte przez administratora)

mar3k

hmm, we Wrocławiu na takim stanowisku możesz dostać 3800 netto ;) niekoniecznie mając więcej niz 1 rok dośw. zawodowego.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mar3k

Powodzenia ;)

Mar3k

Firma rozwojowa (w 50%). 50% rozwojowe to departamenty i osoby pracujące w centralach, które realizują projekty, jakie potem są wdrażane w PGE. Pozostałe 50% to ludzie pracujący w tzw. LWI (lokalne Wsparcie Informatyczne), którzy zostali wessani do tej spółki z istniejących już lokalnych wydziałów IT (z oddziałów PGE). Ludzie w LWI nie mają rozwoju, są tylko po to by zrobić wszystko co narzuca góra i wdrożyć ich zmienne (co chwila) propozycje udoskonalania funkcjonowania IT. Stanąłem przed wyborem: zrezygnować z pracy w PGE czy zostać i zatrudnić się do Systemów. Gdybym się nie zatrudnił to bym musiał pożegnać się z IT w ogóle w ramach PGE. Zdecydowałem, że zostanę i nie ukrywam że wszystkie "cudowne" obietnice rozwoju, zmian na lepsze skończyły się tak szybko jak szybko podpisałem nową umowę o pracę. Pracuję już tutaj jakieś 3 lata i nie widzę, żadnych zmian... próbowałem aplikować do innych działów.. Gdzieniegdzie wymagano ode mnie 4-5 letniego doświadczenia a z innymi działami kontakt się "nie układał". Mam już dość cofania się w rozwoju i szukam innej pracy.. Jak masz możliwość zatrudnienia się w Warszawie lub Łodzi do PGE Systemy to polecam, jak gdzie indziej to odradzam. Ponadto nawet w lokalnym wsparciu zamiast zatrudniać ludzi to zasysają sobie siłę roboczą z firm pośredniczących w pracy, z których pracownicy robią na umowy zlecenia (odnawiane do m-c). Powinni szukać innej normalnej pracy bo aż szkoda patrzeć jak "mydlą" sobie oczy...

rumunia

beznadziejna atmosfera, traumatyczne warunki-cofasz się w rozwoju, bez szans na awans. żadnych sensownych szkoleń-chyba że dla wybranych. Niestety niekoniecznie kompetencje mają znaczenie, należy pamiętać że nie jest to miejsce dla ludzi z inicjatywą. Brak oceny merytorycznej pracy-powinowadztwo poddaństwo i donosy to nie mieści się w grupie oczekiwania w m-cu pracy!!!!!!!

miron

NIE POLECAM nawet kontaktu z tą firmą. Umówiłem się na spotkanie w sprawie pracy, dogadaliśmy się co do szczegółów, zatrudnienia, pensji. To był ostatni kontakt tej firmy ze mną. Wypowiedziałem umowę a oni przestali się odzywać. Nie odbierają telefonów ode mnie lub odrzucają połączenia. Totalny brak profesjonalizmu, w sumie to brak wszystkiego, najwidoczniej przypadkowi managerowie bawią się w firmę! Tego typu zachowanie tylko potwierdza moją opinie, że polski pracodawca jest nikim! Nie dziwie się, że tyle osób wyjeżdża z tego kraju

Zostaw opinię o PGE Systemy - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGE Systemy