Polaris Industries

Opole

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 69 ocen.

Polaris Industries
2 69 6 1

Opinie o Polaris Industries

nikt

Polecam zrobic dzień zamiany stanowiskami i postawić na tasme osoby z biur i zobaczymy ile z nich wytrwa do przerwy bez wzywania karetki :) i sie przekona jak wyzyskuje swoich rodaków. Stanowiska ogromnie niezbalansowane pod wzgledem płci, a kasa ta sama. Gdzie równouprawnienie na produkcji?

Bronisław
@nikt 23.10.2018 22:48

Jak sam wiesz praca w biurze różni się od pracy na produkcji wyższymi kompetencjami pracownika, a co za tym idzie często wyższym wykształceniem. Rozumiem, że jesteś rozczarowany wysokością wynagrodzenia, ale czy dodatki do pensji w postaci premii mogą ją podwyższyć? Napisz jakiego rodzaju umowy są podpisywane z pracownikami? To bardzo ważny aspekt zatrudnienia. Aktualnie pracodawca szuka technika samochodowego-mechanika, operatora linii montażu, inżyniera produkcji, specjalisty do spraw procesu i planisty materiałowego. Czy ktoś z użytkowników forum będzie aplikował?

Lech

Szczerze to odradzam. Pracownicy zatrudnieni przez pośrednika pracy mają większe wypłaty niż zatrudnieni przez polaris. Atmosfera tragiczna i duża rotacja. Ciągła praca w nadgodzinach + praca w soboty ( przymusowe pod groźbą polecenia służbowego na piśmie ). Pod koniec miesiąca często na siłę szukane są błędy aby obciąć lub zabrać całkiem premie. Jest wiele ciekawszych firm w tym rejonie, w których przestrzegany jest kodeks pracy, a pracownik jest szanowany.

Jaro
@Lech 12.10.2017 18:52

Za błędy inżynierów, braki części z magazynu musi odpracować i naprawić montaż. Dla inżynierów i magazynu nie ma potem konsekwencji.

lakiernik
@Jaro 05.01.2018 20:46

bo to zakład pracy chronionej dla managerów, dojeżdżają kupę kilometrów, ciekawe dlaczego, na miejscu nie mogą nic znaleźć? kasy maja pewnie w brud,

Felix
@Lech 12.10.2017 18:52

Takim poleceniem możesz się podetrzeć ! Ale jak się na to godzicie to wasza winna.

heniu

Wupie mam firme polaris ja sie zatruniam żeby na wózku wiłwoym zobyc doswdczeniu pózniej sadam

luki
@heniu 04.10.2018 19:09

Słownik sobie kup...

mario
@heniu 04.10.2018 19:09

Tez jestem zatrudniony :) w Polaris niedługo ide w (usunięte przez administratora) tezco tam sie dzieje jestem operatormm wózka widłowego miałem doswiadcneie wielkie ale była delikatna przerwa wiec musze z powrotem na rytm a uwielbiam prace magazyniera z wózkami widłoymi a ci co nie maja to niech fizycznie robią pozdrawiam 2 miesiace i też spadam albo 3 miesiace Później wyjazd do Niemiec praca .

Miedziu

Przepraszam, mam 14 lat i ide do szkoly czy to jest dobra praca jakie wymagania? Co sie tam robi?

Były

Rów ia pochyla , na hasło podwyżek zatrudnili Ukraińców, kasa marna ,2000 na Miecha na łapę to max ,

Janusz Biznesu

Odkąd zatrudnili więcej osób na linie montażowe, praca nie jest zła. W sumie jak każda inna - nie tolerują kombinatorów, lewych L4 itp. Jesteś, pracujesz, nikt się nie czepia. Co prawda kokosów tez nie zarobisz (chyba że zaliczyć jakaś sobotę lub dwie) ale na początek może być.

Prawdziwy Janusz
@Janusz Biznesu 11.01.2018 21:52

Na pewno lepsze to niż zapierdziel na jakiejś stacji benzynowej po 12 godzin lub życie na garnuszku małżonki :)

Taki Janusz
@Prawdziwy Janusz 15.01.2018 16:50

Lepsza praca na stacji benzynowej po 12 godz. czy życie na garnuszku małżonki niż ciągle podpitalanie, włażenie w tyłek i zaztraszanie, jak jest tak dobrze, czemu ciągle brakuje ludzi, czemu są ciągle ogłoszenia i pracę, czemu dzwonicie do byłych pracowników żeby wrócili? Amerykański sen...dobre sobie. Brak poszanowania pracownika, ciągłe donoszenie, zwiększanie norm. Naprawdę są w Opolu firmy gdzie można pracować normalnie.. gdzie one są.. wystarczy poszukać, nawet tuż za rogiem. Pozdrawiam

