ENTE Sp. z o.o.

2 Dodaj opinię
ENTE Sp. z o.o.
2 50 66 5 1

Opinie o ENTE Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Miro
 Opinia

Mam wrażenie, że szukanie przysłowiowej dziury w całym i oczernianie dobrej firmy to dla niektórych przyjemność

Pomocna?
Tak3Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ano
Nazwa działu: IT
 Opinia

Mimo tego że część komentarzy jest usuwana przez administratorów chętnie podzielę się opinią na temat pracy w ENTE, ponieważ pracowałem tam ok 6 miesięcy na stanowisku jako młodszy programista. Fajna firma dla osób które zaczynają swoją przygodę z programowaniem zaraz po studiach, jednak odradzam pracę, dlatego że: 1) Zerowa jakość kodu. Jeżeli planujesz rozwijać się jako programista jest to fajna firma na pierwsze 3 miesięcy po studiach. Dalej będziesz przejmował złe praktyki i metody które żadna porządna firma nie stosuje. 2) Bardzo niska kultura osobista w zespole. Brak szacunku do młodych pracowników. Wyzywać i śmiać się z młodszych to jest normalną rzeczą. Cały twój rozwój zawodowy zależy tylko i wyłącznie od relacji z Team Leader'em i jego kolegą. Jeśli jesteś ambitnym mało kto to doceni. 3) Sprzęt. Mrugający monitor, słaby laptop, na którym nie da się pracować. Chcesz czegoś lepiej - znów zależy od woli Team Leader'a i jego relacji z Tobą. 4) Śmierdząca klimatyzacja jest dodatkowym atutem pracy w tej firmie. 5) Brak normalnej przerwy na obiad. Większość programistów ma na obiad chinską zupkę przy laptopie. Jeśli chcesz zjeść normalny obiad musisz biegnąć do bufetu w innym budynku aby tylko nikt nie zauważył że jesteś nieobecny dłużej niż 15 minut przed laptopem. 6) Słabe wynagrodzenie. Team leader decyduje kiedy dostajesz podwyżkę. Dyżury podzielone między nim a jego kolegą. Nikt nie ma zamiaru Cię tam wdrażać. Niedługo wytrzymałem w tej firmie. Po zmianie pracy dostałem na start x3. Zespół programistów chętnie pomaga szybciej się wdrażać - dają odpowiedzialne zadania do zrobienia i nie boją się że popełnisz błąd, ponieważ tylko wtedy rozwijasz się zawodowo. Zobaczyłem jak wygląda prawdziwy Code Review od starszych programistów. Życzę powodzenia :)

