Pewnie część osób tak jak ja kilka miesięcy temu szuka opinii na wciąż otwartą rekrutacje na stanowisko Administratora Systemów IT (Administrator Linux) do nazwa.pl w Krakowie bądź w Rzeszowie może mój komentarz uchroni innych przed tym co się dzieję w tym dziale.
Ogólny krótki i zwięzły opis stanowiska:
Dział dzieli się na wdrożenia i monitoring, wdrożenia wdrażają nowe funkcjonalności i przygotowują statystyki dla działów marketingu itp. Monitoring utrzymuje działanie serwerów, rozwiązuję bieżące problemy i zgłoszenia od klientów, z którymi nie potrafią poradzić sobie inne działy. Praca jest zmianowa również w nocy. Przy rekrutacji byłem informowany tylko o 3 zmianach, okazało się że jest ich 5 (oprócz standardowych są jeszcze 10-18,12-20).
Zacznę od plusów pracy w nazwie (dot. to tylko w/w stanowiska ale podejrzewam że z podejściem Dyrektora IT do pracowników w innych działach może być podobnie):
- Ludzie to największy plus tej firmy - pracownicy z dużym potencjałem, zwłaszcza starsi doświadczeni pracownicy na prawdę chętni do pomocy, dowcipni, pozytywni(usunięte przez administratora)
- Wynagrodzenie - ciężko powiedzieć czy to plus jest ono średnie na skale krajową na podobnych stanowiskach, pewnie kwestia jest tego jak się ktoś dogada (usunięte przez administratora).
- Benefity: Multisport, Luxmed (po dopłacie).
Teraz cała reszta czyli minusy:
Pracowałem w kilku firmach i nigdy nie spotkałem się z takim systemem pracy i zachowaniem przełożonych. Atmosfera w dziale zarządzania systemami w Krakowie ostatnimi czasy jest lekko mówiąc słaba. (usunięte przez administratora)
Mimo tego, że kilka miesięcy temu było zgłaszane zapotrzebowanie na szkolenia wraz z konkretnymi tematami do tej pory nic się w tej kwestii nie dzieje.
Kierownik wymaga od Ciebie rzeczy, których nikt Ci nigdy nie pokazał, kiedy mówisz że czegoś nie wiesz i potrzebujesz wsparcia przełożonego to otrzymujesz informacje żebyś się sam nauczył i sobie znalazł. Szkoda że ludzi, od których można czerpać wiedzę, cały czas drastycznie ubywa zamiast przybywać, ale jakoś się nie dziwie . (usunięte przez administratora)