Janusz Januszów
@Taki Janusz 15.01.2018 17:43

"Taki Janusz" to przykład nieudacznika który gdyby nie koninktura to by trawę gryzł jak Korei. Szuka pracy na stacji gdzie grzeje parówki i lampi się w telefon grając w darmowe gierki, odliczając sekundy do końca pracy. Zero wiedzy, zero wykształcenia tylko k..a i k..a. Nauczył się korzystać z L4 jak z urlopu i będzie wygetował przez kolejne 30 lat. Ludzie ambitni, pracowici, wykształceni odnajdą swoją szansę na rozwój własny w odpowiednim momencie. Firma jak firma ważne żeby być sobą a nie narzekać, szczekać i rządać jak reprezentuje się poziom wiedzy z 6 klasy podstawowej.

Taki Janusz
@Janusz Januszów 23.01.2018 21:04

Boże.. brak słów.. zresztą jak powiedziała pewna Pani od HR.. w Polarisie są specjalne komórki które piszą odpowiednie komentarze.. ale spoko, niech będzie wiem wiem my to nieudacznicy a pracownicy Polarisa to elita, odnośnie wiedzy z 6 klasy, dla niektórych osób które pracują, to aż za dużo, zresztą nie każdy może zdać maturę na rozszerzonym z chemii i matematyki.., zresztą klamstwa są tam bardzo popularne, zresztą jak to powiedział pewien Pan z biura.. pracownicy z lini to niewykwalifikowana siła robocza, którą można bardzo łatwo zastąpić. Ambitni.. tia.. niektórzy w 3 miesiące załatwili bratu awans, ambitni odchodzą. Zresztą liderzy bardzo lubią mówić pracownikom co mówili kierownicy w tajemnicy.. żadna praca nie hańbi.. nawet na stacji, nawet z miotłą na ulicy..

Łukasz
@Taki Janusz 24.01.2018 22:32

Stary po co Ci to ?

Taki Janusz
@Łukasz 25.01.2018 07:01

Troszkę irytują mnie te teksty.. bo co bo pracując na stacji to ktoś jest głupszy, gorszy. Nie każdy ma ochotę być taką wyszkoloną malpką, która wszystkie czynności robi na czas, niektórych fantazja poniosła, najlepiej powiedzieć że jest nieudacznikiem który gdyby nie boski Polaris jedli by trawę, po co takie idiotyczne teksty, w jakim celu? Żeby kogoś ośmieszyć? Jak ktoś mówi prawdę o zakładzie to zaczynają się jakieś bzdurne teksty. Jak mówiłem wcześnie żadna praca nie hańbi.. trzeba mieć też troszkę szacunku do siebie. Pozdrawiam

operator
@Taki Janusz 24.01.2018 22:32

słyszałem, że z magazyniera na kierownika produkcji można awansować, widać firma docenia zaangażowanie, a teza głupi ale wierny sprawdza się w 100%

Normalny
@Janusz Biznesu 11.01.2018 21:52

@Janusz Biznesu - Lewe L4? Czy Ty i Tobie podobni są od oceny czy czyjeś L4 jest lewe czy prawe? Lekarz wystawia L4 człowieku! Informuję każdego, że L4 w Polsce stan na dzisiaj podważyć może tylko Lekarz Orzecznik z ZUS-u!

Normalny

Firma zatrudnia bezpośrednio na umowę o pracę, ale też przez agencje tymczasowe pracy. Rotacja w firmie straszna. Bywa już normą, że pracownicy odchodzą po cichu (ucieczka na przerwie), :-) rezygnują z pracy po jednym, dwóch dniach. Niby pracuje się 8h, ale 9h to średnia dnia. Nie informuje się jednak o tym tylko pod koniec dnia. Pracownikiem są zapychane dziury i nie może się nawet skupić na stanowisku, na które faktycznie aplikował. Quada pracownik może obecnie pożyczyć po przepracowaniu wielu miesięcy, dopiero. Pieniądze według mnie jak na firmę z USA do zarobienia są śmieszne. Kto nie wierzy w moje słowa, to zapraszam do firmy sprawdzić czy piszę nieprawdę. :-) Zawsze mam jakieś dowody w domu na swoją wiarygodność i tego się zawsze trzymam.

miki

Co tu dużo pisać, dżinnie widzi się jakaś osobę wręczająca wypowiedzenie , ogólnie chaos , a kasa 2100 na rękę wyrobisz bez weekendów i nadgodzin , Szału nie ma , zapieprz i na akord praca .