Pomocna?
Tak61Nie4
Piotr
 Opinia
@Ano 07.05.2019 21:41

Drogi Kolego, jestem Team Leaderem zespołu, o którym piszesz i mam naturalny obowiązek odnieść się do Twoich zarzutów. Mogę odnieść się do nich osobiście, ponieważ nasz szczupły zespół w ciągu kilku lat opuściła tylko jedna osoba. Wiem zatem dokładnie, z kim koresponduję. Jak pamiętam, po wielkich nadziejach związanych z przyjęciem Ciebie na stanowisko, powitalnym majowym grillu z resztą zespołu, zostałeś przydzielony do tworzenia zupełnie nowej aplikacji. Czar prysnął, gdy zacząłeś łączyć się po ssh przez przeglądarkę internetową, podjąłeś próbę konwertowania pliku .xls na .pdf poprzez zmianę jego rozszerzenia itp. oraz oskarżyłeś kolegów siedzących obok o hakowanie monitora i rzekome podglądanie, co robisz w czasie pracy. Nie możesz pisać, że wytrzymałeś u nas 6 miesięcy. Po prostu po ocenie jakości Twojej pracy, z naszej strony umowa nie została przedłużona i wygasła w sposób naturalny. Piszesz o ambicji, ale czy ambitni i uczciwi ludzie ściągają z rosyjskiego internetu pracę inżynierską? Prawdą jest, że sprzęt, który używałeś na początku pracy faktycznie nie był najnowszy, ale oddałem Ci swój własny ... czasowo, bo widziałem jak wygląda Twoje zaangażowanie w pracę. Prawdą jest, że klimatyzacja, o której piszesz faktycznie była wówczas w kiepskim stanie, ale jednocześnie wiedziałeś, że jest to przejściowe z uwagi na trwającą budowę nowej siedziby. Nieprawdą jest to, co piszesz o bufecie. Przed nikim nigdy nie musiałeś się tłumaczyć, ale faktem jest, że sam wolę zjeść kanapkę lub zupkę chińską przy komputerze. Jest to wyłącznie moja sprawa. Podział dyżurów wynikał tylko i wyłącznie z gruntownej znajomości starego systemu i związane z tym prace. Trudno jest zajmować się nowym pracownikom na nocnych dyżurach starą aplikacją, o której nie ma się pojęcia. Wynagrodzenie moim zdaniem było adekwatne do Twoich umiejętności. Nigdy na te kwestie nie narzekałeś. Zaskakujące dla nas było żądanie dwukrotnej podwyżki po Twoim miernym, 6-cio miesięcznym okresie próbnym. Masz rację, że nie zawsze był czas, żeby Tobie pomagać. Jak wspomniałem wyżej - nasz zespół był i nadal jest niewielki a pracy dużo. Proponowaliśmy pomoc polegającą na przychodzeniu do firmy w godzinach pracy pozostałych członków zespołu, ale nie skorzystałeś z tego, wybierając wariant indywidualny. Pamiętam też, że na pytania, czy potrzebujesz pomocy odpowiadałeś że "wszystko wiesz". Obydwaj po czasie wiemy, jaka była prawda. Przykro mi.

Pomocna?
Tak4Nie1
Ano
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Piotr 08.05.2019 11:56

Czy jest sens wierzyć w to co napisałeś wyżej skoro dobrze wiesz ze proponowaliście mi przedłużenie umowy. Wspominałeś o moich umiejętnościach zaraz po studiach, natomiast nie będę wspominał o twoich jakościach jako Team Leader'a, ktory nie wie co się dzieje w zespole albo wie i zamyka oczy. Cieszę się że dzięki mnie wprowadziłeś code review, co jest podstawą w absolutnie każdym zespole :)

Pomocna?
Tak8Nie2
Janusz
 Opinia
@Ano 08.05.2019 20:11

Zaskakujące, że o ambicji pisze osoba, która sama przyznała, że w sytuacji gdzie prawie cały zespół przychodzi na 7, woli być na 9, bo po 15 nic nie musi robić. Czy podczas dziennej nieobecności kierownika zamiast robić swoje, gra w szachy, czy przegląda internet w poszukiwaniu informacji niezwiązanych z pracą. Nie przypominam sobie żebyś też kiedykolwiek przejmował się 15minutowa przerwa :) Szkoda też, że nie byłeś na tyle uczciwy by wspomnieć o wysmiewaniu się z kolegi starszego stażem, który próbował Ci pomóc a Ty go zbywales tekstem "wiem o co ci chodzi" i dalej nie wiedziałeś co zrobić lub tworzyles dziwne konstrukcje. Prawda jest taka, że trzeba cię trzymać za rączkę i pilnować, bo mając za dużo swobody wychodziło twoje zaangażowanie, którego efektem jest nieznajomość struktury projekty po 6 miesiącach pracy i dodawaniu klas w pakietach o innym przeznaczeniu :) Jeśli Ci tak dobrze w nowym zespole to tylko się cieszyć :) Życzę szczęścia, tak żebyś nie musiał się już dusić w sobie i wylewać żółci. Były kolega z zespołu.

