PAS Polska Sp. z o.o.

Opalenica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 48 ocen.

Opinie o PAS Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAS Polska Sp. z o.o.

Anonim

(usunięte przez administratora)!! Jeszcze więcej Ukrainy trzeba przyjąć żeby firma dobrze się prezentowała. Bo Polaków coraz mniej.... Gdzie my żyjemy? Żeby obcych lepiej traktowano? Nieroby. ...

Ajm

Podsłuchałem że premia roczna ma być na święta porównywalna z trzynastką ktoś coś wie czy z Job też dostaniemy.

Renata
@Ajm 04.11.2017 22:52
Podsłuchałem że premia roczna ma być na święta porównywalna z trzynastką ktoś coś wie czy z Job też dostaniemy....

NIe , niestety :( Job nie dostanie, otrzymają tylko pracownicy PAS. Job tylko paczka z herbatą i piernikami . I to jest równe traktowanie !!!!

Żenada

Wiecie kiedy jest szkolenie bhp w firmie ?

Hapacz

Żart: Szef podjechał dzisiaj pod biuro nowym Chryslerem: - Nie ma co, ładne auto szefie. - Cóż mogę powiedzieć. Pracuj ciężko, zostawaj po godzinach, a może w przyszłym roku będę miał jeszcze lepsze.

Onaa

Wiecie jakie ma przystanku autobus do Opalenicy jadąc z Kościana i o której jedzie jak na rano ?

Onaa

Miałby ktoś numer do kierowcy wiozącego do pracy ?

Julita

@Maciej może nie podobać Ci się zachowanie kierownika, ale może warto było porozmawiać i przypomnieć, że jesteś nowym pracownikiem w PAS Polska. Bo takie obrażanie wulgarne na forum niestety jest łamaniem regulaminu i wtedy Twój wpis może zostać usunięty. Zapoznaj się z nim: http://www.gowork.pl/regulamin

Julita

@Waldek to dobrze, że dojazd jest zapewniony. Zatem czy warto aplikować na stanowisko POMOCNIK USTAWIACZA WTRYSKAREK http://www.gowork.pl/praca/inne;b/lodz;l?oferta_opinie=pracuj.pl5508364? Właśnie firma PAS Polska szuka osoby na to stanowisko i czy ktoś pracujący na tym stanowisku mógłby więcej powiedzieć o pracy? Oferują wynagrodzenie adekwatne do kwalifikacji, udział w szkoleniach i pakiet socjalny i opiekę medyczną. Czy w takim razie warto?

Waldek

Na niektórych obszarach są soboty pracujące ale tylko 1 i 2 zmiana. Dojazd kierownicy zawsze staraja się zapewnić.

Julita

Ktoś jest w stanie potwierdzić informacje podane przez @eva dla innych użytkowników? Jak teraz wygląda praca i jakie umowy oferuje firma PAS Polska Sp. z o.o.?

eva

Słyszałem że wprowadzono tam system 4 brygadowy i w vekeendy dojazd na własną rękę.

mirra
@eva 14.07.2017 07:12
Słyszałem że wprowadzono tam system 4 brygadowy i w vekeendy dojazd na własną rękę.

eva. systemy 4 brygadowego nie ma już od dawna...

aaa

Cześć. Czy na produkcji zarabiacie więcej niż najniższą krajową?

aaa
@aaa 18.05.2017 12:32
Cześć. Czy na produkcji zarabiacie więcej niż najniższą krajową?

Jeśli będziesz zatrudniona przez firmę to stawka jest 2200 brutto + 300zł premii. Myślę,ze przez agencję sa podobne stawki.

Mati

Witam pytanko jak tam chodzi się na zmiany?po popoludniowce jest zmiana ranna?czy N nocki się idzie?

aaa
@Mati 26.02.2017 11:14
Witam pytanko jak tam chodzi się na zmiany?po popoludniowce jest zmiana ranna?czy N nocki się idzie?

Rano,nocka,popoludnie

Gwiazdeczka 27

Chciałabym zacząć w tej firmie pracę, jakie są tam teraz zarobki na rękę czy płacą nadgodziny czy są realne szanse by się rozwijać zawodowo by po jakimś czasie awansować jeśli się jest uczciwym pracownikiem... Pozdrawiam wszystkich

aaa

Jaki pośrednik pracy obsługuje zakład? Chodzi mi o pracowników produkcji.

xx
@aaa 18.10.2016 12:41
Jaki pośrednik pracy obsługuje zakład? Chodzi mi o pracowników produkcji.

Agencja Pracy Tymczasowej Job.

nick

W Opalenicy macie ciągłość pracy czy szykują się przestoje?

Zainteresowana

Witam, zastanawiam się nad pracą w tej firmie jako pracownik produkcji .Proszę o odpowiedź czy bez doświadczenia mam szansę na pracę w tej firmie.Jak to wygląda godzinowe, ile jest zmian.

pp
@Zainteresowana 05.10.2016 13:03
Witam, zastanawiam się nad pracą w tej firmie jako pracownik produkcji .Proszę o odpowiedź czy bez doświadczenia mam szansę na...

Masz szansę na produkcje wiązek kablowych bo i tak przyjmują wszystkich chętnych którzy przejdą test.Jednak wielu jest pracowników tymczasowych którym nawet nie mówią jak długo będą pracować.Największe szanse na utrzymanie się tam przez dłuższy czas mają tak zwane hapacznice które chcą zrobić najwięcej za wszelką cenę. Niektóre normy łatwo wyrobić inne nie.

KOSA

Najgorsza firma w okolicy zmuszanie ludzi do 6 dniówki obowiązkowej za soboty prawie nic nie płaca a urlopy tak podpisują jak nie mogą. Najbardziej patologiczna firma zero szacunku do ludzi .

Maciej
@KOSA 27.09.2016 05:32
Najgorsza firma w okolicy zmuszanie ludzi do 6 dniówki obowiązkowej za soboty prawie nic nie płaca a urlopy tak podpisują jak n...

Najpierw kierownik z kv dał mi tygodniowe wypowiedzenie bo normy nie wyrabiałem jako operator a później wysłał liderke z zapytaniem czy przyjde w sobote bu haa haa :)))

anonim

(usunięte przez administratora)

ona

Zawsze znajdą się osoby,które będą narzekać. Ja oczywiście opisuje,jak jest w PASie w Opalenicy.

chętna do pracy

a wypłatę dostajecie całą na konto, czy może jakaś część idzie pod stołem?

OPALENICA
@chętna do pracy 25.09.2016 13:54
a wypłatę dostajecie całą na konto, czy może jakaś część idzie pod stołem?

Ja dostaje wszystko na konto i zawsze terminowo.

zzz

Piszecie że praca ciężka a jednak ludzie tam pracują. Więc co jest? Jakie zarobki są do osiągnięcia na stanowisku szeregowym jakoś nikt nie podaje.

ona
@zzz 22.09.2016 21:59
Piszecie że praca ciężka a jednak ludzie tam pracują. Więc co jest? Jakie zarobki są do osiągnięcia na stanowisku szeregowym ja...

Jako pracownik montażu zarabiam 1750zł w tym 300zł premii. Nie wiem,jak teraz będzie wyglądać wypłata po podwyżce. Praca nie jest ciężka,są wysokie normy,ale wszystko do zrobienia,wystarczy chcieć.

zzz
@ona 23.09.2016 12:59
Jako pracownik montażu zarabiam 1750zł w tym 300zł premii. Nie wiem,jak teraz będzie wyglądać wypłata po podwyżce. Praca nie je...

Ok, dzięki. O takie informacje mi chodziło

frust

Zdecydowanie odradzam komukolwiek prace w tej firmie. Pracownik w tej firmie jest nikim w oczach kierowników, ciągłe zastraszanie, ciągła presja, ludzie masowo się zwalniają bo nie wytrzymują tego wszystkiego, ile można pracować świątki piątki i niedziele jeszcze pod ''NAKAZEM'', dochodzi już do takich sytuacji że ludzie przychodzą na silnych środkach uspokajających bo nerwowo nie wytrzymują. Jak przychodzą nowe osoby to po 1 dniu rezygnują już z pracy bo jak widzą te całą organizację i warunki to wolą poszukać czegoś innego i spokojniejszego

Maciej
@frust 22.09.2016 20:25
Zdecydowanie odradzam komukolwiek prace w tej firmie. Pracownik w tej firmie jest nikim w oczach kierowników, ciągłe zastrasza...

A my kierownik z kv dał wypowiedzenie bo nie wyrabiałem normy jako operator :) , h..j mu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e I kamieni kupe !

ebi

odradzam pracę w PAS, O PIERWSZE ZA ŻADNE NADGODZINY OCZYWISCIE JEST NIE ZAPŁACONE W SOBOTY DO PRACY ZA DARMO straszą nakazami, atmosfera jest..... no własnie ... zero szacunku do ludzi-

chętna do pracy

Proszę napiszcie jaką pensję może wyciągnąć pracownik szeregowy za miesiąc pracy (umowa na stałe i sezon)

WKUR...ONA

Praca w tej firmie to najgorszy wybór jakiego można dokonać!!! Szczerze ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE!!!! Może i praca takowa nie jest najgorsza, ale sama atmosfera w pracy odgrywa ogromną rolę i oddziałuje na samą efektywność pracy. Kierownicy/czki na działach to jakaś żenada, bezczelni i chamscy . Tak samo jest z tz. liderkami są tak opryskliwe że się to w głowie nie mieści . Niektórzy pracownicy też pozostawiają wiele do życzenia. Bardzo dziwny zwyczaj stosowania przymusu "dobrowolnego", nikt nie ma prawa zmuszać pracownika do pracy w dni ustawowo wolne !. W firmie został wprowadzony System 6 dniowy , z tego co wiem jeśli chodzi{ np. soboty} ; pracownik świadczący pracę w dniu dla niego wolnym przekroczył średniotygodniową normę czasu pracy - przy czterdziestogodzinnym tygodniu pracy - ma prawo do normalnego wynagrodzenia, a dodatek za każdą godzinę pracy nadliczbowej rośnie do 100 proc. tak jest usytuowane prawnie , ale oni wolą oddawać należne za sobotę w postaci dnia wolnego dla mnie to śmieszne , boi tak o dzień wolnego trzeba się wielce prosić wielce "księżnej Kierowniczki", a i tak dostaje się za każdym razem odmowę wydania dnia wolnego .!! Po co te soboty !? żeby chociaż płacili należycie za te soboty i niedziele to ludzie chętniej by chodzili a tak to oni wolą dzień do odbioru za te dni wydać . bezsens . Po co kolejny dzień wolny do kolekcji jak i tak go nie można wykorzystać bo Ci nie dadzą!!!!!!! W firmie są 3 zmiany, ok . Ale Dziwną praktyką firmy jest to że np. przypada tydzień nocek 22-6 zamiast 5 dni to wprowadzono 6 DNI I TO NOCEK !!!! NIE ZGODNE Z PRAWEM!! NIE POLECAM TEJ FIRMY ODRADZAM !!!!!

Maciej
@WKUR...ONA 12.09.2016 16:49
Praca w tej firmie to najgorszy wybór jakiego można dokonać!!! Szczerze ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE!!!! Może i praca takowa nie...

W szczególności najgorszy kierownik na kv

aaa

A Edzia z Rudnik u Was pracuje? Jeśli tak, to na jakiej umowie? Z góry dziękuję. Podrawiam

Gosia

@Osiu dzięki za informację,ale raczej to nie dla mnie ta posada ;P

Gosia

Witam. Czy był ktoś na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko kontrolera jakości?

pini

atmosfera okropna wyscigi zmian dobrowolny przymus do nadgodzin.zero szacunku do ludzi- kierownicy nie da sie pracowac

ona

Czy warto? Warto pracować,ale niekoniecznie w tej firmie. Pali można tylko na przerwach. Młodzi faceci? Większość to kobiety,więc wybacz jeśli szukasz chłopaka to nie tu ;)

Czesc

Czy warto przyjść? Jak zarobki? Są młodzi chętni faceci na nowe znajomości? Można palić?

PRACUS

PATOLOGIA!!!!! Firma ta kiedyś może była ok na dzien dzisiejszy robia z pracowników śmieci i taka jest prawda Ludzie starają sie sumiennie wykonują swe obowiązki a w zamian otrzymują PO PIERWSZE ZA ŻADNE NADGODZINY OCZYWISCIE JEST NIE ZAPŁACONE W SOBOTY DO PRACY ZA DARMO straszą nakazami a to nie nakaz tylko zlecenie nadgodzin pracownik może sie zgodzić a nie musi takie jest prawo pracy. KIEROWNICY ZMIANOWI NA PROŚBĘ O URLOP ODPOWIADAJĄ ŻE NIE MA TAKIEJ OPCJI ,,,, NA JEDNYM Z DZIAŁÓW PREMIE WACHAJĄ SIĘ OD 12ZŁ DO 90ZL ZAWSZE COŚ WYMYŚLĄ ALE NA PREMIE ROCZNE DLA KIEROWNIKÓW PIENIĄDZE BYLY SZKODA GADAC.... NIGDY NIKOMU ZŁEGO NIE ŻYCZYŁEM A TERAZ ŻYCZĘ PANU KIEROWNIKOWI PRODUKCJI I CUDOWNEMU I MIŁEMU KIEROWNIKOWI ZMIANOWEMU . PANA W. JUŻ W NAJBLIZSZYM CZASIE SPODKA MIŁA NIESPODZIANKA WYTŁ€MACZY SWE MIŁE ZACHOWANIA PRZED ODPOWIEDNIMI LUDZMI. PS. od takich spraw są instytucje i mili ludzie i oczywiście wszystko zgodnie z prawem POIWODZENIA

pp

Nie muszą wymagać doświadczenia od pomocnika ustawiacza wtryskarek skoro potrzebują pomocnika to ma on się pewnie uczyć od ustawiacza. Jeśli chodzi o produkcję to się tak z tej pracy nie cieszcie bo chociaż nie jest to bardzo ciężka praca to jak się przyjrzycie co chwile są nowi ludzie.Jedni przychodzą drudzy odchodzą.Jest w tym jakaś kombinacja firmy.

Pracus 11

Zgadzam się co do atmosfery jest stres i napięcie nie ma możliwości normalnej rozmowy z dyrektorem produkcji ponieważ kierownik produkcji do tego nie dopuszcza. Ludzie nie ma czegoś takiego jak nakaz pracy! !jest tylko zlecenie nadgodzin na które pracownik może się zgodzić a nie musi Porostu brak w pracownikach jedności dwóch trzech się odezwie areszta. .... Dlatego zarząd i kierownicy robią sobie co chcą. .... LUDZIE ODWAGI W GRUPIE SIŁA CO ZEOLNIA NP.20 OSOB ODRAZU NAPEWNO NIE POMYSLCIE LUDZIE!

daria

wolno pisać tylko dobre opinie . ale wierzcie to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i pokaz siły kto tu rządzi

Goska

Jak dobrze,ze nie jestem sama! :) Jakby bylo tak zle,jak pisza to firma upadlaby,a trzyma sie juz kilka ladnych lat. Pracujmy i wykonujmy swoje obowiazki,a bedzie dobrze :)

jaro
@Goska 27.10.2015 14:31
Jak dobrze,ze nie jestem sama! :) Jakby bylo tak zle,jak pisza to firma upadlaby,a trzyma sie juz kilka ladnych lat. Pracujmy i...

cieszę się że jesteś zadowolona to już cztery osoby

anonim

(usunięte przez administratora)

KAJA

Zgadzam się z tym co piszesz - jak to jest prosto oczernić ludzi pracujących w PAS!Dlaczego nikt nie zastanowi się jaką krzywdę wyrządza swoimi opiniami?Pracuje w PAS juz kilka mc i wypłata zawsze na czas , autobus DARMOWY!jest,a pracowac trzeba jak w każdym zakładzie a tym którym się taka krzywda dzieje zapraszam do lasu do pracy w mrozie na śmieciowej umowie za psie pieniądze wtedy docenicie to co macie...zastanówcie się zanim będziecie wyrokowac !!

Goska

Niestety Polski narod juz taki jest ;) Kto chce pracowac to bedzie pracowal. Produkcja nie jest moja wymarzona praca,ale ciezko jest znalezc cos bardziej ambitnego. Pracuje tu dwa lata i naprawde nie jest tak zle, jak to opisuja. Aleee jesli ktos nie lubi pracowac to nie odnajdzie sie w zadnej pracy. Ludzie przeciez nikt was nie zmusza do pracy w tej firmie,sami ja wybraliscie,nie podoba sie to dowidzenia :):) PS. Cieszcie sie zyciem,bo same ponuraki w tej firmie:);)

Hjkltlcxhk
@Goska 24.09.2015 20:49
Niestety Polski narod juz taki jest ;) Kto chce pracowac to bedzie pracowal. Produkcja nie jest moja wymarzona praca,ale ciezko...

Witam ja pracuje w tej firmie 7 lat i to co się dzieje w tej firmie jest skandaliczne poniewieranie ludźmi jest codziennością, brak szacunku

Maciej
@Hjkltlcxhk 07.04.2017 00:45
Witam ja pracuje w tej firmie 7 lat i to co się dzieje w tej firmie jest skandaliczne poniewieranie ludźmi jest codziennością,...

To ja jestem nowy I na kv jako operator kierownik każe mi tak zap.....ć jak ci co robią koope czasu , dostałem tygodniowe wypowiedzenie bo nie wyrabiałem normy a później kierownik wysłał liderke z zapytaniem czy przyjdę w sobote / normy względem płacy to obłęd

pracownica

Hej:) czytam Wasze komentarze i nie mogę uwierzyć w to co czytam...dlaczego tam jeszcze pracujecie skoro wszystko jest na nie? jak się nie podoba to pracy jest dużo można zawsze ją zmienić..pracuję kilka miesięcy i jestem zadowolona, spróbujcie pracy w polu gdzie jest mokro, zimno i za godz 8 zł POlecam tym którzy nie doceniaja tego co maja

xm.px

Odpowiedz Prettl Bydgoszcz Proszę odpisać jaki pupil?czekam

Xyz

Jestes normalnie ubezpieczona, jak w kazdej innej firmie. Plus mozesz ubezpieczyc sie dodatkowo wtedy skladke pobieraja z wynagrodzenia.

Ola11242

Jak jest z ubezpeczeniem JOB IMPULCE PAS Polska Sp. z o.o.?

Aaaa

wtf? Konkretniej :D

xm.px
@Aaaa 15.07.2015 12:31
wtf? Konkretniej :D

To jest były brygadzista z firmy groclin,pózniej krojczy pan Piotr Napierała. A mianowicie:zrobił korekte w komputerze,te najwięcej błędów skóry przypisał osobie uczciwej,dobrze wykonującą swoją prace która miała jak najmniej błędów,a te najmniej na osobę która ma najwięcej błędów.Powód-nie donosiła do tego brygadzisty jak pracują inne osoby nie była ta osoba kapusiem,najmniejszy zarobek wypłaty.I to co było w firmie Pas Opalenica Znacie tego pana?odpiszcie,czekam.

xm.px

Witam.Powiedzcie koleżanki i koledzy,czy przez głupi telefon do firmy od osoby nie pracującej w tej firmie,można stracić pracę?Czy szefostwo powinno zwracać uwagę?odpiszcie.

Ona

W PAS-ie pracuje od 2 lat. Po roku zostalam zatrudniona przez firme. Praca ma swoje plusy i minusy. Opinie o firmie zniechecily mnie juz na samym starcie,ale po dwoch latacj moge stwierdzic ze nie jest tak zle,jak to opisuja. Wszystko zalezy od dzialu i zmiany,na ktora trafisz. Ja mialam ogromne szczescie i wspopracuje z super ekipa. Nie watpliwie minusem sa 3 zmiany, czesty brak pracy co do job-ow wiaze sie z przestojem o tygodniowe umowy,chociaz zdarzaly sie nawet na 3 mies. Wyplata wynosi w granicy od 1700-1800 oczywisvie wliczajac 300 zl premii. Sa darmowe dojazdy co jest ogromnym plusem. Oczywiscie jext duzo do zrobienia,ale od tego sa kierownicy. Uwazam,ze jesli ktos chce pracowac to bedzie :)

ja

Masakra porobisz tam pol roku i cię wywalą niby na postój ci powiedzą że nie ma planow produkcyjnych a okazuje się że już tam nie wrócisz,robią z ludzi głupkow,a nowych co chwila przyjmują.Nie polecam tam iśc do pracy traktują ludzi jak śmieci .Przez agencję zawsze tak jest i będzie :))

madziaaaa

ile się zarabia na produkcji ?

amanada

Hej, chciałabym wiedzieć jak wygląda dojazd z kościana do Opalenicy, tz. czy jedzie jeden i czy dużo ludzi nim dojeżdża. I jak wygląda sprawa z pracą na produkcji.

Prettl Bydgoszcz

Klein rządzi teraz w Bydgoszczy i firmę do ruiny doprowadza Pozdro Prettl Adion Polska

m
@Prettl Bydgoszcz 20.05.2015 02:15
Klein rządzi teraz w Bydgoszczy i firmę do ruiny doprowadza Pozdro Prettl Adion Polska

witam, tak był jego pupil i nie przedłużono mu umowy dalej pan Krygowski bo o nim mowa był drektorem produkcji

fryzjer

ale macie prezesa a pod nim dyrektorów/kierowników działów?? podobno to szczawik

hmm
@fryzjer 20.03.2015 20:48
ale macie prezesa a pod nim dyrektorów/kierowników działów?? podobno to szczawik

Z el polako się śmiałeś że nieogar gdy zapytał się o maszyny skrawające i formy a sam zadajesz o wiele głupsze pytania.Każda duża firma ma prezesa a pod nim dyrektorów /kierowników.

fryzjer
@hmm 21.03.2015 16:34
Z el polako się śmiałeś że nieogar gdy zapytał się o maszyny skrawające i formy a sam zadajesz o wiele głupsze pytania.Każda du...

z nikogo sie nie śmiałem. Kolego jesteś nie w temacie. Pytam się o ,,geniusza" produkcyjnego, który może przejść do Nas. Aktualnym prezesem Naszym jest Klein. Może był u Was jego pupil?? pozdrawiam kolegów

Zostaw opinię o PAS Polska Sp. z o.o. - Opalenica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAS Polska Sp. z o.o.