ABOOST-DRONTEN

Dronten

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 264 ocen.

Opinie o ABOOST-DRONTEN

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABOOST-DRONTEN

Tom

Witam jestem przez agencje ab oost od maja 2017 i szczerze mówiac nie narzekam.owszem sa pewne niedociagniecia czasami ale mozna to zalatwic kazdy koordynator ma przypisana do siebie sterte ludzi i kazdym z osobna musi sie zajac ja pracuje przez ab oost pracy nie odmawiam ze popilem itp i zawsze koordynator stara sie mi ta prace zapewnic.Na zblizajce sie swieta zycze calemu zespołowi ab oost w dronten sukcesów zawodowych i dziekuje za dotychczasowa opieke napewno jeszcze od nowego roku bende chcial pracowac wlasnie przez ab oost dronten.

Elka

Nie polecam nikomu. Sama uciekłam po pierwszym dniu. Na stodole mieszka sama patologia. Piją i jarają od rana do wieczora. Prysznice i łazienki przerażające. Bałam się korzystać. Ludzie tam pracują po dwa, trzy dni w tygodniu, czyli żeby zarobić na mieszkanie i mieć drobne na browary i zielsko. Niektórym to pasuje i uważają, że stodoła to najlepsze miejsce ale jeśli ktoś jest normalny i nieprzyzwyczajony do patologicznych klimatów to przerazi go to miejsce. Naprawdę uwierzcie tym wszystkim opiniom i nie wyjeżdżajcie przez to biuro, bo będziecie zawiedzeni tak jak ja

Iwona i

Te biuro to masakra ????. Pojechał tam ojciec moich dzieci i pracował za grosze, pracy nie było, tyko tyle żeby na mieszkanie zarobić. Za pracę w niedzielę zabrali mu nawet za, jakieś utrzymanie w pracy itp. Za pracę od 7 do 24. Rozlaczyl mu te godziny na 3 dni. Mieli odliczyć mu dzieci i to że utrzymuje mnie tu w Polsce. Wrzystko to jedne wielkie kłamstwo i żenada ????????. Pracowal dla nich nie na zysk dla siebie. Tam pracodawcy płacą po 24 ę a oni dają po 6 i Solarisy są straszne to za to zabierają to za tamto... Masakra nie polecam i teraz czekam na urlopowe i wakacyjne już 3 tygodnie i cisza. Zanim pojedziecie do pracy przez pod firmę to oglądnięcia reportaże co tam się dzieje... Szok, szok nie polecam

anonymous

syf kila i mogila a zwlaszcza koordynatorzy jest tn nedznie ze szkoda slow

Lona

(usunięte przez administratora)!!! Od 3 tygodni dostaję coraz niższą wypłatę, na solarisie minusy nie wiadomo skąd. Wyzerowali pieniądze z urlopowego... Brak kontaktu z biurem i koordynatorami. Ludzie przyjeżdżają i siedzą, bo nie ma dla nich pracy. Nie polecam !!!

Marek

Bardzo dobra firma godna polecenia praca jest caly tydzien tylko trzeba sie nadawac do niej i solidnie pracowac nic dziwnego ze niektorzy pracuja po dwa dni jak sie jest jakims menelichem alkocholikiem narkomanem i nie przyklada sie do pracy to nic dziwnego ze ciezko gdzies takiej osobie prace ogarnac na stałe

Wywalony

Abosst jest duży więc bardziej szczegółowo ludzie odpowiedzialni za hotel w ede zostaną zgaszeni za to co zrobiliście przed terminowe wywalenie mnie z hotelu oraz za uszkodzenie ciała przy wyrzuceniu z pokoju skontaktowalem się już z moim prawnikiem i podejmuję walkę Z wami w sądzie to nie wszystko co mam w rękawie życzę powodzenia

Wywalony

Abosst jest duży więc bardziej szczegółowo ludzie odpowiedzialni za hotel w ede zostaną zgaszeni za to co zrobiliście przed terminowe wywalenie mnie z hotelu oraz za uszkodzenie ciała przy wyrzuceniu z pokoju skontaktowalem się już z moim prawnikiem i podejmuję walkę Z wami w sądzie to nie wszystko co mam w rękawie życzę powodzenia

Masakra

Jest to najgorsze biuro na jakie kiedykolwiek trafiłam. Po przyjeździe okazuje się że siedzisz na domku po 3 lub 4 dni i czekasz aż ktoś z biura przyślę wiadomość że pójdziesz do pracy, a jak już idziesz to na 6 max 7 godzin i to praca na 2 lub 3 dni a później znowusz wolne i czekanie na tel. Ludzie proszą się tam o wypłatę z która biuro zalega po 3 lub 4 tygodnie zlewa totalna jak zaczęsto dzwonisz lub piszesz do koordynatora to nie odbiera nie odp ma na ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mnie już tam nie ma i powiem że ciągle proszę wręcz błagam o wypłacenia 3 zaległych wypłat.

tragedia

to jest ku*** porażka, koordynatorzy to chyba brani są przypadkowo z ulicy, trzeba czekać mnóstwo czasu na to aż biuro raczy wpisać zaległe godziny o które i tak trzeba się wykłócić, najgorszemu wrogowi nie polecam tego żeby szedł do tej agencji !

merlyn

Dno agencja, ciągle nie zgadzają się przelewy!!!!!!!!! Trzeba czekać miesiąć aż wypłacą za brakujący dzień i to nie wiadomo czy w ogóle wypłacą!!!!

Damian...

Złdzieje i oszuści nic więcej , ludzie unikajcie tej agencji to totalne dno

Weronika

@AB OOST PORAŻKA czy w takim razie sugerujesz, że ABOOST-DRONTEN nie chciało wypłacić Ci należnego wynagrodzenia? Możesz napisać na ten temat coś więcej? Takie głosy są niepokojące - to bardzo ważne, żeby podawać jak najwiecej konkretnych informacji. Kiedy opisywana sytuacja miała miejsce?

keeiso
@Weronika 03.10.2017 08:22
@AB OOST PORAŻKA czy w takim razie sugerujesz, że ABOOST-DRONTEN nie chciało wypłacić Ci należnego wynagrodzenia? Możesz napisa...

@Weronika - ja ci radzę mieć dystans do tego co wypisują. I mówi ci to osoba, która pracuje przez aboost od 5 lat.

AB OOST PORAŻKA

Ta Firma to jest porażka , nie polecam nikomu chyba że ktoś chce latać za koordynatorami którzy nie odbierają telefonów i nic nie potrafią załatwić , oraz dopominać się o pieniądze które się tobie należą.

Melissandre

Ja miałam wątpliwą przyjemność pracowania z tym pośrednikiem 2 lata temu. Nigdy nie wyobrażałam sobie, że ludzie ludziom potrafią zgotować taki los. Miałam o tyle szczęścia, że przez pierwszy miesiąc pracowałam - mogłam utrzymywać mojego faceta, bo w tamtym czasie faceci wcale nie pracowali. Starałam się, zbierałam spis ludzi, którzy mieszkają na bungalach, zbierałam dane osobowe, a mój prywatny numer telefonu był dawany ludziom, którzy przyjeżdżali na miejsce (nie ważne, czy o 22 czy o 3 w nocy). Po miesiącu niestety się dla mnie skończyła, gdy oświadczyłam, że nie mogę jechać do pracy, bo nie mam pieniędzy na paliwo, bo wciąż muszę utrzymywać mojego życiowego partnera. Po 3 tygodniach trwania z minusowymi salarisami, dowiedziałam się od innych pracowników, że przecież my już jesteśmy zwolnieni. Trauma życia. Z tego, co czytam zbyt wiele się nie zmieniło, więc stanowczo odradzam. Tylko dla ludzi o naprawdę mocnych nerwach.

Michał
@Melissandre 27.09.2017 19:30
Ja miałam wątpliwą przyjemność pracowania z tym pośrednikiem 2 lata temu. Nigdy nie wyobrażałam sobie, że ludzie ludziom potraf...

Z tego co mi wiadomo dojazd do pracy jest firmowy i paliwo tez hahaha piszesz bajki do wieczorynki sie zglos a solarisy nie moga byc na minus hahaha moze jeszcze z banku ci zabierali pieniadze stupidos

Weronika

Wcześniej na forum była już na ten temat mowa @niezadowolonazaboost, i rzeczywiście niektórzy pisali, że zdarzają się różne zakwaterowania. Odnośnie koordynatora, bo przecież mieszkania powinny być jego działką, czy rzeczywiście nie można tutaj liczyć na żadną pomoc z jego strony albo ewentualnie ze strony samego biura Aboostu?

Niezadowolonazaboost

Ab oost to pomylka. Pozytywne opinie piszą chyba koordynatorzy. Najgorzej jest w hotelu w Ijsselmuiden. Syf i do tego same cpuny. W nocy nie da sie spać bo tak krzyczą. Dobijają sie do drzwi i grożą. W hotelu są myszy. Co z tego ze praca fajna skoro na mieszkaniu nie mozna wytrzymać. Kasa tez niezbyt dobra. Za te "luksusy" zabierają 85 euro z wypłaty. Koordynatorka nie raczy nawet odpisac na smsa a jak odpisze to same klamstwa

Weronika

@keeiso, ale warto też dać znać innym na forum. Nie każdy ma możliwość zapytać bezpośrednio w biurze dlatego też robi to tutaj. Forum powinno być miejscem gdzie można znaleźć takie informacje, szczególnie jeśli chodzi o udzielanie pomocy przy nieprzyjemnych sytuacjach.

Tk

Jak komuś AB oost nie pasuje niech sobie przyjdzie do axidusa to napewno sobie poprawi haha

AB Oost- nie polecam

szybko i na temat: -morinel to czyste i spokojne mieszkanie -koordynatorzy nie są zainteresowani 'tymi polaczkami' co sami sobie nie organizują pracy. a tego by chcieli i zeby im tylko pieniadze zanosic -stawka poczatkowa to brutto 9,51 z czego netto zostaje jak dobrze pojdzie 6e -o prace mozna prosic, blagac i padac na kolana, maja 25 godzin tygodniowo ( to jest na utrzymanie biura i mieszkana) dla pracownika na jedzenie nie znajduja -zeby dostac wiecej godzin trzeba byc dobrym znajomym koordynatorow -jezeli chodzi o przelewy to ktokolwiek widział ktokolwiek wie. kazdy zna juz haslo 'błąd systemu' -czyli po za organizacją w biurze całkiem ładne miejsce na wypoczynek. prawie jak w sanatorium

keeiso
@AB Oost- nie polecam 19.08.2017 08:23
szybko i na temat: -morinel to czyste i spokojne mieszkanie -koordynatorzy nie są zainteresowani 'tymi polaczkami'...

@AB Oost- nie polecam - piszesz oczywistą nieprawdę, ale tylko sprostuję, że 6 euro to nie jest netto, ale wypłata bezpośrednio na konto po opłatach za mieszkanie i ubezpieczenie zdrowotne. Warto również pamiętać że dojazdy do pracy są również darmowe, a chociażby pracując w Polsce to nikt by ci raczej za dojazdy samochodem nie zapłacił. Oczywiście to płacą pracodawcy, a nie aboost, ale skoro zgadzają się na pracowników aboostu, to muszą się z tym liczyć.

Weronika

Dziękuję za szczerzą odpowiedź @keeiso, bo tego czasem na forum brakuje. Pozostaje mi zapytać, czy można liczyć na pomoc ABOOST-DRONTEN wtedy, kiedy zdarza się ta "różna" firma?

keeiso
@Weronika 18.08.2017 15:18
Dziękuję za szczerzą odpowiedź @keeiso, bo tego czasem na forum brakuje. Pozostaje mi zapytać, czy można liczyć na pomoc ABOOST...

@Weronika - można podjechać do biura w Dronten i o wszystko się zapytać.

Weronika

@keeiso a możesz napisać, jak Ty osobiście oceniasz pracę w ABOOST-DRONTEN? z punktu widzenia potencjalnego pracownika, to każda opinia jest ważna. Możesz napisać, jakie warunki panują w tej firmie?

keeiso
@Weronika 06.08.2017 18:46
@keeiso a możesz napisać, jak Ty osobiście oceniasz pracę w ABOOST-DRONTEN? z punktu widzenia potencjalnego pracownika, to każd...

@Weronika - w dużej mierze zależy to od szczęścia. To znaczy do jakiej firmy trafisz i w jakim okresie. To samo odnośnie mieszkań. Mają zarówno dobre jak i odwrotnie. Sama firma pośrednicząca (aboost) jest dobra, ale pracodawcy są różni.

andrew

czy ktos wie czy ta firma sygnuje sie rowniez jako Fidess?

Scully42
@andrew 27.07.2017 19:26
czy ktos wie czy ta firma sygnuje sie rowniez jako Fidess?

Fides to biuro które rekrutuje do Aboostu .Moja dobra rada szukaj innej firmy Covebo albo Level 1 W Aboost panuje totalny balagan brak pracy , ściągają ludzi bo mają xa to kasę , potem ludzie siedzą w domach. Pracowalam u Holendra który byl zadowolony z mojej pracy ale panie koordynatorki juz wiecej mnie tam nie skierowaly.....po co ? Przeciez moge siedziec w hotelu.....Nie licz na pomoc ze strony koordynatorow bo oni zmieniaja sie czesciej niz nasza bielizna.....naprawde szukaj innej firmy bo tu jak zarobisz 50 euro tygodniowo to bedzie sukces

Gggg

Powiem tyle , szkoda jechać . W Polsce zgłosiłam że nie mogę pracować przy kwiatach z powodu arelgii . A kordynatorka wysłałam mnie do pracy przy kwiatach , po całym dniu pracy i zgłoszeniu że nie mogę przy tym pracować dostałam odpowiecie zwrotna że albo pracuje albo mam wypie*dalac do Polski .

Ahoj ABOoooost

Witajcie! Ahhh ten AB Oost Pracowałam przez tą agencję rok. Dużo minusów i dużo plusów. Jakbym miała kierować się opiniami to bym nigdzie nie wyjechala. Praca bardzo fajna, warunki mieszkaniowe całkiem porządne- lokum w domu jednorodzinnym. Ciężko było dogadać sie z p. Karolina, ale jest jeszcze prócz niej kilka bardziej ogarnietych osób i warto im zaufać. Nie umiem zbyt dużo określić was ani zalet. Należy na własnej skórze przezyc "przygode" z Holandia. Jeżeli ktos sie porywa na ten kraj należy być wyrozumiały i brać wszystko na przymrozenie oka.. w Polsce nie jest lekko więc RODACY nie liczcie na glaskanie poza granicami. Twarda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i mocne nerwy .

jeritis
@Ahoj ABOoooost 13.07.2017 16:34
Witajcie! Ahhh ten AB Oost Pracowałam przez tą agencję rok. Dużo minusów i dużo plusów. Jakbym miała kierować się opiniami...

@Ahoj ABOoooost - napisz w skrócie. Dobrze jest dopóki jest praca i godziny. Aboost tego nie gwarantuje. Chociażby jak pracujesz na zewnątrz to zależy od pogody. Podczas deszczu zazwyczaj jest wolne.

Ahoj ABOoooost
@jeritis 17.07.2017 20:40
@Ahoj ABOoooost - napisz w skrócie. Dobrze jest dopóki jest praca i godziny. Aboost tego nie gwarantuje. Chociażby jak pracuj...

Niestety Tak, jak dni pracy ida sprawnie to jest wszystko dobrze.. wystarczy że zwiększy się rotacja ludzi..zaczynaja być problemy. do AB Oost można trafić bardzo dobrze lub bardzo źle.. mogą byc bungale a mozna konfortowo zyc w domku..wazne jest by pracownik byl wypoczety, niestsy nie zawsze jest to takie piekne w rzeczywistosci. walczcie o swoje.. jak traficie w ta gorsza część AB to wiedzcie że oddziałów AB jest kilka..dzwonic do innych na pewno coś znajdą. Pani Gabriela i Ania (jeżeli kojarzycie) z biura na pewno pomogą.

AB oost - ABY OSZUKAĆ

Witam, byłam z chłopakiem pod tą śmieszna agencja dwa miesiące i sądzę , że te pozytywne komentarze to są tylko i wyłącznie od osób które mają już tam stała pracę, ale to rzadkość. Pracowaliśmy w szklarni przez 5 tygodni, gdzie dopiero po trzech tygodniach dostaliśmy zaliczkę i wypłatę,ponieważ Pani Eli(NAJGORSZY KOORDYNATOR!!! KOGO NIE ZAPYTASZ TO MA TAKIE SAMO ZDANIE O NIEJ ) nie chciało się przez 3 tygodnie podesłać umowy do zatwierdzenia w emailu. Chcieliśmy otrzymać umowę i własnoręcznie podpisać ale wytłumaczeniem koordynatorki było to, że nie drukują umów (drukarek w biurze maja pięć ), praca się skończyła rzucano osobno, gdzie wyjechaliśmy razem. Pozwolili zarobić tylko i wyłącznie na domek a wypłaty jeśli wgl były to po 20,30€. W solarisach było odjęte ubezpieczenie, gdzie przez 2 miesiące nie dostaliśmy kart ubezpieczeniowych, więc nie wiadomo czy to ubezpieczenie było tak na prawdę płacone. Teraz ubiegamy się o wypłatę wakacyjnego i godzin ale oczywiście zero odzewu. Jeśli już jesteś w AB oost i chcesz sobie zjechać na weekend do domu to zabieraj rzeczy, nawet jeśli chcesz sobie zostawić i zapłacić za pokój za kilka dni, ponieważ i tak wywala z tego pokoju i kogoś wcisną i nie patrzą czy są rzeczy czy nie. Mieszkaliśmy w Marknesse "Stodoła" często brak ciepłej wody, prądu, internet z ograniczeniem 400mb na dzień gdzie i tak wywala po minucie i tak w kółko. Opiekunem obiektu jest znany Pan Andrzej, który jest dillerem narkotyków i to prawda, że Stodoła jest pełna ćpunów.

PolakTezCzlowiek

Wypłaty nigdy nie bylo na czas, do tej pory czekam na dwa przelewy i zawsze przychodzila suma mniejsza niz w salarisie. Biuro nie odbiera telefonów tak samo jak koordynatorki. Mialem jechać na nagraną prace w magazynie, okazalo sie, ze praca w polu... Podobno agencja z wyplat miala nic sobie nie pobierac, holender placil im 1000€ tygodniowo, my dostawalismy po 360€. Wykorzystuja i oszukuja ludzi. Jesli nie dostane reszty wyplat i korekt za poprzednie sprawa trafi do sądu.

jeritis
@PolakTezCzlowiek 22.06.2017 21:11
Wypłaty nigdy nie bylo na czas, do tej pory czekam na dwa przelewy i zawsze przychodzila suma mniejsza niz w salarisie. Biuro n...

PolakTezCzlowiek - dostawałeś 360 euro? Tak dużo pieniędzy to chyba 55 godzin w tygodniu miałeś.

csqw

Siemanko. Mam zamiar się wybrać z chłopakiem do Holandii właśnie przez tą agencję.. czytając wasze opinie jestem do tego sceptycznie nastawiona. Jechać czy nie? Ryzykować? Może ktoś z Was zna naprawdę pożądaną agencję?

jeritis
@csqw 20.06.2017 22:57
Siemanko. Mam zamiar się wybrać z chłopakiem do Holandii właśnie przez tą agencję.. czytając wasze opinie jestem do tego scepty...

@csqw - agencja jest dobra jeśli wiesz do jakiej pracy jedziesz. Pytaj się w Polsce gdzie będziesz pracować i czy praca jest na długo.

OLGA

Cześć pracownicy. Szukam osób które pracował w okolicy Dronten. Jestem dziennikarką, chcę opisać to jak to jest pracować przez agencję. Sama kiedyś pracowałam przy Cykorii. Potrzebuję Waszych opinii , przemyśleń i doświadczeń. Zachęcam do kontaktu

keeiso
@Blue 02.08.2017 16:11
Ja również pracowałam na cykorii, u 'starej' ;) Nikt o zdrowych zmyslach dlugo tam nie wytrzyma. BHP? zapomnij. Kable...

@Blue - co ty pomylona za brednie wypisujesz. Potem jakieś naiwne głuptasy to przeczytają i jeszcze uwierzą w ten twój stek bzdur wynikający z niewiedzy i bezmyślnego krytykanctwa. A prawda jest taka że byłaś beznadziejnym pracownikiem i tyle. Wywalili cię i teraz narzekasz. I zapewne masz zakaz powrotu do Aboostu.

pk
@OLGA 07.06.2017 17:45
Cześć pracownicy. Szukam osób które pracował w okolicy Dronten. Jestem dziennikarką, chcę opisać to jak to jest pracować przez...

Tez się chętnie wypowiem

aresiwo

@Rrrrr1993 Piszesz w dużej części bzdury koleś i widać że nie masz większego pojęcia o Aboost. Po pierwsze "Patologia" to żaden hotel, ale taki mały domek oddalony 1,5 km od hotelu. Właśnie ten budynek kiedyś nazywano patologią bo tacy ludzie tam mieszkali, ale to dawne czasy. Poza tym problemy z wypłatami to zawsze była skrajna rzadkość (chyba że nastąpiła pomyłka), a pracuje w aboost od 2013 roku. Jednak w przypadku pomyłki to zawsze robili korekty, więc finansowo pracownik nie tracił. Wypłaty były i są w piątki. Samochody różne, bo co prawda kupili wiele nowych, ale starocie również pozostały. Nowe to głównie te małe Pandy. Zawsze największą wadą aboostu był nadmiar ludzi w stosunku do zapotrzebowania na pracę. Jednak ostatnio to się zmieniło i naprawdę nieliczne osoby nie mają pracy. Najczęściej tacy co lubią sobie popić, powygłupiać się czy jacyś nieudacznicy, nieporadni.

Rrrrr1993

Śmiać się chce widząc wiekszosc negatywnych komentarzy. W większości piszą je osoby które są strasznie zbulwersowane tym że nie dały sobie rady w jednym z najbardziej bezstresowych krajów świata i ogólnie rzecz biorąc posiadają przysłowiowe "dwie lewe ręce"... Niestety, za granicą również trzeba pracować. Brak chęci współpracy, wykazanie inicjatywy równej zeru ze swojej strony wiąże się z tym że koordynatorzy traktują ludzi tak jak oni ich tzn przedmiotowo. Koordynatorzy są jacy są, nie zawsze mówią prawdę, często również mają glebko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ktoś próbuje się dodzwonić i po prostu telefonu nie odbierają. Bycie człowiekiem dla człowieka gra tu duża rolę, oczywiście z obu stron. Warunki nie wszędzie są jakie być powinny. Gdyby kiedyś ktoś miał trafić do miejscowości ijsselmuiden na hotel a właściwie były dom starców pod nazwą Terp zwany inaczej "patologią" - kategorycznie odmawiam. Chyba że widok myszy w pokoju, smród meliny i przerażająca narkomania nikomu nie przeszkadza, to i tak nie polecam. Generalnie AB Oost nie jest złym pośrednikiem i wiele się zmieniło od początku 2017 r. tj : Wypłaty zawsze na czas co jeszcze w 2016 było czymś wyjątkowym. Nie "kroją" juz wypłat jak kiedyś na każdym możliwym kroku (co tydzień inna, godzin zawsze tyle samo) Flota samochodów od podstaw wymieniona na nowe, ciężko już trafić na jakiegokolwiek rozje...... golfa czy polówke. Na moje oko firma dostała ostro po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo zmieniło się nawet podejscie do pracownika. Zaczął się sezon, przemiał ludzi katastrofalny lecz ciężko znaleźć kogoś kto przyjechał i siedzi na domku lub zarabia tylko tyle żeby starczyło na mieszkanie i ubezpieczenie, również nowość. Generalnie w każdej agencji jest tak samo lecz biorąc na celownik AB Oost dużo pozytywnych zmian. Pracuję przez te biuro już prawie drugi rok i bystrym okiem obserwuję zmiany które są naprawdę pozytywne. Polecam.

Tk

Jestem tutaj 2tygodnie warunki mieszkaniowe super na ul de morinel natomiast z pracą wygląda tak że pracuje po 10godzin w polu praca akurat moja nie jest zła holendra szefa widzimy tylko raz na koniec tygodnia na podpisanie godzin pracy trzeba przepracować tydzień aby dostać zaliczkę do200e.na ktòra trzeba czekać tydzień po przepracowaniu 2tygodni wyrabia się nr.sofi a pòźniej wypłaty co tydzień pod warunkiem że holender podpisze godziny Agencja pracy jest wypłacalna

w33zy_f

Godzinę przed przyjazdem do miejscowości docelowej, miałem kontaktować się z koordynatorem. Niestety trafiłem na koordynatorkę z którą nie było kontaktu, zero pomocy z jej strony. Nie pozdrawiam Pani Anny Makowskiej. Kierowca nie mógł trafić pod wskazany adres, błądził po miejscowości Lelystad. Gdyby nie jego cierpliwość to prawdopodobnie czekałbym na przystanku, bądź nie wiedząc jak jest tam na miejscu wracałbym prosto do Polski. Gdy w końcu trafiłem na miejsce to co tam zobaczyłem przeraziło mnie. Zmarnowany czas i pieniądze. W tym samym dniu wracałem do PL. NIE POLECAM.

jeritis
@w33zy_f 08.05.2017 21:26
Godzinę przed przyjazdem do miejscowości docelowej, miałem kontaktować się z koordynatorem. Niestety trafiłem na koordynatorkę...

Żenada to co wypisujesz. W Marknesse zapewne bardziej by ci się spodobało.

as
@jeritis 09.05.2017 17:57
Żenada to co wypisujesz. W Marknesse zapewne bardziej by ci się spodobało.

Nie żenada tylko tak to wygląda..

Superman

Witam. Czytając opinie troche się uśmiałem.. praca jest jak w każdej agencji, czasem zdarza się dzień przestoju ale to jest winna firmy w której się pracuje a nie agencji- pracuję tu już 3 miesiące i miałem 2 dni postoju... Z koordynatorami bywa różnie..Naszczęście odeszła już Pani Gabrysia która miała swoją ulubienicę... :) Warunki mieszkaniowe są dobre-ja nie miałem takich nawet w Polsce..w innych agencjach można trafić na pokoje bez okien :) jeśli się dba o czystość wokół siebie to mieszka się dobrze.. jak zawsze trafia się patologia która przyjeżdża tylko jarać, chlać i wciągać...później płaczą że wypłata mała a byli tylko 3 dni w pracy bo dochodzili do siebie po udanym weekendzie... Więc jeśli chce się pracować to praca jest i można zarobić... a jak się baluje to niestety....wypłata w piątek po południu a w niedziele chodzą i chcą pożyczyć do piątku bo twierdzą że oszukali ich przy wypłacie :)

jeritis
@Superman 07.05.2017 10:43
Witam. Czytając opinie troche się uśmiałem.. praca jest jak w każdej agencji, czasem zdarza się dzień przestoju ale to jest win...

Napisz gdzie mieszkałeś, a nie piszesz o warunkach mieszkaniowych nie podając miejscowości.

xczarna

Ja wraz z chłopakiem polecamy agencje ab oosst. Jestesmy juz ponad miesiac tu robota jest ja robie przy gerberach a chlopak na jajkach w venn. Kase co tydzien jest nawet niezla. Tygodniowo robie po 50 godzin wiec nie narzekam. Mieszkanie jest poprostu w dobrych warunkach. Jezeli ktos umie sie dogadac z kordynatorko moze dorabiac sobie poprzez wozenie ludzi do pracy. Auta daja firmowe i mozna tankowac z karty 2 lub 3 razy w tygodniu. A te posty co czytalam to gowno prawda. Jesli ktos nie daje sobie rady w robocie to sie wy do niczego nie nadajecie i nie dziwcie sie ze po tygodniu was odsylaja do domu. Niezwalajcie winny na agencje poniewaz to wasza wina ze boicie sie roboty. Naprawde polecam agencje AB.

chudy zygi
@kereias 11.04.2017 07:22
Jak pracujesz po 50 godzin w tygodniu to jesteś dosyć bezczelna. A co z tymi co mają 30 godzin w tygodniu. Każdy kto pracuje...

ja jestem kierowca na akcje na weekend gdzie mozna dorobic po 18 godzin a szukam co weekendy chetnych zeby miec komplet w aucie , bo nikomu nie chce sie robic , wszyscy tylko pija bo juz maja weeekend , masakra a potrzebuja 50 czy 60 ludzi

Jaca

Chudy zygi. Jak masz robote na sobote to dawaj jutro popołudniu pok 215 jaca

nunnnia

W tym roku wiele zmian w AB, bylam w zeszlym roku i miala golfa a teraz nowa kia picanto, domek ok, praca jest + akcje w weekendy . Jest ok.

boczek 34

Żebym wiedział że te biuro mnie tak zrobi w konia to bym wzioł kluczyki od Pandy i kartę do tankowania i wywalił bym to gdzieś do kanału i żałuje że tego nie zrobiłem

boczek 34

Ludzie nie jedzcie do pracy przez te biuro bo oni tylko oszukują a pracy nie załatwiają i maja nas gdzieś a jak praca jest to po dwa dni w tygodniu. I jeszcze te sms czy jutro się idzie do pracy czy się ma wolne. Lepiej szukajcie pracy gdzie indziej a te biuro AB Oost unikajcie szerokim łukiem.

Weronika

@sadfrog, a co podobało Ci się we współpracy z ABOOST-DRONTEN?

sadfrog

Ab ost to jest pomyłka pierwsza wypłata ok potem mi zabrali połowę bo jakaś pani księgowaliczyć nie potrafi a nasza koordynator pani Gabryśa to jest jakaś pomyłka nic nie wie każdemu co innego mówi jak chcecie tu wyjechać to się zastanówcie dobrze bo przynajmniej raz w tygodniu wole plus weekend są pary co mają ten sam wiek te same godziny pracują w tej samej firmie i inne wypłaty mają a pani gabryśa oczywiście wykręty albo wgl nie odpisuje

Sylwunia27091990

Witam. Wybiera sie ktoś na kalie na poczatek kwietnia? Pisać: sylwunia27091990@amorki.pl

vivi1
@Sylwunia27091990 20.03.2017 18:23
Witam. Wybiera sie ktoś na kalie na poczatek kwietnia? Pisać: sylwunia27091990@amorki.pl

tak, wybiera się :)

nie zawodny Romek

Zajebista praca w Wima plant dziś byłem i z zaparzam szefostwo bardzo miłe i pomocne

zygiiii
@nie zawodny Romek 02.03.2017 21:43
Zajebista praca w Wima plant dziś byłem i z zaparzam szefostwo bardzo miłe i pomocne

Dokladnie praca ciezka ale duzo godzin a koordynatorki bardzo mile, auta sprawne I w miare nowe. Pierwsze wrazenia na plus

Magic

Koordynator Makowska wstaje rano o 12 , bierze oddech i już skłamała.

gosc

do pracy 130 km w jedna strone, pieniedzy po dzis dzien nie wyplacili, czekam juz 3 tygodnie, nikt nie raczy odebrac tel oddzwonic czy odpisac na maila, mieszkania ochyda - takie co w tv pokazuja, ze remontuja biednym ludziom, nie oplaca sie wyjezdzac bo nie dosc ze kasy nie zobaczycie to jeszcze wydacie na prawnika, ja sprawe zglosilam do sncu i inspekcie zsw, niestety tylko tyle pozostalo.

k8

Powiem Wam tak. Pracowałem tam pare miesiecy w roku 2016. Jezeli mam ocenic lokalizacje |Marknesse| - wioseczka , cisza spokój , brak sklepów w obrębie 1km od Stodoły. W centrum marknesse jest Jumbo /markecik/ bankomat lodziarnia pizzzeria silownia boiska pilkarskie. Ogolnie spoko jest gdzie spedzic wolne dni na spacer czy cos. Co do stodoły to pokoje 2/3 osobowe wyglądają identycznie . szkielet łożka , 40 miesieczny materac i szafka wiezeinna obklejona vlepami badz pomazana markerem. 2 ubikacje 1 na dole 2 na pietrze , pralka 2 prysznice. Salon : 2/3 wypierdziane sofy 2 stoliki krzesla tv 2 aneksy kuchenne szafki i 3 lodówki w kazdym mieszkaniu. Pracujac tam i mieszkajac nie narzekałem na nic szczerze. Wazne ze bylo jak i gdzie zjesc , wzaic kapiel i odpoczac. Jezeli traficie na odpowiednich domowników to moze to byc wasz najlepiej spedzony czas za granica :) No chyba ze Panstwo mysla ze jada do 5 gwiazdkowego Hotelu...W mieszkaniu jest 11 osob. W ?hotelu? jakies 120/150 na sezonie. jest 13 mieszkan. Palarnia itd. Na zewnatrz jest stol do pingponga i miesjce do gry w siatkówke. DObra najwazniejsze, ABOOST... Koordynatorki w skali 0-10 daje szczere.....4. Są to 23-28 latki głownie któe zmieniaja sie tak czesto jak własna bielizne. Jezeli zrobia łaske i odbiora od Ciebie telefon to czuj sie zaszczycony. jezeli je wkur. to szykuj sie na A) Brak pracy oprocz tej do zarobienia na domek B) Zjadu do Polski C) Problemów z kasa BRON BOZE piszac sie jako kierowca , chyba ze jestescie inzynierami w mechanice i specjalistami od Golfów polówek itp cudów techniki 19 wieku. Co jeszcze...aha jak piszecie sie na kierowców to liczcie sie na problemy z tankowaniem bo karty zazwyczaj sa zablokowane. numer sofi wyrabiaja...do 4 tygodni nawet z tego co widziałem. UPOMINAC SIE O KARTE UBEZPIECZENIOWĄ!! No jak cos wiecej soebie przypomne to dopisze w kolejnym poscie. Pozdrawiam i zycze powodzenia :) K8

opeios
@k8 17.02.2017 12:00
Powiem Wam tak. Pracowałem tam pare miesiecy w roku 2016. Jezeli mam ocenic lokalizacje |Marknesse| - wioseczka , cisza spok...

k8 - ale przestań jak baran straszyć i pisać bzdury. Karty nie są zablokowane, a z samochodami nigdy nie miałem problemu. Owszem są stare, ale większych problemów nie było. A koordynatorki nie wybierają pracy, bo tym się zajmują planiści. One jedynie o tej pracy informują. Tak w ogóle to nie polecam Marknesse. Jest dużo lepszych miejscowości gdzie można mieszkać.

MAŁOLAT

NAJLEPSZE BANIE TYLKO NA STODOLE :P POZDROWIONKA LUBELSKIE !

Joanna

Oh az głowa boli od czytania tych wypowiedzi sfrustrowanych ludzi którzy " za niewinność zostali wyrzucenie z pracy" Ludzie trochę samokrytycyzmu i obiektywnej oceny najpierw samego siebie a później - kolejno koordynatorek , pracodawców , biura etc. Widać ze najwiecej "pięknych, bardzo rzeczowych, popartych argumentami typu: koordynatorki ku... itp, opini" maja do powiedzenia osoby które przede wszystkim nie znają żadnego języka i dzwonią z każda pierdoła, bo pomylili sobie koordynatorów z mamusiami lub niańkami. Każdy podejmując świadoma decyzje wyjazdu za granice powinien wiedzieć , ze jedzie w celach zarobkowych a nie na wakacje. A żeby zarobić trzeba chodzić do pracy i zachowywać się normalnie a nie jak król świata który przyjechał i z pierwszym dniem jemu się wszystko należy- i to najlepiej za darmo. Jasne mamy swoje prawa ale mamy tez obowiązki!! Co do samych koordynatorów - to fakt ich praca pozostawia wiele do życzenia, ale niech każdy zacznie od oceniania siebie a później innych. Moim zdaniem jedyna prawdziwa koordynatorka jest p. Monika P. Chociaż czasami można powiedzieć ze jest nie tylko koordynatorka ale również niańka dla niektórych. Naprawdę rzetelna osoba- zawsze odbiera telefon a kiedy nie może to oddzwania lub odpisuje. Potrafi załatwić wiele spraw w 10 minut gdzie innym jej koleżanka -koordynatorka zajmuje to np3 tygodnie, lub jest niewykonalne dla nich. Tj np umówienie na Sofii w pierwszym tygodniu pracy lub przywiezienie polisy albo chociażby obuwia roboczego. Co np dla pani A... lub pani K jest rzeczą niemożliwa. Szkoda ze tylko ona przejmuje się losem człowieka a jest tam chyba najkrótsza stażem. Inne panie powinny się od niej uczyć , bo właśnie pomoc w sprawach trudnych to zadanie koordynatora a nie odrzucanie telefonów. Ogólnie Ab Oost nie jest zła firma - tylko ludzie maja wygórowane oczekiwania lub znikoma wiedzę na temat praw i obowiązków w holandi. A pani Monika - super! Zawsze pomocna

Robert

Witam wszystkich mieszkam w hoogblokland pracuje na jajkach w veen koło goringheim przez 1 dwa tyg super ładne wypłaty i godziny no i potem koszmar 2 dni w tyg wolne czasem 3 opłaty takie same dochodzi listopad i chłodne dni 1 pięć w salonie na dole samemu trzeba palić ok idzie przeżyć ale na górze gdzie śpimy 0 ogrzewania w pokoju jakieś 4 5 stopni na + ktoś powie ubieraj się ok przeboleje zostaje do grudnia tylko pisze pani Kordynatorka p.gabriela.w.g pozdrawiam panią bez serca mówi że ktoś przyjedzie 3 tyg zimna i dalej 0 odzewu przy tej samej liczbie godzin pracy solarisy wachaja się nawet o 30euro coś chyba nie halo ale ok pisze że chce wolne bo chory nie ma takiej opcji mówi trudno najwyżej po karetkę zadzwonić ale w pracy zimno w domu zimno a auta nawet w Afryce lepsze mają pozdrawiam całe ab i życzę upadku firmy

MartA

A jak praca na Cykorii? Ktos cos wie, jakie warunki pracy, jakie warunki mieszkalne w IJsselmuiden, ludzie daja rade?

OLGA
@MartA 11.11.2016 02:19
A jak praca na Cykorii? Ktos cos wie, jakie warunki pracy, jakie warunki mieszkalne w IJsselmuiden, ludzie daja rade?...

Hej pojechałaś do IJsselmuiden? Ja pracowałam przy cykorii i agencja zachowała się w ok jednak miała tragiczną ogranizację. Praca przy cykorii wymaga dużej sprawności rąk, szefowa stoi nad tobą i bardzo pośpiesza, jednocześnie trzeba to robić bardzo dokładnia. W hali jest zimno i bardzo mokro : trzeba kupić gumiaki i zakładać ze 3 pary skarpet. Praca jakies 8 godzin , na stojąco przy taśmie z cyjorią. Pracowałabym dalej ale wysiadła mi ręka w nadgarstku.

maja

hej pracował ktos na bukietowaniu?

Zostaw opinię o ABOOST-DRONTEN - Dronten

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABOOST-DRONTEN