Pomocna?
Tak1Nie
Ds
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Ano 08.05.2019 20:11

Słowo przeciwko słowu. Bardzo łatwo tak rzuca się kłamstwami na prawo i lewo. Na wszystkie zarzucane argumenty dostałeś odpowiedź i nawet się do nich nie odniosłeś. Skoro powątpiewasz w odpowiedź jaką dostałeś to tak samo czy jest sens wierzyć w to co Ty tutaj wypisujesz? Szkoda gadać. Dzięki Tobie wprowadzony został code review? To jakieś nieporozumienie. Szkoda, że przy odejściu nie wspomniałeś o żadnej z rzeczy o której piszesz tylko wylewasz żale po tylu miesiącach. Proponuję zakończyć tę farsę i zakończyć takie bezsensowne odpowiadanie bo nie warto było zrobić nic.

Pomocna?
Tak3Nie
okani
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Na produkcji dzieje się źle. Nierówne traktowanie dziewczyn i chłopaków. Niby zasady dla wszystkich ustalano te same, a chłopaki wychodzą wielokrotnie w czasie pracy na stołówkę na kawusie i pogaduchy i przesiadują tam ile chcą, co dla dziewczyn jest niedopuszczalne. Te same osoby spotykają się na hali na plotkowanie, a przełożeni udają że tego nie widzą, ale gdyby dotyczyło to nas to była by afera bo by się okazało, że nie ma kto pracować, bo każdy zajmuje się przesiadywaniem na stołówce, kawkami i plotkowaniem. Może ktoś z kierownictwa się tym zainteresuje, bo jedni zbijają bąki udając pracę, a drudzy na nich i za nich pracują. Gdzie zasady równego traktowania Żenada

Pomocna?
Tak9Nie7
Apap
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@okani 09.04.2019 18:53

Haha dlatego Cię zwolnili . Nie pracowałaś ,plotkowałaś bąki zbijałaś to się doigrałaś A teraz próbujesz coś osiągnąć jakieś bzdury pisząc. To jest dopiero żenada.

Pomocna?
Tak2Nie4
Apap
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@okani 09.04.2019 18:53

Monika Uspokuj się nie podoba się to się zwolnij. Wszystkim pasuje tylko tobie zawsze coś nie tak.

Pomocna?
Tak3Nie4
Myczyty
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@okani 09.04.2019 18:53

Kirchof, teneco, opel Cie przyjmnie wiec(usunięte przez administratora). Moze warto cos zmienić?

Pomocna?
Tak1Nie3
yami
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@okani 09.04.2019 18:53

Okani ma racje i nikt z was krytykujacych ja nie odpowiedzial na zarzuty ktore podala. Na produkcji nie ma rownego traktowania czesci meskiej i zenskiej, a dokadnie chodzi o 3 moze 4 chlopakow ktorzy uwazaja sie za lepszych. Wychodzili dlugimi miesiacami po 4-5 razy na kawe i ploty. I druga sprostowanie do tego co napisala Okani, to nie prawda ze dziewczyny nie wychodza bo jest przynajmniej jedna ktora robi to bardzo czesto. Bo niby robi kawe bo niby myje kubek bo niby idzie po wode i za kazdym razem plotkowanie po 10 minut. Zabawne ze dziewczyna ktora przerzucana byla na wszystkie mozliwe stanowiska bo albo ciagle rozmawiala albo caly czas uzywala telefonu albo zwyczajnie nienadawala sie na lutowanie na tyle sobie teraz pozwala. Powinna zmienic fach bo jest taki w ktorym jest najlepsza i za wieksze pieniadze. Po co trzyma sie tu ludzi ktorzy nic nie robia albo udaja ze robia

Pomocna?
Tak4Nie1
Alexis
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Myczyty 16.04.2019 07:23

(usunięte przez administratora) Bo chodzi o to żeby eliminować te nierówności(usunięte przez administratora)i zapamiętaj sobie, że trzeba robić (kierownictwo powinno) wszystko, żeby każdy był doceniany i traktowany na równo z innymi, (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Ja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@yami 16.04.2019 16:05

Czy wy powariowaliscie macie problem idzcie do przelozonego porozmawiac co was boli a nie na forum zale wylewac raz ze jest to szczeniackie a dwa nie sra sie do swojego gniazda bo predzej czy pozniej na to natepniecie

Pomocna?
Tak1Nie
kacper
 Opinia

Firma dużo obiecuje lecz nic nie robi w tym kierunku żeby te obietnice zrealizować, mydlenie oczy zwykłym młodocianym pracownikom

Pomocna?
Tak13Nie1
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewa
 Opinia

Aktualnie Firma nie prowadzi procesu rekrutacji do Pionu Logistyki, jednak w związku z dynamicznym rozwojem planuje w niedalekiej przyszłości zwiększyć stan osoby pracowników w działach magazynu i zakupów, a co za tym idzie wznowić proces rekrutacji. Jeżeli chodzi o wymagania - zawsze preferujemy wykształcenie w kierunku logistyki - jednak jako Firma dopuszczamy możliwość przeszkolenia Pracownika od podstaw

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowany
 Opinia
@Ewa 11.10.2018 12:51

Szkoda że technik elektronik, elektronik, elektryk, automatyk i mechatronik mają szansę na podjęcie pracy. A elektryk samochodowy z 5 letnim dośw. W produkcji elektroniki moze starać się o pracę?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wojtek
 Opinia
@Zainteresowany 10.01.2019 01:41

Myślę, że elektryk samochodowy z 5 letnim doświadczeniem doskonale odnalazł by się w Pionie Wdrożeń i Serwisu. Proszę o przesłanie swojego CV na adres: ente@ente.com.pl a na pewno odezwiemy się do Pana i przeprowadzimy pierwszy etap rekrutacji.

Pomocna?
Tak2Nie1
pracownik
 Opinia

(usunięte przez administratora) Jeśli chcesz wiedzieć czego można spodziewać się po pracy w ente (atmosfera, zarobki) musisz pytać o pracę w konkretnym dziale, bo zarówno zarobki jaki atmosfera są właśnie uzależnione od działu w którym się pracuje. I tak, jeśli jesteś inżynierem elektronikiem i chcesz projektować układy możesz się spodziewać zarobków dużo wyższych pracując w dziale rozwoju (od 4tys. wzwyż) i z drugiej strony pracując w dziale produkcji czy logistyki są to zarobki raczej od 2tys. na rękę, więc jak widać rozbieżność raczej duża. Podobnie jest z atmosferą, jeśli jesteś pracownikiem działu rozwoju czy logistyki to jest luz, a jeśli jesteś pracownikiem produkcji to nawet na papierosa czy kawę nie możesz wyjść bo jesteś rozliczany z każdej sekundy poza stanowiskiem pracy

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karol
 Opinia
@pracownik 04.10.2018 13:46

A mógłbyś napisać, czy firma oferuje system premiowy i dodaje do wynagrodzenia benefity w postaci pakietu socjalnego lub szkoleń? Jakiego rodzaju umowy są podpisywane z pracownikami? Kontrakty długoterminowe i stabilne zatrudnienie to często decydujący czynnik przy podejmowaniu zatrudnienia. Na stronie https://ente.com.pl/pl/kariera/oferty-pracy jest dużo ogłoszeń rekrutacyjnych. Zainteresowane osoby powinny tam zajrzeć i znaleźć coś dla siebie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agnieszka
 Opinia

@Zainteresowany, a jakie stanowisko Cię interesuje? Zdecydowałeś się wysłać swoje CV do pracy w tej firmie? @Ewa, rozumiem, że pracujesz w ENTE. Czy możesz coś powiedzieć o warunkach oferowanych przez firmę (na przykład rodzaj umowy)? @Zbynio, widziałam, że interesowałeś się pracą w ENTE. Udało Ci się ją dostać?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowany
 Opinia

Firma ma opinię dobrego pracodawcy. Warto starać się o pracę?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewa
 Opinia
@Zainteresowany 20.04.2018 17:53

