Polaris Industries

Opole

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 52 ocen.

Polaris Industries
252

Opinie o Polaris Industries

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polaris Industries

Lidia

Dzień dobry, patrząc na komentarze zastanawia mnie fakt, dlaczego tyle osób jest negatywnie nastawionych co do pracy w firmie Polaris Industries. Prosiłabym o komentarz od strony osób dłużej zatrudnionych. Jakie panują warunki pracy? Chciałabym także się dowiedzieć czegoś więcej na temat oferty pracy na spawalni, tak jak wcześniej zapytał @Rm.

Radek
@Lidia 10.05.2018 09:21

Prawda jest taka, że 'starzy' pracownicy z produkcji odeszli bo szkoda tracić czasu na pracę bez perspektyw. Podwyżki owszem sa, jednak zależą one wyłącznie od oceny lidera (czytaj równi i równiejsi). Praca w szybkim tempie, trzeba gonić żeby zmieścić się w wyznaczonym czasie.

Rm

A jak na spawalni?? Oferuja calkiem fajnie

przodownik pracy

Opinia dla ludzi z ambicją. Żeby się dostać to trzeba najpierw nie chwalić się swoja wiedzą, doświadczeniem i wykształceniem . Bo jeżeli okaże się, że jesteś lepszy/a od pani kadrowej ........... także nie zadawaj szczegółowych pytań na potencjalnej rozmowie.... nie oczekuj, ze dowiesz się jaki będzie twój zakres obowiązków ;) Także jeżeli jesteś młody/ą osobą nie trać czasu i szukaj czegoś ciekawszego ( duża marka nie znaczy , dobra praca), w firmie panuje chaos ( większość ludzi się dziwi jak to działa) , a najlepsi odchodzą, ciężko się nauczyć od kogoś dobrej roboty. No i kadra kierownicza dojeżdża z daleka ( są tak dobrzy, że nie mogą znaleźć roboty na miejscu? )

znawca
@przodownik pracy 17.04.2018 12:05

pani kadrowa nie prowadzi rekrutacji

Szukasz pracy?

ktosia

Polskie Obozy Pracy Polaris. Wypłata na dzień dobry za taką ciężką pracę na akord za 1900 złotych to poniżej godności. Bardzo ciężka praca za bardzo małe pieniądze. NIE POLECAM.

samosia
@ktosia 27.03.2018 19:41

Widzę że komuś wylała się żółć po zwolnieniu? :), w polarisie nie pracuje się na akord.

kamil

Praca jak każda trzeba pracować strefa 1 sxs pod dowodzenie Ani.Ł jest tragiczne bo nie zna się nad dowodzenie strefą i ludźmi a firma jak i kierownik nic z tym nie robi " kolesiostwo " .

operator
@Kornik 24.12.2017 07:42

kadrowa miała ja zwolnić dyscyplinarnie, ale dała zwykłe wypowiedzenie, a pani Ania przyniosła papier że zaciążyła, więc jeszcze wróci.

Janusz Biznesu

Odkąd zatrudnili więcej osób na linie montażowe, praca nie jest zła. W sumie jak każda inna - nie tolerują kombinatorów, lewych L4 itp. Jesteś, pracujesz, nikt się nie czepia. Co prawda kokosów tez nie zarobisz (chyba że zaliczyć jakaś sobotę lub dwie) ale na początek może być.

operator
@Taki Janusz 24.01.2018 22:32

słyszałem, że z magazyniera na kierownika produkcji można awansować, widać firma docenia zaangażowanie, a teza głupi ale wierny sprawdza się w 100%

chetny do pracy

Mysle o pracy na produkcji w tej firmie, jakie są zarobki z nadgodzinami a jakie bez? Ciezka jest praca?

operator
@andrzej pięta 28.02.2018 00:00

przy takiej ilości reworków :) to zakład długo nie pociągnie.