Bizlink
@miki 02.09.2018 09:06

Na akord? Wiesz co oznacza słowo akord? Masz plan produkcyjny i go wykonujesz. Nie płacą Ci za gotowy produkt.

Administrator

Dawno nikt z pracowników Polaris Industries nic nie pisał o niej. Może czas najwyższy to nadrobić. Czy powiesz coś o swoich wrażeniach związanych z nią

Muzyk
@Administrator 22.06.2018 09:27

Ogólnie nie ma co mówić poza tym ze nie nadaje się na swoje stanowisko. Brak wiedzy i umiejetnosci

przodownik pracy

Opinia dla ludzi z ambicją. Żeby się dostać to trzeba najpierw nie chwalić się swoja wiedzą, doświadczeniem i wykształceniem . Bo jeżeli okaże się, że jesteś lepszy/a od pani kadrowej ........... także nie zadawaj szczegółowych pytań na potencjalnej rozmowie.... nie oczekuj, ze dowiesz się jaki będzie twój zakres obowiązków ;) Także jeżeli jesteś młody/ą osobą nie trać czasu i szukaj czegoś ciekawszego ( duża marka nie znaczy , dobra praca), w firmie panuje chaos ( większość ludzi się dziwi jak to działa) , a najlepsi odchodzą, ciężko się nauczyć od kogoś dobrej roboty. No i kadra kierownicza dojeżdża z daleka ( są tak dobrzy, że nie mogą znaleźć roboty na miejscu? )

znawca
@przodownik pracy 17.04.2018 12:05

pani kadrowa nie prowadzi rekrutacji

Alojzy
@znawca 15.05.2018 08:51

W sumie tak, ona nic nie robi. Ktoś się zwolni a ona po miesiącu wpada na pomysl, że trzeba było by kogoś rekrutować.

Lidia

Dzień dobry, patrząc na komentarze zastanawia mnie fakt, dlaczego tyle osób jest negatywnie nastawionych co do pracy w firmie Polaris Industries. Prosiłabym o komentarz od strony osób dłużej zatrudnionych. Jakie panują warunki pracy? Chciałabym także się dowiedzieć czegoś więcej na temat oferty pracy na spawalni, tak jak wcześniej zapytał @Rm.

spaw
@Lidia 10.05.2018 09:21

dłużej zatrudnieni są zadwoleni - najczęściej narzekają "świeżaki", które wszystko wiedzą najlepiej = gdzie indziej jest lepiej. praca jak praca, jak ktos nie przychodzi żeby kombinować jest OK. co roku podwyżki, więc jak ktoś pracuje dłużej, pensja rośnie co roku. Trzeba robić swoje.

Radek
@Lidia 10.05.2018 09:21

Prawda jest taka, że 'starzy' pracownicy z produkcji odeszli bo szkoda tracić czasu na pracę bez perspektyw. Podwyżki owszem sa, jednak zależą one wyłącznie od oceny lidera (czytaj równi i równiejsi). Praca w szybkim tempie, trzeba gonić żeby zmieścić się w wyznaczonym czasie.

Rm

A jak na spawalni?? Oferuja calkiem fajnie

ktosia

Polskie Obozy Pracy Polaris. Wypłata na dzień dobry za taką ciężką pracę na akord za 1900 złotych to poniżej godności. Bardzo ciężka praca za bardzo małe pieniądze. NIE POLECAM.

samosia
@ktosia 27.03.2018 19:41

Widzę że komuś wylała się żółć po zwolnieniu? :), w polarisie nie pracuje się na akord.

kamil

Praca jak każda trzeba pracować strefa 1 sxs pod dowodzenie Ani.Ł jest tragiczne bo nie zna się nad dowodzenie strefą i ludźmi a firma jak i kierownik nic z tym nie robi " kolesiostwo " .

Kornik
@kamil 16.11.2017 19:06

Anna już nie pracuje. Zwolnili ją. Teraz pierwsza strefa pcha całą linię do przodu i są wyniki. Od razu lepiej.

operator
@Kornik 24.12.2017 07:42

kadrowa miała ja zwolnić dyscyplinarnie, ale dała zwykłe wypowiedzenie, a pani Ania przyniosła papier że zaciążyła, więc jeszcze wróci.

chetny do pracy

Mysle o pracy na produkcji w tej firmie, jakie są zarobki z nadgodzinami a jakie bez? Ciezka jest praca?

andrzej pięta
@chetny do pracy 22.02.2018 17:27

zarobki marne, praca beznadziejna i na h sie pytasz

operator
@andrzej pięta 28.02.2018 00:00

przy takiej ilości reworków :) to zakład długo nie pociągnie.