Jak najbardziej warto. Firma ma stabilną pozycję na rynku i nadal się rozwija. Realizuje ciekawe projekty. Zapewnia dobre warunki pracy. Pracownicy mogą liczyć na bogatą ofertę pozapłacowych benefitów.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Jakim pracodawcą jest ENTE Sp. z o.o.? Jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w firmie? Czy osoby w niej pracujące mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewa
 Opinia
@Administrator 16.03.2018 10:12

Tak. Pracownicy mogą liczyć na dofinansowanie do systemu Benefit, bezpłatny podstawowy pakiet medyczny Medicover, a za niewielką dopłatą rozszerzony pakiet z dostępem do wyspecjalizowanych lekarzy. Oprócz tego pracownicy otrzymują raz w tygodniu świeże owoce, nielimitowane ilości artykułów spożywczych (kawa, herbata, cukier, itp.). Raz w roku jest organizowana wycieczka dla pracowników wraz z rodzinami oraz firmowa majówka. Niskooprocentowane pożyczki z Funduszu Świadczeń Socjalnych, bony świąteczne z okazji Świąt Bożego Narodzenia, a dla wszystkich Kobiet firmy karty upominkowe z okazji Dnia Kobiet. Dużym udogodnieniem jest ruchomy czas pracy - rozpoczęcie pracy między 7.00 a 9.00 - zakończenie między 15.00 a 17.00.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zbynio
 Opinia

Słyszałem , że firma ma dobrą opinię i jak czytam wpisy to potwierdza się moja wiedza. Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Worker
 Opinia
@Zbynio 08.02.2018 17:32

Tak, na stronie firmy można sprawdzić na jakie stanowiska jest nabór. https://www.ente.com.pl/pl/kariera/oferty-pracy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alojz
 Opinia
@Zbynio 08.02.2018 17:32

Swego czasu próbowałem się tam dostać. Niestety zabrakło kilka „punktów”. Na rozmowie wyglądali ciekawie. Szukali wtedy kogoś do prac wyjazdowych na jakiś pociągach. Miałem rozmowę z dyrem i bez ściemniania wyjaśnił specyfikę pracy i warunki. Nie wykluczam ze spróbuje jeszcze raz. Obecnie widziałem ze szukają handlowców. Pożyjemy zobaczymy...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekawostka
 Opinia
@Alojz 08.02.2018 22:00

Mówisz punktów to oni to na zasadzie jakiegoś konkursu prowadzą rozmowę czy jakis test jest sprawdzający?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Czy ktoś z użytkowników chciałby wypowiedzieć się na wątku o ENTE Sp. z o.o. w sposób merytoryczny i prawdziwy? Pamiętajcie, że takie wypowiedzi pomagają dużej liczbie osób.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
worker
 Opinia
@Administrator 07.02.2018 15:33

Praca w weekendy zawsze była dobrowolna i za dodatkowym, dobrym wynagrodzeniem. Co do wybierania godzin to tyle opinii ile pracowników, mi wydaje się uczciwe, pracodawca daje możliwość wybierania godzin i nie robi z tego tytułu problemów. We wdrożeniach po wykonaniu projektów pracownicy wybieraja godziny i potrafią być nawet miesiąc na wolnym. tak samo jest podczas wdrożeń, są okresy kiedy jest przestój w projekcjie i wtedy idzie sie do domu aby odpocząć przez kilka dni. Taki system pozwala także bardzo zaoszczędzić ilość dni urlopu, kiedy trzeba załatwić coś w dwie, trzy godziny nie trzeba brać całego dnia urlopu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agnieszka
 Opinia

@Qwerti, to dobrze, że można teraz wybierać. Bo rzeczywiście tak jak napisał @OpenGL, nie każdemu opcja tylko odbierania tych dni się podobała. A odnośnie tych weekendów to są one w ENTE obowiązkowe, czy tylko ochotnicy chcący sobie dorobić się na to zgłaszają?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Qwerti
 Opinia
@Agnieszka 04.10.2017 09:53

Praca w weekendy jest dobrowolna i tak jak pisałem wcześniej dodatkowo płatna. Są też "dyżury serwisowe" na które zgłaszają się osoby, które chcą otrzymać dodatek do pensji. Wtedy trzeba być po telefonem i liczyć się z koniecznością wykonywania prac (również w weekend). Dyżury są dobrowolne ale z doświadczenia widzę, że warto - finansowo i dla "zdrowej wątroby" gdyż weekend na dyżurze to weekend bez alkoholu ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agnieszka
 Opinia

@Pawlus a istnieje możliwość po prostu dodatkowego wynagrodzenie z ich tytułu? Niektórzy traktują nadgodziny jako okazje do zarobienia dodatkowej gotówki. Czy ENTE Sp. z o.o. daje taką możliwość swoim pracownikom?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
OpenGL
 Opinia
@Agnieszka 18.09.2017 08:14

Za moich czasów nie było tak. Tylko do tzw. 'wybrania'. Co mi się nie podobało.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Qwerti
 Opinia
@OpenGL 18.09.2017 08:52

U nas w Pionie Wdrożeń i Serwisu nadgodziny mogą być wybierane lub są wypłacane, kwestia dogadania z przełożonym. Ewentualne prace w weekendy są standardowo 'dodatkowo płatne '.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pawlus
 Opinia

Czasem sa nadgodziny ale zawsze sobie je wybieramy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agnieszka
 Opinia

Ja też dziękuję @Pawluś, bo w końcu ktoś poruszył kwestię, które powinny być tutaj brane pod dyskusję. Dołączam się do pytania o nadgodziny, może jest tak, że wcale nie trzeba ich wybierać ale ENTE stosuje inne rozwiązania?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pawlus
 Opinia

Mamy opieke zdrowotna, swieze owoce. Jak ktos chce to moze sobie wykupic karte na silownie. Kawa i herbata no ale to już standard.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barry
 Opinia
@Pawlus 04.09.2017 09:52

Dzięki Pawlus. A jak wygląda sprawa nadgodzin? Czy jest ich dużo? Czy można je wybierać?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barry
 Opinia

Mam pytanie do pracowników tej firmy, co firma oferuje w ramach benefitów? Czy jest opieka zdrowotna albo karta sportowa?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agnieszka
 Opinia

@RodzinaAdamsów, tak jak pisałam wcześniej, posty tego typu na forum nic nie wnoszą i na pewno nie pomagają innym poszukującym pracy w ENTE Sp. z o.o. A wiele osób naprawdę na takie czeka.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agnieszka
 Opinia

@RodzinaAdamsów każdy ma na wątku prawo do dodanie swojego komentarza, ważne jest tylko, żeby pamiętać o dodaniu uzasadnienia. Użytkownicy, których wymieniłeś takie wstawili, jakie jest natomiast Twoje? Wiele osób wchodzi tutaj po rzetelne komentarze wraz z argumentacją.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rodzina Adamsów
 Opinia
@Agnieszka 18.08.2017 09:12

Agnieszko - zgadza się, każdy ma możliwość komentowania wpisów na tym portalu. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agnieszka
 Opinia

Część z was pisze, że sporo osób odeszło, a część, że firma podwoiła zatrudnienie. Jak jest w rzeczywistości? Dobrze dla osób, które poszukują pracy znać aktualny obraz, tak żeby podjęcie decyzji o rozpoczęciu pracy, było jak najłatwiejsze.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Felix
 Opinia
@Agnieszka 03.08.2017 08:46

Prawdą jest, że kilka osób odeszło ale jednocześnie zatrudniliśmy kilkunastu nowych pracowników. Nadal poszukujemy ambitnych i utalentowanych osób, którzy chcieliby się rozwijać i zdobywać nowe doświadczenia.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Na szczęście były
 Opinia

Potwierdzam, że ogromna większość starej ekipy odeszła. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Felix
 Opinia
@Na szczęście były 18.06.2017 12:59

