CAR NET Polska

• Borków Nowy
Poznań - CarNet Polska
Warszawa - CarNet Polska

3. Opinie o pracodawcach Kalisz
  5. Opinie o CAR NET Polska Sp. z o.o.

Opinie o CAR NET Polska Kalisz

Nie przegap nowości o CAR NET Polska Sp. z o.o.!

Ostrzegam chętnych do pracy

15.08.2019 01:03

Dziś po przeczytaniu opini w internecie o tej firmie i tym co usłyszałam we Wrocławskim oddziale wypożyczalni mam wrażenie, że to normalna praktyka tej firmy w naciąganiu klientów na wyimaginowane szkody. W ramach assistance otrzymaliśmy samochód zastępczy. Przyjechał o godz. 23.35 Ustaliliśmy że przyjedzie Opel Astra ale przyjechał Nissan trudno. Szokiem było że przyjechał samochód po wypadku na całej wysokości od strony kierowcy przerysowany. Osoba, która nam go wydawała poinformowała, że samochód jest sprawny i w protokole zaznacza, że samochód jest na całej linii uszkodzony. Samochód miał inne liczne uszkodzenia które wyswietlilismy latarka i zaznaczylismy. Za 4 h mieliśmy wyjazd do Warszawy więc wzięliśmy to auto. Na autostradzie w czasie jazdy do i z Warszawy stwierdziliśmy że są luzy na kierownicy. W Warszawie spędziliśmy czas na spotkaniu cały dzień do późnej nocy. Więc następnego dnia poprosiliśmy o wymianę auta na bardziej sprawne. Byliśmy świeżo po wypadku jelen wskoczył nam na maskę ledwo uszlismy z życiem nie chcieliśmy jeździć niesprawnym autem. Wypożyczalnia poinformowała nas ze samochód będzie wymieniony następnego dnia bo teraz nic nie mają. Grzecznie przyjechaliśmy o wyznaczonej porze. Pan, który nas obsługiwał w ciągu sekundy wśród naprawdę dużej liczby uszkodzeń znalazł zarysowania na feldze szerokości kilku milimetrów, która idealnie wkomponowywala się w cale boczne uszkodzenie auta, które było zaznaczone jedna długa linia na protokole. Pan jednak poinformował że w ich nomenklaturze felge zaznacza się inaczej. Oczywiście uszkodzenia nie było podobno na poprzednich protokołach A tamta szkoda już jest dawno rozliczona. Pomijam fakt że osoba która dostarczyła nam samochód w nocy namówiła nas na ubezpieczenie od wkładu własnego i poinformowała że teraz możemy być spokojni bo to ubezpieczenie pokrywa całkowicie wkład własny od jakichkolwiek szkód. Oczywiście, że nie obejmuje felg i opon nie poinformowała, bo zapewne poprosilibyśmy o powtórne ich sprawdzenie skoro stanowią odrębną cześć a my globalnie na protokole zaznaczylismy całą szkodę. W biurze spotkaliśmy się jeszcze z menadżerem, który w grubiański i niegrzeczny sposób nas poinformował że u nich są takie procedury. Szkoda poprzednia na samochodzie jest już dawno rozliczone. A na moje pytanie dlaczego auto nie jest naprawione i czy to jest ich sposób na wyłudzenie pieniędzy od klientów pan zbył mnie milczeniem. Powiedziałam że opiszę sprawę w internecie i napisze do Generali usłyszałam, że dla nich to nie jest problem i mogę sobie pisać gdzie chce i do kogo chce. Więc piszę, może dzięki temu niektóre osoby unikną takiego oszustwa i nie staną się ofiarą naciągaczy. Absolutnie nie polecam tej firmy trzymajcie się od niej z daleka. z dodatkowych informacji po złożeniu skargi w wiadomości na fb moj komentarz został obśmiany kciukiem do góry a ja zablokowana. Wszystkie komentarze, które umieściłam na str fb zostały usunięte. Brawo !!! Widać firma ma klientów głęboko gdzieś...
    Bartek Mikuś

15.08.2019 12:27

Dziwię się, że nie złożyła Pani reklamacji ja też miałem sytuacje z autem ale udało się ją wyjaśnić. W ramach przeprosin dostałem na stałe rabat 10% na wszystkie usługi oraz brak opłaty przygotowawczej na przyszłe wynajmy. Zawszenie zastanawia czym ludzie sie kierują smarując takie eseje z opiniami zamiast się dogadać to przecież świetna okazja na uzyskanie profitów i rabatów.
    Już zadowolona Klientka

23.08.2019 11:42

Napisałam tekst w chwili wzburzenia. Na szczęście był dalszy ciąg historii. Na drugi dzień po zdarzeniu zadzwonil najpierw call center potem Dyrektor Regionalny i załatwił problem. Wymienili nam auto od razu na wyższy model w ramach zadość uczynienia za dyskomfort i odstąpili od roszczen za felge. Fb mnie odblokował. Także mogę spokojnie polecić ta firmę, bo problem rozwiązany

15.08.2019 22:38

Pracowników też tak traktują a byłych pracowników też blokują
    były pracownik

16.07.2019 22:02

ja niżej podpisany (usunięte przez administratora) posługujący się na portalu www.GoWork.pl Nickiem były pracownik oświadczam iż moja opinia zamieszczona zamieszczona w dniu 14.11.2018r o godz 14;27 na portalu gowork.pl jest w całości nieprawdziwa i zawiera treści zniesławiające mojego byłego pracodawcę Car Net Sp. z.o.o. oraz byłego przełożonego w oddziale w Poznaniu pana Łukasza Biela. Opisane w opinii zdarzenia jak i zachowania pana Łukasza Biela nigdy nie miały miejsca. Przepraszam firmę Car Net Polska Sp.z.o.o oraz pana Łukasza Biele za zamieszczenie tych nieprawdziwych i zniesławiających treści.
    Wiedzmin

