Konica Minolta Business Solutions Polska

Poznajmy się

Nasze wartości i zasady

Proces rekrutacji

• Ciechanów

5. Opinie o Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.

Opinie o Konica Minolta Business Solutions Polska Warszawa

Nie przegap nowości o Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.!

Kuba

16.05.2020 11:12

Pracodawca, który nie wywiązuje się z podstawowych obowiązków wobec pracowników nie zasługuje na uwagę. Powinni nauczyć się również szanować ludzi. Bardzo duże zwolnienia w ostatnim czasie. Jak ktoś ma wątpliwości niech najpierw dobrze sprawdzi sytuacje i popyta się na rynku. Podsumowując tombak w najgorszej jakości. Szczerze przestrzegam.

19.12.2019 09:19

Czy pracodawca Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?
    Daniel

08.04.2020 08:44

Motywacją jest brak motywacji i podejście Zarządu do pracowników, których traktuje jak śmieci. Aktualna sytuacja sprzyja w szczególności jednemu Panu w działaniu - może poczuć się jak ryba w wodzie.
    Bezimienny

09.03.2020 20:22

Jeden wielki bajzel. Dezinformacja, brak komunikacji, wyśrubowane wymagania w zamian za brak szacunku do pracownika i totalna niewiedza, kto bym razem otrzyma wypowiedzenie z dnia na dzień. Nie polecam.
    P

08.04.2020 08:40

W 100% potwierdzam to co jest napisane do tego wątku. Totalny bajzel i dezinformacja. Oferty składane na "rympał" byle opanować większą cześć rynku a później pomyślimy co dalej. W błąd wprowadzana jest część Klientów w szczególności jeżeli chodzi o maszyny, które nie koniecznie były całkiem nowe.
    xXx

07.03.2020 13:45

Ciężka praca, jak to praca w handlu. Narzędzia wystarczające do pracy, ale brak luksusów. Wszystko wynagradza to po co przychodzi się do pracy czyli wynagrodzenie. Nikogo nie dziwi 200 000,- na PIT dla handlowca. Serwisanci jeśli potrafią myśleć i patrzeć trochę dalej niż na zlecone zadania też są zadowolenie z wynagrodzeń. Prawdą jest że rotacja jest duża z 10 osób zostają 2, ale jak już zostają to pracują naście listy.
    Lukasz

06.04.2020 22:55

Jedna wielka ściema. Problem pojawia się w momencie gdy klient zechce kupić rozwiazanie . Firma nie jest na to przygotowana
    M

08.04.2020 08:36

Nie płacą w terminie! Omijać.

29.03.2020 10:33

Jaka jest kultura pracy w Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.? Obowiązuje typowy dress code?
    Lilie

07.04.2020 07:24

Nie masz większych problemów? Zajmij się pracą. Firma ponosi straty!
    M

08.04.2020 08:35

A to się zgadza i jest prawdą. Strata jest bardzo duża.
    Pablo

03.03.2020 18:30

Chaos, olbrzymia rotacja, nieosiągalne cele których na pewno nie zrealizujesz więc zostaniesz po ok 1 roku zwolniony. Obecnie zwolnienia.
    KM

13.02.2019 08:46

to forum niestety sie coraz mniej przydaje. z jednej strony pracownicy ktorzy często wykończeni robotą i pracą nie mają ani siły ani ochoty wypisywać rzeczy na temat firmy chyba że ta bardzo mocno im dopiecze... A z drugiej strony pracodawcy którzy regularnie zaglądają na to forum i starają się neutralizować negatywne komentarze lub zwyczajnie wypisywać same pozytywne... Zatem próbując się czegoś obiektywnie dowiedzieć naprawdę trzeba umieć czytać między wierszami i dobrze ocenić które z komentarze są prawdziwe a które nie... Dodatkowo według mojej wiedzy pracodawca ma możliwość zarówno usuwania negatywnych komentarzy jak tez ich modyfikacji...
    Bezimienny

27.01.2020 23:42

Pracodawca nie ma możliwości edycji komentarzy, chyba że zapłaci za taką możliwość całkiem niemałe pieniądze, w praktyce żadna z firm tego nie robi, dlatego masz tak dużo negatywnych opinii które często mało mają wspólnego z prawdą.
    Kolo

06.01.2020 20:18

Proces rekrutacji bardzo długi. Jednak informacja z dzialu HR poniżej krytyki. Utarte frazesy z poradnika HR. Pracownik chyba świeżo po studiach... naprawdę strata czasu.
    Dział HR Konica Minolta

17.01.2020 16:08

Dzień dobry, przykro nam, że właśnie takie odczucia pojawiły się u Pana po zakończeniu tego procesu rekrutacyjnego. Dokładamy wszelkich starań, aby znaleźć odpowiedniego kandydata, zgodnego z profilem naszej firmy pod względem wiedzy, doświadczenia oraz osobowości. Zależy nam, aby wszystkie procesy były utrzymane na najwyższym poziomie oraz o najwyższych standardach, niestety w Pana przypadku czas potrzebny na przeprowadzenie i zakończenie procesu wydłużył się - tak czasem niestety bywa, mimo naszych starań. Odnosząc się do zakresu rozmowy, zapewniamy że zadawane pytania w jej trakcie są niezbędne, abyśmy mogli podzielić się oczekiwaniami oraz wystarczająco ocenić Państwa potencjał pod kątem danego stanowiska. Bardzo dziękujemy mimo wszystko za podzielenie się opinią i ogromnie to doceniamy. Pozdrawiamy, Dział HR

25.11.2019 18:30

No niestety firma (usunięte przez administratora). Na stronie i w romzowie zapewniaja ze bez wględu na wynik rekrutacji kazdy kandytadt otrzyma informacja zwrotna. Tymczasem juz 30 dni od rozmowy nie ma żadnej informacji. Nie polecam bo udział w samej rozmowie, to strata czasu.
    Anna

18.11.2019 23:58

Przecież jest mnóstwo opinii wyrażonych. Mamy się powtarzać ? Ogólnie nie było zmian w ostatnich miesiącach

04.07.2019 18:12

Na jakie warunki finansowe może liczyć account manager? Czy premie są do wyrobienia? Jakie dają narzędzia pracy? Co jest na drugim etapie?

19.07.2019 14:41

Tak droga Pani z działu HR! :)
    Kot

11.10.2019 17:45

Nie, nie są, praca też trudna do wykonania, bez baz klientów. Sprzęt ma każda firma, softy bardzo trudne do ogarnięcia, chaos, brak szkoleń, presja.
    EATQ

06.06.2019 12:56

stare lekko przesmiardłe biuro, brak miejsc parkingowych, dojechac masakra
    Dział HR Konica Minolta Polska

29.07.2019 11:19

Dzień dobry, zdajemy sobie sprawę z tego, że biuro oraz jego lokalizacja coraz częściej jest elementem ważnym dla kandydatów. Jesteśmy tego w 100% świadomi i nie zdradzając zbyt wiele planujemy w tym obszarze zmiany. Pozdrawiamy Dział HR
    Jarek

21.01.2019 06:02

# Drodzy aplikuje do Konica Minolta dajcie znać jak się tam pracuje? Na jakie zarobki można liczyć, jaka atmosfera, jakie zabawki dają ?
    Marta

30.09.2018 16:58

@Bets Czy mogłabyś napisać nieco więcej. Piszesz, że pracowałaś w Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o. i że atmosfera jest tam dobra. Miło to słyszeć, w dzisiejszych czasach to bardzo ważne. A czy mogłabyś napisać coś o warunkach pracy, jakie oferuje firma? Czy są to warunku dobre, jak na dzisiejszy rynek pracy? Czy jest system premiowy, czy są benefity pozapłacowe? A może wiesz coś o tym jak wygląda rekrutacja i mogłabyś odpisać coś użytkownikowi @pol ? @pol A może w twoim przypadku tylko sporadycznie coś nie zadziałało w komunikacji pomiędzy działem hr a Panią Kierownik Regionalną. Gdybyś kiedyś otrzymał informację zwrotną i wiedział co się zadziało, napisz, proszę na forum. To jak przebiega rekrutacja, to również bardzo cenna informacja dla potencjalnych kandydatów.
    Czarny

22.10.2018 17:11

Ja także uczestniczyłem w tej rekrutacji. ostatnio dostałem mail z podziekowaniem za udział w rekrutacji i zawarte były tam także przeprosiny za długi czas oczekiwania wynikający z urlopów i przypadków niezależnych od firmy. Drugi raz w tym roku uczestniczyłem w rekrutacji na to stanowisko i poprzednio też była zwłokę czasowa. Pozdrawiam Panią Karolina i mam nadzieję że obecnie wybrana osoba popracuje trochę dłużej.
    pol