Patrząc na to co było kiedyś z wielką ulgą mogę stwierdzić, że dobrze, że spora część starej ekipy odeszła. Jakiś czas temu do ente dołączyło wielu nowych, ambitnych i doświadczonych pracowników, do których część „starej ekipy” nie pasowała. Z czasem „stara ekipa” zaczęła się wykruszać, a w firmie naprawdę zaczęło się dobrze dziać. Idziemy do przodu, rozwijamy się. Mamy fajnych ludzi i ciekawe projekty.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adams
 Opinia

ENTE od kilku lat mocno się rozwija. W ciągu ostatnich 5 lat podwoiło ilość pracowników (aktualnie jest ich 150), dorobiło się oddziału, potroiło możliwości produkcyjne i opracowało kilka unikalnych produktów na światowym poziomie, jak chociażby AWIA SDIP, czy obsypany nagrodami AWIA Horyzont. Nie wszyscy są za tym w stanie nadążyć - to praca dla ambitnych, a nie dla przeciętniaków. Choć ze 'starych' pracowników faktycznie pozostali tylko najlepsi, w firmie jest sporo nowych, ambitnych i zaangażowanych pracowników. Rekrutacja jest prowadzona w trybie ciągłym, a warunki pracy i płacy są na bardzo dobrym poziomie. Jak ktoś nie wierzy, to najlepiej niech osobiście się przekona i aplikuje na jedno z poszukiwanych stanowisk (programista embeded, inżynier elektronik, etc).

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
openGL
 Opinia
@Adams 20.05.2017 16:02

"warunki pracy i płacy są na bardzo dobrym poziomie" - widocznie może coś zmieniło w ciągu tych ostatnich paru lat. Za moich czasów było nieco inaczej, czemu większość zespołu się zwolniło? Wtedy ludzie głównie narzekali na zarobki, te nadgodziny, jakieś wypominki ze strony zarządu. Oczywiście doceniam Ente za to że w ogóle coś działa z elektroniką, a wiadomo, w Polsce praktycznie nie ma przemysłu elektronicznego. Może faktycznie teraz jest lepiej, jak kolega twierdzi.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
X11
 Opinia

openGL: to podaj moze nazwe tej firmy gdzie pracujesz, albo chociaz pierwsza i ostatnia literke nazwy firmy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agnieszka
 Opinia

Chcecie znaleźć aktualne oferty pracy ENTE Sp. z o.o.? Możecie je znaleźć na naszym portalu GoWork.pl - http://www.gowork.pl/praca/ente-sp.-z-o.o.;pr

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mezo
 Opinia

Na zleceniu to chyba tym bardziej @chwila prawdy możesz brać nadgodziny przecież to umowa cywilna a nie o pracę. Każdy kto logicznie myśli chyba potrafi to przekalkulować więc nie mydlmy innym osobom oczu, że godziny zależą os stawki jaką się ma w danej chwili

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
chwila prawdy
 Opinia

jak jesteś na zleceniu to nie masz nadgodzin(chyba ,że masz stawkę 10zł na rękę to wtedy i możesz 24h być w robocie) jak jesteś na umowie to są do "Wybrania" (usunięte przez administratora) .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
openGL
 Opinia

Powiedzmy, w miarę dobra praca dla tych, który zaczynają swoją karierę zawodową (np. pion rozwoju). Minusy opisuję w dalszej części tego wywodu. Na początku było w miarę Ok. Później się zmieniło. ( usunięte przez administratora )Plusy: ciekawe projekty, ludzie, atmosfera. Minusy: ( usunięte przez administratora )sztywne godziny pracy i przerw, niskie wynagrodzenie, (usunięte przez administratora) Teraz pracuję w innej gliwickiej firmie z podobnej branży. W porównaniu z Ente prawie "jak w raju: wynagrodzenie netto większe prawie 2 razy, elastyczne godziny pracy, dowolna ilość przerw, rozrywka typu (hamaki, piłkarzyki, konsola), płatne nadgodziny.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Seba
 Opinia
@openGL 25.03.2016 15:35

Fajnie Ci tam w tym Future Processing? Łózka też tam macie? To już wcale nie trzeba by było do domu wracać :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
openGL
 Opinia
@Seba 30.03.2016 09:56

Nie pracuję w FP. Gliwice to nie tylko FP, Ente i Wasko...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
alfons
 Opinia
@openGL 01.04.2016 21:44

szukam roboty w podobnym temacie co ente. moglbys podac namiar a ta Twoja firme w ktorej pracujesz. tez myslalem ze pracujesz w fp. point_84(at)o2pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Chętny
 Opinia
@openGL 25.03.2016 15:35

Witam, to poproszę w jakiej. Ja też szukam pracy w elektronice i w związku z tym poszukuję firm, w których można się zatrudnić.)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Seba
 Opinia
@openGL 01.04.2016 21:44

To nie ściemniaj że masz 2x tyle co w Entowie. Gliwice to Wasko i Ente, potem trochę nic i FP.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
openGL
 Opinia
@Seba 02.05.2017 15:16

Nie musisz mi wierzyć. Tylko parę firm? Zobacz ile jest firm IT w Gliwicach, chociaż na terenach po dawnej kopalni (tam gdzie FP), gdzie tam pracuję. Po przedłużeniu umowy mam 2.4 tyle co w Ente. Płatne nadgodziny (praca w domu), jeśli się chce. (usunięte przez administratora) Do kuchni mogę nawet iść kiedy chcę, nie ma żadnych systemów kontroli czasu pracy. Z tego co mi wiadomo, z tego starego zespołu w rozwoju (sprzed 5 lat) została już tylko garstka osób.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wolnawola
 Opinia

Generalnie firmę oceniam na 4-4,5 w skali 1-6. Praca dobra dla początkujących, żeby zdobyć jakieś doświadczenie na początku kariery. Atmosfera generalnie OK, ale tu wszystko zależy od tego do którego przełożonego się trafi. Są kierownicy, którym niczego nie można zarzucić i zawsze można się bezproblemowo dogadać, są uśmiechnięci, wyluzowani. (usunięte przez administratora) Jednak to co najbardziej denerwuje to, że ci którzy pracują sumiennie i ci którzy się totalnie opieprzają dostają porównywalne wynagrodzenie. Rozumiem, że wyjściowo każdy dostaje podobne wynagrodzenie, ale jeśli jest pracownik, który wyróżnia się zaangażowaniem, sumiennością i nie chodzi raz na dwa miesiące na L4 jak inni, to powinno to zostać zauważone i docenione przez przełożonych, bez konieczności domagania się od pracodawcy np. podwyżki, premii. (usunięte przez administratora) ale jeśli kadra zarządzająca ENTE myśli o przyszłości firmy poważnie i profesjonalnie to takie zachowania jak podwyżki,dodatkowe premie czy awanse dla wyróżniających się pracowników powinny być normą. W przeciwnym wypadku firma nie będzie się niczym pozytywnym wyróżniać na rynku i będzie tak jak w większości firm,(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gites
 Opinia

Moim zdaniem dobra firma dla młodych z małym doświadczeniem, gdzie można sporo się nauczyć, z czasem nawet w miarę zarobić, wiadomo kolesiostwo jest i będzie zresztą gdzie nie ma...wszędzie dobrze gdzie nas nie ma... Oczywiście jest wielu nierobów ale to normalne, że ktoś chce na czyjejś d... do raju się dostać. Chcesz robić, jesteś ambitny to warto spróbować, jak nie to za rok lub dwa zmienisz prace na lepszą. Ps. część nadgodzin jest wypłacana, a reszta do wybrania w miarę możliwości-szału nie ma ale i tragedii też..

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adams
 Opinia

Nie mogę się zgodzić z marudami poniżej. Ostatnio kierownictwo pożegnało kilku obiboków i to zapewne oni teraz psioczą na firmę. Jak ktoś chce się wylegiwać w pracy, albo miesiącami udawać chorego i siedzieć na L4, to nie ma czego szukać w ENTE. To praca dla ludzi ambitnych i pracowitych, a Ci zawsze dostają godziwe wynagrodzenie.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o ENTE Sp. z o.o. - Gliwice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny