Essity Operations Poland Sp. z o.o.

Oława

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 171 ocen.

Essity Operations Poland Sp. z o.o.
2 171 6 1

Opinie o Essity Operations Poland Sp. z o.o.

Joanna

Na portalu z ofertami pracy znalazłam trzy zamieszczone przez Essity Operations Poland. Firma prowadzi rekrutację na następujące stanowiska: Specjalista ds. logistyki Dyspozytor Technik Utrzymania Ruchu Czy ktoś z Was wie jak konkretnie wyglądają realia na tych posadach? Jeżeli tak, to proszę Was o informację. Będzie to cenna wskazówka dla osób, które chciałyby spróbować swoich sił w bieżącej rekrutacji.

on

Specjaliści nie są doceniani, nawet po kilku latach pracy zarabiają porównywalnie tyle co operatorzy maszyn produkcyjnych. Szkolenia na rozwój pracownika to głównie 1 - 2 rok pracy. Później zastój, najlepiej wtedy zmienić pracę . 5 lat pracy z wyższym wykształceniem jako specjalista - 4000 netto.

Joanna

@Żu żu proszę Cię byś pamiętał, że wypowiadając się na forum, należy zachowywać szacunek do innych osób. Serwis służy do wymiany informacji o pracodawcach, a nie pracownikach. Jeżeli jesteś zatrudniony w Essity Operations Poland, to napisz nam jaka jest Twoja opinia o warunkach zatrudnienia i czy jesteś zadowolony z pracy. Taki wpis będzie pomocny dla zainteresowanych użytkowników. @Ja czy w firmie jest duża rotacja pracowników? Często się zdarza, że ktoś przechodzi z zatrudnienia przez pośrednika na zatrudnienie bezpośrednio w Essity Operations Poland?

Troll z pasją

Chcesz awansować, to na wszystko się zgadzaj, potakuj, "nawijaj makaron na uszy" oraz wazelinuj. No i zastanów się jak odpowiadasz na każde pytanie zadane przez przełożonego, aby nie poczuł się urażony.

Joanna

Aktywność wątku nieco przygasła w ostatnim czasie. @Były pracownik, jakie były plusy pracy w ESSITY OPERATIONS POLAND? Może ktoś jeszcze chciałaby podzielić się swoją opinią? Czy firma ta zwiększa obecnie zatrudnienie?

Robek
@Joanna 11.04.2018 17:09

Aktywność wątku spada bo nowi pracownicy z Ukrainy nie potrafią pisać po polsku

Żu żu
@Robek 09.05.2018 11:48

TO niech się nauczą.A poza tym ich zdanie się nie liczy.Jak coś się nie podoba to do siebie niech wypierniczają!!!!

Kriss

Czytam wasze wypowiedzi to słabo mi się robi.Chcecie zarobić 3,500pln to zapraszam do Ronala(Jelcz-Laskowice) i zobaczycie co to jest ciężka praca w (usunięte przez administratora) i bez szacunku do pracownika.!!!!

Ja

Atmosfera zrąbana ludzie zawistni złośliwi czychający tylko na twoje potknięcie. Tyle się tam mówi o szacunku i kulturze a wiele ludzi na stanowisku przechodzi koło pakowaczek jakby były niewidzialne. Pracujesz przez pośrednika jesteś nikim przejdziesz pod zakład jesteś kimś nie ważne że jesteś tą samą osobą. Pierwszy raz się spotkałam z takim zakładem gdzie wy zyskują ludzi przez pośrednika nawet po 3 lata dobrze że zmieniło się prawo i mogą wyzyskiwać tylko 18 mc

Robi

Po drugiej stronie jest inna firma produkująca opakowania , kiedyś ten zakład należał do SCA teraz to jest Smith , wiem że zatrudniają nowych pracowników. To jest super zakład bardzo fajna atmosfera i dobre zarobki dużo wyższe niż tutaj. Ja tam uciekłem i nie żałuję !!!

Smith
@Robi 30.08.2016 11:09

Ta po drugiej stronie jest po takich samych pieniądzach

Proctle
@Robi 30.08.2016 11:09

Jak mozesz powiedziec ze jest lepiej, podaj chociaz jeden przyklad lepszy od sca ? Chociazby czy zadbaja tak o temperature otoczenia, przy maszynie w sca jest 23-27 stopni w duzy upal a na tekturnicy ile ? Same ryfle wydajce z siebie do 120 stopni a gdzie jeszcze kolejna sklejarka plus double facer ktory posiada potezne stoly grzewcze. Pracowalem na lini bhs wiec wiem co oznacza praca na tekturnicy . Piszesz bzdury albo jestes szują która piszę same farmazony

Robi
@Proctle 23.08.2018 00:54

Pewnie że napiszę Ci plusy bo akurat pracuje na tekturnicy. Maszyna została wymieniona na nową 2 lata temu i jest najnowocześniejsza w Europie. Na ryflach sa kabiny które odbierają ciepło, oczywiście na hali w lato jest upał ale w kabinie tekturnicy jest klima. Zarabiam bez nadgodzin 5600-5800 i pracuję od pn do pt. a w weekend jestem z rodziną a nie stoję i robię pieluchomajtki :), pozdrawiam Cię

Joanna

@Proctle muszę Cię poprosić, abyś nie obrażał w swoich wypowiedziach współrozmówców. Rozumiem, że masz inne zdanie, ale to nie znaczy, że możesz zwracać się w ten sposób do użytkownika @Robi. Dbajmy wspólnie o to, aby poziom dyskusji był wysoki, a komentarze pomocne dla innych użytkowników, w podejmowaniu decyzji dotyczących ich kariery zawodowej.

Produkcja

Jakie są obecnie stawki na produkcji na wejście dla nowego pracownika ? mam rower nie potrzebuję autobusu interesuje mnie kasa jaka na wejście i czy jest / jaka wysokość premii

Marek

Czy tak dobrze się pracuje, że rzadko tu zaglądacie? Szkoda bo szukam pracy i oceny pracowników są pomocne.

Joanna

@Oceniacz, posiadasz jakieś doświadczenia związane z pracą w firmie Essity Operations Poland? Jeżeli tak to czy mógłbyś napisać coś na temat warunków pracy jakie oferuje pracodawca? Jak ocenisz atmosferę panującą pomiędzy kadrą pracowniczą na stanowisku, które zajmujesz bądź zajmowałeś? Napisz proszę coś na ten temat. @Gggggg, jesteś już po rozmowie rekrutacyjnej do pracy na stanowisku operatora linii produkcyjnej w firmie Essity Operations Poland? Podziel się z nami tym jak przebiegła rozmowa i jaki jest jej wynik.

zawisza

Czy jest dojazd pracowniczy z Strzelina!

Gggggg
@zawisza 17.06.2016 16:55

Będzie lipcu dojaz z Strzelina. Jutro jadę na rozmowę o pracę w Essity. Jako Operator lini produkcjnej

Arek

To świadczy, że firma nie wymaga od pracowników!!

Grzesiek

Konkurencja mocno inspiruje do pisania?

Login
@Grzesiek 09.06.2018 18:26

Nie tylko przełożeni i bałagan panujący w firmieEssity są inspirujące :)

Oceniacz

Firma może nie jest idealna ale w stosunku do pracowników też jest dużo zastrzeżeń!

Zwizakowiec

Cóż tu pisać, SCA Hygiene Products, kiedy w firmę inwestowano w latach 2007-2011, to był to zakład z aspiracjami. W tych latach szefem był zakładu w Oławie był Holender Marcel . Przez następne lata po zmianach na Włocha, później niby Francuza, a w tej chwila Polaczka to ręce opadają. Metamorfoza spowodowała, że na przestrzeni kilku lat powstało tyle klik, że dawno w żadnym zakładzie tak wielu nie widziałem. Słowa śp. Gen. Petelickiego BMW(mierny, bierny, ale wierny) bardziej aktualne niż nigdy wcześniej. Kolesiostwo wymienia się tylko stołkami, notorycznie. Dodam, że w wielu przypadkach bez stosownych kwalifikacji, języka itd. Istny cyrk Monty Paytona. Na każdym kroku, upomnienia, nagany, zwolnienia, brak podwyżek, zastraszenia, prześladowanie. Ktoś tam wcześniej wspomniał o związkach zawodowych. Związki Zawodowe powstały, coś tam działają. Rozpoczęto spór zbiorowy z pracodawcą, odbyto wiele rozmów, dyskusji, również z ekspertami bez jakiejkolwiek zmiany!!! Takiego betonu twardego - mocno zbrojonego, jak w SCA dawno nie widziałem. Po tych całych szopkach, podchodach, notorycznemu kłamaniu, zwolnił się nawet Przewodniczący Solidarności. Więc o czym tu mowa. Uznał, że jakakolwiek konstruktywna dyskusja z ludźmi takiego pokroju jest zbyteczny. Pracownicy śmiertelnie wystraszeni, a kapa bez szkół i kwalifikacji pną się w górę. Ludzie, którzy się edukują, rozwijają wiele lat klepią na tym samym stanowisku.... Nie ma o czym i o kim pisać. Zostało bardzo mało wartościowych ludzi, siedzą ci, któym SCA życie uratowało i ferajna kolesi i koleżanek do łupienia szmalu!!! Tyle w temacie...

