ESSITY OPERATIONS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ

Oława

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 148 ocen.

Opinie o ESSITY OPERATIONS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ESSITY OPERATIONS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ

byly

Firma źle zarządzana.,, kolesiostwo, karierowicze, ukraincow coraz wiecej

Joanna

Aktywność wątku nieco przygasła w ostatnim czasie. @Były pracownik, jakie były plusy pracy w ESSITY OPERATIONS POLAND? Może ktoś jeszcze chciałaby podzielić się swoją opinią? Czy firma ta zwiększa obecnie zatrudnienie?

Administrator

Posiadacie jakieś informacje związane z ESSITY OPERATIONS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ? Dajcie znać, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Wasza opinia może okazać się bardzo cenna.

Byly

Jak tam teraz jest? Cos wiecej?

Były pracownik
@Byly 30.01.2018 11:22

Ta sama patologia, co wcześniej. Wprowadzili kilka trików marketingowych, jak kolacja z dyrektorem, na którą często pracownicy przychodzą w ubraniu roboczym- KPINA i wstyd. Powiem tak, starego pracownika już ciężko w balona zrobić, choć i tacy z pasją się trafiają Teraz znaleźli nowych frajerów na pokazówkę, głownie ze wsi. Ta pseudo-kadra "kierowników -innymi słowy dzieci w majtkach" musi ulec niewątpliwie dokumentnej wymianie, niektórzy powinni zupełnie opuścić struktury SCA, ci ludzie na przestrzeni wielu lat zrobili więcej złego niż dobrego, za ich pośrednictwem wielu przydatnych, wartościowych i ambitnych pracowników odeszło i bronią się rękoma i nogami przed ich powrotem. Bo wielkich bataliach, bojach, sporach, zwolnieniach, wypłakali "parę złotych", teraz naganiacze szukają, aby zredukować obsady na maszynie. Trzeba odbić podwyżki w na koniec 2017 roku. Bez gruntownej przebudowy zarządzania i kadry managerskich nie nastąpią żadne zauważalne zmiany. Jednym słowem KOMUNA śmierdząca!

Tymon

Jak ktoś chce się do czegoś przyczepić to zawsze mu się to uda

Robek

atmosfera jest taka jak w olawie, taka sama jak na miesicie. jakie ludzie tu mieszkaja takie tu pracuja. ja tam jestem zadowolony bo 12 zl to przyzwoita stawka. po co mnie wiecej.

Troll z pasją

Potwierdzam. Aby zostać Inżynierem Procesu nie trzeba koniecznie spełniać wymagań przedstawionych w treści ogłoszeń o pracę, cytuję: wykształcenie wyższe techniczne, dobra znajomość języka angielskiego. Wystarczają często: (usunięte przez administratora)

Tomek
@Kamil&Klim 03.12.2017 18:38

Tak cały czas ludzie do pracy są potrzebni bo nikt tu nie chce pracować i się zwalniają. Zakład działa jak w pożarze cały czas jakieś zmiany , nic normalnie nie funkcjonuje. Atmosfera to zalezy od działu i ludzi ale generalnie różowo nie jest. Praca w systemie 4 brygadowym więc masz zarwane soboty i niedziele i nic za to dodatkowo kasy nie ma. Masz jakis wolny dzien w tygodniu. 4000 to zarobisz ale za kwartał a nie miesiac. Wynagrodzenia ok12-13 brutto plus premia 10%.

ffff

o kurde co ja tu czytam....a ja juz podpisalem wstepna umowe...

Joanna

@Pracownik - a czy pracodawca zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnego ubezpieczenia medycznego? Jak oceniasz atmosferę w firmie? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Pracownik

SCA Hygiene Products to firma, która spadła na psy do poziomu obiegowej opinii o polskim prywaciarzu. Tą firmą zarządzają ludzie bez pojęcia i wiedzy o zarządzaniu. Pracownicy czekają kiedy wreszcie zaczną spadać łby tych skopromitowanych decydentów, którzy urządzili sobie w firmie z kapitałem skandynawskim prywatny folwark. Tych nieudaczników i naganiaczy od średniego szczebla do samej góry powinni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do ostatniego i postawić zarzuty doprowadzenia zakładu do zapaści!!!

Joanna

@Pracownikczy pracując na magazynie można liczyć na dodatkowe premie? Mógłbyś napisać również w jakich godzinach odbywa się w nim praca? Czy są to stałe godziny, czy też pracujecie w systemie zmianowym?

Pracownik
@Joanna 23.06.2017 14:06

Praca na 3 zmiany.Nie ma czegos takiego jak premia.Jedynie bonus roczny (max 50 zl brutto) raz do roku.

Pracownik

Praca za 2300 zł brutto na magazynie.Brak jakichkolwiek możliwości rozwoju zawodowego.Podwyżki po 20-50 zł rocznie.Wymagają szybkiego tempa pracy za jałomużne. Liderzy z kompletnym brakiem kompetencji. Nie polecam.

Kwiczoł

Szkoda, że piszący anonimowy Patryk wpatrzony w siebie, jak obrazek potrafi utrzymać siebie i rodzinę za za jałmużnę- chociaż tydzień , którą deklaruje zarząd firmy. Mam pytanie anonimowego gwiazdora czy kiedykolwiek pracował za 2300 tyś brutto w systemie niewolniczym? Jeżeli nie pracował, kłamliwa odpowiedź i propagandowa deklaracja jest zbyteczna, ponieważ ktoś kto nie zna życia nie powinien zabierać głosu na portalu, który zarezerwowany jest dla pracowników dymanych . przez zakłamany system niewolniczy, który oznajmia zmanipulowanym , że jest liberalny! Mam pytanie czy ten pisarz, na grubym uposażeniu, prowokator pracował za najniższą możliwą krajową z zegarkiem w reku?. Czy też tylko może go stać na zwykłą manipulację i chaotyczne podpuszczanie autora, który zna życie, a nie daje się szmacić za kabzę srebrników?

Patryk
@Kwiczoł 01.06.2017 14:38

Może zmieniło by się coś, gdyby w jednej chwili zwolnił sie co piąty pracownik, a tak rozgłasza się sukces, że w SCA z własnej inicjatywy zwalnia się statystycznie bardzo mała liczba osób.

Zwizakowiec

Cóż tu pisać, SCA Hygiene Products, kiedy w firmę inwestowano w latach 2007-2011, to był to zakład z aspiracjami. W tych latach szefem był zakładu w Oławie był Holender Marcel . Przez następne lata po zmianach na Włocha, później niby Francuza, a w tej chwila Polaczka to ręce opadają. Metamorfoza spowodowała, że na przestrzeni kilku lat powstało tyle klik, że dawno w żadnym zakładzie tak wielu nie widziałem. Słowa śp. Gen. Petelickiego BMW(mierny, bierny, ale wierny) bardziej aktualne niż nigdy wcześniej. Kolesiostwo wymienia się tylko stołkami, notorycznie. Dodam, że w wielu przypadkach bez stosownych kwalifikacji, języka itd. Istny cyrk Monty Paytona. Na każdym kroku, upomnienia, nagany, zwolnienia, brak podwyżek, zastraszenia, prześladowanie. Ktoś tam wcześniej wspomniał o związkach zawodowych. Związki Zawodowe powstały, coś tam działają. Rozpoczęto spór zbiorowy z pracodawcą, odbyto wiele rozmów, dyskusji, również z ekspertami bez jakiejkolwiek zmiany!!! Takiego betonu twardego - mocno zbrojonego, jak w SCA dawno nie widziałem. Po tych całych szopkach, podchodach, notorycznemu kłamaniu, zwolnił się nawet Przewodniczący Solidarności. Więc o czym tu mowa. Uznał, że jakakolwiek konstruktywna dyskusja z ludźmi takiego pokroju jest zbyteczny. Pracownicy śmiertelnie wystraszeni, a kapa bez szkół i kwalifikacji pną się w górę. Ludzie, którzy się edukują, rozwijają wiele lat klepią na tym samym stanowisku.... Nie ma o czym i o kim pisać. Zostało bardzo mało wartościowych ludzi, siedzą ci, któym SCA życie uratowało i ferajna kolesi i koleżanek do łupienia szmalu!!! Tyle w temacie...

Patryk
@Zwizakowiec 14.04.2017 10:35

Oooo... Ładnie się nam Pan przedstawił... Taka wiedza z historii zakładu, zapewne wiele lat pracy, czyli jak nie członek grupy "kolesiów", to grupy "tych, którym SCA życie uratowało".

Aneta

Witam. Szukam osoby pracującej w SCA w Oławie, która mogłaby "załatwić " taniej większą ilość pieluszek jednorazowych dla dzieci. Opakowania uszkodzone, itp. lub taniej nieuszkodzone. Prosze o kontakt, jestem z Oławy

Joanna

@ziom długo pracujesz już w SCA? Chętnie usłyszymy o warunkach pracy w firmie.

Troll z Pasją

Karzą nam zapoznać się z tzw. Polityką Etyki i się podpisać, a tu taki numer, cytat z mediów: "Zakończono postępowanie antymonopolowe w sprawie porozumienia ograniczającego konkurencję na rynku materiałów higienicznych dla HoReCa i sektora spożywczego. Zgodnie z decyzją prezesa UOKiK na firmy biorące udział w zmowie nałożono kary pieniężne. Najwyższe kary – ponad 1 mln zł – otrzymały spółki SCA Hygiene Products i SCA Hygiene" No to juz po podwyżkach i.t.p.

Dżoena
@Realista 04.08.2017 21:17

Zgadzam się. Tak to niestety teraz wygląda. Pod wodzą polskiego dyrektora frustracja wśród pracowników rośnie. Inwestuje się w zakład, ale nie w ludzi. Natomiast szanse na wynegocjonowanie dobrej stawki mają nowi pracownicy z doświadczeniem na produkcji i wykształceniem technicznym, ponieważ brakuje ludzi, a nowe maszyny przyjeżdżają. Mimo dużego szumu nt. podwyżek, nic nie zostało zrobione, bo Polski beton zbrojony twierdzi, że podwyżki ludziom nie są potrzebne. Jednak atmosfera na liniach nie jest zła- zależy od kierownika i brygadzisty, ale jak tak dalej będzie to ta atmosfera się zdecydowanie pogorszy.

ziom

Praca dla ludzi z Pasja polecam zarobki o lepszych mogę pomarzyć.,

były

Zdecydowanie nie polecam. Duża rotacja, atmosfera kiepska. Szkodliwe warunki, nawiedzeni ludzie z rst. Praca dla Troli z Pasją. W okolicy są lepsze firmy.

Poszukujący okazji
@były 15.11.2016 12:29

Napisz którą firmę polecasz?

polki

Chyba nie było żadnej rotacji, a szkoda, bo pasowałaby mi oferta na specjalistę ds. programów lojalnościowych.

Robi

Po drugiej stronie jest inna firma produkująca opakowania , kiedyś ten zakład należał do SCA teraz to jest Smith , wiem że zatrudniają nowych pracowników. To jest super zakład bardzo fajna atmosfera i dobre zarobki dużo wyższe niż tutaj. Ja tam uciekłem i nie żałuję !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Krzysztof
@były 13.07.2016 18:35

Dopóki widzę ludków grzebiących z rana w koszu na odpady elektryczne pasja :-) mnie nie opuszcza.

zawisza

Czy jest dojazd pracowniczy z Strzelina!

Darek

Tutaj lepiej juz nie bedzie , coraz wiecej ukrainców, kierownicy sami się motają. Niby jakość jest ważna ale problemy kazą zamiatać pod dywan , byle włąsna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uchronić. A jak przyjdzie reklamacja to na szarakach sie wyżywają.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek

Zarabiają kiepsko, na rękę trochę ponad minimum. Do tego zmieniają się jak rękawiczki. Z byle powodu są zmieniani, najczęściej jak stali czegoś nie dopilnuję , zrzucają to na tymczasowych.

nick

A jak zarabiają tam ludzie zatrudnieni przez firmy posrednicze i jak sa traktowani

andrzej
@nick 20.04.2016 18:23

Najłatwiej przez koneksje rodzinne, program 400+. Jak Cię zarekomendują to dostana kasę, ale muszą też mieć spore plecy. Ostatnio na magazynie po znajomości koledze załatwiali.

liść czasu

to naprawdę poważna korporacja, i to z ciekawymi wysokiej jakości produktami., imponują mi., a jako że szukam w tej branży nowej pracy to chyba się na nich zdecyduję. wiele firm o mnie walczy, prześcigają się jak szaleni w ofertach dla mnie ale jeszcze nie mam nic od SCA - myślicie że przebiją konkurencję i mnie skuszą?

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał

Francuzik już odchodzi, jednak pare lat za puźno. Firma zeszła na psy przez te lata, niby postawiono w niej na bezpieczeństwo pracowników, ale BHP służy jedynie do dokopania pracownikom. Bhapowcy nie reaguja na zgloszenia, ewidebtnie łamane są przepisy, pracujemy w zapyleniu, , na liniach jest ciemno,sprzęt jest w opłakanym stanie i nie można się doprosić jego wymiany.Mieliśmy przez takie podejście ostatnio wypadek, chłop zacioł się nożem i pomimo tego że pracownicy od kilu miesiecy prosili się kierowniczka o ich wymianę, udupili pracownika z linii. Bo pracował niebezpiecznie. Paranoja, nie dali mu dobrego sprzeu, nie zrobili szkolenia, ale do zwolnienia trafił pierwszy. Ostatnio ograniczyli obsade na lini i teraz robimy pojedynczo to co przes ostatnie lata robiły 2 osoby. Oczywiście jak zaczyna się produkcja sypać to jest twoja wina, bo za wolno, bo się nie interesujesz itd., jak masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wego TL-a to znajdzie coś żeby swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ochronić. Na szczęsciejest sporo fajnych ludzi i można jakoś wytrzymać.

anonim

(usunięte przez administratora)

piotr

40 zł to ma być dużo ? Kpisz sobie ? Pensje tam są głodowe

Porażka

Ludzie tu się wypowiada o sca hygiene swenska celuloza pisze jak byk nie o kartonach. Co do sca hygiene po 4latach pracy mogę stwierdzić że to porażka kierownictwo nie liczy się z nikim nie podoba się to się zwolnij takie teksty padały tak z ust kierownictwa. Co do zarobków przez samo sca max 1900zł na 4brygadach świątek piątek i niedziela inne firmy proponują tyle samo ALE w 3zmianach a to ogromna różnica oczywiście są i takie firmy co dają mniej normalne. Co do socjala jest teraz dyrektorem Francuzik który regularnie urywa jak się da porażka. Podwyżka roczna porażka 40zł brutto zeszły rok a w tym 2015 ponoś jeszcze mniej ma być żenada. Bonus roczny urwany na 2015 rok o ok.1000zł czyli 200 do wypłaty. Co do ludzi podpie... jak się da i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają z tego. BHP niby coś robi ale tylko to co samo chce niereaguje prawie wcale na opinie pracowników prawie wcale czyli robią tak w 30%. Jeszcze co do ludzi przychodzą naćpani pijani masakra. Ten zakład był super ale 5lat do tyłu teraz nie polecę go nikomu bo życie i karierę zawodową sobie zmarnuje zresztą widać to po rotacji jaka jest w chwili obecnej.

Zostaw opinię o ESSITY OPERATIONS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ - Oława

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ESSITY OPERATIONS POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOSCIĄ