SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget

Oława

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 135 ocen.

Opinie o SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget

Troll z pasją

Potwierdzam. Aby zostać Inżynierem Procesu nie trzeba koniecznie spełniać wymagań przedstawionych w treści ogłoszeń o pracę, cytuję: wykształcenie wyższe techniczne, dobra znajomość języka angielskiego. Wystarczają często: mierny, ale wierny.

pselwa

uklady.. skoro facet imbecyl bez piątej klepki dostaje się na proces inzyniera na m32 wyksztalcenie zawodowe....

ffff

o kurde co ja tu czytam....a ja juz podpisalem wstepna umowe...

Joanna

@Pracownik - a czy pracodawca zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnego ubezpieczenia medycznego? Jak oceniasz atmosferę w firmie? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Pracownik

SCA Hygiene Products to firma, która spadła na psy do poziomu obiegowej opinii o polskim prywaciarzu. Tą firmą zarządzają ludzie bez pojęcia i wiedzy o zarządzaniu. Pracownicy czekają kiedy wreszcie zaczną spadać łby tych skopromitowanych decydentów, którzy urządzili sobie w firmie z kapitałem skandynawskim prywatny folwark. Tych nieudaczników i naganiaczy od średniego szczebla do samej góry powinni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do ostatniego i postawić zarzuty doprowadzenia zakładu do zapaści!!!

Joanna

@Pracownikczy pracując na magazynie można liczyć na dodatkowe premie? Mógłbyś napisać również w jakich godzinach odbywa się w nim praca? Czy są to stałe godziny, czy też pracujecie w systemie zmianowym?

Pracownik
@Joanna 23.06.2017 14:06
@Pracownikczy pracując na magazynie można liczyć na dodatkowe premie? Mógłbyś napisać również w jakich godzinach odbywa się w...

Praca na 3 zmiany.Nie ma czegos takiego jak premia.Jedynie bonus roczny (max 50 zl brutto) raz do roku.

Pracownik

Praca za 2300 zł brutto na magazynie.Brak jakichkolwiek możliwości rozwoju zawodowego.Podwyżki po 20-50 zł rocznie.Wymagają szybkiego tempa pracy za jałomużne. Liderzy z kompletnym brakiem kompetencji. Nie polecam.

Kwiczoł

Szkoda, że piszący anonimowy Patryk wpatrzony w siebie, jak obrazek potrafi utrzymać siebie i rodzinę za za jałmużnę- chociaż tydzień , którą deklaruje zarząd firmy. Mam pytanie anonimowego gwiazdora czy kiedykolwiek pracował za 2300 tyś brutto w systemie niewolniczym? Jeżeli nie pracował, kłamliwa odpowiedź i propagandowa deklaracja jest zbyteczna, ponieważ ktoś kto nie zna życia nie powinien zabierać głosu na portalu, który zarezerwowany jest dla pracowników dymanych . przez zakłamany system niewolniczy, który oznajmia zmanipulowanym , że jest liberalny! Mam pytanie czy ten pisarz, na grubym uposażeniu, prowokator pracował za najniższą możliwą krajową z zegarkiem w reku?. Czy też tylko może go stać na zwykłą manipulację i chaotyczne podpuszczanie autora, który zna życie, a nie daje się szmacić za kabzę srebrników?

Kwiczoł
@Patryk 14.05.2017 14:43
To chłopie zmień robotę. Trochę inicjatywy. Jak się niepodoba obecny chlebodawca, zmień go.

Zmieniamy cały czas, ty też zmień, bo klepiesz jak potłuczony!!! Ponadto tacy, jak ty powodują, że w tym kołchozie nie zachodzą zmiany dla ludzi normalnych, tylko dla gestapowców, którzy stoją za aparatami i kijami i czekają, jak hiena na padlinę.

Patryk
@Kwiczoł 01.06.2017 14:38
Zmieniamy cały czas, ty też zmień, bo klepiesz jak potłuczony!!! Ponadto tacy, jak ty powodują, że w tym kołchozie nie zachodzą...

Może zmieniło by się coś, gdyby w jednej chwili zwolnił sie co piąty pracownik, a tak rozgłasza się sukces, że w SCA z własnej inicjatywy zwalnia się statystycznie bardzo mała liczba osób.

Zwizakowiec

Cóż tu pisać, SCA Hygiene Products, kiedy w firmę inwestowano w latach 2007-2011, to był to zakład z aspiracjami. W tych latach szefem był zakładu w Oławie był Holender Marcel . Przez następne lata po zmianach na Włocha, później niby Francuza, a w tej chwila Polaczka to ręce opadają. Metamorfoza spowodowała, że na przestrzeni kilku lat powstało tyle klik, że dawno w żadnym zakładzie tak wielu nie widziałem. Słowa śp. Gen. Petelickiego BMW(mierny, bierny, ale wierny) bardziej aktualne niż nigdy wcześniej. Kolesiostwo wymienia się tylko stołkami, notorycznie. Dodam, że w wielu przypadkach bez stosownych kwalifikacji, języka itd. Istny cyrk Monty Paytona. Na każdym kroku, upomnienia, nagany, zwolnienia, brak podwyżek, zastraszenia, prześladowanie. Ktoś tam wcześniej wspomniał o związkach zawodowych. Związki Zawodowe powstały, coś tam działają. Rozpoczęto spór zbiorowy z pracodawcą, odbyto wiele rozmów, dyskusji, również z ekspertami bez jakiejkolwiek zmiany!!! Takiego betonu twardego - mocno zbrojonego, jak w SCA dawno nie widziałem. Po tych całych szopkach, podchodach, notorycznemu kłamaniu, zwolnił się nawet Przewodniczący Solidarności. Więc o czym tu mowa. Uznał, że jakakolwiek konstruktywna dyskusja z ludźmi takiego pokroju jest zbyteczny. Pracownicy śmiertelnie wystraszeni, a kapa bez szkół i kwalifikacji pną się w górę. Ludzie, którzy się edukują, rozwijają wiele lat klepią na tym samym stanowisku.... Nie ma o czym i o kim pisać. Zostało bardzo mało wartościowych ludzi, siedzą ci, któym SCA życie uratowało i ferajna kolesi i koleżanek do łupienia szmalu!!! Tyle w temacie...

Patryk
@Zwizakowiec 14.04.2017 10:35
Cóż tu pisać, SCA Hygiene Products, kiedy w firmę inwestowano w latach 2007-2011, to był to zakład z aspiracjami. W tych latach...

Oooo... Ładnie się nam Pan przedstawił... Taka wiedza z historii zakładu, zapewne wiele lat pracy, czyli jak nie członek grupy "kolesiów", to grupy "tych, którym SCA życie uratowało".

Aneta

Witam. Szukam osoby pracującej w SCA w Oławie, która mogłaby "załatwić " taniej większą ilość pieluszek jednorazowych dla dzieci. Opakowania uszkodzone, itp. lub taniej nieuszkodzone. Prosze o kontakt, jestem z Oławy

Joanna

@ziom długo pracujesz już w SCA? Chętnie usłyszymy o warunkach pracy w firmie.

Troll z Pasją

Karzą nam zapoznać się z tzw. Polityką Etyki i się podpisać, a tu taki numer, cytat z mediów: "Zakończono postępowanie antymonopolowe w sprawie porozumienia ograniczającego konkurencję na rynku materiałów higienicznych dla HoReCa i sektora spożywczego. Zgodnie z decyzją prezesa UOKiK na firmy biorące udział w zmowie nałożono kary pieniężne. Najwyższe kary – ponad 1 mln zł – otrzymały spółki SCA Hygiene Products i SCA Hygiene" No to juz po podwyżkach i.t.p.

Realista
@Troll z Pasją 05.01.2017 19:36
Karzą nam zapoznać się z tzw. Polityką Etyki i się podpisać, a tu taki numer, cytat z mediów: "Zakończono postępowanie an...

Jaka etyka, to bajki ze Sztokholmu nie mające niczego z rzeczywistością panująca w SCA Hygiene Prducts- obecnie essity. Ta firma pod kierownictwem Polaczka leci na dno. Przydupasy maja się jeszcze dobrze, bo gruba kapucha wpływa na konto. A ludzie z produkcji, UR, RST i innych działów chodzą jak w amoku!! W tej firmie jest potrzebna gruntowna przebudowa zarządzania i myślenia, bo papa-ruchy polskie utopia ta firmę!!!

Dżoena
@Realista 04.08.2017 21:17
Jaka etyka, to bajki ze Sztokholmu nie mające niczego z rzeczywistością panująca w SCA Hygiene Prducts- obecnie essity. Ta fir...

Zgadzam się. Tak to niestety teraz wygląda. Pod wodzą polskiego dyrektora frustracja wśród pracowników rośnie. Inwestuje się w zakład, ale nie w ludzi. Natomiast szanse na wynegocjonowanie dobrej stawki mają nowi pracownicy z doświadczeniem na produkcji i wykształceniem technicznym, ponieważ brakuje ludzi, a nowe maszyny przyjeżdżają. Mimo dużego szumu nt. podwyżek, nic nie zostało zrobione, bo Polski beton zbrojony twierdzi, że podwyżki ludziom nie są potrzebne. Jednak atmosfera na liniach nie jest zła- zależy od kierownika i brygadzisty, ale jak tak dalej będzie to ta atmosfera się zdecydowanie pogorszy.

ziom

Praca dla ludzi z Pasja polecam zarobki o lepszych mogę pomarzyć.,

były

Zdecydowanie nie polecam. Duża rotacja, atmosfera kiepska. Szkodliwe warunki, nawiedzeni ludzie z rst. Praca dla Troli z Pasją. W okolicy są lepsze firmy.

Poszukujący okazji
@były 15.11.2016 12:29
Zdecydowanie nie polecam. Duża rotacja, atmosfera kiepska. Szkodliwe warunki, nawiedzeni ludzie z rst. Praca dla Troli z Pasją....

Napisz którą firmę polecasz?

polki

Chyba nie było żadnej rotacji, a szkoda, bo pasowałaby mi oferta na specjalistę ds. programów lojalnościowych.

Robi

Po drugiej stronie jest inna firma produkująca opakowania , kiedyś ten zakład należał do SCA teraz to jest Smith , wiem że zatrudniają nowych pracowników. To jest super zakład bardzo fajna atmosfera i dobre zarobki dużo wyższe niż tutaj. Ja tam uciekłem i nie żałuję !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

były

Pozdrawiam załogę SCA i mam nadzieję że PASJA was nie opuszcza:-)

Krzysztof
@były 13.07.2016 18:35
Pozdrawiam załogę SCA i mam nadzieję że PASJA was nie opuszcza:-)

Dopóki widzę ludków grzebiących z rana w koszu na odpady elektryczne pasja :-) mnie nie opuszcza.

zawisza

Czy jest dojazd pracowniczy z Strzelina!

Darek

Tutaj lepiej juz nie bedzie , coraz wiecej ukrainców, kierownicy sami się motają. Niby jakość jest ważna ale problemy kazą zamiatać pod dywan , byle włąsna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uchronić. A jak przyjdzie reklamacja to na szarakach sie wyżywają.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek

Zarabiają kiepsko, na rękę trochę ponad minimum. Do tego zmieniają się jak rękawiczki. Z byle powodu są zmieniani, najczęściej jak stali czegoś nie dopilnuję , zrzucają to na tymczasowych.

nick

A jak zarabiają tam ludzie zatrudnieni przez firmy posrednicze i jak sa traktowani

andrzej
@nick 20.04.2016 18:23
A jak zarabiają tam ludzie zatrudnieni przez firmy posrednicze i jak sa traktowani

Najłatwiej przez koneksje rodzinne, program 400+. Jak Cię zarekomendują to dostana kasę, ale muszą też mieć spore plecy. Ostatnio na magazynie po znajomości koledze załatwiali.

liść czasu

to naprawdę poważna korporacja, i to z ciekawymi wysokiej jakości produktami., imponują mi., a jako że szukam w tej branży nowej pracy to chyba się na nich zdecyduję. wiele firm o mnie walczy, prześcigają się jak szaleni w ofertach dla mnie ale jeszcze nie mam nic od SCA - myślicie że przebiją konkurencję i mnie skuszą?

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał

Francuzik już odchodzi, jednak pare lat za puźno. Firma zeszła na psy przez te lata, niby postawiono w niej na bezpieczeństwo pracowników, ale BHP służy jedynie do dokopania pracownikom. Bhapowcy nie reaguja na zgloszenia, ewidebtnie łamane są przepisy, pracujemy w zapyleniu, , na liniach jest ciemno,sprzęt jest w opłakanym stanie i nie można się doprosić jego wymiany.Mieliśmy przez takie podejście ostatnio wypadek, chłop zacioł się nożem i pomimo tego że pracownicy od kilu miesiecy prosili się kierowniczka o ich wymianę, udupili pracownika z linii. Bo pracował niebezpiecznie. Paranoja, nie dali mu dobrego sprzeu, nie zrobili szkolenia, ale do zwolnienia trafił pierwszy. Ostatnio ograniczyli obsade na lini i teraz robimy pojedynczo to co przes ostatnie lata robiły 2 osoby. Oczywiście jak zaczyna się produkcja sypać to jest twoja wina, bo za wolno, bo się nie interesujesz itd., jak masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wego TL-a to znajdzie coś żeby swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ochronić. Na szczęsciejest sporo fajnych ludzi i można jakoś wytrzymać.

