Essity Operations Poland Sp. z o.o.

Oława

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 158 ocen.

Essity Operations Poland Sp. z o.o.
2 158 6 1

Opinie o Essity Operations Poland Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Essity Operations Poland Sp. z o.o.

Joanna

@Oceniacz, posiadasz jakieś doświadczenia związane z pracą w firmie Essity Operations Poland? Jeżeli tak to czy mógłbyś napisać coś na temat warunków pracy jakie oferuje pracodawca? Jak ocenisz atmosferę panującą pomiędzy kadrą pracowniczą na stanowisku, które zajmujesz bądź zajmowałeś? Napisz proszę coś na ten temat. @Gggggg, jesteś już po rozmowie rekrutacyjnej do pracy na stanowisku operatora linii produkcyjnej w firmie Essity Operations Poland? Podziel się z nami tym jak przebiegła rozmowa i jaki jest jej wynik.

zawisza

Czy jest dojazd pracowniczy z Strzelina!

Gggggg
@zawisza 17.06.2016 16:55

Będzie lipcu dojaz z Strzelina. Jutro jadę na rozmowę o pracę w Essity. Jako Operator lini produkcjnej

Arek

To świadczy, że firma nie wymaga od pracowników!!

Grzesiek

Konkurencja mocno inspiruje do pisania?

Login
@Grzesiek 09.06.2018 18:26

Nie tylko przełożeni i bałagan panujący w firmieEssity są inspirujące :)

Robi

Po drugiej stronie jest inna firma produkująca opakowania , kiedyś ten zakład należał do SCA teraz to jest Smith , wiem że zatrudniają nowych pracowników. To jest super zakład bardzo fajna atmosfera i dobre zarobki dużo wyższe niż tutaj. Ja tam uciekłem i nie żałuję !!!

Smith
@Robi 30.08.2016 11:09

Ta po drugiej stronie jest po takich samych pieniądzach

Oceniacz

Firma może nie jest idealna ale w stosunku do pracowników też jest dużo zastrzeżeń!

Zwizakowiec

Cóż tu pisać, SCA Hygiene Products, kiedy w firmę inwestowano w latach 2007-2011, to był to zakład z aspiracjami. W tych latach szefem był zakładu w Oławie był Holender Marcel . Przez następne lata po zmianach na Włocha, później niby Francuza, a w tej chwila Polaczka to ręce opadają. Metamorfoza spowodowała, że na przestrzeni kilku lat powstało tyle klik, że dawno w żadnym zakładzie tak wielu nie widziałem. Słowa śp. Gen. Petelickiego BMW(mierny, bierny, ale wierny) bardziej aktualne niż nigdy wcześniej. Kolesiostwo wymienia się tylko stołkami, notorycznie. Dodam, że w wielu przypadkach bez stosownych kwalifikacji, języka itd. Istny cyrk Monty Paytona. Na każdym kroku, upomnienia, nagany, zwolnienia, brak podwyżek, zastraszenia, prześladowanie. Ktoś tam wcześniej wspomniał o związkach zawodowych. Związki Zawodowe powstały, coś tam działają. Rozpoczęto spór zbiorowy z pracodawcą, odbyto wiele rozmów, dyskusji, również z ekspertami bez jakiejkolwiek zmiany!!! Takiego betonu twardego - mocno zbrojonego, jak w SCA dawno nie widziałem. Po tych całych szopkach, podchodach, notorycznemu kłamaniu, zwolnił się nawet Przewodniczący Solidarności. Więc o czym tu mowa. Uznał, że jakakolwiek konstruktywna dyskusja z ludźmi takiego pokroju jest zbyteczny. Pracownicy śmiertelnie wystraszeni, a kapa bez szkół i kwalifikacji pną się w górę. Ludzie, którzy się edukują, rozwijają wiele lat klepią na tym samym stanowisku.... Nie ma o czym i o kim pisać. Zostało bardzo mało wartościowych ludzi, siedzą ci, któym SCA życie uratowało i ferajna kolesi i koleżanek do łupienia szmalu!!! Tyle w temacie...

Związkowiec
@Uczciwy 07.05.2018 10:39

Byłeś w kadrach czy przewodniczący ci pokazał wypowiedzenie? Ja wypowiedzenie widziałem osobiście ale przygotowane przez pracownika w stosunku do pracodawcy. Nie pomawiaj nikogo bo wszystkie spekulacje tu zawarte można zweryfikować.

Joanna

Aktywność wątku nieco przygasła w ostatnim czasie. @Były pracownik, jakie były plusy pracy w ESSITY OPERATIONS POLAND? Może ktoś jeszcze chciałaby podzielić się swoją opinią? Czy firma ta zwiększa obecnie zatrudnienie?