Patryk
@Zwizakowiec 14.04.2017 10:35

Oooo... Ładnie się nam Pan przedstawił... Taka wiedza z historii zakładu, zapewne wiele lat pracy, czyli jak nie członek grupy "kolesiów", to grupy "tych, którym SCA życie uratowało".

Uczciwy
@Zwizakowiec 14.04.2017 10:35

Dodam ci chłopie do wiadomości że przewodniczącego związków zwolniono za nie przestrzeganie przepisów BHP! na kamerach widziałem jak mało by go wózek widłowy nie przejechał bo szedł w niedozwolonym miejscu! .Jeżeli ktoś nie zna prawdy to niech nie pisze z głowy głupot .

Związkowiec
@Uczciwy 07.05.2018 10:39

Byłeś w kadrach czy przewodniczący ci pokazał wypowiedzenie? Ja wypowiedzenie widziałem osobiście ale przygotowane przez pracownika w stosunku do pracodawcy. Nie pomawiaj nikogo bo wszystkie spekulacje tu zawarte można zweryfikować.

Joanna

@byly, sądząc po Twoim nicku, prawdopodobnie już nie pracujesz w tej firmie. Czy w czasie swojej pracy dostrzegłeś oprócz wymienionych wad jakieś zalety firmy? Jak postrzegacie pakiet benefitów, który oferuje ESSITY OPERATIONS POLAND ? W ogłoszeniach rekrutacyjnych, zamieszczonych na portalach ogłoszeniowych, widnieje informacja na temat między innymi dofinansowania do dojazdów do pracy, dodatkową opiekę medyczną lub dodatek za pracę zmianową. Zapraszam do komentowania.

byly

Firma źle zarządzana.,, kolesiostwo, karierowicze, ukraincow coraz wiecej

Administrator

Posiadacie jakieś informacje związane z ESSITY OPERATIONS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ? Dajcie znać, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Wasza opinia może okazać się bardzo cenna.

Byly

Jak tam teraz jest? Cos wiecej?

Były pracownik
@Byly 30.01.2018 11:22

Ta sama patologia, co wcześniej. Wprowadzili kilka trików marketingowych, jak kolacja z dyrektorem, na którą często pracownicy przychodzą w ubraniu roboczym- KPINA i wstyd. Powiem tak, starego pracownika już ciężko w balona zrobić, choć i tacy z pasją się trafiają Teraz znaleźli nowych frajerów na pokazówkę, głownie ze wsi. Ta pseudo-kadra "kierowników -innymi słowy dzieci w majtkach" musi ulec niewątpliwie dokumentnej wymianie, niektórzy powinni zupełnie opuścić struktury SCA, ci ludzie na przestrzeni wielu lat zrobili więcej złego niż dobrego, za ich pośrednictwem wielu przydatnych, wartościowych i ambitnych pracowników odeszło i bronią się rękoma i nogami przed ich powrotem. Bo wielkich bataliach, bojach, sporach, zwolnieniach, wypłakali "parę złotych", teraz naganiacze szukają, aby zredukować obsady na maszynie. Trzeba odbić podwyżki w na koniec 2017 roku. Bez gruntownej przebudowy zarządzania i kadry managerskich nie nastąpią żadne zauważalne zmiany. Jednym słowem KOMUNA śmierdząca!

Tymon

Jak ktoś chce się do czegoś przyczepić to zawsze mu się to uda

Robek

atmosfera jest taka jak w olawie, taka sama jak na miesicie. jakie ludzie tu mieszkaja takie tu pracuja. ja tam jestem zadowolony bo 12 zl to przyzwoita stawka. po co mnie wiecej.