Jarek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Info
@Jarek 01.02.2018 19:42

tak, co miesiąc są jakieś przyjęcia.

lj

Lech "Jest wiele ciekawszych firm w tym rejonie, w których przestrzegany jest kodeks pracy" - w których jeśli można wiedzieć ? :) Jak z utrzymaniem ruchu w tej firmie?

Ja
@lj 13.11.2017 16:14

Wystarczy przychodzic do pracy i pracowac. Praca jak każda inna. Jak uczciwie pracujesz to nie ma problemu.

kornik

Mam pytanie.Jeżeli pracowalem przez jakis czas w Polarisie ale musialem sie zwolnic,to mam szanse na zatrudnienie jeszcze raz,slyszalem ze nie ma szans na ponowne zatrudnienie,moze ktos coś wie,jezeli mozna to co trzeba zrobic.

Czerczil
@kornik 02.07.2017 17:50

Jeśli nie miałeś na pieńku z kierownikiem, to nie będzie problemu z ponownym zatrudnieniem.

Adolf

Brod,smrod i ubóstwo. Tylko tak to mozna nazwać:) cwaniactwo tam to jest nie z tej ziemi. Pozdrawiam

Zniesmaczony

Witajcie. Miałem się zatrudnić w Polarisie , ale wyszły pewne rozbieżności pomiędzy ofertą, a rzeczywistym zatrudnieniem... Po rozmowie z kierownikiem produkcji doszedłem do wniosku, że najlepiej nie mieć dzieci, nie chorować, pracować jak robot. Proszę o obiektywne odpowiedzi, bo może się mylę. Pozdrawiam

ignacy
@Zniesmaczony 07.09.2017 10:24

nie mieć też zainteresowań bo przecież hobby może jakoś wpłynąć na twoją nieobecność... Przynajmniej tak mówią.

Agnieszka

W polarisie obowiązuje, zakaz rozmów, zakaz uśmiechania się, zakaz wyjścia do toalety, zakaz picia wody etc etc tylko na 1 strefie sxs pod wodzą lidera promującego mobbing niejakiej Anny Ł.

Koń rafał

Pracownik to śmieć...

obiektywnie

Dokladnie praca w POLARISIE to katastrofa kierownictwo nie szanuje pracownika dziennie sa nadgodziny a jak sie nie zgodzisz dostajesz polecenie sluzbowe a premi jak nie ma tak nie ma i nie bedzie bo co tydzien ktos otchodzi i sie nie dziwie .Nie polecam nikomu tej firmy bo dlygo nie pociagnie za duzo strat i nie zarobisz

K

Na szczescie zakonczylem juz prace w tym "amerykanskim snie"... Pracowalem na magazynie i przyznam ze jest to praca slabo platna w porownaniu do wymagan jakie sa stawiane, dodatkowo ludzie pracujacy na produkcji maja jeszcze gorzej, jesli tam trafisz to wpadles po uszy. Od czasu do czasu prowadzone sa wewnetrzne rekrutacje na jakies stanowiska, jednak osoby sa juz z gory wytypowane, a caly konkurs to mrzonka.

ike

Na magazynie dadza ci 2600 brutto , po miechu 2700 , Szkoda czasu dla tej firmy

J

Potwierdzam, duza rotacja pracownikow i kiepska atmosfera. Stanowiska niezbalansowane, niektorzy musza zapie... a inni bez przemeczania. Nowi pracownicy musza sie przyzwyczaic do kolesiostwa. Pieniadze slabe i duzo osob pracuje tylko dla jednej zmiany.

taki ja

Niektórzy ludzie fajni, praca kiepskawa, za błędy inżynierów czy planistów odpowiadają pracownicy, bo to oni muszę nadrobić. Ogólnie coraz gorsza atmosfera zahaczająca o mobing, przeogromna rotacja pracowników. Pieniądze takie sobie, największy plus to jedna zmiana i praca od pon. - pt.

Panda

Fajna praca, fajni ludzie tylko pierwsza strefa sie obija na sxs I nie ma co robic. straszne zamieszanie wywoluja ludzie z gory co odbija sie na pracownikach

pracownik polarisa

Powoli robi si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie zakład - nie polecam. Kolesiostwo, poniżanie przez liderkę, lekki mobbing, niesympatyczna atmosfera - nie polecam

ike

Napiszę szczerze , ludzie masowo pouciekali z Aluprofu do polarisa w nadziei na lepsze Marynki pracy o organizacje .I wszyscy twierdza iz to Aluprof 2

Zostaw opinię o Polaris Industries - Opole

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polaris Industries