Robek
@Joanna 11.04.2018 17:09

Aktywność wątku spada bo nowi pracownicy z Ukrainy nie potrafią pisać po polsku

Joanna

@byly, sądząc po Twoim nicku, prawdopodobnie już nie pracujesz w tej firmie. Czy w czasie swojej pracy dostrzegłeś oprócz wymienionych wad jakieś zalety firmy? Jak postrzegacie pakiet benefitów, który oferuje ESSITY OPERATIONS POLAND ? W ogłoszeniach rekrutacyjnych, zamieszczonych na portalach ogłoszeniowych, widnieje informacja na temat między innymi dofinansowania do dojazdów do pracy, dodatkową opiekę medyczną lub dodatek za pracę zmianową. Zapraszam do komentowania.

byly

Firma źle zarządzana.,, kolesiostwo, karierowicze, ukraincow coraz wiecej

Administrator

Posiadacie jakieś informacje związane z ESSITY OPERATIONS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ? Dajcie znać, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Wasza opinia może okazać się bardzo cenna.

Byly

Jak tam teraz jest? Cos wiecej?

Były pracownik
@Byly 30.01.2018 11:22

Ta sama patologia, co wcześniej. Wprowadzili kilka trików marketingowych, jak kolacja z dyrektorem, na którą często pracownicy przychodzą w ubraniu roboczym- KPINA i wstyd. Powiem tak, starego pracownika już ciężko w balona zrobić, choć i tacy z pasją się trafiają Teraz znaleźli nowych frajerów na pokazówkę, głownie ze wsi. Ta pseudo-kadra "kierowników -innymi słowy dzieci w majtkach" musi ulec niewątpliwie dokumentnej wymianie, niektórzy powinni zupełnie opuścić struktury SCA, ci ludzie na przestrzeni wielu lat zrobili więcej złego niż dobrego, za ich pośrednictwem wielu przydatnych, wartościowych i ambitnych pracowników odeszło i bronią się rękoma i nogami przed ich powrotem. Bo wielkich bataliach, bojach, sporach, zwolnieniach, wypłakali "parę złotych", teraz naganiacze szukają, aby zredukować obsady na maszynie. Trzeba odbić podwyżki w na koniec 2017 roku. Bez gruntownej przebudowy zarządzania i kadry managerskich nie nastąpią żadne zauważalne zmiany. Jednym słowem KOMUNA śmierdząca!

Tymon

Jak ktoś chce się do czegoś przyczepić to zawsze mu się to uda

Robek

atmosfera jest taka jak w olawie, taka sama jak na miesicie. jakie ludzie tu mieszkaja takie tu pracuja. ja tam jestem zadowolony bo 12 zl to przyzwoita stawka. po co mnie wiecej.

Troll z pasją

Potwierdzam. Aby zostać Inżynierem Procesu nie trzeba koniecznie spełniać wymagań przedstawionych w treści ogłoszeń o pracę, cytuję: wykształcenie wyższe techniczne, dobra znajomość języka angielskiego. Wystarczają często: (usunięte przez administratora)

Tomek
@Kamil&Klim 03.12.2017 18:38

Tak cały czas ludzie do pracy są potrzebni bo nikt tu nie chce pracować i się zwalniają. Zakład działa jak w pożarze cały czas jakieś zmiany , nic normalnie nie funkcjonuje. Atmosfera to zalezy od działu i ludzi ale generalnie różowo nie jest. Praca w systemie 4 brygadowym więc masz zarwane soboty i niedziele i nic za to dodatkowo kasy nie ma. Masz jakis wolny dzien w tygodniu. 4000 to zarobisz ale za kwartał a nie miesiac. Wynagrodzenia ok12-13 brutto plus premia 10%.

ffff

o kurde co ja tu czytam....a ja juz podpisalem wstepna umowe...

Joanna

@Pracownik - a czy pracodawca zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnego ubezpieczenia medycznego? Jak oceniasz atmosferę w firmie? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Pracownik

SCA Hygiene Products to firma, która spadła na psy do poziomu obiegowej opinii o polskim prywaciarzu. Tą firmą zarządzają ludzie bez pojęcia i wiedzy o zarządzaniu. Pracownicy czekają kiedy wreszcie zaczną spadać łby tych skopromitowanych decydentów, którzy urządzili sobie w firmie z kapitałem skandynawskim prywatny folwark. Tych nieudaczników i naganiaczy od średniego szczebla do samej góry powinni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do ostatniego i postawić zarzuty doprowadzenia zakładu do zapaści!!!

Joanna

@Pracownikczy pracując na magazynie można liczyć na dodatkowe premie? Mógłbyś napisać również w jakich godzinach odbywa się w nim praca? Czy są to stałe godziny, czy też pracujecie w systemie zmianowym?

Pracownik
@Joanna 23.06.2017 14:06

Praca na 3 zmiany.Nie ma czegos takiego jak premia.Jedynie bonus roczny (max 50 zl brutto) raz do roku.

