Milmet S.A. Fabryka Butli Technicznych

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 29 ocen.

Milmet S.A. Fabryka Butli Technicznych
2 29 6 1

Opinie o Milmet S.A. Fabryka Butli Technicznych

Były pracownik

Powiem tak pracowałem w Siemianowicach jak jeszcze był tam KZWM ( jakieś 11 lat )przyszedł ten cały Milmet heh i odszedłem po 3 miesiącach myślę że to wszystko wyjaśnia i jeszcze nie było wtedy agencji pracy tam. Zarobki śmieszne chyba że dla pociotków i nierobów to była 1 z moich lepszych decyzji w życiu żeby z tamtąd odejść 3 zmiany błe łamanie praw pracowniczych na codzień ilość nadgodzin 2 miesiące w miesiącu dla niektórych na plus bo imbecyli tam nie brakuje syf na hali jak za PRL w szatni wygląda jakby czas się zatrzymał 20 lat temu heh ogólnie przy tak małym bezrobociu jakie jest teraz OMIJAJCIE TEN ZAKŁAD SZEROKIM ŁUKIEM

Pracuję i szukam pracy.
@Były pracownik 11.11.2017 16:59

Nic sie nie zmieniło... w Sosnowcu też (usunięte przez administratora) nie z tej ziemi. W szatni robaki pod prysznicami. Sprzątaczka jedna na cały zakład. Trzej szeregowi pracownicy podniesieni do rangi "koordynatorów" sieją postrach. O urlopie między świętami zapomnij nawet gdy masz złożony wniosek bo w każdej chwili Ci ten urlop cofną. BHP nie istnieje. Nie dawno ucieło facetowi kciuka i stwierdzili że nie był to wypadek w pracy.. bez komentarza.. płaca po przeszło 10 latach pracy nie przekracza 3000 brutto ze stażowym. Nadgodziny czasami jak koordynatorzy mają dobry chumor. Generalnie praca tam to strata czasu.

JA.
@Pracuję i szukam pracy. 22.04.2018 17:56

"Były pracowniku"! Jesteś niedoinformowanym, żałosnym człowiekiem. Dla ciebie to szkoda każdej pracy.

Były pracownik worki service
@JA. 10.09.2018 08:30

Ja też tam pracowałem i zgadzam się z każdą poruszoną kwestia, tak tam rzeczywiście wygląda

prawdomówny 2

szkoda zdrowia szkoda nerwów zarobki żałosne radze omijac szerokim łukiem chyba ze ktos chce pracowac za 2000 zł netto zero perspektyw większego zarobku

anonymous

Kabluja najwięcej na siemianowickim montażu Ukraińcy dla kadry najważniejsi kliki zarobki większości spadają czuje się jak homo sovietikus

Administrator

Moglibyście się podzielić się z innymi osobami, swoim doświadczeniem wynikającym ze współpracy z Milmet S.A. Fabryka Butli Technicznych?

Skaryszewski

Praca jest spoko ale niskie zarobki potrafią skutecznie podciąć skrzydła. Nie dziwota, że ludzie uciekają

ja

Witam,jak wygląda tam praca ? Są jakieś normy , zapieprz , jakies skomplikowane maszyny , schematy itd ? Dostałem propozycję no i nie wiem co robić. Stawka nie wysoka ale na te chwilę to i tak nic do roboty nie mam

Nick
@ja 30.11.2017 19:47

Daruj sobie...

Administrator

Przestaliście być na tym forum aktywni. Od ostatniego Waszego zamieszczonego postu minęło już prawie 30 dni. Może jednak zdecyduje się ktoś na opisanie aktualnej sytuacji firmy Milmet S.A. Fabryka Butli Technicznych? Czy coś przez ten długi okres się zmieniło? Poszukiwane są nowe osoby do pracy?

Administrator

Od ostatniej opinii związanej z Milmet S.A. Fabryka Butli Technicznych minęło już nieco czasu. Jak dziś wygląda praca w tej firmie?

Alojz
@Administrator 14.03.2018 08:42

31 dni ...... nie srej żarem

kolo

całkowity brak podwyżek zero jakich kolwiek perspektyw na lepszy zarobek

asdf

@Anek nie ma problemu z wypłatami, zawsze 10-tego jest przelew.