anonim

(usunięte przez administratora)

piotr

40 zł to ma być dużo ? Kpisz sobie ? Pensje tam są głodowe

Porażka

Ludzie tu się wypowiada o sca hygiene swenska celuloza pisze jak byk nie o kartonach. Co do sca hygiene po 4latach pracy mogę stwierdzić że to porażka kierownictwo nie liczy się z nikim nie podoba się to się zwolnij takie teksty padały tak z ust kierownictwa. Co do zarobków przez samo sca max 1900zł na 4brygadach świątek piątek i niedziela inne firmy proponują tyle samo ALE w 3zmianach a to ogromna różnica oczywiście są i takie firmy co dają mniej normalne. Co do socjala jest teraz dyrektorem Francuzik który regularnie urywa jak się da porażka. Podwyżka roczna porażka 40zł brutto zeszły rok a w tym 2015 ponoś jeszcze mniej ma być żenada. Bonus roczny urwany na 2015 rok o ok.1000zł czyli 200 do wypłaty. Co do ludzi podpie... jak się da i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają z tego. BHP niby coś robi ale tylko to co samo chce niereaguje prawie wcale na opinie pracowników prawie wcale czyli robią tak w 30%. Jeszcze co do ludzi przychodzą naćpani pijani masakra. Ten zakład był super ale 5lat do tyłu teraz nie polecę go nikomu bo życie i karierę zawodową sobie zmarnuje zresztą widać to po rotacji jaka jest w chwili obecnej.

Drm

Wydaje mi się, że sytuacja w SCA powinna być zdecydowanie dobra. Tutaj są wszelkie informacje dotyczące studentów i podjęcia pracy http://www.sca.com/en/Career/Students/ Być może praca czy staż w tej firmie są świetnym rozwiązaniem dla osoby, która planuje rozpocząć karierę w temacie.Zwykle jest tak, że to na przyszłość się zwraca.

zainteresowany

Nie prawda, zamowien jest coraz wiecej ciagle szukaja ludzi na produkcje nawet zwiekszyli stawke

zainteresowany

Chodzą słuchy, ze jest mniej zamówień obecnie ?

zainteresowana

Po ilu dniach od zlozenia cv dzwonia ? prosze o szybka odpowiedz

zainteresowana

Po ilu dniach od zlozenia cv dzwonia ? prosze o szybka odpowiedz

zainteresowany

Cv trzeba wysłać na adres rekrutacja@dss.com.pl

zainteresowany

szukaja ludzi na produkcje,chca zatudnic ok 20 osob na operatorow

adas

Witam właśnie próbuję się zwolnić z tej firmy ponieważ znalazłem o wiele lepszą posadę niestety pracodawca po 5 latach nie chce dać wypowiedzenia na mocy porozumienia stron a mówili że nikogo na siłę nie będą trzymać, o zarobkach może nie będę się wypowiadał.

kaja

na pewno chodziło właśnie o ciężką pracę, jak inaczej można to okreslić? Widzę większość negatywnych komentarzy się pojawia, nie wiem czy się wiązać z tą firmą czy nie

marcin

Raczej chodziło o ciężka prace, zapychac, to takie łagodne przekleństwo, tez na z. może się domyślisz...

arek

@modrić, nie bardzo zrozumiałem Twoja wypowiedź, co miałes na mysli pisząc, że w sca packaging trzeba zapychać?

modrić

Pewnie, że trzeba zapychać. Ale jak pod koniec miesiąca przychodzi wypłata to pewnie się chce i płakać i jęczeć i stękać. Ale niestety takie czasy takie warunki.

cedric

Zgodze sie z wypowiedzią powyżej, czasem zamiast narzekać, trzeba brac się do roboty, pewnie sca packaging nie będzie obojętny jak zobaczy starania się człowieka.

comfort

zarobek 1500 z groszami system 4 brygadowy porażka

szukam pracy

w piątek, 1 marca zostałam przyjęta ale gdzie indziej Nagle spadło jak z nieba

lucan

Jak jesteś zainteresowana to ja jadę z Brzegu jestem w grupie A . kontakt na e-mail lucan4@wp.pl

szukam pracy

a czy przyjmują teraz i jakie maja wymagania od nowego pracownika?

były pracownik

SCA już nie jest właścicielem tego zakładu teraz to już DSSmith .

Nick

Stary uciekaj !!!!

szukam pracy

o! to jednak przyjmuja tam? zazdroszcze Do f4 : a co zrobiłaś ze dostałaś propozycje?

f4

witam dzisiaj dostałem propozycje to sca moglby ktos napisac jak sie pracuje i jak zarobki ? jestem z brzegu szukam transportu z kims do sca

Pracownik

Najważniejsze że nowa firma zobaczyła co się tutaj dzieje i to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co [usunięte przez moderatora] zatrudnił wywaliła , jeszcze ta [usunięte przez moderatora] została .

zwiazkowiec

zamiast lamentowac jak dewotki , zorganizujcie sie i zalozcie zwiazek zawodowy, bedziecie mogli rozwiazywac problemy, rozmawiac z pracodawca i nikt wami nie bedzie poniewieral

spz

Firma sprzedana, uciekac aby dalej.

anonim

w Pile jest podobnie , i jeszcze jedno , taka porządna niby firma a ( usunięte przez administratora ) . Jak długo można czekac

Zostaw opinię o SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget - Oława

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget