Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 215 ocen.

Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.
3 215 6 1

Opinie o Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.

Marta

@Bets Czy mogłabyś napisać nieco więcej. Piszesz, że pracowałaś w Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o. i że atmosfera jest tam dobra. Miło to słyszeć, w dzisiejszych czasach to bardzo ważne. A czy mogłabyś napisać coś o warunkach pracy, jakie oferuje firma? Czy są to warunku dobre, jak na dzisiejszy rynek pracy? Czy jest system premiowy, czy są benefity pozapłacowe? A może wiesz coś o tym jak wygląda rekrutacja i mogłabyś odpisać coś użytkownikowi @pol ? @pol A może w twoim przypadku tylko sporadycznie coś nie zadziałało w komunikacji pomiędzy działem hr a Panią Kierownik Regionalną. Gdybyś kiedyś otrzymał informację zwrotną i wiedział co się zadziało, napisz, proszę na forum. To jak przebiega rekrutacja, to również bardzo cenna informacja dla potencjalnych kandydatów.

pol

Dokładnie miesiąc temu uczestniczyłem w rekrutacji (dokladnie - rozmowie rekrutacyjnej) na stanowisko Account Manager w Olsztynie na którą zaprosiłą mnie przemiła Pani z działu HR. Rozmowa rekrutacyjna odbyła sie w Olsztynie z Panią (usunięte przez administratora) Rozmowa byłą miła, luźna i konkretna. Pani Kierownik wiele razy naciskałą że pilnie poszukuje pracownika, gdyż obecny odszedł do innej firmy i najlepiej gdyby odbyło się to w max 2 tyg. Na koniec rozmowy dowiedziałem się że odpowiedz co do wyników rozmowy i rekrutacji uzyskam do końca tygodnia (rozmowa odbyła się w czwartek). Czekałem do poniedziałku i cisza. Pod koniec tygodnia zadzwoniłem do HR z zapytaniem odnosnie owej rekrutacji bo nie wiem czy nadal trwa czy sie zakonczyła, jakis wynik ? Pani z Działu HR przekazałą mi ze jak Pani Kierownik zakonczy rekrutacje to powiadomi kazdego z uczestników o wynikach. Minął kolejny tydzien i znów zadzwoniłem do Działu HR z zapytaniem czy są juz wyniki rekrutacji poniewaz widze znów ogłoszenie o prace na to stanowisko na portalu Pracuj.pl. Pani z Działu HR odpowiedziałą ze póki Kierowniczka nie zakonczy rekrutacji one podbijaja te ogłoszenie. Ale poprosi Panią Kierownik o odpowiedzi zwrotne do uczestników rekrutacji. I.... ? Dziś mija miesiąc a wiadomości ani widu ani słychu. Szkoda, bo nazywacie się mała korporacją. Słyszałem ze HR działą wg bardzo scisłych zasad itd ale głupiego maila nie umiecie napisac ze Dziekujemy za rozmowe i życzymy sukcesów ? Piszę maila bo na wykonanie telefonu widzę WAs nie stac. Pisze to by wszyscy wiedzieli, jak firma traktuje innych i by dał oto do myslenia coponiektórym.

Jamnika
@pol 30.09.2018 10:04

Wygląd, że to standard. Przerabiałem podobną sytuację w Warszawie. Miła, fajna rozmowa, ale potem problem z uzyskaniem jakiejkolwiek informacji.

Dział HR Konica Minolta Polska
@pol 30.09.2018 10:04

Dzień dobry, dziękujemy bardzo za rzeczową i merytoryczną opinię. Z naszej strony możemy zapewnić, iż prowadząc procesy rekrutacyjne do naszej firmy jasno i rzetelnie informujemy kandydatów o toku procesu szanując ich czas i zaangażowanie. Niezmiernie nam przykro, że tym razem tak się nie stało. Dopełnimy wszelkich starań, aby takie sytuacje nie miały miejsca w przyszłości. Pozdrawiamy serdecznie.

Marek

Może w sytuacji braku pracowników firma zdecyduje się podnieść wynagrodzenia?

Ja
@Marek 25.04.2018 16:53

Szczerze oni okradają z kasy wyplacaja jak chcą i kazdy na ciebie tam leje a dorzucaja pracy i robisz na kompie 12h praca nie warta i mobing

Bets
@Ja 07.05.2018 21:15

Jaki mobing? Jakie okradanie? Po pierwsze zgadzales sie na wynagrodzenie takie a nie inne, po drugie kazdy problem kazde niejasnosci ewentualnie za niskie wynagrodzenie szczegolnie gdy jest duzo nadgodzin warto komunikowac swojemu przelozonemu lub probowac rozmawiac wyzej dodatkowo jest cos takiego jak hr. Zreszta zakladam ze byles na zleceniu i stad tyle klopotow. Pracowalam w km i raczej mobing jest tam wykluczony. Ludzie tam pracuja po kilkanascie lat i znaja sie na tyle dlugo ze (usunięte przez administratora) sie z etykieta dlatego jesli czules sie urazony wystarczylo powiedziec o tym jasno. W KM sie pracuje a nie jajczy nad swoim losem

Marta

@Nick a czy masz porównanie, że tak uważasz? Może zawsze warto zaaplikować do firmy Konica Minolta Business Solutions Polska i się przekonać czy warunki podlegają negocjacji? To jak, zaaplikujesz? Jeżeli się zdecydujesz, to potem nam to opisz na forum. Może to innych również zainteresować.

Kiciunia

Konica poszukuje w Bydgoszczy pracownika na stanowisko account menager, czy był ktoś na rozmowie? Jakie warunki proponują?

Nick
@Kiciunia 14.05.2018 15:52

słabe... jak na stanowisko AM

Marta

@Nowy użytkownik 1 widzę, że jesteś zainteresowany pracą w firmie Konica Minolta Business Solutions Polska. Możesz napisać co skłoniło Cie do postrzegania tej firmy jako potencjalnego pracodawcy? Może już słyszałeś jakieś opinie o firmie? Podzielisz się nimi?

Nowy użytkownik 1

Witam Czy może ktoś udzielić informacji na temat pracy w KM Warszawa - Specjalista do spraw magazynowych, jaka jest atmosfera, czy ludzie przyjaźnie nastawieni ? Warto tam pracować ?? Proszę o szybką odpowiedź Pozdrawiam

Grzesiek

Słyszałem , że to dobra firma. Może czas docenić ten fakt!!!

My

Jedno słowo STRASZNIE!!! Szkoda więcej słów 2200- 2400 netto 12h nieraz okolo 19 miesiącu nikt nie pomaga nie tłumaczy praca co miesiac dorzucana pozdrawiam nowych pracowników d.n.o.

Zainteresowany

Dobra firma to i dobra praca. Dlatego nikt nie pisze?

On
@Zainteresowany 25.03.2018 19:15

12h praca wypłaty ucinane na rękę mowia ze okolo 3000 tys dostajesz 2250 2400 za 12h na kompie plus co miesiac wiecej pracy juz wiesz czy dobra

Aplikant

Witajcie mam do Was małe pytanie. Właśnie zaproszono mnie na rozmowę na stanowisko: Koordynator ds. Sprzedaży Rozwiązań. Obecnie pracuję na analogicznym stanowisku i zajmuję się sprzedażą systemów zarządzania. Jeżdżę służbowym Mondeo, nie mam limitów paliwowych i komórkowych. Mam podstawe średnio w wysokości ( usunięte przez administratora ) i prowizję ( usunięte przez administratora ). Nie mam GPS. Czego mogę się spodzewać w KM i czy warto udać się na takie spotkanie, czy jest to małokorzystne.

On
@Aplikant 28.03.2011 10:43

Wypłaty zatrzymały sie na roku 2015 około 2500 jak nie bedziesz robił błędów za kazdy blad około 200 zl w dół

były ac
@Aplikant 28.03.2011 10:43

Samochód to najbiedniejszy golf z czarnymi klamkami 1.2tsi, GPS jest + limit paliwowy, limit na tel. też masz.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Jerzy

Bardzo chciałbym pracować w firmie i zajrzałem na forum żeby poczytać co myślą pracownicy. Taka cisza dla mnie jest znakiem, że dobrze się dzieje!!

Marta

@Natalia wzięłaś udział w rekrutacji? Jak ona wyglądała? Proces rekrutacyjny, to jeden z najbardziej stresujących momentów. Każda konkretna informacja pozwala zw stresem walczyć. Jak więc wyglada to w tej firmie?

Natalia

Zanim zadzwonię do firmy to pomyślałem, że na forum dowiem się więcej szczegółów . Mam pytanie w temacie pracy dla stażysty w dziale techniczno-informatycznym, konkretnie jakie warunki trzeba spełnić na starcie? Może jest jeszcze coś o czym dobrze jest wiedzieć przed złożeniem cv?

Ona

Czy ktos moze podac wysokosc pensji w ksiegowosci lub hr?

Natalia

Konica Minolta jest dobrą firmą, może nie dla każdego ale tak już jest.

Marta

Marcin, nie warto tylko ze względów finansowych?

Marta

Czytaliście już wywiad przeprowadzony z firmą? Można znaleźć tam dosyć obszerne informacje na temat polityki rozwojowej firmy.

Agrafka

Widziałam ofertę pracy dla technika serwisu i bardzo się ucieszyłam. Dawno chciałam pracować w tej firmie ale nie miałam doświadczenia, natomiast teraz jestem już przygotowana z dużą praktyką. Mam pytanie jakie zarobki mogę mieć na początek? Czy cos jeszcze dodają?

Marcin
@Agrafka 15.02.2017 21:08

2000-2500 - niewarto, próbowałem

Unsheep
@Marcin 01.03.2017 16:11

Dlaczego nie warto?

dodo

Wcale nie jest kolorowo ale to zależy czego się oczekuje. Bardzo korporacyjnie i pro sprzedażowo Pensje zatrzymały się na poziomie sprzed trzech lat. Brak szkoleń- tylko dla wybranych Kilomentrówka rozliczana z programu, który gubi kilometry. Toksyczne gierki i układy to dzień powszedni. Co kto lubi.

Fotomoto

Szukałem pracy i trafiłem do Konici, jestem bardzo zadowolony z pracy. Fajni ludzie tu pracują, firma dba o nasz rozwój zarobki są ok, nikt nie chce zdradzić ile zarabia dlatego nie piszą kwot.

ere

Dokładnie, moim zdaniem tez czasem nie warto opierać sie na opiniach innych, należy samemu sprawdzić i się przekonać ,pojdziesz na rozmowe wtedy sam będziesz wiedział najlepiej ile Ci zaoferują na stanowiska?

Pozdn

Popieram kolezke . Powinna znalezc sie osoba ktora pracowala na tym stanowisku i napisala zarobialem tyle i tyle premia taka i taka za to i za tamto byc moze to by pomogloby czesci ludzi w ogole nei wybierac sie na rozmowe jesli warunki bylby dla niej za niskie a czesto tak jest ze traci sie czas lub bierze sie wolne na rozmowe po czym wychodzi ze nie sa w stanie spelnic wymogow finansowych

anonim

(usunięte przez administratora)

Kolezka

No właśnie nie ma nikogo kto by napisał jak kształtuje się podstawa i ile można wyjąć z tej premii bo jak podstawa mała nie ma co się bawić

Kolezka

Ktoś wie jak kształtują się zarobki na technika serwisu ?

Konrad

Do działu handlowego tylko z doświadczeniem (co uważam za błąd, bo handlowcy "wyjadacze" są tak samo zblazowani jak ci już tam pracujący.) Zarobki przyzwoite ok. 5000 - jak się dobrze "zakręci" i "rozpracuje" system prowizyjny. Duża elastyczność w ofercie i budżet na extra działania marketingowe to na plus. Na minus: rozliczany samochód służbowy z km oraz handlowcy żyjący w przeświadczeniu o wyższości "układów" na mieście nad mrówczą pracą w kontaktach z potencjalnym Klientem..... Polecam - jeśli ma się dużo samozaparcia i umiejętność lansowania się. To nie miejsce dla szaraków....

zxc

Wpis dotyczy oddziału w Gdańsku. Zupełnie nieprofesjonalne podejście do procesu rekrutacji. Osoba prowadząca rozmowę o niskiej kulturze osobistej. Brak odpowiedzi mimo wcześniejszych zapewnień. Szkoda czasu.

pytający

Wstrzymali w trakcie rekrutacji po pozytywnej odpowiedzi i zaproszeniu na ostatni etap w którym znaleźć się miały 3 osoby - jak pisali "z przyczyn niezależnych".

pytający

Czy ktoś wie dlaczego wstrzymali rekrutację w Gdańsku na PH?

Zostaw opinię o Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.