Zakład papierniczy Jack-Pol

Oława

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 50 ocen.

Opinie o Zakład papierniczy Jack-Pol

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład papierniczy Jack-Pol

Lysy

Marek z ochrony środowiska i ludzie jego pokroju wchodzą w (usunięte przez administratora) bez mydła i może czasem lodzik,na poprawę humoru i podwyżki,takich ludzi cenią.Rub jak wół o nic nie pytaj a w szczególności o wypłatę,Jaki jest sens robić po 12 godzin +soboty żeby zarobić 3000,niech sami się przebierają i sami (usunięte przez administratora)

Dawid
@Lysy 12.12.2017 14:22
Marek z ochrony środowiska i ludzie jego pokroju wchodzą w (usunięte przez administratora) bez mydła i może czasem lodzik,na po...

Najpierw idioto naucz sie pisać poprawną polszczyzną a potem wchodź w dyskusje bo sam sobie wstyd robisz

Hanna

@Waldemar czyli jak odmówisz to grozi Ci zwolnienie? Czy coś innego? Każdą sobotę musicie pracować w Zakładzie papierniczym Jack-Pol? @Worket rozumiem, ale nie obrażajcie się tutaj na forum. Bo to nie od tego miejsce.

Marek z ochrony środowiska

A ja tam bardzo szanuje szefa swojego "łukudubu łubudubu niech nam żyje prezes naszego jackpol klubu niech żyje nam" to śpiewałem ja Maruś z ochrony środowiska.

Abrakaabra was dopadnie

A ty to chyba sam jesteś na haju, bo nawet nie potrafisz poprawnie zdania złożyć to dopiero żenada. Ps. Poza tym nie podszywaj się pod łysego gościu, a ty Waldemar nie podszywaj się pod Waldusia, heh mięczaki z was skoro podszywacie się pod innych.

Lysy

Żenada mają oczyszczalnię a i tak syf wpuszczają do Odry,ktoś powinien sam im taka karę że zrozumieją chociaż te glaby nie myślą połowa ludzi przychodzi na kacu a druga połowa po dopalaczach

Abrakadabra was dopadnie
@Lysy 28.11.2017 11:31
Żenada mają oczyszczalnię a i tak syf wpuszczają do Odry,ktoś powinien sam im taka karę że zrozumieją chociaż te glaby nie myśl...

A ty to chyba sam jesteś na haju, bo nawet nie potrafisz poprawnie zdania złożyć to dopiero żenada. Ps. Poza tym nie podszywaj się pod łysego gościu, a ty Waldemar nie podszywaj się pod Waldusia, heh mięczaki z was skoro podszywacie się pod innych.

Waldemar

Straszne miejsce , nie polecam . Chyba że jesteś koniem . Bo oni potrzebują koni do roboty a nie ludzi. Też nigdy nie wiadomo czy sobota wolna , przychodzi kierownik i ci składa propozycję nie do odrzucenia.

Hanna

@Worket forum nie jest miejscem do obrażania drugiej osoby. Mówi nawet o tym regulamin forum https://www.gowork.pl/regulamin Twój wpis może zostać usunięty przez administratora forum. @Bylapracownica dziękuje za odpowiedź i opisanie pracy w Zakładzie papierniczym Jack-Pol. A powiedz mi czy przed zatrudnieniem wiedziałaś co będzie wchodziło w Twoje obowiązki?

Worket
@Hanna 10.11.2017 08:44
@Worket forum nie jest miejscem do obrażania drugiej osoby. Mówi nawet o tym regulamin forum https://www.gowork.pl/regulamin Tw...

Pamietaj stare przysłowie Ludzie się nie zmieniają ( jak ktoś był k....em to nim pozostanie)

Lysy

W pracy kolegów nie ma a tam robią ludzie na bani na przykład na hydro

Hanna

Dawno nie było nowych wpisów na temat Zakłada papierniczego Jack-Pol. Możecie powiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja w firmie? Czy coś uległo zmianie w ciągu ostatniego roku? Co powinny wiedzieć osoby, które właśnie poszukują nowego miejsca zatrudnienia?

Bylapracownica
@Hanna 25.08.2017 11:01
Dawno nie było nowych wpisów na temat Zakłada papierniczego Jack-Pol. Możecie powiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja w firmie?...

Musisz wiedzieć ze będziesz zapieprzac jak wół, jeśli dają Cię na jakieś stanowisko to się nie wychylaj, rób swoje, pokażesz ze zrobisz dużo to potem będą wymagać jeszcze więcej "No bo jak to przecież się da!?" Liderzy trzęsą dupa przed prezesem i szybciej załatwisz coś idąc prosto do biura niż do nich, brak mechaników awarie usuwasz sama z operatorem albo stoisz i nie zarabiasz bo akord się sam nie zrobi. Kobiety dźwigają po 10kg jednorozowo a operatorzy zbijają baki a mimo to operator jest naj. Jesteś pakowaczka, sprzątaczka i wszystkim czym Ci każą być, krótko mówiąc jeśli nie masz wyjścia to zaciśnij zębyi się zatrudnij jeśli jednak masz coś innego do wyboru to odradzam. Pozdrawiam

Hanna

@były pracownik czy te nadgodziny były narzucone z góry dla wszystkich pracowników?

były pracownik
@Hanna 07.03.2017 11:56
@były pracownik czy te nadgodziny były narzucone z góry dla wszystkich pracowników?

@Hanna wie co to znaczy odmówić pracodawcy pracy w godzinach nadliczbowych, nawet w okolicznościach powiadomienia przez pracodawcę pracownika o tym tuż przed zakończeniem jego zmiany, pomimo tego, że pracodawca miał o tym wiedzę na początku zmiany?

były pracownik

Kto chce pracować po 12 godzin dziennie niech podniesie rekę.

Anonim

A powiedzcie jak jest z kasą - wypłatą w biurze Jack- polu?

mik

ale przed podpisaniem umowy z nimi dla wszystkich wszystko wydawalo sie jasne i ładne kasa nawet sporo a teraz co? Każdy narzeka że musi pracowac po 12 godzin, ale czas jest tak ze masz na tygodniu wolne

anonim

(usunięte przez administratora)

były pracownik

Nie wiem, czy posty czytane są ze zrozumieniem. Człowiek był dłużej w pracy niż w domu, czyli średnio ponad 12 godzin w pracy, w tym w nocy, w soboty, niedziele i śwęta. Biorąc pod uwagę, że oficjalnie za nadgodziny powinno płacić się 50-tki i 100-tki, to 4200 to żadna rewelacja. No i oczywiście pełna dyspozycyjność,gotowość przyjścia do pracy na każde zawołanie.

OperatorMoCCC

Praca super zero halasu nie wiem na co ludzie narzekaja do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic... do tego mozna duza nadgodzin zrobic jesli ktos chce lepiej zarobic... moja opinia jest bardzo dobra co do wynagrodzenia jest niezle najwiecej zarobilem 4200 ale fakt faktem wieceiej czasu byłem w pracy niz po za :)

MARCIN

J wam wszystkim powiem pracuję już tam ok siedmiu lat i jestem zadowolony z zarobków pracy i z kolegów z firmy są bardzo pomocni

swoja

Brawo szczera prawda

Robert

Jak widzę merytoryczna odpowiedź ze strony Administratora na postawione pytanie dotyczące usunięcia linka do dyskusji (usunięto z postu:Robert - 2015-01-31 00:22:05 )skutkowała usunięciem postu zawierającego zapytanie. Nie mam więcej pytań !

Robert

Tak to był rok 1997 firma mieściła się w Oławie za przejazdem kolejowym bodajże to jest ulica Nowy Otok ,wówczas nie wyglądało to i nie funkcjonowało to zbyt ciekawie wytwarzano tam głównie papier toaletowy ,ja zajmowałem się wówczas prasowaniem makulatury ,był to okres letni maszyna do prasowania znajdowała się na placu chyba niezadaszona (tego dokładnie nie pamiętam ) pracowałem tam nie dłużej jak miesiąc później na początku 1998roku (bodajże styczeń) zatrudniłem się w innej Oławskiej firmie na ul Polnej gdzie przepracowałem kolejne dwa lata i w 2000r skończyła się moja przygoda z zakładami pracy a ja zacząłem pracować we własnym zawodzie, dalsza część przygód opisana w linku który podałem powyżej ... tym nie,mniej praca tam nie była (wówczas) łatwa i warunki powiedzmy nie ciekawe ,całkiem możliwe że po tylu latach wiele się zmieniło wszak zmieniła się sama lokalizacja firmy nie jestem więc upoważniony do wystawiania opinii o warunkach zatrudnienia obecnie w omawianej firmie ,jednak czytam pozostałe wypowiedzi i w większości nie są one pozytywne stąd moja pierwsza wypowiedź wraz z odsyłaczem do linku i mojej wypowiedzi zawartej (bodaj jako ostatniej ) w dyskusji tam prowadzonej. Serdecznie pozdrawiam i życzę sukcesów !

Robert

Tę "dynamicznie rozwijającą się firmę" miałem okazje poznać jakieś dwa lata po tym jak powstała była to jednak bardzo krótka znajomość na pewno tuż po szkole było to ciekawe doświadczenie tym bardziej że nie trwało długo ,przeglądając z czystej ciekawości wybiórczo te i owe opinie trafiłem też na tą firmę więc aby nie rozwodzić się i nie cytować samego siebie po raz kolejny, odsyłam do linka : (usunięte przez administratora) a tam pod tym samym Nickiem z :Robert - 2015-01-29 17:17:29 opisałem pokrótce kilka własnych spostrzeżeń popartych własną historyjką ,może kogoś zainteresuje może nawet pomoże motywując do własnej kreatywności . Pozdrawiam

marcinziolkowski6@wp.pl

w Waszym zakladzie wiem ze panóje mila atfosmera i jestescie mile nastawieni do Lódzi takich jak ja bylem uwas zdawac na sównicy egzamin i bylo nawet dosc fajnie pozdrawiam Marcin

marcinziolkowski6@wp.pl

w Waszym zakladzie wiem ze panóje mila atfosmera i jestescie mile nastawieni do Lódzi takich jak ja bylem uwas zdawac na sównicy egzamin i bylo nawet dosc fajnie pozdrawiam Marcin

były pracownik

... oraz opartą na taniej sile roboczej...

F3

Pracują, bo coś do gornczka trzeba włożyć i dac dzieciom a z pracą wiadomo jak w Oławie jest...

xxx

masakra

kamil

Cholerna firma daje popalić,hałasują już prawie kilkadziesiąt godzin,to jakiś dziadowski zakład jest 21 wiek i wszystkie maszyny i urządzenia można wyciszyć, widać właściciel prymitywny człowiek. Udało się zebrać podpisy sąsiadów,do wioś w celu zbadania poziomu hałasu. Ludzie mają dość,no ile można,a tu przecież rodzice zostawiają pociechy w zwierzynieckim przedszkolu,są tu też rodziny zastępcze, taki hałas dla maluchów nie jest zbyt dobry.Zgłosimy jeszcze sprawę do Stowarzyszenia Stanowicko-Marcinkowickiego oni podobno też są w stanie pomóc.

jano

Witam i proszę o odpowiedz terażniejszych pracowników Jack-polu ,chcę złożyć cv do tego zakładu jako pracownik produkcji proszę o odpowiedzi czy warto ,jaka kasa,atmosfera w pracy itp, jeśli nie mam składać to czemu,pozdrawiam :)

kamil

Za to teraz poproszę WIOŚ o przeprowadzenie pomiaru hałasu w nocy.

F3

Pewnie hydropulper :P Po jakimś czasie się przyzwyczaisz.

xxx
@F3 14.04.2014 11:51
Pewnie hydropulper :P Po jakimś czasie się przyzwyczaisz.

Albo próżnię z zetek.

kamil

Kupiłem dom na Zwierzyńcu, i dramat JACK-POL strasznie hałasuje, jeszcze w zimie jakoś było cicho, a teraz znowu buczy,w nocy normalnie spać nie można.Na początku nie wiedziałem co tak buczy popytałem sąsiadów,no i wyszło szydło z wora że to ta firma tak katuje mnie hałasem. Czy ktoś z was wie co za maszyna emituje taki buczący dzwięk,to forum to jedyne które znalazłem. Jak ci pracownicy wytrzymują taki hałas.

nowy

Co powiecie o kierowniku utrzymania ruchu,

Anonim

Jack-pol w oławie, tylko tutaj dostaniesz "więcej za mniej", znaczy więcej roboty za mniejsze pieniądze.

były pracownik UR

Od: były pracownik UR. Do: anonim. A jak widziałbyś awans w firmie, gdzie dział UR liczy tylko kilka osób?Możesz wyłącznie liczyć na to, że w danej dziedzinie zostaniesz wkrótce głównym specjalistą, gdyż będziesz jedynym pracownikiem na danym stanowisku. I będziesz musiał zabezpieczyć sam działanie urzadzeń pracujących w systemie pracy ciagłej, czyli pracujacych 24-godzin na dobę, nawet w weekendy oraz święta?

były pracownik UR

Popracujesz tam trochę to zobaczysz i się zdziwisz na czym pracodawca może oszczędzić jak tylko trafi na "jelenia", którym byłem i ja, na szczęście przez krótki czas :-)

były pracownik UR

W przypadku braków na magazynie pozostają materiały zastępcze (w kolejności od najważniejszej) - klej i/lub silikon - nit + nitownica - taśma izolacyjna - drut - sznurek - patyk do podparcia A osoby z produkcji pracujące na akord muszą najczęściej pracować do momentu osiagniecia założonej normy lub obcina im się kasę

były pracownik UR

Nie pełne 2500 netto za: - dyspozycyjność oraz dyżury za frajer pod prywatnym telefonem z naruszeniem prawa do odpoczynku - a gdyby nie prywatne narzędzia do pracy, to nic nie dało by się zrobić

wow

Matko Częstochowska. Jak dobrze, że nawet od nich na rozmowę nie pojechałem. Coś mnie tknęło i dałem sobie spokój. Ile płacą automatykowi?

były pracownik UR

Z uwagi na to, że firma znowu szuka kluczowych pracowników m.in. Utrzymania Ruchu, podzielę się swoją opinią: - łamanie podstawowych zasad BHP, brak ubrania roboczego, rękawic ochronnych itp. - praca przy urzadzeniach, które ze wzgledów bezpieczeństwa i zagrożenia wypadkiem w pracy w ogóle nie powinny być dopuszczone do użytkowania - brak narzędzi do pracy, a magazyn części zamiennych w opłakanym stanie, wręcz ruina - totalny brud i syf, wszędzie pył oraz niedostateczne ogrzewanie - brak oficjalnej ewidencji pracy, a ewentualne nadgodziny płacone sa pod przykrywką "premi uznaniowej" - a i najważniejsze, o czym nie wspominają w ogłoszeniach o pracę: PEŁNA DYSPOZYCYJNOŚĆ Zdecydowanie odradzam. Były procownik UR

były prac

W tej firmie panuje bardzo wielki syf, nieprzestrzegane są warunki BHP, pracy i w szczególności PŁACY. Na umowie najniższa krajowa, a jak nawalisz nadgodzin to bądź pewny że nie otrzymasz zapłaty za wszystko tylko ci ujebią ze 100-500 zł bo powiedzą że „brak ton”, „maszyna stała” i takie tam ściemy. Brak odcinków na wypłate, urlopy płatne nie ze średniej tylko jak tam się spodoba pani [usunięte przez moderatora] Atmosfera między pracownikami jest bardzo niezdrowa wszyscy starzy „wydzy” patrzą tylko jak tu ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do prezesa. Brak środków BHP, ogromne zapylenie, i wiele innych. Teraz o UR określę to trzema słowami „Mają chłopaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No a jak już się zdecydujecie pójść na rozmowę kwalifikacyjną (pewnie z prezesem) to nie wierzcie mu w żadne słowo. A w szczególności o podwyżkach i rozwoju zawodowym ( nie ma czegoś takiego w tej firmie). Podsumowując ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

babol

co za bzdura , pewnie kolego jeden z drugim wyleciales bo sie nawet do lopaty nienadawales a teraz bzdety wypisujesz :)

F3

Pracowałem tam jakiś czas temu. Na szczęście nie zabawiłem tam długo. Smród i syf wszędzie. Przy maszynie papierniczej jest 4-ro brygadówka. Mimo tego, że człowiek większość życia spędza w pracy, chcą aby zostawać po godzinach i przychodzić kiedy ma się wolne. Jak tam trafisz, musisz umieć wszystko. Zapomnij, że masz w papierach np. operator hydropulpera. To nic nie znaczy. Tam jesteś od murarza, poprzez mechanika, suwnicowego, operatora wózków do szambonurka, dosłownie ! Wypłata uzależniona jest od produkcji, ale w zasadzie nigdy nie wiadomo co, ile i jak będzie. Nie szanują czasu pracy. Jak coś się stanie, to "trzeaba zostać" i oczywiście nikt za to nie płaci. (chociaż w zasadzie to ludzie sami ich tego nauczyli) Większość sprzętu była niesprawna, zagrażająca zdrowiu i życiu ludzi. Wózki jezdniowe nie mają przeglądu (jeden miał czerwoną nalepkę UDT o niedopuszczeniu do eksploatacji, mimo to jeździł, są technicznie w stanie katastrofalnym. Suwnica nie posiadała [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ulców! Swoją drogą, ciekawe gdzie są kontrole. Ludzie obsługujący te urządzenia w większości przypadków nie mieli uprawnień! Oczywiście kierownictwo i szefostwo doskonale o wszystkim wiedziałoi. Zatruwanie środowiska, poprzez wypuszczanie ścieków do studzienek kanalizacyjnych to normalka. Dużo by jeszcze pisać, ale to po prostu brak słów. Przestrzegam przed tymi [usunięte przez moderatora]

byly pracownik

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda nie moge czytac tego co tu bazgrzecie... pracowalem tam przeszlo dwa lata i bylem bardzo zadowolony najepiej byscie chcieli lezec dupa do gory i zeby kasa na konto szla... trzeba bylo do szkoly chodzic a nie tumany po zawodowce oczekujecie kokosow z nieba... napracowac sie trzeba ale srednia mojej wyplaty nie spadala ponizej 2 tys

drajwer

A takie pytanko jak tam kierowcy mają w robocie koledzy i koleżanki możecie mi powiedzieć bo tak zastanawiam się czy warto się starać o stanowisko kierowcy tira u nich.Pozdrawiam. DRAJWER

h2o

mazur uważa sie niewiadomo za kogo a jest naprawde smieciem co chwile lata do starego i [usunięte przez moderatora] stanowczo odradzam pracy tam

xxxx

Koleżanko naprawdę odradzam iść do tej pracy naprawdę jest fatalna cały czas tylko obiecują i słowa nie dotrzymują.Pracujemy we wszystkie święta i nawet życzeń szefostwo nie składa.A co do zarobków to jest tragedia.

MIMI

Kierownik produkcji [usunięte przez moderatora] sory że z małej ale na takie inicjały z małej litery zasługuje! pajac jeden wredny sprzedawczyk i kawał dzia..! konfitura taka smaruje szefowi wszystko co się dzieje w firmie gumowe ucho, sam się wybroni a innych wkopie.nadaje się do bujania wora smokom pozdrawiam Mimi

MONIKA

Ja chciałam tam iść bo potrzebuje pracy na juz ale po waszych opiniach mam mieszane uczucia..jakoś nie do końca jestem przekonana do Waszych opini ale czytając je co druga osoba pisze negatywnie o tej Firmie..może wiecie gdzie można znalezc dobrą prace na produkcji?najlepiej w Oławie

pracownik

zartownis sie znalazl z zarobkami. na umowie masz najnisza krajowa + premia w sumie mozesz max przy 190 godz 1400 zł, warunki dziadowskie, ludzie na akord max maja 1300 zł przy 9 godz dzienie plus soboty i święta. Wiem bo tam kiedys robiłem. Odradzam !!!

anonim

HAHA 3000 TO HYBA JAKI LASKE PREZESOWI ZROBISZ. A I KOP SOBIE MASKE BO SIE UDUSISZ A DZIEWUSZKI??? SREDNIA WIEKOWA 45-50... POLECAM

dziwny

co wy chcecie zarobki 3.000ts. kierownictwo super a i fajne dziewuszki są (:

Zostaw opinię o Zakład papierniczy Jack-Pol - Oława

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład papierniczy Jack-Pol