Pracownik

Praca za 2300 zł brutto na magazynie.Brak jakichkolwiek możliwości rozwoju zawodowego.Podwyżki po 20-50 zł rocznie.Wymagają szybkiego tempa pracy za jałomużne. Liderzy z kompletnym brakiem kompetencji. Nie polecam.

Kwiczoł

Szkoda, że piszący anonimowy Patryk wpatrzony w siebie, jak obrazek potrafi utrzymać siebie i rodzinę za za jałmużnę- chociaż tydzień , którą deklaruje zarząd firmy. Mam pytanie anonimowego gwiazdora czy kiedykolwiek pracował za 2300 tyś brutto w systemie niewolniczym? Jeżeli nie pracował, kłamliwa odpowiedź i propagandowa deklaracja jest zbyteczna, ponieważ ktoś kto nie zna życia nie powinien zabierać głosu na portalu, który zarezerwowany jest dla pracowników dymanych . przez zakłamany system niewolniczy, który oznajmia zmanipulowanym , że jest liberalny! Mam pytanie czy ten pisarz, na grubym uposażeniu, prowokator pracował za najniższą możliwą krajową z zegarkiem w reku?. Czy też tylko może go stać na zwykłą manipulację i chaotyczne podpuszczanie autora, który zna życie, a nie daje się szmacić za kabzę srebrników?

Patryk
@Kwiczoł 01.06.2017 14:38

Może zmieniło by się coś, gdyby w jednej chwili zwolnił sie co piąty pracownik, a tak rozgłasza się sukces, że w SCA z własnej inicjatywy zwalnia się statystycznie bardzo mała liczba osób.

Aneta

Witam. Szukam osoby pracującej w SCA w Oławie, która mogłaby "załatwić " taniej większą ilość pieluszek jednorazowych dla dzieci. Opakowania uszkodzone, itp. lub taniej nieuszkodzone. Prosze o kontakt, jestem z Oławy

Joanna

@ziom długo pracujesz już w SCA? Chętnie usłyszymy o warunkach pracy w firmie.

Troll z Pasją

Karzą nam zapoznać się z tzw. Polityką Etyki i się podpisać, a tu taki numer, cytat z mediów: "Zakończono postępowanie antymonopolowe w sprawie porozumienia ograniczającego konkurencję na rynku materiałów higienicznych dla HoReCa i sektora spożywczego. Zgodnie z decyzją prezesa UOKiK na firmy biorące udział w zmowie nałożono kary pieniężne. Najwyższe kary – ponad 1 mln zł – otrzymały spółki SCA Hygiene Products i SCA Hygiene" No to juz po podwyżkach i.t.p.

Dżoena
@Realista 04.08.2017 21:17

Zgadzam się. Tak to niestety teraz wygląda. Pod wodzą polskiego dyrektora frustracja wśród pracowników rośnie. Inwestuje się w zakład, ale nie w ludzi. Natomiast szanse na wynegocjonowanie dobrej stawki mają nowi pracownicy z doświadczeniem na produkcji i wykształceniem technicznym, ponieważ brakuje ludzi, a nowe maszyny przyjeżdżają. Mimo dużego szumu nt. podwyżek, nic nie zostało zrobione, bo Polski beton zbrojony twierdzi, że podwyżki ludziom nie są potrzebne. Jednak atmosfera na liniach nie jest zła- zależy od kierownika i brygadzisty, ale jak tak dalej będzie to ta atmosfera się zdecydowanie pogorszy.

ziom

Praca dla ludzi z Pasja polecam zarobki o lepszych mogę pomarzyć.,

były

Zdecydowanie nie polecam. Duża rotacja, atmosfera kiepska. Szkodliwe warunki, nawiedzeni ludzie z rst. Praca dla Troli z Pasją. W okolicy są lepsze firmy.

Poszukujący okazji
@były 15.11.2016 12:29

Napisz którą firmę polecasz?

polki

Chyba nie było żadnej rotacji, a szkoda, bo pasowałaby mi oferta na specjalistę ds. programów lojalnościowych.

anonim

(usunięte przez administratora)

Krzysztof
@były 13.07.2016 18:35

Dopóki widzę ludków grzebiących z rana w koszu na odpady elektryczne pasja :-) mnie nie opuszcza.

Darek

Tutaj lepiej juz nie bedzie , coraz wiecej ukrainców, kierownicy sami się motają. Niby jakość jest ważna ale problemy kazą zamiatać pod dywan , byle włąsna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uchronić. A jak przyjdzie reklamacja to na szarakach sie wyżywają.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek

Zarabiają kiepsko, na rękę trochę ponad minimum. Do tego zmieniają się jak rękawiczki. Z byle powodu są zmieniani, najczęściej jak stali czegoś nie dopilnuję , zrzucają to na tymczasowych.

Zostaw opinię o Essity Operations Poland Sp. z o.o. - Oława

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Essity Operations Poland Sp. z o.o.