Troll z pasją

Potwierdzam. Aby zostać Inżynierem Procesu nie trzeba koniecznie spełniać wymagań przedstawionych w treści ogłoszeń o pracę, cytuję: wykształcenie wyższe techniczne, dobra znajomość języka angielskiego. Wystarczają często: (usunięte przez administratora)

Kamil&Klim
@Troll z pasją 08.10.2017 13:43

Mam pytanie odnośnie ostatniego ogłoszenia o pracę w pracuj,pl. Jaki klimat tam panuje ? Czy współpraca jest na przyzwoitym poziomie ? Relacje szef - pracownik znośne ? SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget często wystawia ogłoszenia na Pracownik Produkcji co świadczy o dużej rotacji , zastanawiam się czym jest spowodowana ? Czy dobry specjalista operator może liczyć tam po okresie próbnym na 4000 PLN netto - ewentualnie z jaką ilością nadgodzin ?,,,,,

Tomek
@Kamil&Klim 03.12.2017 18:38

Tak cały czas ludzie do pracy są potrzebni bo nikt tu nie chce pracować i się zwalniają. Zakład działa jak w pożarze cały czas jakieś zmiany , nic normalnie nie funkcjonuje. Atmosfera to zalezy od działu i ludzi ale generalnie różowo nie jest. Praca w systemie 4 brygadowym więc masz zarwane soboty i niedziele i nic za to dodatkowo kasy nie ma. Masz jakis wolny dzien w tygodniu. 4000 to zarobisz ale za kwartał a nie miesiac. Wynagrodzenia ok12-13 brutto plus premia 10%.

ffff

o kurde co ja tu czytam....a ja juz podpisalem wstepna umowe...

Joanna

@Pracownik - a czy pracodawca zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnego ubezpieczenia medycznego? Jak oceniasz atmosferę w firmie? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Pracownik

SCA Hygiene Products to firma, która spadła na psy do poziomu obiegowej opinii o polskim prywaciarzu. Tą firmą zarządzają ludzie bez pojęcia i wiedzy o zarządzaniu. Pracownicy czekają kiedy wreszcie zaczną spadać łby tych skopromitowanych decydentów, którzy urządzili sobie w firmie z kapitałem skandynawskim prywatny folwark. Tych nieudaczników i naganiaczy od średniego szczebla do samej góry powinni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do ostatniego i postawić zarzuty doprowadzenia zakładu do zapaści!!!

Joanna

@Pracownikczy pracując na magazynie można liczyć na dodatkowe premie? Mógłbyś napisać również w jakich godzinach odbywa się w nim praca? Czy są to stałe godziny, czy też pracujecie w systemie zmianowym?

Pracownik
@Joanna 23.06.2017 14:06

Praca na 3 zmiany.Nie ma czegos takiego jak premia.Jedynie bonus roczny (max 50 zl brutto) raz do roku.

Pracownik

Praca za 2300 zł brutto na magazynie.Brak jakichkolwiek możliwości rozwoju zawodowego.Podwyżki po 20-50 zł rocznie.Wymagają szybkiego tempa pracy za jałomużne. Liderzy z kompletnym brakiem kompetencji. Nie polecam.

Kwiczoł

Szkoda, że piszący anonimowy Patryk wpatrzony w siebie, jak obrazek potrafi utrzymać siebie i rodzinę za za jałmużnę- chociaż tydzień , którą deklaruje zarząd firmy. Mam pytanie anonimowego gwiazdora czy kiedykolwiek pracował za 2300 tyś brutto w systemie niewolniczym? Jeżeli nie pracował, kłamliwa odpowiedź i propagandowa deklaracja jest zbyteczna, ponieważ ktoś kto nie zna życia nie powinien zabierać głosu na portalu, który zarezerwowany jest dla pracowników dymanych . przez zakłamany system niewolniczy, który oznajmia zmanipulowanym , że jest liberalny! Mam pytanie czy ten pisarz, na grubym uposażeniu, prowokator pracował za najniższą możliwą krajową z zegarkiem w reku?. Czy też tylko może go stać na zwykłą manipulację i chaotyczne podpuszczanie autora, który zna życie, a nie daje się szmacić za kabzę srebrników?

Patryk
@Kwiczoł 12.05.2017 00:24

To chłopie zmień robotę. Trochę inicjatywy. Jak się niepodoba obecny chlebodawca, zmień go.

Kwiczoł
@Patryk 14.05.2017 14:43

Zmieniamy cały czas, ty też zmień, bo klepiesz jak potłuczony!!! Ponadto tacy, jak ty powodują, że w tym kołchozie nie zachodzą zmiany dla ludzi normalnych, tylko dla gestapowców, którzy stoją za aparatami i kijami i czekają, jak hiena na padlinę.

Patryk
@Kwiczoł 01.06.2017 14:38

Może zmieniło by się coś, gdyby w jednej chwili zwolnił sie co piąty pracownik, a tak rozgłasza się sukces, że w SCA z własnej inicjatywy zwalnia się statystycznie bardzo mała liczba osób.

Zostaw opinię o Essity Operations Poland Sp. z o.o. - Oława

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Essity Operations Poland Sp. z o.o.