30.09.2018 10:04

Dokładnie miesiąc temu uczestniczyłem w rekrutacji (dokladnie - rozmowie rekrutacyjnej) na stanowisko Account Manager w Olsztynie na którą zaprosiłą mnie przemiła Pani z działu HR. Rozmowa rekrutacyjna odbyła sie w Olsztynie z Panią (usunięte przez administratora) Rozmowa byłą miła, luźna i konkretna. Pani Kierownik wiele razy naciskałą że pilnie poszukuje pracownika, gdyż obecny odszedł do innej firmy i najlepiej gdyby odbyło się to w max 2 tyg. Na koniec rozmowy dowiedziałem się że odpowiedz co do wyników rozmowy i rekrutacji uzyskam do końca tygodnia (rozmowa odbyła się w czwartek). Czekałem do poniedziałku i cisza. Pod koniec tygodnia zadzwoniłem do HR z zapytaniem odnosnie owej rekrutacji bo nie wiem czy nadal trwa czy sie zakonczyła, jakis wynik ? Pani z Działu HR przekazałą mi ze jak Pani Kierownik zakonczy rekrutacje to powiadomi kazdego z uczestników o wynikach. Minął kolejny tydzien i znów zadzwoniłem do Działu HR z zapytaniem czy są juz wyniki rekrutacji poniewaz widze znów ogłoszenie o prace na to stanowisko na portalu Pracuj.pl. Pani z Działu HR odpowiedziałą ze póki Kierowniczka nie zakonczy rekrutacji one podbijaja te ogłoszenie. Ale poprosi Panią Kierownik o odpowiedzi zwrotne do uczestników rekrutacji. I.... ? Dziś mija miesiąc a wiadomości ani widu ani słychu. Szkoda, bo nazywacie się mała korporacją. Słyszałem ze HR działą wg bardzo scisłych zasad itd ale głupiego maila nie umiecie napisac ze Dziekujemy za rozmowe i życzymy sukcesów ? Piszę maila bo na wykonanie telefonu widzę WAs nie stac. Pisze to by wszyscy wiedzieli, jak firma traktuje innych i by dał oto do myslenia coponiektórym.
    Jamnika

30.09.2018 19:19

Wygląd, że to standard. Przerabiałem podobną sytuację w Warszawie. Miła, fajna rozmowa, ale potem problem z uzyskaniem jakiejkolwiek informacji.
    Dział HR Konica Minolta Polska

11.10.2018 15:49

Dzień dobry, dziękujemy bardzo za rzeczową i merytoryczną opinię. Z naszej strony możemy zapewnić, iż prowadząc procesy rekrutacyjne do naszej firmy jasno i rzetelnie informujemy kandydatów o toku procesu szanując ich czas i zaangażowanie. Niezmiernie nam przykro, że tym razem tak się nie stało. Dopełnimy wszelkich starań, aby takie sytuacje nie miały miejsca w przyszłości. Pozdrawiamy serdecznie.

25.04.2018 16:53

Może w sytuacji braku pracowników firma zdecyduje się podnieść wynagrodzenia?

07.05.2018 21:15

Szczerze oni okradają z kasy wyplacaja jak chcą i kazdy na ciebie tam leje a dorzucaja pracy i robisz na kompie 12h praca nie warta i mobing
    Bets

22.07.2018 23:06

Jaki mobing? Jakie okradanie? Po pierwsze zgadzales sie na wynagrodzenie takie a nie inne, po drugie kazdy problem kazde niejasnosci ewentualnie za niskie wynagrodzenie szczegolnie gdy jest duzo nadgodzin warto komunikowac swojemu przelozonemu lub probowac rozmawiac wyzej dodatkowo jest cos takiego jak hr. Zreszta zakladam ze byles na zleceniu i stad tyle klopotow. Pracowalam w km i raczej mobing jest tam wykluczony. Ludzie tam pracuja po kilkanascie lat i znaja sie na tyle dlugo ze (usunięte przez administratora) sie z etykieta dlatego jesli czules sie urazony wystarczylo powiedziec o tym jasno. W KM sie pracuje a nie jajczy nad swoim losem
    Kiciunia

14.05.2018 15:52

Konica poszukuje w Bydgoszczy pracownika na stanowisko account menager, czy był ktoś na rozmowie? Jakie warunki proponują?

04.06.2018 13:49

słabe... jak na stanowisko AM
    Nowy użytkownik 1

22.05.2018 22:33

Witam Czy może ktoś udzielić informacji na temat pracy w KM Warszawa - Specjalista do spraw magazynowych, jaka jest atmosfera, czy ludzie przyjaźnie nastawieni ? Warto tam pracować ?? Proszę o szybką odpowiedź Pozdrawiam
    My

07.05.2018 21:33

Jedno słowo STRASZNIE!!! Szkoda więcej słów 2200- 2400 netto 12h nieraz okolo 19 miesiącu nikt nie pomaga nie tłumaczy praca co miesiac dorzucana pozdrawiam nowych pracowników d.n.o.
    Zainteresowany

25.03.2018 19:15

Dobra firma to i dobra praca. Dlatego nikt nie pisze?
    On

07.05.2018 21:18

12h praca wypłaty ucinane na rękę mowia ze okolo 3000 tys dostajesz 2250 2400 za 12h na kompie plus co miesiac wiecej pracy juz wiesz czy dobra

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Konica Minolta Business Solutions Polska?

Kontakt - Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.

Krakowiaków 44 02-255 Warszawa

NIP:5260204908

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria

Aplikant

28.03.2011 10:43

Witajcie mam do Was małe pytanie. Właśnie zaproszono mnie na rozmowę na stanowisko: Koordynator ds. Sprzedaży Rozwiązań. Obecnie pracuję na analogicznym stanowisku i zajmuję się sprzedażą systemów zarządzania. Jeżdżę służbowym Mondeo, nie mam limitów paliwowych i komórkowych. Mam podstawe średnio w wysokości (usunięte przez administratora) i prowizję (usunięte przez administratora). Nie mam GPS. Czego mogę się spodzewać w KM i czy warto udać się na takie spotkanie, czy jest to małokorzystne.
    On

28.03.2018 22:03

Wypłaty zatrzymały sie na roku 2015 około 2500 jak nie bedziesz robił błędów za kazdy blad około 200 zl w dół
    były ac

03.04.2018 10:13

Samochód to najbiedniejszy golf z czarnymi klamkami 1.2tsi, GPS jest + limit paliwowy, limit na tel. też masz.
    Natalia

17.05.2017 22:00

Zanim zadzwonię do firmy to pomyślałem, że na forum dowiem się więcej szczegółów . Mam pytanie w temacie pracy dla stażysty w dziale techniczno-informatycznym, konkretnie jakie warunki trzeba spełnić na starcie? Może jest jeszcze coś o czym dobrze jest wiedzieć przed złożeniem cv?
    Ona

16.05.2017 17:39

Czy ktos moze podac wysokosc pensji w ksiegowosci lub hr?
    Natalia

23.03.2017 17:01

Konica Minolta jest dobrą firmą, może nie dla każdego ale tak już jest.
    Agrafka

15.02.2017 21:08

Widziałam ofertę pracy dla technika serwisu i bardzo się ucieszyłam. Dawno chciałam pracować w tej firmie ale nie miałam doświadczenia, natomiast teraz jestem już przygotowana z dużą praktyką. Mam pytanie jakie zarobki mogę mieć na początek? Czy cos jeszcze dodają?
    Marcin

01.03.2017 16:11

2000-2500 - niewarto, próbowałem
    Unsheep

12.03.2017 12:27

Dlaczego nie warto?
    dodo

23.01.2017 20:11

Wcale nie jest kolorowo ale to zależy czego się oczekuje. Bardzo korporacyjnie i pro sprzedażowo Pensje zatrzymały się na poziomie sprzed trzech lat. Brak szkoleń- tylko dla wybranych Kilomentrówka rozliczana z programu, który gubi kilometry. Toksyczne gierki i układy to dzień powszedni. Co kto lubi.
    Fotomoto

23.01.2017 15:31

Szukałem pracy i trafiłem do Konici, jestem bardzo zadowolony z pracy. Fajni ludzie tu pracują, firma dba o nasz rozwój zarobki są ok, nikt nie chce zdradzić ile zarabia dlatego nie piszą kwot.
    ere

18.09.2016 12:52

Dokładnie, moim zdaniem tez czasem nie warto opierać sie na opiniach innych, należy samemu sprawdzić i się przekonać ,pojdziesz na rozmowe wtedy sam będziesz wiedział najlepiej ile Ci zaoferują na stanowiska?
    Pozdn

18.09.2016 12:47

Popieram kolezke . Powinna znalezc sie osoba ktora pracowala na tym stanowisku i napisala zarobialem tyle i tyle premia taka i taka za to i za tamto byc moze to by pomogloby czesci ludzi w ogole nei wybierac sie na rozmowe jesli warunki bylby dla niej za niskie a czesto tak jest ze traci sie czas lub bierze sie wolne na rozmowe po czym wychodzi ze nie sa w stanie spelnic wymogow finansowych

17.09.2016 17:27

Kolezka

18.09.2016 10:09

No właśnie nie ma nikogo kto by napisał jak kształtuje się podstawa i ile można wyjąć z tej premii bo jak podstawa mała nie ma co się bawić
    Kolezka

17.09.2016 16:11

Ktoś wie jak kształtują się zarobki na technika serwisu ?
    Konrad

31.05.2016 19:56

Do działu handlowego tylko z doświadczeniem (co uważam za błąd, bo handlowcy "wyjadacze" są tak samo zblazowani jak ci już tam pracujący.) Zarobki przyzwoite ok. 5000 - jak się dobrze "zakręci" i "rozpracuje" system prowizyjny. Duża elastyczność w ofercie i budżet na extra działania marketingowe to na plus. Na minus: rozliczany samochód służbowy z km oraz handlowcy żyjący w przeświadczeniu o wyższości "układów" na mieście nad mrówczą pracą w kontaktach z potencjalnym Klientem..... Polecam - jeśli ma się dużo samozaparcia i umiejętność lansowania się. To nie miejsce dla szaraków....
    zxc

30.08.2015 09:39

Wpis dotyczy oddziału w Gdańsku. Zupełnie nieprofesjonalne podejście do procesu rekrutacji. Osoba prowadząca rozmowę o niskiej kulturze osobistej. Brak odpowiedzi mimo wcześniejszych zapewnień. Szkoda czasu.
    pytający

08.06.2015 16:04

Wstrzymali w trakcie rekrutacji po pozytywnej odpowiedzi i zaproszeniu na ostatni etap w którym znaleźć się miały 3 osoby - jak pisali "z przyczyn niezależnych".
    pytający

20.05.2015 13:11

Czy ktoś wie dlaczego wstrzymali rekrutację w Gdańsku na PH?
    ex KM

17.03.2015 23:49

Bzdety piszecie, lepszej pracy jak w KMPL jak na dzisiejsze czasy w tym chorym kraju, nie ma. Duży pracodawca, płacą zawsze, dają od razu zabawki (samochód itd) bez żadnej łaski do użytku własnego też. Business Acount czy jak tam teraz nazywają przedstawiciela,może za dużej podstawy nie bedzie miał, ale jak potrafi sprzedawać ten złom, to można zarobić sporo i to całkiem sporo jak na te czasy. Dobrzy handlowcy siedzą tam po 10 lat i więcej, więc to też o czymś świadczy. A jak ktoś potrafi tylko narzekać, i oczekuje tylko brać a nic nie dawać w zamian, to nie ten adres. Z szefostwem różnie, zależy w jakiej lokalizacji, ale idzie się dogadać, więc nie smarujcie tu farmazonów, jeden z drugim co wyleciał, bo przez rok cały nie udało mu się sprzedać ani nawet jednej kopiarki. A z tymi przelewami 5 cio cyfrowymi to też żadna ściema. Sam tyle zarabiałem. I wszystko. W życiu złego słowa nie powiem na tą firmę, mimo że tam już nie pracuję.
    koksu

15.08.2015 19:46

jakie są progi sprzedażowe w pierwszych miesiącach pracy? czy ktoś bez własnych kontaktów ma szansę coś zarobić? jak wygląda sprawa w Krakowie?
    Jaro

31.01.2015 18:53

Boże, co za bzdury wypisujesz. Chyba Ci po prostu nie wyszło i tyle. Zdarza się, ale aby nas wszystkich którzy tam pracują traktować, że tworzymy żenadę to już za dużo. Trzeba pracować tak jak wszędzie i można zarobić dobrze, a to już nie wszędzie jest takie oczywiste. Życzę ci powodzenia w znalezieniu pracy jak w serialu TVN, gdzie tylko będą wymagać, abyś ładnie wyglądał.
    Pirat

15.01.2015 12:12

Nie warto ... coraz więcej ludzi stamtąd odchodzi. Firma schodzi na dno ... Traktują ludzi jak śmieci, muszą pracować po 12 godzin, istnieje wyzysk i generalnie jedna wielka żenada. Ludzie są zastraszani, traktowani niezgodnie z Kodeksem Pracy - było kilka przypadków. Więc zastanów się czy jesteś gotowy na taki stres.
    io90

14.01.2015 20:56

a na czym polega ten wyzysk cos wiecej mozesz napisac były pracowniku jak ogólnie jest w tej firmie jaka panuje atmosfera i jak z wynagrodzeniem czy wyplacaja terminowo ...szukam aktualnie pracy i chiałbym aplikowac ale nie wiem czy warto wysylac Cv i pojsc ewentualnie na rozmowe kwalifikacyjna jak zaprosza co o tym sadzicie?
    były pracownik

13.10.2014 11:47

Nikomu nie polecam tej Firmy!!!Totalny wyzysk ludzi, pracuje się za dwa lub więcej etatów. Szefostwo bez kompetencji, myślące tylko o sobie, zero wsparcia.

Zostaw merytoryczną opinię o Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.