Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 206 ocen.

Opinie o Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.

Marta
użytkownik zarejestrowany

@Natalia wzięłaś udział w rekrutacji? Jak ona wyglądała? Proces rekrutacyjny, to jeden z najbardziej stresujących momentów. Każda konkretna informacja pozwala zw stresem walczyć. Jak więc wyglada to w tej firmie?

Natalia
użytkownik zarejestrowany

Zanim zadzwonię do firmy to pomyślałem, że na forum dowiem się więcej szczegółów . Mam pytanie w temacie pracy dla stażysty w dziale techniczno-informatycznym, konkretnie jakie warunki trzeba spełnić na starcie? Może jest jeszcze coś o czym dobrze jest wiedzieć przed złożeniem cv?

Ona

Czy ktos moze podac wysokosc pensji w ksiegowosci lub hr?

Natalia
użytkownik zarejestrowany

Konica Minolta jest dobrą firmą, może nie dla każdego ale tak już jest.

Marta
użytkownik zarejestrowany

Marcin, nie warto tylko ze względów finansowych?

Marta
użytkownik zarejestrowany

Czytaliście już wywiad przeprowadzony z firmą? Można znaleźć tam dosyć obszerne informacje na temat polityki rozwojowej firmy.

Agrafka
użytkownik zarejestrowany

Widziałam ofertę pracy dla technika serwisu i bardzo się ucieszyłam. Dawno chciałam pracować w tej firmie ale nie miałam doświadczenia, natomiast teraz jestem już przygotowana z dużą praktyką. Mam pytanie jakie zarobki mogę mieć na początek? Czy cos jeszcze dodają?

Marcin
@Agrafka 15.02.2017, 21:08
Widziałam ofertę pracy dla technika serwisu i bardzo się ucieszyłam. Dawno chciałam pracować w tej firmie ale nie miałam doświa...

2000-2500 - niewarto, próbowałem

Unsheep
@Marcin 01.03.2017, 16:11
2000-2500 - niewarto, próbowałem

Dlaczego nie warto?

dodo

Wcale nie jest kolorowo ale to zależy czego się oczekuje. Bardzo korporacyjnie i pro sprzedażowo Pensje zatrzymały się na poziomie sprzed trzech lat. Brak szkoleń- tylko dla wybranych Kilomentrówka rozliczana z programu, który gubi kilometry. Toksyczne gierki i układy to dzień powszedni. Co kto lubi.

Fotomoto
użytkownik zarejestrowany

Szukałem pracy i trafiłem do Konici, jestem bardzo zadowolony z pracy. Fajni ludzie tu pracują, firma dba o nasz rozwój zarobki są ok, nikt nie chce zdradzić ile zarabia dlatego nie piszą kwot.

ere
użytkownik zarejestrowany

Dokładnie, moim zdaniem tez czasem nie warto opierać sie na opiniach innych, należy samemu sprawdzić i się przekonać ,pojdziesz na rozmowe wtedy sam będziesz wiedział najlepiej ile Ci zaoferują na stanowiska?

Pozdn

Popieram kolezke . Powinna znalezc sie osoba ktora pracowala na tym stanowisku i napisala zarobialem tyle i tyle premia taka i taka za to i za tamto byc moze to by pomogloby czesci ludzi w ogole nei wybierac sie na rozmowe jesli warunki bylby dla niej za niskie a czesto tak jest ze traci sie czas lub bierze sie wolne na rozmowe po czym wychodzi ze nie sa w stanie spelnic wymogow finansowych

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Kolezka

No właśnie nie ma nikogo kto by napisał jak kształtuje się podstawa i ile można wyjąć z tej premii bo jak podstawa mała nie ma co się bawić

Kolezka

Ktoś wie jak kształtują się zarobki na technika serwisu ?

Konrad

Do działu handlowego tylko z doświadczeniem (co uważam za błąd, bo handlowcy "wyjadacze" są tak samo zblazowani jak ci już tam pracujący.) Zarobki przyzwoite ok. 5000 - jak się dobrze "zakręci" i "rozpracuje" system prowizyjny. Duża elastyczność w ofercie i budżet na extra działania marketingowe to na plus. Na minus: rozliczany samochód służbowy z km oraz handlowcy żyjący w przeświadczeniu o wyższości "układów" na mieście nad mrówczą pracą w kontaktach z potencjalnym Klientem..... Polecam - jeśli ma się dużo samozaparcia i umiejętność lansowania się. To nie miejsce dla szaraków....

zxc

Wpis dotyczy oddziału w Gdańsku. Zupełnie nieprofesjonalne podejście do procesu rekrutacji. Osoba prowadząca rozmowę o niskiej kulturze osobistej. Brak odpowiedzi mimo wcześniejszych zapewnień. Szkoda czasu.

pytający

Wstrzymali w trakcie rekrutacji po pozytywnej odpowiedzi i zaproszeniu na ostatni etap w którym znaleźć się miały 3 osoby - jak pisali "z przyczyn niezależnych".

pytający

Czy ktoś wie dlaczego wstrzymali rekrutację w Gdańsku na PH?

ex KM

Bzdety piszecie, lepszej pracy jak w KMPL jak na dzisiejsze czasy w tym chorym kraju, nie ma. Duży pracodawca, płacą zawsze, dają od razu zabawki (samochód itd) bez żadnej łaski do użytku własnego też. Business Acount czy jak tam teraz nazywają przedstawiciela,może za dużej podstawy nie bedzie miał, ale jak potrafi sprzedawać ten złom, to można zarobić sporo i to całkiem sporo jak na te czasy. Dobrzy handlowcy siedzą tam po 10 lat i więcej, więc to też o czymś świadczy. A jak ktoś potrafi tylko narzekać, i oczekuje tylko brać a nic nie dawać w zamian, to nie ten adres. Z szefostwem różnie, zależy w jakiej lokalizacji, ale idzie się dogadać, więc nie smarujcie tu farmazonów, jeden z drugim co wyleciał, bo przez rok cały nie udało mu się sprzedać ani nawet jednej kopiarki. A z tymi przelewami 5 cio cyfrowymi to też żadna ściema. Sam tyle zarabiałem. I wszystko. W życiu złego słowa nie powiem na tą firmę, mimo że tam już nie pracuję.

koksu
@ex KM 17.03.2015, 23:49
Bzdety piszecie, lepszej pracy jak w KMPL jak na dzisiejsze czasy w tym chorym kraju, nie ma. Duży pracodawca, płacą zawsze, da...

jakie są progi sprzedażowe w pierwszych miesiącach pracy? czy ktoś bez własnych kontaktów ma szansę coś zarobić? jak wygląda sprawa w Krakowie?

Jaro

Boże, co za bzdury wypisujesz. Chyba Ci po prostu nie wyszło i tyle. Zdarza się, ale aby nas wszystkich którzy tam pracują traktować, że tworzymy żenadę to już za dużo. Trzeba pracować tak jak wszędzie i można zarobić dobrze, a to już nie wszędzie jest takie oczywiste. Życzę ci powodzenia w znalezieniu pracy jak w serialu TVN, gdzie tylko będą wymagać, abyś ładnie wyglądał.

Pirat

Nie warto ... coraz więcej ludzi stamtąd odchodzi. Firma schodzi na dno ... Traktują ludzi jak śmieci, muszą pracować po 12 godzin, istnieje wyzysk i generalnie jedna wielka żenada. Ludzie są zastraszani, traktowani niezgodnie z Kodeksem Pracy - było kilka przypadków. Więc zastanów się czy jesteś gotowy na taki stres.

io90
użytkownik zarejestrowany

a na czym polega ten wyzysk cos wiecej mozesz napisac były pracowniku jak ogólnie jest w tej firmie jaka panuje atmosfera i jak z wynagrodzeniem czy wyplacaja terminowo ...szukam aktualnie pracy i chiałbym aplikowac ale nie wiem czy warto wysylac Cv i pojsc ewentualnie na rozmowe kwalifikacyjna jak zaprosza co o tym sadzicie?

były pracownik

Nikomu nie polecam tej Firmy!!!Totalny wyzysk ludzi, pracuje się za dwa lub więcej etatów. Szefostwo bez kompetencji, myślące tylko o sobie, zero wsparcia.

Tedi

Nie padła odpowiedź ile zarabia technik w KM. Napisze ktoś jak kształtują się zarobki serwisanta.

technik-magik

Hej, mam pytanie do serwisu. Czy wynagrodzenie kształtuje się tak, że 30% to podstawa, a 70% to prowizja od zapłaconych w określonym terminie faktur i czy odejmują wam koszt materiałów od prowizji? Pytam, bo nie wiem czy takie warunki to standard, czy nie?

Anna 2000

Hej może mi ktoś z was opowiedzieć jak się pracuje i za ile w dziale obsługi klienta w KM. ( usunięte przez administratora ) podobno mają przyjąć bezpośrednio, a nie tak jak teraz przez firmę outsourcingową. Proszę o podpowiedź będę wdzięczna.

Eryw

Żałosna firma, zapraszają na rozmowę kilkunastu kandydatów po czym ponawiają ogłoszenie, jak zawsze (czyt. już od około 6 miesięcy) Nie polecam bez względu na to czy zadzwonią czy nie, podziękuje za takiego pracodawcę

blueberry
@Eryw 30.06.2014, 20:10
Żałosna firma, zapraszają na rozmowę kilkunastu kandydatów po czym ponawiają ogłoszenie, jak zawsze (czyt. już od około 6 mies...

rekrutacje prowadzi agencja zewnętrzna, która na rozmowę rekrutacyjną zaprasza wszystkich jak leci. na miejscu okazuje się, że poszukują konkretnego kandydata: mężczyznę z wykształceniem technicznym, który zna się na sprzęcie Konica-Minolta itp. tylko w takim razie po co zapraszali mnie, kobietę po szkole humanistycznej? kompletnie bez sensu. to jest niepotrzebne zawracanie głowy i robienie nadziei. na tą rozmowę poświęciłam swój czas żeby dojechać na drugi koniec Warszawy. (usunięte przez administratora)

technik

Myślę, że chcieli by kogoś z technicznym wykształceniem, a najlepiej żeby pracował przy urządzeniach Konica-Minolta, był serwisantem (pewnie super) i chciał teraz pracować w sprzedaży. Niestety żadem technik, inżynier czy automatyk nie zechce pracować na takim stanowisku (handelek) Szczególnie za prowizję, w realiach gdzie sprzedaje się cokolwiek byle prowizja była. To nie do pogodzenia. Po prostu, jedno wklucza drugie. Albo fachowe doradztwo i sprzedaż tego na czym Firma może zyskać w przyszłości i budować renomę oraz kontakt z klientem (małe kroczki ale duże i dobre pieniądze w przyszłości) albo opychanie wszystkiego co można sprzedać z naciskiem na sprzedaż. Do puki będzie taka presja nic dobrego nie powstanie. Żaden prawdziwy Technik nie będzie chciał w tym uczestniczyć, to nudne, do tego obrzydliwe i bez normalnej przyszłości, bez szacunku, także dla siebie. Pozdrawiam

Maciek

A jak szefowie? Da sie żyć czy korporacyjne świry? Okopani na stołkach czy co chwile nowi?

oloolo

hej czy ktoś coś wie nt rekrutacji na account manager do KMBS???? Rekrutacje rozpczęły się już w listopadzie a do tej pory brak oddzewu, a najśmieszniejsze oferty na to stanowisko od tyg znowu wiszą na portalu?????

anko
@oloolo 09.03.2014, 10:55
hej czy ktoś coś wie nt rekrutacji na account manager do KMBS???? Rekrutacje rozpczęły się już w listopadzie a do tej pory brak...

Nie sądzę że to jest poważny proces rekrutacji, jadą z ogłoszeniami co 2 tygodnie od 6 m-cy. Bądźmy szczerzy wymagania dla Account Managera nie są wygórowane,jak ktoś ma doświadczenie w b2b na podobnym rynku powinien dać radę. Myślę, że oni mobilizują swoich handlowców....

Cycu

anonim - 2013-07-31 16:49:03 Witajcie a czy Przedstawiciel Handlowy w Konica Minolta musi mieć własną działalność gospodarczą czy niekoniecznie?Żadna działalność. W KM wszystko jest zatrudniane na umowę o pracę. Na początku na czas określony ( ale przez pierwsze 3 miesiące nikt nikogo nie wygania) potem rok, a jak uda ci się jednemu z drugim sprzedać cokolwiek przez ten czas i wykonać choć minimalne plany sprzedaży, to kolejna "doczekana" umowa to umowa na czas nieokreślony. Oni też tam wiedzą, że na rynku pracy ciężko o "asa" więc trzeba mieć jak agent WSI kontakty, znajomości, i kontakty by sprzedawać. Ale za to jak się wkręcisz sprzedaż to zarobki w wysokości 5 cyfrowych przelewów na konto to żadne halo. A jak nie sprzedajesz ani nie potrafisz tego robić, tylko chcesz spróbować czy się uda przebujać to nie masz tam czego szukać.

89
@Cycu 28.08.2013, 15:21
anonim - 2013-07-31 16:49:03 Witajcie a czy Przedstawiciel Handlowy w Konica Minolta musi mieć własną działalność gospodarczą...

"zarobki w wysokości 5 cyfrowych przelewów" - to trochę poleciałeś. Napisz w takim razie jaki obrót trzeba zrobić, żeby tak zarobić.

Piotr
@89 10.04.2014, 21:13
"zarobki w wysokości 5 cyfrowych przelewów" - to trochę poleciałeś. Napisz w takim razie jaki obrót trzeba zrobić, że...

Czemu "poleciał"? Wykonanie 10-15000 zł w prowizji faktycznie nie jest przy takich produktach wielkim wyzwaniem. A to jest właśnie 5 cyfr.

Czolgista

Czy ma ktoś wiedzę ile zarabia technik -inżynier w serwisie Konica Minolta Warszawa ? Rząd wielkości netto od jakich stawek się zaczynają tam zarobki serwisanta ? Mam kilkuletnie doświadczenie.

???

Account Manager śląskie, proszę o info o tym stanowisku warunki, cele, zadania, narzędzia, wynagrodzenie dziękuję

Bom

Szkoda, że nikt w korporacji nie chce dać szansy osobom bez doświadczenia. Zaangażowanie osoby, która przez ponad rok czasu szuka pracy może bardzo często zrekompensować brak wiedzy i doświadczenia, który można nadrobić. Często ten który nie ma doświadczenia, ale ma chęć i zapał do pracy może więcej niż ten który doświadczenia ma ale mu się nie chce pracować. Szkoda, może innym razem się uda. Pozdrawiam cały zespół rejonu Katowice :)

obserwator
@Bom 23.07.2013, 11:04
Szkoda, że nikt w korporacji nie chce dać szansy osobom bez doświadczenia. Zaangażowanie osoby, która przez ponad rok czasu szu...

Jestem dokładnie takiego samego zdania. jednak nale zy pami eta c jako pracodawca, ze taka osoba potrzebuje sie "chwile" przyzwyczaic do bycia na wysokich obrotach bo odwykł. Miło by było gdyby kiedyś pracodawca ufał bardziej intuicji niż przerwom w pracy.. co Wy na to?

kserokopiarkowyfan

Robota jak to w sprzedaży, perfidna, wymagająca, ale jak się ją wykona to jest co liczyć na koncie.Sprzedaż kopiarek, drukarek, systemów zarządzania. Generalnie jak się nie pracowało w branży, nie ma się własnych klientów, to start jest bardzo ciężki, zaczyna się czysty telemarketing czy jak kto woli, telesprzedaż. Jeśli ktoś spodziewa się szybkich efektów albo myśli, że konkurencja wiecznie śpi, to jest w błędzie i nie powinien wchodzić w ten temat. Skończyły się czasy, że się podjechało i sprzedało, bo faktycznie to dobre rozwiązanie - dziś większość firm ma urządzenia od wielu lat i wie jakie są zagrywki, jakie stawki, ceny, warunki i możliwości konkurencji. Trzeba zwrócić uwagę, że stanowiska, na które aplikujecie dotyczą głównie sprzedaży bezpośredniej, a wiadomo, że na każdym kroku będzie czyhać konkurent - od dystrybucji, przez dealera, po mini-firmę (np. jednoosobową), a nawet kolegę z działu, który może was uprzedzić, także nie jest łatwo. A ogółem jak to w firmie, są plany, są targety, jest presja, słupki, formularze i raporty, spowiedź, wywiady itp. Zatem, to że macie dobry produkt, nie oznacza że w ogóle coś sprzedacie :)

xyz

mnie zaproponowali 3 tys brutto samochody jakie daja na poczatek opel corsa/honda jazz pozniej astra pozniej octavia w zaleznosci od osiągów calosc rekrutacji okolo miesiac - 2 spotkania z dyr. regionalnym, wymagaja referencji od pracodawcow badz klientow - tu trzeba dobrze podac \\\" finalnie zostałem odrzucony ale może się ta wiedza komuś przyda pozdr

andrew

Dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko konsultanta ds. sprzedaży. Mam pytanie, jakie narzędzia pracy dostaje się na tym stanowisku? Czy dają samochód służbowy (jeżeli tak to jaki, 3d czy 5d, ma chociaż klimę)? Czy oferują jakieś pakiety sportowe? Jak wyglądają początki jako konsultant ds sprzedaży w Konica Minolta? Proszę o info na ww. forum bądź na [usunięte przez moderatora] Za wszystkie wyczerpujące informacje z góry dziękuję.

???

A w KM pracownicy są związani tzw. \"lojalką\"?

kylo

Witam, Jutro mam spotkanie w firmie KM , czy ktoś może mi powiedzieć jakie są warunki pracy?Czy fajni ludzie pracują w tej firmie oraz czy jest wyścig szczurów jak w większość u PH w Wawie ;):):):)

anonim

Tu możesz zarobić znacznie więcej. Podstawa jest Ok, a na prowizjach jeśli sprzedajesz, da się wyciągnąć znacznie więcej.

anonim

a moze ktos jeszcze napisac jaki jest system premiowy dla konsultantow jak to wyglada ile sie zarabia czy plany do wyrobienia itd?? po podstawa to podstawa, znam firmy ktore daja podstawy 1500 ale premie miesieczne sa po 2000

q

ok. 2400 - 2600

anonim

a mozesz napisac jaki jest przedzial podstawy o jakich kwotach mowisz??

anonim

Witam. Pracowałem przez kilka miesięcy na stanowisku konsultanta ds. sprzedaży. Osobiście odradzam pracę w KMBS. Produkty są dobre ale w baaardzo wysokich cenach, a na dodatek firma sprzedaje kopiarki dealerom w bardzo niskich cenach i ciężko jest przeskoczyć cenę dealera - trochę chora polityka firmy. Śmieszna sprawa jest też z autami, firma chwali się, że jest leaderem w branży, prestiżowa i tak dalej, a dla handlowców kupują ople corsy :) ale prestiż, w małych firmach jeździ się lepszymi furami. Jeśli chodzi o kasę, to jest nieżle, podstawa całkiem niezła (chociaż zależy jaką sobie wynegocjujesz, bo wiem, że niektórzy mieli niższą ode mnie), premie też wysokie - pod warunkiem, że sprzedajesz urządzenia na wysokich marżach. Jest też chory CRM, w którym musisz wypisywać wszystko co robiłes i co planujesz i baza, którą musisz obdzwaniać - jak telemarketer.

anonim

witam poszukuje info na temat pracy na stanowisku konsultanta ds sprzedazy, jakie pieniadze jakie auto, jaki zakres obowiazków, czy wynagrodzenie jest negocjowalne, jaka podstawa jakie premie

Aplikant

Chodzi o kujawsko-pomorskie - Bydgoszcz

anonim

wszystko zalezy jakie miasto.... ale wydaje mi sie ze siedz tam gdzie jestes ;)

Aplikant

Witajcie mam do Was małe pytanie. Właśnie zaproszono mnie na rozmowę na stanowisko: Koordynator ds. Sprzedaży Rozwiązań. Obecnie pracuję na analogicznym stanowisku i zajmuję się sprzedażą systemów zarządzania. Jeżdżę służbowym Mondeo, nie mam limitów paliwowych i komórkowych. Mam podstawe średnio w wysokości ( usunięte przez administratora ) i prowizję ( usunięte przez administratora ). Nie mam GPS. Czego mogę się spodzewać w KM i czy warto udać się na takie spotkanie, czy jest to małokorzystne.

BARNI

Technik serwisu-Olsztyn

yogibabu

czy mogę prosić opinie/informacje n/t pracy w KM na stanowisku koordynatora serwisu w Gdańsku?

Olek

Barni gdzie skladales o prace?

Zostaw opinię o Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konica Minolta Business Solutions Polska Sp. z o.o.