XCV
@asdf 11.01.2016 11:40

BARDZO MAŁY TO JEST HA HA

XCV
@asdf 11.01.2016 11:40

POZDRAWIA JASNIE PONA MOLENDE TEN SEXI SZALICZEK

KATASTROFA

UWAGA BEZNADZIEJNY ZAKŁAD płace tragiczne może dlatego zatrudniają pracowników zza wschodniej granicy ŻADEN POLAK SZANUJĄCY SIE w tak beznadziejnym zakładzie pracowac nie będzie OMIJAC Z DALEKA SZEROKIM ŁUKIEM

były pracownik

pracowałem w tej firmie jakiś czas odradzam pensja głodowa zarobki poniżej krytyki zmieniłem prace zarabiam zdecydowanie więcej niż w tym marnym zakładzie ludzie się zwalniają nikt nie chce tam pracować

prawdomówny

całkowity brak uczciwych zarobków pracuje sie za grosze odradzam szkoda nerwów

Pracująca

Jeśli ktoś zastanawia się czy będzie musiał pracować to może niech szuka dalej pracy.

SOSNOWICZANIN

całkowicie sie zgadzam z wpisami zakład beznadziejny zatrudniają UKRAIŃCOW bo juz nikt nie chce tam pracować mobbing non stop z nie swojej winy zostaniesz zwyzywany przez nieudaczników kierowników ZAKŁAD TRAGEDIA

Nick
@SOSNOWICZANIN 18.11.2017 11:41

Kierownicy nie wyzywają co najwyżej koordynatorzy.(pozdrowienia dla łysego)

ja

Dodam że chodzi mi o Sosnowiec

pracownikVM

Wszystko ok praca nie jest ciężka pisze o sc ale mam wrażenie że nie które osoby są na nie odpowiednim stanowisku w szczególności jedna z pań która chyba dzięki znajomości kierownika dostała ta prace chodzi oczywiście o panią B. Wtajemniczeni wiedzą ;-)

życzliwy

beznadziejny zakład UWAGA CAŁKOWITY BRAK CIĄGŁOŚCI ZAMÓWIEŃ przez co olbrzymia rotacja pracowników przyjmują przez agencje zatrudnienia w razie przestojów zwalniają pracujesz jak murzyn za głodową pensje DOBRZE RADZE OMIJAJCIE TO DZIADOSTWO Z DALEKA życzliwy

Katarzyna

Jakieś opinie na temat działu handlowego? Bo widzę,że szukają specjalisty ds. sprzedaży i się zastanawiam czy aplikować? +/- podstawa wynagrodznia? bardziej jazda czy biuro?

Aneta

@&@olo czemu tak uważasz? Opisz to dokładniej. Dlaczego sądzisz, że skreślony? To forum jest po to, aby każdy mógł wyrazić swoją opinię na temat pracy w firmie Milmet S.A. Fabryka Butli Technicznych i przekazać merytoryczne informacje.

&@olo

Przykro to mówić, jedno niepowodzenie (młody pracownik - pierwsza praca) a człowiek skreślony przez firmę. Jak młodzi mają nabyć doświadczeń, skoro są skazani na odrzucenie i nie dostają drugiej szansy? Tak właśnie postąpiła kadra kierownicza w Sosnowcu :(

zaq
@&@olo 11.08.2017 13:35

znam historie fajny chłopak zablokował przycisk tak jak wszyscy nie ma tam mozliwosci podłozenia nawet paznokcia maszyna nie ergonomicznie przerobiona teraz pracuje w UK akurat (usunięte przez administratora) przyszła wyjotkowo

Aneta

@Nick pracujesz w Milmet? Chętnie dowiemy się więcej od obecnego pracownika firmy. Co możesz powiedzieć o pracy Twojego działu?

assd

no wlasnie bo przecież teraz od dłuższego czasu nie pokazaly się od nich żadne oferty pracy mam racje?

dupny puzon

Jeśli chcesz podjąć pracę w Vitkovice Milmet w Siemianowicach to nie ma takiej możliwości :) Jeśli zostaniesz zatrudniony w tym zakładzie to będziesz pracował dla Agencji Pracy Tymczasowej - Work Service. Na sam początek zaproponują Ci 1850zł BRUTTO (czyli jakies 1200-1300zł na reke, zalezy ile tygodni nocek bedziesz miał w danym miesiacu). Dopiero po przepracowaniu parunastu miesiecy czy też nawet kilku lat możesz sie starac o umowe pod Milmet. No chyba, że czymś sie wykażesz, zabłyśniesz, bedziesz robił po 160 nadgodzin, albo masz kurs na wozek widlowy/migomat. Ja osobiscie pracowałem tam półtora roku i dopiero po przepracowaniu roku i 2 miesiecy dostałem wreszcie umowe pod milmet, natomiast koleś, który przyjał sie miesiac po mnie początkowo dostał umowe pod work, ale po 3 miesiacach oznajmił kierownikowi, że albo da mu umowe pod milmet albo sie zwalnia bo on nie bedzie pracował za takie pieniądze, przecież ma kurs na wózek a nie jest byle fizolem - tym sposobem dostał umowe pod milmet bez wiekszego problemu. Jest duża niesprawiedliwość to prawda - jest kilka stanowisk na ktorych po przepracowaniu godziny czujesz sie jak mały azjata po dniowce w fabryce kuboty, ale są też stanowiska, na których nie jesteś uzależniony od linii produkcyjnej i dla takich stanowisk warto tam pracować - to gdzie trafisz zależy od Mistrza, jest ich czterech: dwóch spoko, jeden troche dziwny i jeden, najgorszy, ktory nie liczy się z nikim i wszystkich wyzywa od najgorszych, na szczęscie niebawem odchodzi na emeryturę, ale być na jego zmianie to jest katastrofa. Kadra ma cie w rzyci, najwazniejsze, żeby produkcja szła. Ludzie na hali ogolnie są w porządku. Zalezy na jakie stanowisko trafisz i czy w ciągu 8 godzin przeciepniesz 14 ton (piec) czy nawet parenacie gram (przyklejanie naklejek na montazu). Niektorzy maja już swoje stałe stanowiska, ale jak jesteś nowy to raczej bedziesz miał co robić.

dżery

chciałbym podjąc pracę w vitovice siemianowice czy ktos by mógł udzielic informacje na tematy ogólne płaca na początek ,póżniej ,atmosfera w pracy byłbym wdzięczny za opinie ,bo zamierzam sie zwolnic z obecnej pracy ,a nie chciałbym wtopic po raz którys

szczery do bólu

podział ludzi na lepszych i gorszych nadgodziny robią zawsze te same osoby inni nie mają prawa nawet pół nadgodziny zrobić ogólnie bardzo duża niesprawiedliwosc

asdf

zgadzam się z kcz, trudno, żeby zatrzymali produkcję, bo jest długi weekend. to nie niemcy gdzie mają 2 tygodnie wolnego od wigilii do 3 króli. Jak ktoś chce pracować, to praca jest OK. A że brudno? no nie jest to fabryka spożywcza tylko przemysłowa... a za część syfu to pracownicy sami odpowiadają, niestety

dupnyPuzon

Jesli jestes pracownikiem hali to o twoim urlopie decyduje mistrz produkcji. Jesli planujesz wziac wolne w sylwestra, wigilie, majówkę itp albo dzien przed/po tych dniach albo gdy jest wolny weekend i chcesz go sobie jeszcze bardziej przedłużyć to nie licz na to, ze któryś majster Ci da ten urlop. Przysługują Ci 4 dni na zadanie w roku i to jest twoja jedyna opcja jesli Ci na prawdę zalezy. Wymówka jest oczywista - nie ma komu robic i jestes potrzebny...

anonim

Zarobki bez nadgodzin marne co z tego że zarobisz 2000 zł jak z pracy nie wychodzisz... nawet nie ma kiedy tego wydać :/ ludzie dla nadgodzin sprzedają jeden drugiego !! atmosfery nie ma i nie będzie generalnie patologia z dnia na dzień większa. Wolne tylko na żądanie...

anonim

podzielam poprzednie opinie z daleka od tej fabryki kierownictwo jeśli by się udało zrobili by z ludzi niewolników.Ogólnie jeden wielki układ podział ludzi na tych gorszych i leprzych- to ci którzy mają leprze plecy lub protekcje, marne zarobki

Zostaw opinię o Milmet S.A. Fabryka Butli Technicznych - Sosnowiec

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milmet S.A. Fabryka Butli Technicznych