Lech

Szczerze to odradzam. Pracownicy zatrudnieni przez pośrednika pracy mają większe wypłaty niż zatrudnieni przez polaris. Atmosfera tragiczna i duża rotacja. Ciągła praca w nadgodzinach + praca w soboty ( przymusowe pod groźbą polecenia służbowego na piśmie ). Pod koniec miesiąca często na siłę szukane są błędy aby obciąć lub zabrać całkiem premie. Jest wiele ciekawszych firm w tym rejonie, w których przestrzegany jest kodeks pracy, a pracownik jest szanowany.

lakiernik
@Jaro 05.01.2018 20:46

bo to zakład pracy chronionej dla managerów, dojeżdżają kupę kilometrów, ciekawe dlaczego, na miejscu nie mogą nic znaleźć? kasy maja pewnie w brud,

Jarek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Info
@Jarek 01.02.2018 19:42

tak, co miesiąc są jakieś przyjęcia.

lj

Lech "Jest wiele ciekawszych firm w tym rejonie, w których przestrzegany jest kodeks pracy" - w których jeśli można wiedzieć ? :) Jak z utrzymaniem ruchu w tej firmie?

Ja
@lj 13.11.2017 16:14

Wystarczy przychodzic do pracy i pracowac. Praca jak każda inna. Jak uczciwie pracujesz to nie ma problemu.

kornik

Mam pytanie.Jeżeli pracowalem przez jakis czas w Polarisie ale musialem sie zwolnic,to mam szanse na zatrudnienie jeszcze raz,slyszalem ze nie ma szans na ponowne zatrudnienie,moze ktos coś wie,jezeli mozna to co trzeba zrobic.

Czerczil
@kornik 02.07.2017 17:50

Jeśli nie miałeś na pieńku z kierownikiem, to nie będzie problemu z ponownym zatrudnieniem.

Adolf

Brod,smrod i ubóstwo. Tylko tak to mozna nazwać:) cwaniactwo tam to jest nie z tej ziemi. Pozdrawiam

Zniesmaczony

Witajcie. Miałem się zatrudnić w Polarisie , ale wyszły pewne rozbieżności pomiędzy ofertą, a rzeczywistym zatrudnieniem... Po rozmowie z kierownikiem produkcji doszedłem do wniosku, że najlepiej nie mieć dzieci, nie chorować, pracować jak robot. Proszę o obiektywne odpowiedzi, bo może się mylę. Pozdrawiam

ignacy
@Zniesmaczony 07.09.2017 10:24

nie mieć też zainteresowań bo przecież hobby może jakoś wpłynąć na twoją nieobecność... Przynajmniej tak mówią.

Agnieszka

W polarisie obowiązuje, zakaz rozmów, zakaz uśmiechania się, zakaz wyjścia do toalety, zakaz picia wody etc etc tylko na 1 strefie sxs pod wodzą lidera promującego mobbing niejakiej Anny Ł.

Koń rafał

Pracownik to śmieć...

obiektywnie

Dokladnie praca w POLARISIE to katastrofa kierownictwo nie szanuje pracownika dziennie sa nadgodziny a jak sie nie zgodzisz dostajesz polecenie sluzbowe a premi jak nie ma tak nie ma i nie bedzie bo co tydzien ktos otchodzi i sie nie dziwie .Nie polecam nikomu tej firmy bo dlygo nie pociagnie za duzo strat i nie zarobisz

K

Na szczescie zakonczylem juz prace w tym "amerykanskim snie"... Pracowalem na magazynie i przyznam ze jest to praca slabo platna w porownaniu do wymagan jakie sa stawiane, dodatkowo ludzie pracujacy na produkcji maja jeszcze gorzej, jesli tam trafisz to wpadles po uszy. Od czasu do czasu prowadzone sa wewnetrzne rekrutacje na jakies stanowiska, jednak osoby sa juz z gory wytypowane, a caly konkurs to mrzonka.

ike

Na magazynie dadza ci 2600 brutto , po miechu 2700 , Szkoda czasu dla tej firmy

J

Potwierdzam, duza rotacja pracownikow i kiepska atmosfera. Stanowiska niezbalansowane, niektorzy musza zapie... a inni bez przemeczania. Nowi pracownicy musza sie przyzwyczaic do kolesiostwa. Pieniadze slabe i duzo osob pracuje tylko dla jednej zmiany.

taki ja

Niektórzy ludzie fajni, praca kiepskawa, za błędy inżynierów czy planistów odpowiadają pracownicy, bo to oni muszę nadrobić. Ogólnie coraz gorsza atmosfera zahaczająca o mobing, przeogromna rotacja pracowników. Pieniądze takie sobie, największy plus to jedna zmiana i praca od pon. - pt.

Panda

Fajna praca, fajni ludzie tylko pierwsza strefa sie obija na sxs I nie ma co robic. straszne zamieszanie wywoluja ludzie z gory co odbija sie na pracownikach

pracownik polarisa

Powoli robi si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie zakład - nie polecam. Kolesiostwo, poniżanie przez liderkę, lekki mobbing, niesympatyczna atmosfera - nie polecam

ike

Napiszę szczerze , ludzie masowo pouciekali z Aluprofu do polarisa w nadziei na lepsze Marynki pracy o organizacje .I wszyscy twierdza iz to Aluprof 2

AAWA

patologia!

Woot

7-15, praca na produkcji, czas i wydajność. Ciężar pracy zależy od stanowiska, jednak stanowiska lekkie i przyjemne są obsadzone, olbrzymia rotacja. 2300 brutto na początek, owszem z nadgodzinami i premią jeżeli takowa jest przyznana da się uciukać 2000 netto - czy warto tak zapierdalać za tak mało? Dopóki się nie znajdzie niczego innego warto. Dwie linie produkcyjne atv i sxs z czego kierownik tej pierwszej nie jest za sympatyczny ani ogarnięty.

Prawda
@Woot 27.10.2016 23:04

czyli stawki jakie są najpierw obiecywane nie do końca się sprawdzają w rzeczywistości?

kornik

Dzien dobry mam pytanie jak sie dostac do pracy w Polarisie.Wiem ze trzeba odpowiadac na te pytania przez internet.Za pierwszym razem mi sie nie udalo,czy jest szansa ze za jakis czas bede mogl jeszcze raz to zdawac czy ma sobie odpuscic.Jezeli ktos to zdal to niech napisze co mam zaznaczac zeby do mnie sie odezwali.A czy to prawda ze zwykly pracownik na magazynie zarabia 2 tys zl na reke.Praca jest na jedna zmiane?

Emrych
@Smutna prawda 22.09.2016 10:56

Nie wiem skąd masz te wiedzę ale 2 tys netto idzie zarobić bez problemu z sobotami znacznie więcej. Atmosfera wg mnie dobra ludzie spoko a praca jak praca trzeba zrobić swoje i tyle. Praca od pn do pt od 7 do 15. Rzadko kiedy nadgodziwny a jak są to max 1h. Jeżeli chodzi o kolesiostwo to tak jak w każdej firmie są układy i ukladziki ale jeżeli pracujesz dobrze i nie kozaczysz nikt ci krzywdy nie zrobi.

pracownik polaris

Napisze tyle jak na opolszczyzne jest OK. Dostać się do polarisa nie jest zasadniczo trudno lecz rekrutacja jest długa,,,takie amerykanie mają procedury ale do przejścia. W samej pracy, jak to w pracy oni płacą więc wymagają nie ma ociągania.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kate

nie ma kart benefitu na każdym stanowisku! panuje kolesiostwo. nie polacam

gość

He pewnie firma idealna jak do tej pory nikt nic nie napisał, aż to dziwne i podejrzane

racional polarman

dlaczego tu nie ma żadnych opinii? czy firma cos ukrywa? jak to jest z tym Randstadem, czemu pracownicy milczą?? czy nie jest to zadanie dla jakiś dziennikarzy? a co na to sam portal gowork?? totalnie chora sytuacja, praktycznie o każdej firmie można coś znaleść a tu cisza, wieżyc sie nie chce za pracownicy nic nie piszą chociażby trolle. Fakt faktem najporządniejsze firmy czasem same tu coś piszą aby rozwiać wątpliwości i domysły a tu zupełna cisza amba fatima! Czy to jest kreowanie pozytywnego wizerunku? Wiem jedno na pewno bede sceptyczny w decyzji kupna tego sprzetu... A inni niech robia jak chcą, spoko sie robi kase w Polsce zachodnim firmom

Jan Kowalski :)
@racional polarman 20.02.2016 21:52

Nie bez powodu nikt nic nie pisze :)

Zostaw opinię o Polaris Industries - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polaris Industries