16.12.2018 21:24

Witam. Pracowalem w firmie na stanowisku - koordynator oddzialu. Wszyscy w oddziale dawalismy z siebie duzo, pomimo ciaglego podcinania skrzydel. Jak pobijalismy swoje rekordy nie bylo gratulacji, pochwalek tylko wieczne szukanie tzw. "Haka". Morale spadaly po 1 mailu od koordynatora regionalnego ( Kielce). Osoba zatrudniona na tym stanowisku lekcje z jezyka polskiego przesiedziala chyba w toalecie. Bledy takie, ze az oczy krwawily. Kontrole wygladaly tak, ze sam wypelnialem papiery a on je tylko podpisywal. Niby wszystko ladnie, ale jak wracal do siebie na wies pisal do szefa wyssane z palca historie. Klamstwo, klamstwo i wchodzenie najglebiej jak sie da w tylek szefa. Paliwo - to temta rzeka. Jazda na dwa samochody niedopuszczalna, powrot o 23 do domu na wlasna reke, proszenie klienta o podwiezienie itp. Za szkody wykryte nastepnego dnia po odbiorze i po umyciu auta odpowiadal flotowiec. Ciagle tlumaczenie tankowan, wieczne podejrzewanie o prywatne wykorzystywanie aut. Infolinia zamiast pomagac tylko utrudniala. Ciagle rotacje i nowi ludzie w centrali, ktorzy nie mieli pojecia o naszej pracy, zwyczajnie wprowadzali niepotrzebne zamieszanie. Oczywiscie nie wszystko bylo zle. Przede wszystkim pensja wyplacana byla zawsze do 10 kazdego miesiaca. Spotkalem tez normalnych ludzi z ktorymi mozna bylo spokojnie porozmawiac na kazdy temat. Ogolnie jak masz stalowe nerwy i nie trafisz na idiote kierownika( chodz zostalo ich niewielu) to mozesz sprobowac swoich sil. O umowe o prace zapomnij, nawet po 1.5 roku pracy. Zwalniaja ludzi bez mrugniecia okiem, po jednym nieprawdziwym donosie regionalnego. Firma z Kalisza jest skapa i strasznie chytra, nie szanujaca pracownikow. Wszystkim zainteresowanym zycze powodzenia.
    Pawel

28.06.2019 15:57

Tu akurat prawda na wszystkim.oszczedaja nie szanuja ludzi tylko wyzysk wyzysk czlowieka przez czlowieka kierownik powinien byc wojtem na wsi a noe w takiej firmie wstyd wogole rozmawiac z takim gosciem trzymajcie sie z dala od tej firmy to dno i poniewieranie ludzmi chca miec obozowego pracownika zeby im sie poswiecil ale oni ze swojej strony mic nie daja nie polecam tej firmy.
    Willy wonka

21.06.2019 15:56

Witam, jakie są aktualnie warunki finansowe oraz atmosfera w kaliskim oddziale? Polecacie? Da się godnie zarobić?
    Paweł

24.06.2019 15:46

carnet i uczciwy zarobek? pozdro
    Tad

21.06.2019 09:37

Uwaga na udział własny, przez telefon nie informują. Szkoda likwidowana przez AC uniemożliwiają działanie odwoławcze. Możliwe,że za szkodę mają dwa razy płacone.
    Kamil

20.06.2019 23:14

Ta “firma” to jedno wielkie oszustwo i żart oddali mi kaucje za wynajete auto po czym po 9 dniach jakis bezczelny pracownik tej “firmy” napisał mi sms ze opona była przebita i musza mi pobrac pieniadze poniewaz maja dostep do mojego konta. Po 9 dniach facet mi wmawia bzdury i kradnie pieniadze z konta.. omijajcie to kretactwo szerokim łukiem! Ja juz sprawe zglosilem na Policji.

07.06.2019 08:25

Bardzo wysoki udział własny 2800,00, o którym klient dowiaduje się dopiero przy odbiorze pojazdu.

06.01.2019 14:28

Firma bardzo obniżyła loty. Nastawienie tylko na zysk z klienta. Opłaty przygotowawcze, za łańcuchy za fotelik, za nawigacje czy zmiany w asekuracjach. Flotowcy sie zmieniają co pare miesięcy tylko Ci sami koordynatorzy na stołkach od lat. Oddziały zarabiające po 100k a flotowcy dostają resztki za prace 24/7. Wypożyczyć auto na jeden dzień nie warto bo mało zarobią albo nie będą sprowadzać z innego oddziału i kłamią klientom że nie ma auta. Zostały assistance z których idzie gruba forsa. I tak to się żyje.
    lars

14.12.2018 15:17

Od dawna zbieram się, by napisać kilka słów na temat pracy w CarNecie. W końcu, z perspektywy dłuższego już czasu, patrząc zupełnie z boku i czytając co tu się wypisuje, jestem w stanie ze spokojem i na chłodno ocenić moją karierę w firmie. Pracowałem jako koordynator w średniej wielkości oddziale, dość daleko od centrali. Gdy przychodziłem do pracy oddział (wtedy jeszcze względnie świeży) był w lekkiej rozsypce, ale wspólnie z ówczesnymi pracownikami (których z miejsca serdecznie pozdrawiam mimo, iż karierę w CarNecie zakończyli niedługo po mnie) doprowadziliśmy do stanu, w którym radziliśmy sobie bardzo dobrze, centrala była zadowolona a wyniki podskoczyły prawie 3x. Wszystko dlatego, iż pracowaliśmy wspólnie, niemalże w rodzinnej atmosferze, wiedząc, że możemy na sobie polegać i z reguły nikt nikomu nie odmawiał pomocy. A bywało różnie - praca po kilkanaście godzin dziennie, również w weekendy. Jako koordynator jeździłem najmniej, ale jak czytam Wasze wpisy, że Wasi przełożeni "pierdzieli w stołki" to mogę tylko powiedzieć, że bardzo mi przykro. U nas tak nie było. Za mojej kadencji wszystkie dyżury płacone były tzw. "od zdarzenia", oraz ryczałt do godziny 15:00 w weekendy. Rzadko kiedy pracownicy odmawiali wyjazdów do klienta, nawet na drugi koniec województwa czy jeszcze dalej, wiedzieli, że będą mieli za to zapłacone, a powrót zazwyczaj wchodził w grę ze względu na wyjazd na dwa samochody. Kto pracował na opisywanym przeze mnie oddziale wie jak trudno jest tu z dojazdem innym niż autem - zwłaszcza, że miasto jak i same województwo jest dość duże, ale bardzo słabo skomunikowane. Współpraca z przełożonymi z centrali przebiegała bardzo dobrze, gorzej z infolinią, która zamiast pomagać - dokładała problemów, przez co wiele "spraw" takich jak przedłużenia, kontakt z klientem, serwisami, ubezpieczalniami załatwialiśmy sami - dla swojej pewności. Bardzo ułatwiało to pracę, choć było niesamowicie irytujące. Niestety bardziej ufaliśmy sobie. Dział floty - nie było lekko, szczególnie, gdy po kilkunastu miesiącach przypominało im się, że jakieś auto miało szkodę, której oczywiście nie naprawili, a trafiało np. do sprzedaży. Atmosferę współpracy i współdziałania na każdym szczeblu wewnątrz oddziału próbowano skutecznie zniwelować wprowadzając często tu wspomnianego koordynatora regionalnego z Wielkopolski. Mnie niestety współpraca ta ominęła, gdyż krótko po przydzieleniu go do naszego oddziału zmieniłem pracę. Centrala zaczęła naciskać na cięcie kosztów - wyjazdy pociągami, autobusami, gdzie klienci czekali, powrotów nie było, ale można było zaoszczędzić na paliwie (którego koszt był zazwyczaj podobny do biletów na komunikację - oszczędność czasu i brak stresu pracownika jak, kiedy i czym wróci do domu nie chodziły z tym niestety w parze). Wiadomo, że zdarzały się potknięcia, nieporozumienia, nieoczekiwane problemy. Zawsze dawaliśmy radę. Traktowaliśmy siebie nawzajem jak i naszych klientów z należnym szacunkiem i profesjonalizmem. Nigdy nie oszukiwaliśmy np. na paliwie, zrzucając winę na klienta. Trudno mi w to uwierzyć, że takie akcje działy się w innych oddziałach. Ale my zawsze byliśmy w czołówce w niechlubnym "rankingu spalania" ;) Szkoda, że szukając oszczędności firma straciła naprawdę oddanych pracowników, których - do czasu - mimo wszystko dobrze opłacała, fakt, że działo się to kosztem ich wolnego czasu i życia prywatnego, ale wiedzieli za co dostają pieniądze. Dodam tylko, iż krótko po mnie cały zespół odszedł z oddziału. Szkoda, bo dobrze nam szło. Chciałbym tylko dodać, iż chytry traci dwa razy, a w tym przypadku nawet więcej. Nie wiem jak wygląda tam teraz, ale analizując wszystkie wpisy, raczej nie za wesoło. Szkoda, że centrala nie chciała wprowadzić wielu pomysłów wychodzących z oddziałów i zamykała się na głosy swoich pracowników. Ogólnie pracę w CarNet oceniam pozytywnie, ale jak pisałem - miałem naprawdę dobrych współpracowników, z którymi pracowaliśmy razem, dla wspólnej sprawy.
    były Pracownik

14.11.2018 14:27

Witam. Zacznę od tego, że nie mam w swoim zwyczaju pisać źle o swoim juz na szczęście byłym pracodawcy, ale to co wyprawiało się w Poznańskim oddziale przy ul Krauthofera przechodziło ludzkie pojęcie. (usunięte przez administratora) Współpraca z tym człowiekiem to istna katorga. Pracownicy modlili się o przydzielenie zmiany popołudniowej (14-22) żeby jak najmniej mieć do czynienia z tym człowiekiem. Już na początku współpracy usłyszałem, ze w oddziale panuje ogromna rotacja, że pracownicy czasami nie wytrzymują miesiąca i albo kończą u psychiatry albo odchodzą. Swoja drogą piszę to, aby może w końcu centrala firmy zainteresowała się tym człowiekiem i metodami jakich używa do kierowania zespołem, które dosłownie zakrawają o (usunięte przez administratora)i myślę, że jest to tylko kwestia czasu jak ktoś wytoczy proces w tej sprawie. Abstrahując od osoby szanownego Pana (usunięte przez administratora) Atmosfera w pracy, nie do przyjęcia. Wszechobecne donoszenie i poniżanie się, żeby tylko nie zostać wezwanym do "tajnego pokoiku" pracownicy wiedzą o czym mówię. (usunięte przez administratora) chodzenie za tobą do klientów na wydanie patrzenie na ręce, ocenianie, to wszystko generowało taki stres, że przy klientach człowiekowi drżały ręce. Kolejna sprawa agresywne zachowanie w biurze przy klientach wyrywanie z rąk dokumentów i rzucanie ich na stół. Kto normalny wytrzyma takie szopki ;) Kolejny aspekt to przepływ informacji który jak mogłoby się wydawać jest kluczowy w takiej pracy. Miedzy wymianą ludzi na zmianach nie ma co rozmawiać o czymś takim czym jest przepływ informacji co generowało masę nieporozumień. Wynagrodzenie, najniższa średnia krajowa plus dodatek za prace w weekendy chyba 200 zł. W weekendy pracowało się po 2 osoby na zmianie 24/24 z telefonem przy (usunięte przez administratora) Podsumowując. Nie polecam pracy w Poznańskim oddziale Firmy Car net przy ulicy Krauthofera. Chyba, że ktoś lubi być poniżanym przez swojego szefa i żyć w ciągłym strachu ;) (usunięte przez administratora)
    Tomasz T

17.11.2018 22:25

Stary, a czego Ty oczekiwałeś. Oni zrobią wszystko, żeby wejść w pewne miejsce prezesa. Koorydnatorzy się mają za wielkich panów a to są ludzie bez wykształcenia a niektórzy to nawet poprawnie email'a napisać nie potrafią. Pomocy jakiejkolwiek brak tylko wiecznie wszystko źle i same wymagania. Godzina 15;30 biorą flotowe auto i do domu i tyle po ich robocie a w robocie to wiadomo hehe popiszą kilka głupich mejlów, pousprawiedliwiają swoich pupilków, pograją na telefonie i to jest ich cała robota. Tam 3/4 tych pseudo-specjalistów jest do zwolnienia.
    Tomasz T

17.11.2018 22:28

o hehe zauważyłem, że znikneły niektóre komentarze. No tak nie można napisać prawdy :)
    Pioter

30.07.2018 22:54

Dzień w którym się zwolniłem z tego bagna był najlepsza decyzją w życiu. Polecam wszystkim!!
    fifi88

31.07.2018 18:23

dopiero teraz człowiek odżył i zdał sobie sprawe, że nie było warto tracić zdrowia i nerwów

31.07.2018 18:20

Żadnego rozwoju. Żadnej ścieżki kariery. Żadnych podwyżek. Żadnych konkretnych umów o pracę... praca 24/7 za 1800zł
    Gutek

31.07.2018 15:23

Niestety nie doceniamy tego co mamy tylko już po stracie np. dobrej pracy zaczyna się oczernianie ze złości.
    Tymon

31.07.2018 17:23

Wiele razy spotkałem się z taką sytuacją. Pracowałem w różnych firmach i ludzka zawiść i złość pokazuje się zawsze po jakimś czasie. Na początku wydaje się, że wszystko jest fajnie a później nagle ktoś kogoś wkurzy i zaczynają się złośliwości.
    Obserwator

30.07.2018 17:35

Ogrom tych negatywnych komentarzy mnie przeraża. Widać, że w w którymś z trójmiejskich oddziałów ktoś sie wkurzył i za wszelką cene chce pokazać jaka to ta praca jest zła. Kompletnie nie rozumiem tego wypisywania i wyładowywania swoich emocji w internecie. Jeżeli praca Ci nie odpowiada, to po co się jej trzymasz? Zrezygnuj i nie będziesz musiał wyładowywać złości w internecie.
    Wojtas

30.07.2018 22:58

No tak bo ludzie nie mają co robić tylko wypisują negatywne komentarze na temat firmy w której im się świetnie pracowało. Logika to widać nie jest pańska mocna strona. Ogrom? No to chyba jest coś na rzeczy prawda? Tutaj jak widać są przytaczane konkretne sytuacje i to nie tylko w oddziałach trójmiejskich. Zmieńcie politykę kadrową firmy, zacznijcie zatrudniać ludzi na UoP, wymieńcie kadrę zarządzającą oddziałami to może opinie się poprawią. Ludzie nie są głupi i to nie są lata 90 żeby brało się każdą prace i nie narzekało na nic.
    Tomasz

30.06.2018 16:41

Potrzebowałem dość pilnie pracy i zdecydowałem się na Car Net mimo negatywnych opinii. W końcu jak nie ma innego wyjścia to człowiek na wszystko się zdecyduje.Sądziłem, że będzie to praca tymczasowa bo skoro tam tak źle to lekko odbić się od dna i uciekać. Jednak po 2 miesiącach okazało się, że nie jest aż tak źle. Dostałem umowę, pracuje tyle ile mi każą a za nadgodziny mam płacone. Wiadomo, że nie jest różowo i zdarzają się "nieprzyjemne sytuacje " ale w każdej robocie tak jest.
    Jaj

02.07.2018 13:17

to są kochani właśnie podstawione komentarze przez centrale, to samo na Google. Pracuje tyle ile mi każą czyli 24h/7/365 jak nie to wypad i śmieciówka umowa
    optymista

30.07.2018 17:32

Rozumiem , że teraz każdy pozytywny komentarz zostanie uznany za podstawiony bo wypowiadać się można tylko negatywnie ? proszę Cię...
    Andrej

11.06.2018 21:21

Pracę w Car Net Polska sp. Z.o.o odradzam każdemu kto choćby trochę się szanuje ;). Wymienię: -umowa o pracę? Maks 1 osoba na oddziale 3 osobowym i na tym koniec. Reszta to mają być studenci dyspozycyjni 24h na dobę 7 dni w tygodniu. Gdzie w takim razie czas na naukę? -dyspozycyjność wg grafiku to mit bo zadzwoni infolinia po twojej pracy z pretensjami czemu nie podstawisz pojazdu klientowi, -księgowość? Skąd oni ich biorą? Mówisz jedno, robią drugie, -pracownik pracownikowi nie ufa i zataja szkody na aucie ,które wychodzą przy sprzedaży, -szkody na aucie pokrywa pracownik, -praca w weekendy za 200 zł , 24hx2 -tłumaczenie się wieczne ze wszystkiego, nawet nei ze swoich decyzji, -wieczne kontrole i szukanie dziury w całym, -meilowa burza i przepychanki między oddziałami o szkody i protokoły, -dla infolinii to nie jest problem,że w zimę musisz czekać na busa 4 h na przystanku w nocy, -idziesz na L4 jest problem, -podstawianie samochodów 200 km dalej i powrót 3 przesiadkami to również nie jest problem, -zamówienia flotowe? A co to znaczy? 1 puszka plaku na 50 aut.... olej do auta? -nie szanują nikogo .

12.07.2018 17:35

Gdańsk to taka patologia ze szkoda gadac, liczyło się żeby w wynikach Gdańsk był numer 1... tylko to się liczyło i w tabelkach jak najmniej wydatków na paliwo i podstawienia a reszta oddziałow to barany i lewusy.
    OBIEKTYWNY

13.07.2018 12:54

Abstrahując już od tego co piszecie tutaj o firmie - nie pracowałem i raczej nie będę, nie wiem, nie potwierdzam i tym samym nie neguję, ale......... widzę, że zakładanie sobie celów i dążenie do nich jest dla Panów abstrakcją Sam nie chciałbym mieć w swoim zespole takich pracowników. Dodatkowo nie wiem czy przedmówca zna znaczenie słowa patologia ? Przydałaby się lekcja ambicji, pokory i podnoszenia sobie poprzeczki.
    Sebastian

12.07.2018 13:25

Pracowałem w Car Net Polska, może jednak nie napiszę w którym oddziale, i problem to nie pracodawca tylko współpracownicy, czasem przyszedł ktoś kto nie miał w rękach szmatki żeby przeczyścic swoje własne auto, i tacy , którzy nie robili nic żeby zarobić więcej , a można , nie przypominam sobie , także żeby ktoś mnie zmuszał do nadgodzin, warunki pracy poznałem w pierwszych dniach i pracowałem sumiennie , zdarzało się że coś nie stykało , ale to chyba idea pracy , nie ma nigdzie doskonale , chyba że ktoś wybrał własną działanosc gospodarczą jak ja, ale dzięki tej pracy poznałem sie troszkę bardziej na tym jak to funkcjonuje, i nauczyłem sie co nie co, więc czytając komentarze, leserów, z którymi tez pracowałem , a chcięli wszystkoi jak najwięcej, nie robiąc nic ponad normę, proponuje im KFC - tam dają umowę o pracę i po 8 godzinach można iść do domu i spokojnie podjeść na zmianach , a kto wie może można zostać kierownikiem działu Kotleta z kurczaka.
    Eryk

12.07.2018 17:48

Pracodawcy to nie problem powiadasz? No to jak nazwiesz pracodawce lub koordynatora oddziału, który nie potrafi zatrudnić odpowiedniego człowieka na to stanowisko. W tej firmie przyjmuje się każdego frajera, który zgodzi się pracować jak wół na umowę zlecenie. Skoro odpowiada Ci śmieciówka, śmiesznie niska podstawa i 120 zł za dzień pracy z nadgodzinami, wielki problem z wzięciem urlopu JEDNODNIOWEGO żeby pójść do lekarza no to taki właśnie frajerem jesteś. Ja dzięki tej pracy poznałem jak nie powinna funkcjonować firma i jak nie powinno się traktować pracowników. Dla ludzi, którzy się szanują praca 8 godzinna na umowę o prace i potem czas wolny to podstawa ale dla Ciebie widać to jakiś rarytas i super warunki. Jak widać KFC takie standardy ma już dawno a Car Net dalej tkwi 100 lat za murzynami i zatrudnia studenciaków na zleceniówki. Sam fakt Twojego stylu pisania i interpunkcji wyraźnie pokazuje jakim płytkim człowiekiem jesteś dlatego też opinia jest niewiarygodna.
    sebatotuman

12.07.2018 22:24

Padłem na twarz po Twoim komentarzu Sebciu. 22 przecinki i ani jednego zdania zakończonego widać jakich tłumoków firma zatrudnia :) Kompleks na punkcie KFC? Możesz tam teraz iść do pracy i odetchniesz od nadgodzin bo pewnie wszystkie weekendy pracowałeś :)
    Damiano89

12.06.2018 22:49

Potwierdzam co kolega wyżej napisał, nie ma żadnej umowy o prace to tylko dla największych lizusów, którzy donoszą na reszte :D Wracasz do domu i nie możesz spokojnie się kimnąć bo dzwonią, żeby podstawić na drugi koniec miasta za śmieszne 36zł ale kordynator i tak Ci zabierze te pieniądze. Zamiast 8h robisz cały dzień bo potem pretensje że auta są brudne a ktoś musi posprzątac, kierownik oddziału oczywiscie o 16 w domciu a Ty rób do północy. Nie wykryjesz szkody, płacisz ze swoich - brak jakichkolwiek szkoleń o których tak zachęcaja w ogłoszeniu o prace, jesteś rzucany na głeboką wode a potem Cie wyśmiewaja za plecami i straszą ze wyrzuca z pracy bo szkód nie wykrywasz. W Weekendy jesteś sam na cały oddział - to jest kpina bo jak się zrzuci kupa zleceń to nie dasz rady i musisz się tłumaczyć klientom a potem reszczie ze nie ogarnełeś albo regionalny się na Ciebie wydziera że odmówiłeś auta!! Zwykły flotowiec a musisz myśleć za wszystkich bo rządzący na oddziale nie pójdzie nie sprawdzi płynów, olejów w samochodzie a potem niespodzianki i awarie że samochody się psują. Czy tak czy siak wiecznie źle, jeździliśmy nawet swoimi samochodami z kolegą podstawiać na dwóch nawet o to był problem! Brało się na podstawienia kolege, brata, ojca i kto im zapłaci za pomoc i poświęcony czas? nikt.... jeszcze chamsko rzucają tekstami zeby jechac z kims z rodziny. W dokumentach bajzel, musisz sam sprawdzać wszystko a w mejlach jeden na drugiego zrzuca. Infolinia siedzi w ciepłym i tylko zawala Cie robotą a Ty jak ta małpa w cyrku cały mokry i spocony w tym śmiesznym polo, tak polo bo nie można chodzić we własnych ciuchach :D:D Lato nie lato zasuwasz w długich spodniach i Polo xD Problem jest wziąć kilka dni wolnego chociaz pracujesz na umowie zlecenie i Ci sie należy! wręcz jest jęk i obgadywanie i pytają sie wszystkich dookola po co i na co bierzesz wolne! Tabelka i wyścigi KTO NAJMNIEJ PALIWA ZUZYŁ NA BILETY I PALIWO.... Jak jechales z kolega na dwa auta to kordynator Ci powie ze to za dużo pieniedzy i Ci zabiera z nadgodzin bo bilet na PKS był tańszy!! Wlewany jest jeden olej najtanszy GM do wszystkich aut nawet tych najdrozszych BMW - pozdrowienia dla osób które potem kupują te samochody. Niektóre na przeglądach nie maja nawet rzeczy wymieniane które powinny być... Niektórzy nawet od siebie z domu przynosili plaka zeby sprzątac bo nie było czym.... Praca naprawde dla desperatów, lizusy które się ustawią to żyją jak króle 8-16 i mają gdzieś, zwykły flotowiec jest wykorzystywany na maxa za 1800 podstawy +300 weekend no i nadgodziny które na bank ci obetną a oddział przynosi....no możecie się domyślić Szkoda gadać nie mówiąc o podejściu do klienta, kordynatorzy karzą kosić ludzi, jak podwieziesz klienta na przystanek czy gdzieś to jest afera, auto lekko brudne to masz od razu brać kase, za wszystko klient ma płacić, a z tymi kaucjami to prawda (usunięte przez administratora) na kółkach niektórzy po miesiąc czekają na kaucje i doczekać sie nie mogą a flotowiec musi wysłuchiwać i jest oczerniany. a no i zapomniałbym gdzie jest ochrona danych osobowych? bo dokumenty, kartki z danymi klientów są wyrzucany ot tak do kosza ze zwykłymi śmieciami.
    Andrzej

10.07.2018 13:06

Prawda wszystko a z Plakiem najlepiej ;) woda i sciereczka ;) z biletami też ;)
    JA

06.07.2018 17:50

Zabawnie czyta się komentarze podstawionych pracowników. pozdrawiam Szkoda, że nie szanują pracownika.
    Kajko

09.07.2018 19:12

to samo na google, sami sobie piszą pozytywne komentarze :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CAR NET Polska?

Kontakt - CAR NET Polska Sp. z o.o.

Podmiejska 4 62-800 Kalisz

Branża główna: Wynajem pojazdów

19.04.2018 18:57

Może trzeba pokazać co potrafimy i dopiero wymagać adekwatnego wynagrodzenia?
    Paweł

24.04.2018 18:16

moze trzeba przestać pisać bzdury jak to nie jest pięknie i przyjemnie?
    Karolina

14.03.2018 15:01

@Chichot, i jak, udało Ci się dostać pracę w Car Net Polska Sp. z o.o.? Możesz podzielić się z nami swoimi wrażeniami z rozmowy rekrutacyjnej lub pierwszych dni pracy? Twoja opinia z pewnością pomoże osobom zastanawiającym się nad podjęciem pracy w tym miejscu. @Stały pracownik, z Twojej wypowiedzi wynika, że w firmie nie ma problemu z uzyskaniem umowy o pracę. Czy możesz powiedzieć, jakie perspektywy rozwoju firma stwarza swoim pracownikom?
    Filip

24.03.2018 11:43

Na początku możesz pracować tylko na podstawie umowy od zieło. Jednak jak chcesz zostać tam na dłużej, dostajesz normalnie umowę o prace. Możesz starać się o premie. Wystarczą tylko chęci.
    Michał

25.03.2018 14:29

umowa o prace i premie rozpłakałem się ze śmiechu :D
    KUBEK161

01.03.2018 18:17

do księgowości..............dajcie sobie spokój z pracą w Car Net przecież oni pracowników nie szanują..........
    Chichot

01.03.2018 16:44

Witam teraz szukaja do ksiegowosci. Jakie opinie bo niedlugo mam rozmowe
    dd

01.03.2018 18:05

wezmą jak sie im spodobasz, cudów nie oczekuj
    BANAN

27.02.2018 20:13

Tak beznadziejnej drugiej firmy chyba nie ma.....:(:(:( kadra zarządzająca benadziejna sami szołmeni........którym słoma z butów wystaje. Nie szanują żadnego pracownika. Nie szanują ludzi. Nie polecam pracy w tej firmie. W tej firmie można się tylko zwinąć anie rozwinąć. Nie wspominając o wynagrodzeniu. Najchętniej chcieli by tanią siłę roboczą.......... która ędzie pracować za najniższą krajową.......
    Stały pracownik

27.02.2018 12:01

Na początku pracowałem w Carnet jako student po odpowiadała mi praca na druga zmianę i w weekendy. Nie powiem bo wtedy obowiązywała mnie tylko umowa zlecenie.Studia skończyłem i chciałem zostać tam na dłużej więc zaproponowano mi normalnie umowę o prace. Warunki pracy są każdemu znane więc nie rozumiem tych pretensji.
    Janusz

27.02.2018 15:18

a w tej bajce były smoki
    Krystian

07.02.2018 15:43

Całkiem poważnie zastanawiam się nad praca w Carnecie ale te różnorodne opinie sprawiają, że jestem nie zdecydowany. Możecie powiedzieć jakieś większe szczegóły jeżeli chodzi i prace?
    leon

07.02.2018 21:45

no to przeczytaj co chłopaki tutaj piszą niżej, wszystko odnośnie pracy po godzinach, umowy zlecenie i obcinaniu kasy się zgadza, sprzątanie kibelka itp i robienie wszystkiego też ;) te pozytywne komentarze to piszą podstawieni ludzie z centrali także tym się nie sugeruj ;)
    TomaszB

12.02.2018 10:59

Skoro ludzie tak sa tam zapracowani i nie mają na nic czasu to kto pisze te wszystkie negatywne komentarze? Moim zdaniem konkurencja nie śpi. Gdyby było wszystkim tak źle to nikt by tam nie pracował. Krystian jeżeli praca spełnia Twoje oczekiwania to złóż CV i spróbuj.
    Dominik

06.02.2018 11:34

Widzę, że praca w Carnet ma bardzo różne opinie a ja zastanawiam się czy warto składać tam swoje CV bo tak wstępnie wszystkie warunki by mi odpowiadały. Pracuje już tam ktoś dłużej ?
    Dominik

06.02.2018 11:31

Widzę, że praca w CarNet ma bardzo różne opinie i zastanawiam sie czy warto w ogóle składać tam moje CV. Jestem młody i szukam pracy wstępnie warunki mi odpowiadają ale jak tam jest naprawdę?
    Dron13

31.01.2018 21:51

Praca w Carnecie- każdy oddział pracuje na innych warunkach, w większych oddziałach gdzie jest więcej pracowników pracuje sie po 8 godzin, ale nie mam szans na nadgodziny. Z samej podstawy nie ma szans przeżyć miesiąca. W mniejszych oddziałach praca często po 10-12 h dziennie. Częste wyjazdy do klientów w godzinach wieczornych. Szefostwo chce zaoszczędzić każda złotówkę. Koordynatorzy regionalni wchodzą w .... prezesowi i dyrektorowi PW. Pani M. Kierownik infolinii pupilek prezesa ,,rządzi,, cała firma. Umowa oczywiście śmieciowa, a szanse na umowę o prace maja tylko regionalni. Praca dla ludzi, którzy nie maja życia prywatnego. Jeśli szanujesz swoj czas to odradzam.
    TytanPracy

04.02.2018 12:37

Napisał prawde przecież..może pracować nawet i tydzień jak nie jest głupi to widzi co się dzieje a to że nie daje się wykorzystywać to wielki plus i gratulacje dla niego. Te upragnione UoP sobie możecie wsadzić wiecie gdzie.. ludzie nie są głupi :)
    Jan

04.02.2018 12:45

piszcie dalej sobie dobre opinie ktoś sie nabierze :P
    Gabryś

25.01.2018 13:43

Skusiłem się na prace bo odpowiadały mi zaoferowane warunki pracy. Dla mnie to praca odpowiednia. Wszelkie warunki bardzo mi pasują i czas pracy dostosowany do mojego trybu życia.Każdy zna warunki na samym początku, jak komuś nie odpowiada to po co się decydować
    Tom

25.01.2018 16:19

Komentarz sponsorowany. Jak Ci odpowiada praca od świtu do nocy to pozdro xd
    SzkodaPrądu

26.09.2016 12:35

O a ja mogę, się wypowedzieć jako pracownik. Pracuje tam od ponad roku, żenada. Fakt praca lekka i jak ma się głowe idzie zarobić, ale nie jest to warte tych nerwów, trzeba się liczyć z tym, że za szkode mimo, że auto jet ubezpieczone płacisz 1200zł!!! Tak jako pracownik!!! Ja co prawda nie miałem takiej sytuacji, ale kolega owszem. Największa "beka" tak beka, nie żart czy jakieś smieszkowanie, jest z haha:"Menagera operacyjnego" aka P.W. To jest człowiek, ktory przyjezdza i niszczy wszystko, oddział daje radę i trzepie kase ponad, możliwości, a on przyjeżdza i to niszczy, ostatnio zniszczył super ekipe, z Łodzi. Dziwne zmiany, pojawiły się w obszarze KTC-KRK. Poźnań ekipa zmienia się max co poł roku. Wawa-najbardziej r***ani flotowcy w całym kraju. Gdańsk? Kordynator idiota, ktory z własnej kasy, by tankował auta, byle prezes by go pochwalił i tak wychowuje flotowcow. Ile oddziałów tyle histori. Myslę, ze praca, moze byc okej w: "Toruniu, Lodzi, Wrocławiu, Kielcach.", moze jeszcze gdzies, nie wszedzie bywam z racji połozenia miasta... Dodam jeszcze, ze na umowe o pracę jest mniej więcej taka szansa jak na to, ze bedziesz tu szanowany przez P.W. czyli 0% i jak bedą mieli, okazje oszukać Cię na 10zł to to zrobią. Ocena w zaleznosci od miasta od 1/10(na pewno Wawa) do max w tej chwili 4/10(wroclove?)
    Adi

14.01.2018 21:40

Niestety co kolega tutaj pisze to okrutna prawda. Umowa zlecenie i pracuj jak wół. Nieodpowiedzialni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach! ludzie z brakiem wykształcenia w kierunku zarządzania zespołem... robisz wszystko od mycia kibelka i okien w biurze po faktury i czyszczenie aut po godzinach i nikogo to nie interesuje... nie dadzą Ci za to pare groszy więcej tylko jeszcze zabiorą. Chociażbyś się dwoił i troił nie warto. To prawda, że ludzie zmieniają się co kilka miesięcy bo ile można siedzieć i czekać kiedy zadzwonią że masz przyjechać do biura - zero życia prywatnego. Większość oddziałow przynosi grubą kase ale dla pracownika już nie ma chyba ze dla swoich kierowników. Nie wspomne o oszukiwaniu klientów z paliwem (wydawanie niedotankowanych samochodów - bo liczy się comiesięczna tabelka ile oddział zuzył paliwa) i brudnych samochodach bo nie ma pieniędzy na myjnie. Auta również nie są serwisowane należycie - jeden olej do wszystkich samochodów od micry po bmw i ducato. Oszczędzanie na podstawowych rzeczach śmiech na sali. Wielka firma z sukcesami.

12.12.2017 17:01

Darek

14.12.2017 20:50

Pan Cezary po ciężkiej pracy dostaje jeszcze 50 groszy za wpis
    Wert

26.10.2017 15:44

Nie wiem jak to możliwe ale mi zaproponowano umowę o prace i to na całkiem dobrych warunkach. Nie to, zebym pracował tam wiele lat. Przesłałem CV podczas rekrutacji i się udało. Praca póki co nie jest bardzo trudna. Wymaga zaangażowania ale to jak każda.
    Seba

30.10.2017 21:17

Nie wiem w którym życiu ta umowa o prace chyba tylko dla wybranych. Sam PW kazał zatrudniać tylko na zlecenie.... Gdyby zatrudniali na umowe o prace to ludzie by nie zmieniali się co kilka miesięcy...
    Seba

30.10.2017 21:05

Dawno się tak nie uśmiałem, w każdym z oddziałow na gowork carnetu : Kalisz, Poznań, Warszawa ktoś dodał w tym samym czasie po dwa pozytywne komentarze, kto sie na to nabrać przestańcie mieć ludzi za idiotów :) Praca fajna, ale jak się ma porządna ekipe a nie leserów którzy liczą, że ktoś bedzie pracował na kogoś a w dodatku najlepiej jakbyś nie miał swojego życia i robił wszystkie weekendy bo nie ma kto ich brać, a jak przychodzi do wypłaty to jesteś oskubany przez regionalnego. W dodatku niektórzy tam w ogóle nie powinni pracować - nie będe wymieniał kto... kolesiostwo jak wszędzie...
    Sitowek

26.10.2017 14:06

Dla mnie to praca odpowiednia. Nie wiem gdzie pracują ludzie, którzy negatywnie się wypowiadają, ale mam wrażenie , ze w ten firmie nie przepracowani ani godziny. Albo my pracowaliśmy w dwóch różnych firmach. Praca jest dobrze płata, atmosfera w pracy również.

24.08.2017 10:40

Rex

28.08.2017 12:39

Jak już pisałem, aktualnie nie.
    Tomasz

27.09.2017 11:06

Niestety nie ma umów o prace... tylko zlecenie co dla pracownika ktory pracuje nalezycie i ponad swoje mozliwosci jest smieszne. Z pensji to tez zawsze Ci coś obetną jak pisali tam wyżej, nadgodziny zawsze sa sprawdzane wedlug regionalnego i jak mu sie cos nie spodoba to moze Ci obciąć ile chce bo to sobie źle wpisałeś, to za dużo, to nie jest tyle warte zawsze jakieś wytłumaczenie. Niby 8h a tak naprawde robisz po 10-12 i co z tego masz? a no g*wno. Pracujesz za kilku i dostajesz grosze. Centrala o połowie rzeczy jakie sie wyprawiają na pomorzu nie wie... Poza tym KB to największy lizus w firmie i wszędzie wtyka swoje 3 grosze a najlepsze że oddziały z południa mają z niego niezły ubaw i mają go gdzieś.
    rex

23.08.2017 09:56

Jak każda praca ma swoje plusy i minusy. Zacznę od plusów: umowa o pracę, stałe godziny pracy, terminowe wynagrodzenie, dobra atmosfera, zgrany zespół, ubezpieczenie grupowe. Minusy: brak szkoleń, średnia możliwość rozwoju, brak premii motywacyjnych za osiągane wyniki, ewentualnie prowizji za ilość zrealizowanych zleceń- wynajmów, brak karty multisport i pakietów medycznych.

21.07.2017 13:53

Jan

09.08.2017 00:08

Oczywiście że umowa-zlecenie, nawet nie licz na umowe o prace... Możesz sobie żyły wyprować i nawet dziękuje nie usłyszysz :) Wezmą się jak im się spodobasz i tyle. Czysta loteria wybieraja sobie ot tak kto im sie spodoba.
    Wojtek Sobala

28.02.2017 10:21

No zdania są bardzo podzielone na temat tej firmy. Ja spróbowałem i szczerze powiedziawszy to nie narzekam. Pieniądze są przyzwoite, godziny pracy także. Wszytsko przebiega zgodnie z umową. Ja mam dobre relacje z tą firmą. Zgodzę się ze nie każdy dzień jest kolorowy ale da się przeżyć. Wszędzie jest coś co sprawi że dany dzień jest nie bardzo no ale przy ogólnym wrażeniu nie jest źle.

Zostaw merytoryczną opinię o CAR NET Polska